Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ετσι τιμούν τους σπουδαίους…!!

luis-aragones-atletico--644x362
Στο πένθος βυθίστηκε η ποδοσφαιρική Ισπανία, λόγω του θανάτου του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, Λουίς Αραγονές σε ηλικία 75 ετών.
Η μεγάλη αθλητική εφημερίδα αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης έκδοσης (02/02) στον Αραγονές.
Αυτό είναι το πρωτοσέλιδο της “Marca”!

Η εφημερίδα αφιέρωσε, επίσης, ένα ένθετο 32 σελίδων(!) στον άνθρωπο, που οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008, τον πρώτο μεγάλο τίτλο για την “Φούρια Ρούχας” μετά από πολλά χρόνια.

 O Αραγονές ήταν ένας μύθος για το ποδόσφαιρο της Ισπανίας και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Αγωνίστηκε στους “ροχιμπλάνκος” από το 1964 μέχρι το 1974 και ως επιθετικός σημείωσε 172 γκολ σε 372 συμμετοχές! Κέρδισε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Ισπανίας. Ήταν μέλος της ομάδας που έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1974 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Εκτός από την Ατλέτικο αγωνίστηκε στις Χετάφε, Ουέλβα, Έρκουλες, Οβιέδο και Μπέτις. Χρίστηκε 11 φορές διεθνής.
Ως προπονητής πέρασε από τον πάγκο των ομάδων Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Σεβίλλη, Βαλένθια, Οβιέδο, Μαγιόρκα, εθνική Ισπανίας και ολοκλήρωσε την καριέρα του στο ποδόσφαιρο το 2009, στην Φενέρμπαχτσε.
Με την εθνική Ισπανίας κέρδισε το EURO 2008. Μ’ αυτόν ξεκίνησε η παντοκρατορία της Ισπανίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που συνεχίστηκε με την κατάκτηση του Μουντιάλ 2010 και του EURO 2012.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: