Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Φυλακή και ποδόσφαιρο: 5 παίκτες που επέστρεψαν!!

Το FourFourTwo παρουσιάζει πέντε ιστορίες παικτών που μπήκαν στη φυλακή και γύρισαν για να παίξουν ξανά ποδόσφαιρο.
Κολλήματα, εθισμοί, πάθη. Είναι φορές που η φήμη γίνεται μεγαλύτερη όχι χάρη στις εντός των γραμμών επιδόσεις αλλά εξαιτίας εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που η παρουσία στο top level συνοδεύεται από πράξεις που έχουν σοβαρές συνέπειες. Ακολουθούν οι ιστορίες πέντε ποδοσφαιριστών που μπήκαν στη φυλακή και επέστρεψαν στο τερέν για να παίξουν ξανά...
ADVERTISEMENT
Τζόι Μπάρτον
Γεννημένος για ξύλο και επιθέσεις εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, ο Τζόι Μπάρτον έχει καταδικαστεί συνολικά σε 10 μήνες φυλάκιση και έχει εκτίσει 77 μέρες. Επί των ημερών του στην Νιούκαστλ 'έφαγε' έξι μήνες τον Μάιο του 2008 αφού κρίθηκε ένοχος για συμπλοκή και επίθεση σε ένα σκηνικό που έγινε στο Λίβερπουλ. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς πρόσθεσε ακόμα τέσσερις μήνες στο βιογραφικό του για ξυλοδαρμό στο προπονητικό κέντρο στον, τότε συμπαίκτη του, Ουσμάν Νταμπό, στον οποίο προκάλεσε σωματικές βλάβες. Η καριέρα του είναι γεμάτη περιστατικά βίας, με τη μπουνιά στον Πέντερσεν -όταν ήταν Νιούκαστλ- και ο τσαμπουκάς στη... μισή Μάντσεστερ Σίτι -όταν ήταν στην ΚΠΡ- να είναι απλή καθημερινότητα για τον Αγγλο.

Τόνι Ανταμς
Πολλοί παίκτες έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια οινοπνεύματος, όμως ο Ανταμς έσπασε το κοντέρ. Του αλκοτέστ. Τον Δεκέμβριο του 1990 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών αφού συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Independent είχε πιει... 27 φορές πάνω από το όριο. Αφού πέρασε 57 μέρες πίσω από τα κάγκελα, ο θρύλος της Αρσεναλ και παίκτης της Εθνικής Αγγλίας τη δεκαετία του '90,  επέστρεψε στη μοναδική ομάδα της καριέρας του, με την οποία είχε 504 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (1983-2002). Ο κεντρικός αμυντικός είχε παραδεχθεί το πρόβλημα αλκοολισμού και ίδρυσε το Sporting Chance Clinic, που βοηθούσε αθλητές και αθλήτριες να ξεπεράσουν τους εθισμούς τους.
Ζερμέν Πέναντ
Ο Ζερμάν Πέναντ ήταν ένας από τους παίκτες που έφτασαν στο σημείο να φορούν ηλεκτρονικό πομπό εντοπισμού ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο (φωτό στον αριστερό αστράγαλο). Ο Αγγλος εξτρέμ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για τρεις μήνες επειδή οδηγούσε μεθυσμένος τον καιρό που ήταν δανεικός στην Μπέρμιγχαμ και όταν ύστερα από 30 μέρες επέστρεψε από τη φυλακή, οι Μπλε τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή. Τελικά έμεινε στην ομάδα για έναν χρόνο και στη συνέχεια αποκτήθηκε από την Λίβεπουλ υπογράφοντας συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια. Ο κάποτε ταχύτατος μεσοεπιθετικός, που στο παρελθόν βρέθηκε κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης, στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε ομάδες όπως Σαραγόσα και Στόουκ.

Ντάνκαν Φέργκιουσον
Το 1995 και ενώ ήταν παίκτης της Εβερτον, στον Φέργκιουσον επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών. Εναν χρόνο πριν, ο Σκωτσέζος αγωνιζόταν στην Ρέιντζερς και είχε επιτεθεί εντός αγωνιστικού χώρου στον αμυντικό της Ρέιθ Ρόβερς, Τζον ΜακΣτέι, στον οποίο είχε ρίξει κουτουλιά. Ο επτά φορές διεθνής φορ πέρασε τελικά 44 μέρες στη φυλακή, ενώ το βιογραφικό του... κοσμούν συνολικά τέσσερις επιθέσεις, οι οποίες τον κάνουν έναν από τους πιο σκληρούς παίκτες που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το αγγλικό ποδόσφαιρο. Το 1999 εντάχθηκε στο δυναμικό της Νιούκαστλ αλλά έμεινε εκεί για μόλις έναν χρόνο, αφού επέστρεψε στα Ζαχαρωτά και έκλεισε εκεί την καριέρα του.
Λι Χιούζ
Ενώ ήταν παίκτης της Γουέστ Μπρομ το 2004 ο Χιούζ καταδικάστηκε σε ποινή έξι (!) ετών αφού έχοντας συνδυάσει αλκοόλ και κοκαΐνη χτύπησε με την Mercedes του σταθμευμένο όχημα στο οποίο μέσα βρίσκονταν τρεις άνθρωποι, ένας εκ των οποίων σκοτώθηκε ακαριαία. Μετά το τραγικό συμβάν, η ομάδα ακύρωσε αμέσως το συμβόλαιό του και τον Αύγουστο του 2007, αφού είχε περάσει τρία χρόνια στη φυλακή, επέστρεψε στο ποδόσφαιρο με τη φανέλα της Ολνταμ βάζοντας μάλιστα 25 γκολ σε δύο χρόνια. Επόμενος σταθμός ήταν η Νοτς Κάουντι στην οποία έπαιξε για τέσσερα χρόνια και σε 128 συμμετοχές πέτυχε 59 γκολ. Σήμερα είναι 38 ετών και παίζει μπάλα στην Φόρεστ Γκριν (33 ματς, 14 γκολ).

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: