Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Οι θεωρίες συνωμοσίας!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο gazzetta.gr για την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ.
Ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ. Ήταν κάτι μαθηματικό να συμβεί και απορώ πως τόσοι. τεχνοκράτες στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν το είχαν αντιληφθεί το καλοκαίρι που αποφάσιζαν να τον επαναφέρουν.
Ήταν μία κίνηση λαϊκίστικη, ήταν μία κίνηση που επί της ουσίας είχε ως στόχο την τεχνητή έκρηξη ενθουσιασμού. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν αγωνιστική, γιατί αν ήταν, θα είχε λόγο ο Στέφενς. Και ο Γκαρσία ήταν η μοναδική περίπτωση παίκτη που ο ΠΑΟΚ έκλεισε το καλοκαίρι και ο Στέφενς δεν είχε γνώση της.
Η διαφορά Στέφενς με Δώνη, ήταν πως ο δεύτερος μέσα από την πίεση που αισθανόταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, άλλαζε στάση αλλά και χρησιμοποίησε επικοινωνιακά τον Γκαρσία για να πείσει πως δεν έχει κακή πρόθεση απέναντί του.
Η δήλωση πως συμφωνήσανε να είναι αποστολή όταν θα παίζει βασικός και εκτός όταν δεν ξεκινά, ήταν μία από αυτές που σε κάνουν να αναγουλιάζεις. Και τι είναι ο ΠΑΟΚ ρε παιδιά; Ο καθένας κάνει ότι γουστάρει για να κρατήσει ισορροπίες; Τραγικό.
Τον Γκαρσία τον εκμεταλλεύτηκαν πολλοί στον ΠΑΟΚ για να κάνουν το «παιχνίδι» τους. Σε μία εποχή που ο Σάντος δεν τραβούσε ακόμη χρησιμοποιήθηκε για το . φάγωμα, όμως τελικά το γλίτωσε ο Ουρουγουανός και μάλιστα στο 90΄.
Τον χρησιμοποίησαν για τον Μπερέτα, αυτή τη φορά από την ΠΑΕ, έτσι ώστε να είναι λίγο πιο βελούδινο το διαζύγιο. Τον χρησιμοποίησαν τα ΜΜΕ λόγω της τεράστιας εμπορικότητάς του, σε βαθμό τέτοιο ώστε να τον αλλοιώσουν ως ένα βαθμό.
Η ουσία είναι μία και εκεί θα πρέπει να σταθούμε όλοι. Ο Γκαρσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του ΠΑΟΚ στην ιστορία του και μία από τις πλέον ιδιαίτερες προσωπικότητες και αρκετά ενδιαφέρουσες. Ήταν αυτός που πλησίασε πιο κοντά το οπαδικό DNA της ομάδας όχι τόσο όσο για τη μπουνιά στον Ντιόγκο, αλλά κυρίως για το γεγονός πως επέλεγε να μη πέφτει ποτέ στο γήπεδο. Ήταν ο κύριος εκφραστής του αρσενικού ποδοσφαίρου. Ποτέ δε μανούριασε για ένα δυνατό χτύπημα. Πάντα έκανε μανούρες όταν του την έκαναν. αδερφίστικα.
Από αυτό και μόνο, θα είναι πάντα ψηλά στη λίστα των ανθρώπων που συναντήσαμε στο ποδόσφαιρο και τον σεβόμαστε. Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα, ακόμη και η μεγάλη ποιότητά του.
Όμως η σημερινή στιγμή ήταν αναμενόμενο αν το δούμε κρύα. Και εννοείται πως ο Γκαρσία θα αποφασίσει πότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο. Όπως και ο κάθε παίκτης, μικρός ή μεγάλος, πρέπει να μετρήσει ο ίδιος τις δυνάμεις του για να αποφασίσει πότε θα βάλει τέλος στη καριέρα του.
Πάμε στις θεωρίες συνωμοσίας. Όταν βλέπω πως υπάρχει ένα κλίμα πως τον έφαγε ο ΠΑΟΚ, μπορεί να μου πει κάποιος γιατί τον επανέφερε ενώ τον είχε φάει ήδη μια φορά;
Το ότι ο ΠΑΟΚ είναι τόσο αστείος ως μηχανισμός που κατάφερε να περάσει την ίδια κρίση - σε μικρότερο βαθμό τώρα - δύο φορές, είναι όντως μία κουβέντα που μπορούμε να ανοίξουμε. Η αφέλεια σε όλο της το μεγαλείο.
Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας και τα όσα ακούω δεξιά κι αριστερά, δε με αγγίζουν. Υπάρχουν απλές αρσενικές πρακτικές. Μπορείς να πεις σαν ομάδα πως δεν σε θέλουμε, αλλά σε αγαπάμε και πρέπει να κάνουμε ένα φιλικό να σε αποχαιρετήσουμε όπως πρέπει.
Ο ΠΑΟΚ, πλήρωσε ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος του συμβολαίου του Γκαρσία για να πάει στη Ξάνθη. Κατ εμέ, δεν ήταν ανάγκη να το ξέρουμε αυτό, όμως όταν αρχικά βγάζεις πως θα στείλεις δανεικό για έξι μήνες έναν παίκτη που έχει έξι μήνες συμβόλαιο για να μη κόψεις τα δεσμά, θα πρέπει να πεις μία ακόμη αηδία για να το μπαλώσεις.
Το θέμα του ΠΑΟΚ είναι το επικοινωνιακό. Εκεί υπάρχει ζήτημα σοβαρό και δε νομίζω πως όσο λειτουργούμε έτσι έχουμε καμία ελπίδα. Και διευκρινίζω για να μη παρεξηγηθώ, δεν ευθύνονται για το συγκεκριμένο οι υπεύθυνοι επικοινωνίας, αλλά οι παράγοντες που δεν έχουν οσμή του συγκεκριμένου θέματος.
Το αν αδίκησε ο Στέφενς τον Γκαρσία είναι κάτι που καλείται ο Ουρουγουανός να αποδείξει με την εικόνα του στη Ξάνθη.
Εγώ πάντως μία βόλτα στα Πηγάδια θα πήγαινα για το Ξάνθη - Ολυμπιακός. Έτσι για το γούστο.
ΥΓ Οφείλω να ζητήσω συγνώμη δημοσίως από δύο αδερφούς - φίλους οπαδούς του Ηρακλή, τον Γιώργο Δημαρέλο και τον Χρήστο Πατίκα που δεν ανέφερα στο χθεσινό μου μπλογκ πως η ομάδα τους ήταν καλύτερη από τη δική μου στην αναμέτρησή μας. Όντως έτσι είναι και το παραμέλησα γιατί απλά το θεωρούσα αυτονόητο. Όμως σε μία εποχή καχύποπτη για όλους, όφειλα να είμαι πιο προσεκτικός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: