Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Ξεχωρίζουν οι Θρακιώτες!

Στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας συγκατοικούν η Skoda Ξάνθη και ο Πανθρακικός, οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν στην 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ξεχωρίζουν οι Θρακιώτες
Πολύ ψηλά στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας βρίσκονται οι ομάδες από την πιο απομακρυσμένη ηπειρωτική περιοχή της χώρας, τη Θράκη.

Ο Πανθρακικός κατάφερε να αποδράσει με το «διπλό» από την έδρα του Παναθηναϊκού και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της Λεωφόρου, ενώ η ομάδα του Ράινερ Μάουρερ πέτυχε την ευρύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της στην Α' Εθνική.

Ο ΠαναθηνΑϊκός δεν είχε ηττηθεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την πρώτη κατηγορία από την 1η Σεπτεμβρίου 2002, όταν η Προοδευτική τον νίκησε με 1-0 με ένα τυχερό γκολ του Γιώργου Πουλόπουλου. Από τότε πέρασαν 65 αγώνες χωρίς ήττα, μέχρι που οι παίκτες του Ακη Μάντζιου έσπασαν αυτό το εκπληκτικό σερί.

Από την πλευρά της, η Ξάνθη σημείωσε είναι την μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της στην Α' Εθνική με το χθεσινό 5-1 επί της Καλλονής. Μάλιστα, η Skoda είχε πετύχει πέντε γκολ μακριά από την έδρα της μόνο μία φορά, όταν επικράτησε με 5-2 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη στις 25/2/1990.

Με τρία γκολ διαφορά είχε νικήσει και στην Καβάλα (4-1), στις 4/6/1995 και άλλη μια φορά στη Νέα Σμύρνη (3-0), στις 24/11/2002. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: