Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Φαντάσου να μην ήταν κι άφθαρτος!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta κάτι για τα… γύρω γύρω από το ντέρμπι.
Έχουμε πλάκα, πάντως.
ADVERTISEMENT
Όρισε η ΚΕΔ να σφυρίξει το ντέρμπι ο Κύζας. Θεωρητικά μία επιλογή με ένα αβαντάζ κι ένα ντεζαβαντάζ.
Το δεύτερο είναι η απειρία του σε μεγάλα παιχνίδια. Αλλά από την στιγμή που ορίστηκε διεθνής, προφανέστατα κρίθηκε έτοιμος να παίζει και τέτοια ματς.
Το αβαντάζ; Ότι είναι άφθαρτος μέχρι τώρα. Ρε παιδί μου δεν έχει ακουστεί τίποτα για τον άνθρωπο. Δεν έπαιξε πουθενά την ΑΕΚ κι η ΑΕΚ να είχε πρόβλημα, αλλά ούτε την ευνόησε (βλέπε Ξάνθη-ΑΕΚ 0-0). Τον δε Ολυμπιακό τον σφύριξε σε κάποια μάλλον ασήμαντα η, αδιάφορα παιχνιδια, χωρις να μπορείς να κάνεις κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο για τη διαιτησία του. Απαρατήρητος είχε περάσει.
Γενικά είναι αυτό που λέμε ότι δεν έχει δώσει αφορμές. Δεν ξέρω απόψε τι θα κάνει, όμως μέχρι στιγμής αφορμές δεν έχει δώσει. Γι΄αυτό και λέω ότι δεν είναι διαιτητής που έχει φθαρεί.
Κι όμως, παρόλα αυτά, ο Κύζας έγινε…θέμα.
Γιατί, λέει, θα…μείνει σε ξενοδοχείο στον Πειραιά και όχι στην Κηφισιά!!! Λες και σημαίνει κάτι που οι διαιτητές οι οποίοι παίζουν την ΑΕΚ στο Μαρούσι, μπορεί να διανυκτερεύουν στην Κηφισιά!
Γιατί, λέει, ήταν διαιτητής σε ένα στημένο παιχνίδι, πριν έξι χρόνια!!! Αλλά όταν λέμε διαιτητής, δεν ήταν αυτός διαιτητής. Ήταν 4ος! Και είχε καταθέσει, λένε, ότι δεν είδε κάτι ύποπτο. Λες και θα μπορούσε να ξέρει ο άνθρωπος τι είχαν κάνει μεταξύ τους οι δύο ομάδες η, κάποιοι παίκτες τους.
Μας λένε ότι κι ο ένας επόπτης (επίσης δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα υπέρ του Ολυμπιακού) είναι μεν από την Πέλλα, αλλά…ένθερμος υποστηριχτής του Ολυμπιακού!!! Λεπτομέρεια είναι ότι πέρσι στον α΄ ημιτελικό στο Καραϊσκάκη η ΑΕΚ δεν είχε απολύτως κανένα παράπονο από τον ίδιο επόπτη. Όπως δεν είχε κι από τον άλλο σημερινό επόπτη κανένα παράπονο, στην περσινή ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Άρα, ούτε με τους επόπτες υπάρχει κανένα «παρελθόν».
Αλλά κι ο παρατηρητής από τα Γιάννινα, μας λένε ότι είναι…φοβισμένος! Επειδή του είχαν κόψει τη διαιτησία μετά από ένα ματς που έχασε ο Ολυμπιακός. Όχι δηλαδή ότι, αν πιστέψουμε πως έτσι έγινε, θα έχει άχτι τον Ολυμπιακό, αλλά ότι θα είναι φοβισμένος!
Τέλος πάντων, όπως έχει αποδειχθεί δεν βρίσκουμε άκρη με αυτά τα πράγματα και κατά βάθος όλοι καταλαβαίνουμε γιατί γίνονται. Το θέμα, κατά την γνώμη μου, είναι ο Ολυμπιακός να φανεί εύστοχος σε εκείνα τα, υπολογίζω, δύο κομμάτια του αγώνα, στα οποία θα κάνει κάποια εκρηκτικά πεντάλεπτα, δεκάλεπτα η, δεκαπεντάλεπτα, μέσα από τα οποία έχει την ικανότητα να βγάλει φάσεις, όσο κι αν η ΑΕΚ δεν είναι κάποια ομάδα με «τρύπες» στην άμυνά της.
Καταλύτης θα μπορούσε να είναι, ειδικά για τον Ολυμπιακό, το πρώτο γκολ. Αλλά και μισό μηδέν δεν θα με πείραζε καθόλου, ειδικά αν μου έλεγες ότι ο Ολυμπιακός θα γύριζε την Τετάρτη από την Κροατία με αυτό που θα ήθελε... 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Με Ζλάταν… δεν φοβάσαι!! (video)

Απτόητη προχωράει προς το στόχο του πρωταθλήματος η Παρί Σεν Ζερμέν! Με τον Ιμπραΐμοβιτς να «χτυπάει» δις, οι πρωτευουσιάνοι απέδρασαν απ’ το σπίτι της Μπαστιά με 2-0.

Με Ζλάταν… δεν φοβάσαι! (video)
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για τις… δύσκολες ώρες! Η Παρί Σεν Ζερμέν τα βρήκε «μπαστούνια» στην Κορσική απέναντι στην Μπαστιά, ωστόσο ο Σουηδός φορ «ξελάσπωσε» την ομάδα του Μπλαν με δύο τέρματα στο τελευταίο 20λεπτο.

Ο 34χρονος επιθετικός «χτύπησε» για πρώτη φορά στο 72’, σε μια φάση βέβαια που ξεκίνησε από οφσάιντ του Καβάνι (όταν οι δυο τους βγήκαν στην πλάτη της άμυνας).

Στο 83’ έδιωξε δια παντός το όποιο άγχος υπήρχε για το τρίποντο. Μετά από ωραία συνεργασία και δικό του τελείωμα από κοντά, η Παρί έφτασε στο 2-0, σκορ που έμελλε να μείνει ως το τέλος για την όγδοη φετινή νίκη της ύστερα από δέκα αγωνιστικές.




Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 16/10

Μονακό – Λυών 1-1
(39’ Πάσαλιτς – 85’ Ράφαελ)

Σάββατο 17/10

Μπαστιά – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
(72', 83' Ιμπραΐμοβιτς)

Γκινγκάμπ – Λιλ (21.00)
Σαιντ Ετιέν – Αζαξιό
Ναντ – Τρουά
Ρενς – Καέν
Τουλούζ – Ανζέ

Κυριακή 18/10

Μαρσέιγ – Λοριάν (15.00)
Μπορντό – Μονπελιέ (18.00)
Ρεν – Νις (22.00)

Η επόμενη αγωνιστική (11η)

Παρασκευή 23/10

Καέν – Ναντ
Λυών – Τουλούζ

Σάββατο 24/10

Λοριάν – Ρεν
Αζαξιό – Νις
Ανζέ – Γκινγκάμπ
Μονπελιέ – Μπαστιά

Κυριακή 25/10

Ρενς – Μονακό
Λιλ – Μαρσέιγ
Μπορντό – Τρουά
Παρί Σεν Ζερμέν – Σαιντ Ετιέν *Πηγή: sport-fm.gr*

Super… ανατροπή η ΑΕΛ!!


Ανατροπή που φανερώνει μέταλλο για Super League πέτυχε η ΑΕΛ, καθώς εκεί που φαινόταν ότι θα «γκελάρει» εντός έδρας κόντρα στον Εργοτέλη, με δύο γκολ στο 87' και το 94' επικράτησε 2-1 των Κρητικών.

Super… ανατροπή η ΑΕΛ!
Όλα έδειχναν ότι δεν είναι η μέρα της ΑΕΛ στο αποψινό ματς κόντρα στον Εργοτέλη, αφού όλα της πήγαιναν στραβά, καθώς πλην των χαμένων ευκαιριών έμεινε και πίσω στο σκορ με γκολ του Μπουρσέλη στο 35’.

Τελικά, όμως, με μια απίστευτη ανατροπή που δείχνει ότι η υπόθεση «άνοδος» στη Super League εξαρτάται ξεκάθαρα από τη δική της απόδοση έφτασε σε μια ακόμα νίκη, την τέταρτη σε ισάριθμα ματς.

Ο Εργοτέλης μπήκε «διαβασμένος» στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ότι δεν πήγε στην πόλη της Θεσσαλίας για να αποδεχθεί τη μοίρα του αουτσάιντερ και κατάφερε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα να μπλοκάρει την επιθετική λειτουργία των γηπεδούχων.

Οι Κρητικοί, μάλιστα, κατάφεραν να προηγηθούν όταν στο 35’ ο Μπουρσέλης πλάσαρε και παρά την προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς είδε την μπάλα να καταλήγει τα δίχτυα, βάζοντας πολύ δύσκολα στους γηπεδούχους.

Παρά τις προσπάθειες της ΑΕΛ, το 0-1 παρέμενε και έδειχνε ότι αυτό θα ήταν και το τελικό σκορ. Τελικά, όμως, η φετινή ομάδα των «βυσσινί» φάνηκε ότι είναι φτιαγμένη ποιοτικά και ψυχικά για άνοδο, καθώς αρχικά στο 87’ ο Ναγιάρ με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ ισοφάρισε και στο 94’ ο Μαρουκάκης μετά από φάση διαρκείας μέσα στη μικρή περιοχή κατάφερε να σπρώξει στα δίχτυα, χαρίζοντας στην ομάδα του την τέταρτη νίκη της στη Football League σε ισάριθμα ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γκολ που σημειώνει ο Μαρουκάκης, ο Εργοτέλης διαμαρτύρεται για φάουλ στον τερματοφύλακα, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν υπέδειξε κάποια παράβαση σε μια πραγματικά δύσκολη φάση.

Αναλυτικά η τέταρτη αγωνιστική:

Παρασκευή, 16/10


Αγροτικός Αστέρας-Ζάκυνθος 1-0
(53’ Τσεμπερίδης)

Σάββατο, 17/10

Λάρισα-Εργοτέλης 2-1
(87' Ναγιάρ, 94' Μαρουκάκης - 35' Μπουρσέλης)


Κυριακή, 18/10 (17:00)

Παναιγιάλειος-Πανελευσινιακός
Κέρκυρα-Αναγέννηση Καρδίτσας
Παναχαϊκή-Τρίκαλα

Δευτέρα, 19/10 (17:00)

Λαμία-Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα-Πανσερραϊκός
Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου
Χανιά-Κισσαμικός

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:
Πανελευσινιακός- Αν. Καρδίτσας
Εργοτέλης -Παναιγιάλειος
ΑΟ Τρίκαλα -Κέρκυρα
Απόλλων Σμύρνης- ΑΕΛ
Πανσερραϊκός- Παναχαϊκή
Ολμπιακός Βόλου- Λαμία
Ζάκυνθος -Καλλιθέα
Κισσαμικός -Αχαρναϊκός
ΑΟ Χανιά- Αγροτικός Αστέρας *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Πλατεία «δαγκώνει»!!

Με τον Μπακασέτα να «χτυπάει» δύο φορές ο Πανιώνιος επικράτησε 2-0 της Καλλονής, έμεινε αήττητος για 15ο ματς στη Νέα Σμύρνη και «σκαρφάλωσε» στην 3η θέση! Προτελευταίοι οι Νησιώτες.

Στην Πλατεία «δαγκώνει»!
Στην Πλατεία έχει “stop”!

Ο Πανιώνιος έκανε μόνο τα απαραίτητα και αυτά αποδείχθηκαν υπεραρκετά για να επιβληθεί της Καλλονής.

Με τον φορμαρισμένο Μπακασέτα να σκοράρει δύο φορές (έφτασε τα 5 γκολ στην Σούπερ Λίγκα) οι «κυανέρυθροι» διατήρησαν αλώβητη την Νέα Σμύρνη για 15ο διαδοχικό ματς και δεν ήταν μόνο αυτό.

Με το σημερινό αποτέλεσμα (2-0) έφτασαν τους 13 βαθμούς και αθόρυβα σκαρφάλωσαν στην 3η θέση!

Μόνο το δοκάρι του Γεωργίου στις καθυστερήσεις είχαν να επιδείξουν οι Νησιώτες που παρέμειναν καθηλωμένοι στην προτελευταία θέση.

Το ματς:

Ο Πανιώνιος φρόντισε να κάνει ξεκάθαρο από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στο ματς. Με καλή κυκλοφορία, κατοχή και πιέζοντας ψηλά, έκλεισε πίσω την Καλλονή. Η υπεροχή του δεν άργησε να αποζημιωθεί. Ο Αντέτζο «πούλησε» την μπάλα, ο Καραμάνος έγινε κάτοχος, μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Μπακασέτα και ο Έλληνας επιθετικός με υποδειγματικό πλασέ τελείωσε την φάση διαμορφώνοντας το 1-0. Οι «κυανέρυθροι» διαμόρφωσαν από νωρίς συνθήκες νίκης στη Νέα Σμύρνη, αλλά το ίδιο νωρίς έμοιαζαν να επαναπαύονται στο προβάδισμά τους.

Θα μπορούσε να το πληρώσει; Αν είχε έναν διαφορετικό αντίπαλο πιθανότητα ναι. Η Καλλονή όμως εμφανίστηκε άτολμη, δίχως καμιά διάθεση να ρισκάρει ή να αναλάβει πρωτοβουλίες. Κάπως έτσι λοιπόν «έφυγε» το πρώτο ημίχρονο. Το μόνο που έμεινε ίδιο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν οι διακοπές, που ήταν συνεχείς με συνέπεια ο όποιος ρυθμός είχαν προλάβει να αποκτήσουν οι δύο ομάδες να χάνεται σε κάθε σκληρό φάουλ ή διεκδίκηση.

Το ματς όδευε σε ένα «σβηστό» 1-0 για τον Πανιώνιο. Ο Μπακασέτας όμως είχε διαφορετική άποψη. Με δυνατό σουτ και την… συμβολή του Χογκ που είχε κακή αντίδραση, βρέθηκε με ασφαλές προβάδισμα (2-0) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν. Τα εναπομείναντα λεπτά αποδείχθηκαν διαδικαστικού χαρακτήρα με την Καλλονή να έχει το... δοκάρι της τιμής, σε προσπάθεια του Γεωργίου στις καθυστερήσεις.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Μπουμάλ, Οικονόμου, Μπακασέτας (87’ Χαλκιαδάκης), Χατζηισαΐας, Καραμάνος (66’ λ. τρ. Μασούρας), Βιγιάλμπα (58’ Ανσαριφάρντ), Τασουλής, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης.

Στον πάγκο: Διούδης, Αργυρόπουλος, Μητρόπουλος, Καθάριος.

Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Αντέτζο, Ούκα, Αναστασιάδης (70’ λ. τρ. Γιορέντε), Κρολ, Καλτσάς (85’ Κλαντρούμπσκι), Κεϊτά, Τσαμπούρης, Γεωργίου, Ελλακόπουλος (46’ Μπαργκάν), Μανούσος.

Στον πάγκο: Δαύκου, Ξύδας, Μπουρούς, Σάμπα.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Νταλούκας (Τρικάλων), Δουδούμης (Φθιώτιδας)
Γήπεδο Νέα Σμύρνης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Φανέλα βασικού στους Τσόρι Ντομίνγκεζ και Τζίμι Ντουρμάζ έδωσε ο Μάρκο Σίλβα για το ντέρμπι απέναντι στην ΑΕΚ. Εκτός από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού οι Φορτούνης, Καμπιάσο, Πάρντο.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, που ξεκινάει σε λίγη ώρα στο Φάληρο, βρίσκονται οι Τσόρι Ντομίνγκεζ και Τζίμι Ντουρμάζ.

Αντίθετα, ο Μάρκο Σίλβα επέλεξε να αφήσει εκτός αρχικού σχήματος τους Φορτούνη και Πάρντο αλλά και τον Καμπιάσο. Επίσης, στον πάγκο έμεινε ο Ντα Κόστα, καθώς ο τεχνικός των ερυθρόλευκων δεν θέλησε να χαλάσει το αμυντικό δίδυμο των Σιόβα και Μποτία.


Αναλυτικά: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι, Σεμπά, Ιντέγε, Ντουρμάζ *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ!!

Δίχως εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής και με αναμενόμενα πρόσωπα παρατάσσεται η ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δείτε τις επιλογές του Δέλλα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκτός αποστολής ο Βάργκας.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ
Δεν υπάρχουν εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, καθώς ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε τους «11» που αναμενόταν να ξεκινήσει.

Κάτω απ’ την εστία ο Μπαρόχα, δεξί μπακ ο Γκάλο, αριστερό ο Ντίντακ και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Λαμπρόπουλος-Τζανετόπουλος.

Στον άξονα θα παίξουν μαζί οι Γιόχανσον και Σιμόες, με τριπλέτα μπροστά τον Πλατέλλα δεξιά, τον Μπαρμπόσα αριστερά και τον Μάνταλο σε ρόλο δεκαριού, πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο Αραβίδη.

Επτά απ’ τους 11 βασικούς είχαν παίξει και πέρσι απέναντι στον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Στον πάγκο έμεινε Μπουονανότε, με τον Βάργκας και τον Άρθο να μένουν εκτός 18άδας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «πάνθηρες» για την κάρτα φιλάθλου!! (pic)

Με πανό που σηκώθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης στο ματς με την Καλλονή, οι οργανωμένοι φίλοι του Πανιωνίου αντέδρασαν για την κάρτα φιλάθλου.

Οι «πάνθηρες» για την κάρτα φιλάθλου (pic)
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κηδεία» στην Πυλαία!!


Μια εντυπωσιακή Κηφισιά νίκησε με 73-67 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League και του δημιούργησε πολλά προβλήματα για τη συνέχεια.

«Κηδεία» στην Πυλαία
Η Κηφισιά νίκησε με 73-67 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League, έκανε την έκπληξη της ημέρας και άφησε τον «Δικέφαλο» χωρίς νίκη σε δύο αγώνες να προβληματίζει, ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε το «2 στα 2».

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πήραν μια διαφορά στην αρχή της αναμέτρησης, όμως στη συνέχεια, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχασαν το προβάδισμα και άφησαν τον «Δικέφαλο» να τους «κυνηγάει», κάνοντας ένα σερί 5-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τζ. Στίγκερς με 17 και Χογκ με 16 πόντους για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βασιλειάδης με 18 πόντους, όμως αστόχησε σε κρίσιμα σουτ.

Στην αρχή της αναμέτρησης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως με 12-0 σερί ο «Δικέφαλος» έφτασε στο +12 με πρωταγωνιστή τον Βασιλειάδη. Τα τρίποντα του Στίγκερς μείωσαν στο -6 με 6-0 σερί με τον Αμερικανό να παίρνει ξανά την κατάσταση στα χέρια του και μειώνει στο -3 με νέο σερί 5-0 της Κηφισιάς. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +3 και +5 για τους «ασπρόμαυρους», με τον Μάρκοβιτς να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να «κλείνει» την πρώτη περίοδο στο +5.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ένα σερί 7-0 της Κηφισιάς με επιθετική πολυφωνία την έφερε στο +2. Με νέο σερί 5-0, η Κηφισιά έφτασε το +7 με τον Μαυροειδή να έχει αναλάβει δράση. Με προσωπικό σερί 4-0 του Τσόχλα, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο -3, όμως τα προβλήματα των γηπεδούχων στα ριμπάουντ βοήθησαν τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να κάνουν ένα 5-0 σερί με τους Έλληνες και να φτάσουν στο +9, με τον Βασιλειάδη να μειώνει στο -6 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Με εντυπωσιακό σερί 11-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +5 με εντυπωσιακή ευστοχία από την περιφέρεια με τους γκαρντ του. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +1 και +3 για τον «Δικέφαλο», όμως στο 51-48 η Κηφισιά έκανε σερί 7-0 με τους Κασελάκη και Χογκ που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και έδωσαν ένα +4 στους φιλοξενούμενους, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +2 για την αθηναϊκή ομάδα.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους Κηφισιώτες να διατηρούν ένα +2 σε αυτό το διάστημα, όμως με σερί 4-0 οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου βρέθηκαν στο +6, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολύ καλύτερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ. Με νέο σερί 4-0, οι περιφερειακοί της Κηφισιάς έφεραν το +10 και ετοιμάζονταν για μια μεγάλη και ιστορική νίκη. Οι «ασπρόμαυροι» με σερί 4-0 σε περιφέρεια και ρακέτα μείωσαν στο -5, έχοντας μια υπεροχή στα ριμπάουντ σε εκείνο το διάστημα. Ο Μαργαρίτης μείωσε στο -1, ο Μαυροειδής έκανε το 65-68 και ο Βασιλειάδης το 67-68. Εκεί ένα σερί 5-0 της Κηφισιάς, που εκμεταλλεύτηκε τις βεβιασμένες ενέργειες των «ασπρόμαυρων», έφερε το τελικό +6 για τους φιλοξενούμενους.


Τα δεκάλεπτα: 26-21, 38-44, 53-55, 67-73

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 7, Βασιλειάδης 18, Μαργαρίτης 8, Ντούβνιακ 6, Μάρκοβιτς 15, Κακαρούδης 5, Τσόχλας 6, Χάτσερ 2

ΚΗΦΙΣΙΑ: Ντ. Στίγκερς 6, Γκίκας 10, Μαυροειδής 6, Κασελάκης 14, Χογκ 16, Χρυσικόπουλος 4, Τζ. Στίγκερς 17 *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρεάλ… αφ’ υψηλού!! (video)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης στην εύκολη νίκη απέναντι στη Λεβάντε (που ‘χε τις ευκαιρίες της) με σκορ 3-0, ανεβάζοντας την βασίλισσα στην κορυφή.

Ρεάλ… αφ’ υψηλού! (video)

Ο CR7 λοιπόν έδωσε την ασίστ στον Μαρσέλο κι αυτός με ωραίο τελείωμα έλυσε τον γόρδιο δεσμό στο 27’, ανοίγοντας το σκορ για τους Μαδριλένους κι ενώ… δευτερόλεπτα αργότερα ο Νάβας έσωσε από βέβαιη παραβίαση την εστία του.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο απλά για τους μερένχες με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα. Τότε που ο Πορτογάλος αστέρας πήρε την μπάλα έξω απ’ την περιοχή, έπιασε πανέμορφο σουτ κι έγραψε τόσο το 2-0, όσο και ιστορία. Διότι σημείωσε το 324ο τέρμα του με την φανέλα της Ρεάλ, ξεπέρασε τον θρυλικό Ραούλ κι έγινε ο ίδιος θρύλος, ως αρχισκόρερ πλέον του συλλόγου.

Είναι αλήθεια πως η άμυνα των γηπεδούχων δεν πατούσε και πολύ καλά, με τον Νάβας να επεμβαίνει ξανά και να 'χει δύο πολύ καλές αποκρούσεις, όπου στην μία μάλιστα -στο πρώτο μέρος- έσωσε πάνω στη γραμμή δυνατή καρφωτή κεφαλιά. Στο δεύτερο μέρος άρχισε να ρίχνει... καρέκλες στην Μαδρίτη, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός. Ο Μπενίτεθ θέλησε να ξεκουράσει και κάποιους παίκτες και με τον Κοσταρικανό γκολκίπερ να λέει ξανά "όχι" σε δύο περιπτώσεις, ήρθε ο Χεσέ στο 81' να πετύχει το τρίτο τέρμα για τη Ρεάλ και να διαμορφώσει το τελικό 3-0.



Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε 3-0
(27' Μαρσέλο, 30' Ρονάλντο, 81' Χεσέ)

Εϊμπάρ-Σεβίλλη (19:15)
Μπαρτσελόνα-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)
Βαλένθια-Μάλαγα (23:00)
Μπέτις-Εσπανιόλ (23:05)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Βιγιαρεάλ-Θέλτα (13:00)
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης (17:00)
Χετάφε-Λας Πάλμας (19:15)
Λα Κορούνια-Μπιλμπάο (21:30)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Σπόρτινγκ Χιχόν-Γρανάδα (21:30)

Η επόμενη (9η) αγωνιστική

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου

Ράγιο Βαγεκάνο-Εσπανιόλ (21:30)

Σάββατο 24 Οκτωβρίου

Θέλτα Βίγκο-Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Γρανάδα-Μπέτις (19:15)
Σεβίλλη-Χετάφε (21:30)
Μάλαγα-Λα Κορούνια (23:05)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

Λεβάντε-Σοσιεδάδ (13:00)
Λας Πάλμας-Βιγιαρεάλ (17:00)
Μπαρτσελόνα-Εϊμπάρ (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαλένθια (21:30)

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σπόρτινγκ Χιχόν (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξελιγώθηκε» όλο το Μάντσεστερ!! (videos)

Μια στροφή πριν το μεταξύ τους ντέρμπι φρόντισαν να φτιάξουν τους οπαδούς τους. Η Γιουνάιτεντ περνώντας… αέρα απ’ την έδρα της Έβερτον (3-0) και η Σίτι με την «πεντάρα» επί της Μπόρνμουθ (5-1).

«Ξελιγώθηκε» όλο το Μάντσεστερ! (videos)
Πάνε «φορτσάτες» στο ντέρμπι του Μάντσεστερ! Γιουνάιτεντ και Σίτι έφτασαν άνετα στο «τρίποντο» στην 9η αγωνιστική και είναι γεμάτες ψυχολογία ενόψει της μάχης της πόλης την επόμενη εβδομάδα.

Οι «πολίτες» βρήκαν στο πρόσωπο του Ραχίμ Στέρλινγκ τον αντικαταστάτη του Αγκουέρο (τραυματίας) και χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα έφτασαν στο 5-1 επί της Μπόρνμουθ στο «Etihad». Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ σημείωσε χατ-τρικ, ενώ τα άλλα δύο τέρματα της ομάδας του Πελεγκρίνι, που διατηρήθηκε στην κορυφή της Premier, σημείωσε ο Μπονί.



Τα δύσκολα… πανεύκολα έκαναν οι «κόκκινοι διάβολοι» στο «Γκούντισον Παρκ». Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, έδειξε πως άφησε πίσω την βαριά ήττα από την Άρσεναλ, κι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Έβερτον (3-0). Μέσα σε τέσσερα λεπτά οι Σνάιντερλιν και Ερέρα (18’ και 22’) έφεραν την Γιουνάιτεντ αγκαλιά με τη νίκη, την οποία σφράγισε ο Γουέιν Ρούνεϊ (62’).



Υπάρχει ζωή στην Τσέλσι. Οι «μπλε» επικράτησαν 2-0 κόντρα στην Άστον Βίλα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κι επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από δύο αγωνιστικές. Το τρίποντο ήρθε χάρη στο τέρμα του Ντιέγκο Κόστα (34’) και στο αυτογκόλ του Χάτον (54’).

Μεγάλο «διπλό» για την Γουέστ Χαμ, που πήρε τη νίκη στο φινάλε στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας (3-1). Στο τσακ γλίτωσε την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα η Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι, που έφυγε με βαθμό απ’ την έδρα της Σαουθάμπτον (2-2).

Η ένατη αγωνιστική

Σάββατο 17/10

Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-0

Τσέλσι-Άστον Βίλα 2-0
(34' Κόστα, 54' Χάτον αυτ.)

Μαν. Σίτι-Μπόρνμουθ 5-1
(7', 29', 45+3' Στέρλινγκ, 11', 89' Μπονί - 22' Μέρι)

Σαουθάμπτον-Λέστερ 2-2
(21' Φοντέ, 37' Φαν Ντάικ - 66', 90+1' Βάρντι)

Έβερτον-Μαν. Γιουνάιτεντ 0-3
(18' Σναϊρντερλιν, 22' Ερέρα, 62' Ρούνεϊ)

Γουέστ Μπρομ.-Σάντερλαντ 1-0
(54' Μπεραχίνο)

Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Χαμ 1-3
(25' Καμπάιγ πεν. - 22' Τζέκινσον, 88' Λαντσίνι, 90+4' Παγιέτ)

Γουότφορντ-Άρσεναλ (19.30)

Κυριακή 18/10
Νιούκαστλ-Νόριτς (18.00)

Δευτέρα 19/10
Σουόνσι-Στόουκ (22.00)

Η επόμενη αγωνιστική (10η):

Σάββατο 24/10
Άστον Βίλα-Σουόνσι (17.00)
Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας (17.00)
Νόριτς-Γουέστ Μπρομ (17.00)
Στόουκ Σίτι-Γουότφορντ (17.00)
Γουέστ Χαμ-Τσέλσι (17.00)
Άρσεναλ-Έβερτον (19.30)

Κυριακή 25/10
Σάντερλαντ-Νιούκαστλ (15.00)
Μπέρνμουθ-Τότεναμ (17.05)
Μαν. Γιουνάιτεντ-Μαν. Σίτι (17.05)
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον (19.15) *Πηγή: sport-fm.gr*

Έμαθε από τον Ολυμπιακό ο Κολοσσός!!

Με «όπλο» την έδρα τους και με τους Λαρεντζάκη και Ντέιβις να ήταν εξαιρετικοί, ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε 80-67 του Ρεθύμνου και έτσι πέτυχε την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1!

Έμαθε από τον Ολυμπιακό ο Κολοσσός!
Παίζοντας πολύ καλή άμυνα (που μέσω αυτής δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα) ο Κολοσσός επικράτησε 80-67 του Ρεθύμνου, στη Ρόδο και έτσι πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1!

Κορυφαίοι για τους «θαλασσί» ήταν οι Λαρεντζάκης και Ντέιβις με 25 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ από τους Κρητικούς πρώτος σκόρερ ήταν ο Κλουφ με 18 πόντους. Περίπου επτά λεπτά πριν τη λήξη, ο Μιχάλης Καμπερίδης των φιλοξενούμενων είχε ένα πολύ άσχημο πέσιμο στο παρκέ, ύστερα από προσπάθεια να καρφώσει, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει υποβασταζόμενος.

Το ματς


Το Ρέθυμνο πέτυχε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης, ωστόσο στη συνέχεια ο Κολοσσός ήταν καταιγιστικός, καθώς μέσω της καλής του άμυνας, προηγήθηκε 14-2 μέσα σε πέντε λεπτά! Οι Κρητικοί αντιμετώπιζαν μεγάλη δυσκολία στην επίθεση και με τον Λαρεντζάκη να παίρνει «φωτιά» έξω 6,75μ., οι Ροδίτες πήγαν αρχικά στο +14 (20-6) και στη συνέχεια στο +18 (26-8). Στα εναπομείναντα λεπτά της πρώτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και έτσι έριξαν στους 11 πόντους τη διαφορά (27-16).

Ο Κολοσσός κατάφερε να ξεφύγει εκ νέου στο δεύτερο δεκάλεπτο με ένα σερί 6-0 (33-16), όμως το Ρέθυμνο έκανε ένα δικό του μίνι-ξέσπασμα, μειώνοντας στους 11 πόντους τη διαφορά (37-26) στα μισά. Όμως, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ξανά «στροφές» και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν επέτρεψαν την περαιτέρω μείωση της διαφοράς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια προηγούμενοι 46-33.

Σχεδόν ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Κολοσσό να διατηρεί την υπέρ του διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (50-37). Με τα τρίποντα των Γιαννόπουλου και Κορόλεφ το Ρέθυμνο έριξε τη διαφορά στους επτά πόντους (50-43). Το γεγονός αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου, οι οποίοι έφτασαν ακόμη πιο κοντά (56-52), στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Κολοσσός μπήκε με ένα επιμέρους σκορ 6-2, πηγαίνοντας σε μία διαφορά ασφαλείας (62-54), ενώ στη συνέχεια ο Ντέιβις με δικούς του πόντους τον έστειλε στο +12 (68-56). Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο, πηγαίνοντας στο +13 (75-62), περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος. Έκτοτε, οι «θαλασσί» έπαιζαν με το χρόνο και αφού το Ρέθυμνο δεν… προλάβαινε να κάνει την ολική ανατροπή, το ροζ φύλλο πήγε στην ομάδα της Ρόδου με το τελικό 80-67.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 46-33, 56-52, 80-67 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μακελ-Άρης χωρίς έλεος!!

Κανένα έλεος στο νεοφώτιστο Αρκαδικό δεν έδειξε ο Άρης. Οι «κίτρινοι» τούς συνέτριψαν στο ιστορικό πρώτο τους εντός έδρας ματς στη μεγάλη κατηγορία με 90-50. Τεράστια η διαφορά ποιότητας.

Μακελ-Άρης χωρίς έλεος
Σε τραυματική εμπειρία μετέτρεψε ο Άρης τον αγώνα-γιορτή του Αρκαδικού για το πρώτο του ματς στη μεγάλη κατηγορία. Η διαφορά ποιότητας και λύσεων στις δύο ομάδες ήταν αχανής και οι «κίτρινοι» διέσυραν τους αντιπάλους τους με 90-50 παίρνοντας επιβλητικά το πρώτο τους ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα. Εξαιρετικός και πάλι ο Χάγκινς (18π.), πολύ καλοί και οι ΜακΝίλ, Γουάιτ, Μούρτος και Ζάρας. Πολλές αδυναμίες παρουσίασαν οι γηπεδούχοι, που πήραν ελάχιστα πράγματα από τους ξένους τους.

Το ματς

Το προβάδισμα, 3-2, με τρίποντο του Μπράουν στο ξεκίνημα ήταν το πρώτο και τελευταίο στον αγώνα για τους γηπεδούχους. Ο Άρης ήταν καταιγιστικός και με τους Γουάιτ και Χάγκινς να κάνουν τη διαφορά ξέφυγε πολύ γρήγορα με +11 (6-17). Οι παίκτες του Πρίφτη ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με 9/12 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 5/5 βολές, με αποτέλεσμα να έχουν από νωρίς σημαντική απόσταση (13-29). Μια μικρή αντεπίθεση των γηπεδούχων μείωσε στους 14 (20-34), για να έρθουν εννιά αναπάντητοι «κίτρινοι» πόντοι και να απομακρυνθούν ξανά οι Θεσσαλονικείς (24-48).

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο και στα μέσα της τρίτης περιόδου η διαφορά άγγιξε τους 30 μετά από καλάθι του Ξανθόπουλου (36-65). Το φράγμα αυτό έσπασε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον κόουτς του Άρη να ρίχνει στη μάχη και το νεαρό Φλιώνη κάνοντας rotation λόγω και των υποχρεώσεων στο Eurocup, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πετάξει από νωρίς λευκή πετσέτα. Ακόμη κι έτσι χάρη σε ένα 14-0 ο Άρης έφτασε στο +41 (48-89) λίγο πριν το τελικό σκορ (50-90).

Δεκάλεπτα: 13-29, 28-52, 43-67, 50-90.

Αρκαδικός (Καστρίτης): Λαμπρόπουλος 4, Βαν Όστρουμ 8, Κοψαύτης, Κωνσταντίνου, Στεφανίδης 6, Μπράουν 16, Νουουτίνεν 9, Καλλινικίδης 5, Τζουγκαράκης, Σαντέ 2, Μπούκερ.

Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 2, Πελεκάνος 4, Τσούπκοβιτς 7, Φλιώνης 1, Γουάιτ 11 (5 ριμπ.), Γουότερς 8, Ζάρας 12, Χάγκινς 18 (4 ριμπ.), Κοέν 5, Μούρτος 6 (7 ριμπ., 4 ασίστ), Σίμτσακ, ΜακΝίλ 16 (6 ριμπ.).

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Γκούμας, Μαλαμάς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Μπάγερν των ρεκόρ!! (video)

Η Μπάγερν πέρασε και από το "Βέζερ Στάντιον" και πέτυχε ρεκόρ συνεχόμενων νικών (9) από την έναρξη του πρωταθλήματος. Σημαντικές νίκες για Σάλκε και Βόλφσμπουργκ.

Η Μπάγερν των ρεκόρ (video)
Η Μπάγερν δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, πέτυχε το ρεκόρ με εννιά συνεχόμενες νίκες από την έναρξη του πρωταθλήματος και συνέχισε την προέλαση της στο γερμανικό πρωτάθλημα. Αυτή ήταν η 10η σερί νίκη των Βαυαρών, σε αγώνες πρωταθλήματος κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ.

Με μια συνεργασία του Τιάγκο με τον Μίλερ, οι Βαυαροί άνοιξαν το σκορ στο 23’ και κατόρθωσαν να διαχειριστούν το παιχνίδι, παρά την πίεση που άσκησαν στο 2ο μέρος και τις ευκαιρίες που είχαν με τον Ούτζα, οι γηπεδούχοι. Είδηση αποτελεί το γεγονός πως ο Λεβαντόφσκι έμεινε άσφαιρος, μετά το ιλιγγιώδες σερί του, τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά αυτό δεν κόστισε στους Βαυαρούς, που πήγαν και πάλι την διαφορά από τη Ντόρτμουντ στο +7.

Η Σάλκε συνεχίζει να βρίσκεται στην 3η θέση, αφού ένα γκολ του Χέβεντες με κεφαλιά μετά από εκτέλεση του Γκάις, νίκησε την άμυνα της Χέρτα και άνοιξε το σκορ. Οι Βερολινέζοι που από το 18’ έπαιζαν με 10, εξαιτίας αποβολής του Ιμπίσεβιτς, έμειναν μέσα στο ματς και στο 73ο λεπτό, κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Καλού. Όμως η ομάδα του Γκελζενκίρχεν στο 92’ πήρε τη νίκη που την φέρνει στην 3η θέση με τέσσερις πόντους διαφορά από την Βόλφσμπουργκ, με τον Μαξ Μέγιερ, μετά από ασίστ του Σανέ.

Συναρπαστική αναμέτρηση έγινε στην «Βολκσβάγκεν Αρίνα», αφού με τους Κρούζε και Ντοστ οι «Λύκοι» ήταν ήδη μπροστά στο 7’ με 2-0, από ισάριθμες ασίστ του Τζούλιαν Ντράξλερ. Ωστόσο η Χόφενχαϊμ αντέδρασε και έκανε το 2-1 με τον Τόλιαν με την συμπλήρωσε μισής ώρας αγώνα, ενώ στο 54’ ο Σμιντ με διπλή προσπάθεια, πρόλαβε τους Μπενάλιο και Ντάντε, για να φέρει το ματς σε ισορροπία (2-2). Με αριστερό πλασέ στο 62’ όμως, ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος των «πάντσερ» απέναντι στη Γεωργία, «χτύπησε» και πάλι και με αριστερό πλασέ έδωσε πάλι προβάδισμα στην Βόλφσμπουργκ. Ο ίδιος παίκτης στο 83’ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η Ντάρμσταντ πήρε 2ο διπλό στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ παρέμεινε και αήττητη στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού αιφνιδίασε την Άουγσμπουργκ και έφτασε νωρίς σε προβάδισμα με 2-0. Ο Βάγκνερ στο 7’ έκανε το 0-1, ενώ στο 29’ ο Νίμαϊερ διαμόρφωσε το 0-2. Στο 0-0 έμειναν το Αμβούργο με την Λεβερκούζεν.




Παρασκευή 16/10
Μάιντς-Ντόρτμουντ 0-2
(18' Ρόις, 82' Μιχταριάν)

Σάββατο 17/10 (16.30)
Αμβούργο-Λεβερκούζεν 0-0

Βόλφσμπουργκ-Χόφενχαϊμ 4-2
(1’, 62’ Κρούζε, 7’ Ντοστ – 30’ Τόλιαν, 54’ Σμιντ)

Βέρντερ Βρέμης-Μπάγερν Μονάχου 0-1
(23’ Mίλερ)

Σάλκε-Χέρτα Βερολίνου 2-1
(27’ Χέβεντες, 92’ Μέγιερ-73’Καλού)

Άουγκσμπουργκ-Ντάρμσταντ 0-2
(7’ Βάγκνερ, 29’ Νιμάϊερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 18/10
Κολωνία-Ανόβερο (16.30)
Στουτγκάρδη-Ίνγκολσταντ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (10η)

Παρασκευή 23/10
Χόφενχαϊμ-Αμβούργο (21.30)

Σάββατο 24/10 (16.30)
Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία
Λεβερκούζεν-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης
Ντάρμσταντ-Βόλφσμπουργκ
Ίνγκολσταντ-Χέρτα Βερολίνου (19:30)

Κυριακή 25/10
Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ (16.30)
Γκλάντμπαχ-Σάλκε (18:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίθεση αγνώστων στο σπίτι του υπεύθυνου για τους ορισμούς διαιτητών!!


Επίθεση με κροτίδες και λαδομπογιές δέχτηκε στο σπίτι του ο υπεύθυνος για τους ορισμούς διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, την Παρασκευή. Οι άγνωστοι πέταξαν και φέιγ βολάν.

Επίθεση αγνώστων στο σπίτι του υπεύθυνου για τους ορισμούς διαιτητών
Επίθεση από αγνώστους, που πέταξαν κροτίδες, λαδομπογιές και φέιγ βολάν στην είσοδο της πολυκατοικίας του, δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης.

Τα μηνύματα των δραστών προς τον υπεύθυνο για τους ορισμούς διαιτητών της Σούπερ Λίγκας και μεγαλοπαράγοντα της ΚΕΔ, ανέφεραν μεταξύ άλλων «ξέρουμε που μένεις».

Ο κ.Σωμαρακάκης την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν στην οικία του, καθώς απουσιάζει στην Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσει σεμινάριο διαιτησίας. Οι Αρχές τον ενημέρωσαν για την επίθεσης, ενώ ο ίδιος πρόκειται να κάνει μήνυση κατά αγνώστων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο απρόσμενος επισκέπτης του Ομάρ πριν την ΑΕΚ!!

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ θα λείψει από το ντέρμπι. Θα βρίσκεται όμως στο «Καραϊσκάκη» και μάλιστα με ξεχωριστή παρέα.

Ο απρόσμενος επισκέπτης του Ομάρ πριν την ΑΕΚ
Παρέα με τον Ερίκ Αμπιντάλ πέρασε τον ελεύθερο χρόνο του πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ.

«Τι όμορφη μέρα. Και κοιτάξτε ποιος γύρισε στην Αθήνα;», ενημέρωσε τους διαδικτυακούς φίλους του ο Νορβηγός μπακ, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι αλλά ανυπομονεί για την αναμέτρηση με τους «κιτρινόμαυρους»:

«Δεν βλέπω την ώρα να τους κερδίσουμε! Ποιο θα είναι το σκορ;».

What a beautiful day it is today☀️ And see whos back in Athens! Enjoying a good meal with my bro! Looking forward to see our team beat AEK later!! What will the score be guys? Eric Abidal
Posted by Omar Elabdellaoui OFFICIAL on Saturday, October 17, 2015



*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ερυθρόλευκος» σίφουνας!!

Αρχηγού και… Μιλούνοβιτς παρόντων –με τον ένα να δημιουργεί και τον άλλο να σκοράρει- ο Πλατανιάς έφτασε σαν σίφουνας στην πρώτη φετινή του νίκη (4-0) αφήνοντας τον Πανθρακικό μόνο τελευταίο.

«Ερυθρόλευκος» σίφουνας
Με μεγάλους πρωταγωνιστές του Γουνδουλάκη και Μιλούνοβιτς ο Πλατανιάς πήρε πανηγυρικά την πρώτη του φετινή νίκη με σκορ 3-0 επί του Πανθρακικού στην έβδομη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δύο γρήγορα γκολ των Κρητικών –με Τσουράκη στο 3’ και Μιλούνοβιτς στο 15’- έβαλαν τις βάσεις από νωρίς για τη μεγάλη τους νίκη στο ντέρμπι ουραγών. Ο Σέρβος με ένα πανέμορφο γκολ στο 60’ και ο Ράμος λίγα λεπτά πριν το φινάλε του ματς διαμόρφωσαν το εντυπωσιακό 4-0 που τον ξεκόλλησε απ’ τον πάτο της βαθμολογίας και κράτησε εκεί μόνο τον Πανθρακικό.

Μικρή αντίδραση για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου με τον Ντιγκινί, που δεν κατάφερε όμως να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.

Το ματς:


Ο γρήγορος ρυθμός στην έναρξη του ματς είχε αποκλειστικά το χρώμα του Πλατανιά. Οι Χανιώτες θέλησαν να επιβάλουν απ’ την αρχή τη δύναμή τους, με δύο γρήγορα γκολ που είχαν πρωταγωνιστή τον Φανούρη Γουνδουλάκη. Δύο ασίστ του έμπειρου μέσου, στις δύο πρώτες τελικές των «ερυθρόλευκων» διαμόρφωσαν στο πρώτο τέταρτο του ματς το 2-0.

