Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Το προφίλ της Ρουμανίας!!

Η Ρουμανία θα βρεθεί στο δρόμο της Εθνικής για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το προφίλ της Ρουμανίας
Ευχαριστημένη από την κλήρωση στη Ζυρίχη για τα μπαράζ θα πρέπει να είναι η Εθνική, που θα αναμετρηθεί στις 15 και 19 Νοεμβρίου με τη Ρουμανία, με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η Ρουμανία τερμάτισε δεύτερη στον τέταρτο όμιλο με 19 βαθμούς, εννιά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ολλανδία και δύο μπροστά από την τρίτη Ουγγαρία. Ο απολογισμός της ήταν έξι νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία.

Η ομάδα του Βίκτορ Πίτουρκα κέρδισε δύο φορές την Εσθονία (2-0) και την Ανδόρα (4-0), είχε μία νίκη εκτός έδρας (0-1) και μία ήττα εντός έδρας (0-2) απέναντι στην Τουρκία, πήρε ισοπαλία στην Ουγγαρία (2-2) και νίκησε εντός έδρας (3-0), ενώ απέναντι στην Ολλανδία είχε δύο ήττες (1-4 και 4-0).

Η Ρουμανία έχει να προκριθεί σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1998, όταν είχε φτάσει ως τους «16», ενώ τελευταία φορά που έδωσε το «παρών» σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν το 2008.

Στο ρόστερ της είναι δύο παίκτες που αγωνίζονται στην Ελλάδα, ο αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης Ντορίν Γκοϊάν και ο μέσος του ΠΑΟΚ Κοστίν Λάζαρ.

Το ρόστερ της Ρουμανίας:

Τερματοφύλακας: Μπόγκνταν Λόμποντ (Ρόμα), Τσίπριαν Ταταρουσάνου Στεάουα Βουκουρεστίου), Κρίστιαν Μπαλγκραντεάν (Ντιναμό Βουκουρεστίου).

Αμυντικοί: Ντορίν Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης), Στέφαν Ράντου (Λάτσιο), Ράζβαν Ρατ (Γουέστ Χαμ), Βλαντ Τσίριτσες (Τότεναμ), Βαλερίκα Γκάμαν (Άστρα), Φλορίν Γκάρντος (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Μάτελ (Άστρα), Σέρτζαν Λούτσιν (Ντιναμό Βουκουρεστίου), Γιασμίν Λατοβλέβιτσι (Στεάουα Βουκουρεστίου), Ντράγκος Γκρίγκορε (Ντιναμό Βουκουρεστίου).

Μέσοι: Γκάμπριελ Τόριε (Εσπανιόλ), Κριστιάν Τανάσε (Στεάουα Βουκουρεστίου), Κοστίν Λάζαρ (ΠΑΟΚ), Αλεξάντρου Μπουρτσεάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Αλεξάντρου Μαξίμ (Στουτγκάρδη), Οβίντιου Χόμπαν (Πετρολούλ Πλοϊέστι).

Επιθετικοί: Τσίπριαν Μάρικα (Χετάφε), Μπόγκνταν Στάνκου (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Γκεόργκε Μπουκούρ (Κουμπάν Κράσνονταρ), Γκεόργκε Γκρόζαφ (Τέρεκ Γκρόζνι), Κλαούντιο Κεσερού (Μπαστιά).Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: