Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Η μάχη του Ηρακλή

Ο «Γηραιός» θέλει νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και δύο ήττες των Τηλυκράτη και Νίκη Βόλου για να προλάβει τα πλέι οφ.
Τέσσερις στροφές πριν από το φινάλε  κι έχοντας να καλύψει απόσταση πέντε βαθμών, ο Ηρακλής ελπίζει σε ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προλάβει τα πλέι οφ και να σώσει τη χρονιά.

Ο «Γηραιός» βρίσκεται σε δυσμενή θέση ύστερα από την εντός έδρας ήττα από τον Τύρναβο (0-1) και την ισοπαλία στη Λευκάδα με τον Τηλυκράτη (1-1), ωστόσο οι εύθραυστες ισορροπίες του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, με τους πρώτους να χάνουν από τους τελευταίους, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για να διεκδικήσει έστω και την ύστατη στιγμή τον στόχο του.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του είναι να κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, με Δόξα Κρανούλας (εντός), Απόλλωνα Καλαμαριάς (εκτός), Νίκη Βόλου (εντός) και Εθνικό Γαζώρου (εκτός). Εφόσον ολοκληρώσει τη σεζόν με 38 βαθμούς (κι εφόσον δεχθούμε ότι είναι αδύνατο να απειλήσει τον Γάζωρο των 37 β. και τον Απ.  Καλαμαριάς των 33), θα περιμένει δύο ήττες των Τηλυκράτη και Νίκης Βόλου (που μοιράζονται την τρίτη με 31 βαθμούς), ενώ υπενθυμίζεται ότι πάνω από τον Ηρακλή στη βαθμολογία βρίσκονται επίσης ο Οικονόμος Τσαριτσάνης (29 β.) και ο Τύρναβος (28).

Οι δυο προσεχείς αγωνιστικές ίσως αποδειχθούν πολύ σημαντικές, μια και οι τρίτοι της βαθμολογίας δίνουν παιχνίδια-φωτιά. Ο Τηλυκράτης δοκιμάζεται την Τετάρτη στην αποδεδειγμένα σκληρή έδρα του Μ. Αλεξ. Ηράκλειας και στη συνέχεια θα αγωνιστεί στην αφιλόξενη έδρα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, ενώ η χρονιά ολοκληρώνεται κόντρα στους Βατανιακό (εντός) και Οδυσσέα Αναγένν. (εκτός).

Η Νίκη Βόλου, από την άλλη, υποδέχεται μεθαύριο τον δεύτερο της βαθμολογίας Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος θέλει άμεσα αποτέλεσμα για να «καπαρώσει» τη θέση και να ακολουθήσει το εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον πρωτοπόρο Γάζωρο, ενώ στη συνέχεια την υποδέχεται ο Ηρακλής στο Καυτανζόγλειο και η χρονιά για την ομάδα του Βόλου ολοκληρώνεται εντός έδρας, κόντρα στον Μ. Αλεξ. Ηράκλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: