Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Τα... «χρειάστηκε»

Αγχώθηκε, ίδρωσε είδε τον Πανιώνιο να χάνει πέναλτι και να έχει δοκάρι, αλλά τελικά νίκησε. Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Πράνιτς, έκανε σεφτέ για τη νέα χρονιά, παίζοντας καλά για ένα ημίχρονο.

Τα... «χρειάστηκε»
Ζορίστηκε αλλά τελικά νίκησε. Ο Παναθηναϊκός, χάρη σε ένα τέρμα του Πράνιτς, επικράτησε 1-0 και έκανε την πρώτη του νίκη για το 2014, κόντρα στον Πανιώνιο.

Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, με τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, να έχουν δοκάρι με τον Καρέλη (39’) και να χάνουν και άλλες ευκαιρίες. Στον Πανιώνιο ανήκει το δεύτερο μέρος με τους «κυανέρυθρους» να είναι καλύτεροι και να τα βάζουν με την τύχη τους.

Χαμένο πέναλτι από τον Λάζνικ (67’), σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι, εκεί όπου βρήκε η μπάλα και μετά την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου (80’). Στους 33 βαθμούς, η ομάδα του Αναστασίου, δύο πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης που αγωνίζεται την Κυριακή.

Το ματς:


Με διάθεση να επιτεθεί από το πρώτο λεπτό, με τον Νάνο να είναι σε καλή μέρα και να κάνει πολλά ανεβάσματα από τ’ αριστερά, ο Παναθηναϊκός, μπήκε κόντρα στον Πανιώνιο, με σκοπό να «τελειώσει» από νωρίς το παιχνίδι. Ασφυκτικό πρέσινγκ, καταστροφή της όποιας ανάπτυξης από τους «κυανέρυθρους» και γρήγορο γκολ από τον Πράνιτς έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα.

Το 1-0, από την κεφαλιά του Κροάτη, έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στην ομάδα του Αναστασίου, η οποία κυρίως από την αριστερή της πτέρυγα συνέχισε να αναπτύσσεται και να δημιουργεί κινδύνους. Ο Πανιώνιος δεν έβρισκε λύσεις στην μαζική επίθεση του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και στην επίθεση και κατ’ επέκταση να απειλήσει και την εστία του Καπίνο. Το δοκάρι του Καρέλη στο 39’ δεν έφερε το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο Παναθηναϊκός, ανεξήγητα δίνει μέτρα στον Πανιώνιο, τον περιμένει στο δικό του μισό, χωρίς να μπορεί να επιτεθεί, όπως έκανε στο πρώτο μέρος. Μαρινάκης και Νάνο σταματούν να ανεβαίνουν και ο Πανιώνιος αρχίζει να βγαίνει περισσότερο στην επίθεση. Η ομάδα του Παναγόπουλου, έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο το πέναλτι που κέρδισε ο Αραβίδης, εκτέλεσε ο Λάζνικ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και σπαταλώντας παράλληλα την μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν, ο Πανιώνιος έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι το δοκάρι σταμάτησε, αυτή τη φορά, την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Όλα αυτά την στιγμή που ο Αναστασίου φώναζε στους μεσοεπιθετικούς του να κρατήσουν μπάλα και να «φάνε» το χρόνο. Αυτό δεν γινόταν και οι «κυανέρυθροι» ανακτούσαν την κατοχή της μπάλας συνεχώς. Αυτό δεν γινόταν, ωστόσο το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο 2014, φτάνοντας παράλληλα τους 33 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπέιντ (30’ λ.τ. Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας (77’ Ατζαγκούν), Καρέλης (71’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μπαϊράμι.

Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Ανέστης, Ζαχαράκης (46’ Ντούνης), Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος (82’ Γιάννου), Παναγιωτούδης (66’ Λάζνικ), Κούρντι, Παντίδος, Αραβίδης, Κολοβός, Καμπάνταης.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Μπούζας, Πάνος, Κωτσάλας.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης




Πηγή: sport-fm.gr

Εύκολα η Πάρμα, 3-0 τη Λιβόρνο!

Κανένα απολύτως πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Πάρμα στο «Αρμάντο Πίκι» επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση 3-0 της Λιβόρνο.
Ακόμα πιο κοντά στις θέσεις της Ευρώπης έφτασε η Πάρμα η οποία έκανε μεγάλη εμφάνιση στην εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Λιβόρνο επικρατώντας 3-0 βυθίζοντας ακόμα περισσότερο την αντίπαλό της.
Η καλή ημέρα, από την αρχή φάνηκε για τους φιλοξενούμενους καθώς μόλις στο 2’ ο Παλαντίνο άνοιξε το σκορ. Στο 86’ ο Αμάουρι έκανε το 2-0 «καθαρίζοντας» το παιχνίδι για να διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα από τον ίδιο ποδοσφαιριστή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 93’.
ΛΙΒΟΡΝΟ: Μπάρντι, Μπαγιέ (63’ Ντάνκαν), Έμερσον, Ριναούντο, Τσεκερίνι, Πιτσίνι (76’ Εμεγκάρα), Μπενάσι, Λούτσι, Μπιατζιάντι (25’ Σιλιγκάρντι), Γκρέκο, Παουλίνιο.
ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Ρόσι, Μέντες, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Άκουα (76’ Γκαργκάνο), Μαρκιόνι, Παρόλο, Μπιαμπιανί (69’ Σανσόνε), Αμάουρι, Παλαντίνο (83’ Παλέτα).
Πηγή: onsports.gr

Στο… ψάξιμο για την ΑΕΚ!!

Τις επαφές που υπάρχουν με την ΑΕΚ για το θέμα των χορηγιών της «Αγια-Σοφιάς» επιβεβαιώνει η Sport 5, η οποία είχε ενημερώσει τον Δημήτρη Μελισσανίδη πως μέσα στον Γενάρη θα υπάρξουν εξελίξεις.

Στο… ψάξιμο για την ΑΕΚ
Το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών, ακόμη και από το εξωτερικό, έχει προσελκύσει το πρότζεκτ της κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς», αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να βάλουν το όνομά τους στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Το θέμα της ονοματοδοσίας του νέου… σπιτιού της «Ένωσης» έχει αναλάβει προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ενδιαφέρεται να μπουν χορηγοί και για τους υπόλοιπους χώρους, όπως σουίτες, εξέδρες κ.λπ.

Στον «δικέφαλο» βρίσκονται σε επαφή με την εταιρεία Sport 5, η δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα και έχει πετύχει σημαντικές συμφωνία και προσοδοφόρα για ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Τις επαφές των δύο πλευρών επιβεβαίωσε χθες η εταιρεία με δήλωση που έγινε στο σάιτ sportcal.com, το οποίο ασχολείται με θέματα sports μάνατζμεντ:

«Επιβεβαιώνουμε ότι η εταιρεία Sport 5 και η Lagardere Unlimited Stadium Solutions είναι σε επαφές με την ΑΕΚ προκειμένου να υπάρξει συνεργασία σε θέματα που άπτονται του νέου γηπέδου. Ακόμα είμαστε σε αρχικό στάδιο, ωστόσο εξετάζουμε τους τρόπους και τις ευκαιρίες που μπορούν να υπάρξουν σε θέματα χορηγιών».

Μάλιστα, γίνεται αναφορά στις κινήσεις που κάνει η εταιρεία σε Ολλανδία και Γερμανία κι η συνεργασία που αναμένεται να προχωρήσει με αρκετές ομάδες.

Από εκεί και πέρα, νεότερες επαφές ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Sport 5 αναμένεται να υπάρξουν στα μέσα του μήνα ή στις αρχές του επόμενου, με την πιθανότητα οι άνθρωποι της «Ένωσης» να βρεθούν στο εξωτερικό να παραμένει ανοιχτό.

Σύμφωνα με την SportDay, η πρόταση για το όνομα του γηπέδου δεν θα έρθει από αυτήν την εταιρεία μιας κι ο «τίγρης» έχει στα χέρια του άλλες από διάφορες εταιρείες, προτάσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Χα-Βαλένθια!!

Ασόβαρη παρουσιάστηκε για μια ακόμη φορά η Βαλένθια! Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν μέσα στο Βίγκο, αλλά ο Τσαρλς γύρισε μόνος του το παιχνίδι και τους απαγόρευσε έστω και τον πόντο της ισοπαλίας (2-1).

Χα-Βαλένθια!
Διάλειμμα στην κάκιστη πορεία της Βαλένθια αποδείχθηκε η νίκη στο τοπικό ντέρμπι με τη Λεβάντε.

Μετά το θετικό ντεμπούτο του Χουάν Αντόνιο Πίτσι στον πάγκο τους, οι «νυχτερίδες» παρουσιάστηκαν ξανά αναξιόπιστες στο Βίγκο κι επέτρεψαν στη Θέλτα να πετύχει μια μεγάλη ανατροπή.

Παρόλο που προηγήθηκαν λοιπόν με τον Παρέχο (23’), ο Τσαρλς τους τούμπαρε μόνος του το παιχνίδι. Ισοφαρίζοντας αρχικά στο 50’ και γράφοντας στο 78’ το 2-1.

Ένα αποτέλεσμα που δυσκολεύει την προσπάθεια των Λεβαντίνων για μια θέση στην Ευρώπη και γεμίζει βαθμολογικό οξυγόνο τα πνευμόνια των γηπεδούχων, που απομακρύνθηκαν κάπως απ’ την επικίνδυνη ζώνη.


Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 10/1

Γρανάδα-Βαγιαδολίδ 4-0
(12’ Μορίγιο, 22’, 55’ Ρέτσιο, 78’ Ελ Αραμπί)

Σάββατο, 11/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Αλμερία 6-1
(6’ Ρίκο, 11’ Ερέρα, 30’ Λαπόρτ, 52’ Αντούριθ, 68’, 86’ πεν. Ιμπάι - 34’ Μπαρμπόσα)

Θέλτα-Βαλένθια 2-1
(50', 78’ Τσαρλς - 23' Παρέχο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα (21:00)
Έλτσε-Σεβίλλη (23:00)

Κυριακή, 12/1

Χετάφε-Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Μπέτις-Οσασούνα (18:00)
Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00)
Λεβάντε-Μάλαγα (22:00)

Δευτέρα, 13/1

Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Παρασκευή, 17/1

Μάλαγα-Βαλένθια (22:00)

Σάββατο, 18/1

Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο (19:00)
Γρανάδα-Οσασούνα (21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα (23:00)

Κυριακή, 19/1

Χετάφε-Σοσιεδάδ (13:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία (18:00)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 20/1

Αθλ. Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ (23:00) Πηγή: sport-fm.gr

Σαρωτική η Βαλένθια!!

Η Βαλένθια έφτασε τις 13 νίκες συντρίβοντας για τη 15η αγωνιστική την Κανάριας.

Σαρωτική η Βαλένθια
Μόνη «διώκτρια» της αήττητης Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει η Βαλένθια. Για τη 15η αγωνιστική συνέτριψε την Κανάριας με 92-67 και είναι δεύτερη με 13 νίκες.

Ο Ράφα Μαρτίνεθ και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς είχαν από 15 πόντους, ενώ ο Πάου Ρίμπας και ο Λούμπος Μπάρτον πρόσθεσαν από 14. Ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς με 11 πόντους και 7 ριμπάουντ διασώθηκε από τους ηττημένους.

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Σάββατο 11/1

Βαλένθια-Κανάριας 92-67
Καχασόλ-Ομπραντόιρο 20:00

Κυριακή 12/1

Λαγκούν Άρο-Λαμποράλ Κούτσα 13:00
Μπανταλόνα-Μπιλμπάο 13:30
Μπαρτσελόνα-Μούρθια 13:30
Ρεάλ Μαδρίτης-Φουενλαμπράδα 13:30
Γκραν Κανάρια-Μανρέσα 14:00
Ουνικάχα Μάλαγα-Βαγιαδολίδ 19:00
Εστουντιάντες-Σαραγόσα 19:30

Δείτε τη βαθμολογία της ACB Πηγή: sport-fm.gr

Στον Άρη ο Φοιρός!!

Χρέη τεχνικού διευθυντή αναλαμβάνει από το Σάββατο ο Γιώργος Φοιρός, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ και μάλιστα πιάνει άμεσα... δουλειά!

Στον Άρη ο Φοιρός!
Έναν «στρατιώτη» της ομάδας επιστρατεύει ο Άρης για να βοηθήσει όσο μπορεί κι αυτός! Η «κίτρινη» ΠΑΕ ανακοίνωσε πως ο Γιώργος Φοιρός θα είναι στο εξής ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου.

Κι αφού λοιπόν αναφέρεται ένα πλήρες βιογραφικό του με την παρουσία του στους Θεσσαλονικείς, (τόσο ως προπονητές, όσο κι ως παίκτης) στη συνέχεια τονίζεται πως την Δευτέρα θα ταξιδέψει με την αποστολή στην Αθήνα για το κομβικό παιχνίδι με την Καλλονή.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει ότι ο Γιώργος Φοιρός αναλαμβάνει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή. Ο βετεράνος άσος, ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς που έχουν φορέσει τη φανέλα του Αρη, έχει συνδέσει το όνομά του με τον σύλλογο, τον οποίο έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.

Ο Γιώργος Φοιρός αγωνίστηκε στους κίτρινους από το 1971 έως το 1983, συμπληρώνοντας 303 συμμετοχές. Ηταν μέλος της μεγάλης ομάδας του Αρη, που στα τέλη της δεκαετίας του ‘70 διακρίθηκε εντός και εκτός συνόρων και υπήρξε παράλληλα βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας, με την οποία αγωνίστηκε σε 52 ματς και πήρε μέρος στην τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών 1980. Ως προπονητής θήτευσε στον Αρη τις περιόδους 1992-1996, 1997-1998 και 2002-2003.

Ο Γιώργος Φοιρός θα ταξιδέψει με την αποστολή του Αρη στην Αθήνα για τον αγώνα της Δευτέρας με την Καλλονή, στο ΟΑΚΑ».

Δυάδα... φωτιά!!

Ο Ροτζέριο «σέρβιρε» και ο Μάντζιος εκτέλεσε δύο φορές στη Βοιωτία τον Εργοτέλη χαρίζοντας μια υπερπολύτιμη εντός έδρας νίκη στον Λεβαδειακό, 2-0, που έπιασε τους Κρητικούς στους 20 βαθμούς.

Δυάδα... φωτιά!
Επιστροφή στις νίκες, έπειτα από τέσσερις σερί ήττες, για τον Λεβαδειακό που επικράτησε 2-0 εντός έδρας του Εργοτέλη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο έμπειρος επιθετικός μετέτρεψε σε ασίστ τις πάσες του Ροτζέριο στο 26’ και 32ο λεπτό και «άνοιξε» το δρόμο της νίκης στους Βοιωτούς.

Αδικούνται οι φιλοξενούμενοι από το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχαν καλή εικόνα και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Πρζιρόβσκι, που κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα. Χωρίς κανένα πρόβλημα κράτησαν το υπέρ τους σκορ οι Βοιωτοί στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά.

Έτσι, ο Λεβαδειακός έφτασε τους 20 βαθμούς στο πρωτάθλημα και «έπιασε» στην 12η θέση την ομάδα του Γιάννη Πετράκη, που αγνοεί την χαρά της νίκης εδώ και δύο μήνες (3-1 τον Πανθρακικό στις 10/11).

Το ματς:



Πολύ καλό ξεκίνημα στο ματς έκαναν οι παίκτες του Εργοτέλη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ «σφιχτοί» αμυντικά, κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους μεσοεπιθετικούς του Λεβαδειακού και παράλληλα δημιούργησαν «ρήγματα» από τη δεξιά πλευρά της αντίπαλης άμυνας. Όμως, ο Πρζιρόβσκι όσες φορές χρειάστηκε κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του.

Τελικά, σε αντίθεση με την εικόνα του αγώνα στα πρώτα λεπτά, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τέρμα του Βαγγέλη Μάντζιου στο 26ο λεπτό. Πάνω που οι Κρητικοί άρχισαν να συνέρχονται από το γκολ και να πιέζουν και πάλι την άμυνα των Βοιωτών, ήρθε και το δεύτερο τέρμα του έμπειρου επιθετικού, πάλι από ασίστ του Ροτζέριο στο 32΄, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση. Έπειτα και από το δεύτερο τέρμα, ο Λεβαδεικός «πάγωσε» τον ρυθμό στο ματς και κράτησε το υπέρ του σκορ μέχρι το ημίχρονο.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Αν και ο Εργοτέλης, που και με την είσοδο του Χαντί, έγινε πιο επιθετικός, η άμυνα του Λεβαδειακού, που ήθελε να κρατήσει το «μηδέν», δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να δημιουργήσουν εστίες κινδύνου μπροστά από την εστία του Πρζιρόβσκι.

Όσο κυλούσε ο χρόνος και οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν ικανοί να απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη άμυνα, η ομάδα του Καραγεωργίου κέρδιζε χρόνο και έπαιρνε «ανάσες» στην άμυνα με τους Ροτζέριο και Μάντζιο να κρατούν τη μπάλα από τη μέση και μπροστά. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη στάθηκε άτυχη στο φινάλε όταν προσπάθησε να φτάσει στο γκολ, όμως είτε το δοκάρι στη φάση του Ρομάνο (81’) είτε η αστοχία των Χαντί και Αναστασάκου της στέρησαν το τέρμα που θα την έβαζε ξανά στο ματς.


Οι συνθέσεις:



Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου):
Πρζιρόβσκι, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης, Νικολακάκης, Κονέ, Κώτσιος, Ροτζέριο, Μανόλο (10’ Πετράτσι), Μάντζιος (90+2'), Βασιλείου (82’ Καπό)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Σανγκινέτι, Σκέμπης, Γιάντσης

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Καβουσάκης, Πίτσος (46’ Χαντί), Σαρρής, Καρντόζο, Μπουχαλάκης (83’ Κούτρης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Αναστασάκος, Ρομάνο, Διαμαντάκος (73’ Βερπακόφσκις)

Στον πάγκο: Αθανασίου, Κοζορώνης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς

Διαιτητής: Α. Αμπάρκιολης
Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς Πηγή: sport-fm.gr

Ποια μπαλωθιά; «Βόμβα»!!

Με γκολ στο 85’ η Βέροια πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη (1-0), σπάζοντας παράλληλα το φετινό αήττητο του ΟΦΗ μέσα στο «Γεντί Κουλέ» που τέλειωσε το ματς με εννιά παίκτες!

Ποια μπαλωθιά; «Βόμβα»!
Έσπασαν μαζί δύο σερί σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι!

Η Βέροια πήρε τεράστια νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, καθώς με «χρυσό» σκόρερ τον Μπεν επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ, που τέλειωσε το ματς με εννιά παίκτες, λόγω αποβολής του Μπούρμπου (75’) και του Ζόρο (81’).

Πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για τη «βασίλισσα του βορρά» στο πρωτάθλημα και παράλληλα πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Κρητικούς στο «Γεντί Κουλέ»!

Οι θριαμβευτές ανέβηκαν στους 18 βαθμούς κι έβαλανα από κάτω τους –έστω και προσωρινά- τους Λεβαδειακό κι Απόλλωνα Σμύρνης. Έμειναν στους 22 οι νησιώτες.

Το ματς


Μπορεί το γήπεδο να μην ήταν γεμάτο, ωστόσο υπήρχε αρκετός κόσμος για να... σπρώξει τους παίκτες του ΟΦΗ και να πιέσουν απ’ την αρχή για ένα τέρμα. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Περογαμβράκης έκανε το σουτ, αλλά ο Καντιμοίρης ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Σιγά-σιγά οι Κρητικοί έχαναν τον ρυθμό τους, με την Βέροια να ισορροπεί το ματς και παρά το γεγονός πως έδινε χώρο στους αντιπάλους της, παρέμενε εξαιρετική στο τακτικό κομμάτι.

Οι παίκτες του Σα Πίντο είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, η κατοχή ήταν υπέρ τους κατά πολύ, ωστόσο αυτό δεν σήμαινε πως ήταν και επικίνδυνοι. Τα λεπτά περνούσαν, με τους Κρητικούς να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα της «βασίλισσας του βορρά» και είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπήρχαν φάσεις! Κάπως έτσι κι άκρως φυσιολογικά οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει και το θέαμα να είναι μέτριο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΟΦΗ δεν δίστασε να κάνει γρήγορα δύο μαζεμένες αλλαγές. Και φάνηκε πως οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει ένα πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, αποφασισμένοι να παίξουν για τη νίκη. Κι εκεί που οι γηπεδούχοι πίεζαν και προσπαθούσαν για κάτι παραπάνω, η Βέροια ήταν εκείνη που έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να «παγώσει» το «Γεντί Κουλέ»! Και στις δύο περιπτώσεις «δράστης» ήταν ο Μπεν που δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-0 παρέμεινε.

Και απ’ το 75’ και μετά μπήκε... φωτιά! Ο Μπούρμπος άφησε τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες, καθώς μέσα σε διάστημα δύο λεπτών δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και σα να μην έφτανε αυτό, έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ζόρο να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφού αποβλήθηκε δικαίως για μαρκάρισμα στον Μπαργκάν που ετοιμαζόταν να σουτάρει σε προφανή θέση για γκολ. Και τελικά η Βέροια έκανε την... βόμβα της, επωφελούμενη την αριθμητική υπεροχή της. Στο 85’ ο Μπεν βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, πλάσαρε ωραία τον Φερνάντεζ και έγραψε το 1-0 που έμεινε ως το τέλος, χαρίζοντας σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου, Βερόν (79’ Μονιάκης), Ζε Εντουάρντο (54’ Μπανούσης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (54’ Λαμπρόπουλος)

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Ροβίθης, Δαμιανάκης, Κυζιρίδης

Βέροια: Καντιμοίρης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο, Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Μπαργκάν, Σιόντης (62’ Παυλίδης), Γεωργιάδης (90+4’ Βεργώνης)

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Τζημογιάννης, Μάνος, Κοτταρίδης, Σισοκό Πηγή: sport-fm.gr

«Κελάηδησε» ο Μιραλάς!!

Η Νόριτς έχει το παρατσούκλι «καναρίνια», αλλά η Έβερτον… κελάηδησε στο «Γκούντισον Παρκ». Με πρώτη φωνή (και σκόρερ) τον Μιραλάς, η ομάδα του Μαρτίνεθ επικράτησε 2-0 και σκαρφάλωσε στη βαθμολογία!

«Κελάηδησε» ο Μιραλάς! (video)
Θέλει Champions League -για πρώτη φορά στην ιστορία της- και το φωνάζει! Ή μάλλον το… τραγουδάει!

Με αντίπαλο τα «καναρίνια» της Νόριτς, ο Κέβιν Μιραλάς και η παρέα του δεν αποδείχθηκαν βραχνιασμένοι.

Και με τον ίδιο τον Βέλγο να πετυχαίνει το τέταρτο φετινό του γκολ με όμορφη εκτέλεση φάουλ (το άλλο ο Μπάρι), η Έβερτον πήρε τη νίκη 2-0 που τη στέλνει στην τέταρτη θέση της Premier League.

Κατά πόδας, δε, τους ακολούθησε και η Τότεναμ! Παρόλο που τα χρειάστηκαν με τη φιλότιμη Κρίσταλ Πάλας (ο Πάντσιον εκτέλεσε με αδιανόητα άσχημο τρόπο πέναλτι στο 8’), τα «σπιρούνια» βρήκαν τη λύση. Και με σκόρερ τους Έρικσεν και Ντεφόε, έφτασαν στο 2-0 που τους βάζει -έστω και προσωρινά- στην πεντάδα.

Την ίδια ώρα, η ποιοτική Σαουθάμπτον δικαιωνόταν για την υπεροχή της απέναντι στη Γουέστ Μπρομ κι επέστρεφε στις νίκες. Με τον Λαλάνα να εξαργυρώνει μια απ’ τις πολλές ευκαιρίες της και να υπογράφει το 1-0, που τερμάτισε ένα αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών των φιλοξενούμενων.

Κι όλα αυτά ενώ η Γουέστ Χαμ τερμάτιζε με θριαμβευτικό τρόπο το δικό της «άγονο» σερί. Πανηγυρίζοντας… μαγκιόρικη νίκη με 2-0 στην έδρα της Κάρντιφ, παρόλο που έπαιζε με δέκα παίκτες απ’ το 72’ (λόγω αποβολής του Τόμκινς).
Μιλώντας για θριάμβους όμως, τον μεγαλύτερο της ημέρας πέτυχε αναμφίβολα η Σάντερλαντ! Διότι οι «μαύρες γάτες» έκαναν φύλλο και φτερό τη Φούλαμ μέσα στο σπίτι της (4-1) και εγκαταλείποντας τον πάτο της βαθμολογίας, βύθισαν σε μπελάδες την ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη (που δεν αγωνίστηκε).

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής

Σάββατο, 11/1 (17:00)

Χαλ-Τσέλσι 0-2
(56' Αζάρ, 87’ Τόρες)

Έβερτον-Νόριτς 2-0
(23’ Μπάρι, 59’ Μιραλάς)

Κάρντιφ-Γουέστ Χαμ 0-2
(42’ Κόουλ, 90’+3’ Νομπλ)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ 1-0
(66’ Λαλάνα)

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 2-0
(50’ Έρικσεν, 72’ Ντεφόε)

Φούλαμ-Σάντερλαντ 1-4
(52’ Σίντγουελ - 29’, 69’, 85’ Τζόνσον, 41’ Κι)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι (19:30)

Κυριακή, 12/1

Νιουκάστλ-Μάντσεστερ Σίτι (16:05)
Στόουκ-Λίβερπουλ (18:10)

Δευτέρα, 13/1

Άστον Βίλα- Άρσεναλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Σάββατο, 18/1 (17:00)

Σάντερλαντ-Σαουθάμπτον (14:45)
Άρσεναλ-Φούλαμ
Γουέστ Χαμ-Νιουκάστλ
Κρίσταλ Πάλας-Στόουκ
Μάντσεστερ Σίτι-Κάρντιφ
Νόριτς-Χαλ
Λίβερπουλ-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 19/1

Σουόνσι-Τότεναμ (15:30)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 20/1

Γουέστ Μπρομ-Έβερτον (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ σκληρή για να... «γκελάρει»

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε η Παρί το «στραβοπάτημα» της Μονακό. Οι παίκτες του Μπλαν, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, επικράτησαν 2-1 στην έδρα της Αζαξιό και «ξέφυγαν» με +5 από τη 2η θέση.

Πολύ σκληρή για να... «γκελάρει»
Την όρεξη της Μονακό, που στραβοπάτησε χθες, αλλά και της Λιλ, υποδέχεται την Κυριακή τη Ρεμς, έκοψε η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν πέρασε με σκορ 2-1 από την έδρα της Αζαξιό, στο πλαίσιο της 20η αγωνιστικής και αύξησε τη διαφορά της από τη 2η θέση στους 5 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι αν και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα μόλις στο 6ο λεπτό χάρη σε τέρμα του Εντουάρδο δεν κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των Παριζιάνων, που έφτασαν στην ισοφάριση λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (41’) με τον Λαβέτσι να στέλνει τη μπάλα σε κενή εστία έπειτα από ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς.

Στο δεύτερο 45λεπτο η ομάδα του Μπλαν αύξησε την πίεση της και τελικά δικαιώθηκε. Ο Ματουϊντί στο 74’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αζαξιό, που παρά τις χαμένες ευκαιρίες στο φινάλε δεν γλίτωσε την ήττα.

Αναλυτικά η αγωνιστική (20η)
Παρασκευή(10/1)

Μονπελιέ-Μονακό 1-1
(68' Νιάνγκ - 52' Κουρζάβα)

Σάββατο(11/1)

Αζαξιό-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(6' Εντουάρδο - 41' Λαβέτσι, 74' Ματουϊντί)

Μπορντό-Τουλούζ(21:00)
Γκινγκάμπ-Σεντ Ετιέν(21:00)
Λιόν-Σοσό(21:00)
Ρεν-Νις(21:00)
Βελενσιέν-Μπαστιά(21:00)

Κυριακή(12/1)

Ναντ-Λοριάν(15:00)
Εβιάν-Μαρσέιγ(18:00)
Λιλ-Ρεμς(22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (21η)

Παρασκευή (17/1)

Σεντ Ετιέν – Λιλ (21:30)

Σάββατο (18/1)

Μαρσέιγ- Βαλενσιέν (18:00)
Μπαστιά – Μπορντό (21:00)
Λοριάν – Γκινγκάμπ (21:00)
Νις- Αζαξιό (21:00)
Ρεν – Εβιάν (21:00)
Σοσό – Μονπελιέ(21:00)

Κυριακη (19/1)

Ρεμς - Λιόν (15:00)
Τουλούζ – Μονακό (18:00)
Παρί Σ.Ζ. – Ναντ (22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Φεστιβάλ γκολ και… σεντόνι!!

Εδώ «γονάτισε» τη Μπαρτσελόνα, στην Αλμερία θα… κολλούσε; Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν έδειξε κανένα έλεος (6-1) και διατηρήθηκε στην τέταρτη θέση που δίνει εισιτήριο για το Champions League.

Φεστιβάλ γκολ και… σεντόνι
Ήταν το φαβορί και φρόντισε να το αποδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε στην εντυπωσιακή νίκη με σκορ 6-1 επί της Αλμερία για την 19η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν και σταθεροποιήθηκε στην τέταρτη θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, οι Βάσκοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη δύναμη του «Σαν Μαμές», διατηρώντας το αήττητο και φτάνοντας τις οχτώ νίκες σε δέκα παιχνίδια. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι, είδαν να μπαίνει τέλος στο μικρό αήττητο σερί τριών αγωνιστικών και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, γνωρίζοντας τη μεγαλύτερη φετινή τους ήττα.

Με το… καλησπέρα της αναμέτρησης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό». Μόλις στο 6ο λεπτό, ο Αντούριθ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ρίκο με πλασέ στην κίνηση από πλάγια θέση, έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, δημιουργός ήταν ο Σουσαέτα, που έκανε σέντρα από δεξιά και ο Ερέρα με άψογο κοντρόλ και αριστερό σουτ, έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (2-0). Οι Βάσκοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, τριπλασίασαν τα τέρματα τους με κεφαλιά του Λαπόρτ, μετά από κόρνερ του Σουσαέτα. Στο 34’ ήταν η σειρά των παικτών της Αλμερία να πανηγυρίσουν. Ο Βέρθα εκτέλεσε το φάουλ και ο Χέλντερ Μπαρμπόσα με γυριστή κεφαλιά από αρκετά μακρινή απόσταση, μείωσε σε 3-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Στα τελευταία λεπτά, η Μπιλμπάο έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ρίκο και Ιτουράσπε, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε τέταρτο γκολ.

Όμως, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό, η ταξιαρχία του Ερνέστο Βαλβέρδε έφτασε στο τέταρτο γκολ. Ο Ερέρα έκανε σέντρα από δεξιά, ο Μουνιαίν δεν κατάφερε να στείλει στα δίχτυα τη μπάλα, που έφτασε στον Αντούριθ, ο οποίος με κοντινό σουτ έκανε το 4-1. Το… φεστιβάλ γκολ της Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» είχε και συνέχεια. Στο 68ο λεπτό ήταν σειρά να χριστεί σκόρερ ο Ιμπάι, που πέτυχε ίσως το ωραιότερο γκολ της βραδιάς. Ο Ισπανός πήρε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, την «ζύγισε» και με ωραίο φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στο αριστερό «Γ» της εστίας της Αλμερίας, «γράφοντας» με εντυπωσιακό τρόπο το 5-1. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 86’ ο Ιμπάϊ, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Αυτό ήταν με πιο απλό τρόπο και συγκεκριμένα από το σημείο του πέναλτι.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

Παρασκευή 10/1
Γρανάδα-Βαγιαδολίδ 4-0
(12’ Μορίγιο, 22’, 55’ Ρέτσιο, 78’ Ελ Αραμπί)

Σάββατο 11/1
Αθλ. Μπιλμπάο-Αλμερία 6-1
(6’ Ρίκο, 11’ Ερέρα, 30’ Λαπόρτ, 52’ Αντούριθ, 68’, 86’ πεν. Ιμπάι - 34’ Μπαρμπόσα)

Θέλτα-Βαλένθια(19:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα(21:00)
Έλτσε-Σεβίλλη(23:00)

Κυριακή 12/1
Χετάφε-Ράγιο Βαγιεκάνο(13:00)
Μπέτις-Οσασούνα(18:00)
Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης(20:00)
Λεβάντε-Μάλαγα(22:00)

Δευτέρα 13/1
Βιγιαρεάλ-Σοσιεδάδ(23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (20η):

Παρασκευή 17/1
Μάλαγα-Βελένθια(22:00)

Σάββατο 18/1
Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης(17:00)
Έλτσε-Ράγιο Βαγιεκάνο(19:00)
Γρανάδα-Οσασούνα(21:00)
Εσπανιόλ-Θέλτα(23:00)

Κυριακή 19/1
Χετάφε-Σοσιεδάδ(13:00)
Βιγιαρεάλ-Αλμερία(18:00)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα(20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη(22:00)

Δευτέρα 20/1
Αθλ. Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ(23:00)Πηγή: sport-fm.gr

«Κολοσσιαία» νίκη!

Σπουδαίας σημασίας νίκη επί του Άρη στο άδειο «Nick Galis Hall» πήρε ο Κολοσσός με 68-57 για τη 13η αγωνιστική. Σε μπελάδες κινδυνεύουν να μπουν οι απελπιστικά άστοχοι «κίτρινοι» (18/63 σουτ).

«Κολοσσιαία» νίκη
Μια νίκη από αυτές που μπορούν να αποδειχτούν καθοριστικές στην προσπάθειά του για την παραμονή στην Α1 πέτυχε ο Κολοσσός επικρατώντας του κάκιστου Άρη στο άδειο λόγω τιμωρίας «Nick Galis Hall» με 68-57 για τη 13η αγωνιστική της Α1.

Τις πέντε νίκες, όσες και οι «κίτρινοι» που πλέον μπαίνουν σε μπελάδες, έφτασαν οι Ροδίτες πιστοποιώντας τη διαρκή τους άνοδο. Ο Νώντας Παπαντωνίου με 14 και ο Τέιλορ Σμιθ με 13 πόντους ξεχώρισαν από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, για την οποία έκανε ντεμπούτο με 3 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 11 λεπτά ο Μάρκο Τσαρ. Ο Μιχάλης Πελεκάνος με 15 πόντους διασώθηκε από τους «κίτρινους» που είχαν 12/33 δίποντα και 6/30 τρίποντα, ενώ αντιμετώπισε προβλήματα στη θέση «5» με τους τραυματισμούς Χαρίση και Σαρικόπουλου.

Το ματς

Ίσως επηρεασμένος και από την… ηχηρή απουσία του κόσμου, ο Άρης μπήκε… υπνωτισμένος στο ματς και πριν το καταλάβει ο Κολοσσός πέτυχε τους επτά πρώτους πόντους του ματς με πρωταγωνιστή τον Παπαντωνίου. Οι «κίτρινοι» χάρη κυρίως στον Πελεκάνο κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν (13-13), αλλά οι Ροδίτες έκλεισαν το δεκάλεπτο με ένα σερί 9-0, το οποίο διεύρυναν στο 17-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου (13-30). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με δύο τρίποντα του Βεζένκοφ κι ένα του Αθηναίου πλησιάζοντας στους τέσσερις (26-30) και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Κολοσσό μπροστά με πέντε (30-35).

Ένα ξέσπασμα του Γεωργαλλή και καλάθια των Σίμπσον και Σμιθ ανέβασαν τους φιλοξενούμενους ξανά σε διψήφια διαφορά (32-44) στα μέσα της τρίτης περιόδου, με τον Άρη απλώς να μειώνει στους επτά (39-46) έχοντας πολύ άσχημα ποσοστά σε δίποντα, 9/27, και τρίποντα, 4/23. Ο Χαντ ανέλαβε να ξαναβάλει τους «κίτρινους» στο παιχνίδι μειώνοντας στους πέντε (46-51) στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Κολοσσός είχε τις απαντήσεις και με ηγέτη τον Σμιθ διατηρείτο σε απόσταση ασφαλείας (48-60) φτάνοντας τελικά σε μια πολύ σπουδαία νίκη με 68-57.

Δεκάλεπτα: 13-22, 30-35, 39-46, 57-68.

Άρης (Μουρατίδης): Μποχωρίδης 4, Χαντ 7, Πελεκάνος 15, Τσακαλέρης, Ασημακόπουλος 6, Λαρεντζάκης 4, Βεζένκοφ 7, Σαρικόπουλος, Μούρτος 2, Αθηναίου 12.

Κολοσσός (Πρίφτης): Παπαντωνίου 14, Τσαρ 3, Γεωργαλλής 5, Κόμματος 5, Σμιθ 13, Στεφανίδης 8, Σίμπσον 6, Τσάμης 2, Όσμπι 4, Νάτζφεϊ 8.

Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Μπήτης. Πηγή: sport-fm.gr

Υπόθεση… δεκαλέπτου!!

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να «καθαρίσει» ο ΠΑΟΚ το ματς με τον Ίκαρο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε εύκολα στη Χαλκίδα (86-78) της τοπικής ομάδας και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας.

Υπόθεση… δεκαλέπτου
Σε υπόθεση… δεκαλέπτου μετέτρεψε ο ΠΑΟΚ την αναμέτρηση με τον Ίκαρο στη Χαλκίδα στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Με ένα επιμέρους 29-9 στην τρίτη περίοδο, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν εύκολα στην όγδοη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 86-78 των γηπεδούχων. Έτσι, έφτασαν τους 21 βαθμούς και παρέμειναν στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Τσαϊρέλης κορυφαίος για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Άσκα ήταν πρώτος σκόρερ για τον Ίκαρο.

Το ματς



Μαζί βάδιζαν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν ισχνό προβάδισμα (12-10) τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Με μικρό σερί 6-0 ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά (12-16) και παίζοντας με συγκέντρωση (0 λάθη) ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 (19-25). Παράσταση για… έναν ρόλο ήταν η δεύτερη περίοδος. Με πολύ καλή άμυνα που κράτησε στους 9 πόντους τον Ίκαρο, απόλυτη κυριαρχία στα ριμπάουντ (11-3), 5/6 τρίποντα και πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έκανε σχεδόν… ό,τι ήθελε στο παρκέ εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +26 (28-54) στο ημίχρονο!

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ακόμα και στο +28 (30-58), όμως κάπου εκεί χαλάρωσαν, γεγονός που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννης. Με επιμέρους 15-6 έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (45-64). Στο τελευταίο λεπτό ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με μικρό σερί 5-0 διαμόρφωσε το 45-69 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Το +30 (45-75) στο οποίο έφτασε γρήγορα η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου στις αρχές τις τελευταίες περιόδου «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Το μόνο που κατάφερε ο Ίκαρος, σε ένα ματς που είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, ήταν να εκμεταλλευτεί την αναμενόμενη χαλάρωση των αντιπάλων του και να μειώσει στο τελικό αξιοπρεπές 78-86 με επιμέρους 33-17!

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 28-54, 45-69, 78-86

Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Στρναντ 3 (1), Γκόβενς 9 (2), Άσκα 20 ( 6 ριμπάουντ), Μανωλόπουλος 10 (2), Σάτον 9 ( 6 ριμπάουντ), Γκαγκαλούδης 16 (7 ασίστ), Βουγιούκας, Μάσιτς 6 (1), Ρίτσαρντς 5 (1)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 9 (7 ριμπάουντ), Κούπερ 8 (8 ασίστ), Χαραλαμπίδης 10, Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 21, Δέδας 13 (3), Μαργαρίτης 2, Καλλές, Μπόγρης 9 (7 ριμπάουντ), Κασελάκης 13 (3), ΛιάπηςΠηγή: sport-fm.gr

Τσέλσι… να μην τη ματιάσεις!!

«Αφρενάριστη» συνεχίζει στην Premier League η Τσέλσι! Η ομάδα του Μουρίνιο πέρασε απ’ την έδρα της Χαλ (2-0) και με την τέταρτη σερί νίκη της, θα περιμένει… στην κορυφή «γκέλες» των ανταγωνιστών της.

Τσέλσι… να μην τη ματιάσεις!
Δεν εντυπωσιάζει. Δεν παίζει μπαλάρα. Έχει αρχίσει να κάνει όμως ό,τι και κάθε ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο: Να νικά!

Παρόλο που τα βρήκε σκούρα απ’ τη μαχητική Χαλ, η Τσέλσι συνέχισε το σερί της, επικρατώντας τελικά 2-0.

Αρκούσε ένα γκολ αλά Μέσι του Αζάρ στο 56’ για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Κι άλλο ένα αλά Τόρες του… Τόρες στο 87’ για να κλειδώσει οριστικά το τρίποντο. Αυτό που έστειλε τους «μπλε» στην κορυφή της βαθμολογίας και τους έδωσε βάσιμες ελπίδες να μείνουν εκεί και μετά την Κυριακή.

Διότι τότε η Μάντσεστερ Σίτι θα πάει στη δύσκολη έδρα της Νιούκαστλ και την επόμενη η Άρσεναλ θα δοκιμαστεί σ’ αυτή της Άστον Βίλα. Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες είχαμε 2/3 επιλογές χάνοντας μόνο την Οσέρ που έμεινε στο 1-1 χάνοντας ευκαιρίες να πάρει την νίκη. Στο σημερινό κουπόνι έχουμε αρκετά ματς με αυτό που ξεχωρίζει να είναι Ατλέτικο Μάδριτης-Μπαρτσελόνα, όπου δεν βλέπω να χάνουν σήμερα οι «ροχιμπλάνκος». Λογικό εύρος 2-3 γκολ στο ματς Παναθηναϊκός-Πανιώνιος, όβερ στο Λυών-Σοσό και τέλος στην Πορτογαλία θα ρισκάρω με το διπλό της Σπόρτινγκ στην Εστορίλ.

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  2-3 GOAL (1.95)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ    (1.70)
ΛΥΩΝ-ΣΟΣΟ  OVER(2.5)  (1,70)
ΕΣΤΟΡΙΛ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.  2(2.15)

Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Catrinel  Menghia)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!  

Oι μάχες της Ατλέτικο με τη Μπαρτσελόνα που καθήλωσαν!!

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δίνουν μάχη... τίτλου στο Βιθέντε Καλδερόν. Θυμηθείτε τις αναμετρήσεις τους που ξεχωρίζουν!.. Οι υψηλές πτήσεις των Ροχιμπλάνκος συνεχίζονται και η μεγαλύτερη πρόκληση βρίσκεται μπροστά τους! Το προβάδισμα των τριών βαθμών που θα πάρουν σε περίπτωση που νικήσουν τη Μπαρτσελόνα, με την οποία είναι ισόβαθμοι, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ψυχολογία που θα αποκτήσουν αν καταφέρουν να υποτάξουν το συγκρότημα του Μαρτίνο. Η επίσημη ιστοσελίδα της Μπάρτσα συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες μάχες των δύο ομάδων τα τελευταία 20 χρόνια και το gazzetta.gr τις παρουσιάζει, με ένα βίντεο για κάθε αγώνα! Μπορείτε να δείτε τα στιγμιότυπα στο τέλος του κειμένου!
Σούστερ, Φούτρε και νοκ-άουτ ο Κούμαν!
Η Dream Team του Γιόχαν Κρόιφ βρισκόταν στο δρόμο για το πρώτo της Πρωτάθλημα. Οι Μπλαουγράνα είχαν στεφθεί ξανά campeones το 1984-85, με τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» να είναι εκείνος που τους οδήγησε στους συνεχόμενους τιτλους στις αρχές των 90ς. Η Ατλέτικο αποτελούσε τον βασικό αντίπαλό της για τον τίτλο τη σεζόν 1990-91 και στη μεταξύ τους διαμάχη στη Μαδρίτη, επικράτησε με 2-1! Ο Σούστερ και ο Φούτρε έπαιζαν για πρώτη χρονιά μαζί και μάλιστα σημείωσαν και τα δύο γκολ της ομάδας τους. Για τη Μπάρτσα σκόραρε ο Στόικοφ, ωστόσο τον αγώνα σημάδεψε ο τραυματισμός του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος έπαθε ρήξη χιαστού! Η απώλειά του, «πόνεσε» περισσότερο από την ήττα...
Η τρελή ανατροπή
Την περίοδο 1993-94, ο Ρομάριο με ένα προσωπικό σόου έδειχνε να καθαρίζει την αναμέτρηση για τη Μπαρτσελόνα, σημειώνοντας χατ-τρικ στο 34! Παρά το 0-3, όμως, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν το έβαλε κάτω. Με ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο κατάφερε τη σπουδαία ανατροπή και κέρδισε με 4-3!
Το σόου του Ρονάλντο
Ένας άλλος Βραζιλιάνος, ο μεγάλος Ρονάλντο, στην μοναδική του σεζόν με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στο Βιθέντε Καλδερόν και να χαρίσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του τη σεζόν 1996/97. Το «φαινόμενο» σημείωσε χατ-τρικ και εκείνη τη χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 34 τέρματα!
Η «μαγεία» του Ριβάλντο
Συνέχεια στη... βραζιλιάνικη παράδοση στα ματς της Ατλέτικο με τη Μπαρτσελόνα! Τη σεζόν 1997-98, οι Καταλανοί αντιμετώπισαν τους Μαδριλένους με δύο μόνο αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη της σεζόν και είχαν ήδη εξασφαλίσει τον τίτλο. Έτσι, οι ροχιμπλάνκος βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν εκδίκηση και επικράτησαν με 5-2. Την παράσταση όμως έκλεψε το απίστευτο τέρμα του Ριβάλντο, ο οποίος αιφνιδίασε τον Μολίνα από το κέντρο του γηπέδου!
Η μεγαλύτερη νίκη
Το άστρο του Μέσι να έχει αρχίσει να λάμπει ήδη από την προηγούμενη χρονιά και μέσα στο Βιθέντε Καλδερόν την περίοδο 2006-07, ο Αργεντινός σημείωσε δύο τέρματα, οδηγώντας την ομάδα του στην πιο ευρεία νίκη επί της Ατλέτικο. Οι Μπλαουγράνα προέρχονταν από ήττα από τη Μπέτις και ήθελαν πάση θυσία νίκη για να «πιάσουν» τη Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο τελικό 0-6, εκτός του Μέσι σκόραραν οι Ζαμπρότα, Ετό, Ροναλντίνιο και Ινιέστα. Ο τίτλος, πάντως, πήγε στη «Βασίλισσα», με τη Μπάρτσα να τον χάνει στην ισοβαθμία!
Το εκπληκτικό φινάλε του Ροναλντίνιο
Ο «Ρόνι» έμελλε να πετύχει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Μπάρτσα στο γήπεδο της Ατλέτικο! Οι Καταλανοί έχασαν με 4-2 την περίοδο 2007-08, αλλά το γκολ του Βραζιλιάνο έκλεψε τις εντυπώσεις και έδωσε προσωρινό προβάδισμα στην ομάδα του. Σέντρα από τα δεξιά και ανάποδο ψαλίδι για το 0-1. Αγουέρο (2), Μάξι Ροντρίγκες και Φορλάν έστειλαν την αναμέτρηση στο 4-1 για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 73'΄ο Ετό.
Όταν πάγωσε το χαμόγελο
Τη σεζόν 2010/11, η Μπαρτσελόνα έσπασε το αρνητικό σερί των τριών συνεχόμενων ηττών νικώντας 2-1 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Ο τραυματισμός του Λιονέλ Μέσι όμως από τον Τόμας Ουιφαλούσι ήταν η εικόνα που έμεινε στους περισσότερους. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ο Τσέχος αμυντικός «ξάπλωσε» τον Αργεντινό, ο οποίος αποχώρησε με φρικτούς πόντους, πάνω σε φορείο και με τον αστράγαλό του φανερά πρησμένος. Παρότι τελικά δεν έσπασε κάποιο κόκκαλο, η εικόνα του τραυματισμού έκανε το γύρο του κόσμου και ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις.
Το πασίγιο στους Πρωταθλητές!
Στο ματς της προηγούμενης χρονιάς, η Μπαρτσελόνα είχε ήδη κατακτήσει τον τίτλο πριν αγωνιστεί στο Βιθέντε Καλδερόν. Αυτό, όμως, δεν της αρκούσε. Έτσι, ο Τίτο Βιλανόβα, παρά τις απουσίες, παρέταξε την καλύτερη δυνατή 11άδα του και παρότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Φαλκάο, η ανατροπή ήρθε με γκολ του Αλέξις Σάντσες και αυτογκόλ του Γκάμπι. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, οι ροχιμπλάνκος έκαναν το καθιερωμένο πασίγιο στους πρωταθλητές, σχηματίζοντας την αψίδα και χειροκροτώντας ιπποτικά την αντίπαλο για την κατάκτηση του τίτλου!

Πηγή:  gazzetta.gr

Ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής;

«Σκυλίσια Μέρα» με τον κορυφαίο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή του 20ου. Ποιος είναι και πότε αναδείχθηκε; Βρισκόμαστε στο 1999 και στις 11 Ιανουαρίου. Είναι η μέρα που θα ανακηρυχθεί ο κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής του αιώνα και η αγωνία είναι στο κατακόρυφο.
Στην Ευρώπη, άλλωστε, οι σούπερ παίκτες που πέρασαν από το… 1900 μέχρι και το τέλος της… χιλιετίας δεν ήταν ένας και δυο.
Με τον Πελέ και τον Μαραντόνα εκτός παιχνιδιού, η επικράτηση ήταν εύκολη για τον μεγάλο Ολλανδό Γιόχαν Κρόιφ, που κέρδισε όλους τους «ανταγωνιστές» του. Ο Κρόιφ αναδείχθηκε Νο1 Ευρωπαίος του 20ου αιώνα στην ψηφοφορία των δημοσιογράφων του International Federation of Football History and Statistics.
Δεύτερος; Ο Κάιζερ του γερμανικού ποδοσφαίρου, ο Φρανς Μπεκενμπάουερ. Και τρίτος ο τεράστιος Αλφρέντο ντι Στέφανο.

Πηγή: sportdog.gr

Πώς αλλάζουν οι καιροί...!!

Οι Κλίπερς συνέτριψαν 123-87 τους Λέικερς δείχνοντας πως είναι το αφεντικό του LA. Στις δύο παρατάσεις οι Νετς επικράτησαν του Μαϊάμι. Νίκη Γκρίζλις με καλό Κουφό, σε κακή βραδιά ο Αντετοκούνμπο.

Πώς αλλάζουν οι καιροί...
Κουμάντο στο Λος Άντζελες κάνουν οι Κλίπερς κι αυτό επιβεβαιώθηκε απόλυτα μετά το θρίαμβο με 123-87 επί των Λέικερς. Ο Μπλέικ Γκρίφιν με 33 πόντους και 12 ριμπάουντ οδήγησε την ομάδα του στη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη επί των συμπολιτών (+36) καταρρίπτοντας το +31 από τις 19/2/1992. Οι «λιμνάνθρωποι» μετρούν πλέον 10 ήττες στα τελευταία 11 ματς και συνολικά 23 σε 37 αγώνες φέτος. Ο φερόμενος ως στόχος του Ολυμπιακού, Ντάριους Μόρις, έπαιξε 12:23 με τους νικητές έχοντας 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Το Μαϊάμι μετά την ήττα από τους Νικς, έχασε στο γειτονικό Μπρούκλιν από τους Νετς με 104-95 μετά από δύο παρατάσεις. Ο Τζο Τζόνσον είχε 32 πόντους για τους γηπεδούχους, που έφτασαν τις πέντε σερί νίκες, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 36 για τους πρωταθλητές (που έπαιξαν χωρίς Ουέιντ, Τσάλμερς, Μπατιέ και Χάσλεμ), αλλά αποβλήθηκε με έκτο φάουλ στα 36’’ πριν το τέλος της πρώτης παράτασης.

Οι Γκρίζλις επικράτησαν 104-99 των Σανς με θετική παρουσία από τον Κώστα Κουφό, ο οποίος σε 14:55 είχε 8 πόντους (4/7 δίποντα), 5 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ ο Νικ Καλάθης σε 9:01 είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο, 0/2 βολές), 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ.

Οι Μπουλς πέρασαν με 81-72 από το Μιλγουόκι με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι σε κακή βραδιά. Ο 19χρονος φόργουορντ άρχισε στην πεντάδα, αλλά σε 11:42 έμεινε άποντος (0/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και είχε 3 λάθη, μαζί με 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Ένα σουτ του Στίβεν Κάρι 2,1’’πριν το τέλος χάρισε στους Ουόριορς τη νίκη επί των Σέλτικς με 99-97, την ώρα που οι Μάβερικς με 24 πόντους του Ντιρκ Νοβίτσκι πέρασαν με 107-90 από τη Νέα Ορλεάνη.

Με 20 πόντους του Ντέιβιντ Γουέστ οι Πέισερς συνέτριψαν 93-66 τους Ουίζαρντς κι έφτασαν τις 29 νίκες σε 36 ματς, ενώ οι Χοκς μετά την ομάδα της Ιντιανάπολις κέρδισαν στην Ατλάντα και τους Ρόκετς, με 83-80.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 93-66 Γουέστ 20, Γουότσον 16, Χίμπερτ 12, Στίβενσον 11 (10 ριμπ.), Σκόλα 10, Τζορτζ 8 (14 ριμπ.)-Μπιλ 17, Γουόλ 13, Νενέ 12.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 104-114 Γιανγκ 22, Κάρτερ-Ουίλιαμς 21, Τέρνερ 19, Χόους 16 (10 ριμπ.), Άντερσον 10-Σμιθ 22 (13 ριμπ.), Τζένινγκς 19, Σίνγκλερ 16, Μπάινουμ 16, Μονρό 15 (10 ριμπ.), Κάλντγουελ-Πόουπ 12, Ντράμοντ 11 (12 ριμπ.).

Ατλάντα Χοκς-Χιούστον Ρόκετς 83-80 Μίλσαπ 20, Κόρβερ 20, Σκοτ 14-Χάρντεν 25, Χάουαρντ 15 (11 ριμπ.), Μπρουκς 13, Λιν 11.

Μέμφις Γκρίζλις-Φίνιξ Σανς 104-99 Κόνλεϊ 31, Ράντολφ 20 (13 ριμπ.), Μίλερ 11, Ντέιβις 10 (17 ριμπ.)-Ντράγκιτς 21, Μαρκίφ Μόρις 17, Γκριν 12, Τάκερ 11, Φράι 10, Πλάμλι 8 (11 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 119-92 Πέκοβιτς 26, Λοβ 19 (14 ριμπ.), Μάρτιν 19, Σβεντ 11-Τόλιβερ 21, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 16, Γουόκερ 15, Χέντερσον 12.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Ντάλας Μάβερικς 90-107 Γκόρντον 27, Ντέιβις 21 (13 ριμπ.), Ρίβερς 12-Νοβίτσκι 24, Έλις 23, Κάρτερ 14, Κράουντερ 12, Καλντερόν 11.

Μπρούκλιν Νετς-Μαϊάμι Χιτ 104-95 (κ.α. 89-89, α’ πρτ. 93-93) Τζόνσον 32, Πιρς 23, Λίβινγκστον 19 (11 ριμπ.), Γκαρνέτ 12 (10 ριμπ.)-Τζέιμς 36, Κόουλ 18, Λιούις 12, Μπος 10 (10 ριμπ.).

Μιλγουόκι Μπακς-Σικάγο Μπουλς 72-81 Μέιο 16, Ιλιασόβα 14, Ρίντναουρ 14, Νάιτ 12, Ραντούλιτσα 10-Μπούζερ 19 (13 ριμπ.), Ντανλίβι 18, Γκίμπσον 12, Μπάτλερ 10, Νοά 8 (10 ριμπ.).

Γιούτα Τζαζ-Κλίβελαντ Καβαλίερς 102-113 Τζέφερσον 18, Μπερκ 17, Μπερκς 16, Καντέρ 15 (10 ριμπ.), Φέιβορς 10-Ίρβινγκ 25, Τόμπσον 18 (13 ριμπ.), Μάιλς 17, Γουέιτερς 17, Τζακ 12, Ντενγκ 10, Ζέλερ 10, Βαρεζάο 2 (14 ριμπ.).

Σακραμέντο Κινγκς-Ορλάντο Μάτζικ 103-83 Κάζινς 24 (14 ριμπ.), Γκέι 22 (10 ριμπ.), Τόμπσον 14, Ουίλιαμς 14, Φριντέτ 11-Χάρις 16, Αφλάλο 15, Ολαντίπο 13, Ντέιβις 12 (12 ριμπ.), Χάρκλες 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μπόστον Σέλτικς 99-97 Ιγκουοντάλα 22, Τόμπσον 17, Κάρι 19, Λι 16, Σπέιτς 13, Μπόγκουτ 4 (13 ριμπ.)-Γκριν 24 (11 ριμπ.), Σάλιντζερ 21 (11 ριμπ.), Χάμφρις 16 (14 ριμπ.), Κρόφορντ 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Λος Άντζελες Λέικερς 123-87 Γκρίφιν 33 (12 ριμπ.), Κόλισον 20, Ρέντικ 19, Τζόρνταν 13 (10 ριμπ., 7 τάπες), Κρόφορντ 11-Μάρσαλ 16 (10 ασίστ), Σάκρε 14, Τζόνσον 14, Μικς 11, Γιανγκ 11, Γκασόλ 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Μοναχικό φινάλε!!

Η αυλαία για τον πρώτο γύρο της Α1 πέφτει με τρία παιχνίδια να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και το Πανιώνιος-Ολυμπιακός να δεσπόζει στο πρόγραμμα.

Μοναχικό φινάλε
Ιδιαίτερη είναι η 13η αγωνιστική της Α1. Όχι μόνο γιατί με αυτή ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της κανονικής περιόδου, αλλά και γιατί τρία παιχνίδια, το Άρης-Κολοσσός, το Ηλυσιακός-Ρέθυμνο και το Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών, θα διεξαχθούν μπροστά σε άδειες κερκίδες λόγω τιμωριών των γηπεδούχων.

Στο πρόγραμμα δεσπόζει το μεγάλο ματς του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από έξι σερί νίκες στην Α1 και αν πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα παραμένουν μπροστά από τους Πειραιώτες, που θα είναι τρίτοι. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, ενισχυμένοι με Κόλινς και Μουν αντί των τραυματιών Λο και Πέτγουεϊ, καλούνται να αντιδράσουν μετά τη συντριβή στο Μιλάνο (81-51) πριν από τα δύσκολα ματς με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Σύμμαχος των Πειραιωτών είναι η παράδοση, καθώς μετρούν δέκα σερί νίκες επί των αντιπάλων τους και δεν έχουν χάσει από το Δεκέμβριο του 2009.

Ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα υποδέχεται χωρίς κόσμο τον Απόλλωνα Πατρών στον απόηχο της νέας μεγάλης νίκης επί της Λαμποράλ Κούτσα. Οι Αχαιοί, που μετρούν τέσσερις σερί ήττες, θα έχουν νέο πρόσωπο τον Αμερικανό Ρόναλντ Ρος που αντικαθιστά τον Πολ Χιλ. Οι «πράσινοι» μετρούν 14 σερί νίκες επί του συγκεκριμένου αντιπάλου κι έχουν χάσει μόλις δύο φορές σε 24 ματς.

Ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Χαλκίδα απέναντι στον Ίκαρο με διαθέσιμο τον Πέιν αλλά πρόβλημα τον Τσόχλα. Οι γηπεδούχοι, χωρίς προβλήματα πλην του Παπανικολόπουλου αλλά με μόλις μια νίκη στα τελευταία έξι παιχνίδια, δεν έχουν πολλά περιθώρια.

Ο Άρης υποδέχεται στο άδειο «Nick Galis Hall» τον Κολοσσό περιμένοντας ακόμη την πρόσληψη μόνιμου προπονητή (ο Παρασκευάς Μουρατίδης έχει την ευθύνη της ομάδας) και χωρίς τους τραυματίες Χαρίση και Γκίκα. Οι Ροδίτες μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ικάρου ενισχύθηκαν με τον Κροάτη διεθνή γκαρντ Μάρκο Τσαρ.

Επαρχιακό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες με εξαιρετικές επιδόσεις κυρίως στην έδρα τους διεξάγεται στη Δράμα μεταξύ ΚΑΟΔ, που έχει ανέβει πέμπτος στη βαθμολογία, και Τρικάλων, που ψάχνουν το πρώτο τους διπλό μετά από πέντε ανεπιτυχείς προσπάθειες.

Η ανεβασμένη Νέα Κηφισιά, που μετά από τρεις σερί ήττες πάλεψε στα ίσα απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, υποδέχεται στο Ζηρίνειο τον Πανελευσινιακό.

Τέλος, ο Ηλυσιακός χωρίς φιλάθλους μετά την ποινή που του επιβλήθηκε επειδή δεν πλήρωσε τους διαιτητές και κόντρα στα πολλά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Ρέθυμνο, που ενισχύθηκε με τον σέντερ Καλίστους Εζιούκου αντί του Κουάμε Αλεξάντερ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/1
15.30 Ίκαρος Χαλκίδας-ΠΑΟΚ (Novasports 3)
16.00 Άρης-Κολοσσός Ρόδου
18.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Πανελευσινιακός
18.00 ΚΑΟΔ-Τρίκαλα

Κυριακή 12/1
16.00 Ηλυσιακός-Ρέθυμνο
17.00 Πανιώνιος-Ολυμπιακός (Novasports 3)

Δευτέρα 13/1
19:15 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών (Δημόσια Τηλεόραση)

Η επόμενη αγωνιστική (14η)

Σάββατο 18/1
16.00 Ηλυσιακός-Απόλλων Πατρών
16.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-Τρίκαλα (Novasports 3)
18.00 Άρης-ΚΑΟΔ

Κυριακή 19/1
16.00 Πανιώνιος-Πανελευσινιακός
16.00 Κολοσσός Ρόδου-ΠΑΟΚ (Novasports 7)
16.00 Ίκαρος Χαλκίδας-Ρέθυμνο

Δευτέρα 20/1
19:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (Δημόσια Τηλεόραση) Πηγή: sport-fm.gr

Λαμπρόπουλος: «Να δείξουμε ποιοι είμαστε»

Ως μία καλή ευκαιρία να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι χαρακτήρισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος την αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής στην οποία ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (12/1).

Λαμπρόπουλος: «Να δείξουμε ποιοι είμαστε»
Να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τον Αιγινιακό (1-0) στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας θέλουν στον Πανιώνιο, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ο στόπερ της ομάδας της Νέας Σμύρνης τόνισε πως ο αγώνας κόντρα στον Παναθηναϊκό – στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας- είναι μία ευκαιρία να δείξουν ποιοι πραγματικά είναι.

Ακόμη, ο Λαμπρόπουλος χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι κόντρα στους «πράσινους», ωστόσο επισήμανε πως από τους ίδιους εξαρτάται το πώς θα εξελιχθεί το ματς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την ήττα απ' τον Αιγινιακό: «Μέσα στη χρονιά χρειάζεται να υπάρξουν τέτοια ματς για να μπορέσει να ξυπνήσει η ομάδα. Δεν έχουμε μπει καλά αγωνιστικά στο νέο έτος και ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε ποιοι είμαστε. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να κερδίζουμε. Ο τρόπος που χάσαμε ήταν σκληρός και πλέον υπάρχει ανασύνταξη και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».

Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό: «Είναι πολύ πιο δύσκολο τώρα το ματς. Είχαμε κάνει ένα απ' τα καλύτερά μας παιχνίδια και μακάρι να επαναληφθεί για να χαρούμε και να ανέβουμε βαθμολογικά. Ξέρουμε τι θα συναντήσουμε και από εμάς κρίνεται πως θα πάει το παιχνίδι. Εάν είμαστε αυτοί που πρέπει θα πάρουμε αποτέλεσμα».

Για το ποιο θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης: «Εάν παρουσιαστούμε εμείς καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι και εάν είμαστε αυτοί που πρέπει μπορούμε να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος ανέφερε: «Μετά το παιχνίδι με τον Αιγινιακό είπα ότι αλλάζουμε νοοτροπία αλλά εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ήττα. Ήμουν ο πρώτος που στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι έφυγε ο Κύριος Παναγόπουλος, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του και ελπίζω να σταματήσει αυτή η παραφιλολογία και να δυναμιτίζεται το κλίμα».

Μπρεσάν ο αντι-Ντε Βινσέντι!

Την περίπτωση του Ρενάν Μπρεσάν για την αντικατάσταση του Τόμας Ντε Βινσέντι φέρονται να εξετάζουν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μπρεσάν ο αντι-Ντε Βινσέντι
Τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει το κενό που δημιούργησε με την αποχώρησή του ο Τόμας Ντε Βινσέντι ψάχνουν στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal News» οι Ηπειρώτες φέρονται να έχουν καταλήξει στον Ρενάν Μπρεσάν, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε αφήσει καλές εντυπώσεις την περίοδο που είχε αγωνιστεί με τους Λευκορώσους στο Champions League, έχοντας συνολικά 12 συμμετοχές και 4 γκολ.

Τον Ιανουάριο πουλήθηκε έναντι 3,5 εκατ. ευρώ στην Αλάνια Βλαντικαφκάζ, στην οποία είχε 19 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Τώρα είναι ελεύθερος και η περίπτωσή του φαίνεται πως εξετάζεται προσεκτικά από τον Σάκη Τσιώλη, αφού φαίνεται πως ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά με εκείνα του Αργεντινού άσου. Πηγή: sport-fm.gr

«Όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη»

«Όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη»Θετικός από την πρώτη στιγμή που έμαθε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για να τον αποκτήσει ήταν ο Μλάντεν Πέτριτς.

Αυτό τονίζει ο Κροάτης επιθετικός του τριφυλλιού σε δηλώσεις του στο match program του αγώνα με τον Πανιώνιο και εξηγεί…

«Όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Οι συμμετοχές και οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον έχουν κάνει διάσημο σαν Σύλλογο», ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί υποβάθμιση την… μετακόμισή του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μλάντεν Πέτριτς στο match program της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο:

-για τους στόχους του ως ποδοσφαιριστής:
«Και μόνο να παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο ήταν πάντοτε για μένα αρκετό κίνητρο. Από παιδί ονειρευόμουν να κάνω καριέρα σαν ποδοσφαιριστής και πιστεύω ότι όταν κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς είσαι τυχερός και ευτυχής. Εκτιμώ πως δεν υπάρχει καλύτερο επάγγελμα! Από εκεί και πέρα επιμέρους στόχοι όπως οι επιτυχίες με την Εθνική ομάδα ή η επίτευξη των στόχων με την εκάστοτε ομάδα μου αποτελούν επιπλέον κίνητρα για να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό».

Αυτή τη στιγμή πως θα προσδιόριζες τους στόχους σου;
«Θέλω να έχω ένα επιτυχημένο υπόλοιπο Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Στόχος μας είναι να είμαστε στα play offs και αν το καταφέρουμε αυτό μετά είναι όλα ανοικτά για να διεκδικήσουμε κάτι περισσότερο. Ασφαλώς είναι μέσα στους στόχους μου και η συμμετοχή με την Εθνική ομάδα της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερος στόχος από το να παίξεις σε ένα Μουντιάλ στη Βραζιλία είναι κάτι ξεχωριστό. Έτσι όπως προέκυψε μάλιστα και η κλήρωση η Κροατία παίζει το εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Βραζιλία. Πιστεύω πως το μόνο πιο σπουδαίο παιχνίδι που μπορεί να παίξει κανείς μετά από αυτό είναι ο τελικός του Μουντιάλ»!

Ενας ποδοσφαιριστής με καριέρα στη Γερμανία και την Αγγλία μπορεί να βλέπει ως υποβάθμιση τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Δεν θα το έλεγα. Πρόκειται για ένα διαφορετικό πρωτάθλημα με το δικό του χαρακτήρα. Ασφαλώς το επίπεδο της Μπουντεσλίγκα είναι πολύ υψηλό, αλλά η μεγάλη διαφορά πιστεύω είναι στο πόσες ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικές σε υψηλό επίπεδο. Εδώ για παράδειγμα οι καλές ομάδες μπορεί να είναι 2-3, ενώ στη Γερμανία είναι πολύ περισσότερες. Από αυτή τη σκοπιά μάλιστα πιστεύω πως η Μπουντεσλίγκα έχει ξεπεράσει πλέον και την Ιταλία και την Ισπανία τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγα ότι γύρω στις έξι ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος θα μπορούσαν να σταθούν στο Champions League και αυτό κάνει οπωσδήποτε τη διαφορά».

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν ενημερώθηκες για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού;
«Είχα θετική αίσθηση για την προοπτική του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή. Πρώτ' απ' όλα, ήξερα την ομάδα. Όλοι ξέρουν τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Οι συμμετοχές και οι επιτυχίες του Παναθηναϊκού στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις τον έχουν κάνει διάσημο σαν Σύλλογο. Έχουν περάσει και πολλοί Κροάτες από εδώ στο παρελθόν, οπότε δεν ήταν κάτι που με ξένισε. Από την αρχή η ιδέα να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό με έκανε να αισθανθώ οικεία».

Μια και ανέφερες τους Κροάτες που έχουν αγωνιστεί με την ομάδα, ποιο πιστεύεις ότι είναι το «μυστικό» της πιο εύκολης προσαρμογής των συμπατριωτών σου εδώ;
«Πιστεύω πως ο λόγος είναι ότι μοιάζουμε και σαν νοοτροπία αλλά και σαν περιβάλλον. Αυτό θεωρώ πως είναι ιδιαίτερα θετικό γιατί πιστεύω πως θα με βοηθήσει κι εμένα να προσαρμοστώ ακόμα πιο γρήγορα. Ήδη, στις λίγες μέρες που βρίσκομαι στην Αθήνα βρίσκω ομοιότητες με το Σπλιτ».

Τι θα έκανες διαφορετικά στην καριέρα σου αν είχες την ευκαιρία;
«Δεν είμαι από τους τύπους που στέκονται σε επιλογές του παρελθόντος περισσότερο από όσο πρέπει για να μάθεις και να βελτιωθείς. Είμαι σε γενικές γραμμές χαρούμενος με τις επιλογές που έχω κάνει στην καριέρα μου μέχρι τώρα. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, αλλά πιστεύω πως στις κρίσιμες στιγμές πήρα τις σωστές αποφάσεις. Και τα λάθη ωστόσο χρησιμεύουν σαν οδηγός για τη συνέχεια, έτσι προτιμώ να το βλέπω».

«Βαριά κάκωση ο Σιόβας»

Η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού για τον τραυματισμό του Δημήτρη Σιόβα είναι βαριά κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική.

«Βαριά κάκωση ο Σιόβας»
(Photo: olympiacos.org)
Βαριά κάκωση είναι η πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Ολυμπιακού για τον τραυματισμό του Δημήτρη Σιόβα βάσει σχετικής ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Σε αυτή όμως επισημαίνεται ότι η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ώρες όταν και θα μπορέσει να υπάρξει η ακριβής διάγνωση του προβλήματος στο δεξί πόδι του διεθνούς αμυντικού.

«Κατά τη σημερινή προπόνηση (Σάββατο), ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Δημήτρης Σιόβας, υπέστη βαριά κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ώρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Θυμίζουμε ότι ο Σιόβας είχε τραυματιστεί σε μια προσπάθεια να κόψει έναν αντίπαλο στο οικογενειακό διπλό στη σημερινή προπόνηση της ομάδας.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Υπήρξε μια έντονη φημολογία ότι έχει υποστεί κάταγμα περόνης, δηλαδή, ένας αρκετά σοβαρός τραυματισμός.

Ωστόσο η ενημέρωση αυτή έρχεται να διευκρινίσει τα πράγματα, μεταφέροντας την αρχική εκτίμηση για βαριά κάκωση, ένας τραυματισμός -σαφώς- λιγότερο σοβαρός.

Οι γιατροί να υποβάλουν τον διεθνή αμυντικό σε μια σειρά από εξετάσεις μετά από λίγες ώρες όταν και θα έχει υποχωρήσει λίγο το πρήξιμο στην περιοχή και τα αποτελέσματα θα είναι ακριβή.Πηγή: sport-fm.gr

Διευκρινήσεις από Εργοτέλη!!

Διευκρινήσεις από ΕργοτέληΤους λόγους για τους οποίους η ΠΑΕ Εργοτέλης οδηγήθηκε στην απόφαση να εκδώσει ανακοίνωση την επομένη του αγώνα με τον Ατρόμητο διευκρινίζουν σε νέα τους ανακοίνωση οι Κρητικοί.

Η ανακοίνωση

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την ανακοίνωση σε συνέχεια του αγώνα με τον ΑΤΡΟΜΗΤΟ, η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ επιθυμεί να διευκρινίσει ότι:

1. Είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και τα όργανα της ΕΠΟ.

2. Η προηγούμενη ανακοίνωσή μας δεν είχε σκοπό να πλήξει την ΕΠΟ ή την ΚΕΔ, αλλά να καταδικάσει την συμπεριφορά συγκεκριμένων προσώπων - τα οποία προς αποφυγή εντάσεων δεν θέλαμε και εξακολουθούμε να μη θέλουμε να κατονομάσουμε - η οποία δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και απορίες.

3. Η συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα μετά τον αγώνα ήταν η αιτία χρήσης βιαστικής και μη σωστής διατύπωσης της ανακοίνωσης μας και της έδωσε τελείως διαφορετική χροιά.

4. Αντιλαμβανόμαστε και αποδεχόμαστε πλήρως την υποχρέωση να μην σχολιάζουμε τη διαιτησία, αλλά δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί πλέον η απογοήτευση και η πίκρα που νιώθει ο κάθε φίλαθλος του ΕΡΓΟΤΕΛΗ από συνεχείς αποφάσεις που είναι μονομερώς λανθασμένες για την ομάδα μας.

5. Όταν αυτή η πικρία συνδυάστηκε με την απαράδεκτη συμπεριφορά προσώπου που δεν έχει άμεσα σχέση με τη διαιτησία, αλλά λόγω αξιώματος σίγουρα δίνει λαβή για την καλλιέργεια ποικίλων, και όχι θετικών, ερμηνειών, το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούμε κατηγορούμενοι.

6. Δικό μας κίνητρο ήταν και παραμένει αφενός η τήρηση των κανόνων και της ισονομίας από όλους και για όλους, καθώς και η εξαφάνιση των όποιων σκιών, και αφετέρου η προσπάθεια να σηματοδοτήσουμε την ανάγκη να εντοπισθούν και να αντιμετωπισθούν οι όποιες λανθασμένες αποφάσεις έχουν ληφθεί σε βάρος της ομάδας μας.

7. Ευελπιστούμε ότι η σημερινή ορθότερη διατύπωση του προβληματισμού μας βάζει τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.

«Στην Ελλάδα ο Λεζεάρ»

Στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο Τζόναθαν Λεζεάρ, ο οποίος επιθυμεί να αποχωρήσει από την Τέρεκ Γκρόζνι και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Πειραιώτες.

«Στην Ελλάδα ο Λεζεάρ»
Στον Ολυμπιακό έχουν τονίσει πολλάκις πως δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε άλλη προσθήκη στο υπάρχον ρόστερ της ομάδας την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, στο Βέλγιο και η εφημερίδα «Φως» αναφέρουν πως οι Πειραιώτες βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Τζόναθαν Λεζεάρ.

Ο Βέλγος εξτρέμ επιθυμεί να αποχωρήσει από την Τέρεκ Γκρόζνι, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του ρωσικού συλλόγου τον κατηγορεί για την κακή εξωγηπεδική ζωή.

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του 24χρονου παίκτη, Κριστόφ Ενροτό, υποστήριξε πως αυτά είναι παιχνίδια τακτικής από τους Ρώσους, επειδή ο πελάτης του αρνείται να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

«Σε έξι μήνες τελειώνει το συμβόλαιο του και θα δούμε τότε τι θα γίνει. Ο Τζόναθαν είναι γνωστός παίκτης και δεν νομίζω να δυσκολευτώ να του βρω ομάδα», τόνισε ο γνωστός μάνατζερ που συνεργάζεται και με τον Κέβιν Μιραλάς.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «ΦΩΣ των Σπορ» υποστηρίζει πως ο Λεζεάρ είναι στην Ελλάδα, για να μιλήσει με τους «ερυθρολεύκους» και να εξετάζουν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους.

Από τον Ολυμπιακό, όμως, δεν προκύπτει το παραμικρό, αν και το περασμένο καλοκαίρι ο Βέλγος τους είχε απασχολήσει, ενώ τώρα φαίνεται πως βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων, αφού μάλιστα γίνεται λόγος και για ιατρικές εξετάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Να δείξει το καλό του πρόσωπο!

Στις νίκες καλείται να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανιώνιο, ο οποίος τον είχε «πληγώσει» με το βαρύ 3-0 στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Να δείξει το καλό του πρόσωπο Το 2014 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για τον Παναθηναϊκό, αφού γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο με σκορ 1-0 από τον Παναιτωλικό.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου, όμως, έχουν πολλούς λόγους να κυνηγήσουν τη νίκη στο σημερινό ματς με τον Πανιώνιο (19:30, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» θέλουν να επιστρέψουν ξανά στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά το άσχημο αποτέλεσμα που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα με τους Αγρινιώτες.

Παράλληλα, καλούνται να πάρουν μία άτυπη ρεβάνς από τους Νεοσμυρνιώτες για την ήττα με σκορ 3-0 που είχαν γνωρίσει στο πρώτο μέρος της σεζόν.

Παρότι αντιμετωπίζουν κάποια αγωνιστικά προβλήματα και ενώ δεν υπολογίζεται ακόμη ο Πέτριτς, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» δείχνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για να πάρουν το «τρίποντο» απέναντι στην ομάδα του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αναστασίου σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Ρισβάνη και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, ενώ εσωτερικοί χαφ θα είναι οι Αμπέντ και Πράνιτς με τον Ατζαγκούν ή τον Ντίνα σε ελεύθερο ρόλο. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καρέλης και Μπεργκ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Αναστασόπουλος, Δώνης, Κλωναρίδης και Μπαϊράμι. Εκτός έμειναν οι Πέτριτς, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός και Ζέκα.

Προϊστορία

Ο Πανιώνιος απέσπασε πέρυσι 0-0 στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Παναθηναϊκός «σαρώνει» στην εντός έδρας προϊστορία, με 46 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες!

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

07/04/13 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 0-0
08/04/12 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0 (48' Χριστοδουλόπουλος, 84', 88' Πετρόπουλος)
25/09/10 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1 (44' Νίνης, 63' Κατσουράνης-90+ Κουμουρτζί)
01/11/09 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1 (9΄ (πεν), 11΄ Σισέ - 53΄ Ριέρα)
30/03/08 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 2-1 (75' (πεν) Παπαδόπουλος, 80' (πεν) Σαλπιγγίδης - 45'+ (πεν) Τζιμπούρ)
Πηγή: sport-fm.gr