Στο τρίτο μόλις λεπτό ο Γουνδουλάκης εκμεταλλεύτηκε άψογα τα λάθη στην άμυνα του Πανθρακικού, τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον Τσουράκη και αυτός με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Με δημιουργό και πάλι τον Γουνδουλάκη, ο Μιλούνοβιτς έπιασε το σουτ στην κίνηση και έκανε το 2-0 στο 15’, δημιουργώντας γερές βάσεις για τη νίκη των Κρητικών, αφού η ομάδα της Κομοτηνής δεν είχε δείξει μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχει απαντήσεις.

inner

Απ’ το 25’ και μετά οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Πανθρακικός άρχισε να πιέζει μπροστά στην εστία των γηπεδούχων, με τον Ντιγκινί να έχει τις ευκαιρίες για τέρμα, χωρίς όμως να το καταφέρνει.

inner

Αποκορύφωμα, η διπλή ευκαιρία του Γάλλου επιθετικού στο 30’ με το πρώτο του σουτ να σταματάει στο δοκάρι και στην επαναφορά την μπάλα να «γλείφει» το δοκάρι και να βγαίνει άουτ.

Ο Πανθρακικός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα, αφού ο Πλατανιάς δεν δυσκολεύτηκε να του πάρει τον έλεγχο. Μετά από δύο καλές προσωπικές ευκαιρίες, ο Μιλούνοβιτς πέτυχε το δεύτερο πανέμορφο τέρμα. Ο Γουνδουλάκης έβγαλε την ασίστ από αριστερά και ο Σέρβος επιθετικός, αφού απέφυγε τον Μπαϊκαρά, έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του τέρματος.

inner

Ο ρυθμός του ματς φυσιολογικά έπεσε, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο Ράμος μάλιστα στο 88’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη για το 4-0.


Οι συνθέσεις:


Πλατανιάς: Σωτηρίου, Κουλιμπαλί (82’ Αποστολόπουλος), Σελίν, Μπανανά, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς (73’ Μουνάφο), Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Ράμος, Μιλούνοβιτς, Τσουράκης (75’ Γκόμες)
Στον πάγκο έμειναν οι: Κοκκαλάς, Ανγκούλο, Ίτουα, Μαχαμάτ

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μελίσσης, Σέρφα, Χαβίτο (66’ Ίγκορ), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (62’ Λαδάκης), Χασομέρης, Ποτουρίδης, Φερνάντεθ, Ηλιάδης (46’ Μεχία).
Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Χρήστου, Μαρκόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ!!

Στη σύλληψη τριών νεαρών για συμμετοχή στην επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ προχώρησε η αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Στα 25 άτομα υπολογίζονται από τις Αρχές τα άτομα που εμπλέκονται.

Τρεις συλλήψεις για την επίθεση στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ
Στο κρατητήριο του αστυνομικού τμήματος της Θεσσαλονίκης βρίσκονται τρεις νεαροί, ηλικίας 24, 27 και 29χρονών, οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Την είδηση μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και αναφέρεται μεταξύ άλλων πως οι Αρχές αναζητούν κι άλλα άτομα καθώς εκτιμάται πως εμπλέκονται συνολικά έως και 25 άτομα.

Όσον αφορά τους τρεις συλληφθέντες, έχει σχηματισθεί ήδη δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις των νόμων περί εκρηκτικών υλών, όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Από το ξεκίνημα της εβδομάδας αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.*Πηγή: sport-fm.gr*

Απλά ένα παιχνίδι και μετά πάλι φίλοι! (pics)

Οι πιτσιρικάδες του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ «δίδαξαν» πως δεν τους χωρίζει τίποτε περισσότερο από ένα παιχνίδι 90 λεπτών. Δείτε τις ξεχωριστές εικόνες μέσα από τον φακό του Intime Sports.

Απλά ένα παιχνίδι και μετά πάλι φίλοι (pics)
inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Άγρια» μηνύματα σε Παναθηναϊκό από την Καρσίγιακα!!

Την πολύ καλή της κατάσταση επιβεβαίωσε η Πινάρ Καρσίγιακα, καθώς μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, επικράτησε εύκολα με 100-74 της Τουρκ Τέλεκομ ενόψει της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

«Άγρια» μηνύματα σε Παναθηναϊκό από την Καρσίγιακα!
Σε τρομερό… φεγγάρι βρίσκεται η Πινάρ Καρσίγιακα λίγες μέρες πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ!

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, οι πρωταθλητές Τουρκίας δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα από την Τουρκ Τέλεκομ, την οποία συνέτριψαν με το εντυπωσιακό 100-74.

Απών για τους νικητές ήταν ο τραυματίας Τζάστιν Κάρτερ, με τον Κένι Γκάμπριελ να ήταν πρώτος σκόρερ με 24 πόντους, με τους Τζος Κάρτερ και Κόλτον Άιβερσον να είχαν από 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από τους ηττημένους, οι οποίοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Κρίσταπς Βάλτερς, κορυφαίος ήταν ο Μπράουν με 19 πόντους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Θρύλος της Ρεάλ ο Κριστιάνο!! (video)

Είναι μόλις 30, αγωνίζεται απ' το 2009 στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά είναι ΗΔΗ θρύλος της! Ο Κριστιάνο βρήκε δίχτυα -με πανέμορφο τρόπο- και από σήμερα είναι ο αρχισκόρερ στην ιστορία της βασίλισσας.

Θρύλος της Ρεάλ ο Κριστιάνο! (video)
Κάτι παραπάνω από έξι χρόνια χρειάστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να γίνει και... επίσημα θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης!

Ο CR7 βρήκε δίχτυα -με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή- κόντρα στη Λεβάντε και κάπως έτσι έγραψε ιστορία.

Πέτυχε το 324ο τέρμα του με την φανέλα της βασίλισσας και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της, ξεπερνώντας κατά ένα τον εξίσου θρυλικό Ραούλ που μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.






Κι όλα αυτά την ώρα που και το πρώτο γκολ της Ρεάλ απέναντι στους Λεβαντίνους προήλθε από δική του ασίστ (το τελείωσε ο Μαρσέλο) κι ενώ πριν την έναρξη του αγώνα, «παρουσίασε» στο κοινό το τέταρτο χρυσό παπούτσι του, γνωρίζοντας την αποθέωση.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτο δείγμα... Κλοπ θετικό!

Στην πρώτη του παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της, η Λίβερπουλ έφυγε από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» απέναντι στην Τότεναμ έναν βαθμό από το τελικό 0-0 και με πολλές καλές εντυπώσεις.

Πρώτο δείγμα... Κλοπ θετικό
Η πρώτη παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ ήταν θετική. Μπορεί να μην πήρε τη νίκη αλλά απέναντι στην Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» το τελικό 0-0 είναι ένα αποτέλεσμα αποδεκτό από όλους στους «κόκκινους».

Έχοντας κάποια από τα στοιχεία που αρέσουν στον Κλοπ αλλά και την... αύρα της αλλαγής του προπονητή οι παίκτες της Λίβερπουλ μπήκαν στο παιχνίδι αρκετά ανεβασμένοι. Στο 10ο λεπτό –μάλιστα- ο Ορίζι σημάδεψε το δοκάρι σε κεφαλιά του. Ο «ενθουσιασμός» αυτός των «κόκκινων» χάθηκε με την αναγκαστική αλλαγή του Τσαντλί με τον Κλίντον.

Η Τότεναμ ανέβηκε αγωνιστικά και στο 28ο λεπτό έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία για να σκοράρει όταν το σουτ του Κλίντον υποχρέωσε τον Μινιολέ σε μια εκπληκτική επέμβαση. Στο 37ο λεπτό ήρθε άλλη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον τερματοφύλακα να κάνει απόκρουση, σε σουτ του Κέιν και στη συνέχεια ο Σακό να διώχνει στο σουτ που έκανε στην επαναφορά ο Ντέλε Άλι.

Μοιρασμένο το παιχνίδι στο δεύτερο 45λεπτό με τη Λίβερπουλ να ανεβαίνει σταδιακά και να πιέζει την Τότεναμ στα τελευταία 15 λεπτά. Στο 78ο λεπτό προέκυψε και η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο με τον Ορίζι να μην κάνει καλό σουτ όταν βρέθηκε απέναντι στον Γιορίς. Στο 84ο λεπτό ο Μινολέ έσωσε τη Λίβερπουλ σε ένα μακρινό σουτ του Κέιν.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε της δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ με την Τότεναμ να μένει αήττητη στην έδρα της αλλά και την Λίβερπουλ να παίρνει τον πρώτο της βαθμό σε μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με την καθοδήγηση του νέου της προπονητή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ξεχωριστός Γιούργκεν Κλοπ!! (video)

Το πρώτο ματς της Λίβερπουλ (κόντρα στην Τότεναμ) με τον ίδιο στον πάγκο έχει μόλις τελειώσει και ο Γιούργκεν Κλοπ σπεύδει να συγχαρεί έναν προς έναν όλους τους παίκτες αλλά και το τιμ των «κόκκινων».

Ο ξεχωριστός Γιούργκεν Κλοπ (video)














*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο πιο ακριβοπληρωμένος… χορευτής ο Σισέ!!

Σε λίγες μέρες θα κάνει πρεμιέρα το γαλλικό «Dancing with the Stars» και σύμφωνα με ένα περιοδικό της χώρας, ο Τζιμπρίλ Σισέ θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος χορευτής!

Ο πιο ακριβοπληρωμένος… χορευτής ο Σισέ!
Ένα… καράβι χρήματα θα λάβει ο Τζιμπρίλ Σισέ από την παραγωγή του γαλλικού «Dancing with the Stars», το οποίο θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Οκτωβρίου στο γνωστό τηλεοπτικό κανάλι «TF1»!

Όπως αποκάλυψε το περιοδικό «Public», ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος χορευτής, καθώς αναμένεται να εισπράξει 259.000 ευρώ για τα δύο πρώτα επεισόδια, συν 1.500 ευρώ για κάθε επιπλέον που θα συμμετέχει!

Μάλιστα, η διαφορά στο κασέ του Σισέ σε σχέση με των υπολοίπων διαγωνιζόμενων φαίνεται από το γεγονός πως οι αμέσως πιο καλά αμειβόμενοι είναι οι τραγουδιστές Βερονίκ ΝτιΚέρ και Βενσάν Νικλό, οι οποίοι θα λάβουν από 86.000 ευρώ έκαστος. Οι… μικρομεσαίοι θα λάβουν 40.000 ευρώ, ενώ οι… χαμηλόμισθοι θα χορέψουν για… μόλις 29.000 ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ομάδα και κόσμος μια γροθιά στον Ηρακλή!!

Τεράστια είναι η δίψα των φίλων του Ηρακλή για ένα εισιτήριο για το πρώτο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ έπειτα από 4,5 χρόνια!

Ομάδα και κόσμος μια γροθιά στον Ηρακλή!
10 Απριλίου του 2011, Ηρακλής και ΠΑΟΚ κοντραρίστηκαν για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα.

Μετά την περιπέτειά του στις χαμηλότερες κατηγορίες ο «Γηραιός» επέστρεψε και υποδέχεται τον «Δικέφαλο» στην πρώτη τους κόντρα μετά από 4,5 χρόνια.

Η ανταλλαγή εισιτηρίων θα έδινε άλλο… χρώμα στο ντέρμπι, αλλά τελικά δεν προχώρησε κι έτσι έμειναν περισσότερες διαθέσιμες θέσεις για τους γηπεδούχους στο «Καυτανζόγλειο».

Και σήμερα το πρωί οι φίλοι της ομάδας έσπευσαν στις εγκαταστάσεις της Μίκρας για να εξασφαλίσουν εισιτήριο, η διάθεση των οποίων θα συνεχιστεί μέχρι τις 18:00 σήμερα το απόγευμα, αλλά και αύριο μέχρι τη σέντρα του αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Απόδραση στο 91’ για Καμπάλα!!

Με γκολ του Αντόνοφ στο 91’ η Καμπάλα πέρασε με 1-0 από την έδρα της Νέφτσι Μπακού και πάτησε, τουλάχιστον προσωρινά, στην κορυφή του Αζερμπαϊτζάν.

Απόδραση στο 91’ για Καμπάλα
Τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν πήρε η Καμπάλα. Η εκ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League επιβλήθηκε της Νέφτσι Μπακού εκτός έδρας με 1-0 για την όγδοη αγωνιστική.

Ο Αλεξέι Αντόνοφ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πέτυχε το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των φιλοξενούμενων, που με το τρίποντο αυτό πέρασαν τουλάχιστον προσωρινά στην κορυφή, με 19 βαθμούς (17 έχει η Καραμπάγκ με ματς λιγότερο).

Η σύνθεση της Καμπάλα: Μπεζοτόσνιθ, Στάνκοβιτς, Καμάλοφ, Ζενιόφ, Ντοντό, Κάι, Ντασντεμίροφ, Περέιρα, Αμπάσοφ, Ζαργκάροφ, Αμπίσοφ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστροφή στην ΚΠΡ για Γουόρνοκ!


Ο πρώην προπονητής της ΚΠΡ, Νιλ Γουόρνοκ, επέστρεψε στην ομάδα ως βοηθός προπονητή με συμβουλευτικό ρόλο.

Επιστροφή στην ΚΠΡ για Γουόρνοκ
Στο προπονητικό τιμ της ΚΠΡ ανήκει και πάλι ο Νιλ Γουόρνοκ. Ο πολύπειρος τεχνικός αναλαμβάνει καθήκονυα βοηθού του προπονητή, Κρις Ράμσεϊ, έχοντας συμβουλευτικό ρόλο.

Ο 66χρονος Γουόρνοκ, που είχε δουλέψει στην ομάδα από το 2010 μέχρι το 2012, αναμένεται να έχει άμεση συνεργασία με τον Διευθυντή Ποδοσφαίρου των Ρέιντζερς, Λες Φέρντιναντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άνετα στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι των μικρών!!

Ευρεία νίκη με σκορ 3-0 πήρε η Κ20 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του πρωταθλήματος υποδομών κόντρα στον Ηρακλή. Συράκος, Δημητριάδης και Δεληγιαννίδης οι σκόρερ, στο… πρώτο πιάτο του ντέρμπι.

Άνετα στον ΠΑΟΚ το ντέρμπι των μικρών
Ανάμεσα στους μικρούς του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ δόθηκε το… πρώτο πιάτο του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον δικέφαλο να πετυχαίνει ευρεία νίκη με σκορ 3-0 στην έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος υποδομών της Σούπερ Λίγκας.

Η ομάδα Κ20 του Δικέφαλου πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 26 με γκολ του Συράκου κι από κει και πέρα απέκτησε τον έλεγχο του ματς, με τον Δημητριάδη στο 54’ να διπλασιάζει τα τέρματα.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Δεληγιαννίδης με εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Κούστα στο 73’. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ματς-παγίδα με Παναιτωλικό»

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας τονίζει πως ο Λεβαδειακός δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα κακά αποτελέσματα του Παναιτωλικού στον αγώνα της Κυριακής.

«Ματς-παγίδα με Παναιτωλικό»
Ο Λεβαδειακός προέρχεται από νίκες και ο Παναιτωλικός από ήττες, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Ο γκολκίπερ της ομάδας της Βοιωτίας τονίζει πως οι γηπεδούχοι πρέπει να είναι προσεκτικοί απέναντι στους Αγρινιώτες την Κυριακή.

«Ερχόμαστε από δύο σημαντικές νίκες, θα κοιτάξουμε να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας σημεία. Θα πρέπει να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται τώρα που η ομάδα είναι σε καλό φεγγάρι», τόνισε στην κάμερα της Nova και πρόσθεσε: «Ο Παναιτωλικός έχει κάποια άσχημα αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, γιατί ο αντίπαλος δεν θα έρθει για να χάσει και θα είναι πιο δυνατός. Αν προσέξουμε, όλα θα πάνε καλά. Είναι ένα ματς-παγίδα, γιατί αν είμαστε σίγουροι για τη νίκη μπορεί να γίνει κάτι που δεν περιμένουμε».

Ζόριτς: «Νίκη απόψε! Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα»

Αν και από τη Σερβία, όπου πλέον αγωνίζεται δανεικός, ο Ντάρκο Ζόριτς στέλνει μήνυμα νίκης στους παίκτες της ΑΕΚ εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακo.

Ζόριτς: «Νίκη απόψε! Η ΑΕΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα»
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζαραδούκας: «Μόνο νίκη»


Μόνο το τρίποντο έχουν στο μυαλό τους οι παίκτες της Ξάνθης εν όψει του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όπως δήλωσε ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Ζαραδούκας: «Μόνο νίκη»
Δίχως να παραγνωρίζει τις δυσκολίες του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή, ο Γιάννης Ζαραδούκας θέτει στόχο της Ξάνθης τη νίκη.

«Στο μυαλό μας είναι μόνο οι τρεις βαθμοί. Κάθε φορά για λεπτομέρειες δεν κερδίζουμε, αλλά ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε. Ο Αστέρας κάθε χρόνο έχει καλό σύνολο και καλούς παίκτες, αλλά και η Ξάνθη έχει δείξει ότι διαθέτει δυνατή ομάδα. Ο προπονητής μάς έχει ενημερώσει για τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων και θα πάμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο της Ξάνθης. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και να καταφέρουμε να κρατήσουμε την μπάλα μπροστά για να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Δεν θα αφήσουμε πολλά περιθώρια στον Αστέρα να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει. Θέλουμε να βάλουμε γκολ, γιατί δεν έχουμε σκοράρει πολύ. Σε κάθε παιχνίδι η νίκη είναι ο στόχος, δεν ήμασταν τυχεροί σε 2-3 παιχνίδια, αλλά ελπίζω τώρα να το πετύχουμε», τόνισε στην κάμερα της Nova ο έμπειρος μπακ.

Όσο για το πέρασμά του από τους Αρκάδες, είπε: «Όταν έχεις αγωνιστεί σε μια ομάδα και έχεις αναμνήσεις είναι κάπως ιδιαίτερο, αλλά όταν είσαι επαγγελματίας οφείλεις να σέβεσαι τον εαυτό σου και να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα σου».

Ποιοι πληρώνουν το νέο ασφαλιστικό!!

Ό πήχυς έχει μπει στα 1.000 ευρώ αλλά δεν αποκλείεται να πέσει «μαχαίρι» και σε χαμηλότερες συντάξεις

Ποιοι πληρώνουν το νέο ασφαλιστικό

Όπως προκύπτει από τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, χτίζεται η επιχειρηματολογία για νέες περικοπές στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Ο πήχυς έχει τεθεί στα 1.000 ευρώ συνολικό εισόδημα από συντάξεις, με στόχο αρχικά την κάλυψη ελλείμματος της τάξης των 700 εκατ. ευρώ. Στο κάδρο έχει ήδη τεθεί το 30% του συνόλου των συνταξιούχων, χωρίς κανείς να μπορεί να δεσμευτεί με απόλυτη βεβαιότητα ότι το μαχαίρι δεν θα πέσει τελικά και στις χαμηλότερες συντάξεις.

Όπως γράφει η «Καθημερινή», μεγάλοι χαμένοι θεωρούνται οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες που συνταξιοδοτήθηκαν με 35ετία και ποσοστό αναπλήρωσης 70%, καθώς εκτιμάται ότι θα υποστούν νέο επαχθέστερο υπολογισμό στη σύνταξή τους, με ποσοστό αναπλήρωσης 50%-55% για το σύνολο της σύνταξης κύριας και επικουρικής. Σύμφωνα με ειδικούς, οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι μεγάλες, ίσως και να ξεπερνούν το 13% με 15%.

Μεγάλο βάρος αναμένεται να σηκώσουν και οι υψηλόμισθοι εργαζόμενοι. Κλιμάκωση σχεδιάζεται στο ύψος των εισφορών οι οποίες θα είναι κοινές αλλά θα αυξάνονται για τους υψηλόμισθους (πιθανότατα με όριο μισθού τις 2.000 ευρώ) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα και στη συνέχεια, μέχρι το 2050, το κόστος μετάβασης από το παλαιό ασφαλιστικό σύστημα στο νέο.

Πηγή: newsbeast.gr

Μία… θρυλική φωτογράφιση!! (video)

Παίκτες και τεχνικό τιμ της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, φωτογραφήθηκαν ενόψει της Ευρωλίγκας και για τις ανάγκες της διοργάνωσης και η ΚΑΕ δημοσίευσε ένα απολαυστικό βίντεο από τα παρασκήνια.

Μία… θρυλική φωτογράφιση (video)
Η Ευρωλίγκα άρχισε την Πέμπτη το βράδυ, αλλά η προετοιμασία για το φωτογραφικό, οπτικοακουστικό και ιντερνετικό υλικό που προηγήθηκε για όλες τις ομάδες ήταν γεμάτες… δουλειά. Έτσι και ο Ολυμπιακός, φωτογραφήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Η ΚΑΕ, δημοσίευσε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube ένα πλούσιο βίντεο με τα backstage της διαδικασίας, την οποία οι περισσότεροι παίκτες (και ιδίως ο Πάτρικ Γιάνγκ) έδειξαν να απολαμβάνουν…




 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάσα: «Στην καλή μας μέρα νικάμε όλες τις ομάδες»


Την άποψη ότι ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο στην καλή του ημέρα εξέφρασε ο Πάμπλο Μάσα, μιλώντας για την προσεχή αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη.

Μάσα: «Στην καλή μας μέρα νικάμε όλες τις ομάδες»
Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο στην καλή του ημέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πάμπλο Μάσα εν όψει της προσεχούς αναμέτρησης με τη Skoda Ξάνθη για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντινός φορ στο Novasports

Για την προσεχή αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τη Skoda Ξάνθη: «Θεωρώ ότι εξαρτάται καθαρά από εμάς, το πώς θα παίξουμε. Αν είμαστε σε καλή κατάσταση, μπορούμε να νικήσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Η Ξάνθη είναι μία ομάδα που ξέρει να παίζει ποδόσφαιρο, το έχουμε δει και αυτό περιμένουμε. Αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, με τον Αστέρα να επιστρέψει στις εμφανίσεις που είχαμε την περσινή σεζόν».

Για το αν λειτούργησε ευεργετικά για τους Αρκάδες: «Μας εξυπηρέτησε να ξεκουραστούμε και να κάνουμε μία διακοπή, κάτι που ελπίζουμε να φτάσουμε στη νίκη».

Για το γεγονός ότι έγινε πατέρας: «Μακάρι να πετύχω ένα γκολ που το χρειάζεται η ομάδα και σίγουρα ένας από τους πρώτους που θα το αφιερώσω θα είναι το παιδί μου».

Θρίαμβος με ανατροπή στο ντέρμπι των μικρών για Ολυμπιακό!!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και πήρε τη νίκη με 4-1 στο ντέρμπι της Κ20 που έγινε το μεσημέρι στου Ρέντη.

Θρίαμβος με ανατροπή στο ντέρμπι των μικρών για Ολυμπιακό

Η «Ένωση» προηγήθηκε με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Βλαχομήτρος, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν την υποστήριξη περίπου 200 φιλάθλων, ανέτρεψαν το σκορ πριν βγει το ημίχρονο με δύο γκολ του Λάτσι. Μεγαρίτης και Ανδρούτσος στο δεύτερο ημίχρονο υπέγραψαν τη νίκη των γηπεδούχων.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός παραμένει πρωτοπόρος έχοντας το απόλυτο σε έξι αγώνες (18β.), ενώ η ΑΕΚ σε έξι αγώνες έχει 10 βαθμούς και είναι στη μέση της βαθμολογίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ραντούλιτσα: «Νιώθουμε καλά μέσα στο γήπεδο»

Για την προσαρμογή του στον Παναθηναϊκό,τη σχέση του με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς αλλά και την αγάπη του για τις μηχανές και τον Stephen King μίλησε ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στην εκπομπή Goal χωρίς σύνορα.

Ραντούλιτσα: «Νιώθουμε καλά μέσα στο γήπεδο»
Είναι παίκτης του Παναθηναϊκού από τον Ιούλιο που μας πέρασε, αλλά ο Μιρόσλαβ Ραντούλιτσα νιώθει ότι είναι μέλος της ομάδας για χρόνια. Η χημεία με τους νέους του συμπαίκτες είναι πολύ καλή και δεν χρειάστηκε παρά ελάχιστο χρόνο για να προσαρμοστεί.

Ο Σέρβος σέντερ μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, Goal χωρίς σύνορα για το πώς νιώθει στη νέα του ομάδα αλλά και για τις μεγάλες του αγάπες.







*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έφυγε» ο Χάουαρντ Κένταλ!!

Ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία της Έβερτον, Χάουαρντ Κέντα, απεβίωσε στα 69 του χρόνια. Είχε δουλέψει και στην Ελλάδα, σε Ξάνθη και Εθνικό.

«Έφυγε» ο Χάουαρντ Κένταλ
Το θάνατο του Χάουαρντ Κένταλ θρηνεί το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο θρύλος της Έβερτον απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών.

Θεωρείται ο κορυφαίος προπονητής στην ιστορία των «ζαχαρωτών», καθώς μαζί τους κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (1985, 1987), ένα Κύπελλο (1984) και το Κυπελλούχων (1985), ενώ ως παίκτης κατέκτησε μαζί της ένα πρωτάθλημα (1970) κι ένα Κύπελλο (1968).

Το 1994 είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο της Ξάνθης, ενώ τη σεζόν 1998/99 πέρασε από τον Εθνικό Πειραιώς.

Η Έβερτον θα τιμήσει τη μνήμη του στον σημερινό αγώνα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ στο «Γκούντισον Παρκ». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπρίτο: «Όλοι μαζί θα αλλάξουμε την κατάσταση»


Μόνο αν όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι μια γροθιά θα καταφέρει να αλλάξει η κατάσταση στον Ατρόμητο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Εντουάρντο Μπρίτο εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Βέροια.

Μπρίτο: «Όλοι μαζί θα αλλάξουμε την κατάσταση»
Μόνο αν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου είναι μαζί θα καταφέρουν να βγάλουν την ομάδα από το τέλμα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Εντουάρντο Μπρίτο εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Βέροια για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο εκ των αρχηγών των Περιστεριωτιών και πιο παλιός παίκτης της ομάδας στο Novasports

Για την εικόνα του Ατρόμητου, ο οποίος σε 5 αγώνες έχει 3 ήττες και 2 ισοπαλίες: «Πρέπει να μιλήσουμε όλοι. Μιλήσαμε πολύ. Λέμε, λέμε, λέμε, αλλά στο τέλος μένει η πίκρα από το αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα να μιλάμε, αλλά να βγει ο καθένας στο γήπεδο και να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Αν η ομάδα δώσει το 100%, θα τα καταφέρουμε».

Για το πώς θα βρεθεί μία λύση: «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να φύγουμε από αυτή την κατάσταση. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Από αυτή την Κυριακή μπορούμε να αλλάζουμε αυτή την όχι ευχάριστη εικόνα. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, αλλά πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να φέρουμε την ομάδα σιγά-σιγά εκεί που πρέπει».

Για την προσεχή αναμέτρηση με τη Βέροια: «Η Βέροια είναι πολύ επικίνδυνη ομάδα. Κάθε παιχνίδι εκεί είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε εμείς πώς θα είμαστε».