Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ποια μπαλωθιά; «Βόμβα»!!

Με γκολ στο 85’ η Βέροια πανηγύρισε την πρώτη της εκτός έδρας νίκη (1-0), σπάζοντας παράλληλα το φετινό αήττητο του ΟΦΗ μέσα στο «Γεντί Κουλέ» που τέλειωσε το ματς με εννιά παίκτες!

Ποια μπαλωθιά; «Βόμβα»!
Έσπασαν μαζί δύο σερί σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι!

Η Βέροια πήρε τεράστια νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα, καθώς με «χρυσό» σκόρερ τον Μπεν επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ, που τέλειωσε το ματς με εννιά παίκτες, λόγω αποβολής του Μπούρμπου (75’) και του Ζόρο (81’).

Πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για τη «βασίλισσα του βορρά» στο πρωτάθλημα και παράλληλα πρώτη εντός έδρας ήττα για τους Κρητικούς στο «Γεντί Κουλέ»!

Οι θριαμβευτές ανέβηκαν στους 18 βαθμούς κι έβαλανα από κάτω τους –έστω και προσωρινά- τους Λεβαδειακό κι Απόλλωνα Σμύρνης. Έμειναν στους 22 οι νησιώτες.

Το ματς


Μπορεί το γήπεδο να μην ήταν γεμάτο, ωστόσο υπήρχε αρκετός κόσμος για να... σπρώξει τους παίκτες του ΟΦΗ και να πιέσουν απ’ την αρχή για ένα τέρμα. Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα άνηκε στους γηπεδούχους, όταν ο Περογαμβράκης έκανε το σουτ, αλλά ο Καντιμοίρης ήταν σε ετοιμότητα, έπεσε στη γωνία του και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Σιγά-σιγά οι Κρητικοί έχαναν τον ρυθμό τους, με την Βέροια να ισορροπεί το ματς και παρά το γεγονός πως έδινε χώρο στους αντιπάλους της, παρέμενε εξαιρετική στο τακτικό κομμάτι.

Οι παίκτες του Σα Πίντο είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, η κατοχή ήταν υπέρ τους κατά πολύ, ωστόσο αυτό δεν σήμαινε πως ήταν και επικίνδυνοι. Τα λεπτά περνούσαν, με τους Κρητικούς να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα της «βασίλισσας του βορρά» και είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπήρχαν φάσεις! Κάπως έτσι κι άκρως φυσιολογικά οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει και το θέαμα να είναι μέτριο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΟΦΗ δεν δίστασε να κάνει γρήγορα δύο μαζεμένες αλλαγές. Και φάνηκε πως οι γηπεδούχοι είχαν αποκτήσει ένα πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, αποφασισμένοι να παίξουν για τη νίκη. Κι εκεί που οι γηπεδούχοι πίεζαν και προσπαθούσαν για κάτι παραπάνω, η Βέροια ήταν εκείνη που έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες να «παγώσει» το «Γεντί Κουλέ»! Και στις δύο περιπτώσεις «δράστης» ήταν ο Μπεν που δεν κατάφερε να σκοράρει και το 0-0 παρέμεινε.

Και απ’ το 75’ και μετά μπήκε... φωτιά! Ο Μπούρμπος άφησε τον ΟΦΗ με δέκα παίκτες, καθώς μέσα σε διάστημα δύο λεπτών δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και σα να μην έφτανε αυτό, έξι λεπτά μετά ήταν η σειρά του Ζόρο να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια, αφού αποβλήθηκε δικαίως για μαρκάρισμα στον Μπαργκάν που ετοιμαζόταν να σουτάρει σε προφανή θέση για γκολ. Και τελικά η Βέροια έκανε την... βόμβα της, επωφελούμενη την αριθμητική υπεροχή της. Στο 85’ ο Μπεν βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, πλάσαρε ωραία τον Φερνάντεζ και έγραψε το 1-0 που έμεινε ως το τέλος, χαρίζοντας σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΟΦΗ: Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου, Βερόν (79’ Μονιάκης), Ζε Εντουάρντο (54’ Μπανούσης), Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (54’ Λαμπρόπουλος)

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Ροβίθης, Δαμιανάκης, Κυζιρίδης

Βέροια: Καντιμοίρης, Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο, Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Μπαργκάν, Σιόντης (62’ Παυλίδης), Γεωργιάδης (90+4’ Βεργώνης)

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Τζημογιάννης, Μάνος, Κοτταρίδης, Σισοκό Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: