Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Τα «κεφάλια μέσα»

Τα «κεφάλια μέσα»

Μετά από ένα διήμερο ρεπό και την αναγκαία ξεκούραση όλων, ο ΠΑΟΚ ξαναγυρίζει σήμερα το πρωί στο προπονητήριο της Σουρωτής για την ουσιαστική έναρξη της προετοιμασίας εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα το απόγευμα του Σαββάτου στην Τούμπα.
Από σήμερα ως και την Τετάρτη το πρόγραμμα θα γίνει με ελλείψεις δεδομένου πως οι διεθνείς θα είναι και για το ερχόμενο τριήμερο με τις εθνικές ομάδες και οι πρώτοι αναμένονται στη Θεσσαλονίκη στο πρόγραμμα της Πέμπτης. Μερικοί όμως ενδέχεται να μην προλάβουν ακόμα και την προπόνηση της μέρας αυτής, που θα οριστεί για το απόγευμα ακριβώς για τον λόγο αυτό. Να προλάβουν δηλαδή αυτοί που θα έρθουν από μακρινούς προορισμούς.
Στις προπονήσεις των επόμενων ημερών οι Μουν και Σνάουτσνερ θα ανεβάσουν ρυθμούς όπως επίσης και ο Μοχαμέντ Αμπουμπακάρι. Οι δυο πρώτοι έχουν μπει με την υπόλοιπη ομάδα αλλά μόνον ο πρώτος έχει προοπτικές να μπει στην αποστολή που θα σχηματιστεί την Παρασκευή μετά την τελευταία προπόνηση.
Ερωτηματικό αποτελεί η περίπτωση του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς που δεν έπαιξε με την εθνική της πατρίδας του στο νικηφόρο παιχνίδι του Σαββάτου κατά της Εσθονίας στο Ταλίν, αφού ήταν ανέτοιμος. Δεν είναι βέβαιο αν θα μετάσχει στην αποστολή της Βοσνίας στο μεθαυριανό παιχνίδι κατά της Ισπανίας ή αν θα πάει και λίγο χρόνο, πράγμα που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο. Πάντως ο Σάντος δεν φαίνεται να υπολογίζει τον Βόσνιο επιθετικό του, αν δεν είναι 100% έτοιμος από φυσική κατάσταση και οι προπονήσεις που αυτός κάνει, προσθέτουν στον τομέα αυτόν, αλλά στο 100% δεν έχει φτάσει ακόμα.

Κενή η θέση του τεχνικού διευθυντή

Δεν επείγεται ο ΠΑΟΚ να καλύψει την θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει κενό σ’ αυτήν. Ο Ζήσης Βρύζας που μετακινήθηκε στην προεδρική καρέκλα έχει δρομολογήσει το αγωνιστικό κομμάτι από το περασμένο καλοκαίρι και αρκετά ίσως νωρίτερα, οπότε τώρα η παρουσία ενός νέου τεχνικού διευθυντή δεν θα εξυπηρετούσε σε τίποτα τους σχεδιασμούς της ομάδας και τις αναζητήσεις της.
Αν απαιτηθεί πάντως ενίσχυση στην θέση αυτή, θα αναζητηθεί άνθρωπος που να μιλάει την ίδια ποδοσφαιρική «γλώσσα» με τον Ζήση Βρύζα, ώστε να υπάρχει ταυτότητα αντίληψης μαζί του και να υπάρχει άριστη συνεννόηση και συνεργασία, όπως υπήρξε μεταξύ των δυο προέδρων στην ομάδα, του απερχόμενου και του αντικαταστάτη του. Κι αυτό δεν θα γίνει νωρίτερα από το νέο έτος, όπως όλα δείχνουν αν κάτι αποφασιστεί να γίνει.
Ο Ζήσης Βρύζας από την πλευρά του θέλει μετά την ομαλή μεταβίβαση της προεδρίας, να ελέγξει όλα τα στοιχεία και δεδομένα της ομάδας, κυρίως στον αγωνιστικό τομέα, που είναι και ο τομέας δράσης του, δεδομένου πως όλα τα υπόλοιπα αφορούν τους επί μέρους συνεργάτες του στην διοίκηση της ΠΑΕ.
Πρόθεση του νέου προέδρου είναι η εμπέδωση της εμπιστοσύνης που έχουν δείξει οι φίλαθλοι προς την διοίκηση κι αυτό που προέχει είναι να σφυρηλατηθεί η εμπιστοσύνη αυτή με αποτελέσματα εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήσεις θετικές εκτός αυτού.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: