Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Έκανε... Σίτι τον ΟΦΗ!!

Σε Μάντσεστερ Σίτι μεταμόρφωσε ο Παναθηναϊκός τον ΟΦΗ στo δεύτερο ημίχρονο και πώς να κερδίσουν οι «πράσινοι» όταν παίζουν (πάλι) με την φωτιά; 18 τελικές είναι πάρα πολλές! Ο Παναθηναϊκός την γλίτωσε με τον Πανιώνιο, την γλίτωσε με τον Πλατανιά, αλλά στο Γεντί Κουλέ την έπαθε την ζημιά! Ο Αναστασίου δήλωσε ότι δεν ξέρει τι έφταιξε, όμως η εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο και οι τελικές του ΟΦΗ τα εξηγούν... ωραία.
Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως και τα δύο γκολ δεν θα έπρεπε να έχουν μπει. Στο γκολ του Κλωναρίδη η φάση ξεκινάει με φάουλ του Μπεργκ και στο πέναλτι του ΟΦΗ ο Ροβίθης βρίσκεται σε θέση οφσάιντ... Πάμε παρακάτω.
Ο Αναστασίου είχε σημαντικές απουσίες (Ζέκα-Πράνιτς), έκανε αλχημείες γιατί δεν μπορούσε και αλλιώς, αλλά ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν καθόλου κακός. Δεν άφηνε τον ΟΦΗ να πατήσει περιοχή, κρατούσε μπάλα με ηρεμία και έβγαλε το γκολ δείχνοντας πως αν συνέχιζε έτσι το διπλό δεν θα το έχανε. Η επανάληψη ωστόσο ήταν... ισοπεδωτική!
Από τον λαιμό έπιασε τον Παναθηναϊκό ο ΟΦΗ. Μπορεί οι Κρητικοί να έκαναν πολλά γεμίσματα, αλλά οι αμυντικοί του Τριφυλλιού έδιναν χώρο στους αντιπάλους τους με χαζά φάουλ και με πολλά λάθη. Αποτέλεσμα λοιπόν στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός να μη μπορεί να αλλάξει... τρίτη πάσα, όπως έγινε στη φάση του γκολ του.
Αν ο Αναστασίου έδωσε την εντολή να κλειστεί η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο πίσω τότε η ευθύνη είναι δική του. Ειδικά από τη στιγμή όπου από το 60΄ και μετά στη μεσαία γραμμή βρισκόντουσαν τρεις αμυντικογενείς παίκτες και η μπάλα θα έπρεπε να βρίσκεται συνεχώς σε πράσινα πόδια.
Το κοντέρ στο τέλος έγραψε 18 τελικές για τον ΟΦΗ έναντι 7 για τον Παναθηναϊκό. Τέτοια στατιστικά υπήρχαν και στο ματς του Παναθηναϊκού στη Τούμπα, όμως άλλο ΠΑΟΚ και άλλο ΟΦΗ. Αν δηλαδή στη θέση των κρητικών βρισκόταν η Σίτι -για παράδειγμα- τότε ο Καπίνο θα έβλεπε 50φορές την μπάλα να πλησιάζει απειλητικά στα δίχτυα του;
Πλέον ο Παναθηναϊκός δεν δέχεται γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όπως γινόταν σχεδόν σε όλο το πρώτο γύρο. Το πρόβλημά του μεταφέρθηκε στην πίεση που δέχεται στην επανάληψη και μέχρι το ματς του Γεντί Κουλέ δεν την είχε πληρώσει...
Η βελτίωση που έχει δείξει πάντως ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια, ο Αναστασίου έχει κάνει τρομερή δουλειά που φαίνεται στο γήπεδο και αν διορθώσει τις λεπτομέρειες τότε Τριφύλλι θα κάνει την διαφορά και στα δύσκολα!
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: