Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

«Ψάχνουμε το καλύτερο, αλλά…»

«Ψάχνουμε το καλύτερο, αλλά…»

Επιβεβαιώνει την έρευνα, όχι όμως ότι είναι και κοντά. «Ερευνούμε την καλύτερη δυνατή περίπτωση για την ομάδα μας» λέει ο Φώτης Κατσικάρης στο «Μ» σχετικά με την αναζήτηση ικανών παικτών που θα ενισχύσουν το υπάρχον ρόστερ. «Μόνο που είμαστε σε ένα σημείο που θέλουμε, βεβαίως, το καλύτερο δυνατό, αλλά χωρίς να έχουμε μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα» λέει ο 42χρονος τεχνικός. Η αναζήτηση για τον παίκτη που θα παίζει, όπως όλα δείχνουν, στη θέση «1», συνεχίζεται και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο «ορατό» αποτέλεσμα. Πέραν αυτών που προωθούν οι διάφοροι ατζέντηδες, και που άθελα τους προφανώς ωθούν προς τη δημοσιότητα και ελληνικά ΜΜΕ, μη γνωρίζοντας προφανώς σημαντικές λεπτομέρειες για κάθε παίκτη.
Όπως για παράδειγμα για παίκτες τύπου Μακάντς, που ναι μεν είναι εξαιρετικοί, αλλά στο ΝΒΑ είχαν συμβόλαιο την τελευταία χρονιά ύψους 2.6 εκ. δολαρίων! Πώς, λοιπόν, να έρθει στον Άρη ένας τέτοιος παίκτης, που και σαν αγωνιστικά χαρακτηριστικά δεν «κολλάει» (αυτό είναι δευτερεύον, όμως, καθώς όπως όλα δείχνουν ο Άρης με τον Κατσικάρη στο «τιμόνι» και με το «πράσινο φως» της διοίκησης, δείχνει αποφασισμένος να κάνει ολικό «ανακάτεμα» στη «χημεία» της ομάδας, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα);
Ο Άαρον Μάιλς είναι πράγματι μια απ’ τις επιλογές που όλοι «καλοβλέπουν» αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο ίδιος είναι θετικός σε μια επιστροφή του στην Ευρώπη. Ο Άρης τον θέλει, πάντως, ο Αμερικανός είναι στις τελευταίες του… ημέρες στις προπονήσεις των Ατλάντα Χοκς (τα ξημερώματα είχε φιλικό με τους Ντιτρόιτ Πίστονς), ψάχνει γενικώς πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ, καθώς το καλοκαίρι συμμετείχε στο Summer League με τους Ντάλας Μάβερικς και σήμερα ίσως οι «κίτρινοι» να έχουν νεότερα του.
«Ανακάτεμα της τράπουλας»
Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Άρη δεν είναι μόνο ο Μάιλς στο στόχαστρο, αν και είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν έναν καθαρόαιμο «άσο». Εκείνο που θέλουν όμως, πρωτίστως, είναι να μπορέσουν να βελτιώσουν όσο το δυνατόν πιο καλά την ομάδα και να την ενδυναμώσουν στο γενικότερο της προφίλ – ακόμη κι αν αυτό σημαίνει «μεγάλο ανακάτεμα της τράπουλας». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ακόμη οι παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν αυτό το «ανακάτεμα» αναζητούνται, καθώς όπως όλοι γνωρίζουν, η «χημεία» σε μια ομάδα είναι το πιο σημαντικό στοιχείο επιτυχίας. Με αυτό το σκεπτικό, της αναζήτησης παικτών, οι του Άρη διέψευσαν απολύτως κάθε σκέψη ή δημοσίευμα περί αποχωρήσεων παικτών, τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας. «Αφού δεν βρήκαμε τους παίκτες, πώς θα διώξουμε άλλους;». Μάλιστα μέχρι και για τον Μπέλσερ έγινε λόγος, αν και είναι παραδεκτό ότι έχει λήξει το συμβόλαιο του. «Είναι μαζί μας και παλεύει στις προπονήσεις για τη θέση του» τονίστηκε χαρακτηριστικά. Ατάκα που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ μας σχετικά με την πρόθεση του Φώτη Κατσικάρη για να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του ρόστερ και να μην πάρει γρήγορα αποφάσεις που ίσως και να αδικήσουν και κάποιους, καθώς απ’ τις τραγικές εμφανίσεις με το Μαρούσι – κακά τα ψέματα – ελάχιστοι (1-2 παίκτες) ήταν εκείνοι που «ξέφυγαν» της κακής ως κάκιστης απόδοσης.
Με αυτό το σκεπτικό είναι λογικό να θέλουν να δείξουν και το κάτι παραπάνω και παίκτες όπως ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον και ο Κουίντον Ντέι, οι οποίοι φέρεται να είναι ενημερωμένοι για το «βαρύ κλίμα» που υπάρχει γι’ αυτούς.
Ακόμη πιο δύσκολα για τον Μάσεϊ
Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την περίπτωση Μάσεϊ για τον Άρη. Ο Αμερικανός ως γνωστόν έχει συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», αλλά ο νέος της προπονητής, Ετόρε Μεσίνα, δεν τον έχει στα πλάνα του. Οι Ισπανοί τόσο καιρό τον είχαν στην κερκίδα και τον έστελναν να προπονηθεί με τη β΄ ομάδα(!), αλλά τον τελευταίο καιρό έχουν τραυματιστεί ελαφρά ή σοβαρά οι περισσότεροι ψηλοί τους! Σύμφωνα με ανθρώπους του Άρη, που είχαν πληροφόρηση απ’ την Ισπανία χθες, ο Μάσεϊ κλήθηκε να είναι από σήμερα παρών στις προπονήσεις της α΄ ομάδας, αλλά αυτό το στοιχείο δεν επιβεβαιώθηκε απ’ τον ατζέντη του παίκτη, που δεν γνώριζε μια τέτοια εξέλιξη. Το αν ο Μεσίνα το… μετάνιωσε, λόγω των τραυματισμών που «χτύπησαν» την ομάδα του, και αν θέλει πίσω τον Μάσεϊ – όπως έγραφε πολλές φορές στο «προφίλ» του στο Facebook (περί δικαίωσης κτλ.). Ούτως ή άλλως στον Άρη γνωρίζουν ότι η κατάσταση για να μπορέσει να επιστρέψει ο Μάσεϊ είναι πολύ δύσκολη και έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Βεβαίως όλοι, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και κόσμος θα ήθελαν ένα «δίδυμο» Μάσεϊ – Μάιλς στην ομάδα, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά είναι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο, παρά τις προσπάθειες που γίνονται. Αν τελεσφορήσουν, θα είναι μια μεγάλη επιτυχία και μια μεγάλη ενίσχυση – κακά τα ψέματα – για την ομάδα.
* Στο μεταξύ ο Κατσικάρης αναζητεί τεστ για τους παίκτες και για την ετοιμότητα τους και ψάχνει αντίπαλο για την Παρασκευή (16/10), ενώ ήδη έχει προγραμματιστεί ένα με τον Γ.Σ. Ολύμπια Λάρισας την Κυριακή (18/10) στο Αλεξάνδρειο. Ο κόουτς του Άρη είδε κάποια πράγματα με την Ξάνθη, αλλά θέλει να δει κι άλλα, και γι’ αυτό θα γίνουν δύο ακόμη φιλικά παιχνίδια.
* Από τα «κοψίματα» στο ΝΒΑ δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλες λύσεις για τον Άρη. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι του Άρη λένε ότι η επιλογή των παικτών θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις των ομάδων του ΝΒΑ για τα «κοψίματα» των παικτών αρχίζουν από σήμερα και έχουν δικαίωμα – οι ομάδες – να το κάνουν μέχρι το τέλος του μήνα!Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: