Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Κόντης στο Metropolis: «Αποχωρώ από τον Άρη»!

Για αποχώρηση από τα κοινά της ΠΑΕ Άρης έκανε λόγο στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο εκτελεστικός διευθυντής των «κιτρίνων», Γιάννης Κόντης, τονίζοντας όμως ότι θα κάνει τα πάντα, σύμφωνα με την πρόταση που είχε καταθέσει, για να εισρεύσουν τα κεφάλαια στα ταμεία της εταιρίας.

Αρχικά έκανε λόγο για τα χρέη της ΠΑΕ:

«Παρεδόθησαν χρέη το 2009 12 ή 14 εκατομμύρια ευρώ από τον κ. Σκόρδα. Κανείς δεν νομιμοποιείται να κάνει χρέη, ούτε να τα αυξάνει, αλλά μιλάμε για ποδόσφαιρο.

Ένα απλό παράδειγμα είναι για τον Κούπερ. Ο Άρης μπορούσε να έχει προπονητή έναν Κούπερ; Ξέρετε πόσο στοίχιζε ο Κούπερ το χρόνο; Με το τιμ του στοίχισε 2 εκατομμύρια. 1 εκατομμύριο ήταν ο καθαρός μισθός, άλλες 500.000 η Εφορία και τα υπόλοιπα πριμ ΟΥΕΦΑ, των συνεργατών του και έξοδα σπιτιών.

Η επιλογή ήταν της διοίκησης. Σε αυτούς τους καιρούς είναι δύσκολο να έχεις απαιτήσεις να φέρεις μεγάλους προπονητές. Τη βασική ευθύνη για τα χρέη όμως έχει ο κ. Σκόρδας.

Η διοίκηση παρέλαβε χρέη 14 εκατομμυρίων. Τι έπρεπε να κάνει; Τι μπάτζετ έπρεπε να έχει ο Άρης; Να έχει 1 εκατομμύριο; Μετά θα πρέπει να βγεις και να πεις στον κόσμο ότι παλεύουμε από το να μην πέσουμε Β? Εθνική μέχρι να βγούμε Ευρώπη. Μην ξεχνάτε ότι την επόμενη χρονιά ο Άρης έφερε 5 εκατομμύρια από την έξοδο στην ΟΥΕΦΑ. Τα χρέη δεν είναι μόνο από το μπάτζετ. Είναι τα ταξίδια, είναι οι εφορίες, είναι τα καθυστερημένα ΦΠΑ».


Για το αν γνώριζε η διοίκηση Αθανασιάδη τα χρέη που παρέλαβε δε θέλησε να πει πολλά: «Τότε δεν υπήρχε καν οργανωμένο λογιστήριο».


Για όσα τον κατηγορούν περί πολλών μεταγραφών επι ημερών του είπε:

«Στα τρία τελευταία χρόνια στον πρώτο χρόνο έκανα εγώ τις συμφωνίες και στα δύο τελευταία τις περισσότερες όχι εγώ. Μπορεί να έγιναν λάθος επιλογές. Ο Αμπρέου στοίχισε 180.000 ευρώ, ήταν καταξιωμένος παίκτης που έδωσε όραμα. Αυτό είναι ένα σημείο του μάρκετινγκ, τα παιδιά πρέπει να έχουν και ένα ίνδαλμα.

Πουλήθηκαν 12.000 διαρκείας και έδωσαν δυναμική στον Άρη. Έλεγαν στην Αθήνα ότι ο Άρης μπορεί να χτυπήσει το πρωτάθλημα. Μια μεταγραφή μπορεί να σου βγει αποτυχημένη, αλλά υπάρχουν κι άλλα οικονομικά στοιχεία. Όλες οι ομάδες έκαναν από 15 ως 20 μεταγραφές.

Τον Άρη στην Ελλάδα τον περνάνε πέντε ομάδες στις μεταγραφές και από αυτές τις μισές δεν τις έχω κάνει εγώ προσωπικά. Άλλωστε για όσους μιλάνε υπάρχει ένα βίντεο με τον Σκόρδα στο youtube που έλεγε ότι αυτός έχει την ευθύνη για τις μεταγραφές».


Για την περίπτωση του Νάτσο Γκαρσία:

« Από το δανεισμό είχε πάει λάθος η υπόθεση. Πέρυσι το καλοκαίρι ο Άρης τον δάνεισε στην Ανόρθωση. Η Ανόρθωση τον δάνεισε λύνοντας το συμβόλαιο τον Ιανουάριο στην Μπολίβαρ της Βολιβίας, χωρίς ο Άρης να ξέρει τίποτα.

Όταν έλυσε από εκεί το συμβόλαιο ο παίκτης μας ανήκε, αλλά αυτοί σύμφωνα με το νέο παγκόσμιο σύστημα μεταγραφών έβαλαν στο κομπιούτερ ότι ήταν ελεύθερη μεταγραφή. Έμεινε έξι μήνες χωρίς ομάδα με λάθος των Βολιβιανών. Αυτούς τους έξι μήνες ο Άρης τον είχε στις τάξεις του και ανέλαβε να του πληρώσει το συμβόλαιο.

Τον Ιανουάριο που μπορούσε να τον επανεγγράψει οι Βολιβιανοί έστειλαν σωστά τον κωδικό αλλά ο Άρης δεν είχε ενημερότητα. Το ίδιο πάθαμε και μα το Χαβίτο, έβαλαν λάθος κωδικό αυτοί. Εναι λάθος της διοίκησης που μπήκε λάθος κωδικός από τους Βολιβιανούς;

Για το ότι δεν υπήρχε ενημερότητα τι να πω; Αυτά είναι αλυσιδωτά. Όταν δεν πήρες το 1 εκατομμύριο από τον ΟΠΑΠ, χρήματα που είχες προϋπολογίσει, τι να κάνεις;».


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόταση που κατέθεσε στη Λέσχη:

«Εγώ είχα κάποιες σκέψεις και όραμα και φιλοσοφία για τον Άρη και βλέπω ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα, λόγω του τρόπου σκέψης, της ηλιθιότητας ορισμένων και της ανοχής άλλων, για να πετύχει.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν ξαναπατώ το πόδι μου στη Λέσχη.

Με το να εμφανίζονται ανθρωπάκια που δεν τα ήξερε κανείς και να κάνουν προτάσεις μομφής, να κάνουν μπάχαλο μια συνέλευση και να υβρίζουν. Αυτά τα ανθρωπάκια που λένε ότι έχουν προτάσεις ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δουν αν μπορούν από σήμερα που οι Κόντης αποχωρεί από τον Άρη να βρουν λύσεις.

Εγώ δεν υπήρξα ποτέ διοικητικός παράγοντας. Απλά βλέποντας το πρόβλημα που υπήρχε, προσπάθησα να βρω εισροή χρημάτων. Προσέγγισα μια τράπεζα, φίλο αντιπρόεδρο τράπεζας στην Ελβετία που θα με βοηθούσε στη ρευστότητα, για την οποία αυτή τη στιγμή η απαίτηση είναι άμεση.

Οι κατευθυνόμενοι στημένοι προσπαθούν να απαξιώσουν οποιαδήποτε. Δεν είμαι κορόιδο να λένε ότι πάω να κάνω λαμογιά και να μείνω. Αποχωρώ, αλλά η πρόταση παραμένει. Τα χρήματα θα προσπαθήσω να μπουν στην ΠΑΕ. Κόντης δε θα υπάρχει και ίσως χαροποιήσει αυτό αρκετούς. Ο Κόντης φεύγει από τη μέση».


Τέλος, ερωτηθείς για την κίνηση του Super-3 να αποχωρήσει από τη συνέλευση είπε λακωνικά: «Ήταν σωστή η αποχώρηση του Super-3 από τη συνέλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: