Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Προσοχή... επανέναρξη!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που την... πατάει μετά τις διακοπές αλλά και ένα υστερόγραφο για την μεγάλη «παραμύθα» του ''Βαρδινογιαννισμού''!  
Δεν είναι μυστικό. Ούτε κάποια σπουδαία... ανακάλυψη. Μία από τις ποδοσφαιρικές ασθένειες που εμφανίζει τα τελευταία χρόνια ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, είναι η αδυναμία να νικήσει μετά από διακοπή του πρωταθλήματος. Σαν να γυρίζει το κουμπί, σαν να αποσυντονίζεται το... σύμπαν, σαν όλη αυτή η διαδικασία να βγάζει εκτός κλίματος τους πάντες!
ADVERTISEMENT
Πριν ανατρέξουμε στην περυσινή σεζόν, το φετινό μάθημα έγινε στην Νέα Σμύρνη. Το «τριφύλλι» πριν την διακοπή νικούσε εύκολα 4-0 την Καλλονή στην Λεωφόρο και μετά από δύο εβδομάδες παρουσιάστηκε άνιωθος, ένα «φάντασμα» κανονικό και έχασε με κάτω τα χέρια από τον Πανιώνιο. Παρά την μεγάλη χρονική διάρκεια που είχε μπροστά του ο Αναστασίου να δουλέψει με την ομάδα του και να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα, εμφανίστηκε ο χειρότερος Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών!
Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι φετινό. Μια μικρή ματιά να ρίξει κανείς στην σεζόν 2014-2015 θα καταλάβει πόσο εύκολα την... πατάει ο Παναθηναϊκός. Στην πρώτη διακοπή χάνει 1-0 από την Καλλονή στην Μυτιλήνη. Φυσικά, θα έπρεπε να παίζει με παίκτη παραπάνω από το 7'(ο Χογκ ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Κλωναρίδη που ήταν... φάτσα με το γκολ) αλλά εδώ είναι Ελλάδα! Στην δεύτερη διακοπή και ενώ είχε αρχίσει να μπαίνει σε μια σειρά, υποδέχεται τον ΟΦΗ και χάνει με 2-1 στα τελευταία λεπτά από γκολ του Μακρή!
Στην διακοπή των Χριστουγέννων γκελάρει και πάλι στην φαρσοκωμωδία των Ιωαννίνων(35' την μια μέρα στην απόλυτη ομίχλη, 65' την επόμενη) κάνοντας ποδαρικό με το... αριστερό(0-0) ενώ σε εκείνη του Μαρτίου υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και παραχωρεί ισοπαλία(2-2)!
Το πρόβλημα είναι δεδομένο, επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι τέτοια και για αυτό ο Γιάννης Αναστασίου επιχειρεί... πλύση εγκεφάλου στους ποδοσφαιριστές του τις τελευταίες ημέρες στο Κορωπί. Για να δούμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού...
Υ.Γ: Θα γινόταν εύκολα ξεχωριστό ποστ αλλά πραγματικά λυπάμαι τα παιδιά που είναι υπεύθυνα για την ανάρτηση των σχολίων. Δεύτερο τόσο ισχυρό «χτύπημα» μέσα σε ένα διήμερο θα ήταν το λιγότερο άδικο για εκείνους.
Για αυτό θα «αυτοπεριοριστώ» σε ένα υστερόγραφο. Διάβασα αρκετά σχόλια από φίλους Ολυμπιακούς ότι «και ο Παναθηναϊκός τα ίδια έκανε με τον Βαρδινογιάννη»! Πραγματικά είναι να απορεί κανείς. Την δεκαετία του 80' που υποτίθεται πως αποτελεί την περίοδο της κυριαρχίας του «Καπετάνιου» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι κατακτήσεις των πρωταθλημάτων έχουν ως εξής:
1979-80 Ολυμπιακός
1980-81 Ολυμπιακός
1981-82 Ολυμπιακός
1982-83 Ολυμπιακός
1983-84 Παναθηναϊκός
1984-85 ΠΑΟΚ
1985-86 Παναθηναϊκός
1986-87 Ολυμπιακός
1987-88 Λάρισα
1988-89 ΑΕΚ
1989-90 Παναθηναϊκός
1990-91 Παναθηναϊκός
Τι άλλο να προσθέσεις; Τα λόγια είναι περιττά. Όντως, τα ίδια έκανε και ο Παναθηναϊκός...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: