Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Τα... «χρειάστηκε»

Αγχώθηκε, ίδρωσε είδε τον Πανιώνιο να χάνει πέναλτι και να έχει δοκάρι, αλλά τελικά νίκησε. Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Πράνιτς, έκανε σεφτέ για τη νέα χρονιά, παίζοντας καλά για ένα ημίχρονο.

Τα... «χρειάστηκε»
Ζορίστηκε αλλά τελικά νίκησε. Ο Παναθηναϊκός, χάρη σε ένα τέρμα του Πράνιτς, επικράτησε 1-0 και έκανε την πρώτη του νίκη για το 2014, κόντρα στον Πανιώνιο.

Από ένα ημίχρονο για κάθε ομάδα, με τους γηπεδούχους να είναι εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, να έχουν δοκάρι με τον Καρέλη (39’) και να χάνουν και άλλες ευκαιρίες. Στον Πανιώνιο ανήκει το δεύτερο μέρος με τους «κυανέρυθρους» να είναι καλύτεροι και να τα βάζουν με την τύχη τους.

Χαμένο πέναλτι από τον Λάζνικ (67’), σουτ του οποίου σταμάτησε στο δοκάρι, εκεί όπου βρήκε η μπάλα και μετά την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου (80’). Στους 33 βαθμούς, η ομάδα του Αναστασίου, δύο πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης που αγωνίζεται την Κυριακή.

Το ματς:


Με διάθεση να επιτεθεί από το πρώτο λεπτό, με τον Νάνο να είναι σε καλή μέρα και να κάνει πολλά ανεβάσματα από τ’ αριστερά, ο Παναθηναϊκός, μπήκε κόντρα στον Πανιώνιο, με σκοπό να «τελειώσει» από νωρίς το παιχνίδι. Ασφυκτικό πρέσινγκ, καταστροφή της όποιας ανάπτυξης από τους «κυανέρυθρους» και γρήγορο γκολ από τον Πράνιτς έκαναν πιο εύκολα τα πράγματα.

Το 1-0, από την κεφαλιά του Κροάτη, έδωσε ακόμα περισσότερη ώθηση στην ομάδα του Αναστασίου, η οποία κυρίως από την αριστερή της πτέρυγα συνέχισε να αναπτύσσεται και να δημιουργεί κινδύνους. Ο Πανιώνιος δεν έβρισκε λύσεις στην μαζική επίθεση του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και στην επίθεση και κατ’ επέκταση να απειλήσει και την εστία του Καπίνο. Το δοκάρι του Καρέλη στο 39’ δεν έφερε το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο Παναθηναϊκός, ανεξήγητα δίνει μέτρα στον Πανιώνιο, τον περιμένει στο δικό του μισό, χωρίς να μπορεί να επιτεθεί, όπως έκανε στο πρώτο μέρος. Μαρινάκης και Νάνο σταματούν να ανεβαίνουν και ο Πανιώνιος αρχίζει να βγαίνει περισσότερο στην επίθεση. Η ομάδα του Παναγόπουλου, έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο το πέναλτι που κέρδισε ο Αραβίδης, εκτέλεσε ο Λάζνικ στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και σπαταλώντας παράλληλα την μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν, ο Πανιώνιος έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι το δοκάρι σταμάτησε, αυτή τη φορά, την κεφαλιά του Λαμπρόπουλου. Όλα αυτά την στιγμή που ο Αναστασίου φώναζε στους μεσοεπιθετικούς του να κρατήσουν μπάλα και να «φάνε» το χρόνο. Αυτό δεν γινόταν και οι «κυανέρυθροι» ανακτούσαν την κατοχή της μπάλας συνεχώς. Αυτό δεν γινόταν, ωστόσο το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο 2014, φτάνοντας παράλληλα τους 33 βαθμούς.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Νάνο, Μέντες, Αμπέιντ (30’ λ.τ. Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας (77’ Ατζαγκούν), Καρέλης (71’ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Μπαϊράμι.

Πανιώνιος (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Ανέστης, Ζαχαράκης (46’ Ντούνης), Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Κούρος (82’ Γιάννου), Παναγιωτούδης (66’ Λάζνικ), Κούρντι, Παντίδος, Αραβίδης, Κολοβός, Καμπάνταης.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Μπούζας, Πάνος, Κωτσάλας.

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Ελευθερίου (Αθηνών), Ταρανάς (Αθηνών)
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: