Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Φορτούνης VS Μάνταλου!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr το ντέρμπι του κυπέλλου μέσα από τα πρόσωπά του.

Φορτούνης VS Μάνταλου!
•Από κάθε πλευρά θα είναι ενδιαφέρουσα η αποψινή μονομαχία στο Καραϊσκάκη.

•Κατ΄αρχήν το πόσο μας έχουν λείψει τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ φαίνεται κι από το ότι έχουν απομείνει μόλις 2.800 εισιτήρια απούλητα!

•Κατά δεύτερον, κι εκτός από όλα τα άλλα, τα προφανή, που όλοι ξέρουμε, θα είναι και μια μάχη επί…προσωπικού μεταξύ ορισμένων μονάδων των δύο ομάδων.

•Για παράδειγμα, αν τελικά επιλεγεί ο Φορτούνης, όπως λένε οι πληροφορίες, θα έχει γούστο να τον δούμε κόντρα στον Μάνταλο. Διότι πολλοί θεωρούν αυτά τα δύο παιδιά ως ό,τι το καλύτερο έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο στη θέση τους.

•Γνώμη μου είναι ότι ο κατά ένα χρόνο μικρότερος Φορτούνης είναι πιο ποιοτικός, αλλά θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν μου αρέσει κι ο Μάνταλος, που έχει το πλεονέκτημα του ρυθμού λόγω των συνεχών αγώνων εδώ και μία τριετία. Αντίθετα με τον ερυθρόλευκο άσο, που μετά από ένα πολύ δύσκολο ενάμιση χρόνο τώρα ψάχνει σιγά σιγά να βρει τα βήματά του, βγάζοντας όμως αρκετές φορές κλάση μπαλαδόρου ολκής.

•Το παράπονό μου είναι οι εκτελέσεις του στις στημένες φάσεις-όχι στα απευθείας φάουλ, όπου νομίζω ότι είναι καλύτερος από τον Τσόρι-αλλά στις σέντρες από κόρνερ και φάουλ. Εκεί ο Μάνταλος, που παίζει αρκετά το λεγόμενο κάθετο ποδόσφαιρο, είναι πιο επικίνδυνος.

•Το καταλαβαίνω ότι κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ θα θέλουν να «δείξουν» απόψε, αφού είχαν ακουστεί και για τον Ολυμπιακό (βλέπε Μπακάκης, Ανέστης, Ανάκογλου και φυσικά ο Μάνταλος), οι δε Σοϊλέδης και Λαμπρόπουλος προέρχονται από τον Ολυμπιακό!

•Παίκτες με παρόμοιο στιλάκι, ως ένα βαθμό, είναι οι αριστεροπόδαροι Ντουρμάζ (μπορεί να ταλαιπωρήσει τα άκρα της άμυνας της ΑΕΚ) και Μπαρμπόσα-με τον Πορτογάλο να θέλει προσοχή από το Μέγερι για τα στημένα του και τα μακρινά του σουτ, αλλά κι από το διαιτητή, καθότι βουτάει εύκολα για πέναλτι και φάουλ…

•Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και το Διαμαντάκο στο πιο σημαντικό παιχνίδι του μέχρι στιγμής με τη φανέλα του Ολυμπιακού-νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθεί κάποια λάθη που μπορεί να γίνουν-αλλά και τις μάχες Μαζουακού-Μπακάκη στο ένα άκρο και εκείνες των Μιλιβόγεβιτς, Γιόχανσον στον άξονα. Ο Σουηδός μπορεί να γίνει και τρίτος στόπερ, αλλά και να πατήσει την αντίπαλη περιοχή για να απειλήσει.

•Βέβαια, ο παίκτης του Ολυμπιακού που έχει τις καλύτερες… άκρες με τα ντέρμπι είναι ο Δαυίδ Φουστέρ… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: