Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Πανιώνιος-Εργοτέλης 1-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον πρώτο βαθμό τους στο πρωτάθλημα πήραν Πανιώνιος και Εργοτέλης που ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Πανιώνιος μπήκε... φουριόζος στην πρεμιέρα του στη Σούπερ Λίγκα (το ματς της 1ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ αναβλήθηκε την περασμένη Κυριακή εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική), καθώς από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε είτε από τα πλάγια είτε από το κέντρο να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενουμένων.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους παίκτες του Εμίλιο Φερέρα ήρθε μόλις στο 7', με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του σπεσιαλίστα Ρεκόμπα να στέλνει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Πόζα, ενώ στο 15' άγγιξαν το γκολ αλλά δεν το πανηγύρισαν για μερικά... εκατοστά.

Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Εργοτέλη (σουτ του Κουμορτζί κόντραρε σε σώμα αμυντικού), η μπάλα "στρώθηκε" στον Μανώλη Σκούφαλη, με τον Έλληνα μέσο να πιάνει ένα φοβερό σε δύναμη σουτ με το δεξί και να στέλνει τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Πόζα, για να καταλήξει στη συνέχεια άουτ.

Μετά από ένα άκρως δημιουργικό πρώτο τέταρτο από τον Πανιώνιο, ο Εργοτέλης προσπάθησε σιγά σιγά να ισορροπήσει το παιχνίδι, και είχε το πρώτο του αξιόλογο σουτ στο 22' με τον Ρομάνο (ο Αργεντινός έκανε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Μπέλιτς), όμως οι "κυανέρυθροι" ξαναπήραν άμεσως τα ηνία και έκλεισαν εκ νέου τους Κρητικούς στην περιοχή τους.

Στο 24' ο Μπάλαμπαν βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Εργοτέλη, όμως ο Πόζα έκανε έγκαιρη έξοδο και του πήρε τη μπουκιά μέσα από το στόμα, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο για την ομάδα του λίγα δευτερόλεπτα αργότερα.

Ο υπερδραστήριος και θετικότατος μέχρι εκείνη τη στιγμή Σκούφαλης είχε μία ακόμα σπουδαία έμπνευση, καθώς από θέση δεξιά στο χώρο του κέντρου τροφοδότησε με έξυπνη κάθετη πάσα τον Κουμορτζί, και αυτός ως "κρυφός κυνηγός" βγήκε στον κενό χώρο και με διαγώνιο πλασέ κάτω από τα πόδια του προσωπικού του φρουρού νίκησε τον Πόζα για να κάνει το 1-0.

Με το τέρμα αυτό, οι "κυανέρυθροι" είδαν ουσιαστικά την υπεροχή τους και την καλή τους απόδοση να καρποφορεί, ενώ αμέσως μετά είχαν άλλες δύο καλές στιγμές για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους,

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Τζαβέλλας έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και Ρεκόμπα έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση για να υποχρεώσει τον Πόζα σε απόκρουση με διπλή προσπάθεια, ενώ στο 34' η σέντρα-σουτ που επιχείρησε ο Ουρουγουανός μέσος πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ούγγρου γκολκίπερ.

Στο 35' όμως και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Εργοτέλης κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση την πρώτη φορά μάλιστα που πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή: μετά από εκτέλεση πλαγίου άουτ, ο Όμο απέτυχε δύο φορές με κεφαλιά να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή, αυτή έφτασε ως "δώρο Θεού" στον Ρομάνο και ο 28χρονος βραχύσωμος Αργεντινός μέσος νίκησε με ψύχραιμο αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής τον Μπέλιτς για να "γράψει" το 1-1.

Το γκολ αυτό όχι μόνο έφερε το ματς στα ίσα αλλά άλλαξε και τα δεδομένα της αναμέτρησης, με τους "κιτρινόμαυρους" του Νίκου Καραγεωργίου να ανεβαίνουν επιθετικά, να κερδίζουν τη μάχη στο χώρο του κέντρου και να είναι αυτοί που απειλούσαν πλέον ορθολογικά την αντίπαλη εστία.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκε σχεδόν ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μάλιστα είχαν και μία καλή ευκαιρία στο 38', με το σουτ του Μπουντιμίρ έξω από την περιοχή να φεύγει άουτ.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Δασκαλάκης αντικατέστησε κάτω από την εστία τον Πόζα ο οποίος είχε πρόβλημα στο ισχίο, και στο 52' έδειξε τα άριστα αντανακλαστικά του, αποκρούοντας το διαγώνιο σουτ του Μανιάτη μέσα από την περιοχή, ενώ ο Εργοτέλης "απάντησε" στο 55' με το πολύ επικίνδυνο σουτ του Ρουμπάκη να βρίσκει τον Όμο και να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς.

Ο αγώνας μετά το πρώτο δεκάλεπτο απέκτησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, με αμφότερες τις ομάδες να έχουν "ανοιχτεί" και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ, και έτσι οι φάσεις γίνονταν μπροστά και στις δύο εστίες.

Στο 60' ο Ρεκόμπα απέτυχε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλει τη μπάλα στα δίχτυα (έφυγε ψηλά άουτ, με τον Ουρουγουανό να παίρνει και κίτρινη κάρτα ζητώντας πέναλτι από τον διαιτητή), ενώ στο 63' ο Εργοτέλης έχασε κλασική ευκαιριά για να κάνει την ολική ανατροπή στο ματς, με τον Ορφανό να κάνει ωραίο κοντρόλ με το στήθος μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου, αλλά το πλασέ του από κοντά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλιτς.

Στο 75' ο Δασκαλάκης είπε και πάλι "όχι" στους γηπεδούχους, αυτή τη φορά διώχνοντας με τις γροθιές δυνατό σουτ του Σκούφαλη, ενώ στη συνέχεια ο Πανιώνιος έψαξε περισσότερο το γκολ, αλλά αδυνατούσε να "ξεκλειδώσει" την καλά στημένη άμυνα του Εργοτέλη.

Στο 89' μάλιστα ήταν ο Εργοτέλης αυτός που άγγιξε το δεύτερο γκολ, με τον Ζούνιορ να βγάζει κάθετη πάσα στον Λεάλ, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Πανιωνίου, όμως ο Μπέλιτς κατάφερε να τον νικήσει στο τετ α τετ και να κρατήσει το 1-1.

Στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για το δεύτερο γκολ (το ματς τελείωσε με σουτ του Ρεκόμπα εκτός περιοχής να καταλήγει στην αγκαλιά του Δασκαλάκη), αλλά τους παίκτες του Εργοτέλη να κρατούν τον πολύτιμο βαθμό με πολύ σωστή τακτική και οργάνωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης 0-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα πανέμορφο γκολ του Τσέζαρεκ στο 23' και μια μαζική άμυνα στο δεύτερο μέρος έδωσαν τη πρώτη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στην Καβάλα.

Οι Αρκάδες αν και δεν πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση, πέτυχαν ένα γκολ από το πουθένα και για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατακτούν νίκη στις πρώτες δύο αγωνιστικές στην μεγάλη κατηγορία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Τσέζαρεκ που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ αλλά και το... κατενάτσιο που επέλεξε ο Μάριο Γκόμεζ.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Καβάλας παρά την ασφυκτική πίεση στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ελάχιστες ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και γνώρισε την πρώτη ήττα φέτος. Για να μην αδικούμε και τους παίκτες του Γιάννη Παπακώστα, δεν ήταν εύκολο να διασπάσουν μια άμυνα που απαρτιζόταν από 10 παίκτες!

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη της στην πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Καβάλα με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ.

Η Καβάλα την υπεροχή...

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε την υπεροχή και ήταν ελαφρώς ανώτερη από τον Αστέρα Τρίπολης δεν κατάφερε όμως να το εκμεταλλευτεί.

Στην πραγματικότητα οι γηπεδούχοι αν και είχαν τον έλεγχο δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Ντεγκρά. Ο Ντομπρασίνοβιτς ήταν ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους Αρκάδες όμως ούτε το σουτ του στο 5' ούτε η εκτέλεση φάουλ στο 22' είχαν ευτυχή κατάληξη για την Καβάλα.

...o Αστέρας το γκολ

Και ενώ το συγκρότημα του Γιάννη Παπακώστα έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο, ο Αστέρας Τρίπολης στην πρώτη του επιθετική προσπάθεια κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Δράστης ήταν ο Τσέζαρεκ που με δυνατό διαγώνιο σουτ στο 23' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κατεργιαννάκη, πετυχαίνοντας το πρώτο επίσημο φετινό γκολ του Αστέρα Τρίπολης.

Τα επόμενα λεπτά, η μπάλα έδωσε την θέση της στις κοκορομαχίες... Αρκετά νεύρα ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα Έντερ και Ψωμάς να δέχονται την κίτρινη κάρτα.

Το γκολ του Τσέζαρεκ έδωσε πάντως άλλον αέρα στους παίκτες του Αστέρα που ήταν πιο απειλητικοί, αντίθετα με τους γηπεδούχους που έμοιαζαν υπνωτισμένοι.

Το σουτ του Καρντόσο στο 31' και η "λόμπα" του Τσέζαρεκ στο 36' δεν κατέληξαν στα δίχτυα και το 1-0 υπέρ της ομάδας της Αρκαδίας έμεινε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου.

Πίεσε η Καβάλα αλλά...

Στην επανάληψη οι παίκτες της Καβάλας μπήκαν πιο δυνατά και κυνηγούσαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως έβρισκαν μπροστά τους το δυνατό αμυντικό τείχος του Αστέρα.

Οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν σαν κόρη οφθαλμού το 1-0, δίνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στα μετόπισθεν και οι νεοφώτιστοι δεν μπορούσα να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.

... κατενάτσιο και νίκη για Αστέρα

Παρά το γεγονός πως οι Αρκάδες είχαν ταμπουρωθεί πίσω, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν τον αγώνα. Αρχικά η κεφαλιά του Ντομπρασίνοβιτς στο 77' πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ η πιο μεγάλη ευκαιρία έγινε στο 80ο λεπτό όπου ο Ορούμα εξαπέλυσε ένα σουτ-κεραυνό έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

Τα λεπτά περνούσαν, οι γηπεδούχοι έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα (μετά την αποβολή του Φυντανίδη στο 84') πίεζαν για το γκολ, όμως ο Αστέρας κράτησε με νύχια και με δόντια το 1-0 και πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

ΠΑΟΚ: Η Αποστολή για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν τον αυριανό αγώνα εναντίον του Λεβαδειακου. Πριν την προπόνηση, ο Pablo Garcia επικαλέστηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και τέθηκε εκτός αποστολής.

Η απoστολή αποτελείται από τους υπόλοιπους 17 διαθέσιμους παίκτες εκτός των τραυματιών: Αραμπατζή, Sorlin, Contreras, Cirillo, Sznaucner, Conceicao, Garcia

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές της αποστολής είναι οι εξής:

Abubakari, Bizera, Filomeno, Ivic, Kresic, Lino, Muslimovic, Savini, Veron, Vieirinha, Vitolo, Αναστασάκος, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Φωτάκης, Χαλκιάς

Νέα εύκολη νίκη για Τσέλσι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Τσέλσι πέτυχε τρία γκολ σε 7 αγωνιστικά λεπτά, κέρδισε με 3-0 την Μπέρνλι και πήρε την 4η νίκη της σε ισάριθμα ματς.

Το σκορ άνοιξε με την κοντινή προβολή του Ανελκά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 47' ο Μπάλακ διπλασίασε τα τέρματα των "μπλε" με κεφαλιά και ο Άσλεϊ Κόουλ με εξαιρετικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Μποσίνγκουα (66' Μπελέτι), Τέρι, Καρβάλιο, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Λάμπαρντ, Μπάλακ (83' Όμπι Μίκελ), Ντέκο, Ντρογκμπά, Ανελκά.
ΜΠΕΡΝΛΙ: Γένσεν, Αλεξάντερ (74' ΜακΝτόναλντ), Κάρλισλι, Μιρς, Μπίκεϊ, Τζόρνταν, Έλιοτ, ΜακΚάν, Φλέτσερ, Πάτερσον (58' Γκούντιονσον), Μπλέικ (78' Γκερέρο).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο
Τσέλσι - Μπέρνλι 3-0 (45'+2 Ανελκά, 47' Μπάλακ, 52' Άσλεϊ Κόουλ)
Μπλάκμπερν - Γουέστ Χαμ (17:00)
Μπόλτον - Λίβερπουλ
Στόουκ - Σάντερλαντ
Τότεναμ - Μπέρμιγχαμ
Γουλβς - Χαλ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ (19:15)

Κυριακή
Πόρτσμουθ - Μάντσεστερ Σίτι (15:30)
Έβερτον - Γουΐγκαν (17:00)
Άστον Βίλα - Φούλαμ (18:00)

Η βαθμολογία

1. Τσέλσι 12 (4)
2. Τότεναμ 9 (3)
3. Άρσεναλ 6 (2)
4. Μάν. Γιουνάιτεντ 6 (3)
5. Μάν. Σίτι 6 (2)
6. Σάντερλαντ 6 (3)
7. Μπέρνλι 6 (4)
8. Μπέρμιγχαμ 4 (3)
9. Στόουκ 4 (3)
10. Λίβερπουλ 3 (3)
11. Γουέστ Χαμ 3 (2)
12. Φούλαμ 3 (2)
13. Γουλβς 3 (3)
14. Χαλ 3 (3)
15. Γουΐγκαν 3 (3)
16. Άστον Βίλα 3 (2)
17. Μπόλτον 0 (2)
18. Μπλάκμπερν 0 (2)
19. Έβερτον 0 (2)
20. Πόρτσμουθ 0 (3)

Σούλης Μαρκόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμική»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος, μίλησε στον «Sentra 103,3» και την εκπομπή «Pick n Roll» με τον Διονύση Μαρίνο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ: «Ελπίζουμε ότι πήραμε καλούς παίκτες που θα μας βοηθήσουν στο δύσκολο ελληνικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει και θα είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τους Ντρόμπινακ, Μονρό και Γκρέγκορι: «Είναι παίκτες που θέλαμε από καιρό. Υπήρχαν δυσκολίες που τις ξεπεράσαμε. Τους πείσαμε και υπέγραψαν για μας ενισχύσουν».

Για την επιρροή του στους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας με αφορμή τις δηλώσεις του Χέλιγουελ που αναφέρθηκε στο πώς πείσθηκε από τον ίδιο: «Παίζει κάποιο ρόλο και το πώς αγωνίζεται ο προπονητής. Βλέπουν ότι θα έχουν κάποιο ρόλο και θέλουν να έρθουν στην ομάδα. Ξεκινώντας με αυτή τη νοοτροπία θα προσπαθήσουν περισσότερο για να φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε εμείς και ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: «Πρώτη μου επιλογή ήταν το Μαρούσι. Ήθελα να μείνω αλλά δημιουργήθηκαν καταστάσεις που δεν μου το επέτρεπαν. Ο ΠΑΟΚ έχει δυναμική. Οι άνθρωποι της ομάδας μου εξήγησαν τι θέλουν να κάνουν και με έπεισαν».

Για το ενδεχόμενο να εμφανιστούν προβλήματα στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Ποτέ δεν ξέρεις. Όταν μια ομάδα είναι μεγάλη το κάθε πρόβλημα το ξεπερνάει. Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυναμική να ξεπεράσει το πρόβλημα όπως οι ομάδες με κόσμο σαν τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Αυτό μετράει κάθε προπονητής. Το να είσαι σε μια ομάδα με μεγάλη πίεση παίζει ρόλο και είναι ένα στοιχείο που θα ήθελε κάθε προπονητής να υπάρχει».

Για τον αποκλεισμό της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ήταν ατυχές το αποτέλεσμα αλλά ποτέ δεν μπορείς τίποτα μέχρι το τέλος της περιόδου. Καμία ομάδα, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, δεν μπορεί άμεσα σε δυο μήνες να παίξει έτσι όπως θέλει ο προπονητής. Υπάρχουν ομάδες που πρέπει να περάσουν χρόνια για να πετύχουν τους στόχους που θέτουν».

Για την Εθνική ομάδα: «Χρειάζεται το χρόνο της. Έχει χρονικά διαστήματα πολύ καλά και κάποια που δεν έχει καλή απόδοση, σύμφωνα με αυτά που μας έχει συνηθίσει. Έχει τις δυνατότητες να παίξει καλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Θα βοηθήσει ο χρόνος. Υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία. Οι παίκτες δεν είναι μαζί για πολύ καιρό».

Για το αν το μπάσκετ που παίζει η Εθνική τον ικανοποιεί: «Αν απομονώσουν τα διαστήματα που παίζουν καλό μπάσκετ και τα μεγαλώσουν σε διάρκεια θα είναι ικανοποιητικό το επίπεδο. Στο μπάσκετ αλλάζουν συχνά οι παίκτες που βρίσκονται στο παρκέ. Όταν φτάσουν στο επίπεδο να παίρνουν από τις διάφορες πεντάδες που παίζουν το καλύτερο δυνατό θα πάνε πολύ καλά».

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ!

Με τις αναμετρήσεις Νέα Καβάλα-Αστέρας Τρίπολης (16:45-ΝοvaSports 1) και Πανιώνιος-Εργοτέλης (16:45-ΣΚΑΪ) ανοίγει η αυλαία της δεύτερης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Στις 19:00 η σέντρα στο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ του Ηρακλή και του Άρη.

EΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΟΣ


Ποια είναι τα συναισθήματά σου που αποχωρείς;«Πραγματικά είμαι στεναχωρημένος. Ειδικά όταν πέρασα την πόρτα της Παιανίας και ήξερα ότι θα συνεχίσω σε άλλη ομάδα, πραγματικά στενοχωρήθηκα. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, αλλάζεις ομάδες, προορισμούς. Δεν ήθελα να φύγω τώρα, αλλά έπρεπε».Οι συμπαίκτες σου τι σου είπαν;«Μου ευχήθηκαν τα καλύτερα και είναι ευχαριστημένοι που θα πάω σε μια ομάδα όπου θα μπορώ να έχω ευκαιρίες και να αγωνίζομαι»Είσαι ευχαριστημένος που αποχωρείς από τον Παναθηναϊκό;«Όχι. Ωστόσο δεν θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο, και για το καλό το δικό μου, αλλά και της ομάδας. Κατά κάποιο τρόπο όλοι βγήκαμε κερδισμένοι, εγώ γιατί θα μπορώ να είμαι κάπου όπου με υπολογίζουν και θα έχω ευκαιρίες».Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και δεν κατάφερες να μείνεις στην ομάδα;«Απλά δεν μου δόθηκαν οι ευκαιρίες που ήθελα από τον προπονητή μου. Ήταν σαφέστατο το ότι δεν με υπολόγιζε στα βασικά του πλάνα, αν και ποτέ δεν μου το είχε ξεκαθαρίσει. Καθημερινά έδινα τον καλύτερό μου εαυτό και ξέρω ότι προσπάθησα πολύ και έδωσα στην ομάδα, αν και στόχος μου ήταν να δώσω πολλά περισσότερα. Όμως δεν με υπολόγιζε και φάνηκε αυτό μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία»Υπήρχε διαφορά φιλοσοφίας ή… κάτι άλλο;«Δεν μπορώ να ξέρω, ποτέ δεν έγινε κάτι. Δεν δημιουργήθηκε ποτέ κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ποτέ δεν μου εξήγησε και γιατί δεν αγωνιζόμουν. Προφανώς δεν άρεσε το στυλ παιχνιδιού μου. Δεν ξέρω τι να πω…»Δεν μπορούσες να συνεχίσεις την προσπάθεια;«Για έναν παίκτη που αγωνίζεται στο κέντρο είναι δύσκολο να μένει εκτός γηπέδων για καιρό, αφού χάνει τα πατήματά του, την εκρηκτικότητά του, μένει πίσω σε πολλά πράγματα. Δεν ήθελα να είμαι στον πάγκο ή στην εξέδρα. Επειδή ήξερα ότι δεν θα είχα ευκαιρίες επέλεξα να πάω δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα. Έχω φιλοδοξίες, και η αποχή δεν θα με βοηθούσε καθόλου…»Εσύ αισθάνεσαι ήρεμος με τον εαυτό σου;«Ναι. Καθημερινά έδειχνα στην προπόνηση τι μπορούσα να κάνω και αυτό δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Έδινα τα πάντα, είχα διάθεση και υπομονή, ωστόσο πήγαινε άλλο. Αν ήθελα να παίζω έπρεπε να πάω σε άλλη ομάδα».Υπήρξε κάτι άλλο που σου δημιούργησε πρόβλημα;«Όχι. Οι άνθρωποι της ομάδας μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και δεν έχω κανένα παράπονο. Οι σχέσεις μου με όλους ήταν πολύ καλά. Δεν δημιούργησα ποτέ κάποιο πρόβλημα, και από τον Παναθηναϊκό με βοήθησαν αρκετά».Θα επιστρέψεις στην Ελλάδα;«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο. Ανήκω στον Παναθηναϊκό και θα ήθελα να κάνω πράγματα που δεν κατάφερα αυτά τα δυο χρόνια στην ομάδα. Θα αγωνίζομαι δανεικός στην Κορίνθιανς και θα ήθελα να επιστρέψω, αν και οι συνθήκες το επέτρεπαν…»Τι κρατάς από τον Παναθηναϊκό;«Τα καλύτερα πάντα. Πέρασα υπέροχες στιγμές στην ομάδα, αν και θα ήθελα έναν τίτλο. Δέθηκα με την ομάδα, με τους φιλάθλους και μπορεί να ήρθαν έτσι τα πράγματα, ωστόσο δεν μπορώ να έχω κάποιο παράπονο από τον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι οι φίλαθλοι με είχαν στην καρδιά τους, όπως και γω, γι’ αυτό θα αγωνιώ και για τις προσπάθειες της ομάδας στην Ελλάδα».Υπήρξε στο παρελθόν κάτι από το εξωτερικό, που όμως δεν προχώρησε;«Υπήρξε ενδιαφέρον από την Αγγλία και την Πόρτσμουθ, όμως έμεινα στον Παναθηναϊκό, και ποτέ δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου να μείνω στην ομάδα. Σου είπα, τον σέβομαι και τον αγαπώ αυτόν τον σύλλογο».Πιστεύεις ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε θέση να κατακτήσει τον φετινό τίτλο;«Με το υλικό που διαθέτει, ναι. Η ομάδα μπορεί να φτάσει σε αυτό το στόχο, αρκεί να μείνει συγκεντρωμένη και να μην υπάρξουν οι περσινές απώλειες, ειδικά στο γήπεδό μας. Υπάρχει το υλικό και το ταλέντο στην ομάδα».Ποια είναι η γνώμη σου για την κλήρωση; Μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη φάση;«Δεν είναι τόσο εύκολη, ωστόσο είναι ομάδες που ο Παναθηναϊκός μπορεί να τις κερδίσει. Προερχόμαστε από το Τσάμπιονς Λιγκ και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε στην επόμενη φάση. Όλα εξαρτώνται από μας».Είσαι χαρούμενος που ο επόμενος σταθμός της καριέρας σου είναι η ομάδα απ’ όπου πήρες μεταγραφή για την Ελλάδα;«Είμαι χαρούμενος που γυρίζω σε μια ομάδα όπως η Κορίνθιανς. Δεν γινόταν όμως να μείνω και στον Παναθηναϊκό. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Από τη στιγμή που για να παίξω χρειαζόταν να είμαι σε κάποια άλλη ομάδα, τότε, ναι, χαίρομαι που επιστρέφω στην Κορίνθιανς».Τι επιθυμείς τώρα που γυρνάς στη Βραζιλία;«Τι άλλο, από το να παίξω μπάλα. Είναι τέτοια η επιθυμία μου που μπορώ από την επόμενη κιόλας εβδομάδα να παίξω με την Κορίνθιανς. Ξέρω τα πάντα εκεί και ελπίζω να μπω γρήγορα στο κλίμα. Θέλω να παίξω και να κερδίσω το χαμένο διάστημα».Είσαι έτοιμος να μπεις αμέσως στα βαθιά και να αγωνιστείς;«Είμαι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης να βοηθήσω αμέσως τη νέα μου ομάδα. Εξάλλου, το καλοκαίρι έκανα κανονικά προετοιμασία με την ομάδα και πιστεύω πως βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο. Μπορώ να μπω κατευθείαν στα δύσκολα».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΣΩΡΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στη Φλουμινένσε ο Έκι

equi.jpgΣτη Βραζιλία και συγκεκριμένα τη Φλουμινένσε θα συνεχίσει τη καριέρα του ο Εζέκιελ Γκονζάλες. Ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού είχε μείνει ελεύθερος από τη Ροζάριο Σεντράλ και συμφώνησε σε όλα με τη βραζιλιάνικη ομάδα για συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2010.


Ο Γκονζάλες, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για την ΑΕΚ, θα συνεχίσει τη καριέρα του στη Βραζιλία και τη Φλουμινένσε. Ο Έκι βρίσκεται στη χώρα του καφέ όπου και πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και πλέον απομένει η ανακοίνωση εκ μέςρους της "Φλου".

Η Φλουμινένσε βρίσκεται στη τελευταία θέση του πρωταθλήματος Βραζιλίας με τον Γκονζάλες να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας μέχσρι το τέλος του 2010. Αυτή είναι η πέμπτη ομάδα στη καριέρα του Έκι μετά τις Ροζάριο Σεντράλ, Φιορεντίνα, Μπόκα Τζούνιορς, και Παναθηναϊκός.

Μίλαν-Ίντερ: Σαρξ εκ της σαρκός!

inter_milan_fans.jpg Λένε πως μισείς κάποιον, όταν αναγνωρίζεις σε αυτόν κάτι που σου θυμίζει τον εαυτό σου. Ισως έτσι να εξηγείται και το μίσος της Ιντερ για την Μίλαν και το αντίστροφο. Οι "νερατζούρι" ιδρύθηκαν... από τους "ροσονέρι" και από τότε οι μεν μισούν τους δε, οι δε μισούν τους μεν και οι δύο μαζί γράφουν τη δική τους, μεγάλη, ιστορία στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Το Σάββατο το βράδυ το Μιλάνο θα είναι και πάλι χωρισμένο στα δύο λόγω του Derby della Madonnina

Ενοχλημένος με πανό και Σέρτζιο ο Ζαγοράκης

zagorakis.jpg«Σκασμένος» ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης με ένα πανό των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία που έγραφε «ΠΑΟΚ, απάτη Travel». Παράλληλα ο ισχυρός άντρας του «δικέφαλου του Βορρά» προανήγγειλε αλλαγές στο ρόστερ με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να είναι πρώτος υποψήφιος.



Διπλά...στεναχωρημένος αποχώρησε από το «Άμπε Λένστρα» ο Θοδωρής Ζαγοράκης καθώς εκτός από τον αποκλεισμό της Χέρενφεν τον είχε ενοχλήσει ένα πανό που είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Goal news.

Συγκεκριμένα γύρω στο 30΄ της συνάντησης σηκώθηκε για μισό λεπτό περίπου ένα πανό όπου ανέγραφε «ΠΑΟΚ , Απάτη Travel», κάτι το οποίο εξόργισε τον ισχυρό παράγοντα των «ασπρόμαυρων».

Μάλιστα ο Θοδωρής Ζαγοράκης ανέφερε προς τους συνεργάτες του «Εγώ δεν είμαι πρόεδρος του ΠΑΟΚ και του ΠΑΟΚ travel; Άρα εγώ είμαι ο απατεώνας σύμφωνα με αυτούς που σήκωσαν αυτό το πανό. Σε τέτοια ζητήματα δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου καια υτό δεν πρόκειται να περάσει έτσι».

Παράλληλα ο αποκλεισμός από την Ολλανδική ομάδα έχει φέρει ισχυρούς κλονισμούς στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΙΛΑΘΛΟΣ Οι «ασπρόμαυροι» θα προχωρήσουν σε κάποιες αλλαγές στο ρόστερ με τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο να είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση. Ο Πορτογάλος φαίνε

Παγκόσμιο ρεκόρ η Ισινμπάγεβα!


Η Ισινμπάγεβα κατέρριψε το δικό της Παγκόσμιο ρεκόρ Φαίνεται πως... θύμωσε η Ελενα Ισινμπάγιεβα για την αποτυχία της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου και την Παρασκευή απόφάσισε να «πετάξει» ακόμη πιο ψηλά. Στο Γκόλντεν Λιγκ της Ζυρίχης η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης έκανε παγκόσμιο ρεκόρ περνώντας τα 5.06μ. και καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο 5.05μ., που ήταν επίσης δικό της από πέρυσι στο Πεκίνο.

Για το ίδιο μίτινγκ στίβου, ο Ουσέιν Μπολτ μπορεί να μην κατέρριψε αυτή τη φορά το Παγκόσμιο ρεκόρ ωστόσο με χρόνο 9.81 δεν είχε πρόβλημα να τερματίσει πρώτος στην κούρσα των 100 μέτρων. Δεύτερος με 9.88 ήταν ο Ασάφα Πάουελ, τρίτος ο Ντάρβιτς Πάτον με 9.95 και τέταρτος ο Μάικλ Ρότζερς με 9.98.

"Στόχος η πρόκριση, αλλά προτιμώ το πρωτάθλημα"


Ο Χενκ Τεν Κάτε στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με την Ατλέτικο Ο Χενκ Τεν Κάτε θέτει ως στόχο του Παναθηναϊκού την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο του Europa League. Παράλληλα, όμως, ο Ολλανδός προπονητής απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στην ερώτηση αν προτιμά μία καλή πορεία στην Ευρώπη ή το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας: «Προτιμώ το πρωτάθλημα» είπε χαρακτηριστικά.

Η κλήρωση, πάντως, που έγινε την Παρασκευή στο Μόντε Κάρλο μπορεί να χαρακτηριστεί βατή για τους "πράσινους". Ο Τεν Κάτε δήλωσε σχετικά: «Ο όμιλος αφήνει πολλές δυνατότητες. Στόχος του Παναθηναϊκού είναι η πρώτη θέση. Εάν δεν καταφέρει να έρθει πρώτος, τουλάχιστον δεύτερος. Ο στόχος δεν μπορεί παρά να είναι η κορυφή. Στην πορεία θα φανεί το κατά πόσο μπορεί αυτό να είναι ρεαλιστικό. Γνωρίζω την ιδιαιτερότητα που κρύβεται πίσω από μια αναμέτρηση ελληνικής με τουρκική (σ.σ. Γαλατασαράι) ομάδα. Πρέπει όμως να δώσουμε σημασία στην ομάδα που αντιμετωπίζουμε και όχι από ποια χώρα προέρχεται».

Δήμος Kαλαμαριάς: "Στηρίξτε τον Απόλλων"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Την στήριξη της πολιτείας ζητάει ο Δήμος Καλαμαριάς προκειμένου να δικαιωθεί ο Απόλλων στην έφεση που έχει υποβάλλει η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ και να αγωνιστεί η ομάδα στην Β' Εθνική.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι πολλοί παίκτες έχουν εκφράσει την επιθυμία να παραμείνουν στην ομάδα, ανεξάρτητα από την κατηγορία που θα αγωνίζεται ο Απόλλων. Εξάλλου, θα πρέπει πρώτα να επικυρωθεί τελεσίδικα η απόφαση για υποβιβασμό.

Τζεμπούρ: «Αν πρέπει θα φύγω…»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Ρέφικ Τζεμπούρ αποτελεί ξένο σώμα για την ΑΕΚ. Ο ίδιος, όμως, με δηλώσεις του στην «algeriafoot» ξεκαθάρισε πως εφόσον κριθεί απαραίτητο θα αποχωρήσει από την «Ένωση» το συντομότερο δυνατό. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός μίλησε στους συμπατριώτες του και πρόβαλλε ως κύριο λόγο του αγωνιστικού του παραγκωνισμού το γεγονός ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς του τα έχει… φυλαγμένα από τα περσινά πειθαρχικά του παραπτώματα!

Ιδού τι απάντησε όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του: «Χαίρομαι που μου γίνεται αυτή η ερώτηση, διότι διαβάζω στις εφημερίδες διάφορες ανακρίβειες εναντίον μου και είσαι ο μόνος που σήκωσες το τηλέφωνο για να με ρωτήσεις. Θα αρπάξω λοιπόν την ευκαιρία για να πω τι ακριβώς συμβαίνει. Σήμερα είμαι σε διαμάχη με τον προπονητή μου. Είχαμε μία διαφορά και πέρυσι. Για μένα όμως αυτό ξεχάστηκε, αλλά εκείνος μου κρατάει ακόμη κακία. Η κατάσταση πρέπει να διευθετηθεί πολύ γρήγορα. Αν διευθετηθεί τώρα, θα μείνω. Αλλά αν πρέπει να φύγω για να διευθετηθεί η κατάσταση και έρθει μία ενδιαφέρουσα πρόταση, θα φύγω».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος, μίλησε με τον μάνατζερ του 25χρονου στράικερ, Γιάννη Λυπημένο, και του μετέφερε ότι ο πελάτης του πρέπει να βρει ομάδα. Βέβαια, όπως ισχυρίστηκε η πλευρά του Τζεμπούρ είναι δύσκολο να προκύψουν εξελίξεις στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι και η επιθυμία του ίδιου είναι να πει «αντίο»!

Θέλει Αγγλία ο Φαν Ντε Φάαρτ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην Αγγλία και την πρέμιερ λιγκ θέλει να συνεχίσει την καριέρα του ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να παίξει κάπου αλλού απορρίπτοντας, μάλιστα, πλουσιοπάροχη προσφορά της Μπεσίκτας.

Ο Φαν Ντερ Φάαρτ αποτελεί το επόμενο, επικρατέστερο προς αποχώρηση, μέλος της ολλανδικής «παροικίας» της Ρεάλ, μετά τους Χούντελααρ, Σνάιντερ και Ρόμπεν. Το όνομα του 26χρονου μεσοεπιθετικού έχει συνδεθεί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο με ομάδες, όπως οι Ίντερ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Άστον Βίλα και Αμβούργο, ενώ τελευταία που φέρεται να εκδήλωσε -έμπρακτα μάλιστα- το ενδιαφέρον της για εκείνον ήταν η Μπεσίκτας.

Σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, οι Τούρκοι προσέφεραν στον Φαν Ντερ Φάαρτ συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που θα ξεπερνούσαν τα 5 εκατ. ευρώ, μια προσφορά αναμφίβολα δελεαστική.

Ωστόσο, ο ίδιος ο παίκτης δε συζήτησε καν το ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Τουρκία -όχι τόσο λόγω του επιπέδου του πρωταθλήματος, όσο λόγω του ότι φέρεται να περιμένει κάποια από τις αγγλικές ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για εκείνον να το μετουσιώσει σε επίσημη πρόταση.

Η επιμονή του Φαν Ντερ Φάαρτ, ωστόσο - τρεις μέρες πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου- να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ, αποτελεί ένα παρακινδυνευμένο «στοίχημα» για τον Ολλανδό, με κόστος, σε περίπτωση που το χάσει, μια χρονιά προβλεπόμενης απραξίας στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Παγκόσμιο ρεκόρ η Ισινμπάγεβα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η αποτυχία στο Βερολίνο φαίνεται πως πείσμωσε την Ελένα Ισινμπάγεβα, που στο Γκόλντεν Λιγκ της Ζυρίχης κατέρριψε το - δικό της - προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, «πετώντας» στα 5.06 μέτρα.

Η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ με 5.05μ. από πέρυσι στο Πεκίνο. Αυτό ήταν το 15ο ρεκόρ ανοιχτού στίβου για την Ισινμπάγεβα.

Στο μεταξύ, οριακά πήρε τη νίκη ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρόσφατου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γιουσέιν Μπολτ στα 100μ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ, που παρέλασε στο στάδιο λίγο πριν από την έναρξη του μίτινγκ, νίκησε με 9.81 τον συμπατριώτη του Ασάφα Πάουελ, ανεβάζοντας ταχύτητα στα τελευταία 20 μέτρα.

Ο Μπολτ πανηγύρισε τη νίκη με τη χώρα του και στα 4Χ100, καθώς η Τζαμάικα άφησε δεύτερη την ομάδα των ΗΠΑ με διαφορά τριών εκατοστών του δευτερολέπτου και κατέκτησε την πρωτιά με 37.70.

ΟΦΗ: Υπογράφει ο Αγρίτης, κρούση σε δύο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η έλευση του Ανέστη Αγρίτη σήμερα στην Κρήτη ολοκληρώνει μία πολύ μεγάλη μεταγραφή για τα δεδομένα της Β΄ Εθνικής. Ο παίκτης του Ηρακλή από σήμερα θα ανήκει στην κρητική ομάδα, αφού υπάρχει συμφωνία με τον Γιάννη Κουράκη και τον Νίκο Μαχλά, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για Παναγόπουλο και Κατσικογιάννη από Ολυμπιακό.

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ όμως δεν σταματούν εδώ αλλά έχουν χτυπήσει τις πόρτες των τριών μεγάλων για δανεισμούς παικτών ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ και να φτιάξουν μία ομάδα Σούπερ Λιγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΦΗ Γιάννης Κουράκης ζήτησε από τον Ολυμπιακό τον δανεισμό τόσο του 22χρονου τερματοφύλακα Λεωνίδα Παναγόπουλου, όσο και του Γιώργου Κατσικογιάννη που πέρυσι αγωνιζόταν ως δανεικός στον Λεβαδειακό. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε την υπόθεση του Μιχάλη Παυλή που καταβάλλονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέσα στο σαββατοκυριακο.

Στην Καβάλα ο Ιτάνζ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η τυπική ανακοίνωση που εκδίδεται σε τέτοιου είδους περιπτώσεις απομένει για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του Σαρλ Ιτάνζ στην Καβάλα. Ο 27χρονος Γάλλος τερματοφύλακας πέρασε χθες (28/8) από τα γραφεία του συλλόγου και συμφώνησε σε όλα με τους «νεοφώτιστους» στην Superleague «Αργοναύτες». Ο Ιτάνζ ανήκε μέχρι πρότινος στην αγγλική Λίβερπουλ, ενώ έχει κάνει μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της Λανς αγωνιζόμενος στο Σαμπιονά.

Η Καβάλα όμως δεν ήταν ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που ενδιαφέρθηκε για εκείνον, αφού ο Πανιώνιος τον είχε προσεγγίσει φέρνοντάς τον μάλιστα στην Ελλάδα, αλλά η υπόθεση «πάγωσε» λόγω των απαιτήσεων του εκπροσώπου του. Ο Ιτάνζ θα δει από κοντά σήμερα τις προσπάθειες των νέων του συμπαικτών, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

«Έκλεισε» στην Πάρμα ο Τζακάρντο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μεταγραφική έκπληξη από την Πάρμα λίγες μέρες πριν τη λήξη της περιόδου. Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι «παρμένσι» συμφώνησαν με την Βόλφσμπουργκ για την απόκτηση του Κριστιάν Τζακάρντο! Ο Ιταλός αμυντικός δεν κατάφερε να… στεριώσει στο πρωτάθλημα της Bundesliga και δέχτηκε να επιστρέψει μετά από έναν χρόνο στην πατρίδα του.

Το ποσό που απαιτήθηκε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, ενώ υπάρχει η αίσθηση πως η απόκτησή του θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα.

Sold out ενόψει Ελλάδας οι Ελβετοί!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με μεγάλο «όπλο» τους τον κόσμο θα υποδεχθούν την Εθνική μας ομάδα οι Ελβετοί στις 5 Σεπτεμβρίου, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Το «Ζανκτ Γιάκομπ Πάρκ», της Βασιλείας, χωρητικότητας 42.500 θεατών, αποδείχθηκε πολύ μικρό για τις ανάγκες της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Η ΕΠΟ έχει πάρει 600 «κομμάτια» για τους Έλληνες φιλάθλους, τα οποία έχουν ήδη βρει κάτοχο.

Η ζήτηση όμως από τους ομογενείς ξεπερνάει κάθε όριο, με πολλούς από αυτούς να έχουν κλείσει θέση στο γήπεδο, στις εξέδρες των Ελβετών. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες, προκειμένου να πείσει τους γηπεδούχους να τις δώσουν πιο πολλά εισιτήρια, ακριβώς για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση και να είναι όλοι οι Έλληνες στην ίδια θύρα, υπό τον φόβο επεισοδίων, αλλά δεν τα κατάφερε.

Αντσελότι: «Ο Σεφτσένκο μπορεί να φύγει»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την έγκριση στον Αντρέι Σεφτσένκο, προκειμένου εκείνος να φύγει από την Τσέλσι, έδωσε ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ουκρανός επιθετικός μεταγράφηκε στους «μπλε», από τη Μίλαν το 2006, αντί του ποσού των 30 εκατομμυρίων λιρών (24 εκατ. ευρώ), αλλά δεν κατάφερε να «πιάσει» στην Αγγλία.

Την περασμένη σεζόν ο 32χρονος φορ δόθηκε δανεικός στους «ροσονέρι», με τους οποίους είχε σκοράρει 127 φορές, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό.

Μιλώντας σε αγγλικά ΜΜΕ, ο τεχνικός των Λονδρέζων είπε πως «Μίλησα με τον Σεφτσένκο και μου είπε ότι θέλει να παίζει συνέχεια. Αυτό για μένα είναι πρόβλημα, αφού δε μπορώ να του δώσω την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολλά ματς. Είναι δική του απόφαση το τι θα κάνει και όχι δικό μας πρόβλημα. Είμαι βέβαιος ότι θα αποφασίσει ότι είναι καλύτερο για την καριέρα του».

«Βασίλισσα» της Ευρώπης η «Μπάρτσα!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χάρη σε γκολ που σημείωσε Πέδρο Ροντρίγκες στην παράταση (115'), η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα νίκησε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-0 (κ.δ. 0-0) στο «Λουί ΙΙ» του Μονακό και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ για τρίτη φορά στην ιστορία της.

Το θέμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν... αποκαρδιωτικό, καθώς η απόδοση και των δύο ομάδων κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» παρουσιάστηκαν ανώτεροι κατά διαστήματα. Εντούτοις, η σωστή αμυντική τακτική της κατόχου του Κυπέλλου UEFA Σαχτάρ, δυσκόλευε τα πολυδιαφημισμένα «αστέρια» της να μπουν στην περιοχή (τόσο ο Ιμπραϊμοβιτς όσο και ο Ανρί έγιναν αλλαγή στην πορεία του αγώνα) κι έτσι οι Καταλανοί στηρίχθηκαν σε κάποιες ατομικές προσπάθειες του Μέσι, που όμως δεν είχαν αντίκρυσμα.

Μοιραία το 0-0 παρέμεινε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου στο ξεκίνημα η ουκρανική ομάδα φάνηκε πιο απειλητική. Ωστόσο το γκολ ήρθε τελικά από την Μπαρτσελόνα. Στο 115΄ ο Μέσι έδωσε στον Πέδρο Ροντρίγκες κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα, προσφέροντας στην ομάδα του το περίφημο "κουάντραπλ", που καμία ομάδα στην ιστορία δεν είχε πετύχει. Η «Μπάρτσα» έχει ήδη κατακτήσει το νταμπλ στη χώρα της, συν το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ πριν από μια εβδομάδα πήρε και το Σούπερ Καπ της Ισπανίας. Χθες λοιπόν κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Μπενίτεθ:"Περιμένω περισσότερα από τον Τζέραρντ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Περισσότερα περιμένει από τον Στίβεν Τζέραρντ ο Ράφα Μπενίτεθ σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε, στις οποίες τόνισε πως ο αρχηγός των "Reds" δεν έχει βρει ακόμα τη φόρμα του.

Η φετινή σεζόν δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Λίβερπουλ, καθώς σε τρεις αγωνιστικές μετρά ήδη δυο ήττες και μια μόλις νίκη.

Όπως είναι λογικό μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα έχει ξεκινήσει η.. μουρμούρα για την απόδοση της ομάδας, που φαίνεται πως και φέτος δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Με δηλώσεις του ο προπονητής του συλλόγου Ράφα Μπενίτεθ μίλησε για την κακή εικόνα της Λίβερπουλ, λέγοντας πως περιμένει περισσότερα από τα αστέρια της ομάδας του.

"Έχουμε δει τον Στίβεν να παίζει πολύ καλά ματς για μεγάλο διάστημα. Είναι εξαιρετικός παίκτης και έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι μας. Βέβαια είμαι σίγουρος πως γνωρίζει και ο ίδιος ότι στα τελευταία παιχνίδια δεν είναι τόσο καλός όσο τον έχουμε συνηθίσει", είπε ο Μπενίτεθ και συνέχισε.

"Ξέρω πως θα είναι έτοιμος για το ματς με την Μπόλτον. Οι παίκτες δεν είναι χαζοί, ξέρουν πότε δεν είναι στα καλύτερα τους, έτσι και ο Στίβεν το γνωρίζει και περιμένω από αυτόν να ανεβάσει πολύ την απόδοση του", ήταν το "καρφί" του Ισπανού τεχνικού.

Φέργκιουσον: "Σεβασμός στην Άρσεναλ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Άρσεναλ έχει δείξει ότι δεν αστειεύεται και περιμένει πως και πως την αναμέτρηση στο "Ολντ Τράφορντ" κόντρα στην Μάντσεστερ για να πιστοποιήσει την αγωνιστική της φόρμα.

Η ήττα των "μπέμπηδων" από την Μπέρνλι σε συνδυασμό με τα 10 γκολ της Άρσεναλ στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας στο σερ Άλεξ.

"Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στα ντέρμπι. Μία ευκαιρία έχουμε το Σάββατο. Πέρσι χάσαμε έξι πόντους με την Λίβερπουλ, τέσσερις με την Άρσεναλ και δύο με την Τσέλσι. Έχουμε χάσει ήδη ένα παιχνίδι και δεν χωράει άλλη ήττα. Πρέπει να βρούμε την φόρμα μας και να είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε με συνέπεια", τόνισε ο Φέργκιουσον.

Παρά τις σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ με την φυγή των Αντεμπαγιόρ και Τουρέ, ο Φέργκιουσον θεωρεί ότι η Άρσεναλ θα εμφανιστεί πιο δυνατή την φετινή σεζόν: "Ένα πράγμα που κάνει καλά ο Βενγκέρ είναι ότι πουλάει παίκτες την κατάλληλη στιγμή.

Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει η δυναμική της και υπάρχει αρμονία στην ομάδα. Δεν θυμάμαι πότε έφαγε έξι γκολ στην έδρα της η Έβερτον. Το κατάφερα η Άρσεναλ. Μία νεανική ομάδα που ωριμάζει χρειάζεται σεβασμό.
Οι προσωπικότητες των δύο ομάδων έχουν αλλάξει. Δεν θα είναι λιγότερο ανταγωνιστικές αλλά διαφορετικό στυλ παιχνιδιού".

HΡΑΚΛΗΣ-ΑΡΗΣ:ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.




Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης
ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:
ΗΡΑΚΛΗΣ
Κοβαλέφσκι
Μάρτος
Γιανούλης
Λέκι
Κατσαμπής
Τούμα
Επστάιν
Ντιέ
Παπαστεριανός
Ντίκα
Γιάκομπ
ΑΛΛΑΓΕΣ
Μπαντής
Παπαζαχαρίας
Σαρακατσάνος
Ιωανίδης
Νταλα Μπόνα
Μπόσνιακ
Μιλάνο
ΑΡΗΣ
Σηφάκης
Νέτο
Αράνο
Γκιάρο
Νασούτι
Νάτσο
Νάφτι
Κάλβο
Κόκε
Γκρασιάν
Κάμπορα
ΑΛΛΑΓΕΣ
Πέσκοβιτς
Ρόβας
Ντέιλι
Κουλοχέρης
Λαμπριάκος
Φερνάντεζ
Φλάβιο
ΗΡΑΚΛΗΣ:Ο Ηρακλής με σύστημα 4-2-3-1 θα πάει για το 2/2.Ο Ολεγκ Προτάσοφ αναμένεται να ξεκινήσει την ίδια ενδεκάδα όπως το μάτς με τον Πανθρακικό.Οσο αναφορά στα υπόλοιπα θέματα,ο Βούκοβιτς αποτελέι και τυπικά παρελθόν όπως και ο Ανέστης Αγρίτης που είναι μια ανάσα από τον ΟΦΗ.Σήμερα αναμένεται στο Καυτατζόγλειο πάνω από 15.000 χιλιάδες φίλοι του Ηρακλή λωστε βα σπρώξουν την ομάδα στην πολυπόθητη νίκη επι του συμπολίτη Αρη.

ΑΡΗΣ:Ο Ιομάρ ΜΑΖΊΝΙΟ αναμένεται να ξεκινήσει τους κίτρινους με σύστημα 4-2-3-1 με μοναδικό προωθημένο τον Κάμπορα.Σημαντικές οι απουσίες των Αμπρέου-Χαβίτο που ταλαιπωρούνται από τραυματισμό.Στα υπόλοιπα θέματα οι κίτρινοι είναι ανένδοτοι να πέσουν κάτω απ'ο τα 900.000 χιλιάδες ευρώ για την πώληση Γιάχιτς.Ο διακαής πόθος του Μπάγεβιτς φένεται.Πληροφορίες από την Αθήνα ωστόσο, κάνουν λόγο, ότι η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση ύψους 500.000 ευρώ για την απόκτηση του αλλά οι διουκούντες του Αρη δεν φένονται διατεθημένοι να πέσουν κάτω από τα 900.