Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

ΑΕΚ να την πιεις σε… κούπα!!

Η ΑΕΚ επιστρέφει… παντού! Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη, η «Ένωση» επικράτησε 3-2 του Φοίνικα Σύρου στον τελικό του Λιγκ Καπ και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της στο βόλεϊ ανδρών!

ΑΕΚ να την πιεις σε… κούπα!
Μια βδομάδα πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της για φέτος ήταν αμφίβολο εάν θα κατεβάσει ομάδα.

Λίγους μήνες αργότερα η ΑΕΚ πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία της στο βόλεϊ, νικώντας με 3-2 τον Φοίνικα Σύρου στον τελικό του Λιγκ Καπ που έγινε στην Αλεξανδρούπολη.

Οι «κιτρινόμαυροι» με ατσάλινη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία του ματς έδειξαν πως η επιστροφή τους στη Volleyleague μπορεί να συνδυαστεί με μεγάλα πράγματα, κάνοντας την αρχή στον πρώτο της τελικό, αλλά και με τον αποκλεισμό του οικοδεσπότη της διοργάνωσης και πρωτοπόρου της βαθμολογίας της Volleyleague, Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Και όλα αυτά μάλιστα, λίγες εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Γιάννη Κλαρούδα και με τον υπηρεσιακό Άκη Φλαούνα στον πάγκο.

Από την άλλη ο Φοίνικας Σύρου έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με τη… γλύκα, αφού πέρυσι είχε χάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απ’ τον τρεμπλούχο Ολυμπιακό.

Οι Συριανοί προηγήθηκαν δύο φορές στα σετ, όμως δεν κατάφεραν να σταματήσουν την ΑΕΚ, η οποία είχε σε φοβερή μέρα τους Κρέτση, Τόρρες και Πέτρογλου.

Ο Φοίνικας ήταν αυτός που έκανε το 1-0 (27-25), με τους Τακουρίδη και Λάππα να ηγούνται της προσπάθειας, ενώ η ΑΕΚ αντεπιτέθηκε… άνετα στο δεύτερο σετ κάνοντας το 1-1 με 25-19.

Πολύ κοντά στο σκορ έμειναν οι δύο ομάδες στο τρίτο σετ, με τους Συριανούς να κάνουν το 2-1 με ένα σερί τριών πόντων απ’ το 22-22.

Η ΑΕΚ απάντησε με ένα δικό της σερί. Το 7-0 στην έναρξη της τέταρτης περιόδου έδωσε από νωρίς προβάδισμα στην ΑΕΚ, το οποίο διατήρησε στην μεγαλύτερη διάρκεια του σετ, στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί ξεκίνησε ουσιαστικά η μεγάλη μάχη, με τους «κιτρινόμαυρους» να γράφουν ιστορία με το τελικό 15-10. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: