Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Απόδραση με Χ για Σερβία!!

H Αρμενία βρέθηκε κοντά στη νίκη με τους Σέρβους, προηγήθηκε, έχασε πέναλτι και ο Τόσιτς έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του προς το φινάλε

Απόδραση με Χ για Σερβία
Η Σερβία κατόρθωσε στο τέλος να πάρει τον πόντο, στο πρώτο παιχνίδι της για τον 9ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2016. Mάλιστα στο φινάλε με τον Ιβάνοβιτς, λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη με τον Μπερεζόφσκι να επεμβαίνει σωτήρια.

Σε ένα πρώτο μέρος, δίχως πολλές φάσεις, ο Κουζμάνοβιτς στο 28ο λεπτό είχε την καλύτερη προσπάθεια, ενώ στο τέλος του πρώτου μέρους ο Πιτζέλι, έχασε καλή ευκαιρία για την Αρμενία. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι άρχισαν ν’ ανεβάζουν την πίεση τους και με τον Αρζουμαγιάν μετά από κακή απομάκρυνση της σερβικής άμυνας. Στο 82΄ ο Μίτροβιτς ανέτρεψε στον Σαρκίσοφ και ο Πιτζέλι το εκτέλεσε για να αποκρούσει ο Στοϊκοβιτς. Στο 87’ ο Τόσιτς με σουτ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια, για να έρθει η ευκαιρία του Ιβάνοβιτς στο φινάλε με τον Μπερεζόφκι να λέει όχι.

Η βαθμολογία

Αλβανία 3
Δανία 3
Αρμενία 1
Σερβία 1
Πορτογαλία 0

Σε λίγο:
ΑΛΒΑΝΙΑ – ΔΑΝΙΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14-10)
ΣΕΡΒΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ
ΔΑΝΙΑ -ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Irish… coffee!!

Ίση δυσκολία με το να πάει για ένα καφεδάκι είχε το ματς με το Γιβραλτάρ για την Ιρλανδία. Με τον Ρόμπι Κιν να γράφει ιστορία, η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ κέρασε επτά γκολ μέχρι το 56’ και μετά… άραξε.

Irish… coffee
Όσο εύκολο αναμενόταν ήταν το έργο της Ιρλανδίας απέναντι στο Γιβραλτάρ.

Χωρίς να δυσκολευτεί ούτε κατά διάνοια και διαθέτοντας έναν Ρόμπι Κιν που ήταν αποφασισμένος να γράψει ιστορία, η ομάδα του Μάρτιν Ο’ Νιλ έφτασε σ’ ένα χαλαρό 7-0.

Πριν καν περάσει το πρώτο εικοσάλεπτο, ο 34χρονος επιθετικός των Λος Άντζελες Γκάλαξι είχε κάνει ήδη χατ-τρικ και είχε ήδη σπάσει… 5-6 ρεκόρ. Αφού χαλάρωσαν λοιπόν μέχρι το ημίχρονο, οι Ιρλανδοί επέστρεψαν φουριόζοι. Όχι όμως και ασεβείς.

Διότι πρόλαβαν μεν να πετύχουν τέσσερα γκολ σε 12 λεπτά (!), αλλά κατόπιν τράβηξαν χειρόφρενο και δεν επεδίωξαν να διασύρουν παραπάνω τους φιλοξενούμενους (που είχαν μόνο δυο επαγγελματίες στη σύνθεσή τους).

Την ώρα όμως που οι Ιρλανδοί έφταναν άνετα στη δεύτερη νίκη τους (και έπιαναν κορυφή ενόψει του βραδινού ματς της Γερμανίας στην Πολωνία) η Σκωτία έσπαγε έστω και δύσκολα το ρόδι. Γιατί οι παίκτες του Γκόρντον Στράχαν στρίμωξαν τη Γεωργία, κατάφεραν να πετύχουν το (χρυσό όπως αποδείχθηκε) γκολ με τον Μαλόνεϊ στο 28’ και παρόλο που αγχώθηκαν ως το τέλος, λύγισαν με αυτό τη σκληροτράχηλη ομάδα του Κετσπάγια (1-0).


Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Ιρλανδία-Γιβραλτάρ 7-0
(6’, 14’, 18’ πεν. Κιν, 46’, 53’ ΜακΚλιν, 51’ αυτ. Πέρεζ, 56’ Χούλαχαν)

Σκωτία-Γεωργία 1-0
(28’ Μαλόνεϊ)

Πολωνία-Γερμανία (21:45)

Η βαθμολογία

Ιρλανδία 6 (9-1) -2 αγ.
Πολωνία 3 (7-0) -1 αγ.
Γερμανία 3 (2-1) -1 αγ.
Σκωτία 3 (2-2) -2 αγ.
Γεωργία 0 (1-3) -2 αγ.
Γιβραλτάρ 0 (0-14) -2 αγ.

Η επόμενη αγωνιστική (14/10)

Γερμανία-Ιρλανδία (21:45)
Πολωνία-Σκωτία (21:45)
Γιβραλτάρ-Γεωργία (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Το ‘πε και το ‘κανε ο Ρανιέρι!!

Όπως είχατε ενημερωθεί από τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Κλαούντιο Ρανιέρι κατεβάζει κόντρα στη Φινλανδία ενδεκάδα γεμάτη εκπλήξεις!

Το ‘πε και το ‘κανε ο Ρανιέρι!
Με Αθανασιάδη στην κορυφή και τους Καρέλη, Μαυρία στα άκρα της επίθεσης θα ξεκινήσει η Εθνική κόντρα στη Φινλανδία, όπως είχε αποκαλύψει από νωρίς το μεσημέρι ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Ρανιέρι αποφάσισε να ρισκάρει προχωρώντας σε μεγάλες αλλαγές προσδοκώντας πως τα διψασμένα νέα πρόσωπα θα δώσουν το κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά η σύνθεση της Εθνικής: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Σάμαρης, Μανιάτης, Ταχτσίδης, Μαυρίας, Καρέλης, Αθανασιάδης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ζημιά» η Ουγγαρία, με… ωφελημένη την Εθνική!

Με άπιαστη εκτέλεση φάουλ του Τζούτζακ, οι Ούγγροι χάλασαν τα σχέδια των Ρουμάνων (1-1), με τον Νίκολιτς να χάνει μοναδική ευκαιρία στο φινάλε για το «διπλό». Βολική ισοπαλία για την Εθνική.

«Ζημιά» η Ουγγαρία, με… ωφελημένη την Εθνική

Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν χάρη σε μια συνεργασία με αρκετό… ελληνικό χρώμα από το παρόν αλλά και το πρόσφατο παρελθόν. Ο Σανμαρτεάν με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Ρατς στ’ αριστερά, αυτός γύρισε στην περιοχή και ο επερχόμενος (και αφύλακτος) Ρουσέσκου δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0 στο 45', πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια.

Οι Ούγγροι (σημείωσαν γκολ που δεν μέτρησε στο α' μέρος) δεν τα παράτησαν. Με την άπιαστη εκτέλεση φάουλ του Τζούτζακ από 25 μέτρα, έφεραν το ματς στα ίσια 1-1 στο 82', ενώ ήρθαν κοντά στην ολική ανατροπή, με το πλασέ του Νίκολιτς να σταματά στο αριστερό δοκάρι στο 87'. Αρκετά νεύρα στο φινάλε με τον διαιτητή να μοιράζει τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Η 2η αγωνιστική:

Ρουμανία-Ουγγαρία 1-1
(45’ Ρουσέσκου, 82’ Τζούτζακ)

Φινλανδία-Ελλάδα (21:45)
Β. Ιρλανδία-Νήσοι Φερόε (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρανιέρι κόντρα σε Ρεχάγκελ και Σάντος!!

Αυτοί που τα χώνουν στον Ρανιέρι δεν ξέρουν από μπάλλα. Είναι της πλάκας σχολιαστές. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Εγώ ο σοβαρός θα πω ότι ο Ιταλός δεν μπορεί να κριθεί ακόμα. Επειδή δεν ξέρει την ομάδα. Δεν έχει προλάβει να γνωρίσει τους παίκτες.

Να ξέρουμε τι λέμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι καλαμπούρι όπως η πολιτική. Να φύγει ο πρωθυπουργός, να περάσει ο επόμενος που έχει σειρά.

Δεν λέω ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι καλός προπονητής. Ότι είναι ο κατάλληλος. Είπαμε. Δεν κρίνεται ακόμα. Ο Ρεχάγκελ ξεκίνησε, για να μη ξεχνιόμαστε, το πρώτο επίσημο παιχνίδι 12,5 μήνες αφ' ότου ανέλαβε την εθνική ομάδα. Και αφού έκανε απίθανους πειραματισμούς κατέληξε να παίζει έτσι όπως παίζει ακόμα μέχρι σήμερα η εθνική.

Με την Φινλανδία παίζει σήμερα η εθνική. Το δεύτερο ματς του Ρανιέρι μετά την πεπονόφλουδα από την Ρουμανία στο Καραϊσκάκη. Μέσα στο πρόγραμμα είναι μια δεύτερη γκέλα για την εθνική.

Με την Φινλανδία ήταν το πρώτο ματς του Ρεχάγκελ και λόγω fair-play των αντιπάλων μας φάγαμε μόνο πέντε. Το 4-0 οι Φινλανδοί το έκαναν μέχρι το 25' και μετά το πήγαν στο χαλαρό.

Περισσότερο από ένα χρόνο ήταν στην εθνική ομάδα ο Γερμανός πριν ξεκινήσει η προκριματική φάση του Ευρω 2004. Ο δε Σάντος τα βρήκε όλα έτοιμα. Την πατέντα που αγωνιστικά εφάρμοζε η εθνική ομάδα. Άσε ότι ο Πορτογάλος δούλευε χρόνια στην Ελλάδα (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) και τους ήξερε τους διεθνείς καλύτερα από τις γκόμενές τους.

Ο Ρανιέρι ώρες(!), όχι χρόνια και μήνες, γνώριζε τους διεθνείς όταν έδωσε το πρώτο παιχνίδι με την Ρουμανία.

ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ άλλαξε τη μοίρα της εθνικής ομάδας επί Ρεχάγκελ, μεγάλη αποκάλυψη apodytiriakias.gr


Ακόμα δεν ξεκίνησε ο Ρανιέρι και τον βγάλανε φόλα τον άνθρωπο για την εθνική ομάδα. Φαιδρότητες. Να αξιολογείται ένας επαγγελματίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Χωρίς υπερβολή, ο Ιταλός ακόμα δεν ξέρει πού βρίσκεται. Και πώς να ξέρει όταν στην πραγματικότητα είναι άγνωστοι σ' αυτόν οι παίκτες.
Ήταν τόσο άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα ο Ρεχάγκελ που στο πρώτο ματς, κατά σύμπτωση με Φινλανδία εκτός, έπαιξε με τρεις προωθημένους!!! «Γιατί να παίξουμε με έναν φορ κρούσης» είχε πει στα αποδυτήρια.
Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να καταλήξει ο Γερμανός σ' αυτό που είπε ο ίδιος σε σεμινάριο προπονητών: “Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να παίζει ποδόσφαιρο ανάπτυξης και υπεροχής. Της Ελλάδας της ταιριάζει το ποδόσφαιρο κλεφτοπόλεμου!”.
Ο Ρεχάγκελ με την εθνική ομάδα πέτυχε την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών. Το Ευρω 2004. Αξίζει να θυμηθούμε πως ξεκίνησε η πορεία της εθνικής ομάδας μέχρι τον θρίαμβο της Πορτογαλίας. Προκριματική φάση, πρώτο ματς στην Λεωφόρο με Ισπανία, ήττα 2-0. Δεύτερο ματς στο Κίεβο, ήττα 2-0 από Ουκρανία. Τότε ήταν που οι διεθνείς τα πήραν στο κρανίο. Δηλαδή;
Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γκαγκάτσης, μετά και την ήττα από την Ουκρανία είπε το μεγαλειώδες: “Αυτή δεν είναι εθνική ομάδα, είναι καφενείο!”.
“Ποιος είναι αυτός που θα μας πει καφενείο” οργίστηκαν οι διεθνείς, που δεν είχαν σε εκτίμηση τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Κι όμως! Για όσους ξέρουν, κι αυτό λέγεται για πρώτη φορά, η κουβέντα του Γκαγκάτση λειτούργησε θετικά! Οι διεθνείς το πήραν προσωπικά! Όχι με σκοπό να προκριθούν, αλλά για να μπουν στο μάτι του προέδρου της ΕΠΟ που τους είχε μειώσει.


*Πηγή: sportdog.gr*

“Θα στηριχθούμε στη δύναμή μας”

gioakim_lev
Ο τεχνικός της Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο παιχνίδι που θα δώσει η Εθνική Γερμανίας κόντρα στην Πολωνία. 
Αναλυτικά:
“Παίζουμε με μια δυνατή ομάδα, η οποία διαθέτει παίκτες που γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητές τους. Ο τραυματισμός του Οζίλ μας χάλασε κάπως τα αρχικά σχέδια, όμως με τους Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Ποντόλσκι, Κροος και Γκέτσε έχουμε αρκετή από τη δύναμη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σε αυτή θα στηριχθούμε”.
*Πηγή: arenafm.gr*

Φαινόμενο ο Ρόμπι Κιν!!

Ο Ρόμπι Κιν... ξέσπασε στο Γιβραλτάρ σημειώνοντας κάποια αξιοσημείωτα ρεκόρ! Ξεπέρασε τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ, ενώ σημείωσε πιο γρήγορο χατ-τρικ από τον Φαν Μπάστεν!

Φαινόμενο ο Ρόμπι Κιν!
Αν σε ένα πράγμα είναι σπουδαίος ο Ρόμπι Κιν, αυτό είναι σίγουρα το σκοράρισμα. Ο Ιρλανδός δεν… λυπήθηκε ούτε το ανίσχυρο Γιβραλτάρ. Με ένα ξέσπασμα στο α’ μέρος, σημείωσε χατ-τρικ, το οποίο συνδυάστηκε με ορισμένες εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις για τον επιθετικό των Λος Άντζελες Γκάλαξι!

Αρχικά ξεπέρασε το… φαινόμενο, Ρονάλντο στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών με εθνικές ομάδες. Με τα τρία γκολ που πέτυχε σήμερα (κι ενώ το ματς βρίσκεται στο ημίχρονο 3-0) έφτασε τα 65, άφησε πίσω τον Βραζιλιάνο και έπιασε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στη 12η θέση! Στην Ευρώπη είναι 5ος πίσω από τον Γερμανό, Γκερντ Μίλερ.

Το σημερινό του χατ-τρικ μπορεί να μην είναι το πιο γρήγορο που έχει πετύχει Ιρλανδός (το ρεκόρ κρατάει ο Ντον Γκίβενς από το 1975) έγινε όμως ο πρώτος που τα καταφέρνει πριν το 20ό λεπτό, ξεπερνώντας τον σπουδαίο Ολλανδό, Μάρκο Φαν Μπάστεν (απέναντι στη Μάλτα το 1990). Επιπλέον με 21 τέρματα πέρασε στην κορυφή των σκόρερ σε προκριματικά Euro, μπροστά από τους Γιον Νταλ Τόμασον και Χακάν Σουκούρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πολλές εκπλήξεις από Ρανιέρι!

Μεγάλες εκπλήξεις από τον Κλαούντιο Ρανιέρι στην 11άδα της Εθνικής μας ομάδας για το αποψινό παιχνίδι με την Φινλανδία. Βασικοί οι Αθανασιάδης, Μαυρίας, Καρέλης, Βύντρα.

Πολλές εκπλήξεις από Ρανιέρι
Μεγάλες εκπλήξεις από τον Κλαούντιο Ρανιέρι στην 11άδα της Εθνικής μας ομάδας για το αποψινό παιχνίδι με την Φινλανδία.

Ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε αρκετά νέα πρόσωπα στις αρχικές του επιλογές οι περισσότερες από τις οποίες στην επίθεση.

Εκεί ο Ρανιέρι επέλεξε τους Μαυρία και Καρέλη στα άκρα με τον Αθανασιάδη στην κορυφή.

Ο Καρνέζης θα είναι και πάλι κάτι από την εστία. Στο κέντρο της άμυνας παραμένουν οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. \

Ο Τοροσίδης -τελικά- θα μπορέσει να αγωνιστεί και μάλιστα βασικός. Ο αμυντικός της Ρόμα θα καλύψει το ένα άκρο στην αμυντική γραμμή της Εθνικής, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί σε ποια πλευρά θα αγωνιστεί. Το άλλο άκρο της άμυνας θα καλυφθεί από τον Λουκά Βύντρα.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι είχε δοκιμάσει τον Σταφυλίδη στις προπονήσεις, αλλά -τελικά- ο νεαρός άσος έμεινε εκτός 11άδας.

Στη μεσαία γραμμή βασικοί θα είναι οι Ταχτσίδης, Σάμαρης και Μανιάτης.

Αναλυτικά:

Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Βύντρα, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μανιάτης, Μαυρίας, Καρέλης, Αθανασιάδης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρατς: «Νιώθω καλά και προχωράω»

Δεν έχει φτάσει ακόμα η ώρα για να αποσυρθεί από την εθνική Ρουμανίας ο Ραζβάν Ρατς, ο οποίος αποκάλυψε ότι ξέρει πότε είναι εκείνη στιγμή και αυτή τη στιγμή δεν τον απασχολεί κάτι τέτοιο.

Ρατς: «Νιώθω καλά και προχωράω»
Το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο σημερινό παιχνίδι της Ρουμανίας με την Ουγγαρία θα φορέσει ο διεθνής μπακ του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Ρατς.

Ο 33χρονος αμυντικός έδωσε «μάχη» με τον Κίρικες, όπως αποκάλυψε ο προπονητή τους, Βίκτορ Πιτούρκα, και τελικά έχρισε τον πρώτο.

«Αρχικά ήθελα να είναι αρχηγός ο Κίρικες, αλλά, τελικά, αποφάσισα να είναι ο Ρατς στο 99ο του παιχνίδι με την Εθνική. Ελπίζω να είναι καλά και στη Φινλανδία, όπου θα φτάσει τις 100 συμμετοχές», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Ρατς δήλωσε: «Έχουν περάσει 12 χρόνια από το ντεμπούτο μου με την εθνική ομάδα. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα φτάσω εδώ, ήθελα, όμως, να καταρρίψω ρεκόρ. Ξέρω πότε θα σταματήσω, για την ώρα νιώθω καλά και προχωράω».

Μάλιστα, αυτή θα είναι η 13η φορά που ο Ρουμάνος μπακ θα φορέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού της εθνική του ομάδας.

Αναστασίου: «Σίγουρα καλύτεροι»


Καλύτερος θα είναι ο Παναθηναϊκός μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος υποστήριξε ο Γιάννης Αναστασίου κατά την αναχώρηση της ομάδας για την Τουρκία και το φιλικό με την Μπακάρσερχιρ.

Αναστασίου: «Σίγουρα καλύτεροι»
Την πεποίθησή του ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι σαφώς καλύτερος μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Γιάννης Αναστασίου σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους κατά την αναχώρηση της αποστολής για την Τουρκία και το φιλικό παιχνίδι με την Μπακάρσεχίρσπορ.

«Είναι σαν ένα παιχνίδι προετοιμασίας. Είναι σημαντικό οι παίκτες να μάθουν πως να λειτουργούν σε διεθνής αγώνες και πάνω από όλα τα νέα παιδιά να αποκτούν τέτοιες εμπειρίες. Αυτό το φιλικό θα τους βοηθήσει πολύ να αντιληφθούν τι σημαίνει Ευρωπαϊκό παιχνίδι, να αποκτήσουν εμπειρίες και να δούμε το επίπεδο που βρισκόμαστε», τόνισε – αρχικά- αναφερόμενος στο φιλικό και συνέχισε:

«Εμείς το είχαμε προγραμματίσει το φιλικό εδώ και ένα μήνα, ενώ η Ελπίδων πριν τρεις μέρες έκλεισε την προπόνηση. Ήταν πολύ δύσκολο να το αλλάξουμε. Είναι σημαντικό να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα παιδιά, ενώ πρέπει να βρουν αγωνιστικό ρυθμό ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ήθελα πάρα πολύ να τους έχουμε στη διάθεσή μας για να τους κρίνουμε».

Ο Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στη διακοπή του πρωταθλήματος σχολιάζοντας:

«Ούτως ή άλλως με τον ΟΦΗ θα παίζαμε, απλά τον Παναιτωλικό δε το είχαμε για εκείνη την εποχή. Από τη στιγμή που βλέπουμε πως λειτουργεί το πράγμα, πρέπει να προσαρμοστούμε. Θεωρώ πως είναι άσχημο που την πληρώνουν οι παίκτες και οι ομάδες στην ουσία. Όταν κάποιοι άνθρωποι παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, καλό θα είναι να ρωτούν κι εμάς που μας αφορούν», τόνισε και υποστήριξε για την εικόνα που θα έχει η ομάδα του μετά τη διακοπή:

«Για εμάς είναι σημαντικό που καταφέραμε να δώσουμε έμφαση στα βασικά, σε αυτά που είχαμε από πέρσι στην αρχή της σεζόν σαν φιλοσοφία. Και φέτος, σε ένα σημείο τα είδαμε αυτά αλλά κάποιες φορές δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δουλέψαμε και συνεχίζουμε να το κάνουμε, ώστε μετά την διακοπή να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Στο ποδόσφαιρο, σίγουρα θα χάσεις ένα παιχνίδια, αλλά το θέμα είναι, να κάνεις σωστά πράγματα στο γήπεδο. Θέλει πολύ δουλειά και μεγαλύτερη προσοχή», τόνισε και συνέχισε:

«Όσο περνάει ο καιρός, θα είμαστε όλο και καλύτεροι. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, όλα τα παιδιά αρχίζουν να είναι σε καλή φυσική κατάσταση και μετά την διακοπή πιστεύω θα δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Εμένα δε μου αρέσουν γενικά οι διακοπές, θέλω να παίζουμε συνέχεια. Σίγουρα, μία διακοπή σε βοηθάει να ξεκουραστείς και να πάρεις μερικές ανάσες, όμως πρέπει να επιστρέφεις έτοιμος. Πρέπει να μην κάνουμε τα ίδια λάθη με την προηγούμενη διακοπή, που μας στοίχισαν την ήττα από την Καλλονή», κατέληξε.

Δοκιμασία για τους πρωταθλητές κόσμου!!

Το παιχνίδι της Πολωνίας με την Γερμανία ξεχωρίζει από τα σημερινά για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Δοκιμασία για τους πρωταθλητές κόσμου
Το παιχνίδι της Πολωνίας με την Γερμανία ξεχωρίζει από τα σημερινά για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Τόσο οι Πολωνοί όσο και οι Γερμανοί προέρχονται από νίκες στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών και θέλουν να συνεχίσουν και να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα έναντι του άλλου για την πρόκριση στην τελική φάση.

Φυσικά και οι πρωταθλητές κόσμου έχουν τον πρώτο λόγο αλλά και οι πολωνοί δεν σκοπεύουν να πέσουν αμαχητί.

Αναλυτικά τα σημερινά παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2016

4ος όμιλος
Ιρλανδία – Γιβραλτάρ (19:00)
Σκοτία – Γεωργία (19:00)
Πολωνία – Γερμανία (21:45)

6ος όμιλος
Ρουμανία – Ουγγαρία (19:00)
Φινλανδία – Ελλάδα (21:45)
Β. Ιρλανδία – Νησιά Φερόε (21:45)

9ος όμιλος
Αρμενία – Σερβία (19:00)
Αλβανία – Δανία (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Βρήκε ξανά δίχτυα με το εθνόσημο ο Φαλκάο!!

Έντεκα μήνες χρειάστηκε να περάσουν, λόγω και του σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί, για να καταφέρει ο Ρανταμέλ Φαλκάο να σκοράρει για λογαριασμό της εθνικής Κολομβίας.

Βρήκε ξανά δίχτυα με το εθνόσημο ο Φαλκάο
Ο «τίγρης» είναι εδώ!

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο, όντας στην αρχική ενδεκάδα της εθνικής Κολομβίας στο παιχνίδι με το Ελ Σαλβαδόρ, κατάφερε να σκοράρει.

Η τελευταία φορά που πετύχει κάποιο γκολ με το εθνόσημο ο διεθνής φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στις 14 Νοεμβρίου 2013, στη νίκη με σκορ 2-0 επί του Βελγίου, και χθες σημείωσε το πρώτο της εθνικής του ομάδα.

Μάλιστα, όταν η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του αντίπαλου τερματοφύλακα, όλοι οι συμπαίκτες του πήγαν και αγκάλιασαν, συμμετέχοντας και εκείνοι με τη σειρά τους στη χαρά του 28χρονου παίκτη.

Στη συνέχεια, ο Μπάκα πέτυχε τα άλλα δύο τέρματα (49’ και 51’) της Κολομβίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

Έμεινε Αθήνα ο Καμαρά, κανονικά οι υπόλοιποι!

Λόγω ενός τραυματισμού ο Καμαρά έμεινε στην Αθήνα και δεν θα συμμετάσχει στο σημερινό φιλικό της Καλλονής με την Ακίσαρσπορ.

Έμεινε Αθήνα ο Καμαρά, κανονικά οι υπόλοιποι
Χωρίς τους Καμαρά και Γιουκαρή θα αγωνιστεί η Καλλονή στο σημερινό (17:30) φιλικό με την Ακίσαρσπορ του Φάνη Γκέκα.

Οι δύο ποδοσφαιριστές είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται από τον Γιάννη Μαντζουράκη για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ ο Σενεγαλέζος μετέβη στην Αθήνα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι τις επόμενες μέρες θα κάνει αποθεραπεία και θα επιστρέψει τις προσεχείς ημέρες.

Η αποστολή της Ακίσαρσπορ έφτασε χθες αργά το απόγευμα στην Μυτιλήνη και αντιπροσωπεία της ομάδας μας υποδέχτηκε τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο οδηγώντας τους στο ξενοδοχείο.

Αυτή την ώρα, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση, κάνουν χαλάρωμα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα οφειλόμενο... μνημόσυνο!!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανήκει στο παρελθόν (αλλά ίσως και στο απώτερο μέλλον) του Ολυμπιακού και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τον προπονητή, και για τον... άλλο άνθρωπο!
Διαλέγετε και παίρνετε, τι απ' όλα ταιριάζει στην περίσταση, αναλόγως του γούστου και της αισθητικής μας...
ADVERTISEMENT
Ο Σπύρος Φώσκολος είχε πει κάποτε ότι "από τη στιγμή που προσλαμβάνεται ένας προπονητής, δρομολογείται κιόλας η απόλυση του", ένας Γερμανός το χόντρυνε λέγοντας ότι "τα αγάλματα των προπονητών δεν τα φτιάχνουν από μάρμαρο, αλλά από χαρτί για να τα καίνε πιο εύκολα" και ο Αγγλος μάνατζερ Χάουαρντ Γουίλκινσον, συμπύκνωσε σε μια κυνική, πλην σοφή κουβέντα την ουσία της υπόθεσης...
"Υπάρχουν δυο κατηγορίες προπονητών: αυτοί που μόλις απολύθηκαν κι αυτοί που θα απολυθούν στο μέλλον"!
Εδώ και μερικές ώρες ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνειδητοποιεί μετά θλίψεως ότι ανήκει στην πρώτη κατηγορία και ίσως τώρα συμπάσχει περισσότερο και τον ανταγωνιστή, αλλά κατ' ουσίαν συναγωνιστή του στις προηγούμενες δυο σεζόν: τον Αργύρη Πεδουλάκη, εννοώ, με τον οποίο κονταροχτυπιόταν στα ντέρμπι των αιωνίων, αλλά περισσότερο από τις πράσινες και τις κόκκινες ρομφαίες, οι δυο τους κράδαιναν με υπερηφάνεια τα λάβαρα του... ΣΕΠΚ!
Τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης, εννοώ, διότι αμφότεροι οι συνομήλικοι προπονητές προσλήφθηκαν (με μπόλικη δόση επιφυλάξεων των αφεντικών τους και καχυποψίας του κόσμου) από τους Αγγελόπουλους και από τον Γιαννακόπουλο, μετά την ταυτόχρονη αποχώρηση των Σέρβων κουμπάρων και κλήθηκαν να χωρέσουν στα φαρδιά παπούτσια τους, χωρίς μάλιστα να έχουν την πολυτέλεια ή την άνεση να βάλουν σόλες για να μην τους βγαίνουν!
Η αλληγορία που χρησιμοποιώ έχει το ιδεολογικό υπόβαθρο της, διότι κατά το μάλλον ή ήττον και ο Γιώργος και ο Αργύρης έπεσαν στην περίπτωση όχι μονάχα της διαδοχής επιφανών ξένων, αλλά και στις περικοπές των δαπανών και σε μια γενικότερη εκπτωτική λογική (όχι στους στόχους, αλλά) στους προϋπολογισμούς, χώρια οι προσβολές που έφαγαν ο ένας ως Mποχού κι ο άλλος ως Mister Bean!
Λίγους μήνες μετά το βελούδινο διαζύγιο του με τον Παναθηναϊκό ο Πεδουλάκης βρήκε μια καλή δουλειά στην Ούνικς Καζάν και το ίδιο εύχομαι και ελπίζω να συμβεί και στον Μπαρτζώκα, οπότε πάμ' παρακάτω...
Παρακάτω δεν είναι μόνο ο επόμενος (εφόσον ο Μίλαν Τόμιτς θεωρηθεί υπηρεσιακός και προσωρινός) προπονητής του Ολυμπιακού, αλλά και ο προηγούμενος: ο Μπαρτζώκας δηλαδή ο οποίος (με μερικές ώρες καθυστέρηση σε σχέση με την υποψία των δημοσιογράφων ότι θα το έκανε χθες στη συνέντευξη Τύπου) ανέλαβε την ευθύνη και αποχώρησε...
Παρεμπιπτόντως είναι πολύ βαρετή και κενή περιεχομένου η έκφραση "ανέλαβε την ευθύνη", διότι, διάβολε, εάν δεν το κάνει αυτό ο προπονητής, ποιος θα το κάνει; Συν τοις άλλοις τίθεται κι ένα πρακτικό ζήτημα: από τη στιγμή που δεν γίνεται να φύγει μια ολόκληρη ομάδα, είναι ευκολότερο να αποχωρήσει ο προπονητής...
Σε τέτοιες περιπτώσεις λέγεται πως εάν δεν είσαι μέρος της λύσης ενός προβλήματος, τότε είσαι μέρος του ίδιου του προβλήματος: αυτό ακριβώς υπονόησε στην αρχή της αποχαιρετιστήριας δήλωσης του ο ίδιος ο Μπαρτζώκας, αναγνωρίζοντας με φιλοσοφική διάθεση ότι «είναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει"...
Τι άφησε πίσω του ο Μπαρτζώκας; Ενα τρόπαιο της Ευρωλίγκας (με μια ιστορική πρωτιά μεταξύ των Ελλήνων προπονητών) και μηδέν στα τέσσερα εντός των συνόρων κόντρα στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο κρίνεται ο εκάστοτε προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον ομόλογο του στον Παναθηναϊκό, διότι σε αυτή την περίπτωση ο Πεδουλάκης θα γερνούσε στον πράσινο πάγκο!
Α, για να μην το ξεχάσω, επειδή λέγεται και γράφεται κατά κόρον: δεν υπάρχει πιο κατάφωρη αδικία και μεγαλύτερη ανοησία από την άποψη ότι τάχα ο Μπαρτζώκας πήρε την κούπα στο Λονδίνο με τη συνταγή, με την ομάδα και με την κεκτημένη που άφησε πίσω του ο Ντούντα! Ετερον, εκάτερον, διότι καμιά ομάδα δεν καθοδηγείται και κανείς τίτλος δεν κατακτάται κληρονομικώ δικαιώματι, αλλά οι Ελληνες δοκησίσοφοι έχουν τη δική τους κοσμοθεωρία, στην οποία μάλιστα είχαν ξαναμπλέξει τον Ιβκοβιτς, το 1997. Τότε μάλιστα ήταν πολύ πιο αθυρόστομοι λέγοντας πως με την ομάδα του Ξανθού, ο Ντούντα πήρε το triple crown και με τη δική του πήρε από τα τρία το μακρύτερο!
Αλλά, ξέχασα, ζούμε σε μια χώρα που εάν φωνάξεις "Κύριε πρόεδρε" θα γυρίσουν οι μισοί Ελληνες, ενώ στην προσφώνηση "Κύριε προπονητά", θα γυρίσουν όλοι και μάλιστα για να μη χάνουν χρόνο θα βαστάνε στα χέρια τους κι μένα πινακάκι.
Το είχε πει αυτό και ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε μια συνέντευξη του (νομίζω στον "Πρωταθλητή"), επικαλούμενος μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα ανθρώπων, που τον σταματούσαν στο δρόμο ή τον πλησίαζαν σε εστιατόρια και του έκαναν συστάσεις και παρατηρήσεις!
Δεν προσπαθώ να αποενοχοποιήσω τον Μπαρτζώκα, αλλά δεν θα ήθελα κιόλας να επιβαρύνω το κατηγορητήριο που του έχει απαγγελθεί: προφανώς ο ίδιος ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποια λάθη έκανε και-όσο καιρό διαρκέσει η αγρανάπαυση του, θα αναλογιστεί κι άλλα, που του διέφυγαν μέσα στην πίεση της καθημερινότητας. Στο κάτω κάτω, όπως έλεγε και η Αντζελα Δημητρίου, ουδείς άσφαλτος!
Οπως συμβαίνει με κάθε επαγγελματία, του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού του πιστώνονται τα καλά πράγματα, αλλά και του χρεώνονται τα λάθη και οι παραλείψεις...
Το εάν σε έναν αγώνα άργησε να κάνει μια αλλαγή, ή εάν κράτησε τον Σπανούλη περισσότερο απ' όσο έπρεπε στον πάγκο ή εάν διάλεξε ακατάλληλο ξένο συνιστούν (όλα, μα όλα κι ακόμη περισσότερα από αυτά) το ίδιον του επαγγέλματος. Θεωρώ ότι ο προπονητής ξέρει την ομάδα του και το μπάσκετ περισσότερο από καθέναν εξ ημών και γι αυτό κιόλας βγάζω σπυράκια όταν ακούω ή διαβάζω ότι ο τάδε προπονητής δεν είχε πλάνο...
Τι (δεν) με εξέπληξε μαζί του; Το γεγονός ότι "κύλησε" κι αυτός, όπως όλοι οι προκάτοχοι του στον πάγκο του Ολυμπιακού (μετά τον Ιωαννίδη) στη γκρίνια για τη διαιτησία και στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Εγινε δηλαδή κι αυτός άλλος άνθρωπος (όπως είχε συμβεί κυρίως με τον Γιαννάκη), υπό το καθεστώς της πίεσης που δεχόταν για να νικήσει τον Παναθηναϊκό και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων. Οι "πράσινοι" έχουν δημιουργήσει μια δυναστεία μακράς διαρκείας με όλα τα παρελκόμενα της (σε επίπεδο εξουσίας και ελέγχου της κατάστασης), με αποτέλεσμα οι αιώνιοι αντίπαλοι τους να διαμαρτύρονται συνεχώς: άλλοτε έχουν δίκιο κι άλλοτε υπερβάλλουν και δαιμονοποιούν τα πράγματα, με αποτέλεσμα να δηλητηριάζουν το μυαλό τους και να χάνουν την πνευματική ισορροπία τους, που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουν τα mind games.
Νευρίαζε εν ώρα υπηρεσίας και στις προηγούμενες δουλειές της σχετικώς μικρής θητείας του στην Α1 (Ολύμπια Λάρισας, Μαρούσι, Πανιώνιος) , αλλά, στον Ολυμπιακό... ξεχείλωσε από το άγχος και την πίεση και εμφανιζόταν συχνά απότομος, είρων, με λυμένο το ζωνάρι για καυγά! Αυτός ήταν ο άλλος εαυτός του ή μάλλον ο άλλος εαυτός των προπονητών του Ολυμπιακού, που νιώθουν σαν να κυνηγούν πότε φαντάσματα και πότε χίμαιρες.
Ο Μπαρτζώκας δεν χρειάστηκε, όσο καιρό βρισκόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, να πουλήσει οπαδιλίκι, διότι και οι πέτρες της Πεύκης ξέρουν ότι είναι από μικρός "γαύρος". Ως εκ τούτου εκτός από τον ακραιφνώς επαγγελματικό, είχε και τον αμιγώς συναισθηματικό λόγο να θέλει, όσο κανείς άλλος και να επιδιώκει με όλες τις δυνάμεις του να "ρίξει" τον Παναθηναϊκό και να ενθρονίσει τη δική του ομάδα.
Στο τέλος της ημέρας ο Μπαρτζώκας φεύγει κι αφήνει τη δική του κληρονομιά, το δικό του στίγμα και τη δική του εποχή. Αφήνει επίσης μια καλή, αλλά αδικηθείσα από τον ίδιο τον εαυτό της (στον χθεσινό αγώνα) ομάδα, πολύ μόχθο, αμέτρητες εργατοώρες εντός και εκτός γηπέδου, φιλοδοξίες, όνειρα, προσδοκίες, πόθους και καημούς που όλα αυτά τα φιλτράριζε μέσα στη...γαβροσύνη του. Τίποτε από δαύτα δεν είναι αμελητέα ποσότης και μπορεί κανείς (ούτε ο Θεός ο ίδιος) να μην ξέρει εάν και πότε θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό, σίγουρα πάντως θα βρίσκεται πάντοτε εκεί και δεν εννοώ μονάχα τις πανηγυρικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το βράδυ της 12ης Μαίου του 2013 στην Ο2 Αrena του Λονδίνου και κοσμούν το ΣΕΦ (ως τοιχογραφία), αλλά και ολόκληρη την ιστορική μνήμη...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο «Δράκουλας» της Ρουμανίας!

Ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει την ιστορική κόντρα Ρουμάνων-Ούγγρων, τις δεισιδαιμονίες, τον «σατανά» προπονητή και τον φόβο των 2.500 εκδρομέων.
Οι Ούγγροι με τους Ρουμάνους έχουν διαμάχη από πολύ παλιά. Προφανώς δεν είχε να κάνει με το ποδοσφαιρικό. Πάει ακόμα πιο πίσω ιστορικά και σχετίζεται με τα όμορα τους εδάφη που άλλαζαν κατοχή από καιρούς σε καιρούς. Το τελευταίο συνοριακό υποχρεωτικό... πάρε δώσε ήταν το πέρασμα της Τρανσυλβανίας στην κατοχή της δεύτερης. Οι νικητές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου αποφάσισαν να χαρίσουν την επαρχία στους Ρουμάνους, αφαιρώντας την από την Ουγγαρία που μόλις διαμορφωνόταν, μετά την ήττα και τη διάσπαση της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας.
ADVERTISEMENT
Εκτοτε τα μίση δεν έχουν καταλαγιάσει και πολύ. Κάπως έτσι λοιπόν το μεταξύ τους Σαββατιάτικο (19:00) ματς στο Βουκουρέστι, καθίσταται σημαντικό όχι μόνο από αγωνιστικής πλευράς, αλλά και με όλα τα γύρω γύρω που το συνοδεύουν. Οπως συμβαίνει πάντα δηλαδή σε αυτές τις αναμετρήσεις. Ακόμα πιο κρίσιμο το καθιστά το ταξίδι των 2.500 σκληρών Ούγγρων που θα μεταβούν οδικώς στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αγνούς φιλάθλους που απλά θέλουν να δουν μπαλίτσα ήρεμα κι ωραία και αυτή η ιδιαιτερότητα αρκεί για να καταστήσει το εν λόγω παιχνίδι που διεξάγεται στα πλαίσια του ομίλου της Ελλάδας, ως υψηλής επικινδυνότητας.

Οι Ουγγροι πάντως όσο σκληρή οπαδική αποστολή και να στέλνουν, έχουν τους δικούς τους φόβους. Αν και τα εισιτήρια του αγώνα (4,5 ευρώ) τους τα κάνουν δώρο οι παίκτες της Εθνικής, το ταξίδι αυτό καθ' αυτό είναι αλήθεια πως δεν θεωρείται κατάλληλο για όσους έχουν δεισιδαιμονίες. Αλλωστε στην χώρα τους παραμένουν ακόμα νωπές οι αφηγήσεις από το προηγούμενο ίδιο ταξίδι που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013. Τότε που για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας περίπου 500 Ούγγροι τρομοκρατήθηκαν, διασχίζοντας τα Καρπάθια.
Εκεί όπου εξακολουθεί να τρομάζει ο θρύλος του Δράκουλα, καθώς περνούσε το κομβόι των οπαδών από κάποια χωριά, εμφανίζονταν μπροστά τους χωρικοί ντυμένοι στα μαύρα και κρατούσαν καρφιά, σταυρούς και ό,τι άλλο υπάρχει στην ιστορία του ξακουστού Κόμη. Μάλιστα ακόμα και παπάδες πετάγονταν μπροστά από τα αυτοκίνητα και έκαναν ξόρκια ή εξορκισμούς. Ο,τι και να ήταν, μάλλον έπιασαν και οι γηπεδούχοι νίκησαν 3-0.

Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που ανησυχεί τους Ούγγρους. Βλέπετε όλες αυτές οι δεισιδαιμονίες έρχονται και δένουν αρμονικά με το υπερφυσικό που κατά κάποιο τρόπο πρεσβεύει και ο αντίπαλος προπονητής. Για τον Βίκτορ Πιτσούρκα ανέκαθεν κυκλοφορούσαν περίεργες ιστορίες. Εάν λοιπόν συνδυάσεις τον Κόμη Δράκουλα με το παρελθόν και το μέλλον του 58χρονου εκλέκτορα, τότε αναμφίβολα μπορείς να δείξεις κατανόηση στις φοβίες των φιλοξενούμενων.
Ο Πιτσούρκα που από μικρός ντυνόταν στα μαύρα, είχε αποκτήσει το παρατσούκλι «σατανάς» και στο αυτοκίνητο του εξακολουθεί να έχει πινακίδες με νούμερο 666. Αλήθεια μετά απ' όλα αυτά υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι έχει πιθανότητες η Ουγγαρία;

*Πηγή: gazzetta.gr*

Φυλακή και ποδόσφαιρο: 5 παίκτες που επέστρεψαν!!

Το FourFourTwo παρουσιάζει πέντε ιστορίες παικτών που μπήκαν στη φυλακή και γύρισαν για να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο.
Κολλήματα, εθισμοί, πάθη. Είναι φορές που η φήμη γίνεται μεγαλύτερη όχι χάρη στις εντός των γραμμών επιδόσεις αλλά εξαιτίας εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η παρουσία στο top level συνοδεύεται από πράξεις που έχουν σοβαρές συνέπειες. Ακολουθούν οι ιστορίες πέντε ποδοσφαιριστών που μπήκαν στη φυλακή και επέστρεψαν στο τερέν για να παίξουν ξανά...
ADVERTISEMENT
Τζόι Μπάρτον
Γεννημένος για ξύλο και επιθέσεις εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ο Τζόι Μπάρτον έχει καταδικαστεί συνολικά σε 10 μήνες φυλάκιση και έχει εκτίσει 77 μέρες. Επί των ημερών του στην Νιούκαστλ 'έφαγε' έξι μήνες τον Μάιο του 2008 αφού κρίθηκε ένοχος για συμπλοκή και επίθεση σε ένα σκηνικό που έγινε στο Λίβερπουλ. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πρόσθεσε ακόμα τέσσερις μήνες στο βιογραφικό του για ξυλοδαρμό στο προπονητικό κέντρο στον, τότε συμπαίκτη του, Ουσμάν Νταμπό, στον οποίο προκάλεσε σωματικές βλάβες. Η καριέρα του είναι γεμάτη περιστατικά βίας, με τη μπουνιά στον Πέντερσεν -όταν ήταν Νιούκαστλ- και ο τσαμπουκάς στη... μισή Μάντσεστερ Σίτι -όταν ήταν στην ΚΠΡ- να είναι απλή καθημερινότητα για τον Αγγλο.

Τόνι Ανταμς
Πολλοί παίκτες έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια οινοπνεύματος, όμως ο Ανταμς έσπασε το κοντέρ. Του αλκοτέστ. Τον Δεκέμβριο του 1990 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών αφού συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Independent είχε πιει... 27 φορές πάνω από το όριο. Αφού πέρασε 57 μέρες πίσω από τα κάγκελα, ο θρύλος της Αρσεναλ και παίκτης της Εθνικής Αγγλίας τη δεκαετία του '90,  επέστρεψε στη μοναδική ομάδα της καριέρας του, με την οποία είχε 504 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (1983-2002). Ο κεντρικός αμυντικός είχε παραδεχθεί το πρόβλημα αλκοολισμού και ίδρυσε το Sporting Chance Clinic, που βοηθούσε αθλητές και αθλήτριες να ξεπεράσουν τους εθισμούς τους.
Ζερμέν Πέναντ
Ο Ζερμάν Πέναντ ήταν ένας από τους παίκτες που έφτασαν στο σημείο να φορούν ηλεκτρονικό πομπό εντοπισμού ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο (φωτό στον αριστερό αστράγαλο). Ο Αγγλος εξτρέμ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για τρεις μήνες επειδή οδηγούσε μεθυσμένος τον καιρό που ήταν δανεικός στην Μπέρμιγχαμ και όταν ύστερα από 30 μέρες επέστρεψε από τη φυλακή, οι Μπλε τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή. Τελικά έμεινε στην ομάδα για έναν χρόνο και στη συνέχεια αποκτήθηκε από την Λίβεπουλ υπογράφοντας συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια. Ο κάποτε ταχύτατος μεσοεπιθετικός, που στο παρελθόν βρέθηκε κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης, στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε ομάδες όπως Σαραγόσα και Στόουκ.

Ντάνκαν Φέργκιουσον
Το 1995 και ενώ ήταν παίκτης της Εβερτον, στον Φέργκιουσον επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών. Εναν χρόνο πριν, ο Σκωτσέζος αγωνιζόταν στην Ρέιντζερς και είχε επιτεθεί εντός αγωνιστικού χώρου στον αμυντικό της Ρέιθ Ρόβερς, Τζον ΜακΣτέι, στον οποίο είχε ρίξει κουτουλιά. Ο επτά φορές διεθνής φορ πέρασε τελικά 44 μέρες στη φυλακή, ενώ το βιογραφικό του... κοσμούν συνολικά τέσσερις επιθέσεις, οι οποίες τον κάνουν έναν από τους πιο σκληρούς παίκτες που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Το 1999 εντάχθηκε στο δυναμικό της Νιούκαστλ αλλά έμεινε εκεί για μόλις έναν χρόνο, αφού επέστρεψε στα Ζαχαρωτά και έκλεισε εκεί την καριέρα του.
Λι Χιούζ
Ενώ ήταν παίκτης της Γουέστ Μπρομ το 2004 ο Χιούζ καταδικάστηκε σε ποινή έξι (!) ετών αφού έχοντας συνδυάσει αλκοόλ και κοκαΐνη χτύπησε με την Mercedes του σταθμευμένο όχημα στο οποίο μέσα βρίσκονταν τρεις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε ακαριαία. Μετά το τραγικό συμβάν, η ομάδα ακύρωσε αμέσως το συμβόλαιό του και τον Αύγουστο του 2007, αφού είχε περάσει τρία χρόνια στη φυλακή, επέστρεψε στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Ολνταμ βάζοντας μάλιστα 25 γκολ σε δύο χρόνια. Επόμενος σταθμός ήταν η Νοτς Κάουντι στην οποία έπαιξε για τέσσερα χρόνια και σε 128 συμμετοχές πέτυχε 59 γκολ. Σήμερα είναι 38 ετών και παίζει μπάλα στην Φόρεστ Γκριν (33 ματς, 14 γκολ).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μια 18άδα... Σουπερλιγκάτοι στη Football League!!

Το πρωτάθλημα της Football League ξεκίνησε και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές επιπέδου Σούπερ Λιγκ, που θα κοσμούν τα γήπεδα της δεύτερης Εθνικής.  
Αρκετά νέα παιδιά υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Football League, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα... μεγάλα ονόματα! Ειδικά από ποδοσφαιριστές που έχουν παρελθόν στη Σούπερ Λιγκ γίνεται ένας μικρός χαμός...
ADVERTISEMENT
Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τους 18 καλύτερους απ’ αυτούς και σας παρουσιάζει μια αποστολή... Σούπερ Λιγκ που αυτή τη σεζόν θα αγωνίζεται στα γήπεδα της Football League.
Τερματοφύλακες
Σρνταν Μπλάζιτς (Λαμία): Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας επέστρεψε στη χώρα μας, μετά το πέρασμά του από την Κύπρο, για λογαριασμό της Λαμίας. Στο πρώτο του πέρασμα από την Ελλάδα είχε αγωνιστεί για τρία χρόνια (59 συμμετοχές) στον Λεβαδειακό και για μία χρονιά (12 συμμετοχές) με τον Παναιτωλικό. Ενδιάμεσα, το 2010 βρέθηκε και στη Σταντάρ Λιέγης, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμός της ομάδας από το Αγρίνιο.
Σωτήρης Λυμπερόπουλος (Καλλιθέα): Τι να πρωτοπείς για τον πολύπειρο Έλληνα τερματοφύλακα... Με παραστάσεις από αγώνες Α Εθνικής πάρα πολλές, με ομάδες όπως η Καλαμάτα, ο Εθνικός, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ακράτητος, η Καστορία και φυσικά η Ξάνθη, εκεί όπου βρέθηκε μέχρι και το 2013 και έχει αγωνιστεί τα περισσότερα παιχνίδια Σούπερ Λιγκ. Από την περασμένη περίοδο κοσμεί τα γήπεδα της Football League υπερασπιζόμενος την εστία της Καλλιθέας
Αμυντικοί
Νίκος Γεωργέας (ΑΕΚ): Ο μεγάλος αρχηγός της ΑΕΚ, ετοιμάζεται να επιστρέψει με τον «δικέφαλο» στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, την φετινή χρονιά θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 37 του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Έχει στο βιογραφικό του 13 χρόνια πρώτης Εθνικής. Από το 2000 έως το 2012 με την φανέλα της ΑΕΚ (187 συμμετοχές) και την περίοδο 2012-2013 με τη Βέροια (18 συμμετοχές).
Δημήτρης Κολοβέτσιος (ΑΕΚ): Από τους μικρούς της παρέας, που έχουν καταφέρει όμως να αγωνιστούν και να τα πάνε πάρα πολύ καλά στη Σούπερ Λιγκ. Δύο χρόνια και 13 συμμετοχές με τη Λάρισα, πριν έρθει ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγωνίστηκε μέχρι και πέρσι και κατάφερε να κάνει 61 συμμετοχές και να κάνει το άλμα στη καριέρα του πηγαίνοντας μεν στη δεύτερη Εθνική, αλλά και στην ΑΕΚ, η οποία ετοιμάζεται για το μεγάλο come back!
Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι (Ηρακλής): Τον γνωρίσαμε στον Αστέρα Τρίπολης το 2009. Εκεί κατάφερε να κάνει εξαιρετικές χρονιές και ήταν στην ομάδα που... μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια μέσω της Σούπερ Λιγκ. Το καλοκαίρι αποχώρησε και πλέον θα αγωνίζεται στον Ηρακλή, ευελπιστώντας σε επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια από τη νέα χρονιά.
Ευθύμης Κουλουχέρης (Αναγέννηση Καρδίτσας): Από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστής της Fotball League! Μετρά 113 συμμετοχές στη καριέρα του και όλες είναι σε επίπεδο πρώτης Εθνικής! Όλα ξεκίνησαν από την Προοδευτική, πριν έρθει η πρόκληση του Ολυμπιακού και εν συνεχεία κάνει το μεγάλο μπαμ με τη φανέλα του Άρη. Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, κάνοντας 44 συμμετοχές και πλέον θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη καριέρα του στη δεύτερη Εθνική με τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας.
Θανάσης Μουλόπουλος (Λάρισα): Ακόμα ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής με πολλές συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Λεβαδειακού από το 2007 και μετά. Πλέον με τη Λάρισα, ονειρεύεται την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ και ακόμα περισσότερες συμμετοχές σε αυτή με τη φανέλα της ΑΕΛ.
Μέσοι
Χρήστος Πατσατζόγλου (Ηρακλής Ψαχνών): Ποδοσφαιριστής με πάρα πολλές εμπειρίες και από αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως είναι και ο μόνος ποδοσφαιριστής της δεύτερης Εθνικής που έχει αγωνιστεί ακόμα και σε Μουντιάλ! Ο Χρήστος Πατσατζόγλου, συνεχίζει πλέον στον Ηρακλή Ψαχνών, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει την τεράστια καριέρα του στον Ολυμπιακό; Την αρχή της καριέρας του στη Ξάνθη; Το πέρασμά του από την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα; Και όλα αυτά στη πρώτη Εθνική, με εξαίρεση μια χρονιά στα Γιάννινα. Πλέον θα αγωνιστεί για δεύτερη σερί χρονιά μαζί με τον αδερφό του στα Ψαχνά
Κώστας Νεμπεγλέρας (Λάρισα): Οι 214 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ μιλάνε από μόνες τους. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας που εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στην αγαπημένη του Λάρισα, στα 39 του πλέον, συνεχίζει να αγωνίζεται και επιστρέφει στη Football League. Έχοντας φυσικά πίσω του μια μεγάλη καριέρα στη πρώτη κατηγορία με Πανηλειακό, Ηρακλή, Ατρόμητο και φυσικά τον μεγάλο Άρη με τον οποίο έγραψε ιστορία και στην Ευρώπη.
Εγκούτο Ολίσε (Απόλλων 1926): Τον γνωρίσαμε το 2008 όταν έφτασε στη χώρα μας για λογαριασμό του Πανθρακικού. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια, πριν συνεχίσει στον Εργοτέλη που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη Σούπερ Λιγκ. Από το 2012 αγωνίζεται στα γήπεδα της Football League, αρχικά με τη φανέλα της Παναχαϊκής, πέρσι με αυτή του Ολυμπιακού Βόλου και φέτος θα αγωνιστεί με αυτή του Απόλλωνα 1926.
Ντιέγκο Ρομάνο (Ηρακλής): Τον γνωρίσαμε όταν έφτασε στη χώρα μας το 2008 για λογαριασμό του Εργοτέλη. Εκεί θα αγωνιστεί συνολικά 154 φορές και οι περισσότερες από αυτές ήταν στη Σούπερ Λιγκ, με κάποιες μάλιστα να είναι εξαιρετικές. Πλέον συνεχίζει στον Ηρακλή, τον οποίο θέλει να επαναφέρει στη πρώτη κατηγορία.
Σωτήρης Κωνσταντινίδης (Εθνίκος Σερρών): Ο αρχηγός του Εθνικού Σερρών, στα 37 του, συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας μια μεγάλη καριέρα στις πλάτες του. Ηρακλής με 110 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ και φυσικά ΑΕΚ με 125 και ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ στη πρώτη Εθνική έχει φορέσει και τη φανέλα του Ιωνικού. Πλέον με τον Εθνικό Σερρών, ευελπιστεί να καταφέρει κάτι καλό...
Παναγιώτης Λαγός (Απόλλων Σμύρνης): Ένας άτυχος ποδοσφαιριστής, που παρ’όλα αυτά κατάφερε να κάνει μια αρκετά αξιόλογη καριέρα στη πρώτη Εθνική. Από το 2002 στον Ηρακλή μέχρι το 2006 μέτρησε 76 συμμετοχές και τη τελευταία του χρονιά απασχόλησε όλες τις μεγάλες ομάδες με την ΑΕΚ τελικά να τον αποκτά. Εκεί έμεινε 7 ολόκληρα χρόνια, αλλά οι τραυματισμοί τον κράτησαν στις 91 συμμετοχές. Πλέον είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση στον Απόλλων Σμύρνης με τη φανέλα του οποίου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Football League.
Σίλβα Τζούνιορ (Λάρισα): Στην Ελλάδα ήρθε το 2006, αγωνίστηκε στην πρώτη Εθνική με τον Εργοτέλη μέχρι και το 2012, πριν τον αποκτήσει (μετά από 139 συμμετοχές) ο Παναιτωλικός. Στο Αγρίνιο, αγωνίστηκε 56 φορές σε δύο χρόνια και πλέον συνεχίζει στη Λάρισα, στη προσπάθεια που κάνει η ομάδα να επιστρέψει στη πρώτη κατηγορία.
Επιθετικοί
Εμανούελ Περόνε (Ηρακλής): Τον γνωρίσαμε στον Ιωνικό το 2005 όπου έμεινε για ένα χρόνο και αγωνίστηκε 26 φορές πριν βρεθεί στον Απόλλων Καλαμαριάς. Με τον Ατρόμητο αγωνίστηκε και πάλι στη Σούπερ Λιγκ και έκανε το μεγάλο... μπαμ με 65 συμμετοχές και 23 γκολ σε τρία χρόνια. Ένα σύντομο πέρασμα από την Ανόρθωση και επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης το 2011, όπου έμεινε για δύο χρόνια και πέρσι συνέχισε στη Καλλονή. Πλέον με τον Ηρακλή ευελπιστεί πως θα πετύχει τα γκολ που χρειάζεται ο «Γηραιός» για να φτάσει στην άνοδο.
Ηλίας Αναστασάκος (Λάρισα): Οι περισσότεροι τον έμαθαν την τελευταία 10ετία, ωστόσο η καριέρα του στη πρώτη Εθνική άρχισε στις αρχές του 2000 όταν έκανε 1 συμμετοχή με την ΑΕΚ! Μετά τηνμ καταπληκτική του χρονιά με τον Αστέρα στη τελευταία του χρονιά στη Β’ Εθνική, τον πήρε ο Θρασύβουλος όπου σε δύο χρόνια πέτυχε 28 γκολ σε 45 ματς και φυσικά ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα. Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη καριέρα του, εκεί έμεινε για ένα χρόνο, πριν βρεθεί στον Ατρόμητο και από εκεί στον Πλατανιά. Πλέον συνεχίζει και αυτός στη Λάρισα και είναι έτοιμος με τα γκολ του να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του.
Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ): Πρώτη φορά που έπαιξε στη Σούπερ Λιγκ ήταν με την ομάδα του Ακράτητου, πριν το 2006 βρεθεί για πρώτη φορά στον Πανιώνιο και μετά από τρία χρόνια πάει στον Άρη. Πουθενά δεν είχε δείξει τον πραγματικό του εαυτό, έτσι το 2011 έρχεται και η ώρα της Δόξας Δράμας που είχε επιστρέψει στη πρώτη Εθνική, αλλά στον ένα χρόνο που έμεινε εκεί και πάλι δεν κατάφερε να δειξει πολλά πράγματα. Ωστόσο από το 2012 επέστρεψε στον Πανιώνιο και έκανε δύο εξαιρετικές χρονιές. Αυτές έφεραν την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, όπου ελπίζει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε και να γυρίσει με τον «δικέφαλο» και πάλι στη Σούπερ Λιγκ.
Δημήτρης Σουάνης (Λάρισα): Ακόμα ένας επιθετικός, που για δεύτερη χρονιά θα αγωνιστεί στη Football League. Μετά την περσινή χρονιά και την άνοδο με τη Κέρκυρα, ευελπιστεί να κάνει το ίδιο και για τη Λάρισα. Ωστόσο, οι περισσότερες παραστάσεις του είναι στη Σούπερ Λίγκ. Κυρίως με τη Ξάνθη (87 συμμετοχές και 10 γκολ), αλλά και με τους Πανθρακικό και Πανιώνιο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ποιος είναι ο Κρις Φλέμινγκ!!

