Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

«Ο νέος Σουμάχερ»!

Αν και έμοιαζε απίθανο ως και… ακατόρθωτο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ κατάφερε να γίνει ο νεότερος Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2010, ολοκληρώνοντας μία εντυπωσιακή χρονιά για την Red Bull.
Ο 23χρονος Γερμανός οδηγός των «Ταύρων» εντυπωσίασε με την ψυχραιμία που οδήγησε στον αγώνα-τελικό του Άμπου Ντάμπι και δικαιώθηκε για τη σκληρή δουλειά του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σε αντίθεση, η Ferrari έκανε τα εύκολα δύσκολα, επιλέγοντας λάθος στρατηγική και καταδικάζοντας τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος τα βρήκε σκούρα πίσω από τον Βιτάλι Πετρόφ της Renault

Όμως, έχει σημασία να δούμε πως είδε ο σημερινός ξένος Τύπος την επιτυχία του Φέτελ, αλλά και την «γκάφα» της Ferrari. Τα ΜΜΕ από την πατρίδα του Αλόνσο «κατηγορούν» (κυρίως) την Scuderia, ενώ οι Ιταλοί δημοσιογράφοι αφήνουν «αιχμές» για τον Λούκα ντι Μοντετζέμολο και τον Στέφανο Ντομενικάλι. Φυσικά, διαφορετική είναι η εικόνα στην Γερμανία…

«Προδόθηκε ο Αλόνσο»

Σκληρή κριτική κάνουν τα ιταλικά ΜΜΕ στη Ferrari, καθώς θεωρούσαν πως ήταν σίγουρη η επικράτηση του Αλόνσο. «Η Ferrari είχε έναν φρικτό τελικό! Ο Αλόνσο προδόθηκε από ένα λάθος της στρατηγικής», έγραψε η «Gazzetta dello Sport», ενώ η «Corriere dello Sport» τόνισε: «Απογοήτευση για Αλόνσο και Ferrari. Λάθος στρατηγική». Η «Tuttosport» έκανε λόγο για… αυτοκαταστροφή: «Αυτοκτονία της Ferrari», αλλά έξυπνος είναι και ο τίτλος της «Corriere della Sera»: «Το αυτογκόλ της Ferrari και οι επιθέσεις σε Μοντετζέμολο: ‘Φύγε’!».

«Στρατηγικό… σφάλμα»

«Ένα σοβαρό στρατηγικό σφάλμα της Ferrari, έδωσε τον τίτλο στον Φέτελ», έγραφε η εφημερίδα «Sport». Η «Marca» «μάρκαρε» τρία σημεία που οδήγησαν τον Αλόνσο να χάσει το «στέμμα»: Η εκκίνηση, όπου έχασε την τρίτη θέση από τον Μπάτον, το γεγονός ότι ο Αλόνσο μπήκε για pit stop αμέσως μετά τον Γουέμπερ, αλλά και ο αμυντικός αγώνας της Scuderia… Ενώ η «AS» σχολίασε στο πρωτοσέλιδό της ότι: «Ο Αλόνσο πλήρωσε το λάθος της Ferrari».

«Με τη βοήθεια της Ferrari»

Στο ίδιο μήκος κύματος και το πρωτοσέλιδο της αργεντίνικης εφημερίδας «Ole». «Ο Φέτελ, με τη βοήθεια της Ferrari»! Και στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Ο Γερμανός εξέπληξε τον κόσμο, κέρδισε στο Άμπου Ντάμπι και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής». Η βραζιλιάνικη «Correio» στάθηκε στο γεγονός ότι ο Φέτελ επικράτησε για λίγους βαθμούς του Αλόνσο: «Ο Φέτελ κέρδισε με τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον Αλόνσο».

«Ο διάδοχος του Σουμάχερ»

Ο γερμανικός Τύπος γιορτάζει την νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ! Οι Γερμανοί είχαν να πανηγυρίσουν έξι ολόκληρα χρόνια (το 2004 με τον Μίκαελ Σουμάχερ). «Θαύμα! Δάκρυα! Παγκόσμιος πρωταθλητής», γράφει η εφημερίδα «Bild». Η «Express» ανέφερε: «Αυτός είναι ο διάδοχος του Μίκαελ Σουμάχερ»! Πιο εκστασιασμένη η «Hamburger Morgensport»: «Ο δικός μας Φέτελ είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής, κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι. Τι τρέλα! Αυτός είναι ο νέος Σούμι»!

«Έδειξε θάρρος ο Φέτελ»

Στην Αγγλία, η βρετανική «Daily Express» έγραψε: «Ο Φέτελ έπρεπε να είναι τουλάχιστον 15 βαθμούς μπροστά από τον Αλόνσο, που ήταν το φαβορί, αλλά η Ferrari έκανε λάθος στην τακτική της και έτσι επέτρεψαν στην Red Bull να πάρει και το πρωτάθλημα των Οδηγών», ενώ οι «The Times» ανέφεραν ότι «Ο Φέτελ δείχνει το θάρρος του για να κυβερνήσει τον κόσμο», ενώ γίνεται και σύγκριση με τον εφτά φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: