Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τραγουδάνε τα κουρέλια, τραγωδία ο ...κουρέλας!

Ζωντανή στα πλέι-οφ η πτωχή πλην τίμια ΑΕΚ, καταρρέει ο πάμπτωχος αγωνιστικά Παναθηναϊκός. Η Ένωση πήρε 2-0 το ντέρμπι (29΄ Μάκος, 80΄ γκολάρα Κλωναρίδη) και τώρα ...όλοι στο κόλπο μετά και το Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1.
Τραγουδάνε τα κουρέλια, τραγωδία ο ...κουρέλας!

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό! Και αυτό γιατί έχασε δύο παίκτες γρήγορα και έτσι άλλαξαν τα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 13' (Ο Σεϊταρίδης αντί του Σπυρόπουλου) και στο 24' ( Ο Καραγκούνης αντί του Νίνη). Οι αλλαγές των σχεδίων επηρέασαν τους “πράσινους” πολύ, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται, αφού καθ' όλη τη διάρκεια των 45 λεπτών ήταν κυρίαρχη, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και τον έλεγχο του αγώνα, ενώ είχε και την κατοχή της μπάλας (52%-48%).
Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφερνε συχνότερα την μπάλα στα καρέ του Κωνσταντόπουλου. Όχι βέβαια από οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες, αλλά με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις! Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησαν! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη των “πρασίνων” και στρώθηκε στον Μάκο, ο οποίος με απευθείας συρτό σουτ στο ύψος της περιοχής έγραψε το 1-0.
Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ανέβηκε ψυχολογικά και σε δύο φάσεις θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ. Στο 34' ο Κοντοές σέντραρε από δεξιά και ο Βύντρα απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή της περιοχής με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει αντί για πέναλτι... κόρνερ. Στο 38' ο Καρνέζης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο και έδειξε ότι ξόρκισε τον κακό του δαίμονα με την Ένωση... (έχει δεχτεί δύο γκολ από μακρινές εκτελέσεις φάουλ)
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου με στόχο τον Κουίνσι ανακόπηκε σε κόρνερ από την “κιτρινόμαυρη” άμυνα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να προηγείται 1-0.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε! Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας (45%-55%) και έβγαλε περισσότερες ευκαιρίες από οργανωμένες προσπάθειες. Στην τελική προσπάθεια όμως υστερούσε με αποτέλεσμα να βρίσκει με την... καμία δίχτυα. Και ας του έδινε πολύ χώρο η ΑΕΚ, η οποία υπέπεσε σε πολλά αμυντικά λάθη κυρίως από τον Μανωλά!
Η Ένωση ήταν άφαντη επιθετικά στο δεύτερο μέρος. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν κοιλιά στην απόδοσή τους, έκατσαν και περίμεναν τον Παναθηναϊκό! Ωστόσο είχαν την τύχη με το μέρος τους αφού οι πράσινοι δεν κατάφερναν να φέρουν το ματς στα ίσια. Και παρ' ότι η ΑΕΚ δεν υπήρχε μπροστά, δέκα λεπτά πριν το τέλος κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ! Ο Κλωναρίδης πέρασε από αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, πλασαρε από πλάγια θέση και πέτυχε ένα απίστευτο τέρμα (2-0)! Σημειωτέον ότι έξι λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Λεονάρντο...
Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με την ΑΕΚ να παίρνει την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ που την έφερε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

«Αξέχαστο αυτό το πρωτάθλημα»!!

«Αξέχαστο αυτό το πρωτάθλημα»!
Για πάντα χαραγμένο στην μνήμη του Μεσούτ Οζίλ θα μείνει το πρωτάθλημα που κατέκτησε φέτος με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Γερμανός μέσος πιστεύει ότι οι Μαδριλένοι για να φτάσουν σε αυτό, δεν στηρίχτηκαν μόνο σε μία ενδεκάδα ποδοσφαιριστών αλλά σε περισσότερους.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτόν τον τίτλο και τα πανηγύρια που τον συνόδεψαν. Σε όλη την χρονιά δουλέψαμε σκληρά και στο τέλος ανταμειφτήκαμε και γι’ αυτό το γιορτάσαμε ανάλογα. Είμαστε μία ομάδα που δεν αποτελείται μόνο από έντεκα παίκτες. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν σημαντικό μερίδιο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όσο για εμένα και το γεγονός πως αγωνίστηκα σε 34 από τα 37 παιχνίδια του, με κάνει να νιώθω χαρά και υπηρηφάνεια», τόνισε ο Οζίλ.

Παράλληλα, ο νεαρός μέσος μίλησε τόσο για τον οδυνηρό αποκλεισμό που γνώρισε η Ρεάλ από την Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ, όσο και για το επερχόμενο Εuro: «Δεν είχαμε χρόνο να σκεφτούμε την ήττα, καθώς έπρεπε από την επόμενη μέρα να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα» είπε αρχικά, ενώ συμπλήρωσε:

«Πιστεύω πως ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι το Euro θα είναι αρκετός για να ξεκουραστώ και να γεμίσω τις “μπαταρίες ” μου».

«Εμπόδιο» η Βαλένθια για Άλμπα και Μπαρτσελόνα!!

«Εμπόδιο» η Βαλένθια για Άλμπα και Μπαρτσελόνα
Έτοιμη να δυσκολέψει την Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Ζόρντι Άλμπα παρουσιάζεται η Βαλένθια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Sport αναφέρει ότι οι «νυχτερίδες» θα βάλουν πολλά εμπόδια για να μπορέσουν οι Καταλανοί να πάρουν τον διεθνή αριστερό μπακ.

Ο πρόεδρος των Λεβαντίνων, Μανουέλ Γιορέντε, τόνισε πως είναι πρόθυμος να ακούσει προτάσεις που αφορούν τον 23χρονο παίκτη και θα ορίσει μία λογική τιμή για την πώλησή του.

Από την πλευρά τους, οι «μπλαουγκράνα» δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να σπαταλήσουν ένα τεράστιο ποσό για έναν παίκτη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι του 2013 και είναι η τελευταία ευκαιρία της Βαλένθια να βάλει χρήματα στα ταμεία της.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να υλοποιηθεί η μεταγραφή είναι μοιρασμένες και υπάρχει διαφορά από τα 12 εκατ. ευρώ που αξιώνουν οι «νυχτερίδες».

πηγή: sportfm.gr

Το… μπαλάκι στη Βαλένθια από τον Σολδάδο!!

Το… μπαλάκι στη Βαλένθια από τον Σολδάδο
Η Παρί Σεν Ζερμέν προσπαθεί να αποκτήσει έναν επιθετικό μεγάλης αξίας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Ένας από τους μεταγραφικούς στόχους της είναι ο Ρομπέρτο Σολδάδο ο οποίος σήμερα σε συνέντευξή του πέταξε το… μπαλάκι στη Βαλένθια.

«Εάν η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να με αποκτήσει, τότε θα πρέπει να μιλήσει με τη Βαλένθια», τόνισε ο αρχηγός της ισπανικής ομάδας. «Φυσικά και μου αρέσει το γεγονός ότι μια ομάδα σαν την Παρί θέλει να με αποκτήσει. Είναι μια θαυμάσια ομάδα με παίκτες μεγάλους σαν τον Παστόρε και τον Γκαμέιρο και έχει πολύ μεγάλους στόχους για το μέλλον», είπε ο Ισπανός άσος.

Στο ισπανικό πρωτάθλημα που τελειώνει ο Σολδάδο είχε αρκετά καλές εμφανίσεις και πέτυχε 17 γκολ. Κλήθηκε και πάλι στην Εθνική ομάδα της Ισπανίας αντί του Τόρες, μετά από απουσία αρκετών ετών και έχει συμβόλαιο με τη Βαλένθια το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2014.

πηγή: sportfm.gr

Ρεχάγκελ: «Να πανηγυρίσουν για ένα βράδυ»

Ρεχάγκελ: «Να πανηγυρίσουν για ένα βράδυ»
Χαρούμενοι, αλλά όχι για πολύ πρέπει να είναι οι παίκτες της Χέρτα, μετά τη νίκη τους επί της Χόφενχαϊμ, υποστήριξε ο προπονητής του συλλόγου, Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός γνωρίζει πως το έργο του των ποδοσφαιριστών του δεν έχει ακόμη τελειώσει, καθώς για να παραμείνει στην Bundesliga η Χέρτα, πρέπει να νικήσει στα μπαράζ ανόδου/παραμονής τη Φορτούνα Ντίσελντορφ.

«Δεν κάναμε, παρά μόνο αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Είπα στους παίκτες μου ότι μπορούν να πανηγυρίσουν αυτή τη νίκη για ένα βράδυ, αλλά ότι μετά πρέπει να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ που αρχίζουν την Πέμπτη. Δώσαμε μία μάχη για «γερά νεύρα». Ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτό, αλλά, καμιά φορά, όταν υπάρχει τεράστιο κίνητρο, τα πόδια παραλύουν», υποστήριξε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας.

Ντοπέ ποδοσφαιριστής στη Βουλγαρία!!

Ντοπέ ποδοσφαιριστής στη Βουλγαρία
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε ο Βραζιλιάνος Ντάκσον Ντα Σίλβα, που αγωνίζεται στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ, έπειτα από τον νικηφόρο για την ομάδα του ημιτελικό του κυπέλλου Βουλγαρίας.

Ο 24χρονος μέσος είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας μεθυλπρεδνιζολόνη και πλέον κινδυνεύει να τιμωρηθεί με διετή αποβολή από τους αγωνιστικούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές της ΤΣΣΚΑ Σόφιας είχαν αποκλειστεί από το βουλγαρικό πρωτάθλημα για τρεις μήνες, αφού είχαν κάνει χρήση της διεγερτικής ουσίας μεθυλεξαναμίνη.

πηγή: sportfm.gr

Εκπλήξεις από Τραπατόνι!!

Εκπλήξεις από Τραπατόνι
Την προεπιλογή για την τελική φάση του Euro 2012 ανακοίνωσε ο Τζιοβάνι Τραπατόνι, με τον τεχνικό της εθνικής Ιρλανδίας να συμπεριλαμβάνει τον Τζείμς ΜακΚλιν στην αποστολή, αλλά όχι και τον Τζέιμς ΜακΚάρθι, ο οποίος ζήτησε ο ίδιος να μη βρεθεί στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Στην αναμονή ο Σίμους Κόλεμαν!

Μάλιστα, ο Ιταλός τεχνικός φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους –με κλειστά μικρόφωνα- ότι ο άσος της Σάντερλαντ αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τις «μαυρόγατες».

Όσον αφορά την απόφαση του Τραπατόνι για τον ΜακΚάρθι, ο άσος της Γουίγκαν ζήτησε να μην βρίσκεται στην αποστολή, κάτι που έγινε δεκτό. Με σχετική δήλωσή του, ο Ιρλανδός άσος ξεκαθαρίζει ότι θέλει να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του, ο οποίος πάσχει από καρκίνο.

Στα αξιοσημείωτα, ότι ο Σίμους Κόλεμαν της Έβερτον, είναι στη λίστα αναμονής, ενώ εκτός έμεινε ο Γουές Χούλαχαν της Νόριτς.

Η αποστολή της εθνικής Ιρλανδίας

Γκίβεν, Γουέστγουντ, Φορντ, Νταν, Ο’ Σέι, Λέτζερ, Ο’ Ντι, Γουάρντ, Κέλι, Φόλεϊ, Γουέλαν, Γκίμπσον, Άντριους, Φάχεϊ, Νταφ, ΜακΓκίντι, Χαντ, ΜακΚλιν, Κιν, Ντόιλ, Κοξ, Λονγκ, Γουόλτερς

Στην αναμονή: Ράντολφ, ΜακΣέιν, Γκριν, Κόλεμαν, Κίοχ

Πηγή: england365.gr

Μήτρογλου ο πρώτος!!

Μήτρογλου ο πρώτος
Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ατρόμητου, στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος (Α’ Εθνική-Σούπερ Λίγκα), έγινε ο Κώστας Μήτρογλου με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ και έφτασε τα 17.

Ο Μήτρογλου προσπέρασε με αυτό το τέρμα του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και Εμάνουελ Περόνε, οι οποίοι ακολουθούν με 16 γκολ. Άλλο ένα στατιστικό, το οποίο καταρρίπτει ο νεαρός επιθετικός του Ατρόμητου.

Θυμίζουμε πως σε αυτά τα τέρματα δεν υπολογίζονται όσα έχει πετύχει στο Κύπελλο, όπου οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στον τελικό του Κυπέλλου.

πηγή: sportfm.gr

Ακόμα να βρει… το κουμπί του!!

Ακόμα να βρει… το κουμπί του!
Προσπαθεί, προσπαθεί και στο τέλος… τίποτα. Ο ΠΑΟΚ δοκίμασε για έκτη φορά να φύγει με το διπλό από το Περιστέρι, όμως οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου του έκοψαν τη φόρα.
Οι Θεσσαλονικείς έμειναν για ακόμη μία χρονιά με το… παράπονο ότι απώλεσαν σημαντικούς βαθμούς στην έδρα της ομάδας του Γιώργου Δώνη. Και αν στις προηγούμενες οι περισσότεροι δεν «χολόσκασαν», η σημερινή (7/5) ισοπαλία ενδεχομένως να καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την πορεία τους στα πλέι οφ.

Όπως γράψαμε και παραπάνω, ο ΠΑΟΚ έχει μεταβεί- μαζί με τη σημερινή- έξι φορές στο Περιστέρι. Με εξαίρεση τη νίκη των γηπεδούχων με 2-1 το 2007 (στην πρώτη αντάμωσή τους στην Α’ Εθνική), όλα τα υπόλοιπα μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν χωρίς να αναδείξουν νικητή. 1-1 στα πλέι οφ, 0-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!

Όσον αφορά τα προηγούμενα ματς, το πιο εντυπωσιακό ήταν το περσινό 2-2. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Στέλιος Σφακιανάκης, που είχε σημειώσει όλα τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τον «δικέφαλο του βορρά» είχαν βρει δίχτυα οι Λίνο και Ελ Ζαρ.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των δύο ομάδων στο Περιστέρι

07/05/12 Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 1-1
08/04/12 Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 0-0
20/03/11 Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 2-2
27/09/09 Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 0-0
15/12/07 Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 0-0
29/04/07 Ατρόμητος- ΠΑΟΚ 2-1.

πηγή: sday.gr

Σαν τον Μιλίτο… άλλοι τρεις!!

Σαν τον Μιλίτο… άλλοι τρεις!
Δεν είναι να περνάς στα… ψιλά τέτοιου είδους επιτεύγματα. Ειδικά όταν αυτά στερούν από τον αιώνιο αντίπαλο το πρωτάθλημα και χαρίζουν στον πρωταγωνιστή μία θέση στην ιστορία!
Όπως πολύ σωστά θα καταλάβατε, αναφερόμαστε στον Ντιέγκο Μιλίτο. Τον άνθρωπο που με τα τρία προσωπικά του γκολ χάρισε τη νίκη στην Ίντερ στο μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνου (4-2) και στέρησε από τη συμπολίτισσα και… μισητή Μίλαν το πρωτάθλημα μία αγωνιστική πριν το φινάλε!

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει «μεταμορφωθεί» προς το καλύτερο το 2012 και… αποζημιώθηκε την Κυριακή, αφού έγινε μέλος του ολιγομελούς κλαμπ των ποδοσφαιριστών που έχουν σημειώσει χατ-τρικ στα ντέρμπι του Μιλάνου.

Κατ’ αρχήν αναφέρουμε ότι ο τελευταίος χρονικά που τα κατάφερε ήταν ο Ζοσέ Αλταφίνι το 1960, ο οποίος σημείωσε 4 γκολ για λογαριασμό της Μίλαν. Πέρασαν, με λίγα λόγια, 52 χρόνια για να βρεθεί ο επόμενος που θα σημείωνε μίνινουμ τρία γκολ. Ο Μιλίτο έγινε ο 4ος στην ιστορία!

Δείτε ποιοι έχουν καταφέρει να σημειώσουν τρία ή περισσότερα τέρματα στο ντέρμπι του Μιλάνου:

4 γκολ: Ζοσέ Αλταφίνι (27 Μαρτίου 1960, Μίλαν- Ίντερ 5-3)
3 γκολ: Αμεντέο Αμαντέι (6 Νοεμβρίου 1949, Μίλαν- Ίντερ 6-5)
3 γκολ: Ιστβάν Νάιερς (1 Νοεμβρίου 1953, Ίντερ- Μίλαν 3-0)
3 γκολ: Ντιέγκο Μιλίτο (6 Μαΐου 2012, Ίντερ- Μίλαν 4-2).
πηγή:  sday.gr

Με αρκετούς «νέους» η προεπιλογή της Ολλανδίας!!

Με αρκετούς «νέους» η προεπιλογή της Ολλανδίας
Μια μεγάλη απώλεια και οκτώ… φρέσκες παρουσίες ξεχωρίζουν από την προεπιλογή της εθνικής ομάδας της Ολλανδίας για το Euro 2012 που ανακοίνωσε σήμερα ο Μπερτ Φαν Μάρβαικ.

Στη λίστα των 36 ποδοσφαιριστών δεν συμπεριλήφθηκε το όνομα του Έρικ Πίετερς. Ο αριστερός μπακ-χαφ της Αϊντχόφεν έχει υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό, κάταγμα στο μετατάρσιο, και θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε περίπου τέσσερις μήνες.

«Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια», σχολίασε ο τεχνικός της Εθνικής Ολλανδίας για τον Πίετερς, ο οποίος αποτέλεσε βασική επιλογή στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας στην προκριματική φάση.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση είναι η απόφαση του Μάρβαϊκ να καλέσει στην προεπιλογή οκτώ ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα δεν έχουν φορέσει τη φανέλα της εθνικής ομάδας.

Πρόκειται για τους: Γιάσπερ Σίλενσεν, Όλα Γιον, Άνταμ Μάχερ, Έρβιν Μέλντερ, Λουσιάνο Ναρσίνγκ, Νικ Βίργκερβερ, Στέφαν ντε Βρι και ο Γέτρο Βίλιεμς.

Τα μεγάλα αστέρια της ομάδας συμπεριλαμβάνονται όλα και ο Αφελάι ο οποίος είχε ταλαιπωρηθεί απο τραυματισμό και είχε χασει τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Γιάσπερ Σίλεσεν (Άγιαξ), Τιμ Κρουλ (Νιούκαστλ), Έρβιν Μέλντερ (Φέγενορντ), Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ (Ρόμα), Μίσελ Βορμ (Σουόνσι)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Βούρνον Ανίτα (Άγιαξ), Καλίντ Μπουλαρούζ (Στουτγκάρδη), Βίλφρεντ Μπουμά (Αϊντχόφεν), Έρμπι Εμάνουελσον (Μίλαν), Τζον Χάιτινχα (Έβερτον), Γιόρις Ματάισεν (Μάλαγα), Έρικ Πίετερς (Αϊντχόφεν), Γκρεγκορί Φαν ντερ Βιλ (Άγιαξ), Νικ Βίργκεβερ (Άλκμααρ), Ρον Φλάαρ (Φέγενορντ), Στέφαν ντε Βρι (Φέγενορντ), Γέτρο Βίλιεμς (Αϊντχόφεν).

ΜΕΣΟΙ: Ιμπραΐμ Αφελάι (Μπαρτσελόνα), Μαρκ φαν Μπόμελ (Μίλαν), Νάιτζελ ντε Γιόνγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Αντάμ Μάχερ (Άλκμααρ), Χέντβιγκ Μαντούρο (Βαλένθια), Στιν Σάαρς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας), Γουέσλεϊ Σνάιντερ (Ίντερ), Κέβιν Στρούτμαν (Αϊντχόφεν), Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ (Τότεναμ), Τζεορτζίνο Βίναλντουμ (Αϊντχόφεν).

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Κλας Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε), Σιμ Ντε Γιονγκ (Άγιαξ), Λουκ ντε Γιόνγκ (Τβέντε), Όλα Γιον (Τβέντε), Ντιρκ Κάουτ (Λίβερπουλ), Ζερεμέν Λενς (Αϊντχόφεν), Λουσιάνο Ναρσίνγκ (Χέρενφεν), Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ), Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν Μονάχου).

πηγή: sportfm.gr

Λίπι: «Πάλι σπουδαία η Γιουβέντους με τον Κόντε»

Λίπι: «Πάλι σπουδαία η Γιουβέντους με τον Κόντε»
Ως έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από τη Γιουβέντους, χαρακτήρισε τον Αντόνιο Κόντε ο Μαρσέλο Λίπι. Ο 64χρονος τεχνικός πιστεύει πως, αν και ο προπονητής των «μπιανκονέρι» δεν είχε έμπειρους ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του, τα κατάφερε περίφημα.

«Ο Αντόνιο έκανε πολύ καλή δουλειά φέτος, ίσως ήταν ο καλύτερος προπονητής στο φετινό πρωτάθλημα. Ελάχιστοι ήταν οι παίκτες που είχαν πρωταγωνιστήσει σε τόσο υψηλό επίπεδο. Μερικοί ακόμη είχαν βιώσει την εμπειρία της Serie B. Μετά από χρόνια η Γιουβέντους είναι και πάλι σπουδαία», τόνισε ο Λίπι.

Παράλληλα, ο Ιταλός μίλησε και για το γεγονός πως στην πρώτη του χρονιά με τη Γιουβέντους ο Κόντε κατέκτησε το πρωτάθλημα, κάτι που στο παρελθόν είχαν κάνει μόνο ο ίδιος και ο Τζιοβάνι Τραπατόνι: «Ας αφήσουμε τις ομοιότητες στην άκρη. Αυτή είναι μία νέα Γιουβέντους, η οποία έχει μία συγκεκριμένη νοοτροπία, την οποία έχει μεταφέρει ο προπονητής της».

πηγή: sportfm.gr

Μπόλονι: «Δεν είναι λότο»

Μπόλονι: «Δεν είναι λότο»
Αιχμές για την διαιτησία και το γκολ της ισοφάρισης, άφησε ο Λάζλο Μπόλονι ενώ υπερασπίστηκε τις επιλογές του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ατρόμητο (1-1).

«Είναι προτιμότερο να έχεις μία σταθερή παρουσία παρά σκαμπανεβάσματα. Δεν παίζουμε λότο, προτιμώ τον σταθερό παίκτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του "Δικέφαλου του Βορρά".


Οι δηλώσεις του Λάζλο Μπόλονι:

«Πιστεύω ότι η οργάνωσή μας ήταν καλή. Στο δεύτερο ημίχρονο ψυχολογικά είχαμε στο μυαλό μας να κρατήσουμε το σκορ παρά να σκοράρουμε. Μόνο για λίγες στιγμές πήραμε τη πρωτοβουλία. Και για αυτό τον λόγο δεν είχαμε πολύ μεγάλη παρουσία στην περιοχή του Ατρόμητου. Είχαμε νευρικότητα στο τέλος του παιχνιδιού. Τώρα θα πρέπει να στρέψουμε τη προσοχή μας στα άλλα παιχνίδια. Μας έλλειψε η προσοχή για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς παρότι δεν κάναμε μεγάλο παιχνίδι».

Για τη διαιτησία: «Μερικά πράγματα όταν επαναλαμβάνονται δεν είναι τυχαία. Έχετε την ευκαιρία να ρωτήσετε τον διαιτητή, για μένα είναι λυπηρό πως σε μία κρίσιμη στιγμή δεν είχε την παρουσία που έπρεπε».

Για τις επιλογές του: «Σίγουρα πιστεύω πως ήταν η καλύτερη δυνατή ενδεκάδα γιατί ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Το γκρουπ που κερδίζει δεν το αλλάζω. Επίσης είναι αλήθεια. Είναι προτιμότερο να έχεις μία σταθερή παρουσία παρά σκαμπανεβάσματα. Δεν παίζουμε λότο, προτιμώ τον σταθερό παίκτη. Δεν μπορώ να υπολογίσω τα σκαμπανεβάσματα ενός παίκτη».

Πρέμιερ ερχόμαστε!!

Πρέμιερ ερχόμαστε!
Ακόμη ένα βήμα προς την επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ έκανε η Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε με σκορ 3-0 της Κάρντιφ και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό των play off ανόδου της Τσάμπιονσιπ. Άνετη επικράτηση για τους Λονδρέζους, οι οποίοι την Τετάρτη μαθαίνουν τον αντίπαλό τους.

Οι Μπέρμιγχαμ και Μπλάκπουλ αναμετρώνται στη ρεβάνς του 1-0, υπέρ των «seasiders».

Η Γουέστ Χαμ είναι η πρώτη ομάδα του τελικού των play off ανόδου, μετά την επικράτησή της με 3-0 κόντρα στην Κάρντιφ.

Οι παίκτες του Σαμ Άλαρνταϊς ήταν καλύτεροι και στο δεύτερο αγώνα κόντρα στην Κάρντιφ, με τον Ρικάρντο Βαζ Τε -τον πρώην άσο του Πανιωνίου- να σκοράρει το δεύτερο γκολ για τα «σφυριά».
Το ματς
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να δείξουν ότι δεν έφτασαν τυχαία μέχρι εδώ και έδειξαν μαχητικό πρόσωπο. Μάλιστα, έχουν παράπονα για το μη καταλογισμό πέναλτι στην ανατροπή του Μίλερ από τον Ριντ. Η Γουέστ Χαμ αντέδρασε άμεσα στην κυριαρχία της Κάρντιφ, στα πρώτα λεπτά, και άνοιξε το σκορ στο 15’, με τον Κέβιν Νόλαν να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα μετά από προσπάθεια των Κόουλ και Τέιλορ.
Με το γκολ αυτό, οι Λονδρέζοι απέκτησαν ακόμη περισσότερη σιγουριά στο παιχνίδι τους και έφτασαν στο 40’ και σε δεύτερο τέρμα, με τον Βαζ Τε να ολοκληρώνει μόνος του την προσπάθεια από μέσα δεξιά και να δίνει το σύνθημα για έξαλλους πανηγυρισμούς, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς να αλλάξει κάτι, με την εικόνα του αγώνα να αντικατοπτρίζεται στο σκορ.
Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι έριξαν το ρυθμό τους, αφού τα πάντα είχαν κριθεί, ωστόσο δεν είπαν «όχι» σε όσες φορές τους δόθηκε η δυνατότητα για ένα τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε στο τέλος, με τον Μέιναρντ να ολοκληρώνει με όμορφο τρόπο την προσπάθεια του Λάνσμπερι και την μπάλα να καταλήγει με δύναμη στα δίχτυα.
 Οι συνθέσεις του αγώνα
Γουέστ Χαμ: Γκριν, Ντεμέλ, Τέιλορ, Ριντ, Τόμκινς, Νομπλ, Ο’ Νιλ, Νόλαν(69' ΜακΚάρτνεϊ), Βαζ Τε, Κόλισον(48΄ Λάνσμπερι), Κόουλ (86' Μέιναρντ)
Κάρντιφ: Μάρσαλ, ΜακΝότον(82' Μπλέικ), Τέιλορ, Χάντσον, Τέρνερ, Λόρενς, Γουίτιγχαμ, Γκούναρσον, ΜακΦάιλ(76' Κάουϊ), Μέισον, Μίλερ(76' Κις)



πηγή: england365.gr

«Με την πλάτη στον τοίχο»

«Με την πλάτη στον τοίχο»

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Γιώργο Φωτάκη μετά το αποτέλεσμα (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο για την 2η αγωνιστική των play-offs. Επίσης, ο μέσος του «Δικεφάλου του Βορρά» στάθηκε στο γκολ της ισοφάρισης των Περιστεριωτών, το οποίο και χαρακτήρισε διαιτητικό λάθος.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Φωτάκης:

«Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Οι συνθήκες δεν ήταν οι κατάλληλες, λόγω της ζέστης, όμως καταφέραμε να πετύχουμε ένα τέρμα. Στην συνέχεια, η τακτική μας ήταν να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να κλείσουμε τους χώρους προς την εστία μας. Το γκολ του Ατρόμητου προήλθε από θέση οφσάιντ.

Είναι σαν να χάσαμε. Για μία ακόμα φορά, από ένα διαιτητικό λάθος βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια και θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και να κερδίσουμε ότι μπορούμε στα play offs».

Δώνης: «Αποτυχία η ισοπαλία»

Δώνης: «Αποτυχία η ισοπαλία»
Ανικανοποίητος από την πόντο της ισοπαλίας στην αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ, έμεινε ο τεχνικός των Περιστεριωτών, Γιώργος Δώνης.

«Ήταν ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και ειδικότερα στο δεύτερο μέρος που εμείς διεκδικήσαμε το αποτέλεσμα. Είχαμε την υπεροχή σε όλο το ματς, φτάναμε εύκολα τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ενώ κάνουμε το δύσκολο, είχαμε είκοσι φάσεις με κακή τελική προσπάθεια με συνέπεια να κόβουν τις φάσεις οι αντίπαλοι αμυντικοί. Τέτοια παιχνίδια όπως το σημερινό, είναι αποτυχία η ισοπαλία. Μας ικανοποιεί ότι βάλαμε τον ΠΑΟΚ σε παθητικό ρόλο, αλλά δεν αρκεί η υπεροχή όταν είσαι κακός στην τελική επιλογή», είτε μετά το τέλος του ματς.

Παρέδωσε τη διερευνητική εντολή ο Σαμαράς!

Παρέδωσε τη διερευνητική εντολή ο Σαμαράς
«Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διευκρίνισε ότι μετά και την απόρριψη της Αλέκας Παπαρήγα για συνάντηση δεν κατέστη δυνατή η δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές 2012.

Όπως είπε τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατία και του παρέδωσε τη διερευνητική εντολή που έλαβε το πρωί.

«Εμείς όπως είχαμε την υποχρέωση κάναμε ότι ήταν δυνατόν. Είμαστε το μόνο κόμμα που είχαμε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του μνημονίου θα αποτύχει και αυτό οδήγησε στο χθεσινό αποτέλεσμα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Χαίρομαι που κάποιοι κατάλαβαν την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «εμείς προειδοποιούσαμε για κίνδυνο ακυβερνησίας, έκανα ότι μπορούσα, στάθηκε αδύνατο, κατέθεσα την εντολή».

Πηγή: www.newsbeast.gr

Αυτός είναι ο πρίγκιπας του Τσάκα! (ΦΩΤΟ)

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο πρίγκιπας Μπιν Αμπντουλαζίζ, όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, με τον Τσάκα να πηγαίνει στο "Ελ. Βενιζέλος" για να τον υποδεχτεί...
Αυτός είναι ο πρίγκιπας του Τσάκα! (ΦΩΤΟ)
Πρίγκιπας και Τσάκας έβγαλαν φωτογραφίες, σχολιάζοντας πως θα συναντηθούν άμεσα με την πλευρά του Βαρδινογιάννη...

Χάθηκε χρυσή ευκαιρία!!

Με ένα αμφισβητούμενο γκολ του Μήτρογλου και τον ΠΑΟΚ να παίζει... ατυχώς παθητικά στην επίθεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Δικέφαλος ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο και έχασε χρυσή ευκαιρία να περάσει έστω και προσωρινά τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι ήταν πειθαρχημένη αμυντικά αλλά αργή και προβλέψιμη επιθετικά με εξαίρεση την πολύ όμορφη προσπάθεια του Σαλπιγγίδη στο 29' που έφερε και το γκολ. Παρά το προβάδισμα, όμως, ο ΠΑΟΚ έπαιζε πολύ αμυντικά και το πλήρωσε. Στη μία φάση που η άμυνά του «νικήθηκε», ο Μήτρογλου πήρε την μπάλα σε οριακή θέση και ισοφάρισε.

Τότε οι παίκτες του ΠΑΟΚ ανέβασαν την απόδοσή τους, έφτασαν σε τελικές προσπάθειες αλλά όχι και στο δεύτερο γκολ. Η ισοπαλία ήταν πικρή καθώς χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να αυξήσει τις πιθανότητές του ο Δικέφαλος για έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου (46' Μπρίτο), Φυτανίδης, Τόμας, Ιγκλέσιας (63' Αναστασάκος), Σφακιανάκης (46' Καραμάνος), Δημούτσος, Γκαρσία, Επστάιν, Μήτρογλου

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (81' Ιβιτς), Λίνο (76' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης

πηγή: metrosport.gr

Αποσύρθηκε ο Ηρακλής!!

Οριστικά χωρίς την παρουσία του Ηρακλή θα πραγματοποιηθεί τη νέα χρονιά το Champions League, καθώς οι «κυανόλευκοι» επισήμαναν με ανακοίνωση τους πως δεν θα δηλώσουν συμμετοχή που προκύπτει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Υποχρεωτικά λοιπόν θα αγωνιστούν τη νέα χρονιά στο Challenge Cup.

Η ανακοίνωση του ΤΑΑ Ηρακλής:

«Το ΤΑΑ Ηρακλής ανακοινώνει πως δεν θα δηλώσει συμμετοχή για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η κρίση, η αβεβαιότητα και τα οικονομικά δεδομένα μας αναγκάζουν να πάρουμε αυτή τη δύσκολη απόφαση που μας στεναχωρεί και μας λυπεί όλους αφάνταστα.

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τον αγαπημένο μας Ηρακλή εκτός της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης αλλά δυστυχώς δε μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Η πραγματικότητα είναι σκληρή και με αυτή πρέπει να προχωρήσουμε.

Λόγω της συγκεκριμένης απόφασης μας, δεν δικαιούμαστε να συμμετέχουμε στο CEV CUP και θα αγωνιστούμε στο Challenge Cup.

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ντι Ματέο!!

Ψήφος εμπιστοσύνης σε Ντι Ματέο
Υπέρ της παραμονής του Ρομπέρτο Ντι Ματέο στην Τσέλσι και μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου τάχθηκε ο Τζον Τέρι, μετά το νικηφόρο τελικό του FA Cup απέναντι στη Λίβερπουλ.

Η παρουσία του Ιταλού τεχνικού ως υπηρεσιακού προπονητή τους τελευταίους δύο μήνες στο τιμόνι των Λονδρέζων έχει μεταμορφώσει τους «μπλε», οι οποίοι οδηγούνται από επιτυχία σε επιτυχία. Ο διεθνής αμυντικός υποστήριξε μάλιστα πως ενδεχόμενη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ θα ενισχύσει τη θέση του.

«Μια τέτοια νίκη θα προσέθετε μεγαλείο στην ομάδα και θα διευκόλυνε την απόφαση της διοίκησης σχετικά με το ποιον πρέπει να διορίσει μόνιμο προπονητή, αφού ο Ντι Ματέο είναι εξαιρετικός», ήταν τα λόγια του. Μένει να φανεί αν η διοίκηση θα ακούσει την προτροπή του αρχηγού της ομάδας.

Βενγκέρ: «Ας σκοράρει και κανένας άλλος!»

Βενγκέρ: «Ας σκοράρει και κανένας άλλος!»
Τι κι αν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι στάθηκε συνεπής για άλλη μια φορά στο ραντεβού του με τα δίχτυα, σκοράροντας μάλιστα 2 φορές απέναντι στη Νόριτς, στο σαββατιάτικο παιχνίδι της Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» παραχώρησαν τελικά ισοπαλία 3-3 στους αντιπάλους τους, αφού πρώτα έχασαν σωρεία ευκαιριών να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Το γεγονός αυτό ώθησε τον Αρσέν Βενγκέρ να κάνει έκκληση στους ποδοσφαιριστές του να σταματήσουν να εξαρτώνται τόσο πολύ στο σκοράρισμα του Ολλανδού επιθετικού.

Ο Αλσατός τεχνικός είπε χαρακτηριστικά: «Αν κοιτάξει κανείς τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε είναι απίστευτο το ότι βάλαμε μόνο 3 γκολ, έχει κανείς την αίσθηση ότι θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει 6 ή 7. Τιμωρηθήκαμε από το γεγονός ότι περιμέναμε μόνο από τον Ρόμπιν να σκοράρει ενώ δεν παίρνουμε αρκετά γκολ από τους υπόλοιπους παίκτες».

Παρά την απώλεια των 2 βαθμών οι Λονδρέζοι παρέμειναν στην 3η θέση της Πρέμιερσιπ που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού τόσο η Νιούκαστλ, όσο και η Τότεναμ έχασαν επίσης έδαφος στους πρόσφατους αγώνες τους.

Όμως, το γεγονός ότι στις τελευταίες τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις η Άρσεναλ έχει πάρει μόλις 2 βαθμούς, δεν μπορεί παρά να προβληματίζει τον Βενγκέρ: «Υπάρχουν πολλά που δεν κάναμε σωστά, ας ελπίζουμε ότι δε θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα για αυτά τα αποτελέσματα», δήλωσε.

Όλα πλέον θα κριθούν στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική, όπου η Άρσεναλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Γουέστ Μπρομ και ενδεχόμενη απώλεια βαθμών μπορεί να την ρίξει μέχρι και στην πέμπτη θέση και να την θέσει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είμαστε η Λίβερπουλ και θα επανέλθουμε»

«Είμαστε η Λίβερπουλ και θα επανέλθουμε»
Την άποψή του για την φετινή πορεία της Λίβερπουλ εξέφρασε ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο αρχηγός των «κόκκινων» απένειμε τα εύσημα στους παίκτες για την προσπάθειά τους στους αγώνες του Κυπέλλου Αγγλίας και του Λιγκ Καπ, αλλά τόνισε πως πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στο πρωτάθλημα, η οποία σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητά τους.

«Είμαστε η Λίβερπουλ και θα καταφέρουμε να επανέλθουμε. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ το καλοκαίρι, ώστε όταν επιστρέψουμε να παλέψουμε για μία καλύτερη σεζόν. Αυτή είναι η φιλοσοφία της ομάδας», δήλωσε ο Άγγλος μέσος και συνέχισε:

«Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου είχα επιτυχίες και αποτυχίες. Η φετινή χρονιά συγκαταλέγεται στις δεύτερες. Παίξαμε πολύ καλά στις διοργανώσεις για τα Κύπελλα όπου καταφέραμε να φτάσουμε στους τελικούς, κερδίζοντας μάλιστα το Λιγκ Καπ, και πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό στους παίκτες. Αλλά οι εμφανίσεις μας στο πρωτάθλημα δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικές».

Οι «κόκκινοι» κατάφεραν να πετύχουν μόλις πέντε νίκες μέσα στο «Άνφιλντ» και ο 31χρονος ποδοσφαιριστής πιστεύει πως οι παίκτες είναι εκείνοι, οι οποίοι πρέπει να σκεφτούν τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν:

«Πρέπει να βρούμε ένα καλύτερο επίπεδο όσον αφορά τη συνέπεια της πορείας μας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις μας δεν είναι αρκετά καλές και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ως παίκτες πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως αυτοί πάντως που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ομάδα σίγουρα δεν αξίζουν την ένατη θέση της κατάταξης».

Θέλει Παρί ο Σολδάδο!!

Θέλει Παρί ο Σολδάδο
Θετικός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Παρί Σεν Ζερμέν εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Σολδάδο, μιλώντας στο κανάλι «TF1». Ο 26χρονος επιθετικός θεωρεί ότι η γαλλική ομάδα έχει φιλόδοξο πλάνο και θα το ενδιέφερε να παίξει στο Σαμπιόνα, αν έλεγε «ναι» η Βαλένθια σε κάποια πρόταση.

«Φυσικά, θα μου άρεσε να αγωνιστω σε μία ομάδα όπως η Παρί Σεν Ζερμέν. Είναι μία σπουδαία ομάδα, με φιλοδοξίες, με ενδιαφέρον πλάνο και έχει παίκτες όπως ο Παστόρε ή ο Γκαμέιρο. Αν συμφωνήσουν η Παρί και η Βαλένθια, τότε θα συμφωνούσα», τόνισε ο 26χρονος φορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή σεζόν ο Σολδάδο έχει παίξει σε 51 ματς (3878 λεπτά συμμετοχής), έχοντας 27 γκολ και 6 ασίστ στο ενεργητικό του.

πηγή: sportfm.gr

Λάμπαρντ και Τέρι «απελπισμένοι» για Ντρογκμπά!

Λάμπαρντ και Τέρι «απελπισμένοι» για Ντρογκμπά
Το εγκώμιο του Ντιντιέ Ντρογκμπά "έπλεξαν" δύο σημαίες της Τσέλσι που δεν μπορούν να φανταστούν τους «μπλε» χωρίς αυτόν.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ και ο Τζον Τέρι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβοριανό επιθετικό,του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος της σεζόν, και αμφότεροι εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσει να αποτελεί μέρος της ομάδας των Λονδρέζων.

«Θέλω “απελπισμένα” να παραμείνει ο Ντρογκμπά στην Τσέλσι. Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης. Δεν χάνει τα βήματά του και έχει φανταστικά τελειώματα με τη μπάλα. Βέβαια, ό,τι και αν αποφασίσει, είτε μείνει είτε φύγει, θα είναι ήρωας για αυτή την ομάδα και θα περάσει στις μνήμες όλων ως "θρύλος"», δήλωσε ο 33χρονος μέσος και πρόσθεσε:

«Τα πολύ σημαντικά γκολ που έχει πετύχει, στη διάρκεια της καριέρας του, για μας σε τελικούς Κυπέλλων και σε αλλά παιχνίδια μεγάλης σημασίας τον έχουν μετατρέψει σε ιστορική φιγούρα για την Τσέλσι χωρίς αμφιβολία».

Σύμφωνα με τον Λάμπαρντ όποιος κληθεί να αντικαταστήσει τον Ιβοριανό επιθετικό θα δυσκολευτεί πολύ να φτάσει το επίπεδο του Ντρογκμπά:

«Δεν υπάρχει κανένας που να παίζει όπως αυτός. Πρόκειται για έναν μοναδικό παίκτη, ο οποίος σκοράρει ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται και αυτό είναι ανεκτίμητο».

Με τον συμπαίκτη του στους «μπλε» έρχεται να συμφωνήσει και ο αρχηγός της ομάδας, Τζον Τέρι:

«Θα είναι πολύ κρίμα αν ο Ντιντιέ φύγει γιατί είναι εκπληκτικός . Αγαπάει την Τσέλσι και, αλήθεια, ελπίζω πως θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν».

Νέες υποσχέσεις από Τσάκα!!

Νέες υποσχέσεις από Τσάκα
Νέες υποσχέσεις από τον Βλάση Τσάκα που υποστηρίζει ότι φτάνει σήμερα στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αμπντούλ Αζίζ για να συζητήσει την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού και ότι την Τετάρτη θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε στο soccerplus: «Μέχρι το μεσημέρι ο πρίγκιπας θα βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσει συζητήσεις για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Από τη πρώτη μέρα που ενημέρωσα για τον πρίγκιπα, κάποιοι με περιφρονούσαν. Εγώ προσπάθησα πολύ. Κάποιες φορές μάλιστα παρεξηγήθηκα στην προσπάθεια μου να μην αποκαλυφθεί το αληθινό όνομα του ζάμπλουτου πρίγκιπα.

Πλέον όμως δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα κύριοι. Η μιζέρια μας τελειώνει. Η εποχή του πρίγκιπα ξεκινά και μας υπόσχεται μεγαλεία και επιτυχίες».

Στοπ στον Ζλάταν!!

Στοπ στον Ζλάταν
Η μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από τη Γιουβέντους στην Ιταλία έβαλε τέλος στο εντυπωσιακό σερί του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο επιθετικός της Μίλαν πανηγύριζε για οκτώ συναπτά έτη τον τίτλο, με πέντε διαφορετικές ομάδες και σε τρία διαφορετικά πρωταθλήματα.

Άρχισε το 2004, όταν στέφθηκε πρωταθλητής Ολλανδίας με τον Άγιαξ. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ιταλία πανηγυρίζοντας το «σκουντέτο» με τη Γιουβέντους το 2005 και το 2006, δύο τίτλοι που στη συνέχεια αφαιρέθηκαν από τη «Γηραιά Κυρία» λόγω του σκανδάλου calciopoli. Μετακόμισε στην Ίντερ, την οποία οδήγησε στην κορυφή για τρία συνεχή χρόνια, από το 2007 μέχρι το 2009. Στην Μπαρτσελόνα δεν ευημέρησε, αλλά φόρεσε το μετάλλιο του πρωταθλητή το 2010, ενώ επιστρέφοντας στη Serie A κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα, αυτή τη φορά με τη Μίλαν το 2011.

Φέτος, ωστόσο, ήρθε η στιγμή να τερματίσει δεύτερος…


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υποτιμά την Μπιλμπάο ο Σιμεόνε!!

Δεν υποτιμά την Μπιλμπάο ο Σιμεόνε
Την ταχύτητα και τη συγκέντρωση χαρακτήρισε ως κλειδιά για τον τελικό του Europa League, ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο τεχνικός της Ατλέτικο Μαδρίτης τόνισε πως η Μπιλμπάο είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, ο οποίος παίζει πάντα με το δικό της -γρήγορο- στυλ, ανεξάρτητα το είδος της αναμέτρησης.

«Είναι μία ομάδα με ένταση με γρήγορο και έξυπνο στυλ παιχνιδιού, μία ομάδα που δεν φοβάται να παίζει με το στυλ της σε όλα τα παιχνίδια. Έτσι παίζουν όλη τη σεζόν και γνωρίζοντας αυτήν την ομάδα και αυτόν τον προπονητή ξέρω πως έτσι αγωνίζονται είτε παίζουν φιλικό, είτε έναν τελικό.

Πρέπει να είμαστε γρήγοροι και περισσότερο συγκεντρωμένοι από ότι στις εγχώριες αναμετρήσεις μας. Το να παίζεις κόντρα σε μία ομάδα που πριν είχες αγωνιστεί σε εγχώριο επίπεδο, σημαίνει ότι τη γνωρίζεις καλά. Ακόμη, το να αντιμετωπίζεις μία ισπανική ομάδα, είναι πολύ καλό για το ισπανικό ποδόσφαιρο
», ήταν τα λόγια του 42χρονου τεχνικού.


πηγή: sport-fm.gr

«Στόχος το δέκατο»

«Στόχος το δέκατο»
Εννιά τρόπαια έχει κατακτήσει με την φανέλα της Τσέλσι ο Φράνκ Λάμπαρντ και έχει βάλει στόχο το δέκατο ενόψει του τελικού του Champions League κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου (19/5). Ωστόσο ο μέσος των Λονδρέζος αποκάλυψε ότι ποτέ δεν περίμενε ότι θα είχε αυτή την πορεία η παρουσία του στην ομάδα.

«Όταν πήρα μεταγραφή από την Γουέστ Χαμ δεν περίμενα ότι θα είχα όλες αυτές τις επιτυχίες. Ήξερα ότι θα ερχόμουν σε έναν μεγαλύτερο σύλλογο, αλλά δεν περίμενα ότι θα συνέβησαν όλα αυτά. Έχω κατακτήσει εννιά τίτλους μέχρι στιγμής και πιστεύω ότι ο δέκατος θα είναι ακόμα καλύτερος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Άγγλος μέσος.

Όσον αφορά την μέχρι στιγμής πορεία της Τσέλσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο Λάμπαρντ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έπαιξαν με τόσο σπουδαίες ομάδες και κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό.

Επιπλέον σχολίασε και την αντίπαλο των «μπλε» στον τελικό του Μονάχου, την Μπάγερν, λέγοντας:

«Θα είναι φανταστικό να κερδίσουμε το τρόπαιο, αλλά έχουμε απέναντί μας μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Μπάγερν. Την παρακολούθησα στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν εξαιρετική».

Αναφορικά με την κουβέντα που γίνεται σχετικά με το ποιος θα σηκώσει το κύπελλο σε περίπτωση που το πάρει η Τσέλσι, ο Λάμπαρντ τόνισε πως αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία αρκεί να είναι η ομάδα του η νικήτρια του τελικού.

πηγή: sportfm.gr

Κατσαβάκης: «Η ανανέωσή μου είναι στο ‘φλου’»

Κατσαβάκης: «Η ανανέωσή μου είναι στο ‘φλου’»
Στον… αέρα είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Μάκη Κατσαβάκη στην Δόξα Δράμας, καθώς αυτό που επείγει είναι να κρατήσουν οι «μαυραετοί» έναν κορμό παικτών, όπως υπογράμμισε ο Έλληνας τεχνικός. Στην κούραση και τα συνεχή παιχνίδια της ομάδας του απέδωσε τον υποβιβασμό της Δόξας, ενώ «έχρισε» φαβορί για την πρωτιά στα πλέι οφ τον ΠΑΟΚ.

Φυσικά, αναφέρθηκε και στα πολιτικά αποτελέσματα, ισχυριζόμενος ότι τα δύο μεγάλα κόμματα θα έπρεπε να λάβουν μικρότερα ποσοστά.

Αναλυτικά, η συνέντευξη στον «Libero 107.4»:

Για το θέμα του συμβολαίου του: «Αυτή την στιγμή κάνουμε ακόμη προπονήσεις με την ομάδα, θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν ξέρω αν θα είμαι προπονητής της Δόξας την επόμενη σεζόν, κάναμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο τώρα είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε έναν κορμό στην ομάδα για την επόμενη σεζόν, καθώς έχουν φύγει ήδη αρκετοί παίκτες και φεύγουν και άλλοι. Πιο πολύ λοιπόν επείγει να μπορέσει η Δόξα να κρατήσει ένα σωστό κορμό για την επόμενη χρονιά, το δικό μου το θέμα είναι ακόμη φλου».

Για την πορεία της Δόξας στη φετινή Σούπερ Λίγκα: «Η κούραση, η μεγάλη κόπωση των παιδιών και η ταλαιπωρία που είχαμε στην διάρκεια της χρονιάς μας κόστισε πολύ. Κάναμε μια πολύ μικρή σεζόν, για εμάς ήταν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα σε 9 μήνες μόλις και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε φρέσκους τους παίκτες, δεν ενισχυθήκαμε επίσης τον Ιανουάριο λόγω των οικονομικών ενώ πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της ομάδας έπαιξε και το γεγονός ότι δεν αγωνιστήκαμε στην έδρα μας».

Για την κατάληξη των πλέι οφ: «Σίγουρα θα μετρήσει η κούραση και πόσο καλή δουλειά θα κάνουν τα ιατρικά επιτελεία των ομάδων, που προσπαθούν να κρατήσουν φρέσκους τους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, να έχει μια ομάδα παίκτες έτοιμους και φρέσκους σε αυτά τα 6 παιχνίδια, που θα κρίνουν όλη την σεζόν. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλές δυνατότητες, έκανε καλό ξεκίνημα παίρνοντας την νίκη στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και αν κερδίσει και τον Ατρόμητο σήμερα θα πλησιάσει κι άλλο τον Παναθηναϊκό. Στην συνέχεια θα έχει τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια και εκεί θα κριθούν όλα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να τα καταφέρει και να τερματίσει πρώτος στα play offs, χρειάζεται πίστη και τύχη. Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες ομάδες σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα με δυνατότητες και ικανότητες, σίγουρα ήταν η έκπληξη της φετινής χρονιάς. Έχει καλό κλίμα ο Ατρόμητος και έχει κάνει πολύ καλή πορεία, είχε και μια δόση τύχης πάντως, έφτασε και στον τελικό κυπέλλου όπου έχασε δύσκολα και στο τέλος από τον Ολυμπιακό, θα μπορούσε να το είχε πάει στα πέναλτι το παιχνίδι».

Για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Νομίζω ότι έπρεπε να πάρουν μικρότερο ποσοστό τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς αυτά ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η χώρα και ο λαός. Δεν τιμωρήθηκαν τελικά όσο θα έπρεπε, είναι όμως ώρα για να αλλάξει το σκηνικό στην Ελλάδα και τα κόμματα να κοιτάξουν το λαό και όχι τους ξένους».

Γκαλιάνι: «Θα μείνουν οι πρωτοκλασάτοι»

Γκαλιάνι: «Θα μείνουν οι πρωτοκλασάτοι»
Μία ημέρα μετά από την απώλεια του πρωταθλήματος ο Αντριάνο Γκαλιάνι θέλησε να καθησυχάσει τους οπαδούς της Μίλαν.

«Έχουμε δύο παίκτες παγκόσμιας κλάσης στην ομάδα. Τον Ιμπραϊμοβιτς και τον Τιάγκο Σίλβα και είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν και οι δύο στην ομάδα», τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας και συνέχισε κάνοντας γνωστό ότι άμεσα θα αρχίσουν οι επαφές με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν.

FC: Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν;

FC: Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν;
Στην Τσέλσι ο Λάμπαρντ με τον Τέρι δεν μπορούν να φανταστούν την ομάδα χωρίς τον Ντρογκμπά και στέλνουν μήνυμα προς τον Αμπράμοβιτς να τον κρατήσει - αν ο Ντιντιέ βάλει κανένα γκολάκι στον τελικό με τη Μπάγερν, βλέπω να μένει άλλα 5 χρόνια... Στο Τορίνο τα πανηγύρια των Γιουβεντίνων για το πρωτάθλημα μετατράπηκαν σε φωνή λαού για την παραμονή του Ντελ Πιέρο. Στη Ρόμα η παρουσία του καπιτάνο Τότι είναι αδιαπραγμάτευτη - είναι πιο Αιώνιος κι από την Αιώνια Πόλη. Στη Σάλκε ο Ραούλ έπαιξε μόλις δυο χρόνια, αλλά τώρα που φεύγει θα αποσύρουν τη φανέλα με το «7» για να τον τιμήσουν. Ο Σκόουλς και ο Γκιγκς στη Γιουνάιτεντ συμβολίζουν μια τεράστια εποχή για την ομάδα, γεμάτη νίκες, κούπες και επιτυχίες.
Σχολιάζει ο Κώστας Βαϊμάκης για το Fight Club.
Τι τους κάνεις τους σπουδαίους παίκτες όταν σιτέψουν ποδοσφαιρικά, χάσουν τη σπιρτάδα τους, περπατάνε πολύ και τρέχουν σπάνια, ειδικά σε μια εποχή όπου το ποδόσφαιρο θέλει μηχανάκια που να καταπίνουν τα χιλιόμετρα; Αναλόγως... Εδώ ας πούμε καμιά φορά τους «ξεπετάμε» με μια πλακέτα, άντε και με κανένα φιλικό προς τιμήν τους αν το θυμηθούμε. Ή αντί να τους δώσουμε το δικαίωμα να αποφασίσουν αυτοί το τέλος της καριέρας τους, τους το επιβάλλουμε με το να μην ανανεώσουμε το συμβόλαιό τους - αυτό που πάνε να κάνουν στη Γιουβέντους με τον Ντελ Πιέρο. Μόνο που στη Γιουβέντους ο κόσμος δηλώνει με δυνατή φωνή την αντίθεσή του, ενώ π.χ. στον Παναθηναϊκό πριν λίγα χρόνια ο Γιάννης Γκούμας σταμάτησε τη μπάλα, μετά από μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή στην ομάδα και δεν άνοιξε ρουθούνι...

Χωράνε οι θρύλοι και οι πάλαι ποτέ σπουδαίοι παίκτες στην ομάδα, αυτοί που έχουν κολλήσει χιλιάδες ένσημα και ξέρουν τα αποδυτήρια όσο κανείς άλλος. Κι αν δεν είναι στις βασικές επιλογές, πάντα μπορούν να έχουν ρόλο στην ομάδα, μέχρι να αποφασίσουν οι ίδιοι να αποσυρθούν. Στον μπασκετικό Παναθηναϊκό ο Φραγκίσκος Αλβέρτης την τελευταία του χρονιά, έπαιξε αν θυμάμαι καλά μόνο σε έναν αγώνα για λίγα λεπτά - κανείς όμως δεν του είπε να φύγει, να σταματήσει, να κρεμάσει τα παπούτσια του, να μείνει ελεύθερος αν θέλει και να πάει κάπου αλλού. Έκλεισε την καριέρα του στην ομάδα και πέρασε σε άλλο πόστο, πάντα στο πλευρό της. Πάντα μπορούν να έχουν ρόλο αυτοί που συνέδεσαν το όνομά τους με μια μεγάλη εποχή της ομάδας, είτε αυτή η εποχή συνοδεύτηκε από τίτλους και επιτυχίες, είτε όχι. Εκτός αν κάποιοι έχουν φροντίσει να τους αποδομήσουν και να φθείρουν την εικόνα τους, βαφτίζοντάς τους «ρουφιάνους», «τσάτσους» και «αργόμισθους»...

Ο κάθε Ντρογκμπά, ο κάθε Ντελ Πιέρο, Τότι, Γκιγκς, Πουγιόλ, Ινζάγκι, ή Τζέραρντ έχει το «δικαίωμα» να επιλέξει πόσο θα μείνει στην ομάδα που δόξασε και με την οποία δοξάστηκε. Κι αν θέλει τελικά να πάει κάπου αλλού, λίγο πιο χαλαρά, μετά από λίγο θα έρθει ο καιρός που θα επιστρέψει και θα υπηρετήσει την ομάδα από ένα άλλο πόστο - αρκεί να είναι δίπλα της - υπογράφοντας «συμβόλαιο ζωής» - ακούς Ραούλ; Ακούω να λες!

πηγή: sportfm.gr

«Θέλουμε πιο πολύ το Τσάμπιονς Λιγκ παρά το Κύπελλο»

«Θέλουμε πιο πολύ το Τσάμπιονς Λιγκ παρά το Κύπελλο»
Σε δεύτερη μοίρα περνάει το Κύπελλο Γερμανίας σύμφωνα με τον Άριεν Ρόμπεν , καθώς ο Ολλανδός μέσος θεωρεί πως αυτό που προέχει για την Μπάγερν Μονάχου είναι η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Τσέλσι.

«Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγαλύτερος στόχος για την ομάδα, για εμένα και για όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, ωστόσο πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας. Αν κάποιος μου έλεγε να διαλέξω ανάμεσα στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και του γερμανικού Κυπέλλου, τότε σίγουρα θα διάλεγα το πρώτο», τόνισε ο Ρόμπεν.

Παράλληλα, ο Ολλανδός επιθετικός μίλησε τι θα κάνει σε περίπτωση που κατακτήσει τόσο την κορυφή της Ευρώπης με την Μπάγερν, αλλά και τους «οράνιε» : «Πριν από δύο χρόνια είχα υποσχεθεί στην γυναίκα μου και στην μητέρα μου, πως αν κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ και το Euro 2012 τότε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο».

πηγή: sportfm.gr