Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Derby Stories: Ολυμπιακός vs ΑΕΚ!!

Η τραγωδία της Θύρας 7, το σκοτάδι στη Ν. Φιλαδέλφεια, τα δάχτυλα του Ριβάλντο, το περιβόητο «πέστε κάτω», το σκορ του Νάβας και διάφορες ακόμη ιστορίες από τα Ολυμπιακός-ΑΕΚ που πέρασαν στην ιστορία.

Derby Stories: Ολυμπιακός vs ΑΕΚ

Έπειτα από μια παρένθεση τριών χρόνων κοντράρονται ξανά στο πρωτάθλημα ξυπνώντας μνήμες από παλιότερες συναντήσεις. Ιστορίες που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη. Ευτράπελα, θρίαμβοι, τραγωδίες.

2007-2008: Τα… τέσσερα δάχτυλα του Ριβάλντο

Η ιαχή Ρίμπο δονούσε το «Καραϊσκάκη» για τρία χρόνια. Στο Λιμάνι πανηγύρισε τίτλους. Λατρεύτηκε όσο λίγοι. Αλλά το φινάλε αυτή της σχέσης ήταν άδοξο. Και όταν πανηγύρισε υψώνοντας τα τέσσερα δάχτυλα, ως αντίπαλος πια, το γυαλί ράγισε. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για εκείνη την ενέργεια.

inner

1993-1994: Το σκοτάδι στη Ν. Φιλαδέλφεια

Το σκορ είναι στο 1-1, το ντέρμπι οδεύει στο φινάλε, ώσπου ξαφνικά το γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας βυθίζεται στο σκοτάδι. Ο Ολυμπιακός θα κατηγορήσει την τότε διοίκηση της ΑΕΚ για το γεγονός, ισχυρισμό που επιχείρησε να καταρρίψει ο τότε διευθυντής του γηπέδου, Σπύρος Μαργέτης. Την ίδια ημέρα υπήρξαν κι άλλες διακοπές στο Λεκανοπέδιο.



2010-2011: Ντιόπ, καπνογόνο, Μπλάνκο και γκολ

Το ντέρμπι κρίθηκε από το γκολ του Μπλάνκο με τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ό,τι προηγήθηκε στη φάση. Ένα καπνογόνο από την εξέδρα βρέθηκε στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού, το ματς παραδόξως δεν σταμάτησε για να απομακρυνθεί, με τον Ντιόπ να δίνει την ασίστ για το τέρμα του Μεξικανού.



2009: Έσπασαν καρδιές

Ο πιο δραματικός τελικός στην ιστορία του θεσμού. Εξαιρετική ατμόσφαιρα στο γήπεδο, εναλλαγές στο σκορ, αποβολές, παράταση και πέναλτι. Πολλά πέναλτι. Ο ορισμός του αγώνα που δεν προβλέπεται για καρδιακούς! Ο Νικοπολίδης σώζει, σκοράρει και το Κύπελλο καταλήγει στα χέρια των Πειραιωτών.



2000-2001: Όταν «έδειξε» το σκορ ο Νάβας

Μια από τις χειρονομίες που έμειναν στην ιστορία. Όχι για την πρωτοτυπία στην εκτέλεση. Αλλά στην ερμηνεία της! Ο Φερνάντο Νάβας αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα ενώ το ντέρμπι ήταν στο 1-1 (τελικό 4-1) και αντέδρασε υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο και με τα δύο χέρια. Στην απολογία του υποστήριξε ότι έδειχνε το σκορ.

inner

2001: «Πέστε κάτω»

Μια από τις επεισοδιακές αναμετρήσεις (για το Κύπελλο). Οι αποφάσεις του διαιτητή Ποντίκη προκάλεσαν την έκρηξη των παικτών της ΑΕΚ, που έμεινε με 9 παίκτες και ο τότε διευθύνων σύμβουλος των «κιτρινόμαυρων», Πέτρος Στάθης φέρεται να έδωσε την περιβόητη εντολή «πέστε κάτω».



1980-1981: Η τραγωδία της Θύρας 7

Ένας ποδοσφαιρικός θρίαμβος που οδήγησε στην απόλυτη τραγωδία. Ο Ολυμπιακός σημειώνει μια απίστευτη νίκη 6-0 απέναντι στην ΑΕΚ που επισκιάστηκε από όσα ακολούθησαν. Νεαροί οπαδοί των «ερυθρολεύκων» σπεύδουν για να συναντήσουν τα ινδάλματά τους, αλλά δεν ήταν γραφτό. Η εγκληματική αμέλεια με τα κλειστά τουρνικέ προκαλεί τον θάνατο 21 νέων ανθρώπων.

inner

*Το δεύτερο μέρος στο ντέρμπι του β’ γύρου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: