Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Πρώτη επιλογή μου ο Γιαννάκης»

1467b4db1773363ed0dcd0a8a3306755_XL
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος διεθνής μπασκετμπολίστας, Κώστας Μπογατσιώτης. Σχολίασε την συμμετοχή της εθνικής στο παγκόσμιο κύπελλο μπάσκετ μέσω “wild card” και τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να στηριχτεί σε Έλληνα προπονητή, δίνοντας “ψήφο εμπιστοσύνης” στον Παναγιώτη Γιαννάκη.
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Κώστας Μπογατσιώτης μιλώντας στον ArenaFM από την Αθήνα:
Για την απόφαση υπέρ του ελληνικού μπάσκετ στο θέμα της “wild card”: “Είναι πολύ καλό το νέο, πολύ θετικό για το άμεσο μέλλον. Οφείλεται στις ενέργειες του κ. Βασιλακόπουλου. Αυτός ο άνθρωπος έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ και είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες”.
Για το θέμα του προπονητή στην εθνική ομάδα: “Δεν ξέρω ποιόν προπονητή θα πάρει η ομάδα. Έχουμε αξιόλογα δικά μας παιδιά, με καλούς βοηθούς και μπορούμε να πάμε πολύ καλά. Τους ξένους δεν θέλω να τους θίξω, αλλά δεν μπορούν να μπουν στην ελληνική νοοτροπία αμέσως. Ο Τρινκέρι δεν είχε καλή επαφή με τους παίκτες. Αυτό έμαθα… έκ των έσω. Σαν ομάδα έχουμε καλό υλικό και θα πάμε καλά, αρκεί να υπάρξει στήριξη από την  ομοσπονδία στον προπονητή”.
Για τα ονόματα των προπονητών που ο ίδιος αν μπορούσε θα είχε προτείνει: “Έχουμε τον Κατσικάρη, τον Πεδουλάκη, τον Αγγέλου, τον Μπαρτζώκα,  τον Πρίφτη και άλλους της νεότερης γενιάς προπονητών. Αυτοί μπορούν να κάνουν ένα καλό σύνολο, να πλαισιώσουν την ομάδα και να βοηθήσουν την εθνική μας. Φυσικά υπάρχει πάντα και ο Γιαννάκης, που εργάστηκε με μεγάλο ζήλο και είχε τρομερά αποτελέσματα. Θα έδινα σαφώς προτεραιότητα στον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται στις σχέσεις του με την ομοσπονδία… Πήρε την δεύτερη θέση στο παγκόσμιο της Ιαπωνίας, το 2006. Αν έρθει ξένος,πρέπει να είναι πολύ μεγάλος προπονητής και να ξέρει και την ελληνική νοοτροπία”.
Για την κατάσταση στην ελληνική Α1: “Έχουν ξεφύγει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, είναι μια μονομαχία των δυο τους.  Οι άλλοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, δεν μπορούν να πληρώσουν και δεν πάνε καλά τα πράγματα. Αν σταματήσουν να δίνουν οι Γιανακόπουλοι και οι Αγγελόπουλοι θα φτάσουμε στην δική μας την εποχή, που παίζαμε για μακαρονάδες! Η Καβάλα δεν μπορούσε να πληρώσει τους παίκτες, ο Ηλυσιακός το ίδιο, όπως και το Περιστέρι. Ο  Ηρακλής έπεσε και εξαφανίστηκε, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Δεν πάνε καλά τα πράγματα…”.
Για το αν πηγαίνει ακόμα στα γήπεδα: “Πηγαίνω στον Ολυμπιακό, όμως μόνο στα… εύκολα ματς καθώς με τον Παναθηναϊκό βρίζουν, πετάνε πράγματα και δεν μου αρέσει αυτό καθόλου. Δεν υπάρχουν σε άλλη χώρα της Ευρώπης γήπεδα με δίχτυα, να κρέμονται από πάνω ως κάτω. Αν είναι δυνατόν… Είναι τραγική η κατάσταση”.
Για το πάθος που υπήρχε παλιά: “Στο μπάσκετ της εποχής εκείνης, ο παίκτη όσα χρήματα και να έπαιρνε, που… δεν έπαιρνε, είχε πρώτα στο μυαλό του τον αγώνα. Υπήρχε το πάθος για την ομάδα και τη νίκη. Ακόμη και την εποχή που παίζαμε, τα λεφτά που παίρναμε ήταν αξιόλογα. Δεν μπορούμε να είμαστε αχάριστοι.  Πάντα τα λεφτά ήταν ανάλογα με την εποχή…”.
Για τους τραυματισμούς που του έχει αφήσει το μπάσκετ: “Εγώ έχω μείνει… ανάπηρος από το μπάσκετ και τον αστράγαλό μου δεν μπορώ να τον κουνήσω. Όλοι οι αθλητές έχουν τεράστια προβλήματα. Παίζαμε στο τσιμέντο και δεν υπήρχαν τα παπούτσια και όλα αυτά που υπάρχουν σήμερα. Αλλά ήταν ωραίες εποχές…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: