Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ο Παππάς δεν είναι… κομπλεξικός!!

Κι όμως, ο… Δούρειος Ίππος του Ντούσκο Ιβάνοβιτς μπήκε στο ΟΑΚΑ και έκανε τον Ολυμπιακό να βλέπει… εφιάλτες, δεχόμενος ένα από τα μεγαλύτερα χαστούκια ever.

Ο Παππάς δεν είναι… κομπλεξικός!
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
 Ο Παναθηναϊκός έκανε θεαματική ανατροπή στο φινάλε και με κάρφωμα του Εστεμπάν Μπατίστα στην εκπνοή, τιμώρησε τους υπερόπτες «ερυθρόλευκους», όντας πλέον αγκαλιά με την κατάκτηση ενός ακόμη κυπέλλου Ελλάδας.

Τα… φαντάσματα ήταν πάλι εκεί για τον Ολυμπιακό στο «στοιχειωμένο» από τα άδεια καθίσματα και τις «υπερηχητικές» τσιρλίντερ, ΟΑΚΑ, με το «black out» των τελευταίων λεπτών να είναι απίστευτο και σοκαριστικό. Το κάρφωμα του Μπατίστα, μετά από την τραγική αμυντική αντιμετώπιση πάνω στον Δημήτρη Διαμαντίδη, απένειμε πολύ απλά μπασκετική δικαιοσύνη και απέδειξε περίτρανα για μία ακόμη φορά πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του έχουν ατέρμονο «κόμπλεξ» στην έδρα του εξάστερου.
Τι κι αν ο Ματ Λοτζέσκι πυροβολούσε με μεγάλη συνέπεια; Ο Παναθηναϊκός είχε την απάντηση. Και λεγόταν: Νίκος Παππάς! Ο νεαρός γκαρντ εισέπραξε αρνητικά σχόλια μετά από την… ταπεινή του δήλωση. Λίγες ώρες αργότερα είχε τα άντερα να αποδείξει πως δεν αστειευόταν όταν έλεγε πως θέλει τίτλους. Τον έναν τον κατέκτησε ήδη. Με περίσσιο πάθος, μαγκιά και μπασκετικό θράσος, πήρε τους «πράσινους» στις πλάτες του και απέδειξε πως δεν θα μείνει με την στάμπα του «αιώνιου» ταλέντου. Οι ικανότητές του ήταν πάντα τεράστιες. Πλέον, έρχεται και η ωριμότητα, η οποία μπορεί να τον κάνει απλά ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ!
Πολλοί τον λένε τσογλάνι, άναρχο και του σέρνουν τα μύρια όσα. Ξεχνούν, όμως, κάτι βασικό. Είναι παντελονάτος και δεν φοβάται τίποτα και κανέναν, θυμίζοντας… Γιουγκοσλάβο. Γι” αυτό και μπορεί να φτάσει ψηλά. Ακόμα είναι «αγρίμι», λόγω και του νεανικού του ενθουσιασμού. Ωστόσο, φέτος του δίνεται η ευκαιρία να καθιερωθεί στον Παναθηναϊκό και να περάσει στο… next level. Μεγάλο του ατού το γεγονός πως δεν είναι «κομπλεξικός» και παίζει πάντα χωρίς άγχος. Του αρέσει να βάζει αυτός τους κανόνες και μόλις καταφέρει να μάθει να τηρεί κάποιους άλλους θα είναι έτοιμος για καριέρα σούπερ σταρ!
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στον Βλάντο Γιάνκοβιτς, που με όπλο τη σκληρή του δουλειά και χωρίς να έχει το ταλέντο του Παππά, αλλά περίσσια ψυχική δύναμη, έχει φτάσει στο σημείο να καθιερώνεται στους Πρωταθλητές Ελλάδας. Πέρυσι έκανε υπομονή, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα παρά τη μικρή συμμετοχή του και φέτος θα είναι η χρονιά του αν συνεχίσει να είναι το ίδιο σοβαρός και συνεπής. Αυτός μαζί με τον Παππά μπορούν να αποτελέσουν τα ιδανικά πρότυπα για τους νεαρότερους συμπαίκτες τους οι οποίοι θέλουν να εξελιχθούν μέσω του Παναθηναϊκού.
Από την άλλη, ο Μπαρτζώκας δήλωσε πως δεν έχει εξήγηση γι” αυτό που έγινε. Κι, όμως, θα μπορούσε κάλλιστα να παραδεχτεί πως ένας αγώνας μπάσκετ διαρκεί 40 λεπτά κι όχι 36 ή 37. Επίσης, δεν νοείται μια ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού να έχει τόσο παιδική αμυντική αντιμετώπιση στην τελευταία φάση του παιχνιδιού (δεν έκανε ούτε καν το τέταρτο ομαδικό φάουλ που δικαιούταν να δώσει), επιτρέποντας στον «βαρύ» Μπατίστα ένα από τα ευκολότερα καρφώματα της ζωής του.
Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολλά από τον προημιτελικό με τον Ολυμπιακό και είναι κρίμα που ο κόσμος της ομάδας έχασε την ευκαιρία να αποθεώσει αυτά τα μαχητικά παιδιά για την σπουδαία τους προσπάθεια. Από την άλλη, θα χρειαστεί πλέον προσγείωση, γιατί ο νεανικός ενθουσιασμός μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και η συνέχεια δεν θα είναι τόσο εύκολη.
ΥΓ Για να τα λέμε όλα δεν είχε μόνο ο Παναθηναϊκός απόντες. Δεν διαφωνούμε, έλειπαν πολύ οι Μαυροκεφαλίδης και Γκιστ, όμως μήπως κάποιοι ξέχασαν πως ο Ολυμπιακός έπαιζε χωρίς τους Ντάρντεν και Παπαπέτρου.

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: