Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

"Κάποια μέρα να παίξω στο ΝΒΑ"

Ο Νικ Καλάθης δήλωσε ευτυχισμένος που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό αλλά παραδέχτηκε πως έχει ως όνειρο να αγωνιστεί στο NBA. Tι είπε για Φάιναλ Φορ και ΤΣΣΚΑ.
"Κάποια μέρα να παίξω στο ΝΒΑ"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:
Είστε οι πρωταθλητές Ευρώπης και είχατε κάποιες μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ από πέρυσι. Σε παιχνίδια τόσο δύσκολα όπως αυτά που έρχονται τι μετράει περισσότερο στο τέλος? Η καρδιά ή η απόδοση? (Μιχάλης Λαζάρου, Κύπρος)
«Μετράνε και τα δύο. Το πώς θα παίξεις είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι. Πρέπει να παίξεις σωστά, να κάνεις καλά σουτ, να έχεις σωστές αποφάσεις για την ομάδα σου, έτσι ώστε να είσαι κοντά στη νίκη στο τέλος. Και σίγουρα χρειάζεσαι και καρδιά, ειδικά στην άμυνα. Πρέπει να σταματήσεις την άλλη ομάδα να σκοράρει και αυτό γίνεται με την καρδιά και την θέληση για νίκη».
Ο Παναθηναϊκός είναι γεμάτος από σπουδαίους ανθρώπους και προπονείται καλά έχοντας τον Ομπράντοβιτς με τον Ιτούδη να λύνουν προβλήματα. Τι μπορείτε να κάνετε ίσως στο πιο δύσκολο Final Four; (Κωνσταντίνα, Τρίκαλα)
«Έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και πρέπει να παίξουμε καλά. Μετά κανείς δεν ξέρει με ποιον θα παίξουμε, αλλά πρώτα έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω αν παίξουμε σαν ομάδα και τα πράγματα πάνε καλά για μας, μπορούμε να κερδίσουμε».
Είμαι ένας μεγάλος θαυμαστής του Παναθηναϊκού. Έχεις βελτιωθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Τι σου είπε ο Ομπράντοβιτς και σε βοήθησε και πώς συμπεριφέρεται στους παίκτες; (Τόλιας, Ελλάδα)
«Ο κόουτς πάντα είναι από πάνω σου. Με πίεζε από την πρώτη μου σεζόν να δουλέψω το σουτ, να τρέχω την ομάδα, να βάζω τον καθένα στην σωστή θέση σαν πλέι μέικερ. Είναι δίκαιος απέναντι στους παίκτες του. Ενδιαφέρεται για μας και θέλει να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε, τόσο ατομικά όσο και σαν ομάδα. Αυτά τα δύο τα βάζει μαζί και τα κάνει καλά και πιστεύω πως για αυτό είναι αυτός τόσο επιτυχημένος και είμαστε και εμείς».
Είσαι σκληρός αγωνιστής και με πάθος μέσα στο γήπεδο. Είναι αλήθεια ότι αυτό το κέρδισες στο λύκειο; (Ρέτζι Κον, ΗΠΑ, ο προπονητής του Νικ, στο λύκειο...)
«Έπαιζα μία καλά, μία άσχημα την πρώτη μου χρονιά. Ο προπονητής μου στο λύκειο, ήρθε μέχρι το κολέγιο για να μας προπονήσει. Μου έμαθε πολλά επειδή και ο ίδιος έπαιξε μπάσκετ σε κολέγιο σε υψηλό επίπεδο και τον σέβομαι. Μιλάω ακόμα μαζί του και κάθε καλοκαίρι που επιστρέφω σπίτι τον συναντώ και πλέον τον νικάω».
Σαν οπαδός του Παναθηναϊκού είμαι χαρούμενος που θα μπορέσετε να υπερασπιστείτε τον τίτλο σας. Θέλω να μάθω πόσο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείτε μόνο στο Final 4, που θα είναι ο νούμερο ένα στόχος της σεζόν. (Θωμάς Αλισαβακης, Σουηδία)
«Από την αρχή της σεζόν, στόχος είναι το Final 4. Όταν φτάνεις εκεί, συγκεντρώνεσαι σε αυτό, σε αυτά τα δύο ματς που έχουμε για να κερδίσουμε. Πρώτα ο ημιτελικός που είναι δύσκολος. Δεν είναι σαν κανένα άλλο παιχνίδι που παίζεις κατά την διάρκεια της κανονικής περιόδου ή του Τορ-16. Είναι παιχνίδι νοκ άουτ, αν το κερδίσεις προχωράς, αν όχι -υπό μία έννοια- πας σπίτι σου».
Έχεις παίξει στην Τουρκία κόντρα στην Φενέρ και το 2010 στο Μουντομπάσκετ. Πώς σου φαίνεται η χώρα, οι οπαδοί της και η Σινάν Ερντέμ Αρένα; (Μουράτ Ισίκ, Τουρκία)
«Η χώρα αγαπάει το μπάσκετ και η Σινάν Ερντέμ Αρένα είναι πολύ όμορφη και ανυπομονώ να ξαναπαίξω εκεί. Η Κωνσταντινούπολη είναι πολύ όμορφη πόλη».
Πώς φανταζόσουν την καριέρα σου όταν ήσουν αρκετά νεότερος; (Νίκος Χαραλάμπους, Ρόδος)
«Πάντα ήθελα να παίξω επαγγελματικό μπάσκετ. Μεγάλωσα στην Αμερική και ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ και ελπίζω κάποια μέρα να γίνει και αυτό. Αλλά ειλικρινά δεν θα μπορούσα να περιμένω κάτι καλύτερο από αυτό που ζω τώρα στον Παναθηναϊκό».
Συγχαρητήρια και ελπίζω να είστε και πάλι πρωταθλητές. Πολλοί λένε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι φαβορί. Τι πιστεύεις; (Αθανάσιος-Άγγελος Πετρόπουλος, Ελλάδα)
«Πιστεύαμε από την αρχή της σεζόν, ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιοδήποτε. Όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο. Όταν έρχεσαι στο Final 4 και πιστεύεις ότι μπορείς να κερδίσεις, τότε όλα είναι πιθανά».
Ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις αν κατακτήσεις το τρόπαιο; (Γιασμίνα Τάτοβιτς, Σερβία)
«Θα πανηγυρίσουμε. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πώς, αλλά αν έρθει εκείνη η στιγμή και κερδίσουμε θα σου στείλω μήνυμα να ξέρεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: