Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

«Κηδεία» στην Πυλαία!!


Μια εντυπωσιακή Κηφισιά νίκησε με 73-67 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League και του δημιούργησε πολλά προβλήματα για τη συνέχεια.

«Κηδεία» στην Πυλαία
Η Κηφισιά νίκησε με 73-67 τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Basket League, έκανε την έκπληξη της ημέρας και άφησε τον «Δικέφαλο» χωρίς νίκη σε δύο αγώνες να προβληματίζει, ενώ η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε το «2 στα 2».

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου πήραν μια διαφορά στην αρχή της αναμέτρησης, όμως στη συνέχεια, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχασαν το προβάδισμα και άφησαν τον «Δικέφαλο» να τους «κυνηγάει», κάνοντας ένα σερί 5-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τζ. Στίγκερς με 17 και Χογκ με 16 πόντους για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Βασιλειάδης με 18 πόντους, όμως αστόχησε σε κρίσιμα σουτ.

Στην αρχή της αναμέτρησης οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, όμως με 12-0 σερί ο «Δικέφαλος» έφτασε στο +12 με πρωταγωνιστή τον Βασιλειάδη. Τα τρίποντα του Στίγκερς μείωσαν στο -6 με 6-0 σερί με τον Αμερικανό να παίρνει ξανά την κατάσταση στα χέρια του και μειώνει στο -3 με νέο σερί 5-0 της Κηφισιάς. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +3 και +5 για τους «ασπρόμαυρους», με τον Μάρκοβιτς να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να «κλείνει» την πρώτη περίοδο στο +5.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ένα σερί 7-0 της Κηφισιάς με επιθετική πολυφωνία την έφερε στο +2. Με νέο σερί 5-0, η Κηφισιά έφτασε το +7 με τον Μαυροειδή να έχει αναλάβει δράση. Με προσωπικό σερί 4-0 του Τσόχλα, ο ΠΑΟΚ μείωσε στο -3, όμως τα προβλήματα των γηπεδούχων στα ριμπάουντ βοήθησαν τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να κάνουν ένα 5-0 σερί με τους Έλληνες και να φτάσουν στο +9, με τον Βασιλειάδη να μειώνει στο -6 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Με εντυπωσιακό σερί 11-0 στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο +5 με εντυπωσιακή ευστοχία από την περιφέρεια με τους γκαρντ του. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +1 και +3 για τον «Δικέφαλο», όμως στο 51-48 η Κηφισιά έκανε σερί 7-0 με τους Κασελάκη και Χογκ που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των αντιπάλων τους και έδωσαν ένα +4 στους φιλοξενούμενους, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +2 για την αθηναϊκή ομάδα.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με τους Κηφισιώτες να διατηρούν ένα +2 σε αυτό το διάστημα, όμως με σερί 4-0 οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου βρέθηκαν στο +6, με τους φιλοξενούμενους να έχουν πολύ καλύτερα ποσοστά σε όλες τις κατηγορίες των σουτ. Με νέο σερί 4-0, οι περιφερειακοί της Κηφισιάς έφεραν το +10 και ετοιμάζονταν για μια μεγάλη και ιστορική νίκη. Οι «ασπρόμαυροι» με σερί 4-0 σε περιφέρεια και ρακέτα μείωσαν στο -5, έχοντας μια υπεροχή στα ριμπάουντ σε εκείνο το διάστημα. Ο Μαργαρίτης μείωσε στο -1, ο Μαυροειδής έκανε το 65-68 και ο Βασιλειάδης το 67-68. Εκεί ένα σερί 5-0 της Κηφισιάς, που εκμεταλλεύτηκε τις βεβιασμένες ενέργειες των «ασπρόμαυρων», έφερε το τελικό +6 για τους φιλοξενούμενους.


Τα δεκάλεπτα: 26-21, 38-44, 53-55, 67-73

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 7, Βασιλειάδης 18, Μαργαρίτης 8, Ντούβνιακ 6, Μάρκοβιτς 15, Κακαρούδης 5, Τσόχλας 6, Χάτσερ 2

ΚΗΦΙΣΙΑ: Ντ. Στίγκερς 6, Γκίκας 10, Μαυροειδής 6, Κασελάκης 14, Χογκ 16, Χρυσικόπουλος 4, Τζ. Στίγκερς 17 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: