Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

The… Italian Job!!

Ο Ατρόμητος αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στη Ριζούπολη, έπειτα από τα γκολ του Λουσέρο, αντέδρασε και με σκόρερ τον Στέφανο Ναπολεόνι έφτασε στη νίκη,3-2, απέναντι στον Απόλλωνα.

The… Italian Job!
Με οδηγό τον Στέφανο Ναπολεόνι, που βρήκε δίχτυα δύο φορές (37’ και 80’), ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει τη νίκη, 3-2, στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και συνεχίζει να «κρυφοκοιτάζει» τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Συναρπαστικό παιχνίδι στο «Γεώργιος Καμάρας» με την ομάδα του Λόρι Σάντσεζ να παίρνει δύο φορές «κεφάλι» στο σκορ με τον Λουσέρο στο 10’ και στο 63’, όμως να πληρώνει τα τραγικά αμυντικά της λάθη.

Ο Ναπολεόνι ισοφάρισε 1-1 στο 37’, ενώ ο Ιγκλέσιας στο 75’ έφερε και πάλι την απόλυτη ισορροπία στο ματς έπειτα από το δεύτερο τέρμα του Αργεντινού μέσου της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Στο φινάλε ο Ιταλός επιθετικός με υποδειγματικό τελείωμα έπειτα από «τσαφ» του Παπαζαχαρία στο 80’ χάρισε με κοντινό πλασέ τη νίκη στον Ατρόμητο με σκορ 3-2.


Το ματς:




Με ξεκάθαρη προτεραιότητα να ανοίξει από νωρίς το σκορ μπήκε στο ματς ο Απόλλων. Οι παίκτες της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» πίεσαν από νωρίς την άμυνα του Ατρόμητου και μάλιστα είχαν και την τύχη με το μέρος τους αφού στην πρώτη τους ουσιαστικά τελική προσπάθεια πήραν το προβάδισμα με τον Λουσέρο στο 10ο λεπτό. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έδειχνε κάπως «μουδιασμένη» από το τέρμα των γηπεδούχων και δεν κατάφερε να πλησιάσει την εστία του Τζόρβα.

Με το πέρασμα των λεπτών, οι παίκτες του Λόρι Σάντσεζ, θέλοντας να μην πιεστούν αμυντικά, προσπάθησαν με ανοίγματα της μπάλας στα άκρα να κερδίσουν χρόνο, ωστόσο, με αυτό τον τρόπο έπαψαν να είναι επικίνδυνοι. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος «ξύπνησε», Ιγκλέσιας και Ουμπίντες έγιναν πιο ουσιαστικοί στον άξονα και σε συνδυασμό με τις κινήσεις του Παπαδόπουλος χωρίς τη μπάλα «άνοιξε» η αντίπαλη άμυνα. Έτσι, προήλθε και το τέρμα του Ναπολεόνι στο 37’, με τον Ιταλό να τελειώνει με υποδειγματικό «τακουνάκι» τη φάση και να στέλνει τις δύο ομάδες με το 1-1 στα αποδυτήρια.

Με «όπλο» του την καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησε να επιτεθεί ο Ατρόμητος στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Περιστεριώτες αν και κυκλοφορούσαν με ιδιαίτερη άνεση τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, εκμεταλλευόμενοι και το γεγονός πως οι γηπεδούχοι είχαν δώσει μέτρα, αδυνατούσαν να περάσουν μπαλιές κοντά στην περιοχή του Τζόρβα. Σα να μην έφτανε αυτό ο Λουσέρο με το δεύτερο τέρμα του στο 63’ τιμώρησε την επιθετική φλυαρία των φιλοξενούμενων κάνοντας το 2-1.

Οι παίκτες του Παράσχου ρίσκαρα έβγαλαν περισσότερους παίκτες στην επίθεση και κατάφεραν στο 75’ με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας να ξαναφέρουν την απόλυτη ισορροπία στο ματς. Το 2-2 έκανε ακόμη πιο επιθετικό τον Ατρόμητο και ο Ναπολεόνι στο 80΄ δεν συγχώρεσε το τραγικό λάθος του Παπαζαχαρία και με ψύχραιμο σουτ έκανε το 3-2 χαρίζοντας ακόμη μία σημαντική νίκη στην ομάδα του.




Οι συνθέσεις:




Απόλλων (Λόρι Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος, Παπαζαχαρίας, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Κόρμπος (86’ Πετρόπουλος), Μίνγκας (70’ Τσιλιγκίρης), Λουσέρο, Φαρινόλα, Ντάλμπεργκ

Στον πάγκο: Γουμαγιάς, Χατζηζήσης, Παπαχρήστος, Μπάρκογλου, Άμπροουζ

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης (69’ Πίτου Γκαρσία), Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (84’ Μπρίτο), Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Καραμάνος, Δημούτσος (80’ Νάστος), Ουμπίντες, Λαζαρίδης

Στον πάγκο: Σηφάκης, Γεωργίου, Μπάλλας, Φάμπιο

Διαιτητής: Ι. Δελφάκης

Γήπεδο: Ριζούπολη Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: