Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

«Ξεμπούκωμα» και απάντηση με ΦΩΝΗ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ευρεία νίκη που έχει ανάγκη να πάρει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανιώνιο, αλλά και την απάντηση που καλείται να δώσει ο κόσμος στις... προκλήσεις.
Η αλήθεια είναι, ότι ο Παναθηναϊκός φέτος παρά την στήριξη που έχει από τους φίλους του στην Λεωφόρο έχει χάσει αρκετούς βαθμούς από ομάδες στυλ Πανιωνίου, που αντιμετωπίζει αυτή την φορά. Θυμάμαι το 1-1 με την Βέροια πριν ένα γύρο περίπου στην Λεωφόρο, πιο μετά την ήττα από τον Πανθρακικό, γενικά η ομάδα δείχνει ακόμα να μην έχει αξιοποιήσει τη δύναμη της έδρας βαθμολογικά. Ευκαιρία είναι στον δεύτερο γύρο να το κάνει και αρχής γενομένης να πάρει μία νίκη - αν είναι δυνατόν και άνετη- στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στο πρώτο ματς που θα δώσει η ομάδα στην Λεωφόρο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

O Παναθηναϊκός πρέπει να αξιοποιήσει την έδρα του. Φέτος έχει έδρα, κάτι που δεν είχε πέρυσι στο αχανές ΟΑΚΑ. Φέτος έχει στήριξη από τον κόσμο και μετά από ήττες, κάτι που επίσης πέρυσι δεν συνέβαινε. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ένα ....ξεμπούκωμα και σε εντός έδρας παιχνίδι. Εκτός το έκανε στην Λιβαδειά με την τεσσάρα, που έριξε, ενώ έχει πάρει και νίκες άνετες με δύο γκολ διαφορά στην Κρήτη με τον Εργοτέλη στην Θεσσαλονίκη με τον Άρη.
Το 4-0 επί της Καλλονής στο ΟΑΚΑ δεν το θεωρώ εκτός έδρας επιτυχία, παρότι τυπικά εκτός έπαιζε ο Παναθηναϊκός. Παρατηρώντας τις νίκες της ομάδας στην Λεωφόρο στον πρώτο γύρο μόνο δύο έχει πάρει με δύο γκολ διαφορά. Την μία επί του Παναιτωλικού με 2-0, την άλλη επί του ΠΑΣ με 3-1. Τις άλλες νίκες τις έχει πάρει στο γκολ και με δυσκολία. Ακόμα και στο τελευταίο ματς εντός με την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 αφού έμεινε πίσω στο σκορ και χρειάστηκε να κάνει ανατροπή.
Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη και από μία τριάρα, τεσσάρα μέσα στην Λεωφόρο, που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των παικτών του εντός έδρας, Πιστεύω ότι ο Μπέργκ στο ματς αυτό θα είναι ο γνωστός Μπέργκ και με την άμυνα του Πανιωνίου θα μπορεί να επιστρέψει στα γκολ, αφού ήταν φανερό, ότι στο Αγρίνιο του έλειπε ο ρυθμός μετά την μακρά απουσία του.
ΥΓ: Για όλη αυτή την φασαρία , που έχει γίνει με την Αστυνομία και την απαίτηση να μείνουν 500 θέσεις κενές πίσω από τους πάγκους στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο μετά από αίτημα της Σούπερ Λίγκα δύο πράγματα θα πω. Πρώτον δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση, αφού είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός πληρώνει σε κάθε ματς πρόστιμο γίνει δεν γίνει κάτι στην εξέδρα, όταν οπαδοί άλλης ομάδας τα σπάνε στην Λιβαδειά και δεν κουνιέται ...φύλλο. Το δεύτερο που θέλω να πω για όσους πάνε στο γήπεδο στο ματς με τον Πανιώνιο είναι να μην κάνουν πιο εύκολη την ζωή αυτών, που θέλουν τα ματς στην Λεωφόρο να γίνονται -αν είναι δυνατόν -χωρίς κόσμο συνέχεια. Είτε Αστυνομία λέγεται αυτή, είτε Σούπερ Λίγκα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα πρέπει να απαντήσουν στις προκλήσεις σήμερα μόνο με την ΦΩΝΗ τους, διότι οτιδήποτε άλλο κακό συμβεί θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς των θεσμικών οργάνων, που θέλουν την Λεωφόρο κλειστή.
      Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: