Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Το παρελθόν του παρατηρητή του ντέρμπι!!

Ο παρατηρητής διαιτησίας του αποψινού ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Δημήτρης Κύρκος, είχε αποσυρθεί μετά από απειλές που κατήγγειλε και εμφανίστηκε φέτος στους πίνακες παρατηρητών.

Το παρελθόν του παρατηρητή του ντέρμπι

Ο Δημήτρης Κύρκος ήταν διαιτητής στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0 που διεξήχθη στις 27/11/2011, με τους Πειραιώτες να διαμαρτύρονται για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε. Λίγες μέρες μετά αποφάσισε ξαφνικά να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του και κάποιους μήνες μετά κλήθηκε να καταθέσει για την «εγκληματική οργάνωση».

Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», στην ένορκη κατάθεσή του, όπως αυτή εμπεριέχεται στο πόρισμα Κορέα, ανέφερε: «Μετά το τέλος του αγώνα, πράγματι και κατόπιν δικής μου συναίνεσης εισήλθε στον χώρο των αποδυτηρίων ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος παραπονούμενος για τον τρόπο διαιτησίας μου, μου είπε μεταξύ άλλων: “…πρέπει να ντρέπεσαι για τη σημερινή σου διαιτησία…”, “…να προσέχεις από εδώ και πέρα να παίζεις καλύτερα τον Ολυμπιακό”. Μετά τον συγκεκριμένο αγώνα διαιτήτευσα σε έναν αγώνα της Β’ Εθνικής κατηγορίας και σε ένα αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος. Τρεις μέρες μετά το συγκεκριμένο παιχνίδι με επισκέφτηκε στο κατάστημα όπου διατηρώ στα Γιάννενα, αστυνομικός του Α.Τ. Ιωαννίνων, ο οποίος με πληροφόρησε ότι την προηγούμενη ημέρα άγνωστοι μου είχαν στήσει ενέδρα, η οποία απετράπη από ενέργειες των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας Ιωαννίνων».

Στην πρώτη δίκη για την υπόθεση των στημένων αγώνων (δίκη Ψωμιάδη), ο Κύρκος κατέθεσε πως καρατομήθηκε «με απόφαση της ΚΕΔ. Ίσως επειδή θεώρησαν ότι δεν πήγα καλά. Η ΚΕΔ κάνει ό,τι θέλει. Πιθανόν να με έκρινε ανεπαρκή», ενώ παραδέχτηκε ότι δεν έγραψε τίποτα στο φύλλο αγώνα για την επίσκεψη Μαρινάκη γιατί… «δεν το κρίναμε σκόπιμο», ενώ αποκάλυψε πως από την Ασφάλεια Ιωαννίνων του είπαν πως αυτοί που του έστησαν ενέδρα «ήταν φίλαθλοι του Ολυμπιακού» και ομολόγησε πως «το περιστατικό με φόβισε αρκετά. Ακόμη φοβάμαι μερικές φορές». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: