Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αρβανίτης: «Θέλουν Βεζένκοφ; Τόσα θέλουμε…»

Την ελπίδα να κρατήσει ο Άρης τον Βεζένκοφ και του χρόνου εκφράζει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λ. Αρβανίτης. Ποιες οι ρήτρες για Ελλάδα και ΝΒΑ. Τι δηλώνει για επενδυτές, Γκάλη και Ιωαννίδη.

Αρβανίτης: «Θέλουν Βεζένκοφ; Τόσα θέλουμε…»
Η ΚΑΕ Άρης κάνει ό,τι επιτρέπουν οι δυνάμεις της για να κρατήσει τον Σάσα Βεζένκοφ και του χρόνου, αλλά δεν είναι εύκολο. Ο πρόεδρος Λευτέρης Αρβανίτης μιλώντας στο Goal αναφέρθηκε σε αυτές τις δυσκολίες, αλλά και τις ρήτρες που προβλέπονται για ομάδα της Ευρώπης ή του ΝΒΑ. Παράλληλα μίλησε για τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ, την αναζήτηση επενδυτή, άνοιξε την πόρτα επιστροφής στον Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ μίλησε και για τη σχέση του με Νίκο Γκάλη και Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Αναλυτικά, μίλησε για:

-το μέλλον του Βεζένκοφ: «Ο Βεζένκοφ έχει ρήτρα στο συμβόλαιο του. Ομάδες που ενδιαφέρονται έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 30/7 να μιλήσουν μαζί του και να τα καταθέσουν το ποσό της ρήτρας μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ρήτρα είναι 250.000 ευρώ για Ευρώπη και 500.000 δολάρια για το NBA. Κάποιοι λένε "μα η ρήτρα είναι μικρή". Οι ρήτρες όμως μπαίνουν ανάλογα και μετα λεφτά που δίνεις στον παίκτη. Η ρήτρα που μπήκε είναι στο εξαπλάσιο περίπου της ετήσιας αμοιβής του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο. Το συμβόλαιο του λήγει τυπικά το 2016. θα μιλήσουμε γιατί γνωρίζουμε τι συμβαίνει και πόσο περιζήτητος είναι. Ξέρω πως ο ίδιος δεν λέει όχι στο να συνεχίσει στον Άρη με την προϋπόθεση ότι θα παίζουμε στο Eurocup. Και εμείς έχουμε θέσει ως στόχο το Eurocup. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο όμως ώστε να τον ικανοποιήσουμε και οικονομικά. Είναι ένα θέμα που ήδη επεξεργαζόμαστε και θα μιλήσουμε σύντομα αναλυτικότερα μαζί του. Το ιδανικό θα είναι να παραμείνει».

-το κόστος συμμετοχής στο Eurocup: «Πιστεύω πως πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Γνωρίζω πως είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη, όμως έχω εμπιστοσύνη στην αφοσίωση του κόσμου, πιστεύω πως με κάποιες συμφωνίες θα μπορέσουμε να βγάλουμε και κέρδος».

-την αναζήτηση επενδυτή: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με Ρώσους επιχειρηματίες και Τούρκους που διευθύνουν μεγάλες εταιρείες. Δώσαμε στοιχεία της ΚΑΕ και η απάντηση που λάβαμε τελικά ήταν αρνητική. Δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεν την αντέχεις εύκολα. Υπήρξαν πολλές φορές στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι μας».

-τα οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ: «Μόνο για Εφορία, ΙΚΑ και άρθρο 99 πρέπει να δίνουμε κάθε μήνα 50.000 ευρώ. Υπάρχει κι ένας παίκτης, ο Μάιλς, ο οποίος δεν δέχθηκε διακανονισμό και στον οποίο οφείλουμε 112.000 δολάρια. Όσο κοστίζουν μαζί οι Ριντ, Τόμας και Αντεγκμπόγε. Μόνο αυτό το "βάρος" να μην είχαμε, θα μπορούσαμε να ήμασταν συνεπείς σε άλλες υποθέσεις. Για τους τέσσερις πρώην παίκτες του Άρη που κατέθεσαν αίτημα κατάπτωσης της εγγυητικής της ΚΑΕ, θα πληρώσουμε άμεσα τη δόση του Δεκεμβρίου που χρωστάμε και στη συνέχεια του Ιανουαρίου, θα το λύσουμε το θέμα και δεν θα έχουμε πρόβλημα».

-το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιάννη Ιωαννίδη: «Τον Γιάννη τον εκτιμώ αφάνταστα, το δείξαμε και ως ΚΑΕ με εκδήλωση που κάναμε προς τιμήν του, παρουσία του τότε προπονητή μας, του Βαγγέλη Αγγέλου. Τώρα που τελείωσε με την πολιτική πιστεύω πως η θέση του είναι στο μπάσκετ του Άρη. Τον ρόλο του αυτός θα τον αποφασίσει, αυτός θα κρίνει ποιο θα είναι το καλύτερο για την ομάδα. Είναι ο προπονητής των τίτλων, έχει γράψει ιστορία. Είναι αστείο να ακούω να λένε πως ο Αρβανίτης δεν θέλει τον Ιωαννίδη επειδή φοβάται για τη θέση του. Μιλήσαμε και στην Αθήνα. Του είπα "Γιάννη, ό,τι θέλεις". Ο Άρης πρέπει να λειτουργεί ενωμένος, κάποιοι καλλιεργούν τον διχασμό, όμως δεν πρέπει να το αφήσουμε...».

-το μέλλον του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο: «Ο Δημήτρη5 έχει έτσι κι αλλιώς διετές συμβόλαιο. Βέβαια, ο ίδιος μας είπε πως αν η ομάδα δεν βγει 4άδα θα φύγει. Το έβαλε κι ως προσωπικό στοίχημα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είναι δουλευταράς, δεν κλονίστηκε ποτέ η εμπιστοσύνη μας απέναντι του».

-τη σχέση με τον Νίκο Γκάλη: «Οι σχέσεις μας είναι αρμονικότατες. Ήρθε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, μετά μάλιστα βρεθήκαμε παρουσία και του Ιωαννίδη στα γραφεία και είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Με το τέλος της σεζόν θα αρχίσουμε να οργανώνουμε και το 2ο "Nick Galis Cup", μετά την επιτυχία που είχε το πρώτο. Πιστεύω ότι τον Νίκο θα τον ξαναδούμε σύντομα στο Παλέ σε ντέρμπι με Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό. Ο διοικητικός ρόλος έχει φθορά κι αυτό δεν το ήθελε ούτε αυτός ούτε εμείς. Ξέρουμε καλά πως του αρέσει πολύ η ενασχόληση με τα μικρά παιδιά, με τις ακαδημίες. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε ένα πλάνο, όμως αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο. Στο μέλλον θα πούμε περισσότερα».

-τη σχέση του με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Πρέπει να παραδεχθώ πως σε όσα είπα μετά τη διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ λειτούργησα κάτω από το βάρος της πίεσης μιας παντελώς άδικης απόφασης. Κατάλαβα στην πορεία πως ο κ. Βασιλακόπουλος δεν έχει καμία σχέση με διαιτησίες. Μίλησα μαζί του 2-3 φορές. Μου εξέφρασε τα παράπονά του για εκείνες τις δηλώσεις. Του εξήγησα γιατί τις έκανα και νομίζω πως κατάλαβε. Με την ΕΟΚ ο Άρης ανέκαθεν είχε σχέσεις αλληλοεκτίμησης και σεβασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: