Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Έκοψε την τούρτα με 75.000 φίλους!! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" κεντράροντας στον Αλέκο Αλεξανδρή, ο οποίος και γεννήθηκε σαν σήμερα, αλλά και τέτοια μέρα έβαλε τη γκολάρα της ζωής του αφήνοντας άγαλμα τον Φαν Ντερ Σαρ! Για τον Αλέκο Αλεξανδρή είναι μια μεγάλη μέρα η σημερινή. Κατ΄ αρχήν έχει τα γενέθλιά του, αφού ήρθε στη ζωή στις 21 Οκτωβρίου του 1968. Υπάρχει, όμως, και κάτι ακόμα που έγινε πάλι σαν σήμερα και συγκεκριμένα όταν έκλεινε τα 30 του χρόνια. Στις 21 Οκτωβρίου του 1998!
Με 504 συμμετοχές, 249 γκολ!
Θα μπορούσαμε πολλά να πούμε για τον Αλεξανδρή. Για τη μεγάλη καριέρα που έκανε σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, για τις 42 συμμετοχές του και τα 10 γκολ με την Εθνική Ελλάδας, για τα 10 πρωταθλήματα που κατέκτησε, για τις 504 συμμετοχές και τα 249 τέρματα συνολικά, για τα γυριστά και τα ψαλίδια με τα οποία έστελνε εντυπωσιακά την μπάλα στο πλεχτό.
Με νίκη τις βάσεις για 8άδα Τσάμπιονς Λιγκ
Ωστόσο, θα επιμείνουμε λίγο περισσότερο με τη μέρα γενεθλίων του. Στις 21 Οκτωβρίου 1998, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έδινε σημαντικό παιχνίδι με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι ήταν στον ίδιο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Ολλανδούς, τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Πόρτο.
Ο Ολυμπιακός με μια νίκη και μια ισοπαλία ήδη ήξερε ότι με ένα ακόμα τρίποντο κόντρα στον Άγιαξ την 3η αγωνιστική, οι πιθανότητές του θα αυξάνονταν κατά πολύ, έτσι ώστε τελικά να περάσει αμέσως μετά στη φάση των "8" (κάτι που έγινε κι αντιμετώπισε τη Γιουβέντους σε εκείνα τα δυο συναρπαστικά παιχνίδια).

Έσβησε το κεράκι κι έβαλε "φωτιά"!
Οι ερυθρόλευκοι στις 21.10.1998 μετά από μια καταπληκτική εμφάνιση κέρδισαν 1-0 τον Άγιαξ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα γκολ. Τα "Νέα" την επόμενη μέρα μιλούσαν για "Νίκη – σταθμό για την πορεία στην Ευρώπη, θεωρεί το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Άγιαξ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Αλέκος Αλεξανδρής στο 39’ έσβησε το κεράκι των γενεθλίων του, βάζοντας «φωτιά» στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου και φυσικά στον αγωνιστικό χώρο με τους πανηγυρισμούς των ερυθρόλευκων οπαδών και παικτών".
"Μέχρι να πεθάνω"
Ο Κόκκαλης, μάλιστα, όπως έγραφαν τα ρεπορτάζ, πήγε ενθουσιασμένος στα αποδυτήρια κι έταξε πριμ 2 εκατ. δρχ. σε κάθε παίκτη, ενώ ο Αλεξανδρής δεχόταν συγχαρητήρια απ΄ όλο τον κόσμο και δήλωνε: "Το γκολ αυτό θα το θυμάμαι μέχρι να πεθάνω. Τώρα πλέον θα μας σέβονται όλοι στην Ευρώπη".
Η τούρτα
Οι εφημερίδες την επόμενη μέρα μιλούσαν για "γκολ για βραβείο", ενώ υπάρχει και φοβερή φωτογραφία με λεζάντα "η τούρτα του Αλεξανδρή. Δεν την έφαγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά την έκοψαν κομμάτια και στόλισαν τον μεγάλο σκόρερ". Κι όχι μόνο… Δεν γλίτωσε ούτε ο Γκόγκιτς που είχε γενέθλια λίγες μέρες νωρίτερα.

Μοιράστηκε τη χαρά
Επίσης, μπορείτε να δείτε κι άλλο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο Αλεξανδρής έκοψε την τούρτα με 75.000 φίλους! "Αυτή η νύχτα ήταν δική του. Ο Αλέξης Αλεξανδρής έκλεισε χθες τα 30 του χρόνια και αντί να γιορτάσει με συγγενείς και φίλους την επέτειο των γενεθλίων του στο σπίτι, μοιράστηκε αυτή τη χαρά με 75.000 φίλους του Ολυμπιακού. Ήταν το 39’, τη στιγμή που αποφάσισε να σβήσει το κεράκι στην τούρτα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Φαν Ντερ Σαρ με ασύλληπτο σουτ".

Απολαύστε το απίστευτο γκολ του Αλεξανδρή στο Ολυμπιακός – Άγιαξ 1-0... 




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: