Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Φεράρα: «Δεν πωλείται ο Πόουλσεν»


Την πρόθεσή του να κρατήσει τον Κρίστιαν Πόουλσεν εξέφρασε ο τεχνικός της «Μεγάλης Κυρίας» Τσίρο Φεράρα, από την στιγμή μάλιστα που από τους «μπιανκονέρι» αποχώρησε ο Κριστιάνο Ζανέτι.

Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ζανέτι από την Γιουβέντους προκειμένου να μεταβεί στην Φιορεντίνα, έκανε τους ανθρώπους της «Μεγάλης Κυριάς» να θέλουν να κρατήσουν στην ομάδα τον Κρίστιαν Πόουλσεν.

Αυτό άλλωστε ανέφερε και ο τεχνικός των «μπιανκονέρι» Τσίρο Φεράρα, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Δεν πρόκειται να κρατήσω κανέναν στην ομάδα, χωρίς τη θέλησή του. Ο Κριστιάνο (Ζανέτι) ήθελε να φύγει και έφυγε. Εμείς έχουμε τον Πόουλσεν για να τον αναπληρώσει, ο οποίος, φυσικά, δεν πωλείται. Έχει κάνει μια εξαιρετική προετοιμασία φέτος, στην οποία επέδειξε αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό».

Θέλει Αγγλία ο Ζέντεν


Ο Μπουντεβάιν Ζέντεν έμεινε ελεύθερος από την Μαρσέιγ, βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας και όπως δήλωσε βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αρκετές ομάδες από την Πρέμιερ Λιγκ.

«Είναι αλήθεια ότι μιλάω με μερικούς συλλόγους από την Αγγλία και ελπίζω όλα να έχουν ξεκαθαρίσει πριν τις 15 Αυγούστου που ξεκινάει η Premier League» είπε αρχικά και συνέχισε: «Οι Χαλ, Μπλάκμπερν και Πόρτσμουθ έχουν εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον και βρίσκομαι σε συζητήσεις με αυτές τις ομάδες, χωρίς όμως να έχω πάρει μια οριστική απόφαση».

Βλέπει Ραφίνια


Ο κύκλος των αποχωρήσεων στη Γιουβέντους έχει ανοίξει για τα καλά και έτσι μετά τους Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός) και Ζανέτι (Φιορεντίνα) δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ένας εκ των Ζντένεκ Γκριγκέρα και Χασάν Σαλιχάμεσιτς. Η "μεγάλη κυρία" πάντως για να είναι καλυμμένη σε κάθε περίπτωση ήδη εξετάζει την απόκτηση του Ραφίνια από την Σάλκε.

Ο βραζιλιάνος δεξιός μπακ είναι στα…μαχαίρια με τον νέο τεχνικό της γερμανικής ομάδας Φέλιξ Μάγκατ ο οποίος πολύ ευχαρίστως θα έδινε άμεσα τη συγκατάθεση του για να παραχωρηθεί ο παίκτης.

Η Σάλκε ζητά σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ για να τον δώσει όμως η Γιουβέντους εκτός των κακών του σχέσεων με τον Μάγκατ θα εκμεταλλευτεί ένα ακόμα στοιχείο για να ρίξει την τιμή του. Ο Ραφίνια έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Ντιέγκο και έτσι η "Γιούβε" υπολογίζει ότι μπορεί να πάρει τον παίκτη γύρω στα 4-5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς δεν είναι διατεθειμένη να ξοδέψει μεγαλύτερα ποσά.

"Διαζύγιο" με Μπουτ


Ηρθε στην Λιβαδειά με... τυμπανοκρουσίες και φεύγει... νύχτα! Ο λόγος για τον Βλάντιμιρ Μπουτ, ο οποίος μετά από πενήντα μέρες (σ.σ. ανακοινώθηκε η απόκτηση του στις 22/6) αποτελεί παρελθόν από το ρόστερ του Λεβαδειακού, καθώς δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα και παράλληλα ήρθε σε ρήξη και με τον προπονητή του, Μόμτσιλο Βούκοτιτς. 32χρονος ρώσος μέσος δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει επί χόρτου τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν με την απόκτησή του στην Λιβαδειά και παρά την μακρά θητεία του στην Bundesliga, αλλά και την κατάκτηση ενός Champions League με την Ντόρτμουντ, δεν έδειξε σε αυτό το διάστημα παραμονής του στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ο Μπουτ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στην ομάδα, ήρθε σε ρήξη με τον προπονητή του, που δεν τον χρησιμοποίησε δευτερόλεπτο στο τελευταίο φιλικό με τον Ατρόμητο το περασμένο Σάββατο (8/8), με τον Βούκοτιτς να εισηγείται την απομάκρυνσή του από τον Λεβαδειακό, όπως και έγινε, αφού ο ρώσος δέχθηκε να λύσει το συμβόλαιό του με τους "πράσινους", δίχως να προβάλει αντιρρήσεις και έτσι αποτελεί παρελθόν από τους βοιωτούς.

Τελειώνει με Πάουλο Κόστα, ανανέωσε ο Μπλάζιτς

Αυτός που θα τον αντικαταστήσει στο ρόστερ της ομάδας είναι ο Πάουλο Κόστα. Ο πορτογάλος μεσοεπιθετικός τα έχει βρει με τον Γιάννη Κομπότη και απλώς απομένει να πάρει στα αμέσως προσεχή 24ωρα στα χέρια του την ελευθέρας από την Ομόνοια, προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο και να ανακοινωθεί από τον Λεβαδειακό.

Την ίδια ώρα, μετά από πολυήμερες συζητήσεις φαίνεται πως βρέθηκε λύση αναφορικά με το θέμα του Σερτζιαν Μπλάζιτς. Ο 27χρονος γκολκίπερ ήρθε εν τέλει σε συμφωνία με την διοίκηση του Λεβαδειακού για την επέκταση του συμβολαίου του για ακόμη τρία χρόνια και έτσι λύθηκε ένα θέμα που είχε εξελιχθεί σε "αγκάθι" για τους "πράσινους", με τον Μπλάζιτς να επιστρέφει ενεργά πλέον στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι βοιωτοί μπήκαν "σφήνα" στον ΟΦΗ για την απόκτηση του 24χρονου αμυντικού της Βέροιας Γιάννη Αλεξίου, με τον Γιάννη Κομπότη να βρίσκει την "χρυσή τομή" με την διοίκηση της ημαθιώτικης ομάδας.

*** Φιλικό αγώνα στο Καυτανζόγλειο θα δώσει την Τετάρτη (12/8, 20:00GR) ο Λεβαδειακός με αντίπαλο τον Ηρακλή.

Κρας τεστ με Ατρόμητο


Να βάλει -επιτέλους- τέλος στην επιθετική "αφλογιστία", που ανάγκασε τον Γιώργο Παράσχο να δηλώσεις πως "αυτό που συμβαίνει, σε πέντε παιχνίδια να μη βάλουμε και να μη δεχτούμε γκολ, είναι παγκόσμιο φαινόμενο", είναι ο στόχος του ΠΑΣ Γιάννινα στο νέο, έκτο κατά σειρά, φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι το απόγευμα της Τετάρτης (12/8, 19:30GR).Μετά την αναμέτρηση του Αγρινίου (και το πέμπτο σερί 0-0...), ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε 18 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ταξίδεψαν για την Αθήνα για τις ανάγκες του φιλικού με τους περιστεριώτες. Η αποστολή των ηπειρωτών αποτελείται από τους Μπακαγιόκο, Ντιμπαλά, Μαϊστόροβιτς, Βάντερσον, Ανδράλα, Βαγγελή, Γεωργιάδη, Ελευθερόπουλο, Κανακούδη, Κούσα, Κώτσιο, Μενδρινό, Μπαλάφα, Ντάσιο, Σαϊτιώτη, Σικαλιά, Σιαλμά και Τζάνη.

Στα Γιάννινα επέστρεψαν οι Ζαφειρόπουλος, Καζναφέρης, Μιχαλόπουλος, Μιχαήλ, Βατσής, Ντε Βισέντι, Παππάς, Κοντογουλίδης, Μαργαρίτης και Στάθης, οι οποίοι θα συνεχίσουν τις προπονήσεις μαζί με τους Σιλά, Σενόνε, Μπουχάν και Βαρτζιώτη που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αποστολή για το φιλικό του Αγρινίου με τον Παναιτωλικό.

Στην Πολωνία η Εθνική


Αναχώρησε το πρωί της Τρίτης (11/8) για την πόλη Μπίντγκοζ της Πολωνίας η αποστολή της εθνικής ομάδας των ανδρών, όπου το βράδυ της Τετάρτης (12/8, 21:30GR) θα αντιμετωπίσει την εθνική ομάδα της χώρας σε φιλικό αγώνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα κρίσιμα ματς του Σεπτεμβρίου με Ελβετία και Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010.

Με λίγα προβλήματα στην πτήση, η αποστολή της εθνικής ομάδας έφτασε το μεσημέρι στην Πολωνία. Την "γαλανόλευκη" περίμεναν στο αεροδρόμιο αρκετοί δημοσιογράφοι και κάμερες, καθώς το φιλικό είναι σημαντικό, τόσο για την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, όσο και για τους πολωνούς, που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο ματς με την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004. Οι διεθνείς θα προπονηθούν απόψε στις 8 στο γήπεδο "City" όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση.

Οπως ανακοίνωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής θα κάνει αρκετές δοκιμές στην ενδεκάδα. Ενδεικτική θα είναι η χρησιμοποίηση στο κέντρο άμυνας, στο πρώτο ημίχρονο, των Μόρα, Παπασταθόπουλου και στο δεύτερο των Κυργιάκου, Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Οι 19 παίκτες που ταξίδεψαν στην Πολωνία και εφόσον επιτραπούν να γίνουν επτά αλλαγές αντί για έξι που προβλέπεται θα χρησιμοποιηθούν άπαντες από τον Ρεχάγκελ είναι οι: Μόρας, Παπασταθόπουλος, Σαμαράς, Πατσατζόγλου, Χαριστέας, Γκέκας, Αμανατίδης, Λυμπερόπουλος, Τζόρβας, Χαλκιάς, Κυργιάκος, Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μάκος, Σαλπιγγίδης και Βύντρα.

Πρόβα τζενεράλε με Ουντινέζε


Η τελική πρόβα για την έναρξη του πρωταθλήματος για τον Αρη θα είναι το φιλικό παιχνίδι της Πέμπτης (13/8) κόντρα στην ιταλική Ουντινέζε.

Οι "κίτρινοι" αναζήτησαν αντίπαλο για την διεξαγωγή ενός ακόμη φιλικού ματς, συμφώνησαν αρχικά με τον Πιερικό, ώστε να παίξουν την Κυριακή (16/8) στο "Κλ. Βικελίδης", όμως εν συνεχεία αναθεώρησαν και αποφάσισαν ο αγώνας με την ομάδα του Καμπιονάτο να είναι ο τελαυταίος στον κύκλο φιλικών αναμετρήσεων προετοιμασίας του Αρη ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Η "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (11/8) ενημέρωσε τους κατόχους διαρκείας πως θα έχουν δικαίωμα δωρεάν εισόδου στο φιλικό με τους ιταλούς ως μια μικρή ανταμοιβή της διοίκησης για την εμπιστοσύνη τους...

"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ σημειώνει- ότι με βάση τις σχετικές ανακοινώσεις της- οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας θα μπορούν να εισέλθουν ΔΩΡΕΑΝ στο τελευταίο - πριν την έναρξη του πρωταθλήματος- φιλικό παιχνίδι στο Κλ. Βικελίδης. Αυτό θα συμβεί στο παιχνίδι της Πέμπτης με αντίπαλο την UDINEZE CALCIO, όπου ΟΛΟΙ οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας θα έχουν το δικαίωμα της δωρεάν εισόδου ως ένα μικρό δείγμα ευχαριστίας από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ για την στήριξη που παρέχουν στην ομάδα", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των θεσσαλονικέων.

Θρακιώτης ο Αμπένα!


Παίκτης της Skoda Ξάνθης είναι από την Τρίτη (11/8) ο Μάρτιν Αμπένα Μπιχολόνγκ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, καθώς ο καμερουνέζος παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ακριτική ομάδα, η οποία τον απέκτησε με μεταγραφή από την σλοβακική Ντουνάτζλκα Στρέντα.

Ο 23χρονος μέσος είχε πρωτοδοκιμαστεί από τον Βόλφγκανγκ Βολφ κατά τη διάρκεια παραμονής της Ξάνθης στη Γερμανία. Εχοντας αφήσει καλές εντυπώσεις, κλήθηκε εκ νέου στα "Πηγάδια" και πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τη Νέα Σαλαμίνα, όπου ικανοποίησε τον γερμανό τεχνικό, ο οποίος και εισηγήθηκε στον Χρήστο Πανόπουλο την απόκτησή του.

Και όπως είναι φυσικό, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν του χάλασε το χατίρι για μια ακόμη φορά βάζοντας το χέρι στην τσέπη, ώστε να πληρωθεί και η προηγούμενη ομάδα του Αμπένα, αφού είχε συμβόλαιο με τους σλοβάκους, ούτως ώστε να τον ντύσει στα χρώματα της Ξάνθης.

Η ανακοίνωση της απόκτησής του, έγινε γνωστή με το παρακάτω λιτό δελτίο Τύπου, που αναφέρει: "Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ απέκτησε με μεταγραφή από την FK Dunajska Streda τον ποδοσφαιριστή Martin Achille Abena Biholong με τον οποίο υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο".

"Σημαντικό βήμα στην καριέρα μου"

Μετά την μεταγραφή του ο νέος ποδοσφαιριστής της ακριτικής ομάδας δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ: "Είμαι αρκετά χαρούμενος που υπέγραψα στην SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα μου. Οι άνθρωποι της ομάδα τόσο κατά την παραμονή μου στην Γερμανία όπου συμμετείχα σε προπονήσεις όσο και εδώ στην Ξάνθη έδειξαν ότι με ήθελαν και αυτό ήταν το πιο βασικό στοιχείο ώστε να βάλω την υπογραφή μου. Τα περισσότερα παιδία είχα την ευκαιρία να τα γνωρίσω αφού στην προετοιμασία περάσαμε σχεδόν όλη την μέρα μαζί. Πλέον πρέπει να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις της ομάδας και θα προσπαθήσω να το κάνω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα καθώς το πρωτάθλημα ξεκινάει σε λίγες μέρες".

Απάντηση σε Κυργιάκο!


Μετά την τοποθέτηση, με γραπτή δήλωση, του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε συνάντηση στο κότερο με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Νικόλα Πατέρα, η "πράσινη" ΠΑΕ με επίσημη τοποθέτησή της απάντησε στον αμυντικό της ΑΕΚ, στην οποία αναφέρει ότι όντως υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, με το θέμα συζήτησης ωστόσο να μην είναι η μεταγραφή του παίκτη στα τριφύλλι, αλλά η μεταξύ τους διαμάχη!

Ο Παναθηναϊκός απάντησε καθαρά για λόγους εντυπώσεων, αφού δεν ήθελε να αφήσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή να βρίσκεται από... πάνω στην συγκεκριμένη υπόθεση, με τις τοποθετήσεις του στυλ "δεν ανεβαίνω σε κότερα γιατί ζαλίζομαι...".

Αναλυτικά η επίσημη τοποθέτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
"Πριν από ένα μήνα ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γραφεία του. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης στην οικονομική απαίτηση που έχει ο Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιριστή. Παρότι η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά την εκκρεμοδικία.

Ως εκ τούτου η διαφορά θα λυθεί μέσω της δικαστικής οδού. Ουδεμία συζήτηση έγινε περί μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, μιάς και είναι σαφές ότι όσο υπάρχει οικονομική διαφορά και δικαστική διαμάχη με έναν ποδοσφαιριστή, ο Παναθηναϊκός δεν διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του".

"Ρώσος" και επίσημα ο Γκονζάλες


Η Ρεάλ Μπέτις ανακοίνωσε και επίσημα την Τρίτη (11/8) την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μαρκ Γκονζάλες στην ρωσική ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο χιλιανός μέσος, ο οποίος απασχόλησε πολύ έντονα τον Ολυμπιακό, αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ρωσική ομάδα, μετά την φιλική αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας της χώρας του με την Δανία.

Ο σύλλογος της Σεβίλης δεν θέλησε να αποκαλύψει στην ανακοίνωση του το ποσό της μεταγραφής, ωστόσο ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μπέτις θα λάβει το ποσό των 6.5 εκ. ευρώ.

Επιβλητικό ξεκίνημα


Ότι έπρεπε για ξεμούδιασμα από τις συνεχόμενες προπονήσεις ήταν το πρώτο φιλικό της Εθνικής, που επικράτησε με 88-46 της Ρουμανίας στο άδειο ΟΑΚΑ, αφού η αναμέτρηση ήταν κλειστή για το κοινό.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας θέλησε να δει αγωνιζόμενους τους νεώτερους διεθνείς, καθώς άφησε εκτός παιχνιδιού τους παλιότερους Σπανούλη, Ζήση, Μπουρούση και Φώτση.

Ο λιθουανός τεχνικός έβγαλε τα πρώτα θετικά συμπεράσματα από την εμφάνιση των παικτών του, αφού από πολύ νωρίς η αναμέτρηση είχε κριθεί με την Εθνική να αποδίδει το γρήγορο μπάσκετ, που θέλει.

Για του λόγου το αληθές οι διεθνείς λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου προηγήθηκαν με 44-24 μετρώντας 6/6 αιφνιδιασμούς, 16/20 δίποντα, 7 ασίστ και 6 κλεψίματα, κρατώντας παράλληλα τους ρουμάνους χωρίς καλάθι για 10 λεπτά.

Το επιμέρους σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (24-5) ανέβασε τη διαφορά στους 39 πόντους (72-33) και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τις δυο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Τετάρτη (12/8, 19:00GR), οπότε και οι Ελληνες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από την νέα Εθνική του Γιόνας Καζλάουσκας.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 48-28, 72-33, 88-46

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 6 (2), Καϊμακόγλου 9 (1), Παπανικολάου, Καλάθης 13, Τσαλδάρης 4, Πρίντεζης 13, Γλυνιαδάκης 4, Μαυροκεφαλίδης 9 (1), Κουφός 13, Περπέρογλου 2, Σχορτσανίτης 15.

Ρουμανία (Καλάντσα): Μπλιντάρου 5, Μαντάκε 13, Σιάρτο 1, Μουντεάν, Ντραγκουσίν 9, Μολντοβεάνου 4, Καπουσάν 2, Κετρεάν, Λάζαρ, Γιουκάν, Νικοάρα 5, Σίλβασαν 7.

Ντεμπούτο με Σίτι για τον "Ιμπρα"


ην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα θα κάνει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Οι καταλανοί αντιμετωπίζουν την αγγλική ομάδα σε φιλικό παιχνίδι στο "Καμπ Νου" στις 19 Αυγούστου και ο "Ιμπρα" πήρε τη συγκατάθεση των γιατρών για να αγωνιστεί, αφού κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Ιντερ είχε σπάσει το χέρι του.Ο σουηδός επιθετικός υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο σπασμένο του χέρι αμέσως μετά την παρουσίαση του από την Μπαρτσελόνα, αλλά όλο αυτό το διάστημα, αν και δεν αγωνίστηκε σε κανένα; Από τα τρία φιλικά, που έδωσαν στις ΗΠΑ οι καταλανοί, ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία.

Μακριά και αγαπημένοι


Ο Κλαας Γιαν Χούντελαρ είναι καλά πλέον στην Μίλαν, αλλά δεν θέλει ούτε να θυμάται το πέρασμα του από τη Μαδρίτη και τη Ρεάλ. «Δεν μου φέρθηκαν σωστά, αντίθετα μάλιστα με έκαναν να νιώθω άχρηστος! Με τέτοια συμπεριφορά μπορεί εύκολα να σε πάρει από κάτω, ευτυχώς είμαι δυνατός χαρακτήρας και αντιστάθηκα», είπε χαρακτηριστικά ο διεθνής Ολλανδός.

Αυτό όμως που ξεχείλισε το ποτήρι για τον νεαρό φορ ήταν οι προθέσεις των ανθρώπων της Βασίλισσας να τον δώσουν στην Στουτγάρδη για να τον ξεφορτωθούν. Αυτά άκουγε ο πρώην παίκτης των Μαδριλένων και τρελαινόταν… «Εξεπλάγη όταν έμαθα ότι με στέλνουν στην Στουτγάρδη χωρίς να με ρωτήσουν. Εκνευρίστηκα, ευτυχώς με ηρέμησε ο μάνατζερ μου ήρθε και η πρόταση από τη Μίλαν και όλα πήγαν καλά. Στην Ρεάλ τους πρώτους ήμουν εντάξει, έπειτα όμως τα πράγματα άρχισαν να χειροτερεύουν, δεν γινόταν να μείνω…», ανέφερε ο Χούντελαρ.

Να υπενθυμισθεί πως η μεταγραφή του στο σύλλογο του Μιλάνο κόστισε 15 εκατομμύρια ευρώ και το συμβόλαιο του θα έχει τετραετή διάρκεια.

Το τελευταίο αντίο στον Χάρκε


Το τελευταίο αντίο έχουν την ευκαιρία να πουν οι οπαδοί της Εσπανιόλ στον εκλιπόντα αρχηγό τους Ντάνιελ Χάρκε. Ο πρόεδρος της καταλανικής ομάδας Ντάνιελ Σάντσες, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε και μετέφερε τη σωρό, από την Φλωρεντία στην Βαρκελώνη ώστε να δώσει την ευκαιρία στους πολυάριθμους φίλους του συλλόγου να αντικρίσουν για ύστατη φορά τον αγαπημένο τους παίκτη.

Το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί μεταξύ τις 2 και 6 ώρα Ισπανίας και στην συνέχεια θα ακολουθήσει η τελετή ταφής σε στενό οικογενειακό κύκλο όπως ζήτησαν τα συγγενικά του πρόσωπα.

Να σημειωθεί ότι μετά τον ξαφνικό θάνατο του Ισπανού, έχουν πωληθεί χιλιάδες φανέλες με το νούμερό του το 21 και το όνομά του, ενώ είναι γνωστό πως στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου έξω από τη θύρα 21, οπαδοί πολλών διαφορετικών ομάδων ξενυχτούν τιμώντας τη μνήμη του.

Το πόρισμα της αυτοψίας έδειξε πως ο Χάρκε απεβίωσε από φυσικά αίτια, όπως ανέφερε ο γιατρός που εξέτασε τη σωρό στο νοσοκομείο Ουνιβερσιτάριο Καρέγκι στη Φλωρεντία.

Στο «Αλεξάνδρειο» ο Μάριο Μπόνι!


Στο καλαθοσφαιρικό του σπίτι επέστρεψε σήμερα ο παλιός παίκτης του Άρη Μάριο Μπόνι. Ο «τρελός Ιταλός» -που πλέον έχει αναλάβει χρέη σκάουτερ στους «κίτρινους»- επισκέφθηκε τα νέα γραφεία της ΚΑΕ και το «Αλεξάνδρειο» και δε μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του, για την «πλημμύρα» των στιγμών που επέστρεψε στη μνήμη του.

Στα γραφεία του συλλόγου αρχικά, ο Μπόνι συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Γιάννη Δαμιανίδη και τον Αντρέα Ματσόν, ενώ είχε μια πρώτη γνωριμία με τους Νίκο Βετούλα και Χάρη Μαρκόπουλο. Το βλέμμα του, δε, προσέλκυσε μια κορνίζα στο γραφείο του προέδρου, που απεικόνιζε τον ίδιο να δίνει με πάθος το σύνθημα στην εξέδρα και η οποία αποτέλεσε την αφορμή για να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον.

«Είναι υπέροχα τα νέα γραφεία της ομάδας», τόνισε αρχικά ο Μπόνι και συνέχισε λέγοντας: «Μεγάλη υπόθεση για τον Άρη να έχει τα γραφεία του στο γήπεδο. Όταν έπαιζα στην ομάδα, τα γραφεία βρισκόντουσαν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Από τότε όμως αλλάξανε πολλά. Ο Άρης κινείται πλέον σε επαγγελματικά επίπεδα και νιώθω πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

Εισερχόμενος, έπειτα, στην αίθουσα VIP, όπου υπάρχουν κάποια από τα κύπελλα που έχει κατακτήσει η ομάδα, ο Ιταλός κινήθηκε αμέσως προς το μέρος που βρισκόταν το κύπελλο Ελλάδας, που κρατούσε στα χέρια του την 1η Φεβρουαρίου 1998 μετά το νικηφόρο τελικό κόντρα στην ΑΕΚ με 71-68. Στον τελευταίο του αγώνα ως παίκτης του Άρη.

«Δεν θα μπορούσα να μην αναγνωρίσω το συγκεκριμένο κύπελλο, όσα χρόνια και αν περάσουν. Ένιωσα πολύ έντονα εκείνες τις μέρες. Έγιναν τόσα πολλά… Παρόλα αυτά, όμως, παίξαμε με πάθος και καρδιά. Είχαμε τόσα προβλήματα, αλλά τα αφήσαμε όλα πίσω μας και κάναμε περήφανο τον κόσμο μας», έλεγε ο Μπόνι, την στιγμή που περιεργάζονταν το κύπελλο.

Τέλος, ο Ιταλός δε θα μπορούσε να μην επισκεφθεί το γήπεδο, όπου έζησε όλες αυτές τις μεγάλες στιγμές, το Αλεξάνδρειο. Εκεί, ο Μπόνι, αφού τράβηξε φωτογραφίες με το κινητό του και εξέτασε το γήπεδο σπιθαμή προς σπιθαμή, διέκρινε αμέσως όλες τις αλλαγές που έγιναν με το πέρασμα του χρόνου.

Αφού σημείωσε, λοιπόν, πως «τα καθίσματα είναι διαφορετικά και βλέπω ότι μπήκαν πυλώνες φωτισμού…», τόνισε ότι «παρόλα αυτά μου φαίνεται ίδιο με τότε, το ίδιο όμορφο» και ευχήθηκε «η ομάδα μας να ζήσει και άλλες μεγάλες στιγμές εδώ μέσα…»

Επιμένει για Μέσι η Σίτι


Η Μάντσεστερ Σίτι δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια της να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι αν και οι πιθανότητες μόνο με το μέρος της δεν είναι, καθώς ο Αργεντινός ούτε που το σκέφτεται να μετακομίσει από την Καταλονία και την Μπαρτσελόνα. Βέβαια, όταν έχεις γερό πορτοφόλι όλα γίνονται, αλλά αυτή η περίπτωση είναι σίγουρα ιδιαίτερη.

Πάντως σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μarca», οι άνθρωποι των Πολιτών, πλησίασαν τον διεθνή Αργεντινό και του παρέδωσαν μια λευκή επιταγή για να συμπληρώσει το νούμερο που αυτός επιθυμεί, για ετήσιες απολαβές! Να σημειωθεί πως ο Μέσι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις αυτή την εποχή με την Μπαρτσελόνα προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και για αυτό το λόγο η διοίκηση της Σίτι, προσπάθησε να προσεγγίσει τον ποδοσφαιριστή με τον δικό της τρόπο…

Υπενθυμίζεται επίσης πως η Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώσει τη ρήτρα του παίκτη που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ. Άλλωστε επίσημη κρούση είχε ξανακάνει και κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, προσφέροντας μάλιστα συμβόλαιο 12 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο!

Μαραντόνα: «Ξέρω πως να κερδίζω ένα Μουντιάλ»


Μέσα απο συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντιέκο Μαραντόνα στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (Fifa.com) μίλησε για το ονειρό του να συναντήσει τον Νέλσον Μαντέλα: «ελπίζω να γίνει αυτό πριν τα ματς της τελικής φάσης στη Νότια Αφρική», ξεκίνησε χαρακτηριστικά ο Ο "Πίμπε Ντ'Όρο".

Στην συνέχεια είπε ότι θέλει να κατακτήσει το Παγκοσμιο Κύπελλο με την Εθνική της Αργεντινής από το 1986 πλέον από την θέση του προπονητή, ενώ μίλησε και για τις χαλαρές προπονήσεις που κάνει στους παίκτες διότι προέρχονται από μεγάλα ταξίδια, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι καθοριστικό ματς για να προκριθεί η Εθνική στα προκριματικά του Μουντιάλ είναι αυτό με την Βραζιλία:

Ντρογκμπά: «Έχουμε πρόβλημα»


Την άποψή του, ότι η Τσέλσι θα πρέπει να σταματήσει να νικάει με δυσκολία, εξέφρασε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο Ιβοριανός επιθετικός υποστήριξε ότι οι «μπλε» ξεκινούν συχνά άσχημα στα παιχνίδια τους, με αποτέλεσμα να χάνουν συχνά βαθμούς.

«Έχουμε πρόβλημα με το πως ξεκινάμε τα παιχνίδια. Πρέπει να το αλλάξουμε γιατί μερικές φορές δεχόμαστε ένα ή δύο γκολ και μετά είναι δύσκολο να κερδίσουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα, ώστε να μην σπαταλάμε δυνάμεις, για να γυρνάμε τα ματς» είπε στην «thelondonpaper», o διεθνής φορ, ενώ για την ερχόμενη σεζόν πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του νέου συστήματος, το οποίο δεν είναι εύκολο για εμάς να παίξουμε. Προσωπικά θα πρέπει να ελαττώσω τα λάθη που κάνω, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα».

Eπανέρχεται η Γαλατασαράι για Κολοτσίνι


Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο τουρκικό πρωτάθλημα η Γαλατασαράι.

Τα «λιοντάρια» επιβλήθηκαν στο «Καμίλ Οτσάκ» 3-2 της Γκαζιάντεπσπορ, ωστόσο όπως διέγνωσε ο Φρανκ Ράικαρντ ο σύλλογος χρειάζεται επιπλέον ενίσχυση στη θέση του στόπερ.

Μάλιστα, εισηγήθηκε στον πρόεδρο της Γαλατά, Αντνάν Πολάτ την απόκτηση του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι.

Οι Τούρκοι σκοπεύουν να ξεκίνησουν από αύριο διαπραγματεύσεις για την μεταγραφή του 27χρονου Αργεντίνου διεθνή.

Ο υποψήφιος μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού τα είχε βρει σε όλα με τη Γαλατασαράι πριν από περίπου ένα μήνα αλλά η μετακίνηση του δεν ευοδώθηκε.

Η ομάδα του Ράικαρντ σκοπεύει να καταθέσει δελεαστική πρόταση στους «ανθρακωρύχους» γνωρίζοντας πως πλέον στο παιχνίδι για τον Κολοτσίνι βρίσκoνται και οι «πράσινοι».

Διορία σε Φάμπρεγας η Μπάρτσα


Η Αρσεναλ άναψε το «πράσινο φως» στην Μπαρτσελόνα και οι πρωταθλητές Ευρώπης ξεκινούν συζητήσεις με τον Σεσκ Φάμπρεγκας. Ωστόσο, ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει εντός μίας εβδομάδας.

Κι αυτό γιατί εάν ο Ισπανός μεσοεπιθετικός παίξει με τους «κανονιέρηδες» στο πρώτο ματς κόντρα στη Σέλτικ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε η Μπάρτσα δεν θα προχωρήσει στην απόκτησή του, αφού δεν θα μπορέσει να τον έχει στα ευρωπαϊκά ματς.

Πάντως, είναι εξαιρετικά δύσκολο ο Αρσέν Βενγκέρ να αφήσει κι άλλον παίκτη-κλειδί να αποχωρήσει από το «Emirates» μετά τους Αντεμπαγιόρ και Κόλο Τουρέ. Ωστόσο, αν η προσφορά της Μπαρτσελόνα φτάσει τα 50 εκ. ευρώ, η Άρσεναλ δύσκολα θα πει «όχι».

Χουράδο: «Να επιβληθούμε του ΠΑΟ»


Ο Παναθηναικός αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρίκριση στους ομίλους τους Champions League και ο Χοσέ Μανουέλ Χουράδο παρουσιάζεται αισιόδοξος για το εισιτήριο.

Ο 23χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός μέσω δηλώσεων που παραχώρησε στην ισπανική έκδοση της ιστοσελίδας "goal.com" υποστήριξε πως οι «ροχιμπλάνκος» πρέπει να επιβληθούν του ελληνικού συλλόγου και να αποδείξουν την αγωνιστική ανωτερότητά τους.

«Είμαστε έτοιμοι για τις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό. Η προετοιμασία και τα φιλικά πήγαν καλά, ενώ φαίνεται πως βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και σκεφτόμαστε ήδη τον πρώτο αγώνα των προκριματικών», είπε ο νεαρός άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης και συνέχισε:

«Υποθέτω πως-όπως και εμείς κάνουμε στο Βιθέντε Καλντερόν θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα. Θα υπάρχει πίεση και θα είναι δύσκολο το έργο μας, όπως θα ήταν όποιος και αν ήταν ο αντίπαλός μας. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κανένας εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να επιβάλουμε το παιχνίδι μας στους αντιπάλους και να δείξουμε την ποιότητά μας απέναντι στους Έλληνες».

Χούντελααρ: «Τέλεια στη Μίλαν»


Την πεποίθησή του πως έκανε την κατάλληλη επιλογή, να «μετακομίσει» στο «Σαν Σίρο», εξέφρασε ο Κλας – Γιαν Χούντελααρ. Ο Ολλανδός επιθετικός υπέγραψε στη Μίλαν, μόλις την προηγούμενη βδομάδα, όμως υποστήριξε ότι ήδη απολαμβάνει το νέο του περιβάλλον.

Μιλώντας στην «Corriere dello Sport», ο διεθνής φορ, είπε πως «πριν έρθω στη Μίλαν, μίλησα με τον Λεονάρντο και τη διοίκηση της ομάδας. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τον αριθμό των αγώνων, στους οποίους θα συμμετάσχω, αλλά ξέρω ότι θα παίξω σε αρκετούς. Πιστεύω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση, αφού υπήρχαν πολλοί σύλλογοι που ενδιαφέρονταν για μένα. Διάλεξα με προσοχή τη νέα μου ομάδα και νομίζω ότι στη Μίλαν θα είναι τέλεια».

Ο 25χρονος στράικερ αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του, με τους «ροσονέρι», στο παιχνίδι κόντρα στην Πεσκάρα, στις 14 Αυγούστου.

Μπενζεμά: «Να μοιάσω στον Ζιντάν»


Γεμάτος όνειρα και αισιοδοξία για επιτυχίες είναι ο Καρίμ Μπενζεμά μετά τη μετεγγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο εξαιρετικός Γάλλος επιθετικός σε δηλώσεις του τόνισε πως ο λόγος που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρεάλ Μαδρίτης είναι για να καταφέρει να κερδίσει τίτλους και να φθάσει σε προσωπικές διακρίσεις.

Ο Μπενζεμά δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει πως επιθυμεί να κατακτήσει τη «χρυσή μπάλα», κάτι που κατάφεραν μεγάλες μορφές του γαλλικού αλλά παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπως οι Κοπά και Ζιντάν.

Οι δηλώσεις του Καρίμ Μπενζεμά:

«Υπέγραψα στη Ρεάλ για να κερδίσω τίτλους και πέρα από τη συλλογική επιτυχία θα ήθελα να έρθει και μια διάκριση σε προσωπικό επίπεδο. Πρέπει να παραδεχθώ ότι θα ήθελα να κερδίσω τη «χρυσή μπάλα» παίζοντας στη νέα μου ομάδα όπως έκαναν στο παρελθόν οι Κοπά και Ζιντάν».

Σέρινχαμ: «Η Λίβερπουλ θα πάρει το πρωτάθλημα!»


Την πρόβλεψη ότι η Λίβερπουλ θα κατακτήσει τον φετινό τίτλο στην Αγγλία έκανε ο Τέντι Σέρινχαμ. Ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999, σκοράροντας μάλιστα στα τελευταία λεπτά του συγκλονιστικού τελικού απέναντι στην Μπάγερν, ξάφνιασε τους πάντες και περισσότερο, τους φίλους των «κόκκινων διαβόλων» με τις δηλώσεις του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Ζοο Magazine», ο Σέρινχαμ υποστήριξε ότι γνωρίζει πως θα στενοχωρήσει τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ, αλλά θεωρεί φαβορί τη μεγάλη αντίπαλο της πρώην ομάδας του.

«Πιστεύω ότι η Λίβερπουλ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ήδη από το τέλος της περασμένης περιόδου έπαιζαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Το ξέρω πως οι οπαδοί μας θα δυσαρεστηθούν, αλλά φέτος θα είναι η χρονιά της. Μάλιστα, πιστεύω ότι ο Τόρες θα είναι ο πρώτος σκόρερ της Premier League. Ο Μπενίτεθ θα κάνει περιορισμένο ροτέισον, σε σχέση με άλλους προπονητές, αφού θέλει αυτόν τον τίτλο και ο Τόρες θα παίξει περισσότερο».

Πλησιάζει στην Άγκυρα ο Γκαρσία


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από το βράδυ της Δευτέρας οι εκπρόσωποι της Ανκαραγκουτσού προκειμένου να καταθέσουν επίσημη πρόταση στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία.

Οι ιθύνοντες της τούρκικης ομάδας φαίνεται πως έχουν βάλει για τα καλά στο στόχαστρό τους τον Ουρουγουανό ανασταλτικό μέσο και είναι διατεθειμένοι ικανοποιήσουν τις όποιες απαιτήσεις των μελανόλευκων" αλλά και του ίδιου του παίχτη, για να τον φέρουν στην Άγκυρα.

Ο Αμί Εμπντά, τεχνικός διευθυντής των «κυανοκίτρινων», έχει καταθέσει πρόταση ύψους 300.000 ευρώ στο «δικέφαλο» του Βορρά και στον 33χρονο μέσο, διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 600.000 ευρώ αντίστοιχα.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ εξετάζουν σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να παραχωρήσουν τον Λατίνο στην ομάδα της γειτονικής χώρας, αφού να υπενθυμίσουμε πως η συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς να «απαλλαχτούν» από το παχυλό του συμβόλαιο, να γεμίσουν με χρήματα τα ταμεία και να αποκτήσουν στη θέση του έναν νεαρότερο χαφ με πιο ήπιο...ταπεραμέντο.

Μέχρι το τέλος της σημερινής μέρας δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα και αν εν τέλει ο Ουρουγουανός μετακινηθεί στην Ανκαραγκουτσού, είναι σίγουρο ότι ο "δικέφαλος" θα κινηθεί για την απόκτηση ενός άλλου παίχτη που θα αγωνίζεται στον άξονα.

Να θυμίσουμε πως ο Ντάριο Βερόν είναι και εκείνος «υπ'ατμόν» και δεν αποκλείεται μέχρι τις 15 του τρέχοντος μήνα να έχει βρει τη νέα ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ρούνεϊ: «Θα πετύχω 25 γκολ»


Τα 25 γκολ έθεσε ως στόχο ο Γουέιν Ρούνεϊ, για τη φετινή σεζόν. Ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε 20 τέρματα την περασμένη σεζόν, αλλά έπαιζε στα άκρα της επίθεσης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξαιτίας της παρουσίας του Κριστιάνο Ρονάλντο. Με την πώληση του Πορτογάλου στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο 24χρονος φορ αναμένεται να επιστρέψει στη φυσική του θέση, από την οποία, όπως υποστηρίζει, θα είναι πιο αποτελεσματικός.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα “Sky Sports”, o διεθνής στράικερ, είπε πως «τα 25 γκολ πιστεύω ότι είναι ένας εφικτός στόχος, για φέτος. Πάντα υποστήριζα πως θα πρέπει να σκοράρω περισσότερο και θέλω να πιστεύω ότι τη νέα σεζόν θα τα καταφέρω. Μου αρέσει να παίζω στον άξονα και ο προπονητής μου είπε, πως φέτος, θα αγωνίζομαι σε αυτή τη θέση.

Μπορεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς να αλλάξει γνώμη, αλλά ελπίζω να με διατηρήσει στον άξονα για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς. Αν πετυχαίνω αρκετά τέρματα, θα του αποδείξω ότι αξίζω να παίζω εκεί».

Απαντά στον Κυργιάκο


Τα περί συνάντησης του Νίκου Πατέρα με τον Σωτήρη Κυργιάκο και τι φημολογία για μετακίνηση του διεθνούς αμυντικούς στους «πράσινους» σχολιάζει με ανακοίνωση της η ΠΑΕ. Αναλυτικά:

«Πριν από ένα μήνα ο ποδοσφαιριστής Σωτήρης Κυργιάκος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γραφεία του. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση λύσης στην οικονομική απαίτηση που έχει ο Παναθηναϊκός από τον ποδοσφαιριστή. Παρότι η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ότι αφορά την εκκρεμοδικία. Ως εκ τούτου η διαφορά θα λυθεί μέσω της δικαστικής οδού. Ουδεμία συζήτηση έγινε περί μεταγραφής του ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό, μιάς και είναι σαφές ότι όσο υπάρχει οικονομική διαφορά και δικαστική διαμάχη με έναν ποδοσφαιριστή, ο Παναθηναϊκός δεν διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του».

Το σκέφτεται για Αμερική o Νέντβεντ


Παρόλο που δήλωσε πως θα εγκαταλείψει την ενεργό δράση, ο Πάβελ Νέντβεντ κάνει δεύτερες σκέψεις και ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στα γήπεδα της Αμερικής.

«Όταν τελείωσε η χρονιά με τη Γιουβέντους ήθελα επειγόντως διακοπές», ανέφερε σχετικά με την απόφαση τότε να «κρεμάσει τα παπούτσια του» ο Νέντβεντ, τονίζοντας, ωστόσο, χαρακτηριστικά πως «πλέον με τρομάζει η σκέψη ενός μέλλοντος χωρίς ποδόσφαιρο».

Με το τέλος της περσινής αγωνιστικής σεζόν, για τον Νέντβεντ ενδιαφέρθηκαν, παρά την προχωρημένη ηλικία του, ομάδες όπως οι Ίντερ, Λάτσιο και Πάρμα, ενώ και από τη Γιουβέντους έγινε προσπάθεια, για να μεταπειστεί και να αγωνιστεί εκεί για έναν ακόμη χρόνο.

Μπορεί, λοιπόν, τότε εκείνος να εμφανιζόταν κάθετος και να απέρριπτε κάθε σκέψη για να συνεχίσει την καριέρα του, ωστόσο δε χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγοι μήνες, για να συνειδητοποιήσει πως ακόμα δεν είναι έτοιμος να ζήσει χωρίς να «μυρίζει το χορτάρι».

«Διαπιστώνω ότι είναι αδύνατο για μένα να μη σκέφτομαι το ποδόσφαιρο», τόνισε ο Τσέχος σε ιταλικά Μέσα, αναφέροντας μάλιστα ότι «γι’ αυτό συνεχίζω ακόμη να προπονούμαι με μια μικρή ομάδα της Τσεχίας, τη Σκάλμα».

Κληθείς, δε, να απαντήσει στο «φλέγον» ερώτημα αναφορικά με το μέλλον του, ο Νέντβεντ «έβγαλε» τη μεγαλύτερη είδηση, αποκαλύπτοντας ότι «εγώ και η οικογένεια μου θα θέλαμε να ζήσουμε τώρα την εμπειρία της Αμερικής».

Σκάουτερ στην Άρσεναλ ο Καρεμπέ


Τον Κριστιάν Καρεμπέ πρόσθεσε στο δυναμικό της η Άρσεναλ, σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η “Mirror”, ο 38χρονος Γάλλος, γνωστός μας από το πέρασμά του από το ελληνικό πρωτάθλημα, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κανονιέρηδες», αναλαμβάνοντας θέση στο τμήμα σκάουτινγκ του αγγλικού συλλόγου.

Αντέχει στην κριτική ο Κανουτέ


Εποικοδομητική χαρακτηρίζει για την ομάδα του, την έντονη κριτική από τους οπαδούς της Σεβίλλης, που ασκείται στον ίδιο αλλά και στους συμπαίκτες του, ο Φρεντερίκ Κανουτέ. Η περασμένη σεζόν τελείωσε με αρνητικό πρόσημο για την ισπανική ομάδα και η άσχημη εικόνα που δείχνει στα μέχρι στιγμής φιλικά, που έχει δώσει ενόψει της νέας χρονιάς, «εξόργισε» τους οπαδούς της.

Ο έμπειρος επιθετικός από το Μάλι ισχυρίστηκε ότι η έντονη δυσαρέσκεια που εκφράζουν οι οπαδοί, αποδεικνύει ότι: «Οι μεγάλοι σύλλογοι δεν πρέπει να χάνουν ούτε στα φιλικά ματς! Οι οπαδοί μας πιέζουν και αυτό είναι καλό, γιατί αισθάνομαι ότι γιγαντώνεται η Σεβίλλη. Καλύτερα να χάνεις τώρα και να κερδίζεις στα επίσημα», τόνισε αρχικά ο Κανουτέ και κατέληξε:

«Θα δουλέψουμε τα λάθη μας και υπόσχομαι προσπάθεια. Δε λέω πως θα κατακτήσουμε τη Λίγκα, αλλά έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε».

Οδεύει προς Μαρούσι ο Πελεκάνος


Παίκτης του Αμαρουσίου θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τη νέα σεζόν ο Μιχάλης Πελεκάνος. Η ομάδα των «βορείων προαστίων» τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό για τον δανεισμό του παίκτη για έναν χρόνο και απομένει να ρυθμιστούν ορισμένες λεπτομέρειες ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Πρόβλημα στον ώμο για Μπάλαμπαν *


Η ατυχία φαίνεται πως χτύπησε την πόρτα του Μπόσκο Μπάλαμπαν, ο οποίος στην προσπάθεια του να είναι απόλυτα έτοιμος ενόψει της νέας σεζόν, τραυματίστηκε άσχημα στην ωμοπλάτη.

Συγκεκριμένα ο Κροάτης επιθετικός έκανε εξτρα πρόγραμμα ενδυνάμωσης χτυπώντας τον ώμο του, όταν η μπάρα που σήκωνε γλίστρησε πάνω του.

Τα καλά νέα είναι πως θα αποφύγει το χειρουργείο, όμως τέτοιου είδους τραυματισμοί είναι «ύπουλοι» και θα πρέπει να ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα επανένταξης.

Σκέψεις αλλαγής υπηκοότητας από Αλμούνια


Έτοιμος να πάρει την Αγγλική υπηκοότητα ούτως ώστε να ενισχύσει την εθνική Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ν. Αφρικής παρουσιάζεται ο Μανουέλ Αλμούνια. Ο Ισπανός τερματοφύλακας της Άρσεναλ θα δεχόταν με ενθουσιασμό να αγωνιστεί με τα χρώματα των «λιονταριών», ωστόσο θέλει να εξασφαλίσει πρώτα ότι αυτό δε θα προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων.

«Αν πάρω την απόφαση να τη ζητήσω, πιστεύω πως δε θα είναι δύσκολο να πάρω την αγγλική υπηκοότητα», τόνισε σε αγγλική εφημερίδα ο Αλμούνια, εκτιμώντας πως «η όλη διαδικασία θα ήταν πολύ σύντομη». Πριν, ωστόσο, προβεί σε μια τέτοια κίνηση, ο Ισπανός τερματοφύλακας θέλει να έχει εξασφαλίσει, πως αυτή δε θα αντιμετωπιστεί αρνητικά από φιλάθλους και συμπαίκτες.

Έτσι, αφού σημείωσε πως «πρέπει να διαπιστώσω τι σκέφτεται κι ο κόσμος πριν πάρω μια τέτοια δύσκολη απόφαση», υπογράμμισε ότι «είμαι 32 χρονών και δε θέλω να έχω προβλήματα με κανένα».

Τόνισε, δε, πως «δεν πρόκειται για κάτι απλό, αφού μια συμμετοχή στην εθνική Αγγλίας δεν είναι κάτι που μπορείς να αγοράσεις από ένα μαγαζί» και εξήγησε πως «δε θέλω να ενοχλήσω ή να παίξω με τα αισθήματα κάποιων ανθρώπων».

Ο Αλμούνια, εξάλλου, αποκάλυψε πως ο συμπαίκτης του στην Άρσεναλ, Θίο Γουόλκοτ, τον παρακινεί συνέχεια να κινήσει τις διαδικασίες, ούτως ώστε να αγωνίζονται μαζί και στην εθνική Αγγλίας, και με αφορμή αυτό, σημείωσε πως «η γνώμη των παικτών της εθνικής με ενδιαφέρει πάρα πολύ, καθώς θα ήταν πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι θα ήμουν ευπρόσδεκτος, αν έπαιρνα τελικά τη μεγάλη αυτή απόφαση».

Οι 5 πιο "καυτές" αθλητικές ρεπόρτερ!


Αν υπάρχουν κάποιες γυναίκες που οι φίλαθλοι τις βλέπουν στην τηλεόραση πιο συχνά ακόμα και από ηθοποιούς και μοντέλα, τότε μιλάμε για τις δημοσιογράφους: αυτές που με την προετοιμασία και τον επαγγελματισμό τους, αλλά και ενίοτε με τη γοητεία τους, καταφέρνουν να "αιχμαλωτίζουν" για μερικά λεπτά της ημέρας το κοινό εκφωνώντας τις σημαντικότερες αθλητικές ειδήσεις.Στο ερώτημα "ποιά είναι η ωραιότερη στον κόσμο" δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεστε... Το περιοδικό FHM φρόντισε να απαντήσει στο "γρίφο" παρουσιάζοντας στην τελευταία του έκδοση τη λίστα με τις 5 πιο σέξι αθλητικές δημοσιογράφους στον πλανήτη για φέτος.

Το χρυσό μετάλλιο... ομορφιάς απονεμήθηκε από το περιοδικό στην 25χρονη Ισπανίδα Σάρα Καρμπονέρο, η οποία εργάζεται για το ισπανικό κανάλι "La Sexta", έχει ήδη συνδέσει το όνομά της με τον Ίκερ Κασίγιας (οι φήμες ήθελαν τον γκολκίπερ της Ρεάλ ερωτευμένο μαζί της), ενώ ήταν η μοναδική ρεπόρτερ που κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Νταβίντ Βίγια στο πρόσφατο Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

Στο Νο 2 βρίσκεται η Αμερικανίδα Έριν Άντριους του "Espn", η οποία ψηφίστηκε το 2007 και το 2008 ως η πιο σέξι δημοσιογράφος του πλανήτη από το Playboy, ενώ στην τρίτη θέση έρχεται η Γαλλίδα δημοσιογράφος του "M6", Μελίσα Τεριέ, η οποία αναδείχτηκε η ωραιότερη ρεπόρτερ του 2006 από τη "Daily Express", καθώς και η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου το 2007 για το γαλλικό "FHM".

Τέταρτη στην ξεχωριστή αυτή λίστα είναι η Αμερικανίδα Τζόρτζι Τόμπσον του "Sky Sports News", ενώ το Τοπ-5 συμπληρώνει η Μεξικάνα Ίνες Σάινθ του τηλεοπτικού σταθμού "Mexico's Tv".

Το δώρο του Λάμπαρντ σε ημίγυμνη οπαδό!


Οι οπαδοί της Τσέλσι που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Γουέμπλεϊ" το απόγευμα της Κυριακής ζούσαν μέσα σε ένα ντελίριο χαράς μετά τη νίκη της ομάδας τους στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως μεταξύ τους υπήρχε και κάποια που το απόλαυσε ακόμα παραπάνω... Ο λόγος για μία μυστηριώδη μελαχροινή φίλαθλο των "μπλε" η οποία -σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere dello Sport- κατάφερε από τις εξέδρες που βρισκόταν να τραβήξει την προσοχή του Φρανκ Λάμπαρντ, βγάζοντας τη φανέλα της και δείχνοντάς του το κίτρινο... σουτιέν της!

Ο Λάμπαρντ έμεινε τόσο έκπληκτος από την κίνηση αυτή ώστε, μετά το τέλος του αγώνα, να την πλησιάσει και της χαρίσει τα παπούτσια του, όπου ήταν γραμμένα πάνω σε αυτά τα ονόματα των κορών του, Λούνα και Ίσλα.

Όσο για την φίλαθλο της Τσέλσι, αυτή δέχτηκε φυσικά με ιδιαίτερη χαρά αυτό το ξεχωριστό "δώρο", όπως φάνηκε και από τις πόζες της μπροστά στο φακό...

Ο Ανελκά καταγγέλει παρενόχληση από... Βιεϊρά!


Η αυτοβιογραφία του Νικολά Ανελκά που έχει τον τίτλο "“It’s not me. It’s everyone else" και η οποία θα βγει στην κυκλοφορία στις 29 Αυγούστου χαρακτηρίζεται ήδη από μερικούς κριτικούς ισάξια με αυτήν του Νέλσον Μαντέλα ("Long Walk to Freedom") και αν κρίνουμε από μερικά κομμάτια της που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναμένεται να προκαλέσει πάταγο.

Το βιβλίο περιέχει λεπτομέρειες από την καριέρα του Ανελκά και την εκτόξευσή του από τους δρόμους του Παρισιού στην κατάκτηση του Μουντιάλ, περιγράφει τη σχέση που είχε με συμπαίκτες του στις -πολλές- ομάδες που έχει αγωνιστεί, αλλά -το σημαντικότερο- δεν διστάζει να αποκαλύψει κάποιες σοκαριστικές στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή του...

Η πλέον χαρακτηριστική από αυτές αφορά ένα επεισόδιο που είχε νεαρός στα αποδυτήρια της Άρσεναλ με τον τότε αρχηγό Πατρίκ Βιεϊρά, με τον νυν άσο της Τσέλσι να μη διστάζει να ομολογήσει πως ο άλλοτε συμπαίκτης του τον είχε χαστουκίσει με το π..ς του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμπαικτών του, εισπράττοντας μάλιστα αργότερα τα εύσημα από τον Αρσέν Βενγκέρ!

"Η καριέρα μου στην Άρσεναλ πήγαινε από το καλό στο καλύτερο μέχρι τη μέρα που έπεσε στο δρόμο μου ο Βιεϊρά, που ήταν γνωστός στα αποδυτήρια της Άρσεναλ ως "μακρύς".

Παίζαμε κόντρα στη Φούλαμ στο Χάιμπουρι και θυμάμαι ότι πήρα μία μπαλιά από τον Μπέργκαμπ, έπειτα απέφυγα με ευκολία τον γκολκίπερ και, με την εστία κενή, κατάφερα με κάποιο τρόπο να στείλω τη μπάλα έξω.

Αυτό έγινε επειδή ο ήλιος έπεφτε πάνω στα μάτια μου. Δεν ήταν λάθος μου! Πάντως ο Βιεϊρά μου έριξε τότε ένα βλέμμα και ήξερα ότι θα είχα πρόβλημα.

Ύστερα στα αποδυτήρια ήρθε κατά πάνω μου και εγώ τα έχασα, ήξερα ότι δεν έπρεπε, αλλά τον έβρισα. Αρχικά με κοίταξε επίμονα και ύστερα με χαστούκισε με το π..ς του. Μόνο μία φορά.

Όμως με πήγε μερικά βήματα πίσω, ήταν σαν να με είχε χτυπήσει βρεγμένη σανίδα. Ουδείς μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε δει!

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο ντροπιαστικό είναι να σε χτυπήσουν με τέτοιο τρόπο στο πρόσωπο μπροστά στα μάτια των συμπαικτών σου;


Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου; Δεν ακουγόταν τίποτα στα αποδυτήρια σε μία στιγμή που έμοιαζε να είναι αιωνιότητα για μένα, η σιωπή έσπασε μόνο όταν ο Άσλεϊ Κόουλ ρώτησε "είναι η δική μου σειρά";

Τότε ήξερα ότι έπρεπε να φύγω. Όταν ο Βενγκέρ έμαθε τι είχε κάνει ο Βιεϊρά του έδωσε απλά συγχαρητήρια και φώναξε "Για αυτό το λόγο είναι αυτός ο αρχηγός...".

Ο νυν άσος της Ίντερ, Πατρίκ Βιεϊρά, δεν έχει ακόμα σχολιάσει αυτές τις κατηγορίες από τον Ανελκά, όμως θεωρείται βέβαιο πως σύντομα θα έχουμε την απάντηση από τον Γάλλο αμυντικό μέσο για τα όσα του καταμαρτυρά στην αυτοβιογραφία του ο πρώην συμπαίκτης του στους "κανονιέρηδες".

"Δεν τους έχουμε ξεγράψει"


Κατηγορηματικός ως προς το αν υπολογίζει ακόμα τους Αγγελο Μπασινά και Τραϊανό Δέλλα ήταν ο Οτο Ρεχάγκελ, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά τη λήξη της προπόνησης της Δευτέρας (10/8). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε χαρακτηριστικά οτι "δεν τους έχουμε ξεγράψει", ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν σημαντικές διαφοροποιήσεις στους παίκτες που θα κληθούν για τα ματς με Ελβετία και Μολδαβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.Δεν έχουν τελειώσει. Αναγνωρίζουμε την προσφορά τους. Η αποστολή που έχουμε τώρα είναι σε πρώτο πλάνο εν όψει των επίσημων αγώνων. Δεν τους έχουμε ξεγράψει όμως", ξεκαθάρισε ο Ρεχάγκελ για τους Δέλλα και Μπασινά.

Οσον αφορά στο φιλικό με την Πολωνία την Τετάρτη (12/8), είπε πως θα χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες. "Θέλουμε να δοκιμάσουμε τον Μόρα και τον Παπασταθόπουλο για ένα ημίχρονο και στο άλλο τους Κυργιάκο και Παπαδόπουλο. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε επτά αλλαγές στο φιλικό. Το αποτέλεσμα σε αυτό το ματς δεν είναι σημαντικό. Οι αγώνες που θα δώσουμε για τα προκριματικά είναι σημαντικοί".

Στη συνέχεια, πρόσθεσε οτι "είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσουμε για την ενδεκάδα. Θέλουμε όλοι οι παίκτες να είναι καλά στην υγεία τους, γιατί μεσολαβούν αρκετές ημέρες μέχρι τότε", είπε, ενώ κλείνοντας έκανε μία ευχή για το νέο πρωτάθλημα. "Θέλουμε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους και να μην κριθεί νωρίς, όπως έγινε πέρυσι".

Από τους παίκτες, ο Χρήστος Πατσατζόγλου είπε: "Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Είναι ευκαιρία να πάμε για δεύτερη φορά σε ένα Μουντιάλ", ενώ ο Γρηγόρης Μάκος δήλωσε: "Αυτό το φιλικό είναι ένα χρήσιμο τεστ. Όλοι είμαστε έτοιμοι και καταλαβαίνουμε τη σημασία των δύο επίσημων ματς που ακολουθούν".

Τέλος, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και με όλους τους διεθνείς να συμμετέχουν κανονικό στο πρόγραμμα, ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, στις εγκαταστάσεις της ΕΠΟ στον Αγιο Κοσμά, η προπόνηση της Εθνικής. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναχωρεί για την Πολωνία την Τρίτη (11/8, 11:00GR) με πτήση τσάρτερ.

"Πεντάρα" η Σερίφ


Επίδειξη δύναμης έκανε η Σερίφ στο 3ο της παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Μολδαβίας.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Champions League, διέλυσε με σκορ 5-0 την Ισκρα (πρώτη ήττα για την Ισκρα σε 4 ματς, μετά από 3 νίκες), η οποία είχε τερματίσει στην 3η θέση του περσινού πρωταθλήματος!

Στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν οι Κούλης Δουρέκας και Τιμούρ Κετσπάγια, εκπροσωπώντας τους ερυθρόλευκους. Ο γεωργιανός τεχνικός έμεινε εντυπωσιασμένος από κάποια διαστήματα υψηλής απόδοσης που έπιασαν οι παίκτες της Σέριφ και φυσικά από το τελικό αποτέλεσμα.

Ο βραζιλιάνος Τζίμι Φράνσα, ο οποίος πέτυχε τα 2 από τα 5 γκολ, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και ο παίκτης που... κράτησε ο Τιμούρ Κετσπάγια, ενόψει του πρώτου αγώνα (19/8).

Να σημειωθεί ότι το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 4-0, χάρη σε γκολ των Κορνέεντσοφ (13`), Ρουάμπα (30`), Φράνσα (32`, 40`), ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μπαλιμά στο 47`!

Η Σερίφ βρίσκεται στην 2η θέση θέση του πρωταθλήματος με 9 βαθμούς (3x3), αλλά με 3 παιχνίδια λιγότερα (!) από την πρωτοπόρο CSCA-Rapid, η οποία έχει μόλις έναν βαθμό περισσότερο (10β.).

Σε αυτά τα 3 παιχνίδια, που έχει δώσει για το πρωτάθλημα, η Σερίφ έχει σημείωσει 13 γκολ και δεν έχει δεχτεί κανένα!

Κόλπο γκρόσο με Μαντσίνι


Ο Αρμάντο Μαντσίνι της Ιντερ είναι ο μεγάλος στόχος και ο παίκτης που θέλουν να φέρουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο λιμάνι.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η διοίκηση των ερυθρολεύκων προσπαθεί να αποσπασει την θετική απάντηση των "νερατζούρι" για τον δανεισμό του βραζιλιάνου, ο οποίος σε περίπτωση που φορέσει τα ερυθρόλευκα θα καλύψει το κενό των Τζόρτζεβιτς και Λέτο στην αριστερή πτέρυγα της ομάδας.

Το μοναδικό εμπόδιο δεν είναι η Ιντερ, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος θέλει να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πιο ανταγωνιστικό από το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει στα γραφεία της ιταλικής ομάδας κάποια πρόταση. Ετσι, μπροστά στον... φόβο να μείνει "παροπλισμένος", στον Ολυμπιακό ελπίζουν ότι αυτό μπορεί να τον κάνει να αλλάξει γνώμη.

"Είναι ένας παίκτης που πράγματι τον θέλουμε πολύ, αλλά η περίπτωσή του ήταν και παραμένει δύσκολη. Έχουμε όμως χρονικά περιθώρια και θα δούμε τι θα κάνουμε", ισχυρίζονται άνθρωποι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρωταθλητής".

Σε δεύτερο πλάνο είναι ο Βίκτορ Ομπίνα, καθώς ο Ολυμπιακός ψάχνει για μια καλύτερη περίπτωση στη θέση του επιθετικού.

Κετσπάγια: "Προχωράμε με αυτούς που έχουμε"

"Ηταν κέρδος η συμμετοχή κάποιων παιδιών που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα παιχνίδια. Μπορεί να μην ήταν επίσημο παιχνίδι, αλλά επρόκειτο για ένα πάρα πολύ δυνατό ματς. Η Τότεναμ είναι πολύ γεμάτη ομάδα, με δυνατή επίθεση και παίκτες που είναι πολύ καλοί. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για τα μεταγραφικά. Αυτούς έχουμε τώρα, όπως έχω πει πολλές φορές, και με αυτούς θα προχωρήσουμε. Τουλάχιστον σε αυτό το διάστημα. Και να έρθουν τώρα οι νέοι παίκτες, δεν θα είναι έτοιμοι. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι".

Μέλμπεργκ: "Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός"

"Ημασταν για προετοιμασία στην Ολλανδία και μπήκα για τα καλά στο κλίμα της ομάδας. Ημουν υγιής και έπαιξα σε όλα τα ματς. Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σύλλογο, με νέο προπονητικό κέντρο και γήπεδο, αλλά και πολύ καλή οργάνωση. Πέρασα καλά στη Γιουβέντους και έπαιξα πολύ. Αλλά προς το τέλος η απόδοσή μας έπεσε και ο Ρανιέρι απολύθηκε. Ηρθε νέος προπονητής, ο Φεράρα, άλλαξε ο τρόπος προπόνησης, ήρθε και ο Καναβάρο, οπότε ένιωσα ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για μένα. Θα ήταν δύσκολο ένας Ιταλός προπονητής να αφήσει έξω τον αρχηγό της εθνικής Ιταλίας σε χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δεν είναι ότι ήθελα να φύγω από τη Serie Α, αλλά υπάρχουν και άλλα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε άνοδο".

Βαλβέρδε: "Oνειρο ο Ολυμπιακός"

"Το έφεραν έτσι οι καταστάσεις. Στην Ελλάδα τα πήγα πολύ καλά. Ο Ολυμπιακός ήταν σαν όνειρο για εμένα.
Το ελληνικό πρωτάθλημα στερείται οργάνωσης, σε αντίθεