Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τραγουδάνε τα κουρέλια, τραγωδία ο ...κουρέλας!

Ζωντανή στα πλέι-οφ η πτωχή πλην τίμια ΑΕΚ, καταρρέει ο πάμπτωχος αγωνιστικά Παναθηναϊκός. Η Ένωση πήρε 2-0 το ντέρμπι (29΄ Μάκος, 80΄ γκολάρα Κλωναρίδη) και τώρα ...όλοι στο κόλπο μετά και το Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 1-1.
Τραγουδάνε τα κουρέλια, τραγωδία ο ...κουρέλας!

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό! Και αυτό γιατί έχασε δύο παίκτες γρήγορα και έτσι άλλαξαν τα πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 13' (Ο Σεϊταρίδης αντί του Σπυρόπουλου) και στο 24' ( Ο Καραγκούνης αντί του Νίνη). Οι αλλαγές των σχεδίων επηρέασαν τους “πράσινους” πολύ, με την ΑΕΚ να το εκμεταλλεύεται, αφού καθ' όλη τη διάρκεια των 45 λεπτών ήταν κυρίαρχη, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και τον έλεγχο του αγώνα, ενώ είχε και την κατοχή της μπάλας (52%-48%).
Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που έφερνε συχνότερα την μπάλα στα καρέ του Κωνσταντόπουλου. Όχι βέβαια από οργανωμένες επιθετικές προσπάθειες, αλλά με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις! Οι γηπεδούχοι όμως ήταν αυτοί που κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, στην πρώτη ουσιαστικά φάση που δημιούργησαν! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο, η μπάλα κόντραρε σε παίκτη των “πρασίνων” και στρώθηκε στον Μάκο, ο οποίος με απευθείας συρτό σουτ στο ύψος της περιοχής έγραψε το 1-0.
Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ανέβηκε ψυχολογικά και σε δύο φάσεις θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ. Στο 34' ο Κοντοές σέντραρε από δεξιά και ο Βύντρα απέκρουσε με το χέρι πάνω στη γραμμή της περιοχής με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει αντί για πέναλτι... κόρνερ. Στο 38' ο Καρνέζης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο και έδειξε ότι ξόρκισε τον κακό του δαίμονα με την Ένωση... (έχει δεχτεί δύο γκολ από μακρινές εκτελέσεις φάουλ)
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε φέρει το ματς στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, αλλά η μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου με στόχο τον Κουίνσι ανακόπηκε σε κόρνερ από την “κιτρινόμαυρη” άμυνα. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ΑΕΚ να προηγείται 1-0.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς άλλαξε! Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, είχε την κατοχή της μπάλας (45%-55%) και έβγαλε περισσότερες ευκαιρίες από οργανωμένες προσπάθειες. Στην τελική προσπάθεια όμως υστερούσε με αποτέλεσμα να βρίσκει με την... καμία δίχτυα. Και ας του έδινε πολύ χώρο η ΑΕΚ, η οποία υπέπεσε σε πολλά αμυντικά λάθη κυρίως από τον Μανωλά!
Η Ένωση ήταν άφαντη επιθετικά στο δεύτερο μέρος. Οι “κιτρινόμαυροι” έκαναν κοιλιά στην απόδοσή τους, έκατσαν και περίμεναν τον Παναθηναϊκό! Ωστόσο είχαν την τύχη με το μέρος τους αφού οι πράσινοι δεν κατάφερναν να φέρουν το ματς στα ίσια. Και παρ' ότι η ΑΕΚ δεν υπήρχε μπροστά, δέκα λεπτά πριν το τέλος κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ! Ο Κλωναρίδης πέρασε από αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, πλασαρε από πλάγια θέση και πέτυχε ένα απίστευτο τέρμα (2-0)! Σημειωτέον ότι έξι λεπτά νωρίτερα οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι με τον Λεονάρντο...
Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με την ΑΕΚ να παίρνει την πρώτη της νίκη στα πλέι οφ που την έφερε στην 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: