Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Πέρασε από την Κατερίνη ο Ολυμπιακός Βόλου


Ο Μάρτινς πανηγυρίζει με τον καμπλάνταη Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε βάρος του Πιερικού με 3-2 μετά από πολύ καλό παιχνίδι, πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της τέταρτης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Το ματς παρακολούθησαν περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι, εκ των οποίων οι πενακόσιοι ήταν Βολιώτες.

Οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και αξιοποίησαν την υπεροχή τους με την επίτευξη δύο τερμάτων. Στο 23' ο Ουμπίντες μετά από προσπάθεια του Μόνχε και απόκρουση του Κοτταρά, έστειλε από κοντά με σουτ την μπάλα στα δίχτυα. Το προβάδισμα των "ερυθρόλευκων" διευρύνθηκε στο 40' με σουτ του Μάρτινς.

Ωστόσο, στην επανάληψη, το... σκηνικό άλλαξε. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε για την ισοφάριση στην οποία έφτασε χάρη στην εκτελεστική δεινότητα του Γιώργου Γκουγκουλιά. Στο 50' επιθετικός του Πιερικού μείωσε αρχικά με σουτ -και μετά από συνεργασία με τον Θάνο, ενώ στο 75' με σουτ εκτός περιοχής νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύάκα Γλύκο, που ήταν εκτός θέσης και αιφνιδιάστηκε.

Οι Μακεδόνες, όμως, δεν χάρηκαν πολύ για την ισοπαλία αφού δύο λεπτά αργότερα και μετά από διπλό λάθος του Κοτταρά και του Παντελιάδη, ο Ουμπίντες έβγαλε ασίστ στον Μάρτινς και εκείνος με πλασέ, πέτυχε το 2-3, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης): Κοτταράς, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Εξουζίδης (80' Τσιτλακίδης), Παστός, Γιαζιτζόγλου (31' Γκουγκουλιάς), Μακρής, Μαρτίνες, Ντεμπελέ, Ολγκίν (46' Πέντα), Θάνος.
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοντέων, Ζαραδούκας (54' Αρβανίτης), Κοτίτσας, Αλβάρες, Μπουλούτ, Χανιώτης (78' Ψυχογιός), Ροτζέριο, Ουμπίντες (84' Αμπράμοβιτς), Μόνχε, Κακκαράς.

«Παράνομη κατασκοπεία από Μοράτι»!

Εντός της εβδομάδας θα αρχίσει στη Νάπολη η δίκη για το Calciopoli, χωρίς να εμπλέκονται ομάδες αυτή τη φορά παρά μόνο τα φυσικά πρόσωπα που ήταν μπλεγμένα. Τα δύο κεντρικά, ο Λουτσιάνο Μότζι και ο Πάολο Μπέργκαμο (υπεύθυνος καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας) καταγγέλουν ότι υπήρχε παράνομη κατασκοπεία από την πλευρά της Ιντερ και δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν στενοί συνεργάτες του Μάσιμο Μοράτι και χορηγοί των νερατζούρι!


Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Τζουλιάνο Ταβαρόλι, σημαίνων στέλεχος της Telecom που μέσω της Pirelli είχε σχέσεις με την Ιντερ, παρακολουθούσε παράνομα τα κινητά των Μότζι, Μπέργκαμο, Ντε Σάντις, Παϊρέτο και Ρακαλμπούτο (διαιτητές οι τρεις τελευταίοι), καθώς επίσης και ποδοσφαιριστών, για λογαριασμό του Μοράτι!

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, ο Μπέργκαμο δεν πήρε τίποτα πίσω και τόνισε: «Είναι σαφές ότι θα πρέπει να έρθει να καταθέσει και ο Ταβαρόλι και να μας εξηγήσει με ποιο δικαίωμα παρακολουθούσε κινητά τηλέφωνα, κατόπιν εντολής των Μοράτι και Φακέτι. Αν δεν κάνω λάθος, είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Έτσι δεν είναι;».

Ο Μότζι, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι «υπάρχουν αποδείξεις, σε διάφορους φακέλους, για την παραγγελία που είχε κάνει η Ιντερ στην Telecom ώστε να παρακολουθούνται συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα».

Όσο για τους νερατζούρι, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τη Δευτέρα τόνισαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με όσα ακούγονται και θα κινηθούν νομικά εναντίον του Μπέργκαμο αν δεν καταφέρει να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει.

Ειπε...............

"Μου πρήξατε τα…α*****α"

Φάμπιο Καναβάρο

(...ο ιταλός αμυντικός επιτέθηκε στους δημοσιογράφους με αφορμή τα σχόλια περί ντοπαρίσματός του)

Σκάνδαλα στα δίχτυα της UEFA!

platiniiiiii.jpgΈντονος προβληματισμός στην UEFA για τα σκάνδαλα που αφορούν τον χώρο του ποδοσφαίρου και δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στον Νοέμβριο να βγουν στη δημοσιότητα… περίεργες υποθέσεις. Μάλιστα, αφορούν παιχνίδια και από κορυφαίες διοργανώσεις, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ.


Πολλά «μαργαριτάρια» φαίνεται πως έχει… ανακαλύψει το όργανο της UEFA κατά της διαφθοράς και δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στο Νοέμβριο να υπάρξουν αποκαλύψεις. Τα… σκάνδαλα είναι αρκετά και αφορούν εκτός από αγώνες πρωταθλημάτων και αναμετρήσεις για το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι φήμες θέλουν να εμπλέκεται και σύλλογος από το Βέλγιο, ωστόσο τίποτα δεν βγαίνει ακόμα προς τα έξω από την UEFA, κάτι που όπως προαναφέραμε μπορεί να συμβεί στους επόμενους μήνες.

Θεοδωρίδης κατά ΑΕΛ και Πανθρακικού


Ο Πέτρος Θεοδωρίδης... Ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού, Πέτρος Θεοδωρίδης μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis" για τη μακεδονική ομάδα, το Πρωτάθλημα αλλά και για το θέμα που έχει προκύψει με τους "στημένους" αγώνες υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να κλείσει άμεσα, ενώ άφησε αιχμές για την ΑΕΛ και τον Πανθρακικό.

Για το θέμα που προέκυψε με τα στημμένα παιχνίδια, μετά από έρευνα της ΦΙΦΑ τόνισε: "Σας πληροφορώ, παρακάλεσα τον πρόεδρο της ΕΠΟ να κατονομάσει με στοιχεία για την έρευνα της ΦΙΦΑ. Αυτά που λέει η ΦΙΦΑ δεν μπορεί να είναι λόγια του αέρα. Δεν μπορώ μετά από 35 χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, να λερώνω το όνομα μου. Θα πρέπει να τελειώνει αυτή η ιστορία. Κάποιοι το έχουν δει σαν επάγγελμα το ποδόσφαιρο.

Μου είπαν οι άνθρωποι του ΟΦΗ ότι αδικήθηκαν με τον Πανθρακικό και τη Λάρισα. Στα ίδια παιχνίδια αδικήθηκε και ο Πανσερραϊκός. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους. Αν οι ομάδες αυτές είναι τελευταίες στο φινάλε, θυμηθείτε θα επανέλθει το θέμα των 18 ομάδων στην Σούπερ Λίγκα".

Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε στην ομάδα του και στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής τονίζοντας: "Ετσι όπως εξελίχθηκε, ήταν τζάμπα η ισοπαλία με τον ΟΦΗ αλλά η μπάλα τιμωρεί. Οι ομάδες ενισχύθηκαν, θα είναι ένα δυνατό Πρωτάθλημα. Υπάρχουν βέβαια κάποια γήπεδα που είναι ακατάλληλα. Ο Πανσερραϊκός έχει τη πιο νεανική ομάδα στο Πρωτάθλημα και παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Ολα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Δεν υπάρχει αγωνιστική που να μην υπάρχει ντέρμπι. Ο Πανσερραϊκός 'αυτοκτόνησε' με την Καρδίτσα και τον ΟΦΗ".

Ιμπραϊμοβιτς: "Καλύτερα στη Μπαρτσελόνα"


Ο Ιμπραϊμοβιτς σε προσπάθεια του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα Πριν από μερικούς μήνες, πανηγύριζε το πρωτάθλημα Ιταλίας με την Ιντερ. Τώρα, όμως, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ανήκει στους πρωταθλητές Ευρώπης της Μπαρτσελόνα και φαίνεται πως αποφάσισε να ρίξει... μαύρη πέτρα πίσω του. Σε συνέντευξή του στο επίσημο περιοδικό του καταλανικού συλλόγου, ο Σουηδός σούπερ σταρ δηλώνει πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στην πρώτη και τη νυν ομάδα του.

"Στην Ιντερ δεν υπήρχαν πολλοί παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οταν κάποιος δεν ήταν καλά, τότε τα πράγματα γίνονταν πολύ δύσκολα. Ομως στη Μπάρτσα, ακόμα κι αν υπάρχουν απουσίες βασικών, πάντα μέσα στον αγώνα υπάρχει κάποιος που θα κάνει τη διαφορά και θα νικήσουμε. Κι αυτό είναι που κάνει τη Μπαρτσελόνα μια σπουδαία ομάδα".

Eγκρίθηκε η συμμετοχή του Βρύζα...


Προσφυγή κατέθεσε ο Γεωργιάδης Όπως έγινε γνωστό από η διοίκηση, με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης εγκρίθηκε η συμμετοχή του Ζήση Βρύζα στο δ.σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση της ομάδας εν όψει του εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που περιείχε ασκήσεις τακτικής. Απόντες ήταν οι διεθνείς Χαλκιάς, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Κουτζαβασίλης, Μουσλίμοβιτς, Βιερίνια. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθούν οι Αμπουμπακάρι, Φιλομένο, Βιτόλο.

Γεωργιάδης: "Ο Βρύζας είναι πολύ ικανός"

Σήμερα είναι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Νέων αλλά, το όνομά του έχει το ειδικό βάρος του εκτιμητή για ότι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ. Ο Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε για τις εξελίξεις στο "δικέφαλο" του Βορρά, τονίζοντας πως ο Ζήσης Βρύζας είναι ικανός και θα τα καταφέρει και στο νέο του πόστο.

"Χαίρομαι που έστρωσε πάλι το κλίμα στον ΠΑΟΚ, έγινε νομίζω ομαλά η αλλαγή στην προεδρία. Σίγουρα το έργο του κ. Ζαγοράκη είναι τεράστιο, συσπείρωσε τον κόσμο και με την βοήθεια του πέτυχε πάρα πολλά, με κορυφαίο το αθλητικό κέντρο στην Νέα Μεσημβρία. Από την στιγμή όμως που δεν άντεξε, καλά έκανε και έφυγε, είναι ανθρώπινο αυτό. Πιστεύω ότι ο κ. Βρύζας θα ανταποκριθεί και θα τα καταφέρει επίσης να συνεχίσει το έργο που έχει αρχίσει. Θα πρέπει πάντως ο κόσμος να σταθεί δίπλα του και να τον στηρίξει ενώ οι συνεργάτες είναι οι ίδιοι και θα υπάρχει μια συνέχεια στην γραμμή που έχει χαραχθεί, στο πλάνο της ομάδας. Θεωρώ ότι ο κ. Βρύζας είναι πολύ ικανός και θα τα καταφέρει στον ρόλο του προέδρου"

Κλείνοντας, ο Γεωργιάδης μίλησε και για το δικό του μέλλον καθώς υπάρχουν κάποιες φήμες που τον θέλουν να επιστρέφει στον ΠΑΟΚ :
"Αυτή την στιγμή είμαι προπονητής στην Εθνική Νέων και είμαι χαρούμενος, μου αρέσει εδώ. Στο μέλλον πάντως δεν ξέρω τι θα γίνει, ως ποδοσφαιριστής πάντως είχα πάντα μεγάλα όνειρα και ήθελα να φτάσω πολύ ψηλά, τώρα όμως ως προπονητής δεν έχω τόσο μεγάλα όνειρα, είμαι πιο συγκρατημένος. Είναι πολύ δύσκολο το επάγγελμα του προπονητή, δεν είναι τόσο αξιοκρατικό και με τον χαρακτήρα που έχω δύσκολα να πάω σε πολλές ομάδες"

«Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια…»

tamas.jpg«Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια» αναφέρει το λαϊκό άσμα και στη Ντιναμό ελπίζουν πως ο αρχηγός τους δεν θα κλείσει το… δικό τους σπίτι. Ο Γκάμπριελ Τάμας δεν έδωσε το παρών στην τελευταία προπονήσεις, με τη δικαιολογία πως είναι κρυωμένος, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τις… κάμερες που τον «τσάκωσαν» σε νυχτερινό κέντρο να διασκεδάζει. Του επιβλήθηκε βαρύ πρόστιμο και ακολουθούν και άλλα…


Η δικαιολογία περί κρυώματος για την απουσία του από την προπόνηση μπορεί να έγινε πιστευτή από τους ανθρώπους της ομάδας, ωστόσο οι τελευταίοι εξοργίστηκαν βλέποντας τον Τάμας σε φωτογραφίες από διασκέδασή του σε νυχτερινό κέντρο. Ο αρχηγός της αντιπάλου του Παναθηναϊκού δεν είναι και το… καλύτερο παιδί με τη διοίκηση να του επιβάλλει πρόστιμο 3.000 ευρώ και να υπόσχεται νέες κυρώσεις. Ο παίκτης βρίσκεται κοντά στη Γουέστ Μπρομ, όμως η διοίκηση σκέφτεται να τον αποκλείσει από τις υποχρεώσεις της Ντιναμό για κάποιο διάστημα.

Κόντης: «Πρώτη φορά ο Άρης έχει τέτοιο υλικό»

Κόντης: «Πρώτη φορά ο Άρης έχει τέτοιο υλικό»

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα θέματα του Άρη. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, αρχικά αναφέρθηκε στους παίκτες που είναι κοντα στο να ανανεώσουν την συνεργασία τους με το σύλλογο: «Ο Νέτο είναι από τους λίγους που συζητάμε από την προηγούμενη χρονιά και μετά τους Κάλβο, Κουλουχέρη, Πρίττα, υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθείται, έχουμε συμφωνήσει και είναι τυπικό το θέμα. Οι παίκτες που παρακολουθούμε είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν στον Άρη. Προσπαθήσαμε να πάρουμε νωρίς το καλοκαίρι τον Φερνάντες, αλλά δεν είχε το διαβατήριο του. Τον πιστεύουμε, έκανε μια καλή χρονιά πέρυσι με την Μπεϊτάρ και αν η ομάδα δεν είχε οικονομικά προβλήματα θα μπορούσε να τον κρατήσει. Αντίθετα ήρθε να παίξει στον Άρη με τα μισά χρήματα. Αυτό δείχνει θέληση παίκτη για να προσφέρει και επίσης πως δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Έχουμε βάλει μια οψιόν και ίσως πριν τελειώσει η χρονιά να ανανεώσουμε το συμβόλαιο του, αλλάζοντας βέβαια το ποσό προς τα πάνω. Ο Νασούτρι είναι καλός παίκτης, αλλά είναι μια διαδικασία πιο περίπλοκη. Αλλάζει το Δεκέμβριο η διοίκηση της Ρίβερ Πλέιτ, και η παλιά διοίκηση δεν θέλει να δεσμευτεί ενόψει της καινούργιας, για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε». Για το αν είναι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα μέχρι τώρα τόνισε: «Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα, θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά η ομάδα. Είμαστε ευχαριστημένοι όμως με την ένταξη των νέων παικτών και την προσφορά τους. Το αν θα μονταριστεί η ομάδα είναι πλέον θέμα χρόνου. Όλες οι προσθήκες είναι καλοί παίκτες και για πρώτη φορά ο Άρης έχει τέτοιο υλικό. Φάνηκε όταν τραυματίστηκαν 3 παίκτες των αμυντικών χαφ και αναπληρώθηκαν τα κενά τους από άλλους και δεν φαίνεται η απουσία τους. Το Σάββατο επιστρέφουν ο Ναφτί και ο Γκιάρο και θα είμαστε πιο έτοιμοι».
Για την στήριξη του κόσμου ο κ. Κόντης ανέφερε: «Είναι γνωστό πως οι οπαδοί μας είναι ανεπανάληπτοι, η εικόνα της Κομοτηνής είναι ακόμη στο μυαλό μου. Πάνω από 4.000 οπαδοί έδωσαν το παρών και δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό. Πήγαν κύριοι και κύριοι έφυγαν. Είναι σημαντικό που θα τους έχουμε μαζί μας και στην Κρήτη». Για την δεύτερη ομάδα του Άρη και τα όσα συνέβησαν στην Σουρωτή δήλωσε: «Η επαφή της πρώτης ομάδας με την δεύτερη είναι καθημερινή. Θα υπάρχει στήριξη. Είναι παιδιά που τα βλεπω έτοιμα να παίξουν σε μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Δυστυχώς είμαστε η χώρα που κοροϊδεύει ο ένας τον άλλον. Σε άλλες χώρες το κράτος είναι παρών και παρεμβαίνει». Για τυχόν μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τόνισε: «Υπάρχουν ανησυχίες για ότι καλύτερο προκύψει. Το αν χρειαστεί κάποια μεταγραφή, θα μας το πει ο προπονητής και θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση». Τέλος για τον Σιστόν ανέφερε: «Ο Σιστόν προπονείται με την ομάδα και αν βρει κάποια ομάδα θα κοιτάξουμε να ενταχθεί εκεί».Πηγη Μετροσπορ

Καταρχήν αρνητική η αστυνομία για οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Καταρχήν αρνητική η αστυνομία για οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

Πρόβλημα φαίνεται να δημιουργείται για την κάθοδο των οπαδών του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο δικέφαλος έχει ζητήσει περίπου 5.000 εισιτήρια για την συγκεκριμένη αναμέτρηση, όμως στην σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας που έγινε σήμερα, η αστυνομική διεύθυνση Αττικής ήταν αρνητική, τονίζοντας ότι υπάρχει φόβος επεισοδίων ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού! Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο ΠΑΕ είχαν συμφωνήσει (θα έπαιρνε εισιτήρια και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την Τούμπα) ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ως επιχείρημα τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Σουρωτή! Πλέον δεν αποκλείεται να μπούμε σε νέο κύκλο συζητήσεων ώστε να δοθεί έστω ένας μικρότερος αριθμός εισιτηρίων.

Βλέπει Σακούρ ο Αρης


Μουσταφά Σακούρ Είναι δεδομένο πως θα γίνουν αλλαγές στο ρόστερ του Αρη για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ο αποκλεισμός από τους ομίλους της Ευρωλίγκα και ο δεύτερος η αλλαγή του προπονητή και η άφιξη του Φώτη Κατσικάρη. Οι Θεσσαλονικείς, λοιπόν, τις τελευταίες μέρες κοιτούν την περίπτωση του Μουσταφά Σακούρ.

Ο Ελληνας προπονητής αναζητεί πλέι μέικερ και ο Μουσταφά Σακούρ που πέρυσι αγωνίστηκε για λίγα παιχνίδια στο Eurocup με τη φανέλα του Πανελληνίου μοιάζει πολύ καλή περίπτωση. Ο 25χρονος Αμερικανός συνεχίζει να παλεύει για μία θέση στο ΝΒΑ και προπονείται με τους Μινεσότα Τίμπεργουλφς, ωστόσο ουδείς γνωρίζει εάν θα καταφέρει να εξασφαλίσει συμβόλαιο.

Στη λίστα του Αρη βρίσκονται κι άλλοι Αμερικανοί πλέι μέικερ, όπως ο Χόλις Πράις και ο Ααροον Μάιλς. Τέλος είναι δεδομένο πως θα αποχωρήσουν οι Κόρεϊ Μπέλσερ και Κουΐντον Ντέι.

Φρέι, ο αντι-Γιουβεντίνος

frey2.jpg Στα παιχνίδια της Γιουβέντους με την Φιορεντίνα τα σοβαρά επεισόδια είναι σχεδόν δεδομένα, καθώς ανάμεσα στους τιφόζι των δύο ομάδων υπάρχει μεγάλο μίσος. Άρα, ο Σεμπάστιαν Φρέι δε βοήθησε και πολύ λίγα 24ωρα πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Τορίνο, δηλώνοντας αντι-Γιουβεντίνος και κάνοντας αναφορά στο Calciopoli.


Ο τερματοφύλακας των Τοσκανών παραχώρησε συνέντευξη σε εφημερίδα της Φλωρεντίας και θεώρησε σκόπιμο να εκφράσει τα συναισθήματα του για τους μπιανκονέρι. «Όταν ήμουν στην Πάρμα ένιωσα αντι-Γιουβεντίνος. Γενικά νιώθω έτσι, αλλά ειδικά όταν ήμουν στην Πάρμα, καθώς υπήρχαν πολλές διαιτητικές αποφάσεις εναντίον μας. Αναρωτιόμασταν πώς ήταν δυνατόν να γίνεται αυτό. Ήρθε μετά το Calciopoli, όμως, και καταλάβαμε... Η μισή Ιταλία, που δεν είναι οπαδοίτης Γιουβέντους, νιώθουν το ίδιο για αυτή την ομάδα. Τότε, πάντως, η Γιούβε είχε μια σπουδαία ομάδα και θα κέρδιζε το πρωτάθλημα ούτως ή άλλως», τόνισε ο Φρέι και στη συνέχεια... έπλεξε το εγκώμιο της Μεγάλης Κυρίας.

«Δεν υπάρχει καμία κρίση στη Γιουβέντους αυτή τη στιγμή. Είναι μια τρομερή ομάδα, πολύ δύσκολο να την αντιμετωπίσεις και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένα όμορφο παιχνίδι. Για τη Φιορεντίνα είναι ένα ξεχωριστό ματς και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι φοράνε αυτή τη φανέλα. Θα αντιμετωπίσουμε μια αποφασισμένη και συγκεντρωμένη ομάδα, που επίσης αντιμετωπίζει με ξεχωριστό τρόπο τα παιχνίδια εναντίον μας και θα προετοιμαστεί κατάλληλα, όπως κι εμείς».

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Το πρόγραμμα για ΠΑΟΚ και Ηρακλή

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε σήμερα το πρόγραμμα των αναμετρήσεων για την 3η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου μπάσκετ των ανδρών. Αυτό έχει ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ιβανώφειο 16:45 Ηρακλής-Νήαρ Ηστ

ΠΑΟΚ 19:00 ΠΑΟΚ-Τρίκαλα

* Οι δύο αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΤ1.

Γραπτή δήλωση του Αντώνη Ρέμου


Γραπτή δήλωση του Αντώνη Ρέμου

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, θα ήθελα να κάνω κάποιες επισημάνσεις, απευθυνόμενος, κυρίως, στον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ:

- Πρώτη μου και κύρια προτεραιότητα εξακολουθεί να είναι πάντα ο ΗΡΑΚΛΗΣ, του οποίου ήμουν, είμαι και θα είμαι, πρώτα από όλα, οπαδός του. Εξακολουθώ να έχω την ευθύνη της ομάδας και είμαι Πρόεδρός της, δηλαδή ο πρώτος υπεύθυνος για όλα. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πάντα παρόντες και, θέλω να το υπογραμμίσω, οι μόνοι παρόντες.

- Η ομάδα χρειάζεται στήριξη, αγάπη και λίγη υπομονή. Κυρίως χρειάζεται τη συμπαράσταση του κόσμου της. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ έχει καλούς παίκτες, είναι ενισχυμένος και διαφορετικός, σε σύγκριση με πέρυσι και είναι θέμα χρόνου να βρει τον δρόμο του. Είναι μια καλή ομάδα, που μπορεί να δώσει στον κόσμο μεγάλες χαρές, αρκεί ο κόσμος να είναι δίπλα της.

- Εξακολουθεί να ισχύει αυτό, που πάντοτε υποστηρίζω: όποιος θέλει να βοηθήσει τον ΗΡΑΚΛΗ είναι ευπρόσδεκτος. Ποτέ, ούτε εγώ, ούτε οι συνεργάτες μου, δεν έχουμε αρνηθεί τη βοήθεια κανενός. Θέλω, τέλος, να κάνω σαφές, πως αν βρεθούν αρωγοί στην προσπάθεια, που καταβάλουμε, θα το μάθουν πρώτα οι φίλοι του ΗΡΑΚΛΗ, πρώτοι και πριν από όλους τους άλλους. Η ανεύρεση χορηγών, υποστηρικτών της προσπάθειας και φίλων, οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν, είναι δική μου δουλειά και δε γίνεται με ‘τάχα μου’ εκμυστηρεύσεις στον Τύπο, διαρροές και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Εχω δεσμευτεί, πως αν κάτι υπάρξει, θα το κάνω γνωστό.

- Προέχει η ηρεμία, η συγκέντρωση και η στήριξη της ομάδας. Και δεν υπάρχει κανένα θέμα Διοίκησης. Όσοι είμαστε εδώ, προχωράμε, καιρό τώρα, μόνοι.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ,
Αντώνης Ρέμος.

Τα «κεφάλια μέσα»

Τα «κεφάλια μέσα»

Μετά από ένα διήμερο ρεπό και την αναγκαία ξεκούραση όλων, ο ΠΑΟΚ ξαναγυρίζει σήμερα το πρωί στο προπονητήριο της Σουρωτής για την ουσιαστική έναρξη της προετοιμασίας εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα του Σαββάτου στην Τούμπα.
Από σήμερα ως και την Τετάρτη το πρόγραμμα θα γίνει με ελλείψεις δεδομένου πως οι διεθνείς θα είναι και για το ερχόμενο τριήμερο με τις εθνικές ομάδες και οι πρώτοι αναμένονται στη Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμα της Πέμπτης. Μερικοί όμως ενδέχεται να μην προλάβουν ακόμα και την προπόνηση της μέρας αυτής, που θα οριστεί για το απόγευμα ακριβώς για τον λόγο αυτό. Να προλάβουν δηλαδή αυτοί που θα έρθουν από μακρινούς προορισμούς.
Στις προπονήσεις των επόμενων ημερών οι Μουν και Σνάουτσνερ θα ανεβάσουν ρυθμούς όπως επίσης και ο Μοχαμέντ Αμπουμπακάρι. Οι δυο πρώτοι έχουν μπει με την υπόλοιπη ομάδα αλλά μόνον ο πρώτος έχει προοπτικές να μπει στην αποστολή που θα σχηματιστεί την Παρασκευή μετά την τελευταία προπόνηση.
Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που δεν έπαιξε με την εθνική της πατρίδας του στο νικηφόρο παιχνίδι του Σαββάτου κατά της Εσθονίας στο Ταλίν, αφού ήταν ανέτοιμος. Δεν είναι βέβαιο αν θα μετάσχει στην αποστολή της Βοσνίας στο μεθαυριανό παιχνίδι κατά της Ισπανίας ή αν θα πάει και λίγο χρόνο, πράγμα που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Πάντως ο Σάντος δεν φαίνεται να υπολογίζει τον Βόσνιο επιθετικό του, αν δεν είναι 100% έτοιμος από φυσική κατάσταση και οι προπονήσεις που αυτός κάνει, προσθέτουν στον τομέα αυτόν, αλλά στο 100% δεν έχει φτάσει ακόμα.

Κενή η θέση του τεχνικού διευθυντή

Δεν επείγεται ο ΠΑΟΚ να καλύψει την θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει κενό σ’ αυτήν. Ο Ζήσης Βρύζας που μετακινήθηκε στην προεδρική καρέκλα έχει δρομολογήσει το αγωνιστικό κομμάτι από το περασμένο καλοκαίρι και αρκετά ίσως νωρίτερα, οπότε τώρα η παρουσία ενός νέου τεχνικού διευθυντή δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα τους σχεδιασμούς της ομάδας και τις αναζητήσεις της.
Αν απαιτηθεί πάντως ενίσχυση στην θέση αυτή, θα αναζητηθεί άνθρωπος που να μιλάει την ίδια ποδοσφαιρική «γλώσσα» με τον Ζήση Βρύζα, ώστε να υπάρχει ταυτότητα αντίληψης μαζί του και να υπάρχει άριστη συνεννόηση και συνεργασία, όπως υπήρξε μεταξύ των δυο προέδρων στην ομάδα, του απερχόμενου και του αντικαταστάτη του. Κι αυτό δεν θα γίνει νωρίτερα από το νέο έτος, όπως όλα δείχνουν αν κάτι αποφασιστεί να γίνει.
Ο Ζήσης Βρύζας από την πλευρά του θέλει μετά την ομαλή μεταβίβαση της προεδρίας, να ελέγξει όλα τα στοιχεία και δεδομένα της ομάδας, κυρίως στον αγωνιστικό τομέα, που είναι και ο τομέας δράσης του, δεδομένου πως όλα τα υπόλοιπα αφορούν τους επί μέρους συνεργάτες του στην διοίκηση της ΠΑΕ.
Πρόθεση του νέου προέδρου είναι η εμπέδωση της εμπιστοσύνης που έχουν δείξει οι φίλαθλοι προς την διοίκηση κι αυτό που προέχει είναι να σφυρηλατηθεί η εμπιστοσύνη αυτή με αποτελέσματα εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήσεις θετικές εκτός αυτού.Πηγη Μετροσπορ

Το πιο απίθανο πανό στη Serie A για το 2009!

Το πιο απίθανο πανό στη Serie A για το 2009!H Τορίνο απέτυχε παταγωδώς μέσα στο 2009 καθώς υποβιβάστηκε τον περασμένο Μάη στη Serie B, το παρήγορο όμως για αυτήν είναι πως στο τέλος του έτους κατέκτησε ένα βραβείο.Για την ακρίβεια, όχι η ομάδα της "γκρανάτα" αλλά η 22χρονη φανατική οπαδός της, Ελεονόρα Ινγκράσια, η οποία κέρδισε το βραβείο "Sandro Ciotti", τίτλος που απονέμεται κάθε χρόνο από μία διακεκριμένη επιτροπή (μεταξύ της οποίας ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τζανκάρλο Αμπέτε και ο πρόεδρος της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Τζάνι Πετρούτσι) στον/στην οπαδό με το πιο ευρηματικό πανό στα γήπεδα του Καμπιονάτο.

"Τουλάχιστον είμαι μεθυσμένη", ήταν το περιεχόμενο πανό που ανήρτησε η συγκεκριμένη οπαδός σε μία από τις εξορμήσεις της για να δει την Τορίνο (παρακολούθησε όλα τα παιχνίδια της αγαπημένης της ομάδας μακριά από το "Ολίμπικο" τη σεζόν του οδυνηρού υποβιβασμού) και φυσικά πήρε την πρωτιά στα πιο ευφυή συνθήματα.

Η δεύτερη θέση πήγε σε έναν οπαδό της Μίλαν, ο οποίος "εμπνεύστηκε" από τη σχέση του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το νεαρό μοντέλο Νοέμι, η οποία αποκάλυψε ότι τον αποκαλούσε χαϊδευτικά "Πάπι", για να γράψει σε ένα πανό: "Πάπι, αγόρασέ μου τον Αντεμπαγιόρ. Υπόγραψε και τη Νοέμι".

Όσο για την τρίτη θέση αυτή πηγαίνει στους οπαδούς της Ρόμα, οι οποίοι θέλοντας να πείσουν τη Ροζέλα Σένσι να πουλήσει τις μετοχές της σε νέους επενδυτές, χρησιμοποίησαν την αγγλική εκδοχή του ονόματός της, για να πουν: "Εάν υπάρχει πραγματικά κάποια προσφορά, γίνε σαν τη Σκάρλετ Ο'Χάρα, όσα παίρνει ο άνεμος".

Φυσικά, περίοπτη θέση σε αυτή τη λίστα κατέχουν και διάφορα άλλα πανό που αναρτήθηκαν στα ιταλικά γήπεδα το 2009 όπως: "Μπερλουσκόνι, εάν έχεις μαλλιά αυτό το οφείλεις στην επιστήμη" (πανό από έναν φοιτητή), "Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη, η Ίντερ τον έχασε" (πανό των οπαδών της Μίλαν για το γεγονός ότι η Ίντερ δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που φιλοξενήθηκε φέτος στην ιταλική πρωτεύουσα), καθώς και "700 γυναίκες Χ Κασάνο, όμως το μυαλό του είναι ακόμα παρθένο" (πανό από οπαδούς της Μπολόνια).

Ζαίρα Νάρα, η πιο σέξι WAG της Πριμέρα!

Ζαίρα Νάρα, η πιο σέξι WAG της Πριμέρα!Στο άτυπο πρωτάθλημα των ποδοσφαιρικών αστεριών τον τίτλο πήρε με άνεση φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να φέρνει στο "Μπερναμπέου" έναν ολόκληρο γαλαξία (Κακά, Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Τσάμπι Αλόνσο), όμως στη Λίγκα των... Wags βλέπει την πλάτη της συμπολίτισσά της, ΑτλέτικοΑιτία; Η Ζάιρα Νάρα, σύντροφος του επιθετικού των "ροχιμπλάνκος", Ντιέγκο Φορλάν, ψηφίστηκε ως η πιο σέξι μεταξύ των Wags (σύζυγοι και φίλες) των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην Πριμέρα Ντιβισιόν, με το περιοδικό " Interviù" να της απονέμει αυτό τον τίτλο και να την φιλοξενεί μάλιστα γυμνή στο πρωτοσέλιδο του τελευταίου τεύχους του.

Η επιλογή πάντως αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ατυχής: το 21χρονο μοντέλο από την Αργεντινή μπορεί να υπερηφανεύεται για τις εξαιρετικές της αναλογίες (90-58-90 με ύψος 1.72μ), ενώ στο βιογραφικό της -παρά το νεαρό της ηλικίας της- έχει προλάβει να καταγράψει συμμετοχές σε τηλεοπτικά σόου, θεατρικές παραστάσεις και διαφημίσεις, την ώρα μάλιστα που σπουδάζει νομική στην πατρίδα της στο Πανεπιστήμιο του Μπελγκράνο.

Η σπάνια ομορφιά της μάλιστα φαίνεται πως είναι χάρισμα όλης της οικογένειας, καθώς η αδερφή της Γουάντα είναι και εκείνη ένα από τα διασημότερα μοντέλα στην Αργεντινή, με την δημοτικότητά της μάλιστα να είναι πολύ υψηλή μετά το γάμο της με τον νυν άσο της Γκρέμιο, Μάξι Λόπες.

"Στο σπίτι δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός ανάμεσά μας. Η Γουάντα είναι σεξοβόμβα, όμως τώρα που τόλμησα να κάνω τηλεόραση και να συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα που το παρακολουθεί πολύς κόσμος, όλοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για μένα.

Δε νομίζω ότι κάποια από τις δύο είναι περισσότερο γνωστή από την άλλη", δήλωσε χαρακτηριστικά η σύντροφος του Ντιέγκο Φορλάν.

Η Τότεναμ σκέφτεται τον Ντέιβιντ Τζέιμς


Ο τερματοφύλακας της Πόρτσμουθ, Ντέιβιντ Τζέιμς Η Τότεναμ κινείται για την απόκτηση του Ντέιβιντ Τζέιμς. Ο τεχνικός των «Σπερς», Χάρι Ρέντναπ, θέλει έναν ακόμη τερματοφύλακα και σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο είναι σ' επαφές με τον 39χρονο διεθνή για να αποκτήσει, τον Ιανουάριο, τα δικαιώματα του από τη Πόρτσμουθ.

Ο Τζέιμς, βασικός γκολκίπερ της εθνικής Αγγλίας, ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια την καριέρα του με σταθμούς τη Λίβερπουλ, την Αστον Βίλα, τη Γουέστ Χαμ, τη Μάντσεστερ Σίτι και από το καλοκαίρι του 2006 στη Πόρτσμουθ.

Καλά... αυτός δεν κόβεται!!!

cala_iraklis.jpg Ο αγώνας στο Ρέντη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και Ηρακλή έχει ξεκινήσει και στο 4-2 υπέρ του «γηραιού» ο Καλά σηκώνεται στον... Θεό και καρφώνει τη μπάλα. Ο Κουβανός συνεχίζοντας να είναι ασταμάτητος οδήγησε τους «κυανόλευκους» σε μεγάλη νίκη με 3-0

Πριν ακόμα ο Ηρακλής καταφέρει να τον αποκτήσει, από το άκουσμα του ενδιαφέροντος του «γηραιού» για τον Γιοσλέιντερ Καλά, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν πως ο Κουβανός θα μπορέσει να κάνει την διαφορά. Στις πρώτες μάλιστα προπονήσεις, αλλά και στα φιλικά, οι άνθρωποι του Ηρακλή και οι αντίπαλοι έμεναν με το στόμα ανοικτό. Ο πολύς κόσμος, αλλά και εμείς περιμέναμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι, για να δούμε το τι μπορεί να κάνει αυτός ο παίκτης. Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ο Καλά τότε μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα. Ο 25χρονος ακραίος του «γηραιού» που την περίοδο 2007-08 έφτασε μια ανάσα από το να βρεθεί στην χώρα μας και τον Ολυμπιακό (έχοντας μάλιστα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους Πειραιώτες), στο πρώτο του παιχνίδι στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ο... δήμιος των «ερυθρολεύκων» οδηγώντας τον Ηρακλή σε νίκη με 3-0 μέσα στο Ρέντη.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση


Η μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. To παζλ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής το 2010 αρχίζει σιγά σιγά να συμπληρώνεται.
Αφρική
Ακτή Ελεφαντοστού
Γκάνα

Ασία
Αυστραλία
Ιαπωνία
Νότια Κορέα
Βόρειος Κορέας

Ευρώπη
Δανία
Γερμανία
Ολλανδία
Ισπανία
Αγγλία
Ιταλία
Σερβία

Κεντρική Αμερική
Mεξικό
ΗΠΑ

Νότιος Αμερική
Bραζιλία
Χιλή
Παραγουάη

Σε αυτές τις ομάδες, φυσικά, θα πρέπει να προστεθεί και η Νότιος Αφρική, που ως διοργανώτρια λαμβάνει μέρος στην τελική φάση, χωρίς προκριματικούς αγώνες

Δουλειά, δουλειά, δουλειά!


Ο Μαζίνιο δίνει οδηγίες στον Κόκε Κι όσος χρόνος απομένει μέχρι τον επόμενο αγώνα, να διορθωθούν λάθη που στοίχησαν πολύτιμους βαθμούς από μία ομάδα που έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη. Τη Δευτέρα επιστρέφουν οι παίκτες του Αρη στις προπονήσεις και αρχίζει ουσιαστικά η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Ο Ιομάρ Μαζίνιο είναι εδώ. Από την Κυριακή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ο Βραζιλιάνος είχε «πεταχθεί» στην πατρίδα του για μερικές μέρες προκειμένου να διευθετήσει προσωπικές του υποθέσεις. Ήταν συνεπής και σήμερα δίνει το σύνθημα για την καλύτερη δυνατή εμφάνιση κόντρα στον Εργοτέλη.

Ρόβας, Βανγκέλι και Νάτσο Γκαρσία δύσκολα θα προλάβουν να είναι έτοιμοι ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες είναι σε καλό δρόμο

Ο πρώτος συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα και θα δοκιμάσει μέσα στην εβδομάδα να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς, κάτι που καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη έως απίθανη την παρουσία του στην αποστολή για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Νάτσο Γκαρσία, που έχει κερδίσει έδαφος αλλά η θέληση του τεχνικού και ιατρικού τημ της ομάδας είναι να ρισκάρουν καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος υποτροπής και δεν θέλουν να χάσουν για παραπάνω διάστημα τον παίκτη ενώ και ο Βανγκέλι συνεχίζει την θεραπεία και δεν θα προλάβει να μπει σε κανονικούς ρυθμούς αυτή την εβδομάδα.

Ρονάλντο Γκιάρο και Ναφτί δεν προπονήθηκαν την περασμένη εβδομάδα αλλά εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμοι να μπουν σε κανονικό ρυθμό. Το ίδιο ισχύει και για τον Νταρίο Φερνάντες, που θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Ξεδιαλύνει το τοπίο ο Αντώνης Ρέμος

Ξεδιαλύνει το τοπίο ο Αντώνης Ρέμος

Σημαντική αναμένεται να είναι η τρέχουσα εβδομάδα αναφορικά με τα δρώμενα που υπάρχουν στον διοικητικό τομέα. Ο Αντωνης Ρέμμος όπως έχει μεταφέρει μέσα στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα αλλά και για τις σκέψεις του για την ομάδα.
¨Όπως έχει μεταφέρει το «Μ» ο ίδιος νιώθει κουρασμένος το τελευταίο διάστημα και πλέον θέλει να βρει στηρίγματα και πρόσωπα που θα τον βοηθήσουν για να αντεπεξέλθει η ομάδα στην φετινή σεζόν.
Η σεζόν είναι δύσκολη σε πολλούς τομείς και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη στην Μικρα και για αυτό τον λόγο γίνονται το τελευταίο διάστημα ορισμένες κινήσεις που έχουν περισσότερο ανιχνευτικό χαρακτήρα.
Ετσι ο πρόεδρος της ΠΑΕ σκοπεύει είτε μέσω συνέντευξης Τύπου είτε μέσω ανακοίνωσης του να πει τα πράγματα όπως έχουν αυτή την περίοδο για να ξέρει και ο κόσμος την κατασταση που υπάρχει.

Πολύκαρπος : » Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης»

Στο εξωτερικό βρισκεται για επαγγελματικές υποχρεώσεις ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Δήμος Πολύκαρπος που από την δική του μεριά θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσω δηλώσεων του στο «Μ».
» Η αλήθεια είναι ότι αυτή την στιγμή στον Ηρακλή χρειαζόμαστε πρόσωπα να βοηθήσουν σε όλα τα επίπεδα. Θέλουμε ανθρώπους που να μπορέσουν να δώσουν λύσεις για να πάει καλύτερα η ομάδα. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία διάθεση από τον Αντώνη Ρέμμο να αποχωρήσει από τα κοινά του Ηρακλή και σύντομα ο ίδιος θα ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του»
Με αυτά τα δεδομένα ο Ηρακλής στην παρούσα φάση φαίνεται να αναζητεί ανθρώπους που θα έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα και να μπορέσουν να βοηθήσουν και οικονομικά. Ουσιαστικά αυτό αποτελεί μια συνέχεια της διοικησης της ΠΑΕ από την στιγμή που πάντα αναζητούν τέτοια «στηρίγματα» χωρίς να έχουν καταφέρει να βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους. Υπήρξαν και στο παρελθόν περιπτώσεις που είχαν προσεγγίσει την ΠΑΕ αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε προχωρήσει. Γιατί πολύ απλά θέλουν να βρουν ανθρώπους που να είναι ξεκάθαρες οι σκέψεις του για την ομάδα και να έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν με πράξεις και όχι με λόγια.

Τους φοβίζει το άγνωστο

Μπορεί το σλοβένικο ενδιαφέρον να είναι υπαρκτό όπως μετέφερε και ο Παβλίν αλλά στον Ηρακλή δεν δείχνουν και ιδιαίτερα θερμοί για να προχωρήσουν μια τέτοια συνεργασία. Το άγνωστο που υπάρχει τους φοβίζει και σε καμία περίπτωση η διοίκηση της ΠΑΕ είναι διατεθειμένη να βάλει την ομάδα σε ατραπούς που ενδεχομένως να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον. Μπορεί να έγινε κάποια κρούση μέσω τρίτου προσώπου αλλά όλα συγκλίνουν ότι το ζήτημα δεν θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ψάχνουν στηρίγματα ή χορηγίες

Δεν είναι μόνο θέμα προσώπων η προσπάθεια που έχει να κάνει με την κινηση των κυανόλευκων να ενισχύσουν την ΠΑΕ , αλλά και να μπουν χρήματα στα ταμεία. Από την στιγμή που φαντάζει δύσκολο επιδιώκουν να αυξήσουν τα έσοδα από τις χορηγίες. Σε μια δύσκολη γενικά εποχή κάθε είδους χορηγία είναι δύσκολη αλλά παρόλα αυτά αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να πάρουν κάτι περισσότερο για να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που υπάρχουν Πηγη Μετροσπορ

Τελευταία ευκαιρία σε Λεονάρντο

leonardo_allenatore_milan.jpgΑποφασισμένη να δώσει μια μικρή πίστωση χρόνου στον Λεονάρντο είναι η διοίκηση της Μίλαν. Οι ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας ξεκαθάρισαν στον Βραζιλιάνο τεχνικό ότι τα ματς που ακολουθούμε Ρόμα και Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι καθοριστικά για το μέλλον του.

Συγκεκριμένα η «Corriere dello Sport», παρότι οι άνθρωποι της Μίλαν διαψεύδουν τα σενάρια περί αποχώρησης του Λεονάρντο, αναφέρει ότι το ντέρμπι με την Ρόμα για το ιταλικό πρωτάθλημα καθώς και αυτό με τη Ρεάλ για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι καθοριστικά για τον Βραζιλιάνο προπονητή.

Αν ο Λεονάρντο δεν τα καταφέρει υποψήφιοι για τον πάγκο των «ροσονέρι» είναι ο πρώην παίκτης της ομάδας, Φίλιπο Γκάλι, αλλά και ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Ρόμα, Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο οποίος δεν έχει βρει ακόμα ομάδα.

Φεύγει για χάρη της Εθνικής ο Χέσκεϊ

heskey2.jpgΈτοιμος να αποχωρήσει από την Άστον Βίλα είναι ο Εμίλ Χέσκεϊ προκειμένου να κρατήσει ζωντανό το όνειρο συμμετοχής του στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Ο 31χρονος επιθετικός, αποτελεί αυτή την εποχή μία από τις βασικές επιλογές στην ενδεκάδα της χώρας του, κάτι που δεν συμβαίνει όμως με την ομάδα του.

Ωστόσο, ο Φάμπιο Καπέλο έχει δηλώσει ότι όποιος παίκτης δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, δεν θα ταξιδέψει το καλοκαίρι στην αφρικανική χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι ο Χέσκεϊ σκέφτεται να αναζητήσει ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

«Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα πρέπει να σκεφτώ την επόμενη κίνησή μου, αλλά πρώτα θα μιλήσω με τον προπονητή μου στην Άστον Βίλα για ποιον λόγο παίζω στην Εθνική και όχι στην ομάδα μου. Δεν το ξέρω αυτό», τόνισε ο Άγγλος φορ, ο οποίος παρά τα 4 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε τον περασμένο Ιανουάριο η Βίλα για να τον πάρει από τη Γουίγκαν, δεν φέρεται να βρίσκεται στα βασικά πλάνα του Μάρτιν Ο΄ Νιλ.

Φέτος έχει ξεκινήσει μόνο σε 3 ματς και έχει γίνει αλλαγή σε 4, ενώ ακόμα δεν έχει βρει δίχτυα. «Ξέρω ότι πρέπει να προσπαθώ και να αντιμετωπίσω την κατάσταση την κατάλληλη στιγμή. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να τα παρατήσω διότι είναι ένα ακόμα εμπόδιο που καλούμαι να ξεπεράσω», πρόσθεσε ο Χέσκεϊ.

Λέει «ναι» για Ρόμα ο Τόνι

toni2.jpgΑποφασισμένος να φύγει από την Μπάγερν Μονάχου είναι ο Λούκα Τόνι, καθώς φέτος έχει χάσει την θέση του στο βασικό σχήμα των Βαυαρών. Ο Ιταλός επιθετικός, είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα του, με την Ρόμα να αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του.

«Αν παρουσιαστεί η ευκαιρία να πάει στη Ρόμα, ο Τόνι θα την εξέταζε με θετικό μάτι. Είναι νωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον του. Πρώτα θέλει να δει τι θα γίνει με την Μπάγερν, αφού επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό και θέλει παίξει», δήλωσε ο μάνατζέρ του, Τούλιο Τίντι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Ρόμα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τον Τόνι και η Μίλαν με τη Νάπολι, ωστόσο το συμβόλαιό του με την Μπάγερν Μονάχου εκπνέει τον Ιούνιο του 2011.

Φωτο Ημέρας

Αφιερωμένο αυτό το τραγούδι να πείτε σε εκείνον (Φραγκίσκο Αλβέρτη)...

«Προχωράμε για το πρωτάθλημα»

«Προχωράμε για το πρωτάθλημα»

Ο Λευτέρης Κακιούσης έμεινε ικανοποιημένος απ’ το νικηφόρο αποτέλεσμα και απ’ την αμυντική παρουσία της ομάδας του στα 30 λεπτά της αναμέτρησης, αφού τα πρώτα 10, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αρνητικά. «Ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς, που θα μας βοηθήσει πιο πολύ για τον ψυχολογικό τομέα, αφού η ομάδα με νίκες θα αποκτήσει πιο εύκολα και πιο γρήγορα τον χαρακτήρα που θέλουμε να της δώσουμε και οι παίκτες θα πιστέψουν πιο καλά στις δεδομένες δυνατότητες τους. Παίξαμε καλά στα 30 λεπτά, όχι όμως και στα 10, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε και δύο νέους παίκτες που θέλουν δουλειά για να προσαρμοστούν κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Χρειαζόμαστε κι άλλη δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι, προχωράμε με αυτό το σκεπτικό για το πρωτάθλημα και αυτό το αποτέλεσμα θα μας βοηθήσει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα παιδιά που ήρθαν τόσο δρόμο και μας βοήθησαν απ’ την κερκίδα, είναι για μας ό,τι καλύτερο να τους έχουμε δίπλα μας και τους θέλουμε μαζί μας και στα δύσκολα που ίσως έρθουν. Εμείς απ’ την πλευρά μας θα τα δίνουμε όλα για τον Ηρακλή» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Άδικο το σύστημα»
Ο κόουτς του Ηρακλή όμως «στάθηκε» και σε ένα άλλο σημείο. «Παίζουμε τώρα την Τετάρτη έναν αγώνα με μια πολύ καλή ομάδα, όπως η Νήαρ Ήστ, και το Σάββατο καλούμαστε να παίξουμε για το πρωτάθλημα της Α2, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτό είναι άδικο για εμάς, καθώς εμείς παίζουμε Τετάρτη – Σάββατο – Τετάρτη και μετά πάλι Σάββατο (σ.σ. πάλι με την Ολυμπιάδα, αλλά μέσα στο Ιβανώφειο), είμαστε στο ξεκίνημα της σεζόν και οι άλλες ομάδες της Α2 ξεκουράζονται και προετοιμάζονται, χωρίς κίνδυνους για τραυματισμούς, που για εμάς είναι ήδη ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού χάσαμε ήδη τον Καμπερίδη. Παρ’ όλα αυτά θα παλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι και για τους δύο αγώνες».
* «Είμαστε χαρούμενοι που κερδίσαμε, παίξαμε σχετικά καλά, αλλά μπορούμε και καλύτερα» είπε ο Τερέλ Καστλ για τη χθεσινή αναμέτρηση. Αυτός, ο Πέτροβιτς, αλλά και πάλι ο Λαμπρόπουλος ήταν απ’ τους κορυφαίους, αν και όλοι οι παίκτες του Ηρακλή έδωσαν ό,τι μπορούσαν και είχαν όλοι σχετικά καλή απόδοση, τηρουμένων των αναλογιών.Πηγη Μετροσπορ

Πέρασε αλλά προβλημάτισε

Πέρασε αλλά προβλημάτισε
Είναι κανείς στον ΠΑΟΚ ικανοποιημένος; Δεν θα έπρεπε. Ο Δικέφαλος κέρδισε μεν 83-73 το Λαύριο, πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου, αλλά η ουσία είναι οτι 12 μέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έδειξε ανέτοιμος και προβλημάτισε. Δικαιολογίες…; Το διαφορετικό στυλ μπάσκετ που παίζεται από τις ομάδες στην Β Εθνική, η μόνιμη πρακτική να αντιμετωπίζεις υπεροπτικά μια ομάδα που παίζει σε δύο κατηγορίες πιο κάτω, άντε και το οτι ο ΠΑΟΚ μόλις στις αρχές Οκτωβρίου άρχισε να παίζει πλήρης. Δεν αρκούν όμως αυτά. Και μόνο η διαφορά σε ατομικό επίπεδο να υπολογιστεί, όπως και η αξία των παικτών που φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ, είναι στοιχεία που φτάνουν για να μπορεί η ομάδα του Μαρκόπουλου να αποφεύγει ανάλογες καταστάσεις. Χάθηκαν στο άψε σβήσε διαφορές 16 και 13 πόντων, η άμυνα ήταν χαλαρή και δέχθηκε καλάθια στυλ προπόνησης. Η ομάδα χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμα για να είναι συνεπής στις δυνατότητες της, με βάση το ρόστερ που έχει. Και φυσικά τα Τρίκαλα δεν είναι… Λαύριο, με τους Θεσσαλούς να κάνουν επίδιεξη δύναμης χθες στις Σέρρες, όντας πιο έτοιμοι από τον ΠΑΟΚ αυτή την εποχή. Για αυτό και την Τετάρτη το «Παλατάκι» πρέπει να έχει πολύ κόσμο.Πηγη Μετροσπορ

«Ψάχνουμε το καλύτερο, αλλά…»

«Ψάχνουμε το καλύτερο, αλλά…»

Επιβεβαιώνει την έρευνα, όχι όμως ότι είναι και κοντά. «Ερευνούμε την καλύτερη δυνατή περίπτωση για την ομάδα μας» λέει ο Φώτης Κατσικάρης στο «Μ» σχετικά με την αναζήτηση ικανών παικτών που θα ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ. «Μόνο που είμαστε σε ένα σημείο που θέλουμε, βεβαίως, το καλύτερο δυνατό, αλλά χωρίς να έχουμε μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα» λέει ο 42χρονος τεχνικός. Η αναζήτηση για τον παίκτη που θα παίζει, όπως όλα δείχνουν, στη θέση «1», συνεχίζεται και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο «ορατό» αποτέλεσμα. Πέραν αυτών που προωθούν οι διάφοροι ατζέντηδες, και που άθελα τους προφανώς ωθούν προς τη δημοσιότητα και ελληνικά ΜΜΕ, μη γνωρίζοντας προφανώς σημαντικές λεπτομέρειες για κάθε παίκτη.
Όπως για παράδειγμα για παίκτες τύπου Μακάντς, που ναι μεν είναι εξαιρετικοί, αλλά στο ΝΒΑ είχαν συμβόλαιο την τελευταία χρονιά ύψους 2.6 εκ. δολαρίων! Πώς, λοιπόν, να έρθει στον Άρη ένας τέτοιος παίκτης, που και σαν αγωνιστικά χαρακτηριστικά δεν «κολλάει» (αυτό είναι δευτερεύον, όμως, καθώς όπως όλα δείχνουν ο Άρης με τον Κατσικάρη στο «τιμόνι» και με το «πράσινο φως» της διοίκησης, δείχνει αποφασισμένος να κάνει ολικό «ανακάτεμα» στη «χημεία» της ομάδας, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα);
Ο Άαρον Μάιλς είναι πράγματι μια απ’ τις επιλογές που όλοι «καλοβλέπουν» αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο ίδιος είναι θετικός σε μια επιστροφή του στην Ευρώπη. Ο Άρης τον θέλει, πάντως, ο Αμερικανός είναι στις τελευταίες του… ημέρες στις προπονήσεις των Ατλάντα Χοκς (τα ξημερώματα είχε φιλικό με τους Ντιτρόιτ Πίστονς), ψάχνει γενικώς πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ, καθώς το καλοκαίρι συμμετείχε στο Summer League με τους Ντάλας Μάβερικς και σήμερα ίσως οι «κίτρινοι» να έχουν νεότερα του.
«Ανακάτεμα της τράπουλας»
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Άρη δεν είναι μόνο ο Μάιλς στο στόχαστρο, αν και είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν έναν καθαρόαιμο «άσο». Εκείνο που θέλουν όμως, πρωτίστως, είναι να μπορέσουν να βελτιώσουν όσο το δυνατόν πιο καλά την ομάδα και να την ενδυναμώσουν στο γενικότερο της προφίλ – ακόμη κι αν αυτό σημαίνει «μεγάλο ανακάτεμα της τράπουλας». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμη οι παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν αυτό το «ανακάτεμα» αναζητούνται, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν, η «χημεία» σε μια ομάδα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο επιτυχίας. Με αυτό το σκεπτικό, της αναζήτησης παικτών, οι του Άρη διέψευσαν απολύτως κάθε σκέψη ή δημοσίευμα περί αποχωρήσεων παικτών, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. «Αφού δεν βρήκαμε τους παίκτες, πώς θα διώξουμε άλλους;». Μάλιστα μέχρι και για τον Μπέλσερ έγινε λόγος, αν και είναι παραδεκτό ότι έχει λήξει το συμβόλαιο του. «Είναι μαζί μας και παλεύει στις προπονήσεις για τη θέση του» τονίστηκε χαρακτηριστικά. Ατάκα που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας σχετικά με την πρόθεση του Φώτη Κατσικάρη για να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του ρόστερ και να μην πάρει γρήγορα αποφάσεις που ίσως και να αδικήσουν και κάποιους, καθώς απ’ τις τραγικές εμφανίσεις με το Μαρούσι – κακά τα ψέματα – ελάχιστοι (1-2 παίκτες) ήταν εκείνοι που «ξέφυγαν» της κακής ως κάκιστης απόδοσης.
Με αυτό το σκεπτικό είναι λογικό να θέλουν να δείξουν και το κάτι παραπάνω και παίκτες όπως ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον και ο Κουίντον Ντέι, οι οποίοι φέρεται να είναι ενημερωμένοι για το «βαρύ κλίμα» που υπάρχει γι’ αυτούς.
Ακόμη πιο δύσκολα για τον Μάσεϊ
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την περίπτωση Μάσεϊ για τον Άρη. Ο Αμερικανός ως γνωστόν έχει συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», αλλά ο νέος της προπονητής, Ετόρε Μεσίνα, δεν τον έχει στα πλάνα του. Οι Ισπανοί τόσο καιρό τον είχαν στην κερκίδα και τον έστελναν να προπονηθεί με τη β΄ ομάδα(!), αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν τραυματιστεί ελαφρά ή σοβαρά οι περισσότεροι ψηλοί τους! Σύμφωνα με ανθρώπους του Άρη, που είχαν πληροφόρηση απ’ την Ισπανία χθες, ο Μάσεϊ κλήθηκε να είναι από σήμερα παρών στις προπονήσεις της α΄ ομάδας, αλλά αυτό το στοιχείο δεν επιβεβαιώθηκε απ’ τον ατζέντη του παίκτη, που δεν γνώριζε μια τέτοια εξέλιξη. Το αν ο Μεσίνα το… μετάνιωσε, λόγω των τραυματισμών που «χτύπησαν» την ομάδα του, και αν θέλει πίσω τον Μάσεϊ – όπως έγραφε πολλές φορές στο «προφίλ» του στο Facebook (περί δικαίωσης κτλ.). Ούτως ή άλλως στον Άρη γνωρίζουν ότι η κατάσταση για να μπορέσει να επιστρέψει ο Μάσεϊ είναι πολύ δύσκολη και έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Βεβαίως όλοι, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και κόσμος θα ήθελαν ένα «δίδυμο» Μάσεϊ – Μάιλς στην ομάδα, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Αν τελεσφορήσουν, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία και μια μεγάλη ενίσχυση – κακά τα ψέματα – για την ομάδα.
* Στο μεταξύ ο Κατσικάρης αναζητεί τεστ για τους παίκτες και για την ετοιμότητα τους και ψάχνει αντίπαλο για την Παρασκευή (16/10), ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί ένα με τον Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας την Κυριακή (18/10) στο Αλεξάνδρειο. Ο κόουτς του Άρη είδε κάποια πράγματα με την Ξάνθη, αλλά θέλει να δει κι άλλα, και γι’ αυτό θα γίνουν δύο ακόμη φιλικά παιχνίδια.
* Από τα «κοψίματα» στο ΝΒΑ δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλες λύσεις για τον Άρη. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι του Άρη λένε ότι η επιλογή των παικτών θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις των ομάδων του ΝΒΑ για τα «κοψίματα» των παικτών αρχίζουν από σήμερα και έχουν δικαίωμα – οι ομάδες – να το κάνουν μέχρι το τέλος του μήνα!Πηγη Μετροσπορ

Αθλητικός Τύπος 12/10/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Metrosport
Σπορ του Βορρά

Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα
The Match

Πατρίς Sport

Ειπε...............

"Πήγαινε σε πόρνες και ήθελε σεξ 10 φορές τη μέρα"

Σέριλ

(...η πρώην σύζυγος του Πολ Γκασκόιν για τις... ορέξεις του)

Ψιθυροι......................

  • Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε, είναι μες στους υποψήφιους για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Σουηδίας, μετά την αποχώρηση του Λαρς Λάγκερμπακ

  • Σαν... οπαδό της ΑΕΚ παρουσίασε τον 88χρονο σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, Φίλιππο, η βρετανική σατιρική ιστοσελίδα "thesproof.com", δημοσιεύοντας φανταστικές του δηλώσεις όπου εμφανίζεται να λέει "όταν θέλω να δω στην TV την αγαπημένη μου ομάδα την ΑΕΚ, βάζω τους υπηρέτες μου να συντονίζουν το κανάλι". O - ελληνικής καταγωγής - Φίλιππος πρόσφατα αποκάλυψε πως αντιμετωπίζει προβλήματα με συσκευές όπως το τηλεκοντρόλ, εξ ου και η σάτιρα (εφημερίδα "Εξέδρα")

  • Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου της αναμέτρησης με την ΤΣΣΚΑ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης αποσύρεται από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και βάζει οριστικά τέλος σε μία μεγάλη καριέρα. Τα φώτα στο ΟΑΚΑ σβήνουν και η φανέλα του αρχηγού ανεβαίνει στην οροφή του γηπέδου.

Στην Κατερίνη θα πέσει η αυλαία


Μπάλα ποδόσφαιρου...... Με το παιχνίδι του Πιερικού με τον Ολυμπιακό Βόλου, που θα διεξαχθεί στις 6, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα το πρόγραμμα της τέταρτης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Οι δύο ομάδες, που έχουν θέσει ψηλά τον πήχη για φέτος, θα αναζητήσουν αποκλειστικά και μόνο τη νίκη.

Τρεις παίκτες περιλαμβάνονται στο... απουσιολόγιο του τεχνικού του Πιερικού, Μάκη Κατσαβάκη. Ο λόγος για τον Τόσκας, που θα επιστρέψει την Τρίτη από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Νέων και τους τραυματίες Μανουσαρίδη και Πάες.

Από την πλευρά τους, οι Θεσσαλοί θα παραταχθούν δίχως τον Σωτήρχο, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή, Σάκη Τσιώλη.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της μακεδονικής ΠΑΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Πιερικός αισθανόμενη την ανάγκη να πληροφορήσει το φίλαθλο κοινό της Πιερίας άλλα και όλους τους Ελληνες φιλάθλους, μετά από δυστυχώς λανθασμένα δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, ανακοινώνει ότι τα εισιτήρια που θα διατεθούν με την σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας και της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Πιερικός - Ολυμπιακός Βόλου που θα γίνει στην Κατερίνη την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 ανέρχονται στον αριθμό των 645 εισιτηρίων.

Ηδη η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει παραλάβει δια του εκπροσώπου της, 300 και μόνο εισιτήρια, και η ΠΑΕ Πιερικός θα διαθέσει τα υπόλοιπα 345 εισιτήρια έξω από την θύρα 2 των φιλοξενουμένων σε ειδικό ταμείο"

Η Μπαρτσελόνα θέλει τον Φάμπρεγας


Ο αρχηγός της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας Ο αγγλικός Τύπος αποκαλύπτει ότι ο διεθνής αμυντικός μέσος της Αρσεναλ, Σεσκ Φάμπρεγας, είναι από τους πρωταρχικούς μεταγραφικούς στόχους της Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση της ισπανικής ομάδας θεωρεί τον Ισπανό διεθνή μέσο ως τον καλύτερο παίκτη, στη θέση του, στον κόσμο και θα κάνει τα πάντα για να τον πάρει στο Μιλάνο, αλλά ξέρει ότι η Αρσεναλ πολύ δύσκολα θα δεχτεί να παραχωρήσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της, με τον οποίο έχει συμβόλαιο έως το 2014.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «SUN» ο αθλητικός διευθυντής της πρωταθλήτριας Ισπανίας, Τκίχι Μπεκιριστάιν, τόνισε ότι «ο Φάμπρεγας ξεκίνησε από τις ακαδημίες μας και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψει στο Καμπ Νου.»

Θάνατος αθλητή στη Βαλτιμόρη

baltimore_marathon_logo.jpgΔεν είναι η πρώτη φορά που ένα δυσάρεστο γεγονός αμαυρώνει ένα αθλητικό. Τα περισσότερα συμβάντα έχουν σημειωθεί σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων, όπως έγινε και στην τελευταία περίπτωση, όταν ένας 23χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στη Βαλτιμόρη, στη διάρκεια της συμμετοχής του στον Μαραθώνιο της πόλης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, κατέρρευσε στο 25ο χιλιόμετρο της διαδρομής, ενώ λίγες ώρες μετά το ιατρικό τιμ του νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί ανακοίνωσε το θάνατό του. Τα στοιχεία του δεν έγιναν γνωστά, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και αυτοψία, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Αυτός ήταν ο δεύτερος θάνατος στα εννιά χρόνια διεξαγωγής του Μαραθωνίου, γνωστός ως «Baltimore Running Festival». Στο πρώτο έτος «ζωής» του θεσμού, το 2001, μια 29χρονη αθλήτρια είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, από εγκεφαλικό ανεύρυσμα.

Ρονάλντο ο μαινόμενος...

ronlaldo_portugal.jpgΤελικά ο τραυματισμός του Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πιο σοβαρός από τις αρχικές προβλέψεις. Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα, γεγονός που φαίνεται ότι τον εξόργισε. Και έριξε βολές προς κάθε κατεύθυνση, τονίζοντας με δηλώσεις του ότι δεν ήταν 100% έτοιμος για να αγωνιστεί στο ματς με την Ουγγαρία, όπου και τραυματίστηκε, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.


Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης ανέφερε χαρακτηριστικά «Αισθανόμουν καλά αλλά δεν ήμουν 100% έτοιμος, είχα κάποιο μικρό πρόβλημα αλλά ήθελα να βοηθήσω τη χώρα μου να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο τραυματισμός είναι διαφορετικός από αυτόν που είχα στο παρελθόν όπου χρειάστηκε να γίνει επέμβαση. Δεν έχει καμία σχέση. Είμαι ήρεμος επειδή ξέρω ότι με τη θέληση που έχω να επανακάμψω και με την καλή δουλειά των φυσιοθεραπευτών στη Μαδρίτη όλα θα πάνε καλά. Θα δουλέψω πολύ σκληρά για να μειώσω το διάστημα της απουσίας μου, όμως το σημαντικότερο αυτή τη στιγμή είναι να αναρρώσω ομαλά και να μην ξανασυναντήσω ποτέ αυτά τα προβλήματα».

Nο Zilberto, no party !

gilberto_silva_brasil.jpgTελικά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποτελεί βαρόμετρο για την Εθνική Βραζιλίας. Ο αρχηγός δεν ήταν στην αποστολή για το ματς με την Βολιβία και η «Σελεσάο» έχασε με 2-1 αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Η Βραζιλία έχει προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αποτέλεσμα η ενδεκάδα να αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα.

Ο Κάρλος Ντούνγκα άφησε εκτός τον αμυντικό μέσο του Παναθηναϊκού όπως επίσης τους Κακά και Λουίς Φαμπιάνο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίζει την ήττα χάρη σε τέρματα που πέτυχε ο Ολιβάρες στο 10' και ο Μορένο στο 30'. Η Βραζιλία μείωσε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με τον Νιλμάρ στο 71΄.

Πρόταση για Μπεναγιούν ετοιμάζει η Σίτι

benayoun.jpgΦαίνεται πως στη Μάντσεστερ Σίτι έχει ανοίξει η όρεξη και θέλει να αποκτά τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Μετά τον Ριμπερί, οι "πολίτες" ετοιμάζουν πρόταση στη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Ισραηλινού διεθνή μέσου, Γιόσι Μπεναγιούν.

Ο Μαρκ Χιούζ έχει ζητήσει την απόκτηση ενός έμπειρου μέσου και εφόσον δεν αποκτηθεί ο Φρανκ Ριμπερί, τότε ο Γιόσι Μπεναγιούν είναι το επόμενο όνομα. Η Σίτι θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα οικονομικά προβλήματα των "κόκκινων", αλλά και την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Μπενίτεθ.

Όπως αναφέρει η News of the World, ετοιμάζεται δελεαστική πρόταση προς τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες η οποία αναμένεται να γίνει δεκτή.

Προβάδισμα για «Πούρλιο»

bryzas_3.jpgΜπορεί να μην έχει βάλει …αγγελία στις εφημερίδες, αλλά είναι γεγονός πως ο ΠΑΟΚ αναζητά τεχνικό διευθυντή μετά την ανάθεση της προεδρίας στον Ζήση Βρύζα. Στον «Δικέφαλο του Βορρά», ο νέος πρόεδρος και η διοίκηση, ψάχνουν για τον άνθρωπο που θα είναι ουσιαστικά ο συνδετικός κρίκος της ΠΑΕ με τους παίκτες και προβάδισμα φέρεται να έχει ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος.



Ο πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είχε τα ίδια καθήκοντα επί Ζαγοράκη και θεωρούν ότι μπορεί να αναλάβει αυτό το ρόλο. Το σίγουρο είναι πάντως ότι θα υπάρχει λύση εκ των έσω, καθώς στη διοίκηση θεωρούν ότι νέος τεχνικός διευθυντής πρέπει να γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα.

Σόφο vs Σακίλ!

sofo_olympiacos_cibona.jpgΟ Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τα ξημερώματα της Τρίτης (2.00π.μ, CONN X-TV) τους Κλίβελαντ Καβαλίερς με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη να συναντά τον παίκτη με τον οποίο τον έχουν παρομοιάσει, από την αρχή της καριέρας του... Ο λόγος για τον θηριώδη σέντερ των «Ιπποτών», Σακίλ Ο'Νιλ, η «μονομαχία» με τον οποίο δεν δείχνει να απασχολεί ιδιαίτερα τον «Σόφο», ενώ παράλληλα αναφέρεται στην αναμέτρηση με τους Σπερς, αλλά και την προοπτική του ΝΒΑ....

Ο σέντερ των «ερυθρόλευκων» μιλώντας αρχικά για την μονομαχία με τον «Σακ», τόνισε: «Θα δούμε. Δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Δεν ήρθαμε άλλωστε εδώ για να συγκρουστώ εγώ με τον Σακίλ. Ήρθαμε για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός με ομάδες πιο γρήγορες και να διαπιστώσουμε που βρισκόμαστε. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μας περιμένει το πρώτο παιχνίδι της Ευρωλίγκα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να προετοιμαστούμε μέσω των αγώνω στις ΗΠΑ».

Αναφερόμενος στις εντυπώσεις που αποκόμισε από την κόντρα του με τον σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Τιμ Ντάνκαν, σημείωσε: «Κέρδισα κάποιες μονομαχίες αλλά σίγουρα είναι επιβλητικός σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Είναι σίγουρα ο καλύτερος. Πιστεύω ότι αν στην αρχή χρησιμοποιούσαν τους παίκτες της δεύτερης πεντάδας και έμπαινε κάποια στιγμή ο Ντάνκαν στο παιχνίδι, θα ήταν σαν χιονοστιβάδα... Αντίθετα μας βοήθησε οτι παίξαμε πρώτα με τον Ντάνκαν και μετά με όλους τους υπόλοιπους».

Κλείνοντας κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο μίας μελλοντοικής «μετακόμισής» του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ: «Ένα ή δύο ματς δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε κάτι τέτοιο. Ακόμα και αν δίνουν, δεν μπορούν να τα λύσουν όλα. Σημασία άλλωστε, τώρα έχει ο Ολυμπιακός. Το τι μπορεί να γίνει και αν θα μπορέσω να παίξω εδώ πέρα, θα το δω και γω κάποια στιγμή, όταν έρθει η ώρα».