Ο Κρις Φλέμινγκ φέρεται να αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού για την τεχνική ηγεσία και το gazzetta.gr καταγράφει την καριέρα του τέσσερις φορές πρωταθλητή Γερμανίας. 
Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν σε ακόμα ένα παιχνίδι που κρινόταν τίτλος να φύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ παρ' ό,τι οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική τους ηγεσία απ' το απόγευμα της Παρασκευής.
ADVERTISEMENT
Τα πρώτα ονόματα για την διάδοχη κατάσταση δεν άρχισαν να δουν το φως της δημοσιότητας με πιο πρόσφατο εκείνο του Κρις Φλέμινγκ. Ο 44χρονος τεχνικός έρχεται από μία άκρως επιτυχημένη καριέρα στη γερμανική Μπάμπεργκ, με τη συνεργασία των δύο πλευρών ωστόσο να έχει άδοξο τέλος έπειτα από έξι χρόνια, με τον πρόωρο αποκλεισμό από τα play offs τον περασμένο Μάιο.
Με τον Αμερικανό στον πάγκο της άλλωστε η γερμανική ομάδα κατέκτησε τα περισσότερα από τα πρωταθλήματα που έχει στην τροπαιοθήκη της και συγκεκριμένα τα τέσσερα συνολικά εκ των έξι που μετράει, τα οιποία μάλιστα ήταν και συνεχόμενα, ήτοι από το 2009 ως και το 2013! Την ίδια στιγμή κατέκτησε παράλληλα τέσσερα Κύπελλα Γερμανίας, τα τρία από αυτά με τη Μπάμπεργκ
Το... ξεπέταγμα του Φλέμινγκ
Το όνομά του πάντως ο νεαρός κόουτς δεν το "έφτιαξε" στη Μπάμπεργκ, αλλά στους Άρτλαντ Ντράγκονς, όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς μαζί του ο σύλλογος βγήκε από την αφάνεια του γερμανικού μπάσκετ. Παίκτης της ομάδας για τέσσερα χρόνια, από το 1994-2000 κι αφού ολοκλήρωσε μαζί της την καριέρα του, έχοντας πρώτα πάρει το... βάπτισμα του πυρός ως βοηθός προπονητή (παράλληλα και παίκτης τη διετία 1998-2000), ανέλαβε την ομάδα ως head coach το 2000, όπου βρισκόταν ακόμα στη Β' κατηγορία. Μετά τη 2η και την 3η θέση που κατέλαβε στις δύο πρώτες του σεζόν στη Β' κατηγορία, η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή, αφού ήρθε η πολυπόθητη άνοδος κι έκτοτε κάθε σεζόν ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, με εξαίρεση την τελευταία του, το 2007-8.
Η χρονιά εξάλλου που είχε προηγηθεί τότε για τους Ντράγκονς αποτέλεσε μία τεράστια υπέρβαση, καθώς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά  τερμάτισαν στη 2η θέση για να έρθει και ο παρθενικός τίτλος την επόμενη σεζόν, με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ.
Το... μεγάλο βήμα στη Μπάμπεργκ
Έπειτα από μία απόλυτα επιτυχημένη πορεία με την Άρτλαντ, είχε έρθει η ώρα για τον Αμερικανό να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και η Μπάμπεργκ αποτελούσε την ιδανική περίπτωση για εκείνον. Εκτός άλλωστε από τα τέσσερα σερί πρωταθλήματα που είχε μαζί της μαζί με τα τρία σερί νταμπλ, την επανέφερε στα... σαλόνια της Ευρωλίγκα και μάλιστα για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της κατάφερε να περάσει στο Top 16, τη σεζόν 2012-13.
To 2011 δε, ο Φλέμινγκ αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς στη Γερμανία, έπειτα από ακόμα μία σεζόν όπου η Μπάμπεργκ είχε... σαρώσει ό,τι τίτλο βρήκε μπροστά της κι έχοντας επανέλθει στην Ευρωλίγκα μετά από δύο χρόνια.
Γνώριμος στο Λιμάνι
το όνομα του του 44χρονου τεχνικού πάντως δεν έρχεται για πρώτη φορά στο "ερυθρόλευκο" προσκήνιο, καθώς τα σενάρια τον ήθελαν ως πιθανό διάδοχο και το 2012, στη μετά Ίβκοβιτς δηλαδή εποχή και πριν τελικά αναλάβει ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Μπορεί εξάλλου να πρόκειται για Αμερικανοθρεμμένο τεχνικό, ωστόσο έπειτα από τόσα χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει εοικειωθεί απόλυτα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Ως τεχνικός της Μπάμπεργκ μάλιστα ο Φλέμινγκ είχε νικήσει τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό, με το στοιχείο που τον ξεχωρίζει να είναι η ικανότητά του να "χτίζει" ομάδες.
Όσο για το ξεκίνημά του, ο γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ coach, είναι απόφοιτος του Ρίτσμοντ, όπου και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια, πριν φτιάξει το 1994 βαλίτσες για την Ευρώπη και τους Άρτλαντ Ντράγκονς, στους οποίους κι έμελλε τελικά να ριζώσει.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Τραμπουκισμοί και ύβρεις στο ΣΕΦ!!

Τι πραγματικά έγινε στο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ; Το gazzetta.gr σας μεταφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της Live Sport, που σηματοδοτεί άλλη μία -ούτε η πρώτη, ούτε δυστυχώς η τελευταία- νύχτα ντροπής στον ελληνικό αθλητισμό. Το «πανηγύρι των ζουρλών» που έλεγε μια ψυχή...
Σχεδιασμένο; Ναι. Οργανωμένο; Σίγουρα ναι. Και σε τελική ανάλυση, αποτελεσματικό. Ό,τι έγινε μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο ΣΕΦ ήταν δίχως άλλο ενδεικτικό τόσο της απογοήτευσης, του εκνευρισμού και του θυμού των οπαδών του Ολυμπιακού για τη -νέα- ήττα από τον Παναθηναϊκό, αλλά και προάγγελος για του τι θα ακολουθούσε.
ADVERTISEMENT
Δεν γνωρίζουμε αν τα αφεντικά του Ολυμπιακού ήταν ενήμερα για την «επιτροπή υποδοχής» στο ΣΕΦ, όμως τα όσα έλαβαν χώρα δεν τιμούν καθόλου όσους ασχολούνται με την ομάδα. Και ο λόγος; Μπαρτζώκας και παίκτες έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των φανατικών οπαδών δίχως την παραμικρή συμπαράσταση, δίχως την παραμικρή προστασία. Πήγαν δηλαδή στο ΣΕΦ σαν πρόβατα για σφαγή.
Πέντε λεπτά πριν την άφιξη του πούλμαν τα 50 άτομα που βρίσκονται έξω από το πάρκινγκ των αθλητών ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από κάποιους φιλάθλους που... συνόδευαν με μηχανές την αποστολή για την επικείμενη άφιξή της. Ο υπεύθυνος ασφαλείας της ομάδας έφτασε ένα λεπτό αργότερα και συνομίλησε με αρκετούς οπαδούς σε χαλαρό ύφος. Εκείνος ζήτησε από το πούλμαν να σταματήσει εκτός πάρκινγκ ώστε να πάνε άπαντες πεζή στην είσοδο αθλητών.
Στη θέα του Μπαρτζώκα οι πρώτοι οπαδοί τον περικύκλωσαν και τον έβριζαν χυδαία. «Μας ξεφτίλισες, μην πατήσεις ξανά το πόδι σου εδώ, σήκω φύγε μόνος σου, χάσατε από τα πιτσιρίκια, ο Μποχωρίδης σας κέρδισε ρε», ήταν οι πιο light ατάκες. Κάποιοι αγκάλιασαν τον Μίλαν Τόμιτς που είναι ιδιαιτέρως αρεστός από τους φανατικούς αλλά όλοι σάστισαν μπροστά σε αυτό που ακολούθησε. Οι 100 οργανωμένοι που ήταν «κρυμμένοι» δίπλα στο πάρκινγκ έκαναν με όλη τη σημασία της λέξης «ντου» φωνάζοντας. Φορώντας κουκούλες και με άγριες διαθέσεις περικύκλωσαν τον Μπαρτζώκα. Τον έσπρωξαν πάνω σε ένα αυτοκίνητο το οποίο άρχισαν να χτυπάνε με μανία. Μέσα στον απίστευτο χαμό κάποιος χτύπησε τον -πρώην πλέον- τεχνικό της ομάδας ο οποίος είναι θαύμα πως κρατήθηκε και δεν αντέδρασε. Αμέσως οι γύρω από τον έξαλλο οπαδό φίλοι του τον πήραν... σηκωτό και τον απομάκρυναν. Ήταν εμφανές ότι δεν ήθελαν να χτυπήσουν τον Έλληνα τεχνικό αλλά να τον τρομοκρατήσουν. Ο Βασίλης Σπανούλης κινήθηκε προς τον Μπαρτζώκα για να του παράσχει βοήθεια αλλά ο όχλος δεν του το επέτρεψε.
Πιο δίπλα ο Μάντζαρης τα άκουγε στο δρόμο προς την είσοδο αθλητών από 10 άτομα. «Βαζελάκι, να πας στον Τράκη, ήθελες και περισσότερα χρήματα, άχρηστε» του έλεγαν μεταξύ άλλων.
Ο Γιώργος Πρίντεζης έμοιαζε με στήλη άλατος στην είσοδο του πάρκινγκ παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα. Τον περικύκλωσαν 15-20 άτομα και του φώναζαν σε έντονο ύφος αλλά εκείνος με ένα απλανές βλέμμα δεν είχε καν το κουράγιο να απαντήσει. Άκουγε αμίλητος, ανέκφραστος, αποσβολομένος με την έκφραση του προσώπου του να σημαίνει «τι άλλο θα ζήσουμε».
Όταν εμφανίσθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας ο Μπαρτζώκας βρήκε την ευκαιρία να μπει στο γήπεδο αφού ο πρώτος εισέπραξε τη μήνη των οπαδών με αφορμή την ένσταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός. «Μας ξεφτιλίζετε. Κάνετε αυτά που μας κοροϊδεύουν» του είπε κάποιος σε έντονο ύφος, ο κ.Σκινδήλιας απάντησε στον ίδιο τόνο και προκάλεσε την έκρηξη των οργανωμένων που άρχισαν να φωνάζουν σύνθημα εναντίον του. Οι Αμερικανοί Ντάνστον, Χάντερ και Λαφαγέτ σε όλο αυτό το διάστημα είχαν «ταμπουρωθεί» στα αυτοκίνητά τους περιμένοντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα για να φύγουν. Φευ όμως.
Οι οργανωμένοι άρχισαν να χτυπάνε τη τζαμαρία στην είσοδο αθλητών και στη συνέχεια μπήκαν στο χολ όπου φώναζαν συνθήματα για αρκετή ώρα μέχρι να αποχωρήσουν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Και πάλι πρώτος ο Χάμιλτον!

Όπως και στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο πιλότος ο οποίος πραγματοποίησε τον καλύτερο στα τρίτα και τελευταία πριν τις κατατακτήριες για το αυριανό γκραν-πρι στη Ρωσία.

Και πάλι πρώτος ο Χάμιλτον
Όπως και στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο πιλότος ο οποίος πραγματοποίησε τον καλύτερο στα τρίτα και τελευταία πριν τις κατατακτήριες για το αυριανό γκραν-πρι στη Ρωσία.

Ο Ρόσμπεργκ και ο Μπότας συμπληρώνουν την τριάδα.

Αναλυτικά η κατάταξη των τρίτων ελεύθερων δοκιμών:

1. Χάμιλτον, Mercedes
2. Ρόσμπεργκ, Mercedes
3. Μπότας, Williams
4. Ρικιάρντο, Red Bull
5. Μάσα, Williams
6. Κβίατ, Toro Rosso
7. Ραϊκόνεν, Ferrari
8. Αλόνσο, Ferrari
9. Βερνιέ, Toro Rosso
10. Φέτελ, Red Bull
11. Μπάτον, McLaren
12. Χούλκενμπεργκ, Force India
13. Πέρες, Force India
14. Σούτιλ, Sauber
15. Γκουτιέρες, Sauber
16. Γκροσάν, Lotus
17. Μάγκνουσεν, McLaren
18. Έρικσον, Caterham
19. Κομπαγιάσι, Caterham
20. Τσίλτον, Marussia
21. Μαλδονάδο, Lotus
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στα Σπάτα ο Μελισσανίδης!


Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη πραγματοποιείται η προπόνηση της ΑΕΚ για την πρώτη αναμέτρηση της στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Football League.

Στα Σπάτα ο Μελισσανίδης
Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη πραγματοποιείται η προπόνηση της ΑΕΚ για την πρώτη αναμέτρηση της στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Football League.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ έφτασε αρκετά νωρίτερα από τις 12:00 που ήταν η προγραμματισμένη έναρξη της προπόνησης στα Σπάτα.

Έκανε μια βόλτα στις εγκασταστάσεις, είχε συνομιλίες με άτομα της ομάδας και παρακολούθησε ένα μικρό χρονικό διάστημα του αγώνα της ομάδας Κ17 με τη αντίστοιχη της Γλυφάδας.

Τέλος, μίλησε με τους παίκτες της πρώτης ομάδας πριν εκείνοι βγουν στο χορτάρι για την προπόνησή τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θρυλικές ενδεκάδες!!

Superclasico στο Πεκίνο και 100 χρόνιας ιστορίας γεμάτη μαγεία, πάθος και κόντρες! Ενδεκάδες από... χρυσό που έκαναν το ποδόσφαιρο «Βασιλιά των σπορ»! Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος. 
Superclasico de las Americas, η αναμέτρηση που συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορίας γεμάτη μαγεία, ένταση και πάθος. Δίχως αμφιβολία οι δυο πιο εμβληματικές ομάδες, με αντιπαλότητα, αλλά και... κόντρες που ακόμα δεν έχουν λυθεί. Οπως, ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πελέ ή Μαραντόνα; Το καυτό αυτό θέμα άρχισε με την εμφάνιση του Ντιέγκο το 1980, αλλά ακόμα συνεχίζεται... Το Πεκίνο φιλοξενεί ένα σπουδαίο φιλικό και μεις γυρίζουμε πίσω για να φτιάξουμε τις ενδεκάδες Βραζιλιάνων και Αργεντίνων που έγραψαν ιστορία! Τα διλήμματα αρκετά, ο πάγκος γεμάτος, αλλά στο βασικό σχήμα χωράνε οι πιο εμβληματικές φιγούρες!
 
 
Τερματοφύλακες: Σε αυτή τη θέση ελάχιστες φορές οι δυο ομάδες είχαν αξιοπιστία. Σε αυτό τον αιώνα, ο Γκιλμάρ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η Βραζιλία βοηθώντας στην κατάκτηση των τροπαίων του 1958 και του 1962. Ο τερματοφύλακας - άγγελος της Σελεσάο είναι άλλωστε ο μοναδικός γκολκίπερ με δυο Παγκόσμια κύπελλα. Επιβλητικός, έμπειρος και με αξιοθαύμαστη ευελιξία, εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους Βραζιλιάνους γκολκίπερ όλων των εποχών.
 
Στην Αργεντινή, ο Φιγιόλ θεωρείται ως ο «άγγελος» της, αφού στην παρθενική του συμμετοχή το 1978 κατάφερε να σηκώσει την κούπα του Παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ αναδείχθηκε ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία της χώρας. Δεν ξεχνάμε Ταφαρέλ, Γκοϊκοετσέα, αλλά και τον... Ρομέρο που στα γήπεδα της Βραζιλίας το πάλεψε... μόνος για την κούπα!
ADVERTISEMENT
 
Μπακ (Δεξιά - Αριστερά): Πολλές επιλογές, αλλά και... διλήμματα. Και μπορεί για την Αργεντινή ο θρυλικός Χαβιέ Ζανέτι να είναι ό,τι καλύτερο (145 συμμετοχές), αλλά στη Βραζιλία είμαστε ανάμεσα σε Κάρλος Αλμπέρτο, Καφού. Ο πρώτος το 2002 έγινε πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε σε 3 τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, ρέκορντμαν συμμετοχών, 2 Μουντιάλ, 2 Κόπα Αμέρικα, μάλλον του δίνουν  το πάνω χέρι απέναντι στον παιχταρά Κάρλος Αλμπέρτο, που κανείς δεν ξεχνά την πορεία του στον δρόμο για την κούπα το 1970.
 
Στα αριστερά τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Ρομπέρτο Κάρλος από τη μία, Χουάν Πάμπλο Σορίν από την άλλη. Βέβαια, δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσουμε τον Θρύλο, Νίλτον Σάντος, ο οποίος ήταν μέλος της ομάδας των δυο Μουντιάλ (1958-1962). Μάλιστα, η FIFA τον ανέδειξε τον καλύτερο αριστερό μπακ όλων των εποχών! Εξαιρετικός και το Ταραντίνι για την Αργεντινή, αλλά η εμβληματική φιγούρα του Σορίν τον βάζει στον πάγκο!
 
Κέντρο άμυνας: Λούσιο και Μπελίνι από τη μία, Πασαρέλα και Ρουγκέρι από την άλλη. Η Βραζιλία ποτέ δεν έβγαζε μεγάλους αμυντικούς, όμως οι δυο πρώτοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Βράχος της ομάδας του 2002 ο Λούσιο (105 εμφανίσεις), αρχηγός στο Μουντιάλ του 1958 ο Μπελίνι. Φυσικά, έχουμε και τον Αλνταΐρ (81 συμμετοχές), αλλά η ομάδα του 1994 δεν μας είχε... θολώσει!
 
Οι δυο Αργεντίνοι που προαναφέραμε ήταν εκθαμβωτικοί. Ο Πασαρέλα αρχηγός της ομάδας το 1978 και ο δεύτερος, ηγέτης της άμυνας το 1986. Σκληροί αμυντικοί, ικανότατοι με τη μπάλα, έγραψαν τη δική τους ιστορία!
 
Μέσοι: Ντίντι και Γκέρσον για τη Βραζιλία, Μασκεράνο, Ράτιν για την Αργεντινή. Ο Ντίντι ήταν ο επιτελικός μέσος που... έψαχνε το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, όταν τον βρήκε έκανε... θαύματα! Σούπερ συμβολή στα Μουντιάλ του 1958 και του 1962, σπεσιαλίστας στα στημένα, δεν «ζούσαν» χωρίς αυτόν ο Πελέ, ο Βαβά και ο Γκαρίντσα. Ο Γκέρσον ήταν ο μαέστρος της ομάδας του 1970, χωρίς αυτόν η ομάδα έχανε σε ώθηση. Κανείς δεν ξεχνά και τον Ντούνγκα, από τους πιο εργατικούς παίκτες στην ιστορία της Βραζιλίας. 
 
Στον αντίποδα, ο Μασκεράνο πήγε φέτος να το σηκώσει μόνος του! Απίστευτα εργατικός, μαχητής, με 103 συμμετοχές είναι ο παίκτης που κερδίζει μια θέση στο κέντρο. Δίπλα του ο εμβληματικός αρχηγός της Μπόκα, Αντόνιο Ρατίν. Δεν θα ξεχάσει κανείς την απoβολή του στο Μουντιάλ του 1966 στα προημιτελικά με την Αγγλία. Σε απόφαση... σκάνδαλο, ο Κρέιτλιν τον απέβαλλε, ο Ρατίν έμεινε 8(!) λεπτά στο γήπεδο να τον καθυστερήσει, ενώ στη συνέχεια κάθισε στο κόκκινο χαλί που ήταν στρωμένο για τη Βασίλισσα. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας να τον βγάλει έξω!
 
Επιτελικοί: Γκαρίντσα και Ριβελίνο για Βραζιλία, Μαραντόνα, Μέσι για Αργεντινή! Βέβαια, στον πάγκο της Βραζιλίας γι αυτή τη θέση θα βάλουμε και τονς Ζαϊρζίνιο, Σόκρατες, Ζίκο, Ροναλντίνιο και Ριβάλντο, έτσι για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Τα σχόλια περιττεύουν, αφού όλοι τους ήταν τεράστιοι ηγέτες. Ο Γκαρίντσα αστέρι της ομάδας το 1958 και το 1962, Ριβελίνο το καλύτερο αριστερό στον κόσμο, με 26 γκολ σε 92 εμφανίσεις από το 1965 μέχρι το 1978!
 
Οσο για το ζευγάρι της Αργεντινής... ΜΑΓΕΙΑ! Δυο από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία του ποδοσφαίρου, οι παίκτες που με την ευφυία τους άλλαξαν το πως αντιλαμβανόμαστε τη μπάλα. Ο Ντιέγκο είναι ο Θεός του ποδοσφαίρου και η Αργεντινή όταν μιλά για μπάλα... προσεύχεται για τον Ντιεγκίτο! Ο ποδοσφαιριστής που πήρε μια ομάδα μόνος και της έδωσε αυτό που χρειαζόταν για να φτάσει στην κορυφή (1986). Ο Μέσι δεν τα κατάφερε στη Βραζιλία να... κλέψει τη δόξα του Μαραντόνα, όμως είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για ένα Μουντιάλ. 
 
Επιθετικοί: Ρονάλντο και Πελέ για Βραζιλία, Κέμπες, Μπατιστούτα από την άλλη. Αν θα μπορούσαμε να διορθώσουμε λίγο την ιστορία και να βλέπαμε το «φαινόμενο» δίπλα στον Θρύλο στην ίδια ενδεκάδα... Ο Πελέ (77 γκολ σε 92 παιχνίδια) είναι ο Βραζιλιάνος μάγος που αγαπήθηκε όσο λίγοι στην πατρίδα του και μαζί με τον Ντιέγκο πέρασαν στην ιστορία ως οι Θεοί του ποδοσφαίρου. Το «φαινόμενο» κατάφερε να κλέψει από τη μαγεία του Πελέ, με ένα αλησμόνητο ματς κόντρα στους Γερμανούς το 2002!
 
Οι εικόνες όμως του 1978 στον τελικό με την Ολλανδία μένουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες των Αργεντίνων (πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση με 6 γκολ). Ο Κέμπες πέτυχε 20 γκολ σε 43 ματς και συγκαταλέγεται στη λίστα με τους κορυφαίους φορ στον πλανήτη. Ο Μπατιγκόλ θα μπορούσε να είχε κερδίσει πολλά περισσότερα. Σε μια καριέρα 17 ετών κέρδισε μόλις δυο τίτλους και δυο Κόπα Αμέρικα. Με την Αργεντινή πέτυχε 56 γκολ σε 78 ματς και κανείς δεν μπορεί να τον βγάλει από την ενδεκάδα της, ούτε και ο Λεοπόλντο Λούκε, το δεξί χέρι του Κέμπες στο Μουντιάλ του 1978 (πέτυχε 4 γκολ) 
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ταϊλάνδη: Τραγικό... αυτογκόλ από τερματοφύλακα!! (video)

Όταν παίζουν Ταϊλάνδη και Κίνα δεν περιμένει να δει κανείς και τη μεγαλύτερη ποιότητα από πλευράς ποδοσφαίρου. Αντίθετα, πιο πιθανά είναι λάθη σαν αυτό που έκανε ο γκολκίπερ της πρώτης.
Πρόκειται για τον τερματοφύλακα με το όνομα – σιδηρόδρομος, Sinthaweechai Hathairatanakul, ο οποίος δέχθηκε ένα κωμικό αυτογκόλ μετά από αποτυχημένη του προσπάθεια να αποκρούσει την μπάλα.
Οι Κινέζοι έβγαλαν σέντρα από τα δεξιά και ο Ταϊλανδέζος κίπερ δεν μπόρεσε να επέμβει με επιτυχία, κάτι που «οδήγησε» στο να μαζέψει την «στρογγυλή θεά» από τα δίχτυα του.
Βέβαια, ακόμη και να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, η Κίνα εμφανίστηκε και πάλι ανώτερη νικώντας το παιχνίδι με 3-0.
Δείτε το βίντεο:



*Πηγή: onsports.gr*

Αργεντινή: Γλίτωσε τα χειρότερα η Λανούς!! (videos)

Απώλεσε ευκαιρία ανόδου στην κορυφή της Inicial της Αργεντινής η Λανούς παραχωρώντας 3-3 στη Γοδόι Κρουζ.
Μάλιστα προηγήθηκε με 2-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά στη συνέχεια έμεινε με δέκα παίκτες και πίσω στο σκορ, πριν ισοφαρίσει στο 77ο λεπτό ο Σίλβιο Ρομέρο. Νωρίτερα, η Τίγκρε πέτυχε τέταρτη συνεχόμενη νίκη, καθώς επικράτησε με 1-0 της Χιμνάσια Λα Πλάτα χάρη σε πέναλτι του Κάρλος Λούνα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Τίγκρε – Χιμνάσια Λα Πλάτα 1-0 (53’ πέν., Κάρλος Λούνα)
Λανούς – Γοδόι Κρουζ 3-3 (40’ Βίκτορ Αγιάλα, 48’ Σαντιάγκο Σίλβα, 77’΄Σίλβιο Ρομέρο / 68’ ΚΟΚ. Ντιέγκο Μπραγκιέρι– 60’ Ρουμπέν Ραμίρεζ, 65’ Χάιμε Αγιοβί, 73’ Κλαούντιο Ακουίνο)
Και η βαθμολογία:
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
10
22
Λανούς
11
21
Ιντεπεντιέντε
10
19
Ατλέτικο Ραφαέλα
10
17
Νιούελς Ολντ Μπόις
10
17
Τίγκρε
10
16
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
10
16
Ρασίνγκ Κλουμπ
10
16
Βελέζ Σάρσφιλντ
10
14
Μπόκα Τζούνιορς
10
14
Χιμνάσια Λα Πλάτα
11
13
Ροζάριο Σεντράλ
10
13
Σαν Λορένζο
10
13
Άρσεναλ Σαραντί
10
13
Μπάνφιλντ
10
11
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
10
11
Γοδόι Κρουζ
10
10
Μπελγκράνο
10
9
Ολίμπο
10
8
Κίλμες
10
7
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.





*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Στα playoffs η Σπόρτινγκ με Ζούσι!! (videos)

Στα playoffs του MLS προκρίθηκε η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι χάρη σε 2-0 σε βάρος των Σικάγο Φάιρ.
Πέρασαν, πάντως, ογδόντα λεπτά, μέχρι να ανοίξει το σκορ ο Γκρέιχαμ Ζούσι με πανέμορφο σουτ, ενώ μοίρασε ασίστ και στο 2-0 του Ντομ Ντάιερ. Ακολούθησε εκτός έδρας 1-0 των Βανκούβερ Ουάιτκαπς επί των Σιάτλ Σάουντερς, με το οποίο επέστρεψαν στις θέσεις που οδηγούν στα playoffs, ενώ ο Κεκούτα Μανέ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με πρωτότυπο τρόπο, εισερχόμενος στο γήπεδο έπειτα από προσωρινή αποχώρηση λόγω τραυματισμού κατά τη διάρκεια αντεπίθεσης.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι – Σικάγο Φάιρ 2-0 (80’ Γκρέιχαμ Ζούσι, 92’΄Ντομ Ντάιερ)
Σιάτλ Σάουντερς – Βανκούβερ Ουάιτκαπς 0-1 (45’ Κεκούτα Μανέ)
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Ντι Σι Γιουνάιτεντ
31
52
Π-Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
32
49
Νιου Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
31
48
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
31
44
Κολόμπους Κρου
31
43
Τορόντο
31
40
Χιούστον Ντάιναμο
31
39
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
31
39
Α-Σικάγο Φάιρ
32
33
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
31
25
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
32
60
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
31
60
Ρέαλ Σολτ Λέικ
31
49
Ντάλας
31
48
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
32
46
Πόρτλαντ Τίμπερς
32
45
Α-Κολοράντο Ράπιντς
31
32
Α-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
31
29
A-Σίβας ΗΠΑ
31
27
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.
Π-Προκρίθηκε στα playoffs
Α-Αποκλείστηκε από τα playoffs





*Πηγή: onsports.gr*

Με την… αύρα του Καραγκούνη!

Σε μία έδρα που δυσκολεύεται και φεύγει σχεδόν πάντα με σκυμμένο το κεφάλι η Εθνική Ελλάδας καλείται να επικρατήσει της Φινλανδίας, έχοντας στο πλευρό της πλέον τον Γιώργο Καραγκούνη από άλλο πόστο.

Με την… αύρα του Καραγκούνη
Τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες μετράει η Εθνική Ελλάδας στην έδρα της Φινλανδίας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τελευταία φορά που η «γαλανόλευκη» αντιμετώπισε τους Σκανδιναβούς ήταν τον Σεπτέμβριο του 2001, στο ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο, και τότε είχε γνωρίσει οδυνηρή ήττα με σκορ 5-1 (για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Άπω Ανατολής).

Οι διεθνείς καλούνται να… ρεφάρουν την ήττα στην πρεμιέρα από τη Ρουμανία και να πάρουν το πρώτο τους «τρίποντο» (21:45 - OTE Sport 1, ΝΕΡΙΤ Sports, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr). Πλέον στο πλευρό του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος από τον πάγκο – σε συνεργασία με τον Ρανιέρι – θα καθοδηγεί τους (πρώνη) συμπαίκτες του και ποδοσφαιριστές της Εθνικής.

Οι Φινλανδοί προέρχονται από νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στα Νησιά Φερόε και θεωρούνται από τους βασικούς ανταγωνιστές μας για τις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στα τελικά.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναμένεται να παρατάξει με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σταφυλίδη.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Ταχτσίδης, με εσωτερικούς μέσους τον Σάμαρη και τον Μανιάτη. Την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σαμαράς, Σαλπιγγίδης και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Καπίνο, Γλύκος, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Μόρας, Βύντρα, Τζιόλης, Μάνταλος, Μαυρίας, Καρέλης και Φορτούνης.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θα παίξουν με τους Μάενπα, Αρκιβούο, Μϊσάιντερ, Τοίβιο, Ουρόνεν, Ρινγκ, Ταίνι (ή Σπαρβ), Χετεμάι, Ερεμένκο, Ρίσκι (Χαμαλάινεν) και Πούκι.

Διαιτητής της αναμέτρησης αναμένεται να είναι ο Νταβίντ Μπορμπαλάν, με βοηθούς τους Καμπανέρο Μαρτίνεθ και Κανέλο Πριέτο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν «γυρίζει» ο Κάλβο!!

Αρνητικά απάντησε ο Κάρλος Κάλβο στην πρόταση της Skoda Ξάνθης για νέο συμβόλαιο συνεργασίας και πλέον μετρά αντίστροφα για την αποχώρησή του.

Δεν «γυρίζει» ο Κάλβο!
Λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και αρκετό καιρό με τον Κάρλος Κάλβο προσπάθησαν να δώσουν στη Skoda Ξάνθη, επαναφέροντας σταδιακά τον Ισπανό άσο στις προπονήσεις της ομάδας.

Μάλιστα, ο Χρήστος Πανόπουλος είχε προσφέρει νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές (140.000 ετησίως, μέχρι το 2016) στον παίκτη.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ικανό για να αλλάξει τις σχέσεις του Κάλβο με την ακριτική ΠΑΕ και, όπως γράφει σήμερα η SportDay, απάντησε αρνητικά στην παραπάνω πρόταση.

Αυτό, μάλιστα, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να γυμνάζεται χωριστά από την υπόλοιπη ομάδα και αναμένονται ουσιαστικές εξελίξεις τον Γενάρη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όλα ανοικτά…!!

Στον Ολυμπιακό αναζητούν τον αντικαταστάτη του Μπαρτζώκα. Ο Μίλαν Τόμιτς θα πάρει τα ηνία μέχρι να βρεθεί ο νέος τεχνικός χωρίς όμως να αποκλείεται να μονιμοποιηθεί.

Όλα ανοικτά…

Ποιες είναι οι περιπτώσεις των προπονητών που απασχολούν τον Ολυμπιακό;

Τις τελευταίες ώρες έχει ανέβει αρκετά στη λίστα ο Κρις Φλέμινγκ. Ο πρώην τεχνικός της Μπάμπεργκ είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τους ερυθρόλευκους και τώρα το όνομά του επανήλθε στο μυαλό των ιδιοκτητών της ομάδας.

Η περίπτωση του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει εγκαταλειφθεί καθώς με δηλώσεις του στον Σερβικό Τύπο επεσήμανε ότι προτιμά να παραμείνει πιστός στο πλάνο που έχει με την εθνική ομάδα της Σερβίας.

Στους Έλληνες τώρα το ενδεχόμενο του Γιάννη Σφαιρόπουλου φαίνεται να είναι μικρό. Αντίθετα, ο Φώτης Κατσικάρης αρέσει και μάλιστα αρκετά στους υπεύθυνους του Ολυμπιακού. Συμβόλαιο με την ομοσπονδία δεν έχει αλλά έχει δώσει το λόγο του να συνεχίσει στην Εθνική ομάδα κάτι που αποτελεί εμπόδιο για την συμφωνία του με τους Πειραιώτες. *Πηγή: sport-fm.gr*