Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ουζουνίδης στο Metropolis: «Τίποτα το διαφορετικό ο Μαντούρο»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης σχολιάζοντας το ντέρμπι του Ηρακλή με τον ΠΑΟΚ και μεταξύ άλλων την πρώτη εμφάνιση του Χέντβιγκες Μαντούρο.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για την εμφάνιση του Ηρακλή: «Ο Ηρακλής ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του, αφού είχε και μεγαλύτερο κίνητρο παίζοντας κόντα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Σούπερ Λίγκα. Υπήρχε και η θετική αύρα από τον κόσμο κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ πίστευε ίσως ότι είναι άλλης κλάσης ομάδα, όμως, σε ένα τοπικό ντέρμπι μετράνε πρώτα από όλα οι φανέλες και μέσα στο γήπεδο δεν φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας».

Για την περίπτωση ο ΠΑΟΚ να υποτίμησε τον Ηρακλή: «Από τις δηλώσεις του πριν το ματς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι θα το έβλεπαν διαφορετικά το παιχνίδι. Όμως οι παίκτες μάλλον πίστευαν ότι εύκολα ή δύσκολα θα έφταναν στη νίκη. Ανεξάρτητα με το θετικό αποτέλεσμα που εν τέλει ήρθε, τέτοια εμφάνιση δεν δικαιολογείται. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε περισσότερο λόγω εμπειρίας και όχι τόσο λόγω αγωνιστικής ικανότητας».

Για το ντεμπούτο Μαντούρο: «Έδειξε ότι είναι καλός παίκτης από εκεί και πέρα όμως δεν ξέρω αν το στυλ του είναι αυτό που έλειπε από τον ΠΑΟΚ. Είναι ένας παίκτης που θεωρώ ότι δεν είναι κάτι το διαφορερετικό από τα ήδη υπάρχοντα χαφ του ΠΑΟΚ από πλευράς στυλ παιχνιδιού Ίσως να μην είναι 100% έτοιμος, ωστόσο, είναι καλός παίκτης που θα δώσει σίγουρα βοήθειες γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε εναλλακτικές λύσεις στη θέση αυτή. Περιμένουμε να δούμε περισσότερα και το αν θα καταφέρει δώσει το κάτι διαφορετικό. Λείπει η ταχύτητα και η διεισδυτικότητα από την μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ. Χρειάζεται ενίσχυση σε αυτόν τον τομέα όπως και στην αμυντική γραμμή του για να βρει η ομάδα συνοχή και σταθερότητα».

Για τον Κάτσε: «Θα βοηθούσε πολύ περισσόερο αν δεν είχαν προηγηθεί όλα αυτά που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Είναι πιο ενεργητικός και πιο γρήγορος από τα υπάρχοντα χαφ του ΠΑΟΚ και θα μπορούσε να δώσει λύσεις. Ωστόσο, είναι πίσω από αγωνιστικής πλευράς εξαιτίας όλων αυτών που προηγήθηκαν. Από τη στιγμή που είναι στο ρόστερ όμως πρέπει να χρησιμοποιηθεί. Το να τον έχω και να μην τον βάζω χάνει και ο παίκτης και η ομάδα. Αυτός έχει ένα διαφορειτκό στυλ. Λάθη μπορεί να κάνουμε όλοι μας και δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε. Όλοι δικαιούνται μιας δεύτερης ευκαιρίας».

Για τα στοιχεία που λείπουν στον ΠΑΟΚ για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό: Χρειάζεται χρόνος ακόμη και φυσικά να έρθουν παίκτες καλύτερης αξίας. Για να πλησιάσει τον Ολυμπιακό χρειάζεται μεγαλύτερες επενδύσεις, καθώς υπάρχει διαφορά ποιότητας σε πολλές θέσεις και διαφορά βάθους στον πάγκο. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή γιατί δεν μπορεί να γίνουν όλα από την μια μέρα στην άλλη. Ο Ολυμπιακός μην ξεχνάμε ότι έχει και τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει στην Ευρώπη για να έρθουν έσοδα στην ομάδα τα οποία θα επενδυθούν, γιατί δεν μπορεί ο Σαββίδης να βάζει συνέχεια από την τσέπη του. Ο επενδυτής υπάρχει όχι για να δίνει μόνο, πρέπει να εισπράξει κιόλας.

Για τον Στέφενς: Εκεί που έχει βάλει την σφραγίδα του ο Στέφενς είναι στον σεβασμό που έχει κερδίσει με την προσωπικότητά του και στην διαχείριση του παιχνιδιού. Έχει μια επιθετική φιλοσοφία, του αρέσει να ρισκάρει όμως αγωνιστικά περίμενα μεγαλύτερη ποιότητα. Βέβαια, δεν είναι εύκολο από την μια στιγμή στην άλλη να τα αλλάξει όλα αλλά αυτό που έχει ήδη πετύχει είναι στα συν του».

Για την υπόθεση πρόκριση: «Είναι πολύ δύσκολα, πλέον, τα πράγματα για τον Ηρακλή, αφού δεν είναι εύκολο να κεδίσεις τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ηρακλής έκανε το καθήκον του, έδειξε ότι μπορεί να ανεβεί στην Σούπερ Λιγκα, και πλέον θα πρέπει να επικεντρωθεί στο πρωτάθλημα και στον στόχο του. Για το Κύπελλο δεν υπάρχει λόγος να διεκδικήσει περισσότερα».

Για τον Άρη: «Μπορεί να βρίσκεται στην τελευταία θέση δεν είναι όμως τόσο κακός. Μπορούσε να κερδίσει τον Απόλλωνα και τον Αστέρα Τρίπολης και σίγουρα δεν μπορούμε να τον καταδικάσουμε. Τα παιχνίδια με Καλλονή, Ατρόμητο και Λεβαδειακό θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στην κατηγορία. Ομάδες σαν τον Άρη, αλλά και άλλες όπως ο Ηρακλής, η Λάρισα ή η ΑΕΚ πρέπει να βρίσκονται στην Σούπερ Λίγκα γιατί τις έχει ανάγκη στο ποδόσφαιρό μας». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: