Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Μια 18άδα... Σουπερλιγκάτοι στη Football League!!

Το πρωτάθλημα της Football League ξεκίνησε και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές επιπέδου Σούπερ Λιγκ, που θα κοσμούν τα γήπεδα της δεύτερης Εθνικής.  
Αρκετά νέα παιδιά υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Football League, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα... μεγάλα ονόματα! Ειδικά από ποδοσφαιριστές που έχουν παρελθόν στη Σούπερ Λιγκ γίνεται ένας μικρός χαμός...
ADVERTISEMENT
Το gazzetta.gr συγκέντρωσε τους 18 καλύτερους απ’ αυτούς και σας παρουσιάζει μια αποστολή... Σούπερ Λιγκ που αυτή τη σεζόν θα αγωνίζεται στα γήπεδα της Football League.
Τερματοφύλακες
Σρνταν Μπλάζιτς (Λαμία): Ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας επέστρεψε στη χώρα μας, μετά το πέρασμά του από την Κύπρο, για λογαριασμό της Λαμίας. Στο πρώτο του πέρασμα από την Ελλάδα είχε αγωνιστεί για τρία χρόνια (59 συμμετοχές) στον Λεβαδειακό και για μία χρονιά (12 συμμετοχές) με τον Παναιτωλικό. Ενδιάμεσα, το 2010 βρέθηκε και στη Σταντάρ Λιέγης, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμός της ομάδας από το Αγρίνιο.
Σωτήρης Λυμπερόπουλος (Καλλιθέα): Τι να πρωτοπείς για τον πολύπειρο Έλληνα τερματοφύλακα... Με παραστάσεις από αγώνες Α Εθνικής πάρα πολλές, με ομάδες όπως η Καλαμάτα, ο Εθνικός, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ακράτητος, η Καστορία και φυσικά η Ξάνθη, εκεί όπου βρέθηκε μέχρι και το 2013 και έχει αγωνιστεί τα περισσότερα παιχνίδια Σούπερ Λιγκ. Από την περασμένη περίοδο κοσμεί τα γήπεδα της Football League υπερασπιζόμενος την εστία της Καλλιθέας
Αμυντικοί
Νίκος Γεωργέας (ΑΕΚ): Ο μεγάλος αρχηγός της ΑΕΚ, ετοιμάζεται να επιστρέψει με τον «δικέφαλο» στη Σούπερ Λιγκ. Ωστόσο, την φετινή χρονιά θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 37 του στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Έχει στο βιογραφικό του 13 χρόνια πρώτης Εθνικής. Από το 2000 έως το 2012 με την φανέλα της ΑΕΚ (187 συμμετοχές) και την περίοδο 2012-2013 με τη Βέροια (18 συμμετοχές).
Δημήτρης Κολοβέτσιος (ΑΕΚ): Από τους μικρούς της παρέας, που έχουν καταφέρει όμως να αγωνιστούν και να τα πάνε πάρα πολύ καλά στη Σούπερ Λιγκ. Δύο χρόνια και 13 συμμετοχές με τη Λάρισα, πριν έρθει ο ΠΑΣ Γιάννινα, όπου αγωνίστηκε μέχρι και πέρσι και κατάφερε να κάνει 61 συμμετοχές και να κάνει το άλμα στη καριέρα του πηγαίνοντας μεν στη δεύτερη Εθνική, αλλά και στην ΑΕΚ, η οποία ετοιμάζεται για το μεγάλο come back!
Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι (Ηρακλής): Τον γνωρίσαμε στον Αστέρα Τρίπολης το 2009. Εκεί κατάφερε να κάνει εξαιρετικές χρονιές και ήταν στην ομάδα που... μεγάλωσε τα τελευταία χρόνια μέσω της Σούπερ Λιγκ. Το καλοκαίρι αποχώρησε και πλέον θα αγωνίζεται στον Ηρακλή, ευελπιστώντας σε επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια από τη νέα χρονιά.
Ευθύμης Κουλουχέρης (Αναγέννηση Καρδίτσας): Από τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστής της Fotball League! Μετρά 113 συμμετοχές στη καριέρα του και όλες είναι σε επίπεδο πρώτης Εθνικής! Όλα ξεκίνησαν από την Προοδευτική, πριν έρθει η πρόκληση του Ολυμπιακού και εν συνεχεία κάνει το μεγάλο μπαμ με τη φανέλα του Άρη. Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Πανιώνιο, κάνοντας 44 συμμετοχές και πλέον θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη καριέρα του στη δεύτερη Εθνική με τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας.
Θανάσης Μουλόπουλος (Λάρισα): Ακόμα ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής με πολλές συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ με τη φανέλα του Λεβαδειακού από το 2007 και μετά. Πλέον με τη Λάρισα, ονειρεύεται την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ και ακόμα περισσότερες συμμετοχές σε αυτή με τη φανέλα της ΑΕΛ.
Μέσοι
Χρήστος Πατσατζόγλου (Ηρακλής Ψαχνών): Ποδοσφαιριστής με πάρα πολλές εμπειρίες και από αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ. Ίσως είναι και ο μόνος ποδοσφαιριστής της δεύτερης Εθνικής που έχει αγωνιστεί ακόμα και σε Μουντιάλ! Ο Χρήστος Πατσατζόγλου, συνεχίζει πλέον στον Ηρακλή Ψαχνών, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει την τεράστια καριέρα του στον Ολυμπιακό; Την αρχή της καριέρας του στη Ξάνθη; Το πέρασμά του από την ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννινα; Και όλα αυτά στη πρώτη Εθνική, με εξαίρεση μια χρονιά στα Γιάννινα. Πλέον θα αγωνιστεί για δεύτερη σερί χρονιά μαζί με τον αδερφό του στα Ψαχνά
Κώστας Νεμπεγλέρας (Λάρισα): Οι 214 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ μιλάνε από μόνες τους. Ο Κώστας Νεμπεγλέρας που εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στην αγαπημένη του Λάρισα, στα 39 του πλέον, συνεχίζει να αγωνίζεται και επιστρέφει στη Football League. Έχοντας φυσικά πίσω του μια μεγάλη καριέρα στη πρώτη κατηγορία με Πανηλειακό, Ηρακλή, Ατρόμητο και φυσικά τον μεγάλο Άρη με τον οποίο έγραψε ιστορία και στην Ευρώπη.
Εγκούτο Ολίσε (Απόλλων 1926): Τον γνωρίσαμε το 2008 όταν έφτασε στη χώρα μας για λογαριασμό του Πανθρακικού. Εκεί έμεινε για δύο χρόνια, πριν συνεχίσει στον Εργοτέλη που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη Σούπερ Λιγκ. Από το 2012 αγωνίζεται στα γήπεδα της Football League, αρχικά με τη φανέλα της Παναχαϊκής, πέρσι με αυτή του Ολυμπιακού Βόλου και φέτος θα αγωνιστεί με αυτή του Απόλλωνα 1926.
Ντιέγκο Ρομάνο (Ηρακλής): Τον γνωρίσαμε όταν έφτασε στη χώρα μας το 2008 για λογαριασμό του Εργοτέλη. Εκεί θα αγωνιστεί συνολικά 154 φορές και οι περισσότερες από αυτές ήταν στη Σούπερ Λιγκ, με κάποιες μάλιστα να είναι εξαιρετικές. Πλέον συνεχίζει στον Ηρακλή, τον οποίο θέλει να επαναφέρει στη πρώτη κατηγορία.
Σωτήρης Κωνσταντινίδης (Εθνίκος Σερρών): Ο αρχηγός του Εθνικού Σερρών, στα 37 του, συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας μια μεγάλη καριέρα στις πλάτες του. Ηρακλής με 110 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ και φυσικά ΑΕΚ με 125 και ευρωπαϊκές συμμετοχές, ενώ στη πρώτη Εθνική έχει φορέσει και τη φανέλα του Ιωνικού. Πλέον με τον Εθνικό Σερρών, ευελπιστεί να καταφέρει κάτι καλό...
Παναγιώτης Λαγός (Απόλλων Σμύρνης): Ένας άτυχος ποδοσφαιριστής, που παρ’όλα αυτά κατάφερε να κάνει μια αρκετά αξιόλογη καριέρα στη πρώτη Εθνική. Από το 2002 στον Ηρακλή μέχρι το 2006 μέτρησε 76 συμμετοχές και τη τελευταία του χρονιά απασχόλησε όλες τις μεγάλες ομάδες με την ΑΕΚ τελικά να τον αποκτά. Εκεί έμεινε 7 ολόκληρα χρόνια, αλλά οι τραυματισμοί τον κράτησαν στις 91 συμμετοχές. Πλέον είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση στον Απόλλων Σμύρνης με τη φανέλα του οποίου θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Football League.
Σίλβα Τζούνιορ (Λάρισα): Στην Ελλάδα ήρθε το 2006, αγωνίστηκε στην πρώτη Εθνική με τον Εργοτέλη μέχρι και το 2012, πριν τον αποκτήσει (μετά από 139 συμμετοχές) ο Παναιτωλικός. Στο Αγρίνιο, αγωνίστηκε 56 φορές σε δύο χρόνια και πλέον συνεχίζει στη Λάρισα, στη προσπάθεια που κάνει η ομάδα να επιστρέψει στη πρώτη κατηγορία.
Επιθετικοί
Εμανούελ Περόνε (Ηρακλής): Τον γνωρίσαμε στον Ιωνικό το 2005 όπου έμεινε για ένα χρόνο και αγωνίστηκε 26 φορές πριν βρεθεί στον Απόλλων Καλαμαριάς. Με τον Ατρόμητο αγωνίστηκε και πάλι στη Σούπερ Λιγκ και έκανε το μεγάλο... μπαμ με 65 συμμετοχές και 23 γκολ σε τρία χρόνια. Ένα σύντομο πέρασμα από την Ανόρθωση και επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης το 2011, όπου έμεινε για δύο χρόνια και πέρσι συνέχισε στη Καλλονή. Πλέον με τον Ηρακλή ευελπιστεί πως θα πετύχει τα γκολ που χρειάζεται ο «Γηραιός» για να φτάσει στην άνοδο.
Ηλίας Αναστασάκος (Λάρισα): Οι περισσότεροι τον έμαθαν την τελευταία 10ετία, ωστόσο η καριέρα του στη πρώτη Εθνική άρχισε στις αρχές του 2000 όταν έκανε 1 συμμετοχή με την ΑΕΚ! Μετά τηνμ καταπληκτική του χρονιά με τον Αστέρα στη τελευταία του χρονιά στη Β’ Εθνική, τον πήρε ο Θρασύβουλος όπου σε δύο χρόνια πέτυχε 28 γκολ σε 45 ματς και φυσικά ήρθε η ώρα για το μεγάλο βήμα. Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη καριέρα του, εκεί έμεινε για ένα χρόνο, πριν βρεθεί στον Ατρόμητο και από εκεί στον Πλατανιά. Πλέον συνεχίζει και αυτός στη Λάρισα και είναι έτοιμος με τα γκολ του να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του.
Χρήστος Αραβίδης (ΑΕΚ): Πρώτη φορά που έπαιξε στη Σούπερ Λιγκ ήταν με την ομάδα του Ακράτητου, πριν το 2006 βρεθεί για πρώτη φορά στον Πανιώνιο και μετά από τρία χρόνια πάει στον Άρη. Πουθενά δεν είχε δείξει τον πραγματικό του εαυτό, έτσι το 2011 έρχεται και η ώρα της Δόξας Δράμας που είχε επιστρέψει στη πρώτη Εθνική, αλλά στον ένα χρόνο που έμεινε εκεί και πάλι δεν κατάφερε να δειξει πολλά πράγματα. Ωστόσο από το 2012 επέστρεψε στον Πανιώνιο και έκανε δύο εξαιρετικές χρονιές. Αυτές έφεραν την μεταγραφή του στην ΑΕΚ, όπου ελπίζει να συνεχίσει από εκεί που έμεινε και να γυρίσει με τον «δικέφαλο» και πάλι στη Σούπερ Λιγκ.
Δημήτρης Σουάνης (Λάρισα): Ακόμα ένας επιθετικός, που για δεύτερη χρονιά θα αγωνιστεί στη Football League. Μετά την περσινή χρονιά και την άνοδο με τη Κέρκυρα, ευελπιστεί να κάνει το ίδιο και για τη Λάρισα. Ωστόσο, οι περισσότερες παραστάσεις του είναι στη Σούπερ Λίγκ. Κυρίως με τη Ξάνθη (87 συμμετοχές και 10 γκολ), αλλά και με τους Πανθρακικό και Πανιώνιο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: