Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Στην τελική ευθεία του Οσβάλντο!!

Στο Μπουένος Άιρες έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης (11/2) ο Ντάνι Οσβάλντο, ώστε να ολοκληρώσει το δανεισμό του από τη Σαουθάμπτον στην Μπόκα Τζούνιορς.
Η Ίντερ έστειλε πίσω στους «Αγίους» τον 29χρονο επιθετικό, ο οποίος ετοιμάζεται πλέον για τον δεύτερο δανεισμό του μέσα στη σεζόν!
Ο Οσβάλντο έφτασε σήμερα (11/2) το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής ώστε να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και να ολοκληρώσει την μετακίνησή του στην Μπόκα Τζούνιορς!
Αν όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί το deal, ο 29χρονος άσος θα φορέσει τη φανέλα της ομάδας που υποστηρίζει από μικρό παιδί και η οποία θα είναι ο 11ος σταθμός της καριέρας του και ο 4ος του τελευταίους 13 μήνες!
*Πηγή: england365.gr*

Η ΑΕΚ είναι εδώ!!

Δεν έρχεται, ήρθε! Η παθιασμένη ΑΕΚ δεν πτοήθηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, που την υποτίμησε και με εξαιρετική εμφάνιση πήρε την ισοπαλία (1-1) στο «Καραϊσκάκη»! Αραβίδης και Μιλιβόγεβιτς τα γκολ.

Η ΑΕΚ είναι εδώ!
Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Η ΑΕΚ επέστρεψε μετά από σχεδόν δύο χρόνια στο Φάληρο και το έκανε σαν πραγματικά μεγάλη ομάδα.

Ο Αραβίδης (14') «τιμώρησε» τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού, που πλήρωσε την υπεροψία του, τις επιλογές του Περέιρα και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 με τον Μιλιβόγεβιτς (48').

Όλα ανοιχτά για την πρόκριση στα ημιτελικά, με την ρεβάνς σε τρεις εβδομάδες στο ΟΑΚΑ.

Το ματς:

Το εκτεταμένο ροτέισον του Περέιρα ξάφνιασε και …βοήθησε να διαμορφωθούν συνθήκες ντέρμπι. Ακόμα περισσότερο όμως ξάφνιασε (θετικά στην προκειμένη περίπτωση) η ΑΕΚ. Το παθιασμένο σύνολο του Δέλλα ήταν αυτό που πίεζε ψηλά και στρίμωξε το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού που όχι μόνο δεν έβγαζε σιγουριά, αλλά ήταν επιρρεπές στο εύκολο λάθος.

Η προειδοποίηση ήρθε με το καλησπέρα: ο Σιόβας «έχασε» τον Μπαρμπόσα, με τον Μέγιερι και το δεξί δοκάρι να σώζουν. Μόλις λίγα λεπτά πιο μετά χτύπησε και δεύτερο καμπανάκι, στο παρακινδυνευμένο γύρισμα του Σαντάνα που έβαλε σε μπελάδες τους Πειραιώτες. Ούτε αυτό όμως… ακούστηκε και το κακό δεν άργησε να τριτώσει. Ο Αραβίδης υποδέχθηκε ανενόχλητος τη μπάλα στην περιοχή και με υποδειγματικό πλασέ τιμώρησε τη νέα ερυθρόλευκη αδράνεια, δίνοντας δίκαιο προβάδισμα στην ΑΕΚ.

inner

Ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε τον Περέιρα να σημειώνει στο μπλοκάκι του προβληματισμένος και κάποιες από τις σημειώσεις του, θα έπρεπε να περιλαμβάνουν το «ρεκτιφιέ» που αποσυντόνισε την ομάδα και η κακή σύνδεση των γραμμών που είχε ως συνέπεια να μην μπορεί να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. Για να έρθει η πρώτη, έπρεπε να συμπληρωθούν 38’ παιχνιδιού...

inner

Και με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, φρόντισε να διορθώσει ορισμένα από τα (δικά του) λάθη. Πριν όμως πάρει την προσδοκώμενη ενίσχυση από τις αλλαγές του (Μήτρογλου και Αφελάι), η λύση ήρθε από αλλού. Από (τραβηγμένο) φάουλ που κέρδισε ο Σαλίνο και το οποίο εκτελέστηκε από τον Φορτούνη, ήρθε η ισοφάριση. Η προσπάθεια μοιράστηκε ανάμεσα σε Διαμαντάκο και Μιλιβόγεβιτς, για να χρεωθεί εν τέλει το γκολ στον Σέρβο.

Η ΑΕΚ άρχισε να μένει από τρεξίματα, να οπισθοχωρεί, αλλά την ίδια στιγμή παρέμενε πιστή στο πλάνο της. Και με τεράστια ψυχικά αποθέματα να αντέχει στην πίεση του Ολυμπιακού, που όλο και εξασθενούσε. Το παρ' ολίγον ολέθριο λάθος του Ανέστη ήταν το τελευταίο καρδιοχτύπι με το τελικό 1-1 και την εμφάνιση να επισφραγίζει ότι πλέον επέστρεψε...

inner


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Μέγιερι, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Σαντάνα (46' Αφελάι), Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Φουστέρ (46' Μήτρογλου), Φορτούνης, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος (65' Τσόρι).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας (90+2' Σαρρής), Μπαρμπόσα (72' Ρόβας), Μάνταλος, Αραβίδης.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Σίπκας (Πέλλας).
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης» *Πηγή: sport-fm.gr*

«Γηραιός» συλλέκτης… σκαλπ!!

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης, ο περίφημος Ηρακλής είναι έτοιμος να πετάξει εκτός συνέχειας και τον Πανιώνιο και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου, μετά το 2-0 στο Καυταντζόγλειο.

«Γηραιός» συλλέκτης…  σκαλπ
Ο φετινός Ηρακλής είναι ομάδα Σούπερ Λίγκας. Το απέδειξε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όπου ήταν σαφώς καλύτερος και πιο διαβασμένος από τον αντίπαλο του και με τα γκολ από τον Κόρμπο που έστειλε τη μπάλα στην εστία της ομάδας του και τον Ρομάνο με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πήρε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Το ματς ξεκίνησε με τους δύο αντιπάλους να παίζουν ανοικτά και τον Πανιώνιο να έχει την πρώτη καλή στιγμή, με σουτ του Φούντα που πέρασε λίγο έξω, μετά από ωραία πάσα του Μασούρα. Από αυτό το σημείο και μετά ο Ηρακλής ανέπτυξε πρωτοβουλία και λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου, κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Ωραίο ένα-δύο του Πορτουλίδη με τον Τσιλιανίδη, ο πρώτος θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στη μικρή περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κόρμπο και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδόπουλου, για να πάρει το προβάδισμα ο «Γηραιός». Πριν συνέλθει ο Πανιώνιος, λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα, με τον Περόνε, να πιάνει κεφαλιά που τράνταξε το δοκάρι, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Πανιώνιος από τα μισά του πρώτου μέρους και μετά άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι κι είχε την δική του μεγάλη στιγμή με τον Παντίδο, μετά από εκτέλεση κόρνερ, με την κεφαλιά του σέντερ-μπακ του Πανιωνίου, να χτυπά στο δοκάρι και να φεύγει μακριά.Στο 41’ ήρθε μια ακόμα καλή στιγμή για τον Ηρακλή, με την σέντρα από τα δεξιά από τον Μπουκουβάλα. Έτσι τελείωσε το πρώτο μέρος με το προβάδισμα για τους γηπεδούχους στο 1-0.

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος θέλησε να μπει επιθετικά και να φτάσει σε μια γρήγορη ισοφάριση, ωστόσο, παρότι πίεσε περισσότερο, δεν μπορούσε να φτιάξει εύκολα φάσεις, με προσπάθειες για απειλή της αντίπαλης εστίας με κάποια σουτ του Φούντα. Από το 50’ και μετά ένα νευρικό διάστημα και για τους δύο αντιπάλους, με κίτρινες για Περόνε, Καθάριο και Παντίδο. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να παραχωρούν και σε αυτό το διάστημα που δεν υπήρχε ρυθμός, πολλά «στημένα» γύρω από την περιοχή τους. Έτσι σε μια τέτοια περίπτωση ο Ρομάνο εκτέλεσε από πλάγια αριστερά φάουλ, ο Μπαρτολίνι, γύρισε την πλάτη, ξαφνιάζοντας τον Παπαδόπουλο, για να γίνει το 2-0 του «Γηραιού» που με αυτό το γκολ, έκανε ακόμα πιο ισχυρό το προβάδισμα του για πρόκριση. Μετά το γκολ η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, κατόρθωσε να διαχειριστεί σωστά το ματς και να κρατήσει αυτό το σκορ, παρά τα πολλά νεύρα που επικράτησαν στο γήπεδο, που του δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά.



ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιάμπαρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Ρομάνο (91' Καρασαλίδης), Κάσσος, Τσιλιανίδης (70’ Πασάς), Περόνε (77’ Λουκίνας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Παντίδος, Σιώπης (6’ λ. τρ Κόρμπος), Καθάριος (58’ Γιάννου), Μασούρας (77' Μπούζας), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Μπακασέτας, Πάνος, Φούντας, Τασουλής

Σκόρερς: 16’ αυτ. Κόρμπος, 74’ Ρομάνο

Κίτρινες: Μπαρτολίνι, Περόνε, Ρομάνο, Λουκίνας – Μασούρας, Καθάριος, Παντίδος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Ρισβάνης

Διαιτητής:: Κουτσιαύτης *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέμης: «Ένας προσπαθεί κι αυτός φοράει μαύρα»

Καυστικό σχόλιο για τη διαιτησία έκανε στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Ντέμης Νικολαΐδης. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ έγραψε στο Facebook ότι ο Λαμπρόπουλος προσπαθεί να γυρίσει το ματς.

Ντέμης: «Ένας προσπαθεί κι αυτός φοράει μαύρα»

Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, ο πρώην πρόεδρος της «Ένωσης» δήλωσε περήφανος για την απόδοση της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.

Δεν παρέλειψε ωστόσο να σχολιάσει και τις αποφάσεις του Δημητρόπουλου, σημειώνοντας ότι μόνο εκείνος προσπαθεί ν’ ανατρέψει τα δεδομένα.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Δημητριάδης!!

Ο Βασίλης Δημητριάδης αποβλήθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό λόγω διαμαρτυριών.

Αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Δημητριάδης

Ο γενικός αρχηγός της «Ένωσης» αποβλήθηκε, καθώς σύμφωνα με τον τέταρτο διαιτητή, Αλέξανδρο Αρετόπουλο, διαμαρτυρόταν διαρκώς για τα σφυρίγματα στην αναμέτρηση. *Πηγή: sport-fm.gr*

Το συγκινητικό μήνυμα του Τσόρι στον πατέρα του!!

Λίγα λεπτά πριν τη σέντρα στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ο Τσόρι Ντομίνγκες έστειλε ευχές στον πατέρα του για τα γενέθλιά του με ένα συγκινητικό μήνυμα.

Το συγκινητικό μήνυμα του Τσόρι στον πατέρα του

«Δεν είναι εύκολο να γράψεις κάτι όταν έχεις τόσα πράγματα για να πεις ‘ευχαριστώ’. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να μιλήσεις καν, αρκεί να κοιτάξει ο ένας τον άλλο. Πάντα έβλεπα τις προσπάθειες και τις θυσίες σου για μας. Θα ήθελα να σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ για όλο το χρόνο που πέρασες δείχνοντάς μου πράγματα για τη ζωή μου, κάνοντας προσπάθειες να μου δείξεις πόση σημασία έχει να είσαι ταπεινός και ευγνώμων, να μη σταματάς να δουλεύεις και πάντα να σκέφτεσαι και να δουλεύεις για να γίνεσαι καλύτερος. Με τις επιτυχίες και κάποια λάθη, με καλά και καλά πράγματα, μειονεκτήματα και αρετές, σήμερα είναι μια σπουδαία και ξεχωριστή μέρα και σου εύχομαι να την απολαύσεις. Όπως πάντα σου λέω, η απόσταση που μας χωρίζει δεν αφορά τα συναισθήματά μας. Χρόνια Πολλά πατέρα».


No es fácil empezar a escribir cuando tienes tanto que agradecer. Muchas veces no hace falta hablar, porq nuestras miradas dicen mucho mas. Siempre vi tu esfuerzo y sacrificio por nosotros. También digo GRACIAS por las horas y horas que has pasado enseñándome cosas de mi trabajo, por recalcarme una y mil veces que tenia que ser HUMILDE y AGRADECIDO, nunca dejar de trabajar, ni de querer mejorar, (aunque a veces un poquito exigente😉). Con aciertos y desaciertos, con defectos y virtudes, hoy es un gran día, uno muy especial y espero que la pases muy bien. Como les digo siempre la lejanía es solo en distancia, no en sentimientos. FELIZ CUMPLE PAPÁ!!!🙏👍🎉🎊🎁 It's not easy to write something when you have a lot of things to thank for. Most of the time we don't need to talk, just taking a look each other is all. I always saw your effort and your sacrifice for all of us. Also I would like to THANK you for all the time you have spent showing me thinks about my work, making effort about the important think of the humility and to be thankful, never stop working and always thinking and working in being better (something being a little hard 😉) With success and with some mistakes, with bad and good things, defects and virtues, today is a great and special day and I wish you enjoy it. As I alwys tell you the distance between us is only to be far away, is not a feeling. Happy birthday dad!! #CHD10 #choridominguez


*Πηγή: sport-fm.gr*

Πανό για τους νεκρούς στο «Καραϊσκάκη» (pics)

Τη μνήμη των νεκρών της θύρας 7 τίμησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Πριν την έναρξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ κρέμασαν πανό που αποτείνουν φόρο τιμής, αλλά αναφέρονται και σε αυτό που σηκώθηκε στη Λεωφόρο.

Πανό για τους νεκρούς στο «Καραϊσκάκη» (pics)
Το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι ούτως ή άλλως σημαντικό για τον Ολυμπιακό.

Πέραν του αγωνιστικού ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημασία και για έναν ακόμα λόγο: Επειδή είναι το πρώτο των «ερυθρόλευκων» στην έδρα τους μετά τη φετινή θλιβερή επέτειο της θύρας 7.

Όπως είναι ευνόητο λοιπόν, ο κόσμος των πρωταθλητών δεν θα μπορούσε να μην στείλει τα σχετικά μηνύματα. Κρεμώντας πανό που αποτείνουν φόρο τιμής στη μνήμη των νεκρών, αλλά και καταφέρονται εναντίον του περιβόητου πανό που σηκώθηκε την Κυριακή στη Λεωφόρο.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ… χωρίς εκπλήξεις!!

Όπως αναμενόταν, βάσει των όσων είχε δείξει ο Τραϊανός Δέλλας στις τελευταίες προπονήσεις, θα παραταχθεί η ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Δείτε την ενδεκάδα της «Ένωσης».

ΑΕΚ… χωρίς εκπλήξεις

Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Γιάννης Ανέστης, έχοντας μπροστά του ως αμυντικό δίδυμο τους Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο. Στο αριστερό άκρο θα βρεθεί ο Σοϊλέδης, ενώ ο Μπακάκης στο δεξί, αντίστοιχα. Στην τριάδα του άξονα, ο Γιόχανσον παίρνει φανέλα βασικού έχοντας δίπλα του τον Ανάκογλου, με τον Μάνταλο να βρίσκεται λίγο πιο μπροστά σε ελεύθερο ρόλο. Στα άκρα της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Μπαρμπόσα και Πλατέλλας, ενώ «αιχμή του δόρατος» θα είναι ο Αραβίδης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φουλ ροτέισον ο Ολυμπιακός!!

Με φουλ ροτέισον θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Φάληρο ο Ολυμπιακός. Ο Περέιρα επιλέγει Διαμαντάκο στην κορυφή της επίθεσης, με Φουστέρ, Ντουρμάζ στα άκρα. Επανέρχεται ο Εντινγκά.

Φουλ ροτέισον ο Ολυμπιακός
Περισσότερες αλλαγές απ’ ό,τι αναμενόταν επιφύλασσε ο Βίτορ Περέιρα για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μέγιερι. Δεξί μπακ θα είναι ο Σαλίνο, αριστερό ο Μαζουακού και στόπερ οι Σαντάνα, Σιόβας. Στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς και πιο μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή ο Φορτούνης. Στα άκρα θα κινούνται οι Ντουρμάζ, Φουστέρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Διαμαντάκος.

Η ενδεκάδα των Πειραιωτών: Μέγιερι, Σαλίνο, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ, Ντουρμάζ, Φορτούνης, Διαμαντάκος.

Υπενθυμίζεται πως εκτός αποστολής βρίσκονται οι ανέτοιμοι Μποτία, Μπουχαλάκης, Μπενίτες και για λόγους τακτικής οι Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αυλωνίτης, Κασάμι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Περίμενε κόσμος την ΑΕΚ!!

Ξεπροβόδισμα ενόψει «Καραϊσκάκη» ήθελε να κάνει στην ομάδα του ο κόσμος της ΑΕΚ. Οπαδοί της «Ένωσης» περίμεναν στη Νέα Φιλαδέλφεια για να συνοδέψουν την αποστολή, αλλά η αστυνομία άλλαξε τη διαδρομή.

Περίμενε κόσμος την ΑΕΚ
«Ντόπες» για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλησε -αλλά τελικά δεν κατάφερε- να δώσει στην ΑΕΚ ο κόσμος της.

Χωρίς τη δυνατότητα να βρεθούν στο «Καραϊσκάκη», οι φίλοι της «Ένωσης» ήθελαν τουλάχιστον να την ξεπροβοδίσουν πριν κατευθυνθεί εκεί.

Γι’ αυτό το λόγο περισσότεροι από 200 συγκεντρώθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιμένοντας να περάσει από ‘κει η αποστολή, ώστε να τη συνοδεύσουν μέχρι τουλάχιστον ένα μέρος της διαδρομής.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ωστόσο θεωρήθηκε ότι εγκυμονεί κινδύνους από την αστυνομία, η οποία άλλαξε το σχέδιο της διαδρομής, με αποτέλεσμα το πούλμαν να μην περάσει από τη φυσική έδρα της ΑΕΚ και να κατευθυνθεί από αλλού στον Πειραιά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σα να παίζει με Ξάνθη, αλλά με φανέλα ΑΕΚ…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος «βλέπει» μέσα από τη δική του ματιά την αποψινή μάχη του κυπέλλου, στο blog του στο gazzetta.
ΓΙΑ να πω την αλήθεια, την φετινή ΑΕΚ δεν την έχω δει αρκετά. Αλλά νομίζω τρία-τέσσερα παιχνίδια με αντιπάλους Α΄ κατηγορίας μου έχει δώσει μία γεύση της.
Κι αυτό που εγώ έχω δει είναι ότι πρόκειται για καλή ομάδα. Για βάθος ρόστερ δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί δεν έχω δει, αλλά η ενδεκάδα της, τουλάχιστον η γνωστή, αυτή που βάζει στα πιο σημαντικά παιχνίδια, είναι επιπέδου Α΄ κατηγορίας και δη για διεκδίκηση υψηλών θέσεων. Τύπου Ξάνθης η, ΠΑΣ Γιάννινα κι Ατρόμητου..
Εγώ εκεί θα μπορούσα να την κατατάξω. Με τη διαφορά ότι η ΑΕΚ έχει φανέλα…ΑΕΚ κι όχι αυτών των όντως πολύ καλών φέτος ομάδων της Λίγκας μας. Κι αυτό την κάνει ακόμη πιο δύσκολη από το να αντιμετώπιζε ο Ολυμπιακός έναν από αυτούς τους αντιπάλους στα νοκ άουτ του κυπέλλου.
Η ΑΕΚ έχει δύο καλούς ξένους, τον (box to box) Γιόχανσον στον άξονα και τον Μπαρμπόσα στα πλάγια της επίθεσης (αλλά και πολλές φορές κρυφό φορ η, κρυφό πλέϊ μέϊκερ), που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κι από εκεί και πέρα έχει παίκτες που στην Α΄ Εθνική είχαν δείξει ξεκάθαρα την αξία τους, όπως ο Μάνταλος κι ο Μπακάκης κι ακόμη τα παιδιά του Πανιώνιου, τον Αραβίδη, το Λαμπρόπουλο και τον Ανέστη, που στέκονταν μια χαρά σε μία  τέτοια ομάδα.
Ο άλλος βασικός στόπερ, ο Κολοβέτσιος, θα είναι απώλεια, αλλά ο ψηλός ο Τζανετόπουλος έχει καλές επεμβάσεις, με ντεζαβαντάζ την απειρία.
Ο αριστερός μπακ Σοϊλέδης δεν είναι καθόλου κακός και βγαίνει και πιο μπροστά, ίσως όχι τόσο όσο ο Μπακάκης, που εύκολα γίνεται εξτρέμ σαν σφήνα, με τον (στιλ Φετφατζίδη) Πλατέλα να κάνει κινήσεις από δεξιά προς τα μέσα. Κι ο Ανάκογλου επίσης δεν είναι λίγος χαφ.
Δεν ξέρω αν θα το κάνει στο Καραϊσκάκη, όμως μπαίνει πολύ δυνατά στα παιχνίδια της, πιέζει αρκετά και προσπαθεί να σκοράρει για να πάρει αυτή την πρώτο λόγο. Νομίζω πως της λείπει το εύκολο γκολ, αλλά ο Αραβίδης βρίσκοντας χώρους μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνος με τα ξεπετάγματά του-και τον θυμάμαι να έχει σκοράρει κατά του Ολυμπιακού. Δεν τρώει εύκολα φάσεις η ΑΕΚ, όμως αν παίξεις γρήγορα και με τη μία, μπορείς να ανοίξεις την άμυνά της. Και δεν ξέρω και πως θα αντιδράσει στην πίεση που λογικά κάποιες φορές θα της ασκήσει ο Ολυμπιακός. Βάζω κι ένα ερωτηματικό για τις στημένες φάσεις, αλλά κι οι ερυθρόλευκοι σήμερα δεν θα έχουν και...πολλή αεροπορία, παίζοντας με το Διαμαντάκο.
Ο Περέϊρα μπορεί να δεχθεί κριτική γιατί δεν θα παρατάξει την πιο καλή του ενδεκάδα-για την ακρίβεια θα βάλει τέσσερις (Σαντάνα, Σιόβα, Μαζουακού, Μανιάτη), μάξιμουμ πέντε (Αφελάϊ η, Τσόρι) απ΄ όσους έπαιξαν στην Τούμπα την Κυριακή. Πολύ κόσμος θα ήθελε να δει τον Ολυμπιακό απόψε κομπλέ και το Σάββατο τους λεγόμενους αναπληρωματικούς με τον Εργοτέλη. Όμως, σημασία έχει το σχέδιο του προπονητή, που με τη διοίκηση έχουν ιεραρχήσει και τους στόχους, που είναι πρώτος το πρωτάθλημα και δεύτερος μία όσο το δυνατό καλύτερη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ-κι έχουν απόλυτα δίκιο.
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δεν θα παίξει με…παιδάκια κατά της ΑΕΚ. Θα παίξει με πολλούς διεθνείς και με πολλούς παίκτες πρώτης γραμμής. Κι ασφαλώς θα κτυπήσει την πρόκριση κι ασφαλώς μπορεί να την πάρει, προσβλέποντας στην κατάκτηση του τροπαίου, ίσως ως κερασάκι στην τούρτα μίας επιτυχημένης σεζόν. Με τη διαφορά ότι πολύ απλά δεν υπάρχουν αυτά που πολλοί οπαδοί βλέπουν, για…εξάρες και πεντάρες στην ΑΕΚ. Ντέρμπι είναι, λέω εγώ.
Αυτό που χρειάζεται απόψε, από ομάδα και κόσμο, είναι σεβασμός στον αντίπαλο και, βέβαια, πάνω απ’ όλα μεγάλη προσπάθεια και αποφασιστικότητα από τους παίκτες και ατμόσφαιρα ντέρμπι από την εξέδρα. Και τότε όλα μπορεί να γίνουν πιο εύκολα, σε μία βραδιά που δεν θα είναι εύκολη, όπως ίσως κάποιοι νομίζουν...

*Πηγή: gazzetta.gr*

AFC Champions League: Πέναλτι και ωραία γκολ στα προκριματικά!! (videos)

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο δεύτερος από τους τρεις προκριματικούς γύρους του AFC Champions League ενόψει της φάσης των ομίλων.
Παρακάτω το πρόγραμμα του AFC Champions League:
Πρώτος προκριματικός γύρος
Γιανταναρμπόν (Μιανμάρ) – Ουόριορς (Σιγκαπούρη) 5-6 στα πέναλτι (1-1 κ.α.)
Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ (Μαλαισία) – Μπενγκαλούρου (Ινδία) 2-1
Δεύτερος προκριματικός γύρος
Καντσία (Κουβέιτ) – Αλ Ουεχντάτ (Ιορδανία) 1-0
Ελ Γιαΐς (Κατάρ) – Αλ Ναχντά (Ομάν) 2-1
Αλ Σαντ (Κατάρ) – Αλ Ριφά (Μπαχρέιν) 11-10 στα πέναλτι (0-0 κ.α.)
Τ&Τ Χα Νόι (Βιετνάμ) – Περσίμπ Μπαντούνγκ (Ινδονησία) 4-0
Τσονμπούρι (Ταϊλάνδη) – Κιτσί (Χονγκ Κονγκ) 4-1
Κουανγκτσόου (Κίνα) – Ουόριορς (Σινγκαπούρη) 3-0
Μπανγκόκ Γκλας (Ταϊλάνδη) - Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ (Μαλαισία) 3-0
Τρίτος προκριματικός γύρος (17/02)
1-Αλ Αχλί (Σαουδική Αραβία) - Καντσία (Κουβέιτ)
2-Ναφτ Τεχράν (Ιράν) - Ελ Γιαΐς (Κατάρ)
3-Μπουνιοντκόρ (Ουζμπεκιστάν) – Αλ Τζαζίρα (Η.Α.Ε.)
4-Αλ Ουάχντα (Η.Α.Ε.) - Αλ Σαντ (Κατάρ)
5-Σεούλ (Νότια Κορέα) - Τ&Τ Χα Νόι (Βιετνάμ)
6-Κασίβα Ρεϊσόλ (Ιαπωνία) - Τσονμπούρι (Ταϊλάνδη)
7-Σέντραλ Κοστ Μάρινερς (Αυστραλία) - Κουανγκτσόου (Κίνα)
8-Γκουάν Πεκίνου (Κίνα)- Μπανγκόκ Γκλας (Ταϊλάνδη)
Όμιλοι
Πρώτος όμιλος: Αλ Νασρ Ριάντ (Σαουδική Αραβία), Λεχβίγια (Κατάρ), Περσέπολις (Ιράν) και Νικητής 3.
Δεύτερος όμιλος: Παχτακόρ Τασκένδης (Ουζμπεκιστάν), Αλ Σαμπάμπ (Σαουδική Αραβία), Αλ Αΐν (Η.Α.Ε.) και Νικητής 2.
Τρίτος όμιλος: Φουλάντ (Ιράν), Λοκομιτίβ Τασκένδης (Ουζμπεκιστάν), Αλ Χιλάλ (Σαουδική Αραβία) και Νικητής 4.
Τέταρτος όμιλος: Αλ Αχλί Ντουμπάι (Η.Α.Ε.), Τράκτορ Σάζι (Ιράν), Νασάφ Κάρσι (Ουζμπεκιστάν) και Νικητής 1.
Πέμπτος όμιλος: Τσονμπούκ Χιουντάι Μότορς (Νότια Κορέα), Σαντόνγκ Λουνένγκ Ταϊσάν (Κίνα), Μπιν Ντουόνγκ (Βιετνάμ) και Νικητής 6.
Έκτος όμιλος: Γκάμπα Οσάκα (Ιαπωνία), Σεονγκνάμ (Νότια Κορέα), Μπουριράμ Γιουνάιτεντ (Ταϊλάνδη και Νικητής 7.
Έβδομος όμιλος: Μπρισμπέιν Ρόαρ (Αυστραλία), Ουράβα Ρεντ Ντάιμοντς (Ιαπωνία), Σάμσουνγκ Μπλουγουίνγκς (Νότια Κορέα) και Νικητής 8.
Όγδοος όμιλος: Κουανγκτσόου Έβεργκραντ (Κίνα), Ουέστερν Σίδνεϊ Ουόντερερς (Αυστραλία), Κασίμα Άντλερς (Ιαπωνία) και Νικητής 5.














*Πηγή: onsports.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Στους ομίλους η Ουρακάν και ο… Εσκομπάρ!! (video)

«Εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες εξασφάλισαν απόψε οι Ουρακάν και Δε Στρόνγκεστ.
Από τη μία, οι Αργεντινοί συνδύασαν 4-0 της προηγούμενης εβδομάδας επί της Αλιάνσα Λίμα με 0-0 στο Περού. Από την πλευρά τους, οι Βολιβιανοί απέκλεισαν με συνολικό 3-1 τη μεξικανική Μονάρκας χάρη σε δύο γκολ του Πάμπλο Εσκομπάρ μετά το 86ο λεπτό στο σημερινό 2-0.
Παρακάτω o «χάρτης» του προκριματικού γύρου:
Α. Αλιάνσα Λίμα (Περού) – Ουρακάν (Αργεντινή) 0-4 & 0-0
Β. Μονάρκας (Μεξικό) – Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 1-1 & 0-2
Γ. Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) – Σέρο Πορτένιο (Παραγουάη) 2-1 & 11/02
Δ. Κορίνθιανς (Βραζιλία) – Όνσε Κάλντας (Κολομβία) 4-0 & 11/02
Ε. Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγιε (Εκουαδόρ) – Εστουντιάντες (Αργεντινή) 1-0 & 12/02
ΣΤ. Παλεστίνο (Χιλή) – Νασιονάλ (Ουρουγουάη) 1-0 & 12/12
Και οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
1ος όμιλος: Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία), Κόλο Κόλο (Χιλή) και Άτλας (Μεξικό).
2ος όμιλος: Σαν Λορένζο (Αργεντινή), Σάο Πάολο (Βραζιλία), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) και νικητής Δ.
3ος όμιλος: Κρουζέιρο (Βραζιλία), Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) και Ουρακάν (Αργεντινή).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) και Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία).
5ος όμιλος: Ζαμόρα (Βενεζουέλα), Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) και νικητής ΣΤ.
6ος όμιλος: Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή), Χουάν Αούριτς (Περού), Σαν Χοσέ (Βολιβία) και Τίγκρες (Μεξικό)
7ος όμιλος: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) και νικητής Ε.
8ος όμιλος: Σπόρτινγκ Κριστάν (Περού), Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή), Γκουαρανί (Παραγουάη) και νικητής Γ.




*Πηγή: onsports.gr*

Στην αναμονή για Φερ!

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Λερόι Φερ, μετά τον τραυματισμό που αποκόμισε στο νικηφόρο παιχνίδι της ΚΠΡ κόντρα στη Σάντερλαντ εκτός έδρας (2-0), περιμένουν στο ιατρικό επιτελείο των Ρέιντζερς.
Αγωνία στις τάξεις της ΚΠΡ σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Λερόι Φερ.
Ο σκόρερ του ενός από τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Λονδρέζοι κόντρα στη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός», αποκόμισε έναν τραυματισμό στο πόδι μετά από διεκδίκηση της μπάλας που είχε με τον Λάιαμ Μπρίντκατ, με αποτέλεσμα να βγει εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο.
Πλέον όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων, οι οποίες θα δείξουν τόσο το μέγεθος της ζημιάς, όσο και το χρονικό διάστημα που θα αναγκαστεί να μείνει εκτός δράσης ο Ολλανδός διεθνής.
*Πηγή: england365.gr*

Δεν πάει για Λάουντρουπ η ΚΠΡ!

Κόντρα στα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και ανέφεραν πως ο Μίκαελ Λάουντρουπ θα είναι ο διάδοχος του Χάρι Ρέντναπ στον πάγκο της ΚΠΡ, το «Sky Sports» αποκαλύπτει πως ο Δανός τεχνικός δεν αναμένεται να είναι ο νέος τεχνικός των Ρέιντζερς.
«Άκυρος» ο συναγερμός για τον Μίκαελ Λάουντρουπ.
Ο πρώην προπονητής της Σουόνσι δεν αναμένεται να είναι ο αντικαταστάτης του Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος παραιτήθηκε από την ΚΠΡ, πριν περίπου μία εβδομάδα, όπως αναφέρει το «Sky Sports».
Δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης ανέφεραν πως ο Δανός είναι ο Νο1 υποψήφιος για την ανάληψη της θέσης, ωστόσο το βρετανικό Μέσο ξεκαθαρίζει πως οι Ρέιντζερς έχουν «κλείσει» σε άλλο πρόσωπο.
*Πηγή: england365.gr*

Τσέλσι – Έβερτον!! (preview)

Ούτε... ευχή να είχε κάνει η Τσέλσι για να πετύχει την Έβερτον σε αυτή τη μετριότατη κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Οι «μπλε» υποδέχονται τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» απόψε για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.  
Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο απολαμβάνει πλέον το +7 από τη Μάντσεστερ Σίτι, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όμως ξέρει ότι χρειάζονται ελάχιστα παιχνίδια για ν' ανατραπεί η κατάσταση όπως έγινε στα τέλη του 2014, όταν και χάθηκε διαφορά 8 βαθμών από τους «πολίτες».
Στη... μπλε πλευρά του Λονδίνου θέλουν αυτή τη φορά να διατηρήσουν την απόσταση ασφαλείας μέχρι τέλους και σήμερα, λίγες μέρες μετά το δύσκολο «διπλό» (2-1) επί της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, φιλοξενούν την προβληματική Έβερτον.
Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ διανύει μια μετριότατη σεζόν, με πολλά σκαμπανεβάσματα, προβλήματα, έλλειψη φρεσκάδας, σκέψεων και στον αγωνιστικό χώρο, αυτό που παρουσιάζει δεν επιτρέπει στους οπαδούς της ομάδας να βγάλουν από το μυαλό τους το ενδεχόμενο συμμετοχής στα... σενάρια περί της επικίνδυνης ζώνης.
Ούτως ή άλλως, τα «ζαχαρωτά» απέχουν μόλις πέντε βαθμούς από τις τρεις τελευταίες θέσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 0-0 στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, όμως εμφάνισαν γι' ακόμα μια φορά εικόνα που βάζει σε σκέψεις τον Μαρτίνεθ. Οι λύσεις είναι αναγκαίες, όμως ο Ισπανός προσπαθεί να ακόμα να τις βρει...
Στα αγωνιστικά, η Τσέλσι θα έχει ξανά τον Σεσκ Φάμπρεγας στο χώρο του κέντρου με τον Ισπανό να έχει απουσιάσει από τα δύο τελευταία ματς με Σίτι και Βίλα, ο Ντιέγκο Κόστα ολοκληρώνει απόψε την τιμωρία των τριών αγωνιστικών, εκτός με πρόβλημα στο γόνατο ο Μίκελ. Έτοιμος θα είναι ο Φιλίπε Λουίς.
Για τους φιλοξενούμενους, ο Τιμ Χάουαρντ επιστρέφει κάτω απ' τα δοκάρια, εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Μπέινς λόγω προβλήματος τραυματισμού, εκτός οι ΜακΓκίντι, Χίμπερτ, Πίεναρ, Όσμαν και Ατσού.
Από τεστ ετοιμότητα θα περάσει ο Τζέιμς ΜακΚάρθι.
*Πηγή: england365.gr*

Ανησυχία για Ράμσεϊ, όλα «Ok» με Σάντσες!

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκονται στις τάξεις της Άρσεναλ αναφορικά με τον μυικό τραυματισμό που αποκόμισε ο Άαρον Ράμσεϊ στην αναμέτρηση της Τρίτης κόντρα στη Λέστερ, την ίδια ώρα που ο Αλέξις Σάντσες αποκόμισε ένα χτύπημα που δεν χρίζει ανησυχίας.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Άαρον Ράμσεϊ περιμένουν άμεσα οι άνθρωποι της Άρσεναλ.
Ο Ουαλός άσος αντικαταστάθηκε πρόωρα στο χθεσινό (10/2) παιχνίδι κόντρα στην Λέστερ, λόγω ενός τραυματισμού στον δικέφαλο, για τον οποίο υπάρχουν φόβοι πως πιθανότατα θα τον κρατήσει εκτός δράσης για κάποιες εβδομάδες.
Τραυματίας αποχώρησε και ο Αλέξις Σάντσες, μόλις 20 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ωστόσο ο Αρσέν Βενγκέρ ανέφερε πως ο Χιλιανός αποκόμισε ένα χτύπημα, το οποίο δεν φαίνεται να είναι σοβαρό.
*Πηγή: england365.gr*

«Έκλεισε» προπονητή η ΚΠΡ!

Τον «εκλεκτό» που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΚΠΡ μετά την παραίτηση του Χάρι Ρέντναπ, φαίνεται πως έχει βρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Τόνι Φερνάντες, όπως επιβεβαίωσε με σχετική ανάρτησή του στο twitter!
Θέμα ημερών, ίσως και... ωρών, μοιάζει να είναι η ανακοίνωση της πρόσληψης του νέου προπονητή από την ΚΠΡ.
Ο πρόεδρος των Ρέιντζερς, Τόνι Φερνάντες, γνωστοποίησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, πως ο διάδοχος του Χάρι Ρέντναπ είναι «κλεισμένος», ζητώντας ωστόσο λίγη υπομονή.
«Νομίζω πως έχω τον... ονειρικό προπονητή. Όχι αυτόν που νομίζουν όλοι. Θα πάρει λίγο. Λίγο ακόμα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος. Ο Τύπος κάνει λάθος», έγραψε χαρακτηριστικά.
*Πηγή: england365.gr*

Νέα ατυχία με Ντε Γιονγκ!

Κακοτυχίας συνέχεια για τον μέσο της Νιούκαστλ, Σιμ Ντε Γιονγκ ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης για ακόμα δύο μήνες καθώς υπεβλήθη σε επέμβαση για ρήξη στον πνεύμονα.
Ο διεθνής με της εθνική ομάδα της Ολλανδίας, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τις «καρακάξες», ερχόταν από τραυματισμό στον δεξιό μηρό ο οποίος τον είχε θέσει εκτός γηπέδων από τον Σεπτέμβριο.
Ο πρώην παίκτης του Άγιαξ, ο οποίος το 2013 είχε παρόμοιο τραυματισμό, σε δηλώσεις του εμφανίστηκε απογοητευμένος για την κακή του τύχη αλλά και αποφασισμένος να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους σύντομα και πιο δυνατός από ποτέ: «Έπειτα από τέσσερις μήνες σκληρής δουλειάς για να επιστρέψω σε πλήρη αγωνιστική κατάσταση, είναι κρίμα να έρχεται άλλη μια αναποδιά. Ελπίζουμε ότι η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκα θα διασφαλίσει ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Για μένα προσωπικά είναι πολύ λυπηρό, ειδικά αφού βρισκόμουν μια ανάσα από την επιστροφή μου και αισθανόμουν εξαιρετικά. Ζητώ συγγνώμη από τους συμπαίκτες μου, το σύλλογο και τους φιλάθλους που δεν θα μπορώ να βοηθήσω την ομάδα για λίγο καιρό ακόμα Είμαι αποφασισμένος να γυρίσω δυνατότερος και όσο το δυνατό γρηγορότερα. Σας ευχαριστώ όλους για την συμπαράστασή σας».
*Πηγή: england365.gr*

Παράσχος: «Άλλο να παίξουν σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη»

Ο Γιώργος Παράσχος μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 έπλεξε το εγκώμιο των παικτών της ΑΕΚ αλλά επεσήμανε ότι θα είναι διαφορετική η εμπειρία τους στο Καραϊσκάκη συγκριτικά με αυτές που είχαν.

Παράσχος: «Άλλο να παίξουν σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη»
Ο Γιώργος Παράσχος έπλεξε το εγκώμιο της ΑΕΚ και των παικτών της αλλά επεσήμανε ότι θα είναι διαφορετική η σημερινή εμπειρία τους σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη με αυτές που είχαν μέχρι σήμερα απέναντι σε άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

«Είναι τελείως διαφορετικό όμως το να πάνε να παίξουν σε ένα γεμάτο «Καραϊσκάκης». Θα είναι δύσκολο για αυτούς, πόσω μάλλον ότι θα παίξουν σε μια δύσκολη έδρα τη στιγμή που φέτος έχουν μάθει να παίζουν με τον κόσμο στο πλευρό τους», σχολίασε ο πρώην τεχνικός του Ατρομήτου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Χελάκη:

-Για το σημερινό παιχνίδι και αν έχει τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι:

Ναι έχει τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι. Η ΑΕΚ έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει καλά. Το απέδειξε και απέναντι στον Ατρόμητο. Είναι μια νεανική ομάδα η οποία έχει αποκτήσει πολύ καλή συνοχή και ομοιογένεια. Βέβαια το γεγονός ότι τα νέα αυτά παιδιά φοράνε μια βαριά φανέλα τους έχει δώσει και δύναμη. Είναι τελείως διαφορετικό όμως το να πάνε να παίξουν σε ένα γεμάτο «Καραϊσκάκης». Θα είναι δύσκολο για αυτούς, πόσο μάλλον ότι θα παίξουν σε μια δύσκολη έδρα τη στιγμή που φέτος έχουν μάθει να παίζουν με τον κόσμο στο πλευρό τους. Παρόλα αυτά είναι ένα παιχνίδι μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων και παρά την κατηγορία που τους χωρίζει παραμένει ντέρμπι.

-Για τα όπλα της ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα η οποία πρεσάρει πολύ καλά μπροστά. Θέλει πάντα να πηγαίνει πρώτη στη μπάλα και να κλέβει από τον αντίπαλο. Βέβαια δε νομίζω ότι θα πάει να παίξει με αυτό τον τρόπο στο Καραϊσκάκη. Θα ήταν ρίσκο. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να μη δεχθεί γρήγορα γκολ. Αν το καταφέρει αυτό θα έχει περισσότερες πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

-Για τις αλλαγές που πρόκειται να κάνει ο Περέιρα και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τον Ολυμπιακό:

Σίγουρα μειώνεται η δυναμικότητα της ομάδας του Ολυμπιακού με τις αλλαγές. Παρά το γεγονός ότι είναι κάτι που το έχει ανάγκη η ομάδα καθώς έχει πολλά παιχνίδια μπροστά της, αυτό σίγουρα θα επηρεάσει τη συνοχή της ομάδας.

-Για την εικόνα που περιμένει να έχει το παιχνίδι:

Σίγουρα περιμένω ένα παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ΑΕΚ να αμύνεται. Το γεγονός ότι στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Αραβίδης για την ΑΕΚ, δείχνει ότι θα θελήσει να παίξει με αντεπιθέσεις και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Από τη άλλη ο Ολυμπιακός σίγουρα θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις στημένες φάσεις. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να ανταποκριθεί η ΑΕΚ στα στημένα. Δεν είναι μια ιδιαίτερα ψηλή ομάδα, οπότε είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στα ψηλά κορμιά του Ολυμπιακού.

Στο νοσοκομείο ο Λέτο!

Με ένα τραύμα στο κεφάλι το οποίο αποκόμισε κατά τη διάρκεια μιας άσκησης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Σεμπαστιάν Λέτο.

Στο νοσοκομείο ο Λέτο
Για να υποβληθεί σε εξετάσεις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Σεμπαστιάν Λέτο.

Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού χτύπησε στο κεφάλι, όταν μια μπάρα έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια μιας ασκήσεως που έκανε στο γυμναστήριο.

Αν και ο γιατρός της Λανούς που τον εξέτασε δεν αντιλήφθηκε κάτι το ανησυχητικό, αργότερα ο Λέτο ένιωσε έντονους πονοκεφάλους.

Έτσι οι υπεύθυνοι της ομάδας αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τσάνας: «Δεν είναι άνιση μάχη»

Στο γεγονός ότι η μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ δεν είναι άνιση, στάθηκε ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων, Κώστας Τσάνας, μιλώντας για το αποψινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Τσάνας: «Δεν είναι άνιση μάχη»
Για το αποψινό ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ μίλησε ο εκλέκτορας της εθνικής ελπίδων Κώστας Τσάνας, αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται στη εθνική ελπίδων για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2017.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Τσάνας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Μπάμπη Παπάζογλου

«Δεν είναι άνιση μάχη κανένα παιχνίδι Κυπέλλου πόσο μάλλον ένα ντέρμπι αν κρίνουμε και τον όμιλο της ΑΕΚ όπου υπήρχε ο Ατρόμητος και πέρασε άνετα καθώς και μετέπειτα τη Κέρκυρα και την άφησε εκτός συνέχειας του θεσμού. Λογικά ο ολυμπιακός έχει προβάδισμα, αλλά ποτέ σε ένα παιχνίδι κυπέλλου δεν έχει φαβορί από απόλυτο».

Για το ποιο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού:

Ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη είναι πολύ δυνατή ομάδα έχει ποδοσφαιριστές που αν εκμεταλλευτούν τα επιθετικά τους χαρακτηριστικά μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα. Έχει πλέον μια φιλοσοφία πιο αμυντική ,έχει επιθετικό όπως ο Μήτρογλου και χαφ όπως ο Τσόρι ,αλλά και ποδοσφαιριστές που κάνουν τη διαφορά στο χώρο του κέντρου και μπορούν δώσουν λύσεις .Για μένα αυτό είναι το ερώτημα πως θα βρει λύσεις ίσως στο μυαλό των παικτών να υπάρχει και το γεγονός ότι υπάρχει ένα επιπλέον παιχνίδι ,τη ρεβάνς. Η ΑΕΚ σαφώς και έχει τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας , νεαροί φιλόδοξοι παίκτες στην ΑΕΚ».

Για το αν είναι ένα τύπου τεστ για την ΑΕΚ το αποψινό παιχνίδι:

Στο τελευταίο παιχνίδι στη Τούμπα, ο σχηματισμός του Ολυμπιακού ήταν 4-2-3-1 και με αυτό εύκολα κράτησε την ισοπαλία. Άρα δεν είναι κρας τεστ για την ομάδα της ΑΕΚ καθώς χωρίζει τις ομάδες μια κατηγορία, έχουν φτιαχτεί για να κάνουν πορεία σε διαφορετικές κατηγορίες. Ο Ολυμπιακός θα ασκήσει πίεση και είναι ερωτηματικό για το πώς θα το αντιμετωπίσει η ΑΕΚ. Θα είναι δύσκολο για τη ΑΕΚ να φτάσει στη περιοχή.Υπάρχουν παίκτες στη ΑΕΚ με πολύ καλά ατομικά χαρακτηριστικά και θα δούμε πως θα ανταπεξέλθουν.

Για την παρουσία δύο Ελλήνων επιτελικών μέσων στις δύο ομάδες:

Είναι δύο παιδία που μπορούν να φτάσουν πολύ ψηλά ,ο Κώστας Φορτούνης και ο Πέτρος Μάνταλος. Ο Φουρτούνης ανάμεσα σε ισαξίους παίκτες μπορεί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο Μάνταλος μπορεί να βοηθήσει και να βοηθιέται. Έχουν και οι δύο πολύ καλή αντίληψη του επιθετικού παιχνιδιού, και κάθετες πάσες . Ο τρόπος που λειτουργούν είναι χαρά να τους βλέπεις. Θα είναι μια μάχη σημαντική και για τους δύο. Οι άμυνες όμως σου δίνουν τη νίκη.

Για την κλήρωση εθνικής ελπίδων

«Η κλήρωση είναι όπως όλες οι κληρώσεις. Όταν αρχίζουν τα παιχνίδια βλέπεις αν έχεις κάνει σωστό σχεδιασμό για να ανταπεξέλθεις. Η Πορτογαλία βρίσκεται ανελλιπώς σε μεγάλες διοργανώσεις. Οι τρεις ομάδες, δηλαδή η Πορτογαλία ,το Ισραήλ και η Ουγγαρία είναι αρκετά δυνατές. Η ομάδα της Αλβανίας έχει δυσκολέψει όσους έχουν περάσει από την έδρα της. Θα υπάρξουν δύο με τρία φιλικά μέχρι την έναρξη των επίσημων αγώνων. Έχουμε μια φουρνιά καλών παικτών και σκοπός μας είναι να μπορέσουν αυτά τα παιδιά κάποια στιγμή να αγωνιστούν και στην Εθνική Ανδρών».

Ντομίνγκες: «Δεν μας νοιάζει ο αντίπαλος, παίζουμε για τη νίκη»

Το σύνθημα για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με αντίπαλο την ΑΕΚ έδωσε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, μιλώντας στην εφημερίδα που μοιράζεται στους οπαδούς της ομάδας στο Καραϊσκάκη.

Ντομίνγκες: «Δεν μας νοιάζει ο αντίπαλος, παίζουμε για τη νίκη»
Αντίστροφα μετρούν στον Ολυμπιακό για την αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες, στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι να επικρατήσουν της «Ένωσης» και να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Παράλληλα, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, λέγοντας πως «ήμασταν ανώτεροι και πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε σε όλα τα παιχνίδια».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσόρι στην εφημερίδα «Stadio»

- Πέρασαν 23 αγωνιστικές στη Super League. Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα, πέρασε τους αντιπάλους του και από το -5 βρέθηκε στο +6, παίρνοντας το πάνω χέρι για τον τίτλο. Πώς ήρθε αυτή η ανατροπή;

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια! Καταφέραμε να πάρουμε σημαντικά αποτελέσματα σε γήπεδα στα οποία άλλες ομάδες δεν κατάφεραν να αποσπάσουν βαθμούς. Συνεχίσαμε έχοντας πάντα το ίδιο σκεπτικό: να τα δίνουμε όλα ως ομάδα, να βγάζουμε το 100% μέσα στο παιχνίδι. Ολοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού καταφέραμε να βγάζουμε το 100% σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ομαδικό».

- Κρίνεις ότι η διαφορά ποιότητας φαίνεται εντέλει; Με την πάροδο των αγωνιστικών, γίνεται σαφής η ποιοτική διαφορά του Ολυμπιακού από τους αντιπάλους του, καθώς και το βάθος στο ρόστερ;

«Από την αρχή είχαμε δείξει ποια ομάδα είμαστε. Το δυναμικό του Ολυμπιακού είναι πολύ ποιοτικό. Ωστόσο, όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν πάντα έτοιμοι όταν ο προπονητής τούς χρειαζόταν, σε οποιανδήποτε διοργάνωση».

- Αγωνίζεσαι σε ένα κομμάτι του γηπέδου, στο κέντρο, όπου ο Ολυμπιακός διαθέτει μεγάλη «δύναμη πυρός», με πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Αισθάνεσαι λίγο πιο άνετα ανάμεσα σε αυτούς;

«Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στο ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να βιώνω, το να βρίσκομαι δηλαδή ανάμεσα σε τόσο καλούς ποδοσφαιριστές. Οι συμπαίκτες μου πάντα κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για εμένα με την ποιότητα και την εμπειρία τους. Νιώθω, λοιπόν, πολύ άνετα. Έχω αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες, όμως αυτή τη στιγμή έχω την τύχη να βρίσκομαι εδώ. Ο κάθε ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό έχει ποιότητα, ωστόσο το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι το αξιοποιούμε ως σύνολο».

- Η διάταξη του Ολυμπιακού έχει μεταβληθεί λιγάκι σε σχέση με το παρελθόν, γυρνώντας σε ένα 4-2-3-1. Αγωνίζεσαι πίσω από τον επιθετικό, έχοντας έναν «ελεύθερο» ρόλο. Πώς νιώθεις πιο άνετα μέσα στο γήπεδο; Πλησιάζοντας το κέντρο ή στην επίθεση;

«Δεν έχει αλλάξει πολύ ο τρόπος που κινούμαι στο γήπεδο προσωπικά. Περίπου τα ίδια πράγματα έκανα και με τον τρόπο παιχνιδιού του κ. Μίτσελ όπως κάνω και τώρα με τον κ. Περέιρα. Στη θέση που παίζω χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ενώσεις σωστά την άμυνα με την επίθεση. Παίζω πάντα με αυτό τον τρόπο. Η θέση μου δεν έχει αλλάξει, ο ρόλος μου είναι παρόμοιος με πριν και συνεχίζω να κάνω την ίδια προσπάθεια μέσα στο γήπεδο».

- Μίλησες νωρίτερα για το σύνολο. Βρίσκεσαι, πλέον, για δεύτερο χρόνο στην ομάδα και θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν αισθάνεσαι πιο δεμένος με τον Ολυμπιακό, πιο κοντά στους συμπαίκτες σου και αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου.

«Νιώθω πάρα πολύ άνετα. Αυτό είναι κάτι που έρχεται με τον καιρό. Το δέσιμο με την ομάδα, με τους συμπαίκτες σου. Νιώθω πολύ καλά στις προπονήσεις. Γίνομαι ολοένα και περισσότερο ένα με την ομάδα και πιστεύω πως από τη στιγμή που αυτό βγαίνει στις προπονήσεις, βγαίνει και στους αγώνες. Το δέσιμο αρχίζει από εκεί, από την καθημερινότητα των προπονήσεων, και φυσικά χρειάζεται χρόνο για να έρθει. Μου αρέσει, όπως προανέφερα, που είμαι κομμάτι του συνόλου που λέγεται Ολυμπιακός»!

- Θα σε γυρίσω λίγο πίσω, στην Τούμπα. Σε μια δύσκολη έδρα, με δύσκολες συνθήκες, ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ήταν καλύτερος και έκανε ένα σημαντικό βήμα προς τον τίτλο του πρωταθλήματος.

«Ηταν σίγουρα μια περίπλοκη αναμέτρηση. Δυνατή και δύσκολη. Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε πρόθεση να χαρίσει κάτι. Στα μάτια του κόσμου ίσως το ματς να μην ήταν τόσο ελκυστικό, ωστόσο εμείς από την πλευρά μας το παλέψαμε πραγματικά. Παλέψαμε να παίξουμε καλή μπάλα, να δημιουργήσουμε ποδόσφαιρο και νομίζω ότι εμείς κάναμε τις πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες. Θεωρώ πως ήμασταν καλύτεροι».

- Φάνηκε η ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Σχολιάστηκε από τον Τύπο, από τους φιλάθλους… Θεωρείς πως η ομάδα σου είναι συνολικά ανώτερη των αντιπάλων της σε αυτή την κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλήματος;

«Ναι, είμαστε ανώτεροι. Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα μου, όμως πρέπει αυτό να το αποδεικνύουμε σε όλα τα παιχνίδια! Πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τέλους. Δεν πρέπει να κατεβάσουμε ταχύτητα. Οφείλουμε να διατηρήσουμε τον πήχη ψηλά».

- Σε ένα παιχνίδι στην Τούμπα δυστυχώς δεν λείπουν και τα άσχημα περιστατικά. Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για εκείνο στο οποίο ήσουν πρωταγωνιστής, με το αντικείμενο που έφυγε από την εξέδρα;

«Δυστυχώς, τη στιγμή που πήγαινα να εκτελέσω το κόρνερ, σε εκείνο το σημείο, οι οπαδοί άρχισαν να πετάνε πολλά αντικείμενα. Μπουκάλια πλαστικά, κέρματα, ένα γυάλινο αντικείμενο και ένα μεταλλικό. Αυτό έμοιαζε να είναι εξάρτημα από μοτοσυκλέτα (!) και ήταν αρκετά μεγάλο. Αυτό με χτύπησε στον ώμο! Πιστεύω ότι εκείνος που πέταξε αυτό το αντικείμενο δεν μπορεί να αντιληφθεί τι έκανε. Προφανώς δεν καταλαβαίνει ή δεν φοβάται τις συνέπειες. Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει πόσο κακό ήταν αυτό που έκανε… Εμείς υπερασπιζόμαστε μια φανέλα, ένα έμβλημα, την ιδέα της ομάδας που υπηρετούμε, όμως παράλληλα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι και η δουλειά μας. Ετσι, λοιπόν, εγώ δεν πηγαίνω στη δουλειά κάποιου να του πετάξω ένα αντικείμενο στο κεφάλι, μόνο και μόνο επειδή δεν κάνουμε την ίδια δουλειά. Το ίδιο θα πρέπει να σκέφτονται και οι άλλοι. Θα πρέπει να προσέξουν περισσότερο. Εάν έπεφτε λίγα εκατοστά πιο κει, θα μιλούσαμε τώρα σε άλλη βάση, για άλλα πράγματα, θλιβερά. Δεν συνέβη μόνο με εμένα. Το ίδιο συνέβαινε και με τον επόπτη εκεί ή τους ανθρώπους της εταιρείας security. Θα πρέπει εκείνος που πετάει το αντικείμενο να σκέφτεται ότι πίσω από κάθε άνθρωπο υπάρχει μια οικογένεια…».

- Εκτός από τη φανέλα του Ολυμπιακού σε εκείνο το συγκεκριμένο παιχνίδι εσείς οι ποδοσφαιριστές είχατε να «υπερασπιστείτε», να τιμήσετε εάν θέλεις, τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7. Πώς το βίωσες εσύ;

«Στενοχωρήθηκα που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, για να την αφιερώσουμε σε εκείνους που δεν είναι πια κοντά μας. Το προσπαθήσαμε πάρα πολύ, όμως. Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κατά τον οποίο παλεύαμε για τη νίκη σκεφτόμασταν ότι το κάναμε για εκείνους»!

- Ηταν σημαντικό για την ομάδα που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν εκεί, σε αυτή τη δύσκολη έδρα και στην κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος;

«Αυτό λέει πολλά για τον πρόεδρο! Το ότι ήταν εκεί λέει πολλά! Ο κ. Μαρινάκης μάς κάνει να νιώθουμε διαρκώς ότι έχουμε τεράστια στήριξη. Πάντα μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο το να έχουμε δίπλα μας τον πρόεδρο του Ολυμπιακού! Πρέπει πραγματικά να το αναδείξουμε και να το τονίσουμε! Ηταν μία δύσκολη έδρα και για εκείνον να είναι εκεί. Ωστόσο έκανε αυτό που του είπε η καρδιά του, η αγάπη του για την ομάδα, και ήταν εκεί για να κάνει και εμάς να αισθανθούμε πιο άνετα».

- Πώς περνάει σε εσάς αυτή η στήριξη του προέδρου συνολικά; Σε δύσκολες συνθήκες, σε όλα τα γήπεδα, ο κ. Μαρινάκης είναι εκεί και στέκεται απέναντι σε όσους θέλουν να βλέπουν τον Ολυμπιακό να αποτυγχάνει.

«Είναι τρομερά σημαντικό. Συνολικά, όπως είπες. Δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι. Είναι σε όλα κοντά μας. Μας κάνει να νιώθουμε πιο ήρεμοι το να ξέρουμε ότι ο πρόεδρος είναι εκεί. Οτι είναι κοντά μας και μας στηρίζει. Αγαπάει την ομάδα και όταν το βλέπεις διαρκώς, έμπρακτα και όχι μόνο με το να πληρώνεσαι στην ώρα σου, ας πούμε, αντιλαμβάνεσαι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ο πρόεδρος και η διοίκηση συνολικά είναι στο πλευρό μας και κάνουν τα πάντα ώστε εμείς να αφοσιωνόμαστε μόνο στο ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούσε οποιοσδήποτε πρόεδρος να βρεθεί στην Τούμπα με την «έχθρα» που υπάρχει προς εμάς και τη δύσκολη αυτή ατμόσφαιρα. Ο κ. Μαρινάκης το έκανε, για να νιώσουμε και εμείς πιο δυνατοί»!

- Σήμερα υπάρχει το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Β’ Εθνική, αλλά με παρελθόν στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, δεν παίζεται μόνο η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και το γόητρο. Συμφωνείς;

«Πρέπει να παίζουμε πάντα για τη φανέλα μας. Υπερασπιζόμαστε τη φανέλα του Ολυμπιακού! Οποιος και αν είναι ο αντίπαλος, παίζουμε για τη νίκη, για τους τρεις πόντους, για την πρόκριση, για τον τίτλο! Οφείλουμε να κοιτάμε πάντα ψηλά, να παίζουμε για τον σύλλογο, το έμβλημα, το όνομα του Ολυμπιακού. Ολα αυτά απαιτούν να παίζουμε για τη νίκη. Το γόητρο είναι πάντοτε σημαντικό, χτίζει τον χαρακτήρα μιας ομάδας, την κάνει πιο δυνατή στα δύσκολα. Θέλουμε να νικήσουμε την ΑΕΚ, μεταξύ άλλων, για να προκριθούμε στον ημιτελικό»!

- Είστε έτοιμοι να αποδείξετε ποιος είναι ο καλύτερος απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει πάντα κίνητρο αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό;

«Είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε όλους τους αντιπάλους να κατανοούν ότι είμαστε οι καλύτεροι. Ειδικά όταν παίζουμε στην έδρα μας. Μας δίνει έξτρα κίνητρο το να παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας. Ο αντίπαλος μπορεί να έχει το κίνητρο ότι παίζει απέναντι σε μια ομάδα Α’ Εθνικής, όμως εμείς έχουμε πάντα το μεγαλύτερο κίνητρο: Το ότι παίζουμε για το έμβλημα του Ολυμπιακού».

- Σε ανησυχεί ο αγωνιστικός γολγοθάς με τόσα συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια;

«Αυτό που πρέπει η ομάδα να κάνει είναι να επανέρχεται γρήγορα μετά από κάθε ματς. Να κάνει καλή αποθεραπεία και όλοι οι ποδοσφαιριστές να παραμένουν πάντα έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν. Κατά τα άλλα, δεν ανησυχώ».

- Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας. Είναι πάντα εκεί, απαραίτητος για την ομάδα μας. Η βοήθεια που μας δίνουν οι φίλαθλοι είναι σημαντικότατη. Εμείς είμαστε εδώ για να παίζουμε για τα χρώματα του Ολυμπιακού. Για το έμβλημα, το όνομα της ομάδας μας, και θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα, όπως κάνουν και εκείνοι στην εξέδρα»!

Πράσινη φωτογραφία στο χιονισμένο Κορωπί!

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πόζαραν στο χιονισμένο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί για μια φωτογραφία.

Πράσινη φωτογραφία στο χιονισμένο Κορωπί

Και οι παίκτες του Παναθηναϊκού που αντίκρισαν το πρωί της Τετάρτης κατάλευκο το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί, δεν έχασαν την ευκαιρία να ποζάρουν για μια ομαδική φωτογραφία.

Ο Σωτήρης Νίνης φρόντισε να τη μοιραστεί με το κοινό μέσω Instagram.


Morning training in the snow ❄️❄️❄️


*Πηγή: sport-fm.gr*

ΠΑΟΚ: Κόβουν την πίτα τους οι βετεράνοι!

Απόψε το βράδυ στις 20.00 στα γραφεία του Συλλόγου Βετεράνων του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιηθεί η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας.
Παράλληλα θα γίνουν και τα εγκαίνια των νέων γραφείων τα οποία πλέον θα στεγάζονται κάτω από τη θύρα 7 του γηπέδου της Τούμπας.
*Πηγή: arenafm.gr*

«Νίκη με 1-0»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Παπαδόπουλος και τόνισε μεταξύ άλλων πως μία νίκη χωρίς να δεχθούν γκολ θα είναι ιδανική για τους «κυανόλευκους» στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για τα προημιτελικά του κυπέλλου.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την κατάσταση στον Ηρακλή:
«Η ομάδα δείχνει τσαμπουκά στα μεγάλα παιχνίδια, έχει δέσει η άμυνα και βέβαια ο τερματοφύλακας δεν κάνει λάθη. Κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα και φαίνεται. Είναι έργο προπονητή που έχει μεγάλο μερίδιο φέτος. Μεγάλη διαφορά έχουν κάνει οι Περόνε και Ρομάνο όμως το πιο σημαντικό είναι πως η ομάδα δεν δέχεται γκολ. Υπάρχει μια σταθερότητα σε όλες τις γραμμές, οι παίκτες από τον πάγκο βοηθάν πάρα πολύ και υπάρχου λύσεις».
Για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο:
«Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και νομίζω ότι ο Ηρακλής μπορεί να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Το 1-0 νομίζω θα είναι ιδανικό».
Για τον κόσμο του Ηρακλή:
«Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο το «μπαμ». Μόλις βγει η ομάδα στην κατηγορία ο κόσμος θα αυξηθεί κατά πολύ. Δυστυχώς ο κόσμος πρέπει να δει πρώτα τις επιτυχίες».
Για τον Παπαθανασάκη:
«Είναι μια όαση για τον Ηρακλή. Είχε πάει πολύ πίσω η ομάδα και τώρα γίνεται μια νέα προσπάθεια για να έρθουν και νέοι φίλαθλοι».
Για τα πλέι οφ:
«Η ομάδα πρέπει τον Απρίλιο να έχει την διαφορά που έχει και τώρα. Είδαμε όλοι τι έπαθε πέρυσι ο Ολυμπιακός Βόλου. Θα είναι η ΑΕΚ που θα είναι πάρα πολύ καλή και πρέπει και εμείς να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό».
Για τις ομάδες που δεν βρίσκονται στην Α’ εθνική:
«Δεν γίνεται να μην βρίσκονται στην Α’ εθνική ο Ηρακλής, η ΑΕΚ, ο Άρης, η Λάρισα, η Καβάλα αλλά δυστυχώς αυτά έχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».
Για το αν πηγαίνει στο γήπεδο:
«Όταν θα πάει η ομάδα στην Α’ εθνική θα πάω. Δεν μπορώ να βλέπω τον Ηρακλή στη Φούτμπολ Λιγκ».
*Πηγή: arenafm.gr*

Αξέχαστα γκολ από κόντρες Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Κύπελλο!!

Ο Κώστας Μιαούλης γυρνάει τον χρόνο πίσω και παρουσιάζει δέκα κρίσιμα, όσο και όμορφα γκολ από τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό-ΑΕΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Αξέχαστα γκολ από κόντρες Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Κύπελλο



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 4-4 (15-14 στα πεν.- ΤΕΛΙΚΟΣ): Ματ Νταρμπισάιρ

Ο άνθρωπος που με δύο τέρματα (το 2-1 και το 3-3) οδήγησε τον Ολυμπιακό στη μεγάλη επιστροφή του, στον αλησμόνητο τελικό του 2009 μένει στη μνήμη με το τέρμα που σημειώνει στην τελευταία φάση του αγώνα, αφού παίρνει την κεφαλιά ασίστ του Ντιόγκο και έχοντας υποστεί διάσειση και ρινικό κάταγμα ισοφαρίζει για να στείλει το ματς στην παράταση, διαμορφώνοντας το 3-3. Μετά το τέλος και της παράτασης οι δύο ομάδες πήγαν στο 4-4 με την ΑΕΚ ν’ αγωνίζεται με δύο παίκτες περισσότερους σε αρκετά μεγάλο μέρος του έξτρα τριαντάλεπτο και τον Ολυμπιακό να κερδίζει μετά από 34 πέναλτι. Στο βίντεο τα δύο τέρματα του Ματ Ντάρμπισαϊρ.



ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2 (1992-93 Ημιτελικός): Ντανιέλ Μπατίστα

Ο επιθετικός από το Κάπο Βέρντε που χρίστηκε διεθνής και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε και στους δύο αντιπάλους και συνήθιζε να σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού, παίζοντας με την ΑΕΚ και το αντίστροφο. Στον επαναληπτικό ημιτελικό της σεζόν 1992-93 θα δώσει προβάδισμα στην παράταση στον Ολυμπιακό με 2-1 με ένα πανέμορφο γκολ και παρά το τελικό 3-2 υπέρ της «Ένωσης» στα 120 λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση. Συνολικά σε ματς Κυπέλλου ο Μπατίστα είχε βάλει 3 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» κι ένα με την φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στην «Ένωση». Αυτό ίσως ήταν και το πιο όμορφο.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 3-0 (2005-2006 τελικός) : Νέρι Καστίγιο

Ο Νέρι Καστίγιο σημειώνει ένα εκπληκτικό γκολ με ένα μοναδικό σόλο στο οποίο θα χορέψει όλη την άμυνα της ΑΕΚ και θα βάλει την υπογραφή του στην εμφατική επικράτηση των «ερυθρολεύκων» στο Παγκρήτιο, με ένα μοναδικό και σπάνιο γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ενώ το 2-0 είχε γίνει με αυτογκόλ του Βλάνταν Ίβιτς.Στο βίντεο τα τρία γκολ του τελικού και η απονομή.



ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (2004-2005 ημιτελικός): Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Σε ένα ματς που η ΑΕΚ χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη κι έχει πέντε δοκάρια, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ήταν αυτός που με ένα πανέμορφο σουτ έδωσε νωρίς προβάδισμα στον Ολυμπιακό που πήρε τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ. Στον επαναληπτικό οι «ερυθρόλευκοι» οδηγήθηκαν στην παράταση από το 0-1 του Λυμπερόπουλου, αλλά στο έξτρα 30λεπτο γύρισαν το ματς, επικράτησαν 2-1 και προκρίθηκαν στον τελικό με τον Άρη, όπου θριάμβευσαν.



ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 (1987-88 προημιτελικός) Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι του αείμνηστου Αργεντινού άσου με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Η ΑΕΚ έχει αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα του Αργεντινού άσου και ένα του Τάσου Μητρόπουλου που θα δημιουργήσει το 3ο γκολ θα περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού. Ένα ματς για το οποίο έγινε πολλή κουβέντα στο παρασκήνιο. Στο συγκεκριμένο βίντεο υπάρχουν το 1-2 του Μητρόπουλου και το υπέροχο 1-3 από τον τεράστιο Αργεντινό άσο.



ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-1 (1977-78 ημιτελικός): Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ο Ολυμπιακός έχει προηγηθεί με γκολ του Σπενς στο 13ο λεπτό, όμως η ΑΕΚ ήταν πραγματικά καταιγιστική στη συνέχεια. Το γκολ που σήμανε την αντεπίθεση, αφού ισοφαρίζει δύο λεπτά μετά το γκολ των «ερυθρολεύκων» με ένα υψηλής δυσκολίας και τεχνικής, γκολ, σημειώνεται από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς . Τρία γκολ σημείωσε ο Μαύρος, ένα ο Νικολούδης και ένα ο Τάσος στον θρίαμβο της «Ένωσης» με 6-1.





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 1-1 (1999-00, προημιτελικός): Βασίλης Λάκης

Ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν επιτευχθεί στις αναμετρήσεις όχι μόνο των δύο ομάδων, αλλά και γενικά στον θεσμό του Κυπέλλου. Το ρολόι σημαδεύει το 32ο λεπτό και ο Βασίλης Λάκης θα κάνει μια ξέφρενη κούρσα 70-75 μέτρων μέχρι να φτάσει περίπου στο σημείο του πέναλτι για να πλασάρει εύστοχα και να δώσει προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο Αλεξανδρής θα ισοφαρίσει στο 75ο λεπτό, αλλά η «Ένωση» θα πάρει την πρόκριση με 3-0 στον επαναληπτικό.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 0-1 (1982-83, προημιτελικός): Θωμάς Μαύρος

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι και στον επαναληπτικό θα καταφέρει να σφραγίσει την πρόκριση της, με ένα ακόμα γκολ του Θωμά Μαύρου στην αντεπίθεση απέναντι στον Ολυμπιακό. Η «Ένωση» έφτασε στον τελικό, τον πρώτο που έγινε στο ΟΑΚΑ εκείνη τη σεζόν, για να επικρατήσει του ΠΑΟΚ 2-0. Το γκολ στο βίντεο από την αθλητική ενημέρωση της ΕΡΤ-2 με παρουσιαστή της ενότητας των σπορ, τον μέγιστο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη.



ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 (2001-02 Τελικός): Ίλια Ίβιτς

Η ΑΕΚ έχει προηγηθεί με τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη, για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός με τον Ζιοβάνι σε έναν αγώνα που επί της ουσίας αποτέλεσε την άτυπη ρεβάνς του 4-3, που χάρισε στον Ολυμπιακό τον τίτλο την ίδια σεζόν. Μια εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα, ο Ίλια Ίβιτς αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας των «ερυθρολεύκων» με κεφαλιά θα γράψει το 2-1 και θα χαρίσει στην ΑΕΚ το Κύπελλο.



ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 (1996-97 Ημιτελικός): Μιχάλης Κασάπης

Πολλοί θυμούνται το γκολ του Ντέμη Νικολαϊδη στον επαναληπτικό με το οποίο η «Ένωση» σφράγισε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το ψηλοκρεμαστό πλασέ με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 2-0 στον πρώτο αγώνα, είχε παίξει καθοριστική συμβολή. Ο Ολυμπιακός μείωσε στο φινάλε του ματς σε 2-1, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» με το γκολ του Νικολαϊδη, στον επαναληπτικό, ντουμπλάρισαν τις νίκες τους.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Η διαφορά με τον νόμο Ορφανού!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μπορεί ακόμη και σήμερα να κάνει χρήση του νόμου Ορφανού αλλά αυτό προϋποθέτει άμεση καταβολή ενός ποσού που αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να υπαχθεί στην ρύθμιση.

Πλέον και σύμφωνα με τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής η κυρία Βαλαβάνη, καταργείται το πλαφόν του ενός εκατομμυρίου ευρώ και μπορούν στην συγκεκριμένη ρύθμιση να υπαχθούν και οφειλέτες με βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του συγκεκριμένου ποσού.

Μέχρι στιγμής, στη Φορολογική Διοίκηση, έως την 1η Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (εφεξής Κ.Φ.Δ.) και τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (εφεξής Κ.Ε.Δ.Ε.), δύναται να διενεργείται ρύθμιση τμηματικής καταβολής, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%).
β) Έως δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ενενήντα τοις εκατό (90%).
γ) Έως είκοσι τέσσερις (24) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%).
δ) Έως τριάντα έξι (36) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%).
ε) Έως σαράντα οκτώ (48) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%).
στ) Έως εξήντα (60) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).
ζ) Έως εβδομήντα δύο (72) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%).
η) Έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).
*Πηγή: metrosport.gr*

Στην ΕΠΟ η μπλε κάρτα του Σανιά!!

Το σίριαλ της έκδοσης του δελτίου του Σίντι Σανιά φτάνει στο τέλος του.
 
Σήμερα έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ η «μπλε» κάρτα του πρώην παίκτη της Σόγκνταλ από την Νορβηγική Ομοσπονδία. Πλέον είναι τυπική διαδικασία η έκδοση του δελτίου του, έτσι είναι ώστε να τεθεί στην διάθεση του Σίνισα Ντομπρασίνοβιτς για το υπόλοιπο της σεζόν.
 
Ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής νιώθει «θηρίο στο κλουβί» και ανυπομονεί να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα των «κιτρινόμαυρων» κάτι που είναι πολύ πιθανό να γίνει στην αναμέτρηση της Κυριακής με τον Εθνικό Νέου Αγιονερίου.
*Πηγή: metrosport.gr*

Oικονομική ανάσα για την ΚΑΕ Άρης!

Απαλλαγμένη από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος συνεχίζει την προσπάθειά της για την εξυγίανση η ΚΑΕ Άρης.

Συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ εξοφλήθηκε το δάνειο ύψους 280.000 ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς χάρη στην συνδρομή πέντε επιφανών Αρειανών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Άρης ανακοινώνει ότι ένα ακόμα οικονομικό βάρος αφαιρέθηκε από την «πλάτη» της ομάδας.

Οι κκ Ντίμης Παπαϊωάννου, Αλέξης Αντωνιάδης, Ηλίας Πόππης, Γαρμπής Τουρσουτζιάν και Σπύρος Πουλιτσίδης ξόφλησαν το δάνειο που είχε πάρει η ΚΑΕ Άρης από την Τράπεζα Πειραιώς. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξης των 280.000 ευρώ, το οποίο αφαιρείται από το συνολικό χρέος του Άρη.

Παράλληλα, η ΚΑΕ Άρης ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία απεμπλοκής του κ. Τάκη Γεωργούλη ως εγγυητή του δεύτερου δανείου της ΚΑΕ και του επιστράφηκαν τα χρήματα της εγγύησής του. Το εν λόγω δάνειο, στο οποίο εγγυητής ήταν επίσης ο κ. Σωτήρης Κιοσέλογλου, πλέον έχει ενήμερο υπόλοιπο 35.000 ευρώ, το οποίο είναι διακανονισμένο έως το τέλος του 2016.

Έτσι, οι συνολικές υποχρεώσεις της ΚΑΕ Άρης προς τις τράπεζες, από 420.000 ευρώ που ήταν το 2012, έχουν πέσει στις 35.000 ευρώ. Κάτι που αποτελεί μία βαθιά ανάσα στην προσπάθεια που κάνει η ΚΑΕ για την οικονομική εξυγίανση της ομάδας. Μία προσπάθεια που παρά τις δυσκολίες συνεχίζεται καθημερινά και η επιτυχής ολοκλήρωσή της εξακολουθεί να αποτελεί το βασικό στόχο του Άρη, ώστε να ξαναφτάσει η ομάδα εκεί που ο κόσμος της την είχε συνηθίσει στο παρελθόν και την ονειρεύεται για το μέλλον.

Η ΚΑΕ Άρης θέλει να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στην παραπάνω εξέλιξη, για τη βοήθειά τους στη δύσκολη καμπή που βρίσκεται η ομάδα».

Είκοσι χρόνια πριν...!!

Είναι βέβαιο πως και οι ίδιοι βλέποντας αυτή τη φωτογραφία θα θυμηθούν πολλά.

Ο Παγώνης Βακαλόπουλος από την ΑΕ Πολυκάστρου έπαιξε πάνω από μια δεκαετία στον Ηρακλή. Έκλεισε την καριέρα του στον Πανιώνιο τη σεζόν 1995-1996. Μια χρονιά νωρίτερα ο Τάσος Κατσαμπής έκανε το άλμα από τον Αχαρναϊκό στους Νεοσμυρνιώτες όπου έπαιξε τέσσερα χρόνια.

Η προ 20ετίας φωτογραφία δύο ποδοσφαιριστών που δέθηκαν με τον Ημίθεο είναι σαφώς σπάνια. Μέχρι τον Γιάννη Λουκίνα, συναντά κανείς στο χρόνο τους Αντώνη Σαπουτζή, Τάκη Γκώνια, Νίκο Σακελλαρίδη που έχουν παίξει και στις δύο ομάδες.
*Πηγή: metrosport.gr*

Περασμένα... ξεχασμένα;

Ο Νίκος Παπαδόπουλος και ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχουν ακριβώς και τις καλύτερες σχέσεις.

Δεν είναι μαλωμένοι αλλά ο τεχνικός του Ηρακλή δεν ξεχνάει ότι είχε απομακρυνθεί σχετικά άκομψα από την Ξάνθη, μετά από πετυχημένα μάλιστα αποτελέσματα για να αναλάβει ο Ουζουνίδης. Πιθανώς δεν φταίει κανείς από τους δύο, όμως σήμερα η μοίρα τους φέρνει αντιπάλους.
*Πηγή: metrosport.gr*

«Άσπρο» όλο το… Απήλιον!

Χιονισμένο τοπίο στο Κορωπί στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού όπως αποδεικνύεται και από μια φωτογραφία που ανέβασε ο Χρήστος Δώνης στο instagram.

«Άσπρο» όλο το… Απήλιον
Όλα άσπρα! Αυτό είδαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού όταν σήμερα το πρωί έφτασαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Κορωπί για να γυμνασθούν.

Μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας από το χιόνι που είχε πέσει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» μας έδωσε ο Χρήστος Δώνης μέσω μιας φωτογραφίας που ανέβασε στο instagram.




Kalhmera❄️❄️❄️ kalh proponhsh⛄️🍀
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φορτούνης VS Μάνταλου!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το ντέρμπι του κυπέλλου μέσα από τα πρόσωπά του.

Φορτούνης VS Μάνταλου!
•Από κάθε πλευρά θα είναι ενδιαφέρουσα η αποψινή μονομαχία στο Καραϊσκάκη.

•Κατ΄αρχήν το πόσο μας έχουν λείψει τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ φαίνεται κι από το ότι έχουν απομείνει μόλις 2.800 εισιτήρια απούλητα!

•Κατά δεύτερον, κι εκτός από όλα τα άλλα, τα προφανή, που όλοι ξέρουμε, θα είναι και μια μάχη επί…προσωπικού μεταξύ ορισμένων μονάδων των δύο ομάδων.

•Για παράδειγμα, αν τελικά επιλεγεί ο Φορτούνης, όπως λένε οι πληροφορίες, θα έχει γούστο να τον δούμε κόντρα στον Μάνταλο. Διότι πολλοί θεωρούν αυτά τα δύο παιδιά ως ό,τι το καλύτερο έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη θέση τους.

•Γνώμη μου είναι ότι ο κατά ένα χρόνο μικρότερος Φορτούνης είναι πιο ποιοτικός, αλλά θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν μου αρέσει κι ο Μάνταλος, που έχει το πλεονέκτημα του ρυθμού λόγω των συνεχών αγώνων εδώ και μία τριετία. Αντίθετα με τον ερυθρόλευκο άσο, που μετά από ένα πολύ δύσκολο ενάμιση χρόνο τώρα ψάχνει σιγά σιγά να βρει τα βήματά του, βγάζοντας όμως αρκετές φορές κλάση μπαλαδόρου ολκής.

•Το παράπονό μου είναι οι εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις-όχι στα απευθείας φάουλ, όπου νομίζω ότι είναι καλύτερος από τον Τσόρι-αλλά στις σέντρες από κόρνερ και φάουλ. Εκεί ο Μάνταλος, που παίζει αρκετά το λεγόμενο κάθετο ποδόσφαιρο, είναι πιο επικίνδυνος.

•Το καταλαβαίνω ότι κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ θα θέλουν να «δείξουν» απόψε, αφού είχαν ακουστεί και για τον Ολυμπιακό (βλέπε Μπακάκης, Ανέστης, Ανάκογλου και φυσικά ο Μάνταλος), οι δε Σοϊλέδης και Λαμπρόπουλος προέρχονται από τον Ολυμπιακό!

•Παίκτες με παρόμοιο στιλάκι, ως ένα βαθμό, είναι οι αριστεροπόδαροι Ντουρμάζ (μπορεί να ταλαιπωρήσει τα άκρα της άμυνας της ΑΕΚ) και Μπαρμπόσα-με τον Πορτογάλο να θέλει προσοχή από το Μέγερι για τα στημένα του και τα μακρινά του σουτ, αλλά κι από το διαιτητή, καθότι βουτάει εύκολα για πέναλτι και φάουλ…

•Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και το Διαμαντάκο στο πιο σημαντικό παιχνίδι του μέχρι στιγμής με τη φανέλα του Ολυμπιακού-νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί κάποια λάθη που μπορεί να γίνουν-αλλά και τις μάχες Μαζουακού-Μπακάκη στο ένα άκρο και εκείνες των Μιλιβόγεβιτς, Γιόχανσον στον άξονα. Ο Σουηδός μπορεί να γίνει και τρίτος στόπερ, αλλά και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή για να απειλήσει.

•Βέβαια, ο παίκτης του Ολυμπιακού που έχει τις καλύτερες… άκρες με τα ντέρμπι είναι ο Δαυίδ Φουστέρ… *Πηγή: sport-fm.gr*

Προχωράει για τον Λούκας η Κορούνια!

Έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Λούκα παρουσιάζεται η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.

Προχωράει για τον Λούκας η Κορούνια
Σε διαπραγματεύσεις με θέμα συζήτησης το μέλλον του Λούκας φέρονται να είναι η Λα Κορούνια με τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία.

Συγκεκριμένα, ο ισπανικός σύλλογος επιχειρεί να ρίξει τη ρήτρα που είχε συμφωνηθεί με τον «Δικέφαλο του Βορρά» το καλοκαίρι αυτή προέβλεπε ότι η Ντεπορτίβο μπορεί να τον αποκτήσει έναντι 3,5 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι Ισπανοί προσπαθούν να κάνουν το «deal» με 1,5 εκατ. ευρώ, προχωρώντας στην απόκτηση του Ισπανού μεσοεπιθετικού.

Μάλιστα, στις συζητήσεις βάζουν μπροστά και τον παίκτη, ο οποίος παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να παραμείνει στην πατρίδα του.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρώτη» του Νιόπλια!

Την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός του Ατρομήτου θα κάνει σήμερα ο Νίκος Νιόπλιας, αρχίζοντας την προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

«Πρώτη» του Νιόπλια
Δουλειά πιάνει από σήμερα στον Ατρόμητο ο Νίκος Νιόπλιας. Ο 50χρονος τεχνικός τακτοποίησε τις εκκρεμότητες σχετικά με την εγκατάστασή του στην Αθήνα από την Κρήτη και πλέον πέφτει με τα… μούτρα στη δουλειά.

Το πρωί πρόκειται να δώσει το «παρών» στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Ατρομήτου για να κάνει την πρώτη του προπόνηση. Αυτή θα είναι και η πρώτη για το παιχνίδι της ομάδας με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της επόμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Μαζί με τον Νίκο Νιόπλια πρόκειται να είναι ο Νίκος Κολιτσιδάκης ο οποίος –τελικά- θα είναι ο βοηθός του.

Οι δύο τους θα έχουν την πρώτη τους γνωριμία με τους παίκτες της ομάδας μιλώντας τους και για τους στόχους τους μέχρι το τέλος της σεζόν. *Πηγή: sport-fm.gr*