Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Αξέχαστα γκολ από κόντρες Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Κύπελλο!!

Ο Κώστας Μιαούλης γυρνάει τον χρόνο πίσω και παρουσιάζει δέκα κρίσιμα, όσο και όμορφα γκολ από τις αναμετρήσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό-ΑΕΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Αξέχαστα γκολ από κόντρες Ολυμπιακού και ΑΕΚ στο Κύπελλο



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 4-4 (15-14 στα πεν.- ΤΕΛΙΚΟΣ): Ματ Νταρμπισάιρ

Ο άνθρωπος που με δύο τέρματα (το 2-1 και το 3-3) οδήγησε τον Ολυμπιακό στη μεγάλη επιστροφή του, στον αλησμόνητο τελικό του 2009 μένει στη μνήμη με το τέρμα που σημειώνει στην τελευταία φάση του αγώνα, αφού παίρνει την κεφαλιά ασίστ του Ντιόγκο και έχοντας υποστεί διάσειση και ρινικό κάταγμα ισοφαρίζει για να στείλει το ματς στην παράταση, διαμορφώνοντας το 3-3. Μετά το τέλος και της παράτασης οι δύο ομάδες πήγαν στο 4-4 με την ΑΕΚ ν’ αγωνίζεται με δύο παίκτες περισσότερους σε αρκετά μεγάλο μέρος του έξτρα τριαντάλεπτο και τον Ολυμπιακό να κερδίζει μετά από 34 πέναλτι. Στο βίντεο τα δύο τέρματα του Ματ Ντάρμπισαϊρ.



ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-2 (1992-93 Ημιτελικός): Ντανιέλ Μπατίστα

Ο επιθετικός από το Κάπο Βέρντε που χρίστηκε διεθνής και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έπαιξε και στους δύο αντιπάλους και συνήθιζε να σκοράρει εναντίον του Ολυμπιακού, παίζοντας με την ΑΕΚ και το αντίστροφο. Στον επαναληπτικό ημιτελικό της σεζόν 1992-93 θα δώσει προβάδισμα στην παράταση στον Ολυμπιακό με 2-1 με ένα πανέμορφο γκολ και παρά το τελικό 3-2 υπέρ της «Ένωσης» στα 120 λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρόκριση. Συνολικά σε ματς Κυπέλλου ο Μπατίστα είχε βάλει 3 γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους» κι ένα με την φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στην «Ένωση». Αυτό ίσως ήταν και το πιο όμορφο.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 3-0 (2005-2006 τελικός) : Νέρι Καστίγιο

Ο Νέρι Καστίγιο σημειώνει ένα εκπληκτικό γκολ με ένα μοναδικό σόλο στο οποίο θα χορέψει όλη την άμυνα της ΑΕΚ και θα βάλει την υπογραφή του στην εμφατική επικράτηση των «ερυθρολεύκων» στο Παγκρήτιο, με ένα μοναδικό και σπάνιο γκολ. Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί με γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου, ενώ το 2-0 είχε γίνει με αυτογκόλ του Βλάνταν Ίβιτς.Στο βίντεο τα τρία γκολ του τελικού και η απονομή.



ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (2004-2005 ημιτελικός): Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς

Σε ένα ματς που η ΑΕΚ χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη κι έχει πέντε δοκάρια, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ήταν αυτός που με ένα πανέμορφο σουτ έδωσε νωρίς προβάδισμα στον Ολυμπιακό που πήρε τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ. Στον επαναληπτικό οι «ερυθρόλευκοι» οδηγήθηκαν στην παράταση από το 0-1 του Λυμπερόπουλου, αλλά στο έξτρα 30λεπτο γύρισαν το ματς, επικράτησαν 2-1 και προκρίθηκαν στον τελικό με τον Άρη, όπου θριάμβευσαν.



ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 (1987-88 προημιτελικός) Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες

Ίσως το καλύτερο παιχνίδι του αείμνηστου Αργεντινού άσου με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Η ΑΕΚ έχει αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός με δύο τέρματα του Αργεντινού άσου και ένα του Τάσου Μητρόπουλου που θα δημιουργήσει το 3ο γκολ θα περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού. Ένα ματς για το οποίο έγινε πολλή κουβέντα στο παρασκήνιο. Στο συγκεκριμένο βίντεο υπάρχουν το 1-2 του Μητρόπουλου και το υπέροχο 1-3 από τον τεράστιο Αργεντινό άσο.



ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6-1 (1977-78 ημιτελικός): Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ο Ολυμπιακός έχει προηγηθεί με γκολ του Σπενς στο 13ο λεπτό, όμως η ΑΕΚ ήταν πραγματικά καταιγιστική στη συνέχεια. Το γκολ που σήμανε την αντεπίθεση, αφού ισοφαρίζει δύο λεπτά μετά το γκολ των «ερυθρολεύκων» με ένα υψηλής δυσκολίας και τεχνικής, γκολ, σημειώνεται από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς . Τρία γκολ σημείωσε ο Μαύρος, ένα ο Νικολούδης και ένα ο Τάσος στον θρίαμβο της «Ένωσης» με 6-1.





ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 1-1 (1999-00, προημιτελικός): Βασίλης Λάκης

Ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουν επιτευχθεί στις αναμετρήσεις όχι μόνο των δύο ομάδων, αλλά και γενικά στον θεσμό του Κυπέλλου. Το ρολόι σημαδεύει το 32ο λεπτό και ο Βασίλης Λάκης θα κάνει μια ξέφρενη κούρσα 70-75 μέτρων μέχρι να φτάσει περίπου στο σημείο του πέναλτι για να πλασάρει εύστοχα και να δώσει προβάδισμα στην ΑΕΚ. Ο Αλεξανδρής θα ισοφαρίσει στο 75ο λεπτό, αλλά η «Ένωση» θα πάρει την πρόκριση με 3-0 στον επαναληπτικό.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ 0-1 (1982-83, προημιτελικός): Θωμάς Μαύρος

Η ΑΕΚ έχει επικρατήσει 2-1 στο πρώτο παιχνίδι και στον επαναληπτικό θα καταφέρει να σφραγίσει την πρόκριση της, με ένα ακόμα γκολ του Θωμά Μαύρου στην αντεπίθεση απέναντι στον Ολυμπιακό. Η «Ένωση» έφτασε στον τελικό, τον πρώτο που έγινε στο ΟΑΚΑ εκείνη τη σεζόν, για να επικρατήσει του ΠΑΟΚ 2-0. Το γκολ στο βίντεο από την αθλητική ενημέρωση της ΕΡΤ-2 με παρουσιαστή της ενότητας των σπορ, τον μέγιστο Φαίδωνα Κωνσταντουδάκη.



ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 (2001-02 Τελικός): Ίλια Ίβιτς

Η ΑΕΚ έχει προηγηθεί με τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη, για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός με τον Ζιοβάνι σε έναν αγώνα που επί της ουσίας αποτέλεσε την άτυπη ρεβάνς του 4-3, που χάρισε στον Ολυμπιακό τον τίτλο την ίδια σεζόν. Μια εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Τσιάρτα, ο Ίλια Ίβιτς αφύλακτος στην καρδιά της άμυνας των «ερυθρολεύκων» με κεφαλιά θα γράψει το 2-1 και θα χαρίσει στην ΑΕΚ το Κύπελλο.



ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 (1996-97 Ημιτελικός): Μιχάλης Κασάπης

Πολλοί θυμούνται το γκολ του Ντέμη Νικολαϊδη στον επαναληπτικό με το οποίο η «Ένωση» σφράγισε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το ψηλοκρεμαστό πλασέ με το οποίο η ΑΕΚ έκανε το 2-0 στον πρώτο αγώνα, είχε παίξει καθοριστική συμβολή. Ο Ολυμπιακός μείωσε στο φινάλε του ματς σε 2-1, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» με το γκολ του Νικολαϊδη, στον επαναληπτικό, ντουμπλάρισαν τις νίκες τους.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: