Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Ποιος είναι ο Κρις Φλέμινγκ!!

Ο Κρις Φλέμινγκ φέρεται να αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού για την τεχνική ηγεσία και το gazzetta.gr καταγράφει την καριέρα του τέσσερις φορές πρωταθλητή Γερμανίας. 
Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν σε ακόμα ένα παιχνίδι που κρινόταν τίτλος να φύγουν νικητές από το ΟΑΚΑ παρ' ό,τι οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να αποτελεί παρελθόν από την τεχνική τους ηγεσία απ' το απόγευμα της Παρασκευής.
ADVERTISEMENT
Τα πρώτα ονόματα για την διάδοχη κατάσταση δεν άρχισαν να δουν το φως της δημοσιότητας με πιο πρόσφατο εκείνο του Κρις Φλέμινγκ. Ο 44χρονος τεχνικός έρχεται από μία άκρως επιτυχημένη καριέρα στη γερμανική Μπάμπεργκ, με τη συνεργασία των δύο πλευρών ωστόσο να έχει άδοξο τέλος έπειτα από έξι χρόνια, με τον πρόωρο αποκλεισμό από τα play offs τον περασμένο Μάιο.
Με τον Αμερικανό στον πάγκο της άλλωστε η γερμανική ομάδα κατέκτησε τα περισσότερα από τα πρωταθλήματα που έχει στην τροπαιοθήκη της και συγκεκριμένα τα τέσσερα συνολικά εκ των έξι που μετράει, τα οιποία μάλιστα ήταν και συνεχόμενα, ήτοι από το 2009 ως και το 2013! Την ίδια στιγμή κατέκτησε παράλληλα τέσσερα Κύπελλα Γερμανίας, τα τρία από αυτά με τη Μπάμπεργκ
Το... ξεπέταγμα του Φλέμινγκ
Το όνομά του πάντως ο νεαρός κόουτς δεν το "έφτιαξε" στη Μπάμπεργκ, αλλά στους Άρτλαντ Ντράγκονς, όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς μαζί του ο σύλλογος βγήκε από την αφάνεια του γερμανικού μπάσκετ. Παίκτης της ομάδας για τέσσερα χρόνια, από το 1994-2000 κι αφού ολοκλήρωσε μαζί της την καριέρα του, έχοντας πρώτα πάρει το... βάπτισμα του πυρός ως βοηθός προπονητή (παράλληλα και παίκτης τη διετία 1998-2000), ανέλαβε την ομάδα ως head coach το 2000, όπου βρισκόταν ακόμα στη Β' κατηγορία. Μετά τη 2η και την 3η θέση που κατέλαβε στις δύο πρώτες του σεζόν στη Β' κατηγορία, η τρίτη ήταν και η... φαρμακερή, αφού ήρθε η πολυπόθητη άνοδος κι έκτοτε κάθε σεζόν ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, με εξαίρεση την τελευταία του, το 2007-8.
Η χρονιά εξάλλου που είχε προηγηθεί τότε για τους Ντράγκονς αποτέλεσε μία τεράστια υπέρβαση, καθώς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά  τερμάτισαν στη 2η θέση για να έρθει και ο παρθενικός τίτλος την επόμενη σεζόν, με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Καπ.
Το... μεγάλο βήμα στη Μπάμπεργκ
Έπειτα από μία απόλυτα επιτυχημένη πορεία με την Άρτλαντ, είχε έρθει η ώρα για τον Αμερικανό να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και η Μπάμπεργκ αποτελούσε την ιδανική περίπτωση για εκείνον. Εκτός άλλωστε από τα τέσσερα σερί πρωταθλήματα που είχε μαζί της μαζί με τα τρία σερί νταμπλ, την επανέφερε στα... σαλόνια της Ευρωλίγκα και μάλιστα για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της κατάφερε να περάσει στο Top 16, τη σεζόν 2012-13.
To 2011 δε, ο Φλέμινγκ αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς στη Γερμανία, έπειτα από ακόμα μία σεζόν όπου η Μπάμπεργκ είχε... σαρώσει ό,τι τίτλο βρήκε μπροστά της κι έχοντας επανέλθει στην Ευρωλίγκα μετά από δύο χρόνια.
Γνώριμος στο Λιμάνι
το όνομα του του 44χρονου τεχνικού πάντως δεν έρχεται για πρώτη φορά στο "ερυθρόλευκο" προσκήνιο, καθώς τα σενάρια τον ήθελαν ως πιθανό διάδοχο και το 2012, στη μετά Ίβκοβιτς δηλαδή εποχή και πριν τελικά αναλάβει ο Γιώργος Μπαρτζώκας! Μπορεί εξάλλου να πρόκειται για Αμερικανοθρεμμένο τεχνικό, ωστόσο έπειτα από τόσα χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, έχει εοικειωθεί απόλυτα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Ως τεχνικός της Μπάμπεργκ μάλιστα ο Φλέμινγκ είχε νικήσει τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό, με το στοιχείο που τον ξεχωρίζει να είναι η ικανότητά του να "χτίζει" ομάδες.
Όσο για το ξεκίνημά του, ο γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϊ coach, είναι απόφοιτος του Ρίτσμοντ, όπου και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια, πριν φτιάξει το 1994 βαλίτσες για την Ευρώπη και τους Άρτλαντ Ντράγκονς, στους οποίους κι έμελλε τελικά να ριζώσει.


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: