Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Σύντεκνε, εκτεθήκαμε…

Ο Ουντότζι έκανε το 0-1 στο κόρνερ «μαχαιριά» του Τάτου, ο Άρης έφυγε από την Βέροια με τους τρεις βαθμούς της νίκης και η… μανέστρα χάλασε για τους masterchef του ελληνικού πρωταθλήματος. Και χάλασε τόσο πολύ που ο σύντεκνος Βοσκάκης, αυτό το κοπέλι από το Ρέθυμνο, αποφάσισε να εκτεθεί όπως ποτέ δεν έχει εκτεθεί κανένας διαιτητής στο παρελθόν. Στο φάσμα της ήττας της Βέροιας, ομάδας που βρίσκεται στην καρδιά του εξαίρετου κ. Καραμελίδη λόγω εντοπιότητας, ο Βοσκάκης επέλεξε να… ξεγυμνωθεί για χάρη του Πλατανιά Χανίων. Ναι, της ομάδας του νησιού του, της συντοπίτισσάς του. Γράφει ο Γιάννης Δασκάλου.

Το χειρουργείο στήθηκε χωρίς αναισθητικό και εκτελέστηκε με ωμότητα και ψυχρότητα. Τρεις αποβολές παικτών του Άρη, με δεύτερες κίτρινες κάρτες παρακαλώ, ακόμη και για… χειραψία. Και τι αποβολές. Όλες στον άξονα, ώστε ο Μιλίνκοβιτς να μην μπορέσει να καλύψει με τίποτα τα κενά ενόψει του αγώνα του Κλεάνθης Βικελίδης με τον Πλατανιά. Έξω ο Αγάνθο, βασικός φορ, έξω ο Οικονομόπουλος, βασικός αμυντικός χαφ στα τελευταία επιτυχή παιχνίδια, έξω ο Πουλίδο ο βασικός σέντερ μπακ. Και για… γαρνιτούρα, ο Βοσκάκης κιτρίνισε ακόμη και τους αναπληρωματικούς. Αφού ακόμη και επάνω στο πούλμαν της επιστροφής για την Θεσσαλονίκη, οι παίκτες φοβόντουσαν μην τυχόν και πεταχτεί ο Κρητικός από καμιά διασταύρωση με την κόκκινη κάρτα ανά χείρας.

Αν αυτή η διαιτησία μείνει ατιμώρητη, αν αυτός ο ανεκδιήγητος διαιτητίσκος από το Ρέθυμνο συνεχίσει να σουλατσάρει ανενόχλητος στα γήπεδα της Superleague, τότε καλά θα κάνει η ΚΕΔ να το κλείσει το μαγαζί και να πάει διακοπές. Θεωρώ δε απαραίτητη, δεδομένη, την αντίδραση της ΠΑΕ Άρης και την άσκηση έφεσης για την αποβολή του Πουλίδο. Τουλάχιστον. Δεν ωφελούν ούτε οι φωνές στα αποδυτήρια των διαιτητών, ούτε οι δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η ΠΑΕ πρέπει να εφεσιβάλει την κόκκινη – σκάνδαλο του Πουλίδο και μετά, αν τολμάει η ΚΕΔ, ας την τιμωρήσει.

Κατά τα άλλα, ο Άρης έκανε έξι βαθμούς σε Νέα Σμύρνη και Βέροια, δικαιώνοντας παλαιότερο σημείωμά μου ότι, μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης, αυτή η ομάδα μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Τώρα όμως, έστω και αποδεκατισμένος, ο Άρης οφείλει να καθαρίσει τον Πλατανιά και το σύστημα που τον συντηρεί στην Superleague (δεν ξεχνώ την περσινή σφαγή των Χανίων) και να πετάξει την «καυτή πατάτα» στα χέρια άλλων. Το συγκεκριμένο παιχνίδι πάντως, όπως καταλάβατε, έχει αρχίσει. Και καλά θα κάνουν άπαντες στο Κλεάνθης Βικελίδης να το κατανοήσουν και να λάβουν τα μέτρα τους.

Υ.Γ: Για το μπάσκετ και την ήττα από τον ΠΑΟΚ, ειλικρινά, δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω από την ομάδα. Σας είχα πει ότι θα έρθουν αγωνιστικές σφαλιάρες, ότι θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, ότι θα έρθουν καλές και κακές βραδιές. Ο Άρης έχασε για δυο σουτ που δεν έβαλε και για δυο μεγάλα σουτ που έβαλε ο αντίπαλός του. Έχασε γιατί ο Αγγέλου βρέθηκε σε μια από τις πιο κακές βραδιές του, από την ημέρα που ήρθε στον πάγκο του Άρη, καθώς ήταν ανεξήγητα νευρικός και «κόλλησε» στα κρίσιμα σημεία. Ωστόσο, όλα τα παραπάνω, διαγράφονται μονομιάς από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου, με την λήξη της αναμέτρησης. Η πικρία της ήττας δεν έφερε μπινελίκι, δεν έφερε σπασμένους σωλήνες νερού, δεν έφερε συμπλοκές με την αστυνομία. Έφερε ένα «γιατί», αλλά έφερε και την αναγνώριση μιας ομάδας νέας και άπειρης που παλεύει, που έχει φιλότιμο και που τιμά την φανέλα και τον κόσμο της. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι ο Αρειανός, δεν θα ανακόψει την ανοδική πορεία της προπώλησης εισιτηρίων διαρκείας. Δεν πιστεύω ότι θα γυρίσει την πλάτη του στο Nick Galis Hall. Ανυπομονώ να δικαιωθώ και να μην διαψευστώ, το ερχόμενο Σάββατο, στον αγώνα με την Κηφισιά.
πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: