Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Καμπανάκι» η αδελφοποίηση οπαδών Μακάμπι – ΠΑΟ!(vid)

943748798
Η αδελφοποίηση του παλαιότερου και μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών της Μακάμπι Χάιφα, των «Green Apes», με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, ηχεί ως προειδοποιητικό «καμπανάκι» κινδύνου, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης.
 Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει να λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα ελέγχου κατά την είσοδο των φιλοξενούμενων οπαδών στη Τούμπα για παν ενδεχόμενο. Η σημερινή συνέντευξη στον «Arena Fm 89,4» του εκπροσώπου του συνδέσμου οπαδών της Μακάμπι Χάιφα, με την ονομασία «Maskofim», Ντάνιελ Σέφα, περιλάμβανε και μια αποκάλυψη. Υπό την έννοια ότι η αδελφοποίηση των οπαδών της Μακάμπι Χάιφα με τους συνδέσμους του Παναθηναϊκού δεν ήταν ευρέως γνωστή.
Στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι σύνδεσμοι του Παναθηναϊκού πρωτοστάτησαν και βοήθησαν στην δημιουργία του πρώτου συνδέσμου οπαδών της Μακάμπι Χάιφα, των Green Apes, το 2002, την εποχή που η ομάδα του Ισραήλ αντιμετώπιζε σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ τον Ολυμπιακό.
Από τότε οι σχέσεις των οπαδών της Μακάμπι Χάιφα με τους συνδέσμους του Παναθηναϊκού είναι πολύ στενή. Μάλιστα, όπως τόνισε, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου οπαδών της Ισραηλινής ομάδας «Maskofim», σε αγώνα μπάσκετ μεταξύ της Μακάμπι Τελ Αβίβ και του Παναθηναϊκού οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα πήγαν στο Τελ Αβίβ και φώναζαν στις κερκίδες συνθήματα υπέρ του Παναθηναϊκού.
Όλα αυτά ξυπνούν μνήμες Ραπίντ. Και οι οπαδοί της αυστριακής ομάδας ήταν αδελφοποιημένη με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και όλοι θυμούνται τι έγινε… Τα επεισόδια που ξεκίνησαν απ’ αυτούς στη Τούμπα, τα πλήρωσε ακριβά φέτος ο ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Βέβαια, οι οπαδοί της Μακάμπι Χάιφα δεν έχουν την φήμη των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ραπίντ. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όμως, ισχύει η παροιμία «φύλαγε τα ρούχα σου για να ‘χεις τα μισά». Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν πρέπει να μην πιαστεί εν υπνώσει και πάλι. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.
Ο ΠΑΟΚ παίζει υπό αναστολή αποκλεισμού του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι το 2015 και εάν συμβεί το παραμικρό στον αγώνα της Πέμπτης θα αποβεί καταδικαστικό για την ομάδα.
Θεωρούμε αυτονόητο ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει λάβει τα μέτρα της, μετά τα περσινό μάθημα με την Ραπίντ. Ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η αστυνομία, πρέπει η ίδια να προασπίσει τη Τούμπα, ελέγχοντας εξονυχιστικά, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, τους φιλοξενούμενους οπαδούς πριν εισέλθουν στο γήπεδό της. Δεν αφήνεις το σπίτι σου να είναι ξέφραγο αμπέλι…
Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από τους φανατικούς οπαδούς της Μακάμπι «Green Apes»:




Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: