Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

The… Italian Job!!

Ο Ατρόμητος αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στη Ριζούπολη, έπειτα από τα γκολ του Λουσέρο, αντέδρασε και με σκόρερ τον Στέφανο Ναπολεόνι έφτασε στη νίκη,3-2, απέναντι στον Απόλλωνα.

The… Italian Job!
Με οδηγό τον Στέφανο Ναπολεόνι, που βρήκε δίχτυα δύο φορές (37’ και 80’), ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει τη νίκη, 3-2, στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και συνεχίζει να «κρυφοκοιτάζει» τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Συναρπαστικό παιχνίδι στο «Γεώργιος Καμάρας» με την ομάδα του Λόρι Σάντσεζ να παίρνει δύο φορές «κεφάλι» στο σκορ με τον Λουσέρο στο 10’ και στο 63’, όμως να πληρώνει τα τραγικά αμυντικά της λάθη.

Ο Ναπολεόνι ισοφάρισε 1-1 στο 37’, ενώ ο Ιγκλέσιας στο 75’ έφερε και πάλι την απόλυτη ισορροπία στο ματς έπειτα από το δεύτερο τέρμα του Αργεντινού μέσου της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Στο φινάλε ο Ιταλός επιθετικός με υποδειγματικό τελείωμα έπειτα από «τσαφ» του Παπαζαχαρία στο 80’ χάρισε με κοντινό πλασέ τη νίκη στον Ατρόμητο με σκορ 3-2.


Το ματς:




Με ξεκάθαρη προτεραιότητα να ανοίξει από νωρίς το σκορ μπήκε στο ματς ο Απόλλων. Οι παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πίεσαν από νωρίς την άμυνα του Ατρόμητου και μάλιστα είχαν και την τύχη με το μέρος τους αφού στην πρώτη τους ουσιαστικά τελική προσπάθεια πήραν το προβάδισμα με τον Λουσέρο στο 10ο λεπτό. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έδειχνε κάπως «μουδιασμένη» από το τέρμα των γηπεδούχων και δεν κατάφερε να πλησιάσει την εστία του Τζόρβα.

Με το πέρασμα των λεπτών, οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ, θέλοντας να μην πιεστούν αμυντικά, προσπάθησαν με ανοίγματα της μπάλας στα άκρα να κερδίσουν χρόνο, ωστόσο, με αυτό τον τρόπο έπαψαν να είναι επικίνδυνοι. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος «ξύπνησε», Ιγκλέσιας και Ουμπίντες έγιναν πιο ουσιαστικοί στον άξονα και σε συνδυασμό με τις κινήσεις του Παπαδόπουλος χωρίς τη μπάλα «άνοιξε» η αντίπαλη άμυνα. Έτσι, προήλθε και το τέρμα του Ναπολεόνι στο 37’, με τον Ιταλό να τελειώνει με υποδειγματικό «τακουνάκι» τη φάση και να στέλνει τις δύο ομάδες με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Με «όπλο» του την καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησε να επιτεθεί ο Ατρόμητος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Περιστεριώτες αν και κυκλοφορούσαν με ιδιαίτερη άνεση τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν δώσει μέτρα, αδυνατούσαν να περάσουν μπαλιές κοντά στην περιοχή του Τζόρβα. Σα να μην έφτανε αυτό ο Λουσέρο με το δεύτερο τέρμα του στο 63’ τιμώρησε την επιθετική φλυαρία των φιλοξενούμενων κάνοντας το 2-1.

Οι παίκτες του Παράσχου ρίσκαρα έβγαλαν περισσότερους παίκτες στην επίθεση και κατάφεραν στο 75’ με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας να ξαναφέρουν την απόλυτη ισορροπία στο ματς. Το 2-2 έκανε ακόμη πιο επιθετικό τον Ατρόμητο και ο Ναπολεόνι στο 80΄ δεν συγχώρεσε το τραγικό λάθος του Παπαζαχαρία και με ψύχραιμο σουτ έκανε το 3-2 χαρίζοντας ακόμη μία σημαντική νίκη στην ομάδα του.




Οι συνθέσεις:




Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Κόρμπος (86’ Πετρόπουλος), Μίνγκας (70’ Τσιλιγκίρης), Λουσέρο, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ

Στον πάγκο: Γουμαγιάς, Χατζηζήσης, Παπαχρήστος, Μπάρκογλου, Άμπροουζ

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης (69’ Πίτου Γκαρσία), Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (84’ Μπρίτο), Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (80’ Νάστος), Ουμπίντες, Λαζαρίδης

Στον πάγκο: Σηφάκης, Γεωργίου, Μπάλλας, Φάμπιο

Διαιτητής: Ι. Δελφάκης

Γήπεδο: Ριζούπολη Πηγή: sport-fm.gr

Η «απόδραση» των εννέα!!

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Εργοτέλη επί του Πανιωνίου με 1-0, αν και ολοκλήρωσε το ματς με εννέα. «Χρυσός» σκόρερ ο Διαμαντάκος. Από την 11η αγωνιστική είχαν να νικήσουν οι φιλοξενούμενοι.

Η «απόδραση» των εννέα
Σπουδαίο διπλό για τον Εργοτέλη στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Superleague, καθώς επικράτησε με 1-0, αν και αποβλήθηκαν, με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οι Μεχία και Ρέντζας στο 67ο και 74ο λεπτό αντίστοιχα. Το γκολ ο Διαμαντάκος στο 86ο λεπτό, που έφτασε τα τέσσερα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πρώτη νίκη για τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο των Κρητικών, στο δεύτερο του ματς στον πάγκο των Κρητικών, ενώ η ομάδα του έφτασε τους 24 βαθμούς, που πήρε το «τρίποντο» ύστερα από δέκα αγωνιστικές. Το τελευταίο ήταν το 3-1 επί του Πανθρακικού, στην 11η αγωνιστική.

Δοκάρι είχε ο Αραβίδης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάνοντας την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Ντεμπούτο έκαναν για τους φιλοξενούμενους οι Στοίκοβιτς και Ιμπραίμ, που αποκτήθηκαν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Τo ματς



Ο Πανιώνιος έχασε την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Αραβιδή να μην βρίσκει καλά την μπάλα, ύστερα από σέντρα του Κούρου. Οι «κυανέρυθροι» είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, απειλώντας κυρίως μέσω στημένων φάσεων, είτε από κόρνερ είτε από φάουλ, τα οποία εκτελούσε ο Λάσνικ.

Ωστόσο, τη σημαντικότερη φάση έχασε ο Εργοτέλης. Ο Διαμαντάκος σούταρε μέσα από την περιοχή, παίρνοντας το «δώρο» του Λαμπρόπουλου, αλλά οι γηπεδούχοι έδιωξαν πάνω στη γραμμή.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό με τις δύο ομάδες να μην παρουσιάζονται παραγωγικές, όπως στο πρώτο. Ειδικά από τη στιγμή που έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, μένοντας με δέκα 67’ και με εννέα στο 74ο λεπτό το ματς έγινε πολύ κακό.

Πάντως, στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε ο Εργοτέλης στην επανάληψη, σκόραρε με τον Διαμαντάκο να εκμεταλλεύεται την κάθετη μπαλιά στην καρδία της άμυνας των αντιπάλων.





Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Παπαδόπουλος, Κούρος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρντι, Παντίδος, Κουλουχέρης (76’ Ντούνης), Λάσνικ, Κολοβός (87’ Παναγιωτούδης), Αραβίδης και Γιάννου.

Στον πάγκο οι: Ανέστης, Πάνος, Ζαχαράκης, Μπούζας και Σταυροθανασόπουλος

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στοϊκοβιτς, Ρέντζας, Πίτσος, Σαρρής, Μεχία , Καρντόσο, Ιμπραΐμ, Χαντί Κούμπικ (70’ Γιοβάνοβιτς), Μπαντιμπαγκά (76’ Κοζορώνης) και Διαμαντάκος (90+2’ Μπουχαλάκης).

Στον πάγκο οι: Αθανασίου, Λεονάρντο, Μονακέλο και Αζίζ

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Κουργιώτης(Φθιώτιδας) Πηγή: sport-fm.gr

Να... τραβάς τα μαλλιά σου!!

Έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα απ’ την... αρχή. Έχασε πέναλτι. Είχε δύο δοκάρια. Κάπως έτσι, η θεά... τύχη γύρισε την πλάτη της στην Βέροια που έμεινε στο 0-0 με το «παλικάρι» Πανθρακικό!

Να... τραβάς τα μαλλιά σου!
Μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Βέροιας να «ανασάνει» βαθμολογικά!

Η «βασίλισσα του βορρά» έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 6’ (λόγω αποβολής του Πασχαλάκη), είχε χαμένο πέναλτι (με τον Μπεν), είχε δύο δοκάρια, είχε κλασικές φάσεις, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού!

Έτσι οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τους Θρακιώτες να επιστρέφουν στη βάση τους με ένα «παλικαρίσιο» βαθμό που τους κρατά στα ψηλά στρώματα (31 βαθμούς), την ώρα που οι σημερινοί γηπεδούχοι παρέμειναν προτελευταίοι (19 βαθμούς).

Το ματς:


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το παιχνίδι. Για τους θεατές και τη Βέροια. Κι αυτό διότι μόλις στο 4’ ο Πασχαλάκης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Μπεν, άφησε την ομάδα του με δέκα και οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν προβάδισμα. Ο «κρύος», όμως, Αθανασιάδης κατάφερε να το βγάλει και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Αν και με αριθμητικό μειονέκτημα, ο Πανθρακικός «συσπειρώθηκε» και στο 20’ είχε την πρώτη καλή στιγμή του να «παγώσει» το Δημοτικό Γήπεδο της περιοχής, με τον Τζάνη να μην μπορεί να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση.

Τα επόμενα λεπτά πέρασαν για τη «βασίλισσα του βορρά» δίχως να μπορεί να εκφράσει την αριθμητική της υπεροχή σε γκολ. Οι Θρακιώτες κρατούσαν σχετικά εύκολα το 0-0 και τους αντιπάλους τους μακριά απ’ την εστία του Αθανασιάδη. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αν η ενέργεια του Ιγκόρ στην εκπνοή είχε καλύτερη κατάληξη.

Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος η Βέροια έχασε πραγματικά το άχαστο. Αφού λοιπόν το πρώτο σουτ του Τραπ σταμάτησε στο δοκάρι, στη συνέχεια ο Γκονσάλβες είχε μοναδική ευκαιρία απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα του Πανθρακικού, όμως προ κενής εστίας και εξ’ επαφής την έστειλε άουτ! Οι γηπεδούχοι αύξησαν κι άλλο την υπεροχή τους, πίεσαν ακόμα περισσότερο και έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Με τη συμπλήρωση 75 λεπτών, ο Μπαργκάν –που είχε μπει στον αγώνα πριν δέκα λεπτά- είχε νέα μεγάλη ευκαιρία να «λυτρώσει» την ομάδα του, όμως δεν σημάδεψε σωστά!

Και δύο λεπτά αργότερα η τύχη δεν έκλεισε το... μάτι στη «βασίλισσα του βορρά» με τον Αμαραντίδη να κάνει τη σέντρα-σουτ, αλλά την μπάλα να σταματά στο δοκάρι, το δεύτερο των γηπεδούχων στο ματς. Η προσπάθεια για το «χρυσό» γκολ συνεχίστηκε, με αποκορύφωμα την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν, όμως ο Αθανασιάδης το έβγαλε εντυπωσιακά, με το 0-0 να μένει ως το τέλος!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Βέροια: Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (65’ Μπαργκάν), Γεωργιάδης, Καλτσάς, Όστοϊτς, Παυλίδης (76’ Βεργώνης), Μπάρμπας, Γκονσάλβες (86’ Μάνος)
Στον πάγκο: Λόπεζ, Τζημογιάννης, Βέρτζος, Σιόντης, Βεργώνης
Πανθρακικός: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Τζάνης (77’ Χασομέρης), Εμπόου, Μπαϊκαρά, Ρομέου, Μακρυδημήτρης (6’ Αθανασιάδης), Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Ιγκόρ
Στον πάγκο: Μίκουλιτς, Τριανταφύλλου, Χασομέρης, Μολίνα, Καθάριος, Κατσικοκέρης Πηγή: sport-fm.gr

Η Καλλονή… της Τρίπολης!!!

Αποδίδοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με τον Μουνάφο να δημιουργεί και τους Χουάνμα και Καράσκο να σκοράρουν, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 2-0 της Καλλονής, πολύ εύκολα, στο ΟΑΚΑ.

Η Καλλονή… της Τρίπολης!
Δεν θέλει ούτε μεταγραφές, ούτε τίποτα! Ίσως, ο καλύτερος φετινός Αστέρας Τρίπολης, επικράτησε 2-0 της Καλλονής, στο Ολυμπιακό Στάδιο, μετατρέποντας σε περίπατο μια δύσκολη έξοδο.

Εξαιρετικός ο Μουνάφο, δημιούργησε τα δύο τέρματα σε Χουάνμα και Καράσκο, ενώ οι Αρκάδες είχαν μια ακόμα σειρά από μεγάλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του σκόρερ του δεύτερου τέρματος.

Πολύ κακή η Καλλονή, δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπαντή και περιορίστηκε σε μακρινά σουτ των Λεοζίνιο και Μανούσου.

Το ματς:


Χωρίς να έχει διάθεση για… «αστεία» ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο να αντιμετωπίσει την Καλλονή με μοναδικό στόχο τη νίκη. Οι Αρκάδες, πίεσαν ψηλά, προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες με τον Μουνάφο και τον Χουάνμα, ωστόσο στις πρώτες τους απόπειρες δεν στάθηκαν τυχεροί. Ωστόσο, το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Απέναντι σε μια Καλλονή, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, το σκορ, άνοιξε ο Χουάνμα. Υπέροχη συνεργασία των Ντε Μπλάσις και Μουνάφο, με ασίστ του τελευταίου στον Ισπανό και η ομάδα της Αρκαδάις μπήκε από νωρίς στη θέση του οδηγού. Αυτό το προβάδισμα το κράτησε μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Εκεί που κάποιος θα περίμενε η Καλλονή να παρουσιαστεί διαφορετική και να πιέσει στο δεύτερο ημίχρονο, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Αστέρας ήταν πολύ καλύτερος, δημιούργησε αλλά και έχασε πολλές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Χογκ, με τον Ουσέρο να χάνει τις πιο πολλές, ενώ είχε και δοκάρι με τον Καράσκο. Το γκολ, ωστόσο δεν ερχόταν.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δεν επαληθεύτηκε και λίγο αργότερα, η ομάδα του Βεργέτη διπλασίασε τα τέρματά της με τον Καράσκο, ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μουνάφο, «κλειδώνοντας» τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη του Αστέρα, κόντρα στην ομάδα της Μυτιλήνης.



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Αναστασιάδης, Ζακουάνι, Κειτά (75’ Φαρία), Καλτσάς, Γιορέντε (75’ Καζάκης), Μανούσος, Λεοζίνιο, Περόνε (68’ Γκι).

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Φουρλάνος, Βαλιός, Γιαζιτζόγλου.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κοντοές, Εντό, Ουσέρο, Μουνάφο (81’ Τσαμπούρης), Ντε Μπλάσις (78’ Ζησόπουλος), Καράσκο (85’ Κάφα), Χουάνμα.

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Σέτι, Γκρατσίνι, Παπαχρήστος.

Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)
Βοηθοί: Καραΐσαρίδης (Πιερίας), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Τώρα που πήρε φόρα…!! (video)

Με ένα πέναλτι που τελικά δεν δόθηκε να στιγματίζει το ματς, η Νυρεμβέργη πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη της επί της Χέρτα και ξεκόλλησε απ’ τον πάτο της βαθμολογίας της Bundesliga.

Τώρα που πήρε φόρα… (video)
«Καρδιοχτύπησε», αλλά τελικά συνέχισε νικηφόρα στην 19η αγωνιστική της Bundesliga η Νυρεμβέργη, επικρατώντας της Χέρτα με 3-1.

Παρότι δεν ξεκίνησε καλά τη παρουσία της στο φετινό πρωτάθλημα, η Νυρεμβέργη φόρτσαρε στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, παραμένοντα αήττητη και σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη, που την έβγαλε απ’ την επικίνδυνη ζώνη.

Παρότι Φέουλνερ και Ντρμιτς της είχαν δώσει το προβάδισμα με 2-1 στο ματς με την Χέρτα, στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης έγινε η φάση που στιγμάτισε τον αγώνα.

Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και κόκκινη κάρτα σε χέρι αμυντικού της Νυρεμβέργης, όμως το πήρε πίσω, θεωρώντας τη φάση άκυρη λόγω οφσάιντ που είχε προηγηθεί.

Μετά απ’ αυτό οι φιλοξενούμενοι επισφράγισαν τη νίκη του με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντρμιτς, και ανέβηκαν στην 17η θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τη Χέρτα να… διαμαρτύρεται στην όγδοη θέση.



Hertha Berlin 1-3 Nurnberg All Goals από all-goals

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Παρασκευή, 31/1

Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Ντόρτμουντ 1-2
(54’ Κέσελ – 31’, 65’ Ομπαμεγιάνγκ)

Σάββατο, 1/2 (16:30)

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 2-1
(9’ Φελίπε Σαντάνα, 81’ Μπόατενγκ – 65’ Άρνολντ)

Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη 2-1
(26’ Κίσλινγκ, 84’ Ντερντιγιόκ – 12’ Λέιτνερ)

Χόφενχαϊμ-Αμβούργο 3-0
(4’ Φιρμίνο, 44’ Σούλε, 61’ Μπεκ)

Μάιντς-Φράιμπουργκ 2-0
(24’ Παρκ, 87’ Κο)

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης 3-1
(11’ Βέρνερ, 49’ Άλντιτοπ, 55’ Χαν – 3’ Μπράκερ αυτ.)

Ανόβερο-Γκλάντμπαχ 3-1

Κυριακή, 2/2

Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη 1-3
(4’ Ράμος – 20’ Φέουλνερ, 68’, 90+4’ πεν. Ντρμις)

Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η Επόμενη αγωνιστική (20η):

Παρασκευή 7/2
Γκλάντμπαχ – Μπάγερ Λεβερκούζεν (21.30)

Σάββατο 8/2 (16.30)
Άιντραχτ – Μπραουνσβάιγκ
Βέρντερ Βρέμης – Ντόρτμουντ
Βόλφσμπουργκ – Μάιντζ
Νυρεμβέργη – Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ – Χόφενχάιμ
Αμβούργο – Χέρτα (19.30)

Κυριακή 9/2
Στουτγάρδη – Άουγκσμπουργκ (16.30)
Σάλκε – Αννόβερο (18.30) Πηγή: sport-fm.gr

Το ξέρατε ότι έχουν γενέθλια ίδια μέρα;

«Σκυλίσια Μέρα» με το διάσημο ζευγάρι ποδοσφαιριστή – τραγουδίστριας, που γεννήθηκαν σαν σήμερα! Κι όμως, μερικές φορές ο έρωτας παίζει τα δικά του παιχνίδια. Μπορεί, δηλαδή, να φέρει κοντά ένα ζευγάρι, που και τα δυο άτομα έχουν γεννηθεί την ίδια ημερομηνία!
Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να συμβεί κάτι τέτοιο; Ο Πικέ της Μπαρτσελόνα, λοιπόν, και η Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα γεννήθηκαν σαν σήμερα. Το διάσημο ζευγάρι, δηλαδή, έχει κάθε χρόνο γενέθλια την ίδια μέρα.
Δεν έχουν, πάντως, και την ίδια ηλικία, αφού ο Πικέ έχει γεννηθεί το 1987, ενώ η Σακίρα δέκα χρόνια νωρίτερα, το 1977.
Να πούμε ότι είναι μαζί από το 2010, ενώ η σχέση τους διαρκώς απασχολεί τα μίντια σε όλη την Γη.
Το παιδάκι τους γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2013.
Πηγή: sportdog.gr

Ετσι τιμούν τους σπουδαίους…!!

luis-aragones-atletico--644x362
Στο πένθος βυθίστηκε η ποδοσφαιρική Ισπανία, λόγω του θανάτου του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, Λουίς Αραγονές σε ηλικία 75 ετών.
Η μεγάλη αθλητική εφημερίδα αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης (02/02) στον Αραγονές.
Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της “Marca”!

Η εφημερίδα αφιέρωσε, επίσης, ένα ένθετο 32 σελίδων(!) στον άνθρωπο, που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008, τον πρώτο μεγάλο τίτλο για την “Φούρια Ρούχας” μετά από πολλά χρόνια.

 O Αραγονές ήταν ένας μύθος για το ποδόσφαιρο της Ισπανίας και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αγωνίστηκε στους “ροχιμπλάνκος” από το 1964 μέχρι το 1974 και ως επιθετικός σημείωσε 172 γκολ σε 372 συμμετοχές! Κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ισπανίας. Ήταν μέλος της ομάδας που έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1974 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Εκτός από την Ατλέτικο αγωνίστηκε στις Χετάφε, Ουέλβα, Έρκουλες, Οβιέδο και Μπέτις. Χρίστηκε 11 φορές διεθνής.
Ως προπονητής πέρασε από τον πάγκο των ομάδων Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Βαλένθια, Οβιέδο, Μαγιόρκα, εθνική Ισπανίας και ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο το 2009, στην Φενέρμπαχτσε.
Με την εθνική Ισπανίας κέρδισε το EURO 2008. Μ’ αυτόν ξεκίνησε η παντοκρατορία της Ισπανίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που συνεχίστηκε με την κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 και του EURO 2012.
Πηγή: arenafm.gr

NBA Top10 = Κλίπερς! (vid)

deandre
Όποτε έχουν αγώνα οι Λος Άντζελες Κλίπερς, έχουν μετά 2-3 παρουσίες στις 10 καλύτερες φάσεις της βραδιάς και είναι βάση αυτού η εντυπωσιακότερη ομάδα στο ΝΒΑ.
Πάντως στο βίντεο με τις καλύτερες φάσεις χθες (01/02) στο νούμερο 1 βρίσκεται ένα φανταστικό άλεϊ ουπ κάρφωμα του Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς.






Πηγή: arenafm.gr

Ντένις ο… τιμωρός!!

Αυτός ο Ντένις δεν είναι μόνο τρομερός, είναι και τιμωρός! Με δύο δικά του γκολ οδήγησε την Αταλάντα στο 3-0 κόντρα στη Νάπολι, για λογαριασμό της οποίας αγωνιζόταν παλιότερα…

Ντένις ο… τιμωρός!
«Σφαλιάρα» για τη Νάπολι στην 22η αγωνιστική της Serie A, αφού στο «Μπέργκαμο» ένας… πρώην αποδείχτηκε δήμιος της.

Η Αταλάντα έχοντας στις τάξεις της έναν «δαιμονισμένο» Ερμάν Ντένις, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί με τους «παρτενοπέι», έφτασε σε ένα απρόσμενα άνετο 3-0.

Ο Ντένις ο τρομερός σημείωσε δύο γκολ (47’, 64’), πριν ο Μοράλες λίγο αργότερα διαμορφώσει το τελικό 3-0.

Τεράστιο ματς στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο Κατάνια-Λιβόρνο, με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 3-3 και ΟΛΑ τα τέρματα να σημειώνονται μέσα σε 40 λεπτά!

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο, 1/2

Μπολόνια-Ουντινέζε 0-2
(15' Ντι Νατάλε, 90’+2’ Λόπεζ)

Κάλιαρι-Φιορεντίνα 1-0
(39' πεν. Πινίγια)

Μίλαν-Τορίνο 1-1

Κυριακή, 2/2 (16:00)

Αταλάντα-Νάπολι 3-0
(47’, 64’ Ντένις, 70’ Μοράλες)

Κατάνια-Λιβόρνο 3-3
(61’ Μπεργκέσιο, 75’ Μπαριέντος, 88’ Αλμιρόν – 50’, 77’ Εμεγκάρα, 72’ πεν. Παουλίνιο)

Κιέβο-Λάτσιο 0-2
(6’ Καντρέβα, 70’ Κεϊτά)

Ρόμα-Πάρμα (διεκόπη στο 10’ κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν στο 0-0)

Σασουόλο-Βερόνα 1-2
(90’+2’ Φλόρο Φλόρες – 50’ αυτ. Μανφρεντίνο, 86’ Τόνι)

Γιουβέντους-Ίντερ (21:45)

Δευτέρα, 3/2 (21:45)
Τζένοα-Σαμπντόρια

Η επόμενη αγωνιστική (23η)

Σάββατο, 8/2

Φιορεντίνα-Φιορεντίνα (19:00)
Ουντινέζε-Κιέβο (19:00)
Νάπολι-Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 9/2 (16:00)

Τορίνο-Μπολόνια (13:30)
Λάτσιο-Ρόμα
Λιβόρνο-Τζένοα
Πάρμα-Κατάνια
Σαμπντόρια-Κάλιαρι
Βερόνα-Γιουβέντους
Ίντερ-Σασουόλο (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Εκπληκτικός Καλάθης!!

Ο Νικ Καλάθης έκανε εντυπωσιακό ποδαρικό στην πεντάδα των Γκρίζλις οδηγώντας τους σε νίκη επί των Μπακς. Ήττα για Θάντερ στην Ουάσινγκτον, πέρασε από τη Νέα Υόρκη το Μαϊάμι.

Εκπληκτικός Καλάθης
Οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν 99-90 των Μπακς με τον Νικ Καλάθη να ξεκινά για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ΝΒΑ στην πρώτη πεντάδα (στη θέση του τραυματία Μάικ Κόνλεϊ) και να κάνει καταπληκτική εμφάνιση. Ο ομογενής γκαρντ είχε 22 πόντους (2/3 βολές, 4/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 40:07. Οι άλλοι δύο Έλληνες της αναμέτρησης είχαν «φτωχή» παρουσία, με τον μεν Κώστα Κουφό σε 6:07 να μην παίρνει επιθετική προσπάθεια και να έχει απλώς 2 ριμπάουντ, τον δε Γιάννη Αντετοκούνμπο σε 20:25 να έχει 3 πόντους (0/1 δίποντο, 1/2 τρίποντα), 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Το σερί δέκα νικών της Θάντερ σταμάτησε στην Ουάσινγκτον, όπου γνώρισε την ήττα με 96-81. Ο Κέβιν Ντουράντ «έμεινε» στους 26 πόντους με 0/6 τρίποντα.

Το Μαϊάμι πέρασε με 106-91 από τη Νέα Υόρκη σταματώντας τους Νικς στις τέσσερις διαδοχικές νίκες. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 30 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 6 κλεψίματα για τους πρωταθλητές.

Οι Σπερς μετά από τρεις συνεχείς ήττες επιβλήθηκαν 95-93 των Κινγκς με 23 πόντους και 17 ριμπάουντ του Τιμ Ντάνκαν.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Μπρούκλιν Νετς 97-96 Χίμπερτ 20, Τζορτζ 20, Γουέστ 17, Στίβενσον 14, Χιλ 10-Λίβινγκστον 24, Τζόνσον 16, Πιρς 15, Ουίλιαμς 13, Γκαρνέτ 12 (10 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 96-81 Αρίζα 18, Νενέ 17, Γουόλ 17 (15 ασίστ), Γκορτάτ 14 (14 ριμπ.), Γουέμπστερ 10-Ντουράντ 26, Ιμπάκα 14, Τζάκσον 12, Σεφολόσα 8.

Ατλάντα Χοκς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 120-113 Κόρβερ 24, Μίλσαπ 20 (13 ριμπ.), Κάρολ 19, Τιγκ 19, Σκοτ 14-Λοβ 43 (19 ριμπ.), Μάρτιν 17, Μπαρέα 12, Μπρούερ 10, Ρούμπιο 5 (11 ασίστ).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Φιλαδέλφεια 76ερς 113-96 Ντράμοντ 22 (14 ριμπ.), Μονρό 21 (12 ριμπ.), Σίνγκλερ 20 (10 ριμπ.), Τζένινγκς 20, Κάλντγουελ-Πόουπ 12-Ρότεν 18, Ουίλιαμς 15, Τέρνερ 15, Γιανγκ 14, Άντερσον 12.

Χιούστον Ρόκετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 106-92 Χάρντεν 28, Χάουαρντ 26, Τζόουνς 17, Λιν 15 (11 ριμπ., 10 ασίστ), Μπέβερλι (10 ριμπ.)-Ντενγκ 24, Ίρβινγκ 21, Γουέιτερς 19.

Μέμφις Γκρίζλις-Μιλγουόκι Μπακς 99-90 Ράντολφ 23 (10 ριμπ.), Καλάθης 22, Γκασόλ 19, Τζόνσον 14-Νάιτ 23, Ιλιασόβα 14 (13 ριμπ.), Μίντλετον 12, Σάντερς 10, Μπάτλερ 10.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Σικάγο Μπουλς 88-79 Ντέιβις 24, Έβανς 11, Γκόρντον 9-Όγκουστιν 23, Γκίμπσον 17 (10 ριμπ.), Νοά 14 (16 ριμπ.), Μπάτλερ 10.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Σακραμέντο Κινγκς 95-93 Ντάνκαν 23 (17 ριμπ.), Πάρκερ 18 (10 ασίστ), Μιλς 15, Ντιαό 14-Τόμας 26, Γκέι 23, Ουίλιαμς 14, Τόμπσον 10, Έισι 2 (10 ριμπ.).

Νιου Γιορκ Νικς-Μαϊάμι Χιτ 91-106 Άντονι 26, Σμιθ 20, Χάρνταγουεϊ 17, Τσάντλερ 8 (11 ριμπ.)-Τζέιμς 30, Ουέιντ 22, Μπατιέ 16, Τσάλμερς 11, Άντερσεν 10.

Φίνιξ Σανς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 105-95 Ντράγκιτς 25, Μάρκους Μόρις 15, Μαρκίφ Μόρις 13, Πλάμλι 6 (11 ριμπ.)-Τόλιβερ 14, Πάργκο 12, Σέσιονς 11, Ζέλερ 11, Κιντ-Τζίλκριστ 11, ΜακΡόμπερτς 11, Τζέφερσον 10.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Τορόντο Ράπτορς 106-103 Όλντριτζ 27 (15 ριμπ.), Μάθιους 21, Λίλαρντ 21, Μπατούμ 18-ΝτεΡόζαν 36 (12 ασίστ), Λάουρι 23, Βαλαντσιούνας 18, Πάτερσον 13.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Γιούτα Τζαζ 102-87 Κρόφορντ 27, Γκρίφιν 25 (11 ριμπ.), Κόλισον 11, Τζόρνταν 10 (14 ριμπ.)-Καντέρ 23 (14 ριμπ.), Τζέφερσον 19, Χέιγουορντ 15.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζεται ο κατήφορος για Λαμποράλ, νίκη-θρίλερ για Μάλαγα!!

Μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά από τη Γκραν Κανάρια, γνώρισε η Λαμποράλ Κούτσα. Νίκη στο νήμα για Μάλαγα επί της Εστουντιάντες.

Συνεχίζεται ο κατήφορος για Λαμποράλ, νίκη-θρίλερ για Μάλαγα
Η Λαμποράλ Κούτσα απογοητεύει εντός κι εκτός τειχών. Αυτή τη φορά έχασε με 84-81 από τη Γκραν Κανάρια για τη 18η αγωνιστική της ACB και πλέον μετρά εννιά νίκες και ισάριθμες ήττες. Ο Αντρές Νοτσιόνι είχε 25 πόντους, αλλά κι ένα άστοχο τρίποντο εκτός ισορροπίας στην εκπνοή για την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, ενώ από 14 πόντους πρόσθεσαν Ερτέλ και Κοζέρ. Ο Μπραντ Νιούλεϊ με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

Η Ουνικάχα άφησε πίσω της την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και με μία βολή του Ζόραν Ντράγκιτς λίγο πριν την εκπνοή πέρασε με 85-84 από την έδρα της Εστουντιάντες παραμένοντας τέταρτη με 12 νίκες. Ο Σλοβένος άσος με 14 πόντους ήταν μαζί με τον Σέρχι Βιδάλ που είχε ισάριθμους οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, ενώ από 11 είχαν Κάρλος Σουάρεθ και Τζέισον Γκρέιντζερ.

Η Μανρέσα ηττήθηκε με 93-72 από την Μπανταλόνα με τον Χάρη Γιαννόπουλο να έχει 10 πόντους (2/2 βολές, 4/7 δίποντα, 0/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα σε 24 λεπτά.

Στη νίκη της Ομπραντόιρο επί της Τενερίφης με 84-76 ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε 5 πόντους (1/1 δίποντο, 1/3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 16 λεπτά.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Σάββατο 1/2

Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης 83-105
Καχασόλ-Λαγκούν Άρο 80-59
Φουενλαμπράδα-Μούρθια 87-84

Κυριακή 2/2

Ομπραντόιρο-Τενερίφη 84-76
Σαραγόσα-Μπιλμπάο 88-72
Εστουντιάντες-Μάλαγα 84-85
Μπανταλόνα-Μανρέσα 93-72
Γκραν Κανάρια-Λαμποράλ Κούτσα 84-81
Βαλένθια-Μπαρτσελόνα 20:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACB Πηγή: sport-fm.gr

Σταθερή…!

Όλο και πλησιάζει τα μεγάλα άλματα η Τόνια Στεργίου στο ύψος.

Σταθερή…
Η κάτοχος της δεύτερης καλύτερης επίδοσης στην Ελλάδα στο αγώνισμα στον ανοιχτό ξεπέρασε το 1.91 στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Χουστοπέτσε της Τσεχίας και ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ.

Η Στεργίου δεν τα κατάφερε στο 1.94 για λίγο, όμως έδειξε έτοιμη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τα ΣΕΦ την επόμενη εβδομάδα.

Η αθλήτρια του Γιώργου Παπανδρεόπουλου ξεκίνησε τον αγώνα της στο 1.80 και συνέχισε δίχως απώλειες στο 1.85 και είχε δύο άκυρα στο 1.88. Νικήτρια με 1.97 ήταν η Ρωσίδα Κούτσινα.

Τον δεύτερο αγώνα του φέτος στο ίδιο μίτινγκ έκανε και ο Αντώνης Μάστορας, ο οποίος ξεπέρασε τα 2.20, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ, αποτυγχάνοντας στα 2.25 στη συνέχεια και παίρνοντας την όγδοη θέση. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα στα 2.15.

Νικητής ήταν ο Αλεξέι Ντμιτρικ με 2.32, δεύτερος ο Ερικ Κίναρντ με 2.30 και τρίτος ο Ντόναλντ Τόμας με 2.28.

Ο Μάστορας θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Άσχημο ντεμπούτο…!!

Ούτε στον χειρότερο εχθρό της δε θα ευχόταν τόσο άσχημο ξεκίνημα στον φετινό κλειστό στίβο η Αθανασία Πέρρα.

Άσχημο ντεμπούτο…
Η πρωταθλήτρια του τριπλούν συμμετείχε στο μίτινγκ του Μοντρεβίλ της Γαλλίας το Σάββατο και είχε τέσσερα άκυρα άλματα, αποφασίζοντας να μη συνεχίσει μέχρι τις έξι προσπάθειες που είχε δικαίωμα, λόγω της συμμετοχής λίγων αθλητριών.

Νικήτρια του αγώνα με 13.69 ήταν η Ιρίνα Νικολάγεβα.

Η Πέρρα αναμένεται να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το επόμενο σαββατοκύριακο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεύτερος ο Φιλιππίδης, «παγκόσμια»η Ντιμπάμπα!!

Στα ίδια επίπεδα παρέμειναν τα άλματα του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και στο μίτινγκ κλειστού στίβου της Καρλσρούης.

Δεύτερος ο Φιλιππίδης, «παγκόσμια»η Ντιμπάμπα
Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος ξεπέρασε τα 5.65 με την πρώτη του προσπάθεια και πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα, ήτοι πέντε εκατοστά κάτω από το φετινό του ρεκόρ. Ο Φιλιππίδης ξεπέρασε με την πρώτη τα 5.45 και τα 5.55 και έχασε για λίγο τα 5.75, ύψος που ξεπέρασε ο νικητής Μάλτε Μορ.

Ο Φιλιππίδης θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το επόμενο σαββατοκύριακο.

Θετικό πρόσημο είχε η παρουσία της Ελισάβετ Πεσιρίδου στη διοργάνωση, με την Ελληνίδα εμποδίστρια να τερματίζει σε 8.23 τα 60 μέτρα με εμπόδια, έχοντας φέτος 8.31. Η Πεσιρίδου ήταν όγδοη στην κατάταξη και θα συνεχίσει τους αγώνες της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Νικήτρια ήταν η Γερμανίδα Ναντινέ Χάλντεμπραντ με 7.91, ήτοι την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Ετσι, άφησε στο παρελθόν το 7.96 της Γαλλίδας Σιντί Μπιλό από τις 18 Γενάρη στη Ναντ.

Εντυπωσιακή ήταν η Αιθιοπέζα Γκενζέμπε Ντιμπάμπα στα 1.500 μέτρα, «σπάζοντας» το παγκόσμιο ρεκόρ με 3.55.71 και άφησε στην ιστορία το 3.58.28 της Ρωσίδας Έλενα Σομπόλεβα από το 2006. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Κωνσταντινούπολης κατέβηκε για πρώτη φορά τα 4' στο αγώνισμα.

Στα 1.500 μέτρα των ανδρών, ο Κενυάτης Νίξον Τσεπτσέμπα σημείωσε την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με χρόνο 3.37.02 και άφησε στην ιστορία το 3.38.89 του Αμερικανού Γκάρετ Χιθ από τις 25 Γενάρη στη Νέα Υόρκη, ενώ στα 3.000 μέτρα γυναικών η Ολλανδέζα Σίφαν Χασάν σημείωσε, επίσης, την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο με 8.45.32, αφήνοντας στην ιστορία το 8.48.12 της Ρωσίδας Ελενα Κορόμπκινα από τις 11 Γενάρη.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Τσάμπιονς Λιγκ και τίτλο!!

Δεν το βάζει κάτω η Τβέντε, η οποία επικράτησε εύκολα με 3-1 της Καμπούρ και διατηρεί την επαφή της με την κορυφή της Eredivisie και τις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Θέλει Τσάμπιονς Λιγκ και τίτλο!
Τέταρτη σερί νίκη για την Τβέντε, αυτή τη φορά με 3-1 επί της Καμπούρ για την 21η αγωνιστική στην Ολλανδία.

Η ομάδα του Μίχελ Γιάνσεν διατηρείται κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα δώσει… μάχη με Φίτεσε και Άγιαξ, όχι μόνο για το εισιτήριο που οδηγεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και για τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ολλανδίας.

Μάλιστα, η Τβέντε έχει ένα παιχνίδι λιγότερο από τις δύο πρωτοπόρους της Eredivisie και αν νικήσει την επόμενη αγωνιστική, ίσως βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Παρότι η Καμπούρ προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεβίν στο 25’, ο εξαιρετικός και πάλι Καστάνιος έφερε το παιχνίδι στα ίσα, πριν «καθαρίσουν» οι Εγκχάν και Μπένγκτσον με τέρματα στο 60’ και 79’.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής :

Παρασκευή 31/1

Φέγενορντ – Φίτεσε 1-1
( Πέλε 39’- Κάσια 57’)

Σάββατο 1/2

Χέρενφεν – Άντο Ντεν Χάαγκ 2-0
(58' Οτίγκμπα, 68' Φινμπόγκασον, 92' Βαν Λα Πάρα)

Τσβόλε – Ρόντα 3-1
(19’ Τόμας, 77’ πεν. Φερνάντεζ, 90+2’ Μπένσον – 62’ Ντόναλντ)

Χεράκλες – Μπρέντα 1-2
(71’ Λίνσεν – 38’ Μπούις, 61’ Ποεπόν)

Άλκμααρ – Γκρόνινγκεν 2-0
(3', 17' Γκουντέλι)

Κυριακή 2/2

Ουτρέχτη – Άγιαξ 1-1
(33’ Ντε Ρίντερ - 25’Μπλιντ)


Τβέντε – Καμπούρ 3-1
(25’ Λεβίν, 54’ Καστάνιος, 60’ Εγκχάν, 79’ Μπένγκτσον)

Ναϊμέγκεν – Γκόου Αχέντ Ίγκλς 1-1
(5'Χίγκντον, 58' Τούρουτς)

Βάαλβαϊκ – Αϊντχόφεν (17:30)


Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Τρίτη 4/2

Ρόντα – Φέγενορντ (19:45)
Άντο Ντεν Χάαγκ – Χέρακλες (20:45)
Φίτεσε – Άλκμααρ (21:45)

Τετάρτη 5/2

Καμπούρ – Αϊντχόφεν (19:45)
Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Βάαλβαϊκ (20:45)
Ναϊμέγκεν – Μπρέντα (20:45)
Χέρενφεν – Τβέντε (21:45)

Πέμπτη 6/2

Ουτρέχτη – Τσβόλε (19:45)
Άγιαξ – Γκρόνινγκεν (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Κολο-τούμπα η Λίβερπουλ!!

Σε ανώμαλη προσγείωση μετά το θρίαμβο επί της Έβερτον αναγκάστηκε η Λίβερπουλ! Ένα τραγικό λάθος του Κόλο Τουρέ έκανε δώρο την ισοφάριση στη Γουέστ Μπρομ (1-1) και απομάκρυνε ξανά την κορυφή.

Κολο-τούμπα η Λίβερπουλ!
Χειρόφρενο στην αντεπίθεση που σχεδίαζε η Λίβερπουλ τράβηξε ο… Κόλο Τουρέ.

Για 67 λεπτά οι «κόκκινοι» κρατούσαν ένα σημαντικό διπλό στην έδρα της Γουέστ Μπρομ -χάρη σε γκολ που έφτιαξε ο Σουάρες και πέτυχε ο Στάριτζ στο 24’.

Ωστόσο μια… ανεξήγητη παράλληλη πάσα του Ιβοριανού έφερε την μπάλα στο πιάτο του Ανιτσέμπε, που «κολάτσισε» την ισοφάριση (1-1).

Έτσι, οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς έδωσαν την ευκαιρία στην Άρσεναλ (που υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας) ν’ αυξήσει εκ νέου τη διαφορά στην κορυφή.

Κυρίως όμως δεν θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τις -αναπόφευκτες- απώλειες που θα προκύψουν απ’ το αυριανό Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι και σε κάθε περίπτωση θα μείνουν πίσω τους στη μάχη για το Champions League.


Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο, 1/2

Νιούκαστλ-Σάντερλαντ 0-3
(19' Mπορίνι, 22' Τζόνσον, 80' Κόλμπακ)

Γουέστ Χαμ-Σουόνσι 2-0
(26', 45' Νόλαν)

Κάρντιφ-Νόριτς 2-1
(49’ Μπέλαμι, 51’ Τζόουνς - 5’ Σνόντγκρας)

Έβερτον-Άστον Βίλα 2-1
(74’ Νέισμιθ, 85’ Μιραλάς - 34’ Μπακούνα)

Φούλαμ-Σαουθάμπτον 0-3
(64’ Λαλάνα, 70’ Λάμπερτ, 76’ Ροντρίγκεζ)

Χαλ Σίτι-Τότεναμ 1-1
(12’ Λονγκ - 61’ Παουλίνιο)

Στόουκ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1
(38’, 52’ Άνταμ - 47’ Φαν Πέρσι)

Κυριακή 2/2

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ 1-1
(67’ Ανιτσέμπε - 24’ Στάριτζ)

Άρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα 3/2

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Σάββατο 8/2 (17:00_

Λίβερπουλ-Άρσεναλ (14:45)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ
Τσέλσι-Νιούκαστλ
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ
Νόριτς-Μάντσεστερ Σίτι
Σαουθάμπτον-Στόουκ Σίτι
Σάντερλαντ-Χαλ Σίτι
Σουόνσι-Κάρντιφ (19:30)

Κυριακή 9/2

Τότεναμ-Έβερτον (15:30)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ (18:00) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν χάνει το προβάδισμα η Ομόνοια!!

Φαβορί για την είσοδο στην εξάδα του κυπριακού πρωταθλήματος είναι η Ομόνοια, η οποία έφερε ισοπαλία 0-0 με την Α.Ε.Κιτίου, που είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να την απειλήσει για την 6η θέση.

Δεν χάνει το προβάδισμα η Ομόνοια
Θα μπορούσε και καλύτερα. Παρόλα αυτά, η Ομόνοια με την ισοπαλία (0-0) που έφερε κόντρα στην Α.Ε.Κιτίου έχει σαφές προβάδισμα από την αντίπαλό της για την είσοδο στην εξάδα του κυπριακού πρωταθλήματος και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Επισημαίνεται ότι η γηπεδούχος έπαιζε με δέκα παίκτες από το 86’ λόγω τραυματισμού του τερματοφύλακα Νέγκρι, που δεν γινόταν να αντικατασταθεί, καθώς είχαν συμπληρωθεί οι τρεις αλλαγές της ομάδας του, με τον Ζάϊντ να εκτελεί χρέη γκολκίπερ.

Έτσι, η Ομόνοια ύστερα από 19 αγωνιστικές έχει προβάδισμα επτά βαθμών από την Α.Ε.Κιτίου, η οποία είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να την απειλήσει στη συνέχεια, καθώς οι υπόλοιπες βρίσκονται δώδεκα και περισσότερους βαθμούς μακριά από την έκτη θέση.


Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου

Ένωση Παραλιμνίου – Άρης Λεμεσού 4-1
(17’ πεν. Τόφας, 64’ αυτ. Χριστοφόρου, 82’ Τουράν, 84’, 87’ Αγκούλο)

ΑΕ Κουκλίων – Απόλλων Λεμεσού 1-3
(75΄Αράμπα-40΄, 57΄Παπουλής, 56΄Σανγκού)

ΑΠΟΕΛ – Ερμής 3-0
(35΄Αλωνεύτης, 55΄, 61΄πεν. Ντε Βινσέντι)

Εθνικός Άχνας – Ανόρθωση 1-2
(11΄Σίλας- 35΄αυτ. Μπιτάρης,69΄ Κολαούτι)

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου

ΑΕ Κιτίου – Ομόνοια 0-0
Δόξα Κατωκοπιάς – Άλκη 5-1
(22΄Λεονάρντο, 57’ Βιλέλα, 59’ Σόουζα, 65’ Οικονομίδης, 77’ Λίλης, 84’ Χριστοδούλου)
ΑΕ Λεμεσού – Νέα Σαλαμίνα (17:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η):

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου

Άλκη- ΑΕ Κουκλίων (15:00)
Νέα Σαλαμίνα- ΑΕ Κιτίου (15:00)
Ομόνοια- Δόξα Κατωκοπιάς (18:00)
Ανόρθωση- ΑΠΟΕΛ (19:00)
Άρης Λεμεσού- ΑΕ Λεμεσού (19:00)

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Απόλλων Λεμεσού- Εθνικός Άχνας (19:00)
Ερμής- Ένωση Παραλιμνίου (19:00) Πηγή: sport-fm.gr

Την… «τούμπαρε»

Νίκη οξυγόνο πήρε η Έλτσε κόντρα στην Αλμερία με 1-0. Οι γηπεδούχοι πέρασαν πάνω από τους αντιπάλους τους στη βαθμολογία και πλέον έχουν λόγους να αισθάνονται ανακούφιση.

Την… «τούμπαρε»
«Μάχη» για την εξασφάλιση των τριών βαθμών έγινε ανάμεσα στην Έλτσε και την Αλμερία, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται μια ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Μεγάλη νικήτρια ήταν η Έλτσε καθώς με το τέρμα του Μάρκες στο 58’ πήρε το ματς (1-0) και ανάγκασε την αντίπαλό της σε ήττα αλλά και σε βαθμολογική της πτώση.

Οι γηπεδούχοι προσπέρασαν την ομάδα του Φρανσίσκο Ροντρίγκεζ και πλέον, με 24 βαθμούς, συγκατοικούν στην ίδια θέση με Μάλαγα και Γρανάδα.

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούν να νιώθουν άνετα με μόλις δυο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στη Segunda Divisioν.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:


Παρασκευή 31/1

Γρανάδα-Θέλτα 1-2

Σάββατο 1/2

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 2-3

Λεβάντε-Ράγιο Βαγιεκάνο 0-0

Χετάφε-Βαγιαδολίδ 0-0

Μάλαγα-Σεβίλλη 3-2

Κυριακή 2/2

Έλτσε-Αλμερία 1-0

Μπέτις-Εσπανιόλ 18:00

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 20:00

Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 22:00

Δευτέρα 3/2

Βιγιαρεάλ-Οσασούνα 23:00


Η επόμενη αγωνιστική (23η):


Παρασκευή 7/2

Εσπανιόλ-Γρανάδα 22:00

Σάββατο 8/2

Βαλένθια-Μπέτις 17:00
Ράγιο Βαγιεκάνο-Μάλαγα 19:00
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 21:00
Βαγιαδολίδ-Έλτσε 23:00

Κυριακή 9/2

Οσασούνα-Χετάφε 13:00
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης 18:00
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε 20:00
Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα 22:00

Δευτέρα 10/2

Θέλτα-Μπιλμπάο 23:00Πηγή: sport-fm.gr

Έβγαλε την υποχρέωση…!!

Στο πρώτο του φετινό… μεσημεριανό ματς και με το μυαλό στα θύματα της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού, επικρατώντας τελικά με 2-1 στο «Καραϊσκάκη».

Έβγαλε την υποχρέωση…
Ο Ολυμπιακός, μετά την παρένθεση του Κυπέλλου, επέστρεψε-έστω και δύσκολα- στις νίκες, επικρατώντας 2-1 του Παναιτωλικού.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την ανατροπή, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Καμαρά (4’), ωστόσο με το τρίτο συνεχόμενο τέρμα του Ολαϊτάν (26’) και το πέναλτι του Κάμπελ (71’) πήρε τη νίκη.

Ντεμπούτο για τον Βαλντέζ, ο οποίος έδειξε διάθεση να βοηθήσει, κορυφαίος ο Σάμαρης, μακριά από τον καλό του εαυτό ο Σαβιόλα και ο Κάμπελ. Προσπάθησε ο Παναιτωλικός, ο οποίος προδόθηκε από ένα λάθος του Μπακάκη, στη φάση του πέναλτι.

Το ματς:


Παραδοσιακά, μετά από κάθε ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται στα παιχνίδια του. Αυτό έδειχνε να συμβαίνει και κόντρα στον Παναιτωλικό. Χωρίς, ουσιαστικά, να προλάβουν να βρουν ρυθμό, οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το τέρμα του Καμαρά. Ο Παναιτωλικός για 20 λεπτά πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, ωστόσο, όταν ο Ολυμπιακός, άρχισε να πιέζει, τα βρήκε σκούρα.

Οι παίκτες του Μίτσελ, πίεσαν ψηλότερα, ωστόσο δεν έπιαναν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Με πολλά αβίαστα λάθη, με κακές επιθετικές επιλογές και τους Σαβιόλα και Κάμπελ εκτός ρυθμούς, κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ με τον μόνιμο σκόρερ τους στα τελευταία παιχνίδια, Ολαϊτάν. Το 1-1 συνόδευσε τις ομάδες μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με, όχι και τόσο διαφορετική εικόνα. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, να πιέζουν και να προσπαθούν να φτάσουν σε ένα ακόμα γκολ, που θα τους έδινε την δυνατότητα να περάσουν στο σκορ. Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο με την ταυτόχρονη είσοδο των Βαλντέζ και Ιμπαγάσα στο παιχνίδι.

Το χέρι του Μπακάκη, έδωσε την ευκαιρία στον Κάμπελ να χρηστεί σκόρερ και στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να περάσει μπροστά στο σκορ. Αυτό έγινε και οι «ερυθρόλευκοι» ανέτρεψαν, έστω και δύσκολα, το εις βάρος τους, τέρμα, βάζοντας τον εαυτό τους, στη θέση του οδηγού. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό, μετά το τελευταίο σφύριγμα του Μήτσιου, πήρε μια ακόμα νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα.



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (71’ Μασάντο), Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Ολαϊτάν, Κάμπελ, Σαβιόλα (59’ Ιμπαγάσα), Σέποβιτς (59’ Βαλντέζ).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Εντινγκά, Μαρκάνο, Μπονγκ.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κουτρουμάνος (68’ Καλί), Κούσας, Μπικέι, Άνεν, Καμαρά, Θεοδωρίδης (74’ Θεοδωρίδης), Γοδόι, Σφακιανάκης (78’ Μπόγιοβιτς), Γκάλο, Μπακάκης.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Μελισσάς, Μαρτίνεζ, Παπουτσογιαννόπουλος.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)
Βοηθοί: Θανασακούδης (Μακ/νιας), Μερκενίδης (Μακ/νίας)
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» Πηγή: sport-fm.gr

Βρε Αία, βρε Αία…!!

Την ευκαιρία να γίνουν… δύο ξένοι με τη Φίτεσε στην κορυφή της βαθμολογίας έχασε ο Άγιαξ. Ο «Αίαντας» γκέλαρε στην έδρα της δωδέκατης Ουτρέχτης μένοντας στο (1-1) στην 21η αγωνιστική.

Βρε Αία, βρε Αία…
Στον βαθμό της ισοπαλίας αρκέστηκε ο Άγιαξ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουτρέχτη. Ο «Αίαντας» έμεινε στο 1-1 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Παρά το γεγονός ότι ο Άγιαξ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο ανοίγοντας το σκορ στο 25' λεπτό με τον Μπλιντ, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα ισοφαρίζοντας οχτώ λεπτά αργότερα, με τον Ντε Ρίντερ να... γράφει το τελικό σκορ της αναμέτρησης 1-1.

Με αυτόν τον τρόπο ο «Αίαντας» έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από τη δεύτερη Φίτεσε, η οποία μετά την 21η αγωνιστική βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής :

Παρασκευή 31/1

Φέγενορντ – Φίτεσε 1-1
( Πέλε 39’- Κάσια 57’)

Σάββατο 1/2

Χέρενφεν – Άντο Ντεν Χάαγκ 2-0
(58' Οτίγκμπα, 68' Φινμπόγκασον, 92' Βαν Λα Πάρα)

Τσβόλε – Ρόντα 3-1
(19’ Τόμας, 77’ πεν. Φερνάντεζ, 90+2’ Μπένσον – 62’ Ντόναλντ)

Χεράκλες – Μπρέντα 1-2
(71’ Λίνσεν – 38’ Μπούις, 61’ Ποεπόν)

Άλκμααρ – Γκρόνινγκεν 2-0
(3', 17' Γκουντέλι)

Κυριακή 2/2

Ουτρέχτη – Άγιαξ 1-1
(33’ Ντε Ρίντερ - 25’Μπλιντ)


Τβέντε – Καμπούρ (15:30)

Ναϊμέγκεν – Γκόου Αχέντ Ίγκλς (15:30)

Βάαλβαϊκ – Αϊντχόφεν (17:30)


Η επόμενη αγωνιστική (22η):

Τρίτη 4/2

Ρόντα – Φέγενορντ (19:45)
Άντο Ντεν Χάαγκ – Χέρακλες (20:45)
Φίτεσε – Άλκμααρ (21:45)

Τετάρτη 5/2

Καμπούρ – Αϊντχόφεν (19:45)
Γκόου Αχέντ Ίγκλς – Βάαλβαϊκ (20:45)
Ναϊμέγκεν – Μπρέντα (20:45)
Χέρενφεν – Τβέντε (21:45)

Πέμπτη 6/2

Ουτρέχτη – Τσβόλε (19:45)
Άγιαξ – Γκρόνινγκεν (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Τα «έσπασαν» στο Βόλο!!

Το σερί νικών του Ολυμπιακού Βόλου και το αήττητο της Νίκης έσπασαν στην 18η αγωνιστική της Football League, με τις αναμετρήσεις κόντρα σε Φωκικό και Αιγινιακό αντίστοιχα.

Τα «έσπασαν» στο Βόλο
Στην Άμφισσα σταμάτησε το νικηφόρο σερί του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ απ’ τον Φωκικό και τελικά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας λίγα λεπτά πριν το τέλος.

Μετά την βαριά ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν μουδιασμένοι στο πρωτάθλημα και έμειναν μακριά απ’ τη νίκη μετά από δώδεκα σερί θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα της Football League.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα για το συγκρότημα του Μάνουελ Ρόκα, αφού ο Φωκικός προηγήθηκε δύο φορές με τους Αλβάρεζ στο 10’ και Φράγκο στο 81’.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έφερε αρχικά στα ίσα το ματς στο 40’ με τον Γκούρμα, ενώ ο Πινδόνης τρία λεπτά πριν το τέλος του διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Γκέλα ομάδας του Βόλου είχε και ο Βόρειος όμιλος, με τη Νίκη να «σκοντάφτει» στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Αιγινιακό.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη γνώρισε την ήττα μετά από επτά σερί αγωνιστικές, με τον γκολ του Ζούρκου στο 81’ να χαρίζει τρεις πολύτιμους βαθμούς στο σύλλογο του Αιγινίου, που τον ανεβάζουν στην τέταρτη θέση.

Από την άλλη, η Νίκη έπεσε στην τρίτη θέση, με τον Ηρακλή να την προσπερνάει μετά τη νίκη του επί του Βατανιακού με 3-1.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 31/1

Φωστήρας – Αστέρας Μαγούλας 3-0
(4’,82’ Σεχολάρι, 61’ Λύρας)

Κυριακή 2/2

Παναχαϊκή – Ηρακλής Ψαχνών 0-1
(90’ πεν. Πατσατζόγλου)

Αχαρναϊκός – Βύζας Μεγάρων 3-0
(33’ Νεόφυτος, 44’ Σκούφαλης, 67’ Καλογερόπουλος)

Φωκικός – Ολυμπιακός Βόλου 2-2
(10’ Αλβάρεζ, 81’ Φράγκος – 40’ Γκούρμα, 87’ Πινδόνης)

Επισκοπή – Γλυφάδα 5-1
(45’ Δρακάκης, 52’, 90+1’ Γκονζάλες, 81’ Μαρτσάκης, 87’ Σουμπασάκης – 90+2’ Ταμπάκης)

Καλλιθέα – Παναιγιάλειος (18:00)

Δευτέρα 3/2

Χανιά – Πανηλειακός (14:00) ‘

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 2/2
Δόξα Δράμας – Καλαμαριά 0-1
(26’ Πέλκας)

Ηρακλής – Βατανιακός 3-1
(39’ Ταϊανάν, 41’ Ζαχόρα, 66’ Σιατραβάνης – 69’ Γιάχης)

Καβάλα – Πιερικός 2-0
(75’ Καπνίδης, 84’ Πάλλας)

Νίκη Βόλου – Αιγινιακός 0-1
(81’ Ζούρκος)

Κυριακή 3/2
Ζάκυνθος – Γιαννιτσά (15.00)
Τύρναβος – Κέρκυρα (16.00)
Εθνικός Γαζώρου – Καρδίτσα (18.00)

Επόμενη αγωνιστική (19η):

Νότιος όμιλος
Παρασκευή 7/2
Πανηλειακός – Φωκικός (17.00)

Σάββατο 8/2
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή

Κυριακή 9/2 (15.00)
Καλλιθέα – Φωστήρας
Αστέρας Μαγούλας – Επισκοπή
Παναιγιάλειος – Χανιά
Ηρακλής Ψαχνών – Βύζας Μεγάρων

Δευτέρα 10/2
Γλυφάδα – Αχαρναϊκός (15.00)

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 8/2
Βατανιακός – Ζάκυνθος (15.00)

Κυριακή 9/2 (15.00)
Αιγινιακός – Δόξα Δράμας
Γιαννιτσά – Καβάλα
Καλαμαριά – Τύρναβος

Δευτέρα 10/2
Καρδίτσα – Κέρκυρα (16.00)
Ηρακλής – Νίκη Βόλου (18.00)
Πιερικός – Εθνικός Γαζώρου (18.00) Πηγή: sport-fm.gr

«Απαγορευτικό» στο Ζάκυνθος-Αν. Γιαννιτσών!

Η αναμέτρηση της Ζακύνθου με την Αναγέννηση Γιαννιτσών αναβλήθηκε για αύριο (3/2, 15:00), καθώς οι διαιτητές δεν κατάφεραν να φτάσουν στο νησί, δεδομένου ότι έχει απαγορευτεί ο απόπλους.

«Απαγορευτικό» στο Ζάκυνθος-Αν. Γιαννιτσών
Για αύριο (Δευτέρα, 3/2, 15:00) αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα αναμέτρηση (2/2, 15:00) της Ζακύνθου με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου της Football League.

Η αποστολή της Αναγέννησης Γιαννιτσών έχει φτάσει στο νησί, κάτι που ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν οι διαιτητές του αγώνα, δεδομένου ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών έχει απαγορευτεί ο απόπλους προς και από το νησί.

Συνεπώς, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο (3/2) την ίδια ώρα (15:00). Πηγή: sport-fm.gr

Στην Καϊσέρισπορ ο Τζιόλης!!

Τη φανέλα της Καϊσέρισπορ φόρεσε… ήδη ο Αλέξανδρος Τζιόλης. Ο τουρκικός σύλλογος ολοκλήρωσε τη συμφωνία δανεισμού του Έλληνα μέσου και τον ανακοίνωσε και επίσημα την Κυριακή.

Στην Καϊσέρισπορ ο Τζιόλης
Παίκτης της Καϊσέρισπορ -τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες- θα είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

Αφού ολοκληρώθηκε και τυπικά η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του Έλληνα μέσου, εκείνος ανακοινώθηκε και επίσημα την Κυριακή απ’ τον τουρκικό σύλλογο.

Έτσι, ο Τζιόλης θα κερδίσει μια συνεργασία που θα του αποφέρει σημαντικά μεγαλύτερες απολαβές, ενώ και ο «δικέφαλος» θα ωφεληθεί οικονομικά, γλιτώνοντας το μισό φετινό του συμβόλαιο (περίπου 130.000 ευρώ) και προσδοκώντας σε 1,5 εκατ. ευρώ, αν αξιοποιηθεί η σχετική ρήτρα απόκτησης το καλοκαίρι.
Πηγή: sport-fm.gr

Το βίντεο της ΠΑΕ για τη Θύρα 7!

Δείτε το βίντεο που ετοίμασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, το οποίο είναι αφιερωμένο στα θύματα της Θύρας 7, που έχασαν τη ζωή τους πριν 33 χρόνια.

Το βίντεο της ΠΑΕ για τη Θύρα 7
Το βίντεο που προβλήθηκε από τα μάτριξ του γηπέδου Καραϊσκάκη πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός- Παναιτωλικός ανέβασε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ στο κανάλι της στο youtube.

inner

Οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν στεφάνια μπροστά από τη Θύρα 7, ενώ από τις οθόνες του γηπέδου έπαιζε αυτό το βίντεο


Πηγή: sport-fm.gr

«Είμαστε Εργοτέλης, όχι Ολυμπιακός Β’»!

Θέση στα όσα λέγονται το τελευταίο διάσημα για τις σχέσεις του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό πήρε ο Γιάννης Δασκαλάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Είμαστε Εργοτέλης, όχι Ολυμπιακός Β’»!
Ψευδείς και αναπόσπαστες χαρακτήρισε ο Γιάννης Δασκαλάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τις φήμες που υπάρχουν για τις σχέσεις του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό από τον οποίο έχει πάρει τέσσερις δανεικούς ποδοσφαιριστές.

«Είμαι Εργοτέλης και όχι Ολυμπιακός Β’. Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα», τόνισε ο πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να είμαστε καλοί φίλοι με όλες τις ομάδες και να έχουμε τέλειες σχέσεις. Μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους παράγοντες. Είναι ψευδή τα όσα λέγονται για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Δασκαλάκης στην εκπομπή «Στάση Media» με τον Νίκο Μαυρομάτη

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Εργοτέλη:

«Αναλάβαμε τον Εργοτέλη σε μία κρίσιμη περίοδο, όταν είχε πεθάνει λίγους μήνες πριν ο Απόστολος Παπουτσάκης και ο γιος του, Δημήτρης, δεν ήθελε να συνεχίσει. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις, αφού υπήρχαν για πολλούς μήνες ποδοσφαιριστές απλήρωτοι και άλλες υποχρεώσεις.

Το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ανήκει στον Παπουτσάκη και μετά από έξι μήνες παραχώρησε το μάνατζμεντ σε επώνυμους οπαδούς του Εργοτέλη που μένουν στο Ηράκλειο, με στόχο να βελτιώσουν τα οικονομικά και να βρουν στη συνέχεια κάποιον επενδυτή.

Κάθε παιχνίδι είναι τελικός για τον Εργοτέλη. Τα τρία-τέσσερα επόμενα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την ομάδα μας».

Για την οικονομική κρίση και τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί

«Η οικονομική κρίση χτύπησε όλους. Είναι μία ευλογία, αφού εμείς οι Α.Ε. καθίσαμε και γίναμε πιο σοφοί, αφού πλέον υπολογίζουμε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές και είμαστε πιο προσεκτικοί με τους ξένους παίκτες».

Για τον λόγο που λύθηκε το συμβόλαιο του Γιάννη Πετράκη

«Ο Γιάννης Πετράκης έκανε πολύ καλό στην ομάδα μας και ακόμα περνάει. Εκείνο που αλλάζει σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ο προπονητής του ευχόμαστε τα καλύτερα. Λειτούργησε το αίσθημα της επιβίωσης, αφού είναι πρώτος στόχος η παραμονή μας στη Σούπερ Λίγκα».

Για όσους λένε πως ο Εργοτέλης είναι ο… Ολυμπιακός Β’ της Σούπερ Λίγκας:

«Είμαι Εργοτέλης και όχι Ολυμπιακός Β’. Είναι ντροπή να λέγονται τέτοια πράγματα. Έχουμε καλές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, όπως και με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Προσπαθούμε να είμαστε καλοί φίλοι με όλες τις ομάδες και να έχουμε τέλειες σχέσεις. Μπορείτε να ρωτήσετε όλους τους παράγοντες. Είναι ψευδή τα όσα λέγονται για τη συνεργασία με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορώ να τους καταλάβω. Δεν υποκλινόμαστε σε κανέναν και αυτό φαίνεται από τις επιλογές μας που έχουμε σαν Κρητικοί. Δεν είμαστε τίποτα από όσα αυτά που μας κατηγορούν».

Για τον λόγο που έχει προχωρήσει στην απόκτηση πολλών δανεικών παικτών:

«Δεν είναι μόνο ο Εργοτέλης. Έχουν πάρει παίκτες ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος, ο Άρης, ο Πλατανιάς. Από τον Παναθηναϊκό ποιον να πάρουμε: Έχει παίκτες από την Ακαδημία. Στον ΠΑΟΚ τώρα ήρθε ο Σαββίδης και ενισχύεται η ομάδα με μεταγραφές. Έχουμε τέσσερις παίκτες, εκ των οποίων ο Μπουχαλάκης και ο Τζανακάκης είναι από την οικογένειά μας.

Στην Ισπανία δεν υπάρχουν δανεικοί και δεν είναι καλό το πρωτάθλημα. Είχαμε ζητήσει Τάτο, Παπάζογλου και Ντε Βινσέντι, όμως καταφέραμε να πάρουμε Ρουγκάλα και Διαμαντάκο. Αν ήταν καλές οι σχέσεις μας, δεν θα παίρναμε άλλους παίκτες και όχι τους συγκεκριμένους. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε με 16 παιδιά από την Ακαδημία του και πολλές φορές είναι στην αποστολή του πολλά παιδιά του».

Για την μεταγραφή του Πελέ:

«Ήταν ξεκάθαρο για εμάς. Ενδιαφέρθηκαν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Όποια ομάδα έδινε τα περισσότερα χρήματα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τον πάρει σχεδόν τσάμπα και μετά με πολύ λίγα χρήματα».

Για το φετινό πρωτάθλημα:

«Μέχρι την τελευταία στιγμή θα κρίνονται όλα. Ακόμα και για την τελευταία θέση. Αυτό κάνει άκρως ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για την πρόβλεψή του για τον Εργοτέλη:

«Για εμάς πρώτο μας μέλημα ήταν να σωθεί η ομάδα το συντομότερο δυνατόν».

Για την μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου:

«Τα ποσά που ακούσαμε δείχνουν πως παίρνει αξία το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό προκύπτει από τη συμμετοχή της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Από όλη αυτή την προσπάθεια έρχεται ένας παίκτης που έχει παίξει και σε μικρότερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας να κάνει μία τέτοια μεταγραφή. Του εύχομαι τα καλύτερα…».

Γιατί δεν βλέπει την ομογένεια η διοίκηση:

«Πέρσι είχαμε έναν Ελληνοαμερικάνο που δεν κατάφερε να προσαρμοστεί. Εκείνο που θέλουμε είναι έτοιμους παίκτες για να βοηθήσουν την ομάδα άμεσα στους στόχους της».

Για τους οπαδούς:

«Ο Εργοτέλης έχει πάρα πολλούς οπαδούς, όμως στο Παγκρήτιο δεν έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά την ομάδα του».

Για τον Στοΐκοβιτς και τον Μπαντιμπανγκά:

«Μας έχουν κατηγορήσει για μυστικούς δανεικούς, όπως ο Μπαντιμπανγκά και ο Στοΐκοβιτς. Από τα πρώτα παιχνίδια μας έλεγαν ότι ο Μπαντιμπανγκά θα πάει στον Ολυμπιακό. Όσον αφορά τον Στοΐκοβιτς, αντιμετώπισε ένα μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα και ήθελε λίγο χρόνο για να επανέλθει. Ο Εργοτέλης είναι η μοναδική ομάδα που του έδωσε αυτή τη δυνατότητα, αφού είχε ασχοληθεί και ο ΠΑΟΚ μαζί του».

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα στην Ομογένεια

«Στη Λίγκα έχουμε έναν ικανό πρόεδρο, τον Γιάννη Μώραλη, και ένα ικανό γραφείο Τύπου που μπορεί να σας απαντήσει σε αυτά τα θέματα».

Για το κακό που έκανε στους Ηρακλειώτες ο υποβιβασμός στη Football League

«Τη χρονιά που έπεσε ο Εργοτέλης ήταν από τις πιο καθαρές ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Αν είχαν τηρηθεί οι κανονισμοί με , η ομάδα δεν θα αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα».

Για τις κρητικές ομάδες

«Αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα και οι τρεις ομάδες της Κρήτης θα ήταν στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό δείχνει πως οι παράγοντες της Κρήτης δουλεύουν σοβαρά και κάνουν προσεκτικές επιλογές. Όσον αφορά το ενδεχόμενο συνένωσης με τον ΟΦΗ, αυτό είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια με πρωτοβουλία του Απόστολου Παπουτσάκη. Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτό μέσα σε λίγα λεπτά».

Για τη διαιτησία:

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κακές διαιτησίες. Οι ανθρώπινες κακές διαιτησίες είναι κατανοητές…».

Για το μέλλον της ΠΑΕ

«Θα ήθελα σε πέντε χρόνια να είναι ακόμη στη Σούπερ Λίγκα ο Εργοτέλης και η ενδεκάδα να αποτελείται από έντεκα παιδιά της Ακαδημίας μας»

Γκονσάλβες: «Οπωσδήποτε νίκη»

Τη νίκη και το τρίποντο θέλει να πανηγυρίσει η Βέροια που δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες κόντρα στον Πανθρακικό, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Ίσμαελ Γκονσάλβες.

Γκονσάλβες: «Οπωσδήποτε νίκη»
Μονόδρομο χαρακτήρισε τη νίκη για τη Βέροια ο Ίσμαελ Γκονσάλβες, ενόψει της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο επιθετικός της «βασίλισσας του βορρά», ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της δύο φορές δήλωσε έτοιμος να σκοράρει και να βοηθήσει την ομάδα του στη δύσκολη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για τη Βέροια: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη Βέροια. Η ομάδα με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και δουλεύουμε καλά μέσα στην εβδομάδα»,

Για το αν νιώθει έτοιμος να πετύχει κι άλλα γκολ: «Είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα όσο χρειαστεί. Ανάλογα με το χρόνο που θα έχω μέσα στο παιχνίδι θα προσπαθήσω να βάλω κι άλλα γκολ».

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό και αν η Βέροια θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της: «Παίζουμε μέσα στο σπίτι μας και πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε τη νίκη».

Δημογιάννης: «Να περιορίσουμε τα χαφ του Ατρομήτου»

Τον τρόπο με τον οποίο ο Απόλλων Σμύρνης θα καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ατρόμητο εξήγησε ο Σπύρος Δημογιάννης.

Δημογιάννης: «Να περιορίσουμε τα χαφ του Ατρομήτου»
Τους μέσους του Ατρομήτου πρέπει ο Απόλων Σμύρνης να περιορίσει, εάν θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σπύρος Δημογιάννης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 22χρονος αμυντικός στο Novasports

Για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο:

«Εάν είμαστε αυτοί που πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Στα τελευταία παιχνίδια έχουμε δείξει καλή εικόνα αλλά και η νίκη να μην έρθει και ο ένας βαθμός θα είναι καλός για την ομάδα μου».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Απόλλων:

«Ο Ατρόμητος έχει πολύ καλούς παίκτες, κάποια φοβερά χαφ αλλά εμείς πρέπει να περιορίσουμε κάποιους παίκτες όπως ο Παπαδόπουλος που είναι πολύ καλός επιθετικός και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Μπαίνουν στον «πάγο»

Χαμηλή ήταν η βαθμολογία του παρατηρητή του αγώνα ΟΦΗ-Παναθηναϊκός για τη διαιτησία. Στον «πάγο» το επόμενο διάστημα οι Κουτσιαύτης και Κωσταράς.

Μπαίνουν στον «πάγο»
Πολλά παράπονα και από ότι φαίνεται δικαιολογημένα έχουν Παναθηναικός αλλά και ΟΦΗ από τη χθεσινή διαιτησία στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο παρατηρητής διαιτησίας του αγώνα, Θανάσης Βέλλιος τους έβαλε χαμηλή βαθμολογία και αναμένεται να μείνουν για ένα διάστημα εκτός.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ο διαιτητής Κουτσιαύτης και ο επόπτης Κωσταράς που εμπλέκεται στη φάση που ο ΟΦΗ κερδίζει το πέναλτι, που κρίνει το αποτέλεσμα. Πηγή: sport-fm.gr

Κούρος: «Αυτά συμβαίνουν στις ομάδες»

Κούρος: «Αυτά συμβαίνουν στις ομάδες»Για το περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο στην προπόνηση της Πέμπτης, τον αγώνα με τον Εργοτέλη και το μέλλον του μίλησε ο Αλέξανδρος Κούρος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αριστερός μπακ του Πανιωνίου στο Novasports

Για την ήττα από τον ΟΦΗ και την άσχημη εμφάνιση του Πανιωνίου:

«Ξέραμε από πριν τι θα περιμένουμε. Μπήκαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο κάναμε το ακριβώς αντίθετο. Δεχθήκαμε δύο γκολ και τώρα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα».

Για το περιστατικό που συνέβη στην προπόνηση της Πέμπτης:

«Είναι πράγματα που συμβαίνουν στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Ήταν πάνω στην ένταση της άσκησης. Τελείωσε την ίδια στιγμή το θέμα. Είμαστε μια χαρά, μια οικογένεια. Συνεχίζουμε. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Παίζουν ρόλο σίγουρα και τα άσχημα αποτελέσματα, αλλά θα το ξαναπώ, συμβαίνουν αυτά στις ποδοσφαιρικές ομάδες. Υπήρχε ένταση στην άσκηση εκείνη τη στιγμή, βγήκαν τα νεύρα και έγινε ότι έγινε».

Για το πως περιμένει τον αγώνα με τον Εργοτέλη:

«Για μένα είναι πολύ κομβικό παιχνίδι. Πιστεύω πως μπορεί να κριθεί αν όχι όλη η χρονιά πολύ μεγάλο κομμάτι της χρονιάς. Σίγουρα εμείς έχουμε το προβάδισμα, παίζουμε στην έδρα μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρίποντο και στην πορεία να μαζέψουμε και άλλους βαθμούς».

Για το γεγονός ότι ο Εργοτέλης έχει να κερδίσει 10 παιχνίδια:

«Προσπαθούν και αυτοί να βρούνε από κάπου τους πόντους. Εδώ όμως δεν θα τους πάρουν. Εδώ θα τους πάρουμε εμείς τους 3 βαθμούς. Ας βρουν άλλο παιχνίδι να τους πάρουνε».

Για το τι ξεχωρίζει από τον Εργοτέλη:

«Έχει γρήγορους παίκτες στα πλάγια... Από εκεί και πέρα, πιστεύω, πως το σημαντικό είναι εμείς να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε και δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν».

Για το ενδιαφέρον της πρωτοπόρου του Ρουμανικού πρωταθλήματος, Άστρα:

«Δεν έχω να πω κάτι. γνωρίζω πως υπάρχει ενδιαφέρον, από εκεί και πέρα ο εκπρόσωπός μου γνωρίζει καλύτερα».

Μπρίτο: «Πενήντα - πενήντα για την πρόκριση»

Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες του Ατρομήτου για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ύστερα από το 0-0 στην έδρα του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Εντουάρντο Μπρίτο.

Μπρίτο: «Πενήντα - πενήντα για την πρόκριση»
Αισιόδοξος ότι ο Ατρόμητος μπορεί να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσιάστηκε ο Εντουάρντο Μπρίτο εν όψει του επαναληπτικού αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Νομίζω ότι πλέον οι πιθανότητες είναι 50-50. Όποιος κερδίσει περνάει», τόνισε ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπρίτο στο Novasports

Έντου καταφέρατε να βγείτε αλώβητοι από άλλο ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τι κρατάτε από αυτό το ματς;

«Κρατάμε το ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι ώστε να μην φάμε γκολ, αυτός άλλωστε ήταν κι ο σκοπός μας, ώστε να έχουμε ελπίδες εδώ μέσα στην έδρα μας. Αυτό κρατάμε. Υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι και όταν έρθει η μέρα θα προετοιμαστούμε για να τους κερδίσουμε».

Τι πιθανότητες έχει η ομάδα σου για πρόκριση στους τέσσερις του κυπέλλου;

«Νομίζω ότι πλέον οι πιθανότητες είναι 50-50. Όποιος κερδίσει περνάει. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο».

Ακολουθεί ένα παιχνίδι με τον ανεβασμένο Απόλλωνα. Πως το περιμένετε;

«Έχουν πάρει κάποιους καλούς παίκτες. Θα είναι ξεκούραστοι γιατί έπαιξαν με πολλές αλλαγές στο κύπελλο. εμείς θα πρέπει να προσέξουμε στην αρχή του αγώνα. Πρέπει να μπούμε δυνατά για να κερδίσουμε. Ίσως στην αρχή έχουμε κάποιες δυσκολίες επειδή αυτοί θα είναι ξεκούραστοι».

Μπορείτε να αντέξετε τα συνεχόμενα παιχνίδια;

«Ο προπονητής βλέπει ποιους παίκτες μπορεί να χρησιμοποιήσει σε αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα τα παιδιά που θα μπουν θα βοηθήσουν την ομάδα και πιστεύω θα παρουσιαστούμε έτοιμοι».

Τριανταφύλλου: «Σίγουρα θα σκοράρουμε»

Στον τρόπο που θα αγωνιστεί η Βέροια αναφέρθηκε ο Κώστας Τριανταφύλλου, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τριανταφύλλου: «Σίγουρα θα σκοράρουμε»
Την πεποίθηση ότι η Βέροια θα παίξει επιθετικά, δεδομένου ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο, αφήνοντας ανοιχτούς χώρους που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τόνισε ο Κώστας Τριανταφύλλου.

Ο μέσος του Πανθρακικού δήλωσε πως θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να διεκδικήσουν το τρίποντο, επισημαίνοντας πως η απουσία του Κάσες μπορεί να είναι σημαντική, αλλά όχι καθοριστική.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Περιμένουμε δύσκολο το ματς με τη Βέροια, η οποία κυνηγάει τη νίκη γιατί είναι στο όριο και θα δώσει όλα στο γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε για τη νίκη όπως σε κάθε ματς.
Η Βέροια θα αγωνιστεί πιστεύω πολύ επιθετικά γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες στο ένας εναντίον ενός και θα τα δώσει όλα για το τρίποντο. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι μας ζητήσει ο προπονητής.

Στην κόντρα επίθεση είμαστε πολύ καλοί. Περιμένουμε τη Βέροια να παίξει πολύ επιθετικά, σίγουρα θα βρούμε ανοιχτούς χώρος και νομίζω πως σίγουρα θα σκοράρουμε.

Πρέπει να σουτάρουμε, όπως κάναμε στο ματς με τον Πανιώνιο. Πιστεύω θα τα πάμε καλά ακόμα και χωρίς τον Κάσες, έχει κι άλλους καλούς παίκτες η ομάδα όπως είναι ο Χασομέρης».

Γουνδουλάκης: «Να διεκδικήσουμε τις οποίες πιθανότητες έχουμε»

Να κάνουν μια νέα αρχή κόντρα στον ΠΑΟΚ, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο γήπεδο, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θέλουν στον Πλατανιά, όπως δήλωσε ο Φανούρης Γουνδουλάκης.

Γουνδουλάκης: «Να διεκδικήσουμε τις οποίες πιθανότητες έχουμε»
Δύσκολο αντίπαλο χαρακτήρισε ο Φανούρης Γουνδουλάκης τον ΠΑΟΚ ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο μέσος του Πλατανιά τόνισε πως θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους, επισημαίνοντας πως στο φετινό πρωτάθλημα όλες οι ομάδες μπορούν να χάσουν.

Όσον αφορά τη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία ο Γουνδουλάκης δήλωσε όλα θα κριθούν στην τελευταία αγωνιστική.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Μέσα από τις δυσκολίες πρέπει να γινόμαστε πιο δυνατοί και να παλεύουμε. Είμαστε σε πολλή δύσκολη κατάσταση αλλά έχουμε ακόμα 13 παιχνίδια. Καμία ομάδα δεν έπεσε ή σώθηκε 13 ματς πριν το τέλος. Το θέμα είναι να είμαστε ενωμένοι και να ζητάμε περισσότερα από τους εαυτούς μας μέσα στο γήπεδο.

Πρέπει να προσπαθήσουμε δίνοντας το 100% μέσα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να σωθούμε. Ελπίζω να κάνουμε μια καινούρια αρχή κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος αλλά σε αυτό το πρωτάθλημα όλοι ηττώνται.

Πρώτα -πρώτα πρέπει εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει και να μην κοιτάμε τον αντίπαλο. Αν βγάλουμε την ποιότητά μας στο γήπεδο πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες.

Με τον ΟΦΗ δεν παρουσιαστήκαμε έτσι όπως έπρεπε και χάσαμε δίκαια. Με τον Παναθηναϊκό ήμασταν καλύτεροι αλλά δεν πήραμε κανέναν βαθμό. Παίζουμε αρκετά καλά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να πάρουμε βαθμούς.

Νομίζω πως η μάχη της παραμονής θα κριθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική και νομίζω πως 5-6 ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους».

«Μονόδρομος η νίκη»

Να επιστρέψουν στις νίκες μετά από δέκα αγωνιστικές θέλουν στον Εργοτέλη με τον Βασίλη Ρέντζα να χαρακτηρίζει μονόδρομο την κατάκτηση των τριών βαθμών.

«Μονόδρομος η νίκη»
Την άποψη ότι ο Εργοτέλης δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλεια βαθμών εξέφρασε ο Βασίλης Ρέντζας, τονίζοντας πως πρέπει να επιστρέψουν στις νίκες, κάνοντας την αρχή στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο.

Οι Κρητικοί στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας θα φιλοξενηθούν στη Νέα Σμύρνη με τον 22χρονο επιθετικό να χαρακτηρίζει τον Πανιώνιο καλή ομάδα απο την οποία ωστόσο μπορούν να αποσπάσουν ένα καλό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, έχουμε να νικήσουμε καιρό. Έχουμε ανέβει ψυχολογικά όμως αυτή την εβδομάδα και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.

Δεν εκμεταλλευτήκαμε τα δύο ματς που είχαμε στην έδρα μας και δεν πήραμε τη νίκη αλλά έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο ή ένα θετικό αποτέλεσμα.

Είναι καλή ομάδα με νεαρούς παίκτες ο Πανιώνιος άσχετα με τα οικονομικά προβλήματα που έχουν. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά.

Δεν έχουμε άλλα περιθώρια για ισοπαλίες και ήττες, η νίκη είναι μονόδρομος αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα σύμφωνα με τις δυνατότητές μας».

Ναυάγησε του Ογκουντζίμι!!

Χάλασε του Μάρβιν Ογκουντζίμι στη Βέροια, η οποία δίνει μάχη για την απόκτηση του Άλμπερτ Μπρους με τον οποίο ωστόσο υπάρχει διαφορά στο οικονομικό.

Ναυάγησε του Ογκουντζίμι
Στην αγορά των ελεύθερων παικτών θα πρέπει να στραφεί η Βέροια για την ενίσχυση του ρόστερ της, δεδομένου ότι η «βασίλισσα του βορρά» δεν κατάφερε να αποσπάσει τη μεταγραφή του Μάρβιν Ογκουντζίμι.

Εμπόδιο στη μεταγραφή του 26χρονου διεθνή με το Βέλγιο στάθηκε η Μαγιόρκα, στην οποία ανήκει, και πρόθεσή της ήταν να τον παραχωρήσει με ελεύθερο δανεικό και όχι ως δανεικό κάτι που ήθελε ο παίκτης.

Ωστόσο, η Βέροια συνεχίζει την προσπάθεια για την απόκτηση του Άλμπερτ Μπρους, με την ομάδα να θέλει να γεφυρώσει το οικονομικό χάσμα.

Στα αγωνιστικά, η ομάδα της Ημαθίας σήμερα (2/2) αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον τεχνικό της, Ράτκο Ντόστανιτς, να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.Πηγή: sport-fm.gr

Με… φόρα και εκτός έδρας!

Συνέχεια στο απόλυτο των νικών που έχει στα Χανιά θέλει να δώσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ψάχνει την έκτη του νίκη τη φετινή σεζόν μακριά από την Τούμπα. Πώς θα παρατάξει τους Θεσσαλονικείς ο Στέφενς.

Με… φόρα και εκτός έδρας
Πέντε νίκες μετράει ο ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα και απόψε ευελπιστεί να τις κάνει έξι μετά το τέλος του αποψινού αγώνα με τον Πλατανιά (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς θέλουν να δώσουν συνέχεια στο απόλυτο των νικών που έχουν κόντρα στους Χανιώτες, περιμένοντας νωρίτερα ο Ατρόμητος να «γκελάρει» στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης για να αποκτήσει μεγαλύτερο προβάδισμα εν όψει των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Από την πλευρά του, ο Χουμπ Στέφενς – αν και ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από τρεις εντυπωσιακούς σε απόδοση και σκορ αγώνες στην Τούμπα – ενδιαφέρεται πρώτα από όλα για το αποτέλεσμα και στη συνέχεια για το «δέσιμο» του νέου ρόστερ που έχει στη διάθεσή του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολλανδός σκοπεύει να παρατάξει με 4-2-3-1 τους Θεσσαλονικείς. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Σκόνδρα και Σπυρόπουλο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Μαντούρο και ο Κάτσε, με τους Στοχ και Λούκας στα πλάγια.

Ο Μάρτενς θα είναι πίσω από τον Αθανασιάδη. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιακουμής, Σαλπιγγίδης, Νάτχο, Ινσαουράλντε, Βούκιτς, Νίνης και Λίνο.Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε λέξη για Καπίνο στο φύλλο αγώνα!!

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν στον Παναθηναϊκό για τη διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη, ο οποίος δεν έγραψε το παραμικρό για τον αναπτήρα που έριξαν οι οπαδοί του ΟΦΗ στον Στέφανο Καπίνο.

Ούτε λέξη για Καπίνο στο φύλλο αγώνα
Εκνευρισμένοι ήταν μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης με τον ΟΦΗ (1-1) οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Για αυτό τον λόγο ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους παίκτες, ιδιαίτερα τους Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο και Αμπέντ που ήταν εκτός εαυτού.

Οι «πράσινοι» εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη, ενώ ο Ρισβάνης ζήτησε να δει την φάση της αποβολής του και, μόλις διαπίστωσε ότι ο αντίπαλος ήταν οφσάιντ, κουνούσε το κεφάλι του.

Από εκεί και πέρα, στο «τριφύλλι» υποστηρίζουν πως ο ρέφερι του χθεσινού ματς δεν έδινε φάουλ υπέρ των παικτών τους και έτσι οι Κρητικοί είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Επίσης, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ήταν ενοχλημένοι και για το οφσάιντ στη φάση του πέναλτι με το οποίο κατάφερε να ισοφαρίσει η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Όσον αφορά το περιστατικό με τον Καπίνο, ο οποίος δέχθηκε αναπτήρα στο μάτι από οπαδούς του ΟΦΗ, στο «πράσινο» στρατόπεδο αναφέρουν πως ο κ. Κουτσιαύτης δεν ανέφερε ούτε λέξη για αυτό το θέμα.

Η αποστολή του «τριφυλλιού» διανυκτέρευσε χθες στο Ηράκλειο, σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα και κατευθείαν θα μεταβεί στο Κορωπί για προπόνηση.

Από εκεί και πέρα, ο Λαγός και ο Μέντες συμπλήρωσαν κάρτες και προσθέτουν και άλλους «πονοκεφάλους» στον Γιάννη Αναστασίου.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός χαφ συμπλήρωσε επτά κίτρινες και θα λείψει σε δύο από τα επόμενα τέσσερα ματς (Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΟΚ, Πανθρακικό κι Εργοτέλη).

Από την πλευρά του, ο Μέντες έχει τέσσερις και θα απουσιάσει από έναν αγώνα. Υπενθυμίζεται πως από τον αγώνα στην Τρίπολη θα λείψει και ο Ρισβάνης, ο οποίος αποβλήθηκε χθες το βράδυ. Πηγή: sport-fm.gr

«Κάναμε ότι μπορούσαμε για να νικήσουμε»

Στην προσπάθεια των παικτών του ΟΦΗ νικήσουν τον Παναθηναϊκό στάθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τους «πράσινους» ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

«Κάναμε ότι μπορούσαμε για να νικήσουμε»
Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως ήταν ένα ματς με πίεση και διαμαρτυρήθηκε για την επίτευξη του γκολ των «πράσινων». Στάθηκε στις ευκαιρίες του δεύτερου ημιχρόνου που έπρεπε να δώσουν τη νίκη στους Κρητικούς, ζήτησε από τους νέους παίκτες να τα δίνουν όλα και περιμένει από τους νεομεταγραφέντες να μπουν στο πνεύμα της ομάδας.

Αναλυτικά: «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με μεγάλη πίεση και πολύ ανταγωνιστικό από τις δύο ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο, το αποτέλεσμα δεν ήταν σωστό, γιατί πριν το γκολ υπάρχει φάουλ που ο διαιτητής δεν το δίνει. Αυτό μας στοίχισε, γιατί δεν έπρεπε να δεχτούμε το γκολ, μπαίνοντας στα αποδυτήρια.

Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο και για εμάς, οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού είναι γρήγοροι και δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό. Στο δεύτερο ημίχρονο, συνεχίσαμε να πιστεύουμε αυτό που πιστεύουμε, δηλαδή ότι μπορούμε να νικήσουμε κάθε παιχνίδι.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες, γιατί έκαναν ότι μπορούσαν για να νικήσουμε το παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου, είχαμε τέσσερις-πέντε ευκαιρίες για να σκοράρουμε και αξίζαμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Για εμένα, το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο. Αξίζαμε τη νίκη για την εμφάνισή μας στο δεύτερο ημίχρονο. Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που έχει αρκετές λύσεις, εμείς ήμασταν καλύτεροι.

Θέλουμε να αφιερώσουμε το αποτέλεσμα στον Αντρέα Λαμπρόπουλο, γιατί για εμένα νικήσαμε, ελπίζω να γυρίσει γρήγορα και να είναι κοντά μας, γιατί του χρόνου θα βοηθήσει πολύ την ομάδα μας.

Δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα από τους παίκτες, γιατί ήδη δίνουν τα πάντα. Περιμένω να έρθουν και να δώσουν αυτά που θέλω, αλλά ταυτόχρονα θα δίνω ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες, όπως στον Ροβίθη. Αυτό είναι το πνεύμα μου, να δίνουν όλοι τα πάντα.

Το πνεύμα του ΟΦΗ είναι σαν το δικό μου, πρέπει να δίνουμε τα πάντα και στα τελευταία παιχνίδια οι παίκτες έχουν καταλάβει τη φιλοσοφία μου και τα δίνουν όλα για να νικήσουμε. Αυτό το πνεύμα, αυτή τη φιλοσοφία και το πάθος για τη νίκη πρέπει να το δώσουμε στους νέους παίκτες, ώστε να μπουν στο πνεύμα της ομάδας.

Πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Ντουντού και τον Μπαρέιρο, γιατί δεν έχουν αγωνιστεί για ένα μήνα. Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να μπουν στο πνεύμα της ομάδας».

«Νικήσαμε από την πίστη των παικτών»

Στην πίστη των παικτών απέδωσε τη νίκη του ΠΑΣ κόντρα στον Λεβαδειακό στο ντεμπούτο του στον πάγκο ο Γιάννης Πετράκης.

«Νικήσαμε από την πίστη των παικτών»
Ο Κρητικός τεχνικός τόνισε πως βοήθησε σημαντικά και ο κόσμος, έμεινε ευχαριστημένος από τη δημιουργία και την εκτέλεση, αλλά έχει παράπονα από την άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Χαρακτήρισε τον ΠΑΣ μεγάλη ομάδα, πως επικεντρώθηκε στην τακτική τις τελευταίες μέρες, ενώ περιμένει καλύτερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια.

Αναλυτικά: «Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί η προσπάθεια που έκαναν ήταν πολύ σπουδαία. Έδειξαν ότι θέλουν το παιχνίδι. Ο κυριότερος λόγος που νικήσαμε δίκαια ήταν η πίστη των παικτών. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν ο 12ος παίκτης και μας βοήθησε στην προσπάθεια που κάναμε.

Ξεκινήσαμε καλά, είμαστε σε καλή φάση δημιουργίας, κάναμε ευκαιρίες, βάλαμε δύο γκολ, όποια προβλήματα προέκυψαν στην άμυνα, έγιναν από κακή διαχείριση, κάτι που βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Κάναμε γενικά και καλή εμφάνιση και νικήσαμε δίκαια. Το παιχνίδι αυτό πρέπει να τελειώσει και να επικεντρωθούμε στο επόμενο ματς με τη SKODA Ξάνθη.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ο ΠΑΣ είναι από τις πιο μεγάλες ομάδες. Είμαι ευχαριστημένος από την καλή διάθεση των ανθρώπων της ομάδας και από τον κόσμο.

Από την ομάδα που έκανε μια εντυπωσιακή πορεία λείπουν κάποιοι παίκτες, αλλά οι περισσότεροι είναι και φέτος. Δεν είμαι προσωπολάτρης. Δουλέψαμε και λίγο τακτική αυτές τις μέρες, αλλά ο βασικός παράγοντας είναι τα παιδιά ότι απέκτησαν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη και αυτό το έδειξαν μέσα στο γήπεδο.

Δεν ήταν "σκοτωμένη" η ομάδα. Αν ήταν "σκοτωμένη", δεν μπορούσε να "αναστηθεί". Η αξία της υπήρχε και αναδείχτηκε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Απλά, ήταν πεσμένη η ψυχολογία των παικτών, λόγω των τεσσάρων ηττών.

Μας έλειπαν κάποια παιδιά που είναι σημαντικά, αλλά και τα παιδιά που έπαιξαν είναι καλοί παίκτες. Ο ΠΑΣ μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Να πάμε βήμα-βήμα και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό για το τι καταφέραμε».

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»

Στη θέληση των παικτών του Άρη να παλεύουν όλα τα ματς μέχρι το τέλος στάθηκε ο Νίκος Τσουμάνης, μετά την ισοπαλία των «κιτρινόμαυρων» με τη SKODA Ξάνθη.

«Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε»
Ο αμυντικός των Θεσσαλονικέων τόνισε πως δέχτηκαν ένα αστείο γκολ και πως υπάρχει αισιοδοξία για την παραμονή, αλλά χρειάζεται και «καθαρό» μυαλό.

Αναλυτικά: «Παλέψαμε μέχρι το τέλος, αλλά δεχτήκαμε ένα αστείο γκολ. Έχουμε κουράσει και τον κόσμο με τις δηλώσεις, αλλά θα συνεχίσουμε να το παλεύουμε και να καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζεται η ομάδα για να σωθεί.

Θα κάνουμε στο τέλος ταμείο, υπάρχει αισιοδοξία, δουλεύουμε καλά και θα συνεχίσουμε δυνατά. Όσο είναι εφικτό, θα το παλέψουμε και θα βρούμε "καθαρό" μυαλό να το παλέψουμε».

Έχασε έδαφος η Λιλ!!

Εκτός έδρας ήττα με σκορ 1-0 από τη Νις, που της αφαιρεί το προβάδισμα στη μάχη για την εξασφάλιση μίας θέσης στο Τσάμπιονς Λιγκ υπέστη η Λιλ για την 23η αγωνιστική του Σαμπιονά.

Έχασε έδαφος η Λιλ (video)
Την… ανάσα της Σεντ Ετιέν νιώθει πλέον η Λιλ στην κούρσα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου. Οι «λιλουά», ηττήθηκαν 1-0 από τη Νις εκτός έδρας για την 23η αγωνιστική του Σαμπιονά, παρέμειναν στους 41 βαθμούς, μόλις ένα περισσότερο από την 4η Σεντ Ετιέν που νίκησε χθες τη Βαλανσιέν.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για τους γηπεδούχους, πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Μποντμέρ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, έκαναν δύο-τρείς ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν να «σώσουν» τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Πλέον ευκαιρία να πλησιάσει στους τρεις βαθμούς τη προνομιούχο θέση έχει και η Μαρσέιγ, αν νικήσει το βράδυ (22:00) την Τουλούζ στο «Βελοντρόμ».

Πρόγραμμα και αποτελέσματα 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 31/1

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό 2-0 (Ιμπραΐμοβιτς 58’, Άλεξ 88’)

Σάββατο 1/1 (21:00)

Λοριάν-Μονακό 2-2 (12' Αμπουμπακάρ, 73' Αλαντιέρ - 41' Ζερμέν, 87' Κουρζάβα)
Εβιάν-Αζαξιό 1-1 (85' Ρούμπερν - 90' Ταλό)
Μπαστιά-Γκινγκάμπ 3-2 (53' Μπα, 82' Σκιλασί, 88' Μπουντερούζ - 50', 55' Αλίουι)
Ρεμς-Μονπελιέ 2-4 (58' Αϊτέ, 66' Ελ Καουτάρι - 29' Μαρβό, 46', 55' Σαμπελά, 69' Νιάνγκ)
Σεντ Ετιέν-Βαλενσιέν 3-0 (45' Σοχάντε, 56' Κοργκνέ, 87' Μολό)
Σοσό-Ναντ 1-0 (45' Σουνζού)

Κυριακή 2/2

Νις-Λιλ 1-0 (45’ Μποντμέρ)
Ρεν-Λυών (18:00)
Μαρσέιγ-Τουλούζ (22:00)

Επόμενη αγωνιστική 24η

Παρασκευή 7/2

Τουλούζ-Σεντ Ετιέν (21:30)

Σάββατο 8/2 (21:00)

Μαρσέιγ-Μπαστιά (18:00)
Αζαξιό-Ρεν
Βαλενσιέν-Νις
Γκινγκάμπ-Ρεμς
Λιλ-Σοσό
Μονπελιέ-Εβιάν

Κυριακή 9/2

Ναντ-Λυών (15:00)
Μπορντό-Λοριάν (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)Πηγή: sport-fm.gr