Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ρανιέρι κόντρα σε Ρεχάγκελ και Σάντος!!

Αυτοί που τα χώνουν στον Ρανιέρι δεν ξέρουν από μπάλλα. Είναι της πλάκας σχολιαστές. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Εγώ ο σοβαρός θα πω ότι ο Ιταλός δεν μπορεί να κριθεί ακόμα. Επειδή δεν ξέρει την ομάδα. Δεν έχει προλάβει να γνωρίσει τους παίκτες.

Να ξέρουμε τι λέμε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι καλαμπούρι όπως η πολιτική. Να φύγει ο πρωθυπουργός, να περάσει ο επόμενος που έχει σειρά.

Δεν λέω ότι ο Κλαούντιο Ρανιέρι είναι καλός προπονητής. Ότι είναι ο κατάλληλος. Είπαμε. Δεν κρίνεται ακόμα. Ο Ρεχάγκελ ξεκίνησε, για να μη ξεχνιόμαστε, το πρώτο επίσημο παιχνίδι 12,5 μήνες αφ' ότου ανέλαβε την εθνική ομάδα. Και αφού έκανε απίθανους πειραματισμούς κατέληξε να παίζει έτσι όπως παίζει ακόμα μέχρι σήμερα η εθνική.

Με την Φινλανδία παίζει σήμερα η εθνική. Το δεύτερο ματς του Ρανιέρι μετά την πεπονόφλουδα από την Ρουμανία στο Καραϊσκάκη. Μέσα στο πρόγραμμα είναι μια δεύτερη γκέλα για την εθνική.

Με την Φινλανδία ήταν το πρώτο ματς του Ρεχάγκελ και λόγω fair-play των αντιπάλων μας φάγαμε μόνο πέντε. Το 4-0 οι Φινλανδοί το έκαναν μέχρι το 25' και μετά το πήγαν στο χαλαρό.

Περισσότερο από ένα χρόνο ήταν στην εθνική ομάδα ο Γερμανός πριν ξεκινήσει η προκριματική φάση του Ευρω 2004. Ο δε Σάντος τα βρήκε όλα έτοιμα. Την πατέντα που αγωνιστικά εφάρμοζε η εθνική ομάδα. Άσε ότι ο Πορτογάλος δούλευε χρόνια στην Ελλάδα (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) και τους ήξερε τους διεθνείς καλύτερα από τις γκόμενές τους.

Ο Ρανιέρι ώρες(!), όχι χρόνια και μήνες, γνώριζε τους διεθνείς όταν έδωσε το πρώτο παιχνίδι με την Ρουμανία.

ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ άλλαξε τη μοίρα της εθνικής ομάδας επί Ρεχάγκελ, μεγάλη αποκάλυψη apodytiriakias.gr


Ακόμα δεν ξεκίνησε ο Ρανιέρι και τον βγάλανε φόλα τον άνθρωπο για την εθνική ομάδα. Φαιδρότητες. Να αξιολογείται ένας επαγγελματίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Χωρίς υπερβολή, ο Ιταλός ακόμα δεν ξέρει πού βρίσκεται. Και πώς να ξέρει όταν στην πραγματικότητα είναι άγνωστοι σ' αυτόν οι παίκτες.
Ήταν τόσο άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα ο Ρεχάγκελ που στο πρώτο ματς, κατά σύμπτωση με Φινλανδία εκτός, έπαιξε με τρεις προωθημένους!!! «Γιατί να παίξουμε με έναν φορ κρούσης» είχε πει στα αποδυτήρια.
Έπρεπε να περάσει ένας χρόνος για να καταλήξει ο Γερμανός σ' αυτό που είπε ο ίδιος σε σεμινάριο προπονητών: “Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να παίζει ποδόσφαιρο ανάπτυξης και υπεροχής. Της Ελλάδας της ταιριάζει το ποδόσφαιρο κλεφτοπόλεμου!”.
Ο Ρεχάγκελ με την εθνική ομάδα πέτυχε την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών. Το Ευρω 2004. Αξίζει να θυμηθούμε πως ξεκίνησε η πορεία της εθνικής ομάδας μέχρι τον θρίαμβο της Πορτογαλίας. Προκριματική φάση, πρώτο ματς στην Λεωφόρο με Ισπανία, ήττα 2-0. Δεύτερο ματς στο Κίεβο, ήττα 2-0 από Ουκρανία. Τότε ήταν που οι διεθνείς τα πήραν στο κρανίο. Δηλαδή;
Ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γκαγκάτσης, μετά και την ήττα από την Ουκρανία είπε το μεγαλειώδες: “Αυτή δεν είναι εθνική ομάδα, είναι καφενείο!”.
“Ποιος είναι αυτός που θα μας πει καφενείο” οργίστηκαν οι διεθνείς, που δεν είχαν σε εκτίμηση τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Κι όμως! Για όσους ξέρουν, κι αυτό λέγεται για πρώτη φορά, η κουβέντα του Γκαγκάτση λειτούργησε θετικά! Οι διεθνείς το πήραν προσωπικά! Όχι με σκοπό να προκριθούν, αλλά για να μπουν στο μάτι του προέδρου της ΕΠΟ που τους είχε μειώσει.


*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: