Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ο Μπόλονι... ψηφίζει Κλάους!

Πώς ο νεαρός επιθετικός έχει "αναγκάσει" τον Ρουμανο τεχνικο να μιλά με άκρως εγκωμιαστικά σχόλια γι' αυτόν.

Ο Μπόλονι... ψηφίζει Κλάους!
Η εξέλιξή του Κλάους τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι αλματώδης. 17 γκολ στο ενεργητικό του (12 στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και 4 στο Europa League), κλήση στην Εθνική Ανδρών από το Φερνάντο Σάντος  και το όνομά του θέμα συζήτησης και συνεχούς παρακολούθησης για σκάουτερ αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Για όλα αυτά, ασφαλώς, έχει βάλει το χεράκι του και ο Λάσλο Μπόλονι που είχε διαγνώσει από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ το αυθεντικό ταλέντο του 23χρονου φορ.
Απόδειξη; Το περασμένο καλοκαίρι, όταν συζητούσε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την ενίσχυσητης ομάδας τους είχε διαμηνύσει το εξής: "Αν μπορούμε να πάρουμε ένα μεγάλο όνομα σέντερ φορ τύπου Μποκανί έχει καλώς, διαφορετικά αφήστε με να δουλέψω με τον πιτσιρικά" .
Με την απόδοσή του και τη συχνή επαφή με τα δίχτυα ο Στέφανος Αθανασιαδης δικαίωσε τον Μπόλονι από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια. Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί, αλλά φρόντισε να βελτιωθεί σε άλλους τομείς πέρα από το σκοράρισμα. Μέσα από την καθημερινή δουλειά βελτιώθηκε στο κράτημα και το μοίρασμα της μπάλας, στο πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα, στις τοποθετήσεις και τις κινήσεις του εντός και εκτός περιοχής. Εξελίσσεται σε ένα σέντερ φορ με συμμετοχή στο παραγωγικό παιχνίδι της ομάδας του και όχι μόνο σε σκόρερ που περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό.
Η ευστροφία "κέρδισε" τον Ρουμάνο
Στους σχεδόν 10 μήνες της συνεργασίας Μπόλονι-Κλάους, έχει αναπτυχθεί μία σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης γιατί, όπως λέει ο Μπόλονι στους συνεργάτες του, "του ζητάω δέκα πράγματα μέσα στο γήπεδο και μου κάνει και τα δέκα". Γι' αυτό και τον στηρίζει και σε δύσκολες στιγμές ή σε περιόδους αφλογιστίας. Ο έμπειρος τεχνικός, μετρ στο να αναδεικνύει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, πιστεύει ότι ο Αθανασιάδης έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.Και δεν διστάζει να ομολογήσει πώς "θα τον έπαιρνα μαζί μου σε όποια ομάδα κι αν ήμουν προπονητής".
Η εκτίμηση, φυσικά, είναι αμοιβαία, καθώς ο 23χρονος φορ έχει παραδεχθεί αρκετές φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι "ο Μπόλονι με έχει βοηθήσει και μαθαίνω πολλά από αυτόν". Το σίγουρο είναι ότι όσο συνεχίζεται η σχέση Μπόλονι-Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα ωφελημένος.
Πηγή: Οlapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: