Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Φορτούνης vs Μάνταλος Νο3!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr την προσέγγισή του για το αποψινό σημαντικό ντέρμπι.

Φορτούνης vs Μάνταλος Νο3!
• Για δεύτερη στη σειρά χρονιά η ΑΕΚ έχει τύχη στην επίσκεψή της στο Καραϊσκάκη. Πέρσι είχε έρθει τρεις ημέρες μετά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Φέτος έρχεται τρεις μέρες πριν το Ντινάμο Ζάγκρεμπ-Ολυμπιακός. Υπό άλλες συνθήκες, θα μιλούσαμε αλλιώς-και νομίζω ότι και πέρσι δεν θα έρχονταν το ματς ισόπαλο…

• Αλλά τέλος πάντων, αυτό που μετράει είναι η πραγματικότητα. Κι η πραγματικότητα θέλει τον Ολυμπιακό να έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί απλούστατα ο ίδιος πάει για ένα μόνο αποτέλεσμα, τη νίκη, ενώ η ΑΕΚ και με ισοπαλία θα είναι ευχαριστημένη, παρότι πάλι θα είναι πίσω πέντε πόντους από τον πρωταθλητή. Κι όταν πας μόνο για νίκη κι έχεις ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημα με έξι νίκες στα έξι πρώτα ματς, ξέρεις ότι και μαθηματικά να το πάρεις, κάπου μπορεί να σου στραβώσει ένα παιχνίδι.

• Σοβαρή ιδιαιτερότητα του αγώνα για τον Ολυμπιακό ότι θα κληθεί αυτός να επιτεθεί και απ΄ ότι έχουμε καταλάβει δεν είναι και το πιο δυνατό σημείο του, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να διασπά τις καλά οργανωμένες άμυνες-προτιμάει να έχει μπροστά του γήπεδο και να ξεδιπλώνεται έξοχα με τον Φορτούνη, τον Ντουρμάζ και τον Πάρντο. Για να υπάρξει σήμερα αυτή η δυνατότητα, θα πρέπει όμως πρώτα να ανοίξει το σκορ.

• Κι επειδή ο λόγος για τον Φορτούνη: σίγουρα θα είναι από τα κλου της βραδιάς η άτυπη μονομαχία του με τον Μάνταλο. Δύο παιδιά πάνω κάτω στην ίδια ηλικία και θέση, που θεωρούνται ό,τι το καλύτερο για τους συλλόγους τους και τα νέα μεγάλα στηρίγματα της εθνικής Ελλάδας.

• Πρόκειται για μεταξύ τους μονομαχία Νο 3! Οι δύο προηγούμενες ήταν στα περσινά ντέρμπι για το Κύπελλο.

• Στο Καραϊσκάκη ήταν κι οι δύο βασικοί. Ο Μάνταλος είχε κάνει μία πιο γεμάτη εμφάνιση κι ήταν ο «οδηγός» μίας πραγματικά καλής ΑΕΚ. Ο Φορτούνης δεν είχε παίξει ιδιαίτερα καλά, αλλά από δική του εκτέλεση φάουλ είχε ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός για το τελικό 1-1.

• Στο ΟΑΚΑ ο Μάνταλος ήταν πάλι βασικός, αλλά δεν ήταν η βραδιά του. Στο 0-0 τον είχε νικήσει σε τετ α τετ ο Ρομπέρτο και στο 66’ έγινε αλλαγή λόγω σοβαρού τραυματισμού, ρήξης χιαστών. Δύο λεπτά νωρίτερα είχε μπει αλλαγή ο Φορτούνης, η παρουσία του οποίου είχε βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πάρει το παιχνίδι στα χέρια του. Κι από δική του ασίστ (κεφαλιά-πάσα) είχε κάνει το χρυσό γκολ ο Χάρα στο 90’.

• Τώρα, ο Φορτούνης είναι στο φόρτε του. Κι ο Μάνταλος δείχνει να ανεβαίνει στα καλά του επίπεδα, έχοντας πιά 90λεπτα στα πόδια του και παίρνοντας ώθηση κι από τη χρησιμοποίησή του στην εθνική από τον Τσάνα.

• Και πως ήρθαν έτσι τα πράγματα και τα δυο Ελληνόπουλα κατά κάποιο τρόπο αφήνουν στον πάγκο δύο πολύ πιο έμπειρους Αργεντίνους άσους-ειδικά τον παικταρά Τσόρι, αλλά και τον καλό σε τεχνική κατάρτιση Μπουονανότε. Εκτός κι αν οι προπονητές μας επιφυλάσσουν εκπλήξεις.

• Όμως, ας έχουμε υπόψιν μας ότι ακόμη και από τον πάγκο αν έρθουν τέτοιοι παίκτες, μπορούν να κάνουν τη διαφορά… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: