Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Όταν σφυρίζουν ο Ιωαννίδης κι ο Βοσκάκης!!

Τώρα αρχίζει το καλύτερο κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος. Όσα είδαμε μέχρι την έβδομη αγωνιστική ήταν… στάχτη στα μάτια. Ούτε καν με προϊδέασε τι θα ακολουθήσει.

Όταν σφυρίζουν ο Ιωαννίδης κι ο Βοσκάκης
Του Γιώργου Ζαχαριάδη
Ούτε Ιωαννίδης υπήρχε, σαν τον… Ιωαννίδη της Τούμπας, του περασμένου Σαββάτου, ούτε Βοσκάκης σαν αυτόν της Βέροιας.

Σποραδικά παρακολουθήσαμε μερικές… άστοχες (είμαι διακριτικός) διαιτησίες, σαν εκείνη της Κομοτηνής, με τον ΟΦΗ, όταν ο Ντίτσος δεν είναι το χέρι του Μακρή με το οποίο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ή σαν εκείνη του Μάνταλου με τα χέρι του Μπούρμπου, στο 1-1 του ΠΑΟΚ, στο Γεντί Κουλέ. Και ο Μαντάκης, στην Ξάνθη με τον Άρη, δεν είδε πέναλτι και έπρεπε να πάει από το αυτί στο δάσκαλο, όπως λέει ο αμίμητος Παναγιώτης Βαρούχας για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Όσα συγκρατήσαμε από τις πρώτες επτά αγωνιστικές, ωχριούν μπροστά στα κατορθώματα των δύο διαιτητής των όγδοης αγωνιστικής, που ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το να δώσουν συνέχεια στην κατάπτωση, την εξαθλίωση της ελληνικής διαιτησίας.

Όχι πως ίδρωσε κανενός το αυτάκι… Τι να συζητούμε τώρα.

Μήπως νομίζετε ότι «σκιάχτηκε» ο επικεφαλής της επιτροπής ορισμού, ο Βεροιώτης Καραμελίδης, όταν του ζήτησαν το λόγο για τα «θαύματα» του Βοσκάκη οι παράγοντες του Αρη. Όχι βέβαια.

Μάλιστα, μαθαίνω ότι δεν άντεξε και ζήτησε (χωρίς να έχει τέτοια δικαιοδοσία) να απομακρυνθούν από την κερκίδα των επισήμων (;;;)

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σαν αναφέρω –και να θυμίσω- ότι έχω αναφερθεί σε διαιτησίες που έχουν ευνοήσει τον ΠΑΟΚ, σε προηγούμενο άρθρο μου. Και μάλιστα, μετά από αγώνα του δικεφάλου, έχω σταθεί σε συγκεκριμένα ευνοϊκά σφυρίγματα που έχουν «εισπράξει» από την αρχή του πρωταθλήματος και είχε το θράσος να ανακινήσει θέμα διαιτησίας πολύ πριν του τύχη ο Ιωαννίδης.

Τώρα λοιπόν, που εμφανίστηκαν οι δυό… μοναδικής ομορφιάς διαιτησίες, το παιχνίδι απέκτησε νέους κανόνες.
Στον ΠΑΟΚ αναρωτιούνται τι συμβαίνει, τώρα που πλησιάζει ο μεγάλες αγώνας με τον Ολυμπιακό. Αναρωτιούνται αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο ή όλα είναι τυχαία, όπως έχουμε συνηθίσει.

Στον Άρη, ορισμένοι βρήκαν ευκαιρία να λαϊκίσουν και έκαναν λόγο για… εισαγγελέα. Μεγάλο καημό έχει ο εισαγγελέας για τη διαιτησία του Βοσκάκη. Εκτός κι αν παρακολούθησε το παιχνίδι…

Πάντως, ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Άρη είναι ότι δεν διαθέτει παράγοντες με το ειδικό βάρος που θα του επιτρέψει μια… κουβέντα παραπάνω με τα κέντρα αποφάσεων. Όχι πως αυτό αποτελεί μειονέκτημα για να γίνεται συνεχώς λεία ορισμένων διαιτητών, χωρίς να γνωρίζουμε γιατί δεν σφυρίζουν όσα βλέπουν και εκτίθενται. Αλλά, τι κι αν εκτίθεται, το πολύ πολύ να μείνει μια – δύο αγωνιστικές εκτός ορισμών και θα επανέλθει δριμύτερος.

Ο Αρης, έναντι του ΠΑΟΚ, αν υποθέσουμε ότι προσπαθεί να αντιπαρατεθεί με όλους αυτούς που του βάζουν τρικλοποδιές, δείχνει αδύναμος και ίσως μόνο μια γενίκευση της αντίδρασής του και ίσως η συμμετοχή σε ένα κοινό μέτωπο θα τον διευκόλυνε.

Υ. Γ. Τώρα που ο ΠΑΟΚ θα… χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι για τον Ιωαννίδη, μην ξεχάσει να μοιράσει πάλι το βιογραφικό του Ιβαν Σαββίδη… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: