Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Οι απρόσμενοι «ήρωες» των ντέρμπι!! (video)


Τα καλύτερα έρχονται από ‘κει που δεν το περιμένεις. Κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί κάποιες φορές στα Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Το sport-fm.gr αφήνει στην άκρη Τζόλε-Ντέμη και θυμίζει απρόσμενους ήρωες των ντέρμπι.

Οι απρόσμενοι «ήρωες» των ντέρμπι! (video)

Ψάχνεις να βρεις στο πλούσιο παρελθόν των μεταξύ τους αναμετρήσεων τους ήρωες, τους παίκτες εκείνους που «υπέγραψαν» με την απόδοσή τους τον θρίαμβο του ενός ή του άλλου αντιπάλου και πέφτεις στους ίδιους. Συνέχεια. Στον Τζόρτζεβιτς και τον Ντέμη. Στον Αναστόπουλο και τον Μαύρο.

Σπουδαίοι παίκτες με σπουδαίες επιδόσεις και στις σημαντικές αυτές μάχες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν όμως και τα «άλλα» ματς. Εκείνα που κρίθηκαν όχι ακριβώς από εφεδρείες αλλά από παίκτες που δεν μας συνήθιζαν σε τέτοιου είδους παραστάσεις. Διαλέξαμε έξι από αυτές τις περιπτώσεις και σας τις παρουσιάζουμε με χρονολογική σειρά.

Του Βάιου Τσούτσικα


7 Μαΐου 1989 - Μπήκε και τους «ξέρανε»

Το πιο διάσημο γκολ ίσως στα μεταξύ των δύο ομάδων ντέρμπι το πέτυχε ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος σύμφωνα με όσα θρυλούνται δεν προοριζόταν καν να παίξει. Είναι ο «τελικός» του πρωταθλήματος και οι «ερυθρόλευκοι» πιέζουν αφόρητα την «Ένωση». Παρά τα «μαγικά» του Ντέταρι, όμως, γκολ δεν βρίσκουν. Και την πατάνε… Στο 74’ μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο μετά από απουσία περίπου 1,5 έτους ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος και 9 λεπτά αργότερα σκοράρει. Το ματς τελειώνει με σκορ 0-1 και την ΑΕΚ πρωταθλήτρια Ελλάδας.





9 Μαρτίου 2003 - Το πρώτο του Κατσούρ

Σήμερα πια έχει κρεμάσει τα παπούτσια του. Το βράδυ που διεξήχθη εκείνο το ντέρμπι ήταν φρέσκος. Τον Μάρτη του 2003 ο Κώστας Κατσουράνης παίζει το πρώτο του εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Και χαρίζει στην ΑΕΚ τη νίκη, σκοράροντας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ήταν το πρώτο από το μικρό σερί των τριών ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στα οποία ο νέος παίκτης τότε της ΑΕΚ ήταν αήττητος.





14 Μαρτίου 2004 - Από τον Λάκη;

Άλλο ένα παιχνίδι που κρίθηκε από παίκτη – έκπληξη, άλλο ένα ματς που έκρινε τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτή τη φορά δεν το πήρε η ΑΕΚ μαζί με το ντέρμπι, αλλά ο Παναθηναϊκός. Βλέπετε, την ώρα που σκόραρε ο Λάκης στο γήπεδο της Ριζούπολης σκόραρε και ο Σανμαρτεάν για να χαρίσει σπουδαία νίκη στους «πράσινους» στη Νέα Σμύρνη. Συλλεκτικό ματς και γκολ καθώς το πέτυχε ο Λάκης…




23 Σεπτεμβρίου 2009 - Ο Μπίλης και οι ζωγραφιές του

Είναι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός θέλει να στείλει μήνυμα στον ανταγωνισμό ότι παραμένει η καλύτερη ομάδα εντός συνόρων. Ακόμα πιο ισχυρό είναι τελικά το μήνυμα που στέλνει ο Τοροσίδης. Ανοίγει το σκορ με το κεφάλι λίγο πριν το ημίχρονο και σκοράρει με εκπληκτική λόμπα λίγο κάτω από τη σέντρα για το 0-2. Ένα από τα ομορφότερα γκολ που έχουν μπει στα μεταξύ τους ντέρμπι…





10 Μαρτίου 2013 - Το πάρτι του αρχηγού

Ο Ολυμπιακός γιόρταζε… Είχε γενέθλια και πανηγύριζε για την πιο γρήγορη κατάκτηση πρωταθλήματος. Ιδανικός καλεσμένος στη γιορτή ένας από τους σπουδαίους αντιπάλους, η ΑΕΚ, και ιδανικός πρωταγωνιστής ένας εκ των αρχηγών της ομάδας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Βάζει δύο γκολ και υπογράφει φαρδιά πλατιά τον θρίαμβο του ήδη θριαμβευτή Ολυμπιακού.





11 Μαρτίου 2015 - Γεια σου, Χαρά σου, πρόκριση

Πάλι ανοιξιάτικος ο καιρός, πάλι στο ΟΑΚΑ, πάλι κοντά στα γενέθλια του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν από την ΑΕΚ της Football League την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στο πρώτο ματς το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1 και μέχρι το 89’ η «Ένωση» περνούσε χάρις στο εκτός έδρας γκολ. Είναι η στιγμή που ο Αφελάι σεντράρει, ο Φορτούνης με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι στρώνει στον Χάρα και αυτός με το στήθος νικά τον γκολκίπερ της ΑΕΚ. Το ματς διεκόπη και καταλογίστηκε ως νίκη 0-3 για την ομάδα του Ολυμπιακού. Ωστόσο είναι το ντέρμπι του Χάρα, ο οποίος βέβαια δεν κατάφερε να κερδίσει και την εκτίμηση του κόσμου της ομάδας κι έφυγε δανεικός φέτος το καλοκαίρι…

 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: