Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Νίκες...!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις απαραίτητες νίκες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ
Έρχεται ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο για τον ΑΡΗ με δυο σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια. Αρχικά η ομάδα μπάσκετ μετά από μία τζάμπα- ήττα στην Τουρκία από την Τραμπζονσπόρ πηγαίνει να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι, όπου ο αντίπαλος έχει πολύ χαμηλότερο μπάτζετ, αλλά την ίδια στιγμή αγωνίζεται στο πρώτο εντός έδρας ματς της ιστορίας του στην Α1 με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
 
Στην Τουρκία ο ΑΡΗΣ μπορεί να αντιμετώπισε μία ομάδα με μπάτζετ 8 φορές μεγαλύτερο από το δικό του, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φάνηκε αυτή η διαφορά. Φάνηκε όμως η διαφορά στις 10 άστοχες βολές που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Τούρκων. 
 
Κόντρα στον Αρκαδικό ο ΑΡΗΣ πρέπει να αποδείξει ότι φέτος η χρονιά θα είναι διαφορετική. Αν θέλει να έχει πλεονέκτημα για την τρίτη θέση στα πλέι-οφ ματς σαν αυτό πρέπει εύκολα ή δύσκολα να τα καθαρίζει. Δικαιολογίες...κούρασης ή άλλων παρόμοιων καταστάσεων δεν υπάρχουν. Όλη την χρονιά έτσι θα πηγαίνει. Ματς Σάββατο, Τετάρτη, Σάββατο. Νίκη και μόνο νίκη, λοιπόν.
 
Το ίδιο ισχύει στο ποδόσφαιρο με μόνη δικαιολογία το γεγονός ότι η ομάδα δεν έκανε προετοιμασία και αυτό... βγαίνει σε ορισμένα σημεία των αγώνων. Όταν όμως πας στην Καβάλα και κάνεις ανατροπή, τότε πρέπει και την Κυριακή στο Κιλκίς εύκολα ή δύσκολα να πάρεις το παιχνίδι. Δεν με απασχολεί αν θα λείπει ο Τσουμάνης ή ο Τάτος (μάλλον θα παιξει), αν οι γηπεδούχοι είναι αήττητοι ως τώρα, σφιχτή ομάδα και δεν έχουν δεχθεί ούτε γκολ.
 
Με ενδιαφέρει το βράδυ της Κυριακής ο ΑΡΗΣ να έχει 12 βαθμούς. Η ομάδα ακόμα δεν είναι έτοιμη και χρειάζεται 15-20 μέρες. Ως τότε εφόσον κερδίζει στο τέλος του πρώτου γύρου μάλλον δεν θα έχει αφήσει κανένα περιθώριο σε κανέναν για να σκεφτεί ότι μπορεί να απειλήσει τον ΑΡΗ.
 
Προσέξτε μόνο το εξής. Μετά από 4 αγωνιστικές αυτό που μαθαίνω για τις ομάδες της κατηγορίας είναι ότι μετά τον ΑΡΗ οι καλύτερες ομάδες είναι η Χρυσόπουλη και το Αγιονέρι. Το ματς λοιπόν την Κυριακή θα είναι εύκολο αν το κάνουν οι παίκτες του ΑΡΗ...εύκολο. Καβάλα και Δράμα έχουν το όνομα, αλλά μάλλον δεν έχουν την χάρη. Αν, λοιπόν την Κυριακή και σε δυο βδομάδες στην Χρυσούπολη ο ΑΡΗΣ κερδίσει, τότε ίσως ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα...
 
ΥΓ1 Διάβασα ότι ο Παναθηναικός κατέθεσε στοιχεία στον εισαγγελέα για τον Βοσκάκη και μου ήρθε στο μυαλό ότι από αυτό στο blog στο gazzetta.gr έχω αναφερθεί ουκ ολίγες φορές σε συγκεκριμένα θέματα αναφορικά με τα φυντάνια της διαιτησίας. Ανάμεσά τους και ο Βοσκάκης με το περίφημο Βέροια-ΑΡΗΣ όταν και απέβαλε παίκτες του ΑΡΗ ακόμα και μετά το ματς. Τρεις αποβολές είχε δώσει ο Βοσκάκης, αλλά ο ΑΡΗΣ κράτησε το 0-1. Στο επόμενο όμως ματς με τον Πλατανιά ηττήθηκε μέσα στο Βικελίδης. Λεπτομέρειες με βαφτίσια, ξενοδοχείο του Αντιπρόεδρου του Πλατανιά και άλλα ωραία είχαν καταγραφεί επίσης, αλλά κανένας δεν ασχολήθηκε. Τότε όμως ήταν ΑΡΗΣ και η...εξυγίανση προφανώς απαγορεύονταν! Και φυσικά ρέφερι όπως ο Βοσκάκης, ο Μάνταλος, ο Αρετόπουλος και ο Παπαπέτρου(ήμαρτον ρε!!!!!!!!!) ανταμείβονται για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Κάποια στιγμή όμως θα αποδοθεί και δικαιοσύνη. Να είστε σίγουροι για αυτό...
 
ΥΓ2 Ο Γιάννης Ψηφίδης έχει πολλά να κάνει ως πρόεδρος του ΑΣ. Έχω καταγράψει πολλές διαφωνίες στον τρόπο προσέγγισης αρκετών χειρισμών του στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Θέλω να πιστεύω ότι στον ΑΣ θα λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο και σύνεση, που μπορεί άλλωστε να προκύψει από συνεργάτες του, που πραγματικά πέρα από διάθεση και όρεξη για τον σύλλογο, έχουν διαθέσει και μεγάλα χρηματικά ποσά στο παρελθόν. Και είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που στον ΑΣ μπαίνουν και άνθρωποι που διαθέτουν και 5 ευρώ στην άκρη για να βοηθήσουν στις δύσκολες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία γιατί ο σύλλογος το έχει ανάγκη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: