Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΗΣ: Κούπερ: «Ισορροπημένος ο αγώνας»

Εμφανώς απογοητευμένος από τη έκβαση του τελικού αποτελέσματος, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στάθηκε μεταξύ των άλλων στην αφλογιστία των ποδοσφαιριστών του για ένα ακόμη παιχνίδι: «Είχαμε μία κακή αμυντική στιγμή και το πληρώσαμε. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και ήταν ισορροπημένος ο αγώνας. Σε ένα φάουλ που έγινε στο κέντρο η ομάδα μου δεν ήταν συγκεντρωμένη και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα», εξήγησε αρχικά ο τεχνικός του Άρη και συμπλήρωσε:»Είχαμε ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κανένας από τους δύο δεν άξιζε να κερδίσει. Μπήκε όμως ένα γκολ για τον Ηρακλή και αυτό είναι που μετράει. Πλέον δεν έχουμε την εμπιστοσύνη για να κερδίζουμε τα ματς. Χωρίς έλλειψη σεβασμού στον αντίπαλο, το αποτέλεσμα είναι άδικο. Ο Κόκε δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση και δεν μπορείς να επιμείνεις να δώσει πράγματα. Για αυτό έκρινα ότι θα πρέπει να απουσιάσει για τρεις ημέρες από τις υποχρεώσεις της ομάδας».

Ηρακλής- Άρης 1-0

Στις νίκες επέστρεψε ο Ηρακλής, ο οποίος με γκολ του Σολτάνι, επικράτησε με 1-0 του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Πρώτη νίκη για τον "γηραιό" επί των "κιτρίνων" μετά από έξι χρόνια.

Στις νίκες μετά από πέντε αγώνες επέστρεψε ο Ηρακλής. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζιουνίδη με ένα πολύ όμορφο γκολ του Σολτάνι πήρε το "τρίποντο" στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επικρατώντας με 1-0 του Άρη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Superleague.

Με τη νίκη του αυτή ο Ηρακλής έφτασε στους 15 βαθμούς και "έπιασε" την Καβάλα στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Άρης που αγνοεί τη νίκη από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1-0 στην Τούμπα) παρέμεινε στους 13 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νίκη αυτή για τον Ηρακλή, ήταν η πρώτη επί του Άρη μετά από έξι χρόνια. Τελευταία φορά ο "γηραιός" είχε επικρατήσει με 6-0 (21/03/2004) στο γήπεδο του Μακεδονικού στη Νέα Ευκαρπία.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες, είχαν κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την πολύ μεγάλη φάση στην αντίπαλη εστία και το 0-0 ήταν δίκαιο.

Στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής ήταν αυτός που ήταν πιο δραστήριος από τους φιλοξενούμενους, δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε ένα ωραίο γκολ και επέστρεψε στις νίκες μετά από πέντε συνεχόμενες ισοπαλίες στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Άρης παρουσιάστηκε μέτριος στο συγκεκριμένο ματς και με βάση την εικόνα του, δεν δικαιούταν τη νίκη. Απλά αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Γήπεδο: Καυταντζόγλειο Στάδιο

Διαιτητής/ Βοηθοί: Σταθόπουλος (Αχαΐας)/ Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Κατσιαμπής, Χοσέμι, Κυριαζής, Κανακούδης, Πίτου Γκαρσία, Ντάνι, Αραμπατζής (55' Σίσιτς), Σολτάνι (96' Κατσικάς), Μάρα (86' Ηλιάδης), Γιάκομπ

Άρης (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Οριόλ, Ναφτί, Κάλβο, Τόχα, Ρουίς (72' Τσέζαρεκ), Μίσελ, Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας (82' Λίμα).

Κίτρινες κάρτες: Ιάκομπ (68', Ηρακλής), Ντάνι (80', Ηρακλής), Χοσέμι (80', Ηρακλής)- Χαβίτο (19', Άρης), Οριόλ (94' Άρης), Λίμα (97', Άρης)

Σκόρερ: Σολτάνι (74', Ηρακλής)

Ζεσουάλδο Φερέιρα:«Τιμή μου ο Παναθηναϊκός»

Κολακευμένος από το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, πλην όμως ξεκαθάρισε ότι ακόμη δεν έχει πρόταση από τους «πράσινους».
Ο Πορτογάλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δουλέψει στον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι σε περίπτωση που του γίνει επίσημη πρόταση, η απάντησή του θα είναι καταφατική.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να βλέπω το όνομά μου να συνδέεται με μια τόσο μεγάλη ομάδα και πρεστίζ», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στην «A Bola» και πρόσθεσε: «Από τη στιγμή, όμως, που δεν μου έχει γίνει καμία επίσημη πρόταση, δεν είναι σωστό να πω οτιδήποτε περισσότερο, από το πόσο περήφανος αισθάνομαι που το όνομά μου ακούγεται για μια τέτοια ομάδα».
Το σχετικό δημοσίευμα, μάλιστα, επικαλείται πληροφορίες από την Ελλάδα και αναφέρει ότι ο 64χρονος πρώην τεχνικός της Πόρτο, είναι την πρώτη επιλογή του Νικόλα Πατέρα για τον αντικαταστάτη του Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού.
Η αλήθεια είναι πως ο Φερέιρα είναι ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού, καθώς το «πράσινο» επιτελείο θεωρεί πως είναι από τις καλύτερες λύσεις στην αγορά. Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν είναι η μόνη περίπτωση που εξετάζουν οι «πράσινοι», παρότι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως ο Φρέιτας έχει ήδη επικοινώνησει τηλεφωνικά με τον συμπατριώτη του.
Το κασέ του πρώην προπονητή της Μάλαγα φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, ωστόσο ενδέχεται να ρίξει αρκετά τις οικονομικές του απαιτήσεις, αφού πολύ πρόσφατα πήρε «γερή» αποζημίωση από την ισπανική ομάδα.
Επίσης, σύμφωνα με την σερβική «Blic» ο Παναθηναϊκός κοιτάει και την περίπτωση του Αντιτς και μάλιστα οι Σέρβοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως ο συμπατριώτης τους είναι ο πιο ακριβός απ' 'ολους καθώς το κασέ του φτάνει τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Πέρασε και η Καβάλα από την Τρίπολη

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Καβάλα, η οποίος επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 και "αναρριχήθηκε" στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το τέρμα που χάρισε το τρίποντο στους "Αργοναύτες" πέτυχε ο Ονουάτσι στο 62'. Οι Αρκάδες για ακόμα ένα παιχνίδι στο σπίτι τους δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν και πλέον σε πέντε αναμετρήσεις στην Τρίπολη μετρούν τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Φώσκολου (Πειραιά)

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Τσαμπούρης, Ορόθκο, Ουριμπάρι, Πουλίδο, Καρέρα, Μπαστία, Λαδάκης (65' Αράς), Ροτζέριο, Ουντότζι (Φορτούνης), Κρις (55' Ρομπέρτο)
Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Αράς, Ρομπέρτο, Φορτούνης, Πιπίνης, Ρίος, Σκόνδρας
Καβάλα (Ντράγκαν Οκούκα) : Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Καρντόσο (83' Θεωδορέλης), Αμπντούν Ογκμπέτσε, Ντιέ (54' Βουτσίτσεβιτς), Ονουάτσι (90' Γιάννου), Ντικρόκ
Στον πάγκο: Βαγέχο, Σιόντης, Βουτσίτσεβιτς, Ναζλίδης, Θεωδορέλης, Γιάννου, Αλεξάντροβιτς

Μόνο η Ρόδος χαμογέλασε

Με τρία παιχνίδια ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η ένατη αγωνιστική του νότιου ομίλου της Football League2. Μόνο η Ρόδος κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη στους σημερινούς αγώνες -επικράτησε του Βύζαντα 2-1-, καθώς οι άλλες δύο αναμετρήσεις τελείωσαν ισόπαλες ...


Ρόδος-Βύζας Μεγάρων 2-1
(16' Μαραγκουδάκης, 55' Ανωγειανάκης - 53' Μουστάκης)

Παναχαϊκή-Κόρινθος 1-1
(15' Λαμπρόπουλος - 76' Καφαντάρης)

Χανιά-Πλατανιάς Χανίων 0-0

Κασίγιας: "Είναι ένας σπουδαίος προπονητής"

Τον έντονο θαυμασμό του για τον Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης Ίκερ Κασίγιας, ο οποίος χαρακτήρισε ως "σπουδαίο" τον προπονητή της Μπαρτσελόνα. Ο έμπειρος γκολκίπερ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στις 29 Νοεμβρίου χωρίς να πυροδοτήσει το κλίμα.

"Είναι ένας σπουδαίος προπονητής και από τους καλύτερους σε όλη την Ευρώπη. Ένας εκπληκτικός άνθρωπος και η Μπαρτσελόνα έχει έναν τεχνικό υψηλού επιπέδου. Είναι ένα παράδειγμα για όλους μας ο Γκουαρντιόλα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κασίγιας.

Όσον αφορά το "clasico" τόνισε: "Υπάρχουν αρκετά εμπόδια μπροστά μας, έχουμε ένα πρωτάθλημα που όλα μπορούν να συμβούν. Για να φτάσουμε να σκεφτούμε τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα έχουμε πρώτα να αντιμετωπίσουμε την Μπιλμπάο. Στις 29 Νοεμβρίου θα βρεθούν αντίπαλες δύο πολύ ισχυρές ομάδες, οι δύο καλύτερες στο πρωτάθλημα".

Ο Σκίμπε εκθειάζει και πάλι τον Γκέκα

Τους λόγους που τον έκαναν να επιμείνει στην απόκτηση του Φάνη Γκέκα το καλοκαίρι, εξήγησε ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο τεχνικός της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης τόνισε πως ο διεθνής επιθετικός μπορεί να σκοράρει σε λίγες μόνο προσπάθειες και αυτό ευνοεί την ομάδα του που δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες.

"Ο Γκέκας έχει το προσόν να κάνει γκολ σε λίγες μόνο προσπάθειες και αυτό είναι θετικό για μία ομάδα όπως είναι η Αϊντραχτ, η οποία δεν δημιουργεί πολλές ευκαιρίες στο παιχνίδι. Ο Φάνης σε τρεις προσπάθειες πετυχαίνει δύο γκολ. Διαθέτουμε έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος".

Βίτολο: «Να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα»

Ο Βίκτορ Βιτόλο μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, αλλά και για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός μέσος μεταξύ των άλλων τόνισε:
Για τη νίκη επί της ΑΕΚ:
«Η ομάδα έδειξε πως μέχρι και το τελευταίο λεπτό ήθελε να κερδίσει, πάλεψε μέχρι το φινάλε και τελικά τα κατάφερε».
Για τη δική του απόδοση:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να βοηθάω την ομάδα μου. Είμαι περήφανος για την απόδοση μου, αλλά και για την απόδοση της ομάδας».
Για τη φάση του Γκαρσία με τον Τζιμπούρ:
«Αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι στο χτύπημα του Τζιμπούρ στον Γκαρσία, σίγουρα ο διαιτητής θα έβγαζε κόκκινη κάρτα στο Πάμπλο Γκαρσία. Θέλω να πιστεύω πως ο διαιτητής απλά δεν είδε καλά τη φάση και όχι πως είχε δόλο για κάτι διαφορετικό».
Για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και γα τον κόσμο:
«Δεν θα είναι καθοριστικό το παιχνίδι, αλλά εμείς θα παλέψουμε για τη νίκη, έτσι ώστε να μειώσουμε την διαφορά από τον Ολυμπιακό και την κορυφή. Να διεκδικήσουμε μέχρι το φινάλε το πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι θα το κατακτήσουμε, αλλά ότι θα το διεκδικήσουμε. Κάθε ομάδα στην Ελλάδα θα ήθελε να βρίσκεται στην θέση του ΠΑΟΚ, που συνεχίζει στην Ευρώπη, που έχει αυτή τη δυναμική στην Ελλάδα. Ο κόσμος μας είναι το μεγάλο αβαντάζ της ομάδας και αυτό το καταλαβαίνουν καλά και οι αντίπαλοι μας που έρχονται να παίξουν στην Τούμπα. Τέτοιοι οπαδοί δεν υπάρχουν ούτε στην Ισπανία, ούτε πουθενά στην Ευρώπη». .

Η νέα φανέλα της Ισπανίας

Τα αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας της εθνικής Ισπανίας έγιναν μέσω ενός διαφημιστικού σποτ. Σε αυτό ο Νταβίντ Βίγια, ο Τσάμπι Αλόνσο και ο Φερνάντο Γιορέντε εμφανίζονται αφού έχουν βγάλει τη φανέλα με την οποία κατέκτησαν το Μουντιάλ να… αφαιρούν το δέρμα τους για να αποκαλύψουν από κάτω του τη νέα εμφάνιση. Βασική καινοτομία είναι το σήμα που απονέμει η FIFA στη νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, αλλά και κάποιες κίτρινες και μπλε ρίγες στους ώμους και πλευρικά του σορτς.

Για… ξεκούραση ο Κάκος, μένει εκτός ντέρμπι

Στο «ψυγείο» για τουλάχιστον δύο αγωνιστικές θα θέσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τον Τάσο Κάκο, έπειτα από τα φαλτσοσφυρίγματα του Κερκυραίου στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει πως τίθεται στο περιθώριο ενόψει των προσεχών ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός, αν και σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔ δεν σκόπευε να τον ορίσει σε παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Τιμωρία και για τον Μπιτσίδη.

Στην περίπτωση του Τάσου Κάκου έχει ενδιαφέρον ο λόγος για τον οποίο τιμωρείται. Ο παρατηρητής του στην Τούμπα, Γιώργος Μπίκας, του έβαλε χαμηλό βαθμό, αλλά οι βασικοί λόγοι που το έκανε αυτό ήταν: α) η αποβολή του Κώστα Μανωλά στο 78’ η οποία κρίθηκε ιδιαιτέρως αυστηρή και, β) η κακή φυσική κατάσταση του διαιτητή. Για το τελευταίο, μάλιστα, ο διεθνής παρατηρητής επεσήμανε στον Κάκο πως… περπατούσε και ότι παρακολουθούσε τις περισσότερες φάσεις από μακριά!

Αναφορικά με τις δύο φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Μπίκας είχε ελαφρώς διαφορετική άποψη: Για την «σκαριά» του Τζεμπούρ στον Γκαρσία στο 38’, ο παρατηρητής είπε στον Κάκο ότι ορθώς έδειξε κίτρινη στον παίκτη της ΑΕΚ, ωστόσο στον Γκαρσία έπρεπε να γίνουν απλές συστάσεις και όχι να του δείξει κίτρινη. Για την περίπτωση πέναλτι στο 88’ (Λαγός στον Βιεϊρίνια), ο Γιώργος Μπίκας έδειξε εμπιστοσύνη στην κρίση του διαιτητή καθώς φέρεται να του είπε: «Εσύ ήσουν στα πέντε μέτρα. Εγώ ήμουν στην κερκίδα. Άρα είχες σαφώς καλύτερη εικόνα από εμένα».

Πρέπει πάντως να σημειωθούν τα εξής: Ο παρατηρητής βλέπει τις φάσεις την ώρα που γίνονται και δεν έχει τη δυνατότητα του ριπλέι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι εκθέσεις τους δεν είναι δεσμευτικές για την ΚΕΔ. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι ξεκάθαρο πως έπρεπε να αποβληθεί ο Τζεμπούρ και παράλληλα να δοθεί το πέναλτι στον Βιεϊρίνια. Και (μαζί με την άδικη αποβολή του Μανωλά) αυτοί είναι οι λόγοι που θα τεθεί ο Κερκυραίος ρέφερι σε διαθεσιμότητα.

Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως τουλάχιστον για τις δύο προσεχείς αγωνιστικές, θα τεθεί στο περιθώριο και δεν θα είναι ανάμεσα στους υποψηφίους να διευθύνει τα ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΚΕΔ δεν σκόπευε να τον ορίσει σε κάποιο από τα δύο αυτά παιχνίδια, για τον απλούστατο λόγο ότι ο Κερκυραίος παραμένει ανεπιθύμητος για την ομάδα του Πειραιά. Και παρά τα όσα διέρρεε η Σούπερ Λίγκα στο τελευταίο της Δ.Σ., ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ουδέποτε ζήτησε την εξαίρεση του Κάκου, η αλήθεια –σύμφωνα με τις πληροφορίες μας- είναι διαφορετική: αυτό που… δεν ζήτησε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού ήταν τη διαγραφή του Κερκυραίου. Την εξαίρεση από τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων», τη ζήτησε…

Στο «ψυγείο» και ο Μπιτσίδης

Και μιας και ο λόγος για τον Ολυμπιακό, πρέπει να επισημάνουμε πως και ο β’ βοηθός διαιτητής της αναμέτρησης του Παγκρητίου, Δημήτρης Μπιτσίδης, θα τεθεί για ορισμένες αγωνιστικές στο περιθώριο. Ο λόγος είναι η ακύρωση ενός κανονικού γκολ του Τοροσίδη, κατά το οποίο έστω και οριακά, ο παίκτης καλυπτόταν. Ο Θρακιώτης βοηθός έχει και στο παρελθόν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και το μέλλον του είναι δυσοίωνο. Για τον διαιτητή της αναμέτρησης, Θανάση Γιάχο δεν τίθεται θέμα, ούτε για τα σφυρίγματα του, αλλά πιθανότατα ούτε για την απόφαση του να ξεκινήσει το ματς και να το διακόψει στο ημίχρονο.

Τέλος, ενδεχόμενο τιμωρίας αντιμετωπίζει και ο Χρήστος Μήτσιος που διαιτήτευσε το παιχνίδι της Κέρκυρας με την Ξάνθη. Ο Χριστόφορος Ζωγράφος που ήταν παρατηρητής του Ηπειρώτη ρέφερι, φέρεται να του έβαλε χαμηλό βαθμό καθώς στο γκολ της ισοφάρισης της Κέρκυρας υπάρχει πεντακάθαρο φάουλ του Μαϊστόροβιτς στον Λυμπερόπουλο.

'Σαΐτα' πέρασε από την Καρδίτσα η Βέροια, 2-3 την Αναγέννηση

Σπουδαίο διπλό, με 3-2, πήρε η Βέροια στην Καρδίτσα από την τοπική Αναγέννηση, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής τής Φούτμπολ Λίγκας.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν «φορτωμένο» από φάσεις και γκολ, με τη Βέροια να προηγείται με 2-0 μόλις στο 20ο λεπτό με τον Κάλι (14΄ και 20΄). Οι παίκτες τού Τζο Παλατσίδη, όμως, βρήκαν το κουράγιο και τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισαν το παιχνίδι, ενώ έχασαν και μία σπουδαία την ευκαιρία να πάρουν τους τρεις βαθμούς τής νίκης.

Το σκορ μείωσε, αρχικά, ο Ραονέ στο 35ο λεπτό με κεφαλιά (2-1) και στις αρχές τού δεύτερου μέρους ο Χατζιρίζος έβαλε και δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους (2-0, 51΄). Στο 80΄, μάλιστα, ο Καντιμοίρης απέκρουσε πέναλτι του Ροντρίγκο, με την Αναγέννηση να χάνει μία σπουδαία ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ λίγο πριν το τέλος, σε ένα δεύτερο ημίχρονο με πολλές ευκαιρίες.

Γκολ στο τέλος

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ροντρίγκο για την Αναγέννηση, το έκανε ο Σαϊτιώτης για τη Βέροια στο 92΄, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη με 3-2, σε μία από τις τελευταίες φάσεις τού αγώνα. Ένα τρίποντο που ανεβάζει τη «βασίλισσα» στη 10η θέση του πίνακα μαζί με τον Ιωνικό, με 11 βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Καρδίτσας (Τζο Παλατσίδης): Καρακώστας, Κουρτεσιώτης, Χατζηρίζος, Ροντρίγκο, Καραμανώλης, Αγγελόπουλος (34' Αθανασιάδης), Θεοδοσιάδης, Μπιτέλης (49' Ντοριβάλ), Βούκοβιτς, Ροανέ, Κουτρομάνος.

Βέροια: (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Καντιμοίρης, Παγώνης, Καλί, Μπάρμπας (41' λ.τ Καπίας), Καλογέρης, Αουρέλιο, Σαϊτιώτης, Μιχαλόπουλος, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Γεωργιάδης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κύζας (Δράμας)
ΒΟΗΘΟΙ: Δηλγεράκης, Πωλυμενίδης (Δράμας)

«Όνειρο μου να αγωνιστώ στην Αγγλία»

Την πίστη του ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Αγγλίας εξέφρασε ο Γαλλοαλγερινός αμυντικός της Χαρτς, Ίσμαελ Μπουζίντ.

Ο 27χρονος, πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τις «καρδιές» και ευελπιστεί ότι σύντομα θα «εξαργυρώσει» την καλή σεζόν που διανύει.

Ο Μπουζίντ είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί και παλιότερα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όμως η ομάδα στην οποία ανήκε τότε, η Μετς, δεν έκανε δεκτή την πρόταση της Σάντερλαντ που είχε δείξει ενδιαφέρον.

Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2011 και θα έχει το δικαίωμα από τον Γενάρη να διαπραγματευτεί ελεύθερα, για το νέο προορισμό στην καριέρα του.

«Πάντα ήταν το όνειρο μου να αγωνιστώ στην Αγγλία και θεωρώ ότι αν η Χαρτς τερματίσει στην πρώτη τριάδα, ίσως να υπάρξουν ομάδες που θα ενδιαφερθούν. Ευελπιστώ ότι μπορούμε να τερματίσουμε στις δυο πρώτες θέσεις, γιατί όχι; Αυτό το ενδεχόμενο άλλωστε θα ανέβαζε και τις πιθανότητες για την μεταγραφή μου. Όταν ήμουν 18, μου προσέφερε συμβόλαιο η Σάντερλαντ, όμως η ομάδα μου, η Μετς, δεν δέχθηκε να με παραχωρήσει».

Η Χαρτς εντυπωσιάζει με την πορεία της, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τις παραδοσιακές δυνάμεις Ρέιντζερς και Σέλτικ, έχοντας 23 βαθμούς σε 13 αγώνες.

Τέλος ο Νιόπλιας

Η θητεία του Νίκου Νιόπλια στον Παναθηναϊκό τελείωσε! Όπως ανακοίνωσε η «πράσινη» ΠΑΕ, οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε από χθες ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Φεύγω σαν φίλος, με την πεποίθηση ότι ενήργησα πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού και την αγωνιστική του επιτυχία», τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι έπειτα από συνάντηση του Προέδρου, κ. Ν. Πατέρα με τον προπονητή της ομάδας, κ. Ν. Νιόπλια, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ευχαριστούμε τον κ. Νιόπλια για την προσφορά του στην ομάδα και τη συμβολή του στην κατάκτηση του περσινού double και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας».

Ο κ. Νιόπλιας, αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, την οποία ανταπέδωσα αφιερώνοντας πλήρως τις προσπάθειές μου στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Ζήσαμε στιγμές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη μου, αλλά και στην ιστορία της ομάδας, όπως η κατάκτηση του περσινού double και εύχομαι ολόψυχα στην ομάδα να επαναλάβει αντίστοιχες επιτυχίες και φέτος γιατί της αξίζει. Φεύγω σαν φίλος με την πεποίθηση ότι ενέργησα πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του Παναθηναϊκού και την αγωνιστική του επιτυχία».

Ζεσουάλδο Φερέιρα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, Μαρθελίνο Γκαρσία Τοράλ, Χαβιέρ Αγκίρε και Ντιέγκο Σιμεόνε. Ένας εκ των παραπάνω πέντε θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού και με αυτή τη σειρά προτίμησης…

Εκτός με Ηρακλή ο Anis Boussaidi

Με απόφαση της τεχνικής ηγεσίας ο Anis Boussaidi θα εκτίσει στο παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής εναντίον του Ηρακλή (11/12/2010) την ποινή της μίας (1) αγωνιστικής για τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής εναντίον της ΑΕΚ.

Συγκλονίζει η Σόνια Ντε Νίγκρις...

Ενας χρόνος πέρασε από τον πρόωρο χαμό του Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής της Λάρισας υπέστη καρδιακό επεισόδια και άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του, σκορπίζοντας την θλίψη στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού αλλά κυρίως στην οικογένειά του.
Εναν χρόνο μετά, η σύζυγος του, Σόνια δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει τι συνέβη στη ζωή της. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μεξικάνικη εφημερίδα, αναφέρεται στις τραγικές στιγμές που έζησε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, μη έχοντας δίπλα της τον Αντόνιο.

«Προσπάθησα να βρω παρηγοριά στην πραγματικότητα και στις μνήμες», λέει κοιτώντας τις φωτογραφίες του χαμογελαστού Τάνο. Λέει ότι βρήκε τη δύναμη να ζήσει λόγω της 5χρονης κόρης της Μιράντα.  «Έχω επικεντρωθεί στη Μιράντα, είναι η προτεραιότητά της ζωής μου. Δεν είχε ζήσει ποτέ στο Μόντερέι και τώρα πάει στο νηπιαγωγείο», τονίζει.
Πάλη με την ρουτίνα
Και συνεχίζει: «Από τότε που έφτασα άρχισα να παλεύω με τη ρουτίνα και κατάφερα να μην δείχνω τόσο λυπημένη. Με βοήθησαν η αδερφή μου και ένας φίλος και δόξα τω Θεό η κόρη μου είναι πολύ ευπροσάρμοστη. Πήγε στο νηπιαγωγείο και είναι συνεχώς ανάμεσα σε παιδιά».

Η μικρή Μιράντα που μιλάει Ισπανικά, Αγγλικά και κάποια τουρκικά, έχει μακριά σκούρα μαλλιά, λευκό δέρμα και ένα χαμόγελο που μοιάζει με αυτό του πατέρα της. Λέει ότι ο μπαμπάς της νοιάζεται γι' αυτήν κι τη μητέρα της από τον ουρανό, και τρέχει για να γεμίσει φιλιά τη μητέρα της Σόνια, όταν δει ένα δάκρυ να τρέχει στα μάγουλά της.
Η Σόνια έχει πτυχίο στο διεθνές εμπόριο όμως έχει αφιερώσει τον εαυτό της στη Μιράντα. «Το χρονικό διάστημα που μοιραστήκαμε μαζί του είναι σύντομο αλλά η ουσία είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά», λέει...
Θυμάται όμως προσωπικές τους στιγμές: «Το 2000 με είχε προσκαλέσει στο γήπεδο και όταν σκόραρε μου έστειλε ένα φιλί. Μετά από τρία χρόνια παντρευτήκαμε στο Κανκούν, στις 28 Ιουνίου 2003». Από τότε έζησαν σε πολλές χώρες: «Πάντα ανησυχούσε για εμάς και κυρίως για να μεγαλώσει σωστά η Μιράντα. Ήμασταν πάντα μαζί, όλη μέρα μετά τις προπονήσεις».

Η μοιραία βραδιά...
Θυμήθηκε και τη μοιραία βραδιά. Είδαν οι τρεις τους μια ταινία και στη συνέχεια, ο Αντόνιο πήγε τη Μιράντα στο κρεβάτι της να κοιμηθεί. «Τον άκουγα να ροχαλίζει και ξαφνικά, το πρόσωπό του έπεσε στον ώμο του. Αναψα το φως και έφερα οινόπνευμα νομίζοντας ότι είχε λιποθυμήσει. Όμως δεν αντέδρασε».
Στη Λάρισα είχε λίγο καιρό και οι φίλοι που είχαν κάνει δεν ήταν πολλοί. Είχε μόλις τέσσερα τηλέφωνα από την ομάδα και δεν γνώριζε ποιόν καλούσε. Τελικά, κάλεσε έναν φίλο του Αντόνιο, του οποίου η σύζυγος ήταν από το Μεξικό. Αυτοί κάλεσαν τελικά ασθενοφόρο. Οταν έφτασε, δεν της επέτρεψαν να συνοδεύσει τον Αντόνιο στο ασθενοφόρο.
Η Σόνια περιγράφει και τις τραγικές στιγμές στο νοσοκομείο: «Είδα μια νοσοκόμα που έβγαινε από το χώρο όπου ήξερα ότι ήταν ο Αντόνιο, γνωρίζοντας επίσης ότι δεν υπήρχε άλλος ασθενής. Την είδα να κρατά μια φιάλη με φυσιολογικό ορό και αυτό με καθησύχασε. Άνοιξα την πόρτα και είδε ένα λευκό σεντόνι πάνω του και ένας γιατρός μου έδωσε τα πράγματά του, μου χτύπησε την πλάτη και μου είπε στα αγγλικά ότι λυπάται για την απώλεια».
«Δεν ήταν ποτέ άρρωστος»
Η ώρα ήταν τέσσερις τα ξημερώματα και δεν ήξερε τι να κάνει. «Προσπάθησα να μιλήσω με τα αδέρφια του Αντόνιο και μίλησα με τον Αλντο». Όταν η Σόνια επέστρεψε στο σπίτι ήταν ήδη εκεί αστυνομικοί και δημοσιογράφοι. Η ομάδα είχε ειδοποιήσει την πρεσβεία και έναν ψυχολόγο.
«Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν ήταν ποτέ άρρωστος», λέει η Σόνια και προσθέτει: «Η καρδιά του ήταν λίγο μεγαλύτερη και κάθε έξι μήνες έκανε εξετάσεις. Δεν ήξερα ότι θα μπορούσε να πεθάνει για το τίποτα. Πονάω τόσο πολύ. Αυτός ποτέ δεν θα τολμούσε να ρισκάρει να μας αφήσει μόνους μας αν ήξερε τον κίνδυνο».

«Ο μπαμπάς δεν θέλει να μας βλέπει λυπημένες»
Η Μιράντα λέει: «’Μην κλαις’ της είπα ‘ο μπαμπάς δεν θέλει να μας βλέπει λυπημένες».
Ο αδελφός του Αντόνιο, ο νεαρός Αλντο βοήθησε όσο κανείς την Σόνια και την Μιράντα... «Και όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα, του είπα ότι ΄ο αδελφός σου θα είναι πολύ περήφανος για σένα. Πλέον, έχει περάσει ένας χρόνος και ακόμη συνεχίζω να λαμβάνω γράμματα και μηνύματα από φιλάθλους. Σκέφτομαι ότι ο Τόνιο χαίρεται που βλέπει τόση συμπαράσταση από τον κόσμο».

Ο Μουρίνιο ξεπέρασε τον Γκουαρντίολα

Η δύσκολη νίκη (1-0) της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Σπόρτινγκ Χιχόν στο «Μολινόν» έκανε τον Ζοσέ Μουρίνιο τον καλύτερο νέο προπονητή στην Primera Division. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεπέρασε τον Πεπ Γκουαρντιόλα, με τις εννέα νίκες και τις δύο ισοπαλίες που έχει πάρει με τους «μερένχες» τη φετινή σεζόν.

Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο του καταλανικού συλλόγου ο 39χρονος προπονητής μέτρησε εννέα νίκες, όμως είχε ηττηθεί μία φορά. Αντίθετα, οι Μαδριλένοι δεν έχουν χάσει και ο «Special One» διατηρεί το αήττητο σερί του από τον πάγκο της Πόρτο (σ.σ.: στα εντός έδρας ματς)!

Ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη

Μετά το ματς των "δικεφάλων" (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1), την ισοπαλία του Παναθηναϊκού (1-1 με ΑΕΛ), και το ματς που δεν τελείωσε ποτέ (Εργοτέλης-Ολυμπιακός), η 10η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τρία παιχνίδια και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (Ηρακλής- Άρης) να ξεχωρίζει

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται την Δευτέρα η 10η αγωνιστική της Superleague. Στην Τρίπολη ο τοπικός Αστέρας θα φιλοξενήσει την Καβάλα (17:15) με τις δύο ομάδες να θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, ενώ αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση των Σερρών (19:30) μεταξύ του Πανσερραϊκού και του Ολυμπιακού Βόλου.

Την ίδια ώρα (19:30) θα διεξαχθεί και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ του Ηρακλή και του Άρη στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, με τον Ηρακλή θα θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από πέντε αγώνες (έχει πέντε σερί ισοπαλίες), όπως και ο Άρης μετά το 1-1 με την Λάρισα την περασμένη αγωνιστική.

Το Σάββατο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο ντέρμπι των "δικεφάλων" που έγινε στην Τούμπα, ενώ ο Παναθηναϊκός άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΛ (1-1). Το παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς διεκόπη στο ημίχρονο (0-0), λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου.

Τέλος, ο Ατρόμητος πέρασε από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας με 1-0 του Πανιωνίου "βυθίζοντας" τον ακόμη περισσότερο στον βαθμολογικό πίνακα, ενώ Κέρκυρα και Skoda Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στο ανακαινισμένο ΕΑΚ του νησιού των "Φαιάκων".

Η 10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Πανιώνιος–Aτρόμητος 0-1
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
Γήπεδο: Πανιωνίου Γ.Σ.

Με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον κορυφαίο παίκτη του γηπέδου, Ανδρέα Τάτο, ο Ατρόμητος πέρασε με 1-0 από τη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου, σημειώνοντας την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή Superleague. Οι δύο ομάδες προσέφεραν πολύ ωραίο θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο Ατρόμητος είχε την υπεροχή και έφτασε δίκαια στη νίκη, ενώ ο Πανιώνιος για ένα ακόμα παιχνίδι προβλημάτισε με την απόδοσή του.

Το γκολ σημειώθηκε στο 35ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων, ο Καμαρά βρήκε με ωραία μακρινή μπαλιά τον Τάτο, που αφού "κουβάλησε" την μπάλα, νίκησε με ωραίο σουτ τον Μάχο. Ο Ατρόμητος είχε δύο δοκάρια, με τον Σαγκανόβσκι (24') και τον Τάτο (64'), ενώ ένα είχαν οι γηπεδούχοι με τον Ριέρα (80').

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα του Γιώργου Δώνη ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι "κυανέρυθροι", που είχαν τον νεοπροσληφθέντα Γιώργο Παράσχο στην εξέδρα λόγω τιμωρίας, "βυθίζονται" σιγά-σιγά στη Football League, αφού παραμένουν ουραγοί του βαθμολογικού πίνακα, με μόλις 7 βαθμούς.

Εργοτέλης–Ολυμπιακός 0-0 (Διεκόπη)
Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (Χίου)
Γήπεδο: Παγκρήτιο

Στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Εργοτέλης υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό έγινε μόνο για ένα ημίχρονο, καθώς το δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί την πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη, πιθανότατα στις 24/11. Η αστυνομία αρνήθηκε να συνεχιστεί το παιχνίδι την Κυριακή, καθώς επικαλέστηκε το Νόμο σύμφωνα με τον οποίο δεν διεξάγονται αθλητικά γεγονότα την ημέρα των εκλογών, έστω κι αν στο Ηράκλειο δεν πρόκειται να ψηφίσει κανείς, καθώς έχουν κριθεί όλα(σε Δήμο Ηρακλείου και Περιφέρεια Κρήτης) από την περασμένη Κυριακή.

O διαιτητής του αγώνα, Γιάχος (Χίου), -μετά από παρέμβαση του Ολυμπιακού που εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τον αγωνιστικό χώρο- και μετά τον έλεγχο που έκανε στην ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου η οποία κράτησε 45 λεπτά!! Η βροχή που έπεφτε συνεχώς στο Ηράκλειο, είχε ως αποτέλεσμα σε πολλά σημεία του γηπέδου να δημιουργηθούν λίμνες και να κάνουν δύσκολη την προσπάθεια των παικτών και να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Έτσι ο διαιτητής αφού ζήτησε να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος με σκούπες από το νερό, έλεγξε εκ νέου το Στάδιο και τελικά πήρε την απόφαση για αναβολή του αγώνα.

Κέρκυρα–Σκόντα Ξάνθη 1-1
Διαιτητής: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου)
Γήπεδο: Παμπελοποννησιακό στάδιο

Η Κέρκυρα δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την επιστροφή της στο ΕΑΚ και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 με την Ξάνθη. Δραματικές οι καθυστερήσεις του ματς με τις δύο ομάδες να πετύχουν τα γκολ της αναμέτρησης. Ο αγώνας ήταν κάτω του μετρίου στο μεγαλύτερο μέρος του. Κέρκυρα και Ξάνθη είχαν από ένα ημίχρονο.

Η Κέρκυρα ήθελε τη νίκη μετά από δύο σερί ήττες ενώ και η Ξάνθη επιθυμούσε να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν νευρικό με βιαστικές επιλογές από τις δύο ομάδες που έδειξαν αδυναμία στο δημιουργικό κομμάτι του ματς. Η Ξάνθη δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που πήρε στο 92' και ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Παναθηναϊκός–Λάρισα 1-1
Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σαν ...παλαίμαχοι εμφανίστηκαν και αυτή τη φορά οι παίκτες του Παναθηναϊκού, που τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στην οργανωμένη Λάρισα. Παρά το δοκάρι του Γκαρθία στις καθυστερήσεις, οι Θεσσαλοί πήραν ...εύκολα την ισοπαλία (1-1). Ο Παναθηναϊκός δεν βλεπόταν, η Λάρισα έπαιξε στρωτό ποδόσφαιρο και πήρε δίκαια την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ από τους ...πράσινους "παλαίμαχους".

Κουζέν και Σισέ τα γκολ, δοκάρι στο 94 ο Γκαρθία, πολλές αποδοκιμασίες από τον κόσμο στο τελείωμα του αγώνα, με αποδέκτες τους ποδοσφαιριστές και το Νιόπλια.Οι "πράσινοι" δεν κατάφεραν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, ή μάλλον δεν είχαν καθόλου ρυθμό. Με εξαίρεση, την αντίδρασή τους, μετά το 0-1 όταν ο Σισέ κατάφερε να ισοφαρίσει, το υπόλοιπο διάστημα του ματς πέρασε με την ομάδα του Νιόπλια να θυμίζει σχολικό συγκρότημα.

ΠΑΟΚ–ΑΕΚ 2-1
Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)
Γήπεδο: Τούμπας

"Ασπρόμαυρο" βάφτηκε το ντέρμπι των "δικεφάλων" στο γήπεδο της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ με γκολ του Βιερίνια στο τέλος της αναμέτρησης νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς, αφήνοντας την Ένωση στους 16.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν "φτωχό" σε φάσεις με τον ΠΑΟΚ να είναι πιο δραστήριος (κυρίως με Βιερίνια και Ελ Ζαρ) και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους να πετυχαίνει ένα γκολ. Από την πλευρά της η ΑΕΚ ήταν κακή δεν έκανε κάποια σημαντική επίσκεψη στα καρέ του Κρέσιτς, ενώ στο γκολ που δέχθηκε η άμυνα αδράνησε πολύ, με τον Φωτάκη να μένει αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι.Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ο ΠΑΟΚ, ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα, έφτανε πιο εύκολα στα καρέ του Σάχα, απέναντι σε μια ΑΕΚ η οποία είχε χάσει τον χώρο του κέντρου και δυσκολευόταν να κάνει μια οργανωμένη επίθεση.

Πάντως, η ομάδα του Χιμένεθ στην πρώτη της καλή επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα ο Λεονάρντο. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την ΑΕΚ να πάρει τον βαθμό, καθώς ο Βιερίνια είπε την τελευταία λέξη και με γκολ στο τέλος έδωσε το "τρίποντο" στον ΠΑΟΚ. Πάντως, σε ένα ακόμη ματς της Superleague, ο διαιτητής ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, καθώς δίκαια έχουν παράπονα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αστέρας Τρίπολης–Καβάλα 17:15, Novasports1
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Μετά την απρόσμενη για πολλούς ήττα από τον Πανσερραϊκό, οι Αρκάδες δίνουν και πάλι ένα δύσκολο ματς στην έδρα τους. Ο τεχνικός της ομάδας Βαγγέλης Βλάχος για το ματς υποστήριξε πως χρειάζεται σοβαρότητα και προσοχή. "Εχουμε ξαναπεί, όλα τα παιχνίδια για μας είναι τελικοί. Η κρισιμότητα του παιχνιδιού είναι γνωστή και δεδομένη" ήταν τα λόγια του Ελληνα τεχνικού. Φυτανίδης, Αργυρόπουλος και Μπαρτολίνι είναι αμφίβολοι για το ματς με τον ΑΟΚ ενώ επιστρέφουν στα πλάνα του προπονητή τους οι Φορτούνης και Ορόθκο.

Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Πανσερραϊκό (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός) έφεραν "σύννεφα" πάνω από τον πάγκο της Καβάλας με τις φήμες να αναφέρουν πως το ματς με τον Αστέρα είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον του Οκούκα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.  Για χαλαρό κλίμα αναφέρθηκε ο τεχνικός της ομάδας αναφερόμενος στους παίκτες του λέγοντας μεταξύ άλλων: "Πρέπει να κερδίσουμε στην Τρίπολη, γιατί μετά ακολουθεί το ματς με την ΑΕΚ που είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Τα περιθώρια έχουν στενέψει" είπε και αναμένει μέχρι την ύστατη ώρα τον Ζαν Κλοντ Νταρσβίλ.

Πανσερραϊκός–Ολυμπιακός Βόλου 19:30, Novasports2

Διαιτητής: Καλόπουλος Δημήτριος (Μακεδονίας)
Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών

Η ψυχολογία είναι στα ύψη για τον Πανσερραϊκό που από την τελευταία θέση βρέθηκε με την εξαιρετική πορεία και την συλλογή βαθμών στα τελευταία ματς, στην ενδέκατη θέση έχοντας ένα σερί τριών νικών, μιας ισοπαλίας και μίας ήττας ως ενεργητικό. "Δεν είμαστε ομάδα που κάθεται πίσω" είχε δηλώσει το νέο μέλος της Εθνικής Ελλάδος, νεαρός Γιώργος Γεωργιάδης. Σε όλα αυτά και ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Πέτρος Θεοδωρίδης αφού τους μοίρασε συγχαρητήρια για την νέα επιτυχία τους αποκάλυψε την πρόθεσή του για το ματς της Δευτέρας να διπλασιάσει το πριμ σε περίπτωση νίκης.

Μετά το ματς με την Κέρκυρα ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να αντιμετωπίσει την επόμενη ομάδα που "μονομαχούσε" πέρσι στην Β' Εθνική, τον Πανσερραϊκό εκτός έδρας. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να σπάσουν την κακή παράδοση που έχουν στις Σέρρες αφού σε πέντε επισκέψεις τους τα τελευταία δέκα χρόνια (σε ματς Β' Εθνικής) έχουν ισάριθμες ήττες και τέρματα 9-1.  Η ομάδα του Αχιλλέα Μπέου φέτος όμως παρουσιάζει άλλο πρόσωπο από άλλες χρονιές και ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος της ομάδας την παρουσίασε με "άλογο στις ιπποδρομίες". Το συγκρότημα του Τσιώλη θα έχει την συμπαράσταση και περίπου 500 οπαδών της ομάδας.

Ηρακλής–Αρης 19:30, Novasports1

Διαιτητής: Σταθόπουλος Γεώργιος (Αχαΐας)
Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Ούτε χάνει αλλά ούτε κερδίζει ο Ηρακλής που έχει συμπληρώσει το εντυπωσιακό σερί των πέντε ισοπαλιών σε ισάριθμα παιχνίδια. Την ώρα που η διοίκηση ασχολείται με την διαμάχη της με τον Μπουτάρη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης στέλνει μήνυμα για ένα δύσκολο ματς με τον συμπολίτη και διευκρινίζει: "Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς γιατί παίζουμε μ' ένα δυνατό αντίπαλο και είναι ένα τοπικό ντέρμπι που μετράει στο πρεστίζ της ομάδας και δίνει ώθηση και ψυχολογία για μια καλύτερη συνέχεια".

Να συνεχίζει την εκπληκτική παράδοση που έχει από το 2003 (τελευταία φορά που ηττήθηκε) στο Καυτανζόγλειο θέλει ο Αρης. Παρά την μέτρια εικόνα κόντρα στο ματς με την ΑΕΛ, οι "κιτρινόμαυροι" του Κούπερ αισιοδοξούν και θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες απέναντι στον "Γηραιό". Σύμμαχος στην αλλαγή εικόνας, η κίνηση του προέδρου να ντοπάρει ψυχολογικά την ομάδα μιλώντας για εμπιστοσύνη προς τους παίκτες. Σηφάκης και Τσέζαρεκ είναι στα πλάνα του προπονητή τους.

Η 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης 17:15
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 19:30
Σκόντα Ξάνθη-Πανσερραϊκός 19:30

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ατρόμητος-Εργοτέλης 15:00
Αρης-Κέρκυρα 17:15
Λάρισα-Πανιώνιος 17:15
Καβάλα-ΑΕΚ 19:30
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 19:30

ΠΑΟΚ Μπασκετ: Πετάει για Μαδρίτη

Η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ ταξιδεύει στην Ισπανία, όπου θα αντιμετωπίσει την Εστουντιάντες, στην πρεμιέρα του Eurocup.

Η ώρα του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα έφτασε για την ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" αντιμετωπίζει την Εστουντιάντες την Τρίτη (16/11), στην πρεμιέρα των ομίλων του Eurocup.
Τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν στο "Παλατάκι" στις 4:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/11) και από εκεί μετέβησαν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", απ' όπου "πέταξαν" για Αθήνα δύο ώρες αργότερα. Έφτασαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 7:30 και λίγο μετά τις 9:00 επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, το οποίο στις 9:30 αναχώρησε για Μαδρίτη.
Στην αποστολή βρίσκεται και ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ, Νίκος Σταυρόπουλος, καθώς και ο διοικητικός σύμβουλος, Αλέξανδρος Ιωαννίδης.

Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση
Η προπόνηση των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου είναι στις 21:00 τοπική, αλλά ενδέχεται να αλλάξει. Την ίδια ώρα είναι προγραμματισμένο το παιχνίδι της Τρίτης, για το οποίο δεν υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Θα μεταδοθεί μόνο από το Eurosport 2, αλλά με καθυστέρηση ενός ημιχρόνου.

Κρέσιτς:"Δεν ήταν πέναλτι του Τζιμπούρ"

Ο Κρέσιτς υποστήριξε ότι ο επιθετικός της ΑΕΚ προσπάθησε να "εκβιάσει" την απόφαση του Κάκου, ενώ μίλησε και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Την πεποίθησή του, ότι ο Ραφίκ Τζιμπούρ "εκβίασε" το πέναλτι και ότι ο Τάσος Κάκος δε θα έπρεπε να είχε δείξει την άσπρη βούλα εξέφρασε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντάριο Κρέσιτς, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Libero". Αναλυτικά όσα είπε ο Κροάτης πορτιέρο:
Για το πέναλτι της ΑΕΚ: "Ήταν προφανές, ότι ο Τζιμπούρ ήθελε να ακουμπήσει την μπάλα και την επαφή με μένα, για να πάρει πέναλτι. Για μένα, δεν ήταν πέναλτι. Ήταν μία ακόμη κακή απόφαση του διαιτητή".
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να μπει "σφήνα" σε Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό: "Εμείς πρέπει να κοιτάμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ήδη από σήμερα σκεφτόμαστε τον Ολυμπιακό και πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο τέμπο".
Για το ματς με τον Ολυμπιακό: "Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στη βαθμολογία, αλλά εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης".

Ο Πλατ καλύπτει τον Μαντσίνι

Την στήριξή του στον Ρομπέρτο Μαντσίνι εξέφρασε με δηλώσεις του ο βοηθός προπονητή της Σίτι, Ντέιβιντ Πλατ, μετά το εντός έδρας 0-0 απέναντι στην Μπέρμιγχαμ.

Αυτό που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κόσμου ήταν η αντικατάσταση του τραυματία Τέβεζ με τον μέσο Γκάρεθ Μπάρι, κρατώντας στον πάγκο τον βραζιλιάνο επιθετικό Ζο. «Είναι λάθος να λέει ο κόσμος πως ο Μαντσίνι θέλει να παίζει μόνο άμυνα» δήλωσε ο Πλατ και πρόσθεσε: «Εγώ πιστεύω πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Είναι εύκολο να κατηγορείς κάποιον για τις αλλαγές που κάνει όταν δεν έρχεται το καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι παιχνίδι στο κομπιούτερ».

Ο βοηθός του Μαντσίνι αποκάλυψε επίσης πως ο Αργεντινός επιθετικός δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Ντόχα για το φιλικό κόντρα στη Βραζιλία, προκειμένου να αποθεραπευτεί πλήρως. «Το μόνο που δε θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι, ο Κάρλος να πιέσει τους μύες του και να μείνει εκτός για τρεις με τέσσερις εβδομάδες».

Βίκτορ Βιτόλο:"Μας αξίζει η πρώτη θέση!"

Ο Βίκτορ Βιτόλο έβαλε (και πάλι) ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του ΠΑΟΚ την τρέχουσα σεζόν. Τι είπε για τον Χάβο και το ερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, η τέταρτη στη σειρά για τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και έκτη σε όλες τις διοργανώσεις, άνοιξε για τα καλά την όρεξη στους "ασπρόμαυρους", οι οποίοι άρχισαν και πάλι να βλέπουν ως εφικτό το ενδεχόμενο της κατάκτησης πρώτης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα της Super League.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε σήμερα (Δευτέρα 15/11) ο Βίκτορ Βιτόλο στον "Sport 103". Είπε, συγκεκριμένα, ο Ισπανός μέσος του "Δικέφαλου":
Για το πόσο σημαντική ήταν η νίκη που σημείωσε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ, με δεδομένο ότι οι "ασπρόμαυροι" αντιμετώπισαν και κάποια σφυρίγματα του διαιτητή που τους εκνεύρισαν: "Οι αποφάσεις του διαιτητή δεν ήταν οι καλύτερες. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με περίεργο σύστημα και στο τέλος κερδίσαμε".
Για το αν ήταν νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τον ΠΑΟΚ: "Βοήθησε πολύ το παιχνίδι αυτό να ανέβει η ψυχολογία μας, για να αντιμετωπίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία τα επόμενα παιχνίδια. Θέλουμε να βλέπουμε ψηλά στη βαθμολογία κι αυτή η νίκη μας έδωσε ώθηση".
Για το πώς βλέπει τη συνέχεια, καθώς ο ΠΑΟΚ πατάει πλέον στην τρίτη θέση: "Είναι θετικό αυτό που συμβαίνει. Εξ αρχής προετοιμαστήκαμε για τον τίτλο. Δεν μας ταιριάζει κάτι λιγότερο. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο μέχρι το τέλος".
Για το αν ο ΠΑΟΚ πάει για την πρώτη ή αρκείται και στη δεύτερη: "Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ποιότητα, που τους αξίζει η πρώτη θέση. Μπορούμε να πιάσουμε την πρώτη θέση, παρότι παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις. Δεν αλλάζει τη σκέψη μας το γεγονός ότι πολλές φορές αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τη διαιτησία".
Για το τι έπαιξε ρόλο στη μεταμόρφωση της ομάδας προς το καλύτερο: "Τα αποτελέσματα είναι που άλλαξαν όλη την εικόνα και ανέβασαν την ψυχολογία της ομάδας. Πιστέψαμε ότι έχουμε τις δυνατότητες. Συγχαίρουμε και τον προπονητή μας, γιατί έχει μεγάλο μερίδιο στις τελευταίες επιτυχίες μας".
Για τις συνεχόμενες δηλώσεις στήριξης των παικτών του ΠΑΟΚ για τον Μάκη Χάβο: "Τα συνεχόμενα αποτελέσματα δικαιώνουν τον προπονητή. Δεν είναι τυχαία, γιατί η τύχη σε ακολουθεί μέχρι ένα σημείο. Ο προπονητής παίζει το ρόλο του και έχει μερίδιο στις επιτυχίες".
Για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: "Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν καλύτερη ψυχολογία με προπονητή τον Βαλβέρδε. Ξέρουμε, όμως, σε ποια χνάρια να βαδίσουμε. Ξέρουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε στην Αθήνα κι αυτό θα επιδιώξουμε".
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Συγχαρητήρια! Αποτελούν τους καλύτερους οπαδούς σε όλο τον κόσμο".

«Ο νέος Σουμάχερ»!

Αν και έμοιαζε απίθανο ως και… ακατόρθωτο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε να γίνει ο νεότερος Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2010, ολοκληρώνοντας μία εντυπωσιακή χρονιά για την Red Bull.
Ο 23χρονος Γερμανός οδηγός των «Ταύρων» εντυπωσίασε με την ψυχραιμία που οδήγησε στον αγώνα-τελικό του Άμπου Ντάμπι και δικαιώθηκε για τη σκληρή δουλειά του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σε αντίθεση, η Ferrari έκανε τα εύκολα δύσκολα, επιλέγοντας λάθος στρατηγική και καταδικάζοντας τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τα βρήκε σκούρα πίσω από τον Βιτάλι Πετρόφ της Renault

Όμως, έχει σημασία να δούμε πως είδε ο σημερινός ξένος Τύπος την επιτυχία του Φέτελ, αλλά και την «γκάφα» της Ferrari. Τα ΜΜΕ από την πατρίδα του Αλόνσο «κατηγορούν» (κυρίως) την Scuderia, ενώ οι Ιταλοί δημοσιογράφοι αφήνουν «αιχμές» για τον Λούκα ντι Μοντετζέμολο και τον Στέφανο Ντομενικάλι. Φυσικά, διαφορετική είναι η εικόνα στην Γερμανία…

«Προδόθηκε ο Αλόνσο»

Σκληρή κριτική κάνουν τα ιταλικά ΜΜΕ στη Ferrari, καθώς θεωρούσαν πως ήταν σίγουρη η επικράτηση του Αλόνσο. «Η Ferrari είχε έναν φρικτό τελικό! Ο Αλόνσο προδόθηκε από ένα λάθος της στρατηγικής», έγραψε η «Gazzetta dello Sport», ενώ η «Corriere dello Sport» τόνισε: «Απογοήτευση για Αλόνσο και Ferrari. Λάθος στρατηγική». Η «Tuttosport» έκανε λόγο για… αυτοκαταστροφή: «Αυτοκτονία της Ferrari», αλλά έξυπνος είναι και ο τίτλος της «Corriere della Sera»: «Το αυτογκόλ της Ferrari και οι επιθέσεις σε Μοντετζέμολο: ‘Φύγε’!».

«Στρατηγικό… σφάλμα»

«Ένα σοβαρό στρατηγικό σφάλμα της Ferrari, έδωσε τον τίτλο στον Φέτελ», έγραφε η εφημερίδα «Sport». Η «Marca» «μάρκαρε» τρία σημεία που οδήγησαν τον Αλόνσο να χάσει το «στέμμα»: Η εκκίνηση, όπου έχασε την τρίτη θέση από τον Μπάτον, το γεγονός ότι ο Αλόνσο μπήκε για pit stop αμέσως μετά τον Γουέμπερ, αλλά και ο αμυντικός αγώνας της Scuderia… Ενώ η «AS» σχολίασε στο πρωτοσέλιδό της ότι: «Ο Αλόνσο πλήρωσε το λάθος της Ferrari».

«Με τη βοήθεια της Ferrari»

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρωτοσέλιδο της αργεντίνικης εφημερίδας «Ole». «Ο Φέτελ, με τη βοήθεια της Ferrari»! Και στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Ο Γερμανός εξέπληξε τον κόσμο, κέρδισε στο Άμπου Ντάμπι και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής». Η βραζιλιάνικη «Correio» στάθηκε στο γεγονός ότι ο Φέτελ επικράτησε για λίγους βαθμούς του Αλόνσο: «Ο Φέτελ κέρδισε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον Αλόνσο».

«Ο διάδοχος του Σουμάχερ»

Ο γερμανικός Τύπος γιορτάζει την νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ! Οι Γερμανοί είχαν να πανηγυρίσουν έξι ολόκληρα χρόνια (το 2004 με τον Μίκαελ Σουμάχερ). «Θαύμα! Δάκρυα! Παγκόσμιος πρωταθλητής», γράφει η εφημερίδα «Bild». Η «Express» ανέφερε: «Αυτός είναι ο διάδοχος του Μίκαελ Σουμάχερ»! Πιο εκστασιασμένη η «Hamburger Morgensport»: «Ο δικός μας Φέτελ είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής, κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι. Τι τρέλα! Αυτός είναι ο νέος Σούμι»!

«Έδειξε θάρρος ο Φέτελ»

Στην Αγγλία, η βρετανική «Daily Express» έγραψε: «Ο Φέτελ έπρεπε να είναι τουλάχιστον 15 βαθμούς μπροστά από τον Αλόνσο, που ήταν το φαβορί, αλλά η Ferrari έκανε λάθος στην τακτική της και έτσι επέτρεψαν στην Red Bull να πάρει και το πρωτάθλημα των Οδηγών», ενώ οι «The Times» ανέφεραν ότι «Ο Φέτελ δείχνει το θάρρος του για να κυβερνήσει τον κόσμο», ενώ γίνεται και σύγκριση με τον εφτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ.

Βιεϊρίνια: "Αρχίσαμε να δίνουμε απαντήσεις"

  Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Εξέδρα" μιλάει για την αναγέννηση του ΠΑΟΚ τις τελευταίες αγωνιστικές με αποκορύφωμα τις νίκες επί της ΑΕΚ και της Βιγιαρεάλ και υπόσχεται ανάλογη συνέχεια και στο μέλλον. Δεν παραλείπει μάλιστα να πλέξει το εγκώμιο του Μάκη Χάβου, τόνίζοντας: "Απλά τώρα έχουμε και ένα χέρι να βοηθάει από τον πάγκο". Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

- Ποιος είναι ο λόγος που η ομάδα παρουσιάζεται βελτιωμένη και έχει έξι συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις;

«Η ομάδα δουλεύει συνεχώς για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είχαμε καλό ξεκίνημα. Τώρα όμως παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, έχουμε καλή ψυχολογία και το μόνο που θέλουμε είναι να συνεχίσουμε έτσι».

- Τελικά τι έφταιξε και είδαμε έναν τόσο κακό ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του ελληνικού πρωταθλήματος, γεγονός που τον άφησε πίσω στη βαθμολογία;

«Δεν έχει σημασία. Έπρεπε να αλλάξουμε την εικόνα και το κακό μας ξεκίνημα. Δε μπορούσαμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν για αυτήν τη θέση που βρίσκονταν πριν από λίγες αγωνιστικές. Για αυτό προσπαθούσαμε -όλη η ομάδα μαζί- να αλλάξουμε αυτήν την κακή κατάσταση. Έπρεπε να απαντήσουμε και νομίζω ότι έχουμε αρχίσει να το κάνουμε».

- Θεωρείς ότι με τον Μάκη Χάβο έχει αλλάξει η νοοτροπία της ομάδας και έχει επιστρέψει η καλή ψυχολογία;

«Άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε το παιχνίδι και το πώς προετοιμαζόμαστε. Η νοοτροπία είναι ίδια. Όπου και να αγωνιζόμαστε θέλουμε τη νίκη. Απλά τώρα έχουμε και ένα χέρι να βοηθάει από τον πάγκο. Όταν όλοι προσπαθούμε φαίνεται μέσα στο γήπεδο και θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

- Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει το ίδιο ξεκίνημα με πέρυσι. Και πάλι όμως βρίσκει τη φόρμα του και κάνει συνεχόμενες νίκες. Μπορεί να συνεχίσει έτσι;

«Φυσικά και μπορούμε. Έχουμε βρει τον τρόπο για να παίρνουμε τις νίκες. Έχουμε αλλάξει κάποια πράγματα σε σχέση με πριν και αυτό μας βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε ποιότητα σαν ομάδα, πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας, αλλά πάντα σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, όποιος και αν είναι αυτός».

- Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο πρώτο ντέρμπι φέτος εναντίον της ΑΕΚ. Ποιο ήταν το «κλειδί» για να φτάσει στη νίκη;

«Ήταν ένα παιχνίδι όπως και εκείνο με τον Αρη. Και τότε παίξαμε καλύτερα, αλλά ήμασταν άτυχοι και χάσαμε. Με την ΑΕΚ όμως όσο ήμασταν στο 1-1, όλοι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε το παιχνίδι. Όλοι προσπαθούμε να νικήσουμε ακόμα στο τελευταίο λεπτό. Έχει γίνει και με τον Εορδαϊκό στο Κύπελλο και με τον Εργοτέλη. Νομίζω ότι έχουμε την ποιότητα και μπορούμε να 'καθαρίζουμε' πιο νωρίς τα παιχνίδια. Με την ΑΕΚ είχαμε και παίκτη παραπάνω, ο αντίπαλος δεν μπορούσε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και εμείς πιέσαμε περισσότερο».

- Η διαιτησία παίζει ρόλο στο ελληνικό πρωτάθλημα; Είδαμε πάλι να μη δίνεται ένα πέναλτι και μία κόκκινη κάρτα στον αντίπαλο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Πώς το βιώνεις;

«Δεν είναι εύκολο για κανέναν μας. Δουλεύουμε όλη την εβδομάδα και κάθε φορά ένας άνθρωπος μπορεί να το χαλάσει αυτό. Μίλησα με τον διαιτητή για τη φάση του Τζιμπούρ με τον Γκαρσία. Ήμουν κοντά και το είδα. Ο διαιτητής ήταν ακόμα πιο κοντά και δεν μπορεί να πει ότι δεν το είδε. Αν έκανε κάτι ανάλογο ο Πάμπλο θα είχε αποβληθεί... Όσο για τη δική μου φάση; Ήταν ακόμα μια απόφαση του διαιτητή και κρίνεται. Ο συγκεκριμένος διαιτητής έρχεται στην Τούμπα τρία χρόνια και γίνεται το ίδιο. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

- Ακόμα ένα ντέρμπι είναι μπροστά, αυτό με τον Ολυμπιακό. Μπορεί η ομάδα να πάρει τη νίκη και να ξαναμπεί στη μάχη της διεκδίκησης του τίτλου;

«Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για να φτάσουμε στην πρώτη θέση. Τώρα είμαστε εκεί που πρέπει. Στις πρώτες θέσεις. Είμαστε σε καλή κατάσταση και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό».

- Κούραση υπάρχει στους παίκτες; Μετά τα αρνητικά αποτελέσματα ήταν μία καλή δικαιολογία, αλλά πλέον αυτή η λέξη δεν ακούγεται από κανέναν...

«Είναι αλήθεια ότι στο ξεκίνημα υπήρχε. Πρέπει να κάνεις καλή δουλειά στην προετοιμασία κάτι που δεν έγινε φέτος. Και όταν έχεις δύο παιχνίδια την εβδομάδα η ομάδα πρέπει να είναι 100% φρεσκαρισμένη. Τώρα κάνουμε καλή αποκατάσταση μετά τους αγώνες, ο προπονητής ξέρει σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες. Η προετοιμασία είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι για όλη τη σεζόν».

- Οι νίκες ήταν αυτές που έφεραν την καλή ψυχολογία και άφησαν πίσω την κούραση;

«Σίγουρα. Όταν κερδίζεις τα παιχνίδια έχεις καλή ψυχολογία. Στο ξεκίνημα δεν το είχαμε αυτό. Θυμάμαι ότι στον αγώνα με τον Πανιώνιο έπρεπε να νικήσουμε με κάθε τρόπο. Έπειτα, με τον Εργοτέλη ήταν πολύ δύσκολο, είχαμε πάρει και την ψυχολογία και νικήσαμε σε ένα σημαντικό παιχνίδι».

- Σκόραρες σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια στην Τούμπα. Αγιαξ, Φενέρ, Βιγιαρεάλ και τώρα ΑΕΚ. Είναι περισσότερο τύχη ή φέτος κυνηγάς περισσότερο το γκολ;

«Έχω πετύχει ένα γκολ και με τον Πανσερραϊκό. Όλοι το ξεχνάτε αυτό... Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα. Να αμυνθώ, να δώσω ασίστ κι αν μπορώ να σκοράρω κιόλας. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι τέτοια που πρέπει να δουλεύουμε όλοι μαζί για να έρθει το γκολ».

- Με την ΑΕΚ αγωνίστηκες και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ. Από το ξεκίνημα της σεζόν παίζεις αποκλειστικά αριστερά. Τελικά, σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι περισσότερο;

«Όταν παίζω πάνω στη γραμμή νιώθω καλύτερα. Είναι πιο εύκολο για εμένα να παίζω στα δεξιά γιατί το καλό μου πόδι είναι το δεξί. Η ομάδα δεν έχει πολλούς παίκτες για τα αριστερά και εμένα δεν με ενοχλεί να αγωνίζομαι εκεί, από τη στιγμή που μπορώ να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ».

- Φέτος που ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στην Ευρώπη έχουν την ευκαιρία να σε παρακολουθήσουν πολλοί, ειδικά όταν κάνεις τόσο καλές εμφανίσεις. Διανύεις τον τρίτο σου χρόνο στην ομάδα. Είναι στο μυαλό σου μια μεταγραφή σε κάποιο από τα μεγάλα κλαμπ του εξωτερικού;

«Αυτό είναι το όνειρο όλων των παικτών. Όμως, είμαι χαρούμενος εδώ. Για να είμαι ειλικρινής, περνάει από το μυαλό μου να παίξω σε μεγάλο κλαμπ της Ευρώπης κάποια στιγμή. Αλλά αυτό το κάνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές».

- Θεωρείς ότι μέσα από τις εμφανίσεις σου σε μεγάλα παιχνίδια μπορείς να αναλάβεις τον ρόλο του ηγέτη στον ΠΑΟΚ; Και μέσα από αυτό να κληθείς και στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω και πολύ ότι θα κληθώ. Με τη χρονιά που έκανα πέρυσι ίσως έπρεπε να κληθώ αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Έχουμε φανταστικούς παίκτες στην εθνική στη θέση που αγωνίζομαι. Πρέπει να δουλεύω για την ομάδα μου. Όταν δουλεύεις και δεν καλείσαι, σκέφτεσαι μόνο την ομάδα σου. Δεν περιμένω να με καλέσουν αλλά δεν έχω και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό».

Φωτο Ημερας

Δεύτερος στο Αμπου Ντάμπι ο Χάμιλτον, πρώτος στην καρδιά της Νικόλ...

Κομματάκι δύσκολο να χάσει…

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, η καλύτερη εντός έδρας ομάδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος, η Πόρτο, φιλοξένησε στο «Ντραγκάο» τη χειρότερη εκτός έδρας, την Πορτιμονένσε και επικράτησε με σκορ 2-0.

Το σκορ για τους «δράκους» άνοιξε ο Γουόλτερ στο 29’ και τα τέρματά τους τα διπλασίασε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90+1’ ο Χουλκ. Νωρίτερα η Μπενφίκα επικράτησε 4-0 της Ναβάλ.

To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/11

Νασιονάλ-Μαρίτιμο 0-0

Σάββατο 13/11

Γκιμαράες - Μπράγκα 2-1

Ακαντέμικα - Σπόρτινγκ 1-2

Κυριακή 14/11

Λεϊρία - Σετούμπαλ 1-0
(22’ Ενγκάλ)

Ολιανένσε - Μπέιρα Μαρ 1-1
(10’ Άντιλσον- 90+1’ Ρενάν)

Ρίο Άβε- Πάσος Φερέιρα 3-1
(24’, 35’ Τόμας, 69’ Μπράγκα-18’ Ρόντον)

Μπενφίκα-Ναβάλ 4-0
(10’ Καρντέκ, 47’, 62’ Γκαϊτάν, 89’ Γκόμες)

Πόρτο-Πορτιμονένσε 2-0
(29’ Γουόλτερ, 90+1’ Χουλκ)

Η Βαλένθια θέλει τον Γιαννάκη

Η Βαλένθια βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Ισπανία, αλλά και από "πηγές" εντός των ελληνικών συνόρων, πρώτος στόχος των "νυχτερίδων" είναι ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης.

Οι "νυχτερίδες" μετά την εντός έδρας συντριβή από την Αρμάνι Μιλάνο με 80-69, απέλυσαν τον Μανόλο Χουσεΐν και απευθύνθηκαν στον "Δράκο", ο οποίος μέσα στις επόμενες μέρες θα απαντήσει στη διοίκηση της ισπανικής ομάδας.

Ηττήθηκε από την Αλκμαάρ ο Αγιαξ!

Δεύτερη διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα Ολλανδίας γνώρισε ο Αγιαξ που ηττήθηκε με 2-0 από την Αλκμαάρ για την 14η αγωνιστική. Τα τέρματα για τους γηπεδούχους πέτυχαν Βέρνμπλουμ (74') και Σίγκθορσον (77'). Στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα "σκαρφάλωσαν" οι νικητές.

Αλκμαάρ: Ρομέρο, Μαρσέλις, Μοϊσάντερ, Μορένο, Κλάβαν, Σάαρς, Βέρνμπλουμ, Ράσμους Ελμ, Γκούντμουντσον (21' Σέλσο Ορτίς), Χόλμαν (72' Σίγκθορσον), Γκρατσιάνο Πελέ (90' Φάλκενμπεργκ).
Αγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Όοϊερ, Φαν ντερ Βιλ, Βέρτονγκεν, Ανίτα, Λίντγκρεν, Έρικσεν (77' Σουλεϊμάνι), Σιμ ντε Γιονγκ (71' Ντε Ζέεουβ), Εμάνιουελσον (59' Μίντο), Λουΐς Σουάρες, Ελ Χαμνταουΐ.

ΑΡΗΣ: Εκτός αποστολής Γκιάρο – Τσεσνάουσκις

Ο Φρανθίσκο Χαβίτο μπορεί να έσφιξε τα δόντια υπομένοντας την τενοντίτιδα και να τέθηκε στη διάθεση του Έκτορ Κούπερ για τον αγώνα του Άρη με τον Ηρακλή τη Δευτέρα στο «Καυτανζόγλειο», ωστόσο δύο νέα προβλήματα προέκυψαν για τον Αργεντινό τεχνικό.
Ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις υπέστη θλάση στον τετρακέφαλο και τη Δευτέρα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να φανεί η σοβαρότητα της κατάστασής του, ενώ ο Ρονάλντο Γκιάρο ταλαιπωρείται από ένα διάστρεμμα. Οι δύο παίκτες αποκλείστηκαν από την αποστολή, όπως και ο Σέρχιο Κόκε που βρίσκεται με άδεια στην πατρίδα του, αλλά και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας που θα επανέλθει στις αρχές του νέου έτους.
Η 18μελης αποστολή αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Σηφάκης, Χουάνμα, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Τόχα, Φατί, Πρίττας, Νάφτι, Κάλβο, Μενδρινός, Χαβίτο, Ρουίζ, Τσέζαρεκ και Λίμα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χωρίς Κομπαγιάσι – Παπαστεριανό

Ο Ντάιγκο Κομπαγιάσι προτιμήθηκε να μην πιεστεί, να μη συμπεριληφθεί στην αποστολή και να είναι πανέτοιμος από το επόμενο παιχνίδι, ενώ, όπως αναμενόταν, το ίδιο συνέβη και με τον Μανώλη Παπαστεριανό, ο οποίος, προπονείται κανονικά εδώ και λίγες μέρες. Ο Βικτοράς Γιάκομπ δεν ολοκλήρωσε το σημερινό πρόγραμμα, για προληπτικούς λόγους, καθώς είχε μια ελαφρά μυική επιβάρυνση, η οποία δεν πρόκειται να τον επηρεάσει, ως προς τη συμμετοχή του στην αυριανή ποδοσφαιρική μάχη. Ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης κατέληξε σε αποστολή 20 ποδοσφαιριστών, από την οποία θα προκύψει, αύριο, πριν τον αγώνα, η τελική 18άδα:
Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κατσικάς, Κανακούδης, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σζοτ, Ηλιάδης, Μάρα, Καρλίνιος, Ρομάν, Γκαρσία, Ντάνι, Βέλλιος, Γιάκομπ, Σίσιτς, Σολτάνι.

"Έπεσε" το... κάστρο

Η Σάντερλαντ έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην Πρέμιερ Λιγκ, αφού στον αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 13ης αγωνιστικής, επικράτησε της Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" με 3-0! Ονουόχα (45'), Γκιάν (52') και Γουέλμπεκ (87') ήταν οι σκόρερ του θριάμβου για τις "μαύρες γάτες" του Στιβ Μπρους.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα για τους "μπλε" που αγωνίστηκαν με πολλές απουσίες και τρίτη συνολικά, ενώ για τους φιλοξενούμενους, που ανέβηκαν στην 6η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Παρά την ήττα η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι εξακολουθεί να βρίσκεται μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας όμως πλέον μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Αρσεναλ και τρεις από την τρίτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Τσέλσι (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Μποσίνγκουα, Φερέιρα, Ιβάνοβιτς, Α. Κόουλ, Ραμίρες (68' Μακέχραν), Μίκελ, Ζιρκόφ (74' Κακουτά), Μαλουντά (58' Καλού), Ντρογκμπά, Ανελκά.
Σάντερλαντ (Στιβ Μπρους): Γκόρντον, Ονουόχα, Τέρνερ, Μπραμπλ, Μπέρντσλεϊ, Χέντερσον, Ζέντεν, Κάτερμολ, Ρίτσαρντσον, Γουέλμπεκ (88' Ελ Χαμαντί), Γκιάν (83' Μαλμπράνκ).

Επέστρεψε στην κορυφή η Ρεάλ

Στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβιζιόν επέστρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο σε αγώνα για την 11η αγωνιστική επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Χιχόν και έφτασε τους 29 βαθμούς, έναν περισσότερο από την Μπαρτσελόνα.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Ιγκουαίν στο 82ο λεπτό. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Μποτία στο 90ο λεπτό.

ΣΠOΡΤΙΝΓΚ ΧΙΧΟΝ: Χουάν Πάμπλο, Λόρα, Μποτία, Γκρέγκορι, Χοσέ ’νχελ, Εγκουρέν (85' Μοράν), Ριβέρα, Νάτσο Νόβο, Καρμέλο (71' Ντε λας Κουέβας), Ντιέγκο Κάστρο, Σανγκόι (78' Μπαράλ).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (64' Μπενζεμά), Οζίλ (89' Αρμπελόα), Κριστιάνο, Ιγκουαΐν (85' Λ.Ντιαρά)

«Έκαψαν» τον Ρικέλμε!

Δύο ημέρες έχουν απομείνει για το απόλυτο ντέρμπι μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς, και η θερμοκρασία στο Μπουένος Άιρες έχει ανέβει επικίνδυνα. Οπαδοί της Ρίβερ συγκεντρώθηκαν στο «Μονουμεντάλ» για να ενθαρρύνουν τους παίκτες, ενώ έκαψαν και φανέλα του Ρικέλμε. 500 φίλοι των «μιλιονάριος» είχαν δώσει ραντεβού στο «Μονουμεντάλ» όπου θα διεξαχθεί το superclassico μεταξύ της Ρίβερ Πλέιτ και της Μπόκα Τζούνιορς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και με συνθήματα και τραγούδια έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους παίκτες ότι θέλουν μόνο τη νίκη απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο.

Μάλιστα, για να κάνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες τις προθέσεις τους, έκαψαν και φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς και συγκεκριμένα του μεγάλου αστεριού των «χενέιζες», Χουάν Ρικέλμε. Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς διανύουν μία τραγική χρονιά, αφού δεν διεκδικούν τίποτα απολύτως, και η νίκη στο μεγάλο ντέρμπι αποτελεί μία σανίδα σωτηρίας.

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια....
χθες κυριακη περασαν τα 5/6 σημεια μας με την ισπανικη τριαδα να περναει αερας και να μας χαριζει μεροκαματακι.μονο η μπεσικτας χαθηκε το γκολ γκολ αφου εληξε 0-2 ενω η γηπεδουχος ειχε 3 πολυ καλες ευκαιριες.σημερα δευτερα θα κρατησω δυο σημεια που πιστευω πολυ απο σουπερ λιγκα.παμε να τα δουμε.....

ΗΡΑ-ΑΡΗΣ=1 ΣΤΟ 3,00 ΒΕΤ365
ο αρης ειναι τελευταια για τα θηρια εχοντας κανει μισο καλο ματς στο πρωταθλημα και μονο ευρωπαικα παει καλα.ειναι πολυ κουρασμενος και εχει εκτος κοκε,ροναλντο και τσεσναουσκις.ο ηρα ειναι σε καλη ψυχολογια και με τους οπαδους του μονο στο γηπεδο θα εχει το πανω χερι.το ματι τους γυαλιζει και θελουν πολυ την νικη.νομιζω ειναι η καλυτερη στιγμη να το πετυχουν.θα τους εμπιστευτω αξιζει το 3,00 στον ασσο......

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΚΑΒΑΛΑ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,50
ματς μ ε πολυ κλωτσομπουνι στο κεντρο και με αργο παιχνιδι.η ποιοτητα δεν περισευει και σε αυτο το γηπεδο ειδικα δυσκολα βλεπω να μπαινουν 3 γκολ.απο το αντερ αρχιζει και στο αντερ τελειωνει το ματς.......

ΔΥΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΗΡΑ=1,ΤΡΙΠΟΛΗ=ΑΝΤΕΡ ΒΕΤ365 50 ΜΟΝΑΔ

Υ.Γ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΑΚΙ ΠΗΓΑΜΕ 2102 ΜΟΝΑΔ ΜΕΙΟΝ ΤΙΣ 50 ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2052

χαιρετω μαγκες!