Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Μία… Ολλανδία μόνος του ο Αφελάι!! (video)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ιμπραΐμ Αφελάι, ο οποίος είχε μία ασίστ και ένα γκολ, η Ολλανδία επικράτησε 3-1 του Καζακστάν, για τη 2η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016!

Μία… Ολλανδία μόνος του ο Αφελάι! (video)
Πρώτη νίκη με σούπερ Ιμπραΐμ Αφελάι! Η Ολλανδία τα βρήκε… σκούρα από το Καζακστάν, αλλά με πρωταγωνιστή τον μέσο του Ολυμπιακού –ο οποίος ξεκίνησε βασικός- στο δεύτερο μέρος, επικράτησε 2-1 του Καζακστάν και έκανε «σεφτέ» στον Α’ όμιλο των προκριματικών του Euro 2016!

Το Καζακστάν πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, παίρνοντας το προβάδισμα με τον Αμπντούλιν στο 17’ και το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, ο Ιμπραΐμ Αφελάι ήταν αυτός που πήρε από το… χέρι την Ολλανδία. Αρχικά, ο μέσος του Ολυμπιακού με «συστημένη» μπαλιά έδωσε την ευκαιρία στον Χούντελααρ να φέρει το ματς στα ίσα στο 62’ με κεφαλιά, ενώ δύο λεπτά αργότερα, «κέρδισε» την αποβολή του Τζολτσίγεφ, καθώς ο Καζάκος του έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα.

Όμως, η συνέχεια για τους «οράνιε» είχε και άλλο… Αφελάι, καθώς ο μέσος των πρωταθλητών Ελλάδας έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά στην ομάδα του με σουτ στο 82ο λεπτό, με αυτό να είναι το έκτο τέρμα του σε 45 συμμετοχές με το εθνόσημο. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 89’ ο Φαν Πέρσι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.




Στα άλλα ματς, η Ισλανδία μετά το 3-0 της πρεμιέρας κόντρα στην Τουρκία, επικράτησε με το ίδιο σκορ και στην έδρα της Λετονίας, πετυχαίνοντας όλα της τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 55', λόγω της αποβολής -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- του Ρούντνεφς.

Εκτός από την Ισλανδία, το 2/2 έκανε στον όμιλο και η Τσεχία φεύγοντας με το «διπλό» (2-1) από την Τουρκία, με τον Ντοκάλ να σημειώνει το νικητήριο γκολ στο 58ο λεπτό.

Το πρόγραμμα:

Ολλανδία-Καζακστάν 3-1
(62’΄Χούντελααρ, 82’ Αφελάι, 89’ πεν. Φαν Πέρσι-17’ Αμπντούλιν)

Τουρκία-Τσεχία 1-2
(8’ Μπουλούτ-16’ Σίβοκ, 58’ Ντοκάλ)

Λετονία-Ισλανδία 0-3
(66’ Σίγκουρντσον, 77’ Γκούναρσον, 90’ Γκίσλασον)

Η βαθμολογία:

Τσεχία 6
Ισλανδία 6
Ολλανδία 3
Καζακστάν 1
Λετονία 1
Τουρκία 0

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (13/10):

Καζακστάν-Τσεχία
Ισλανδία-Ολλανδία
Λετονία-Τουρκία
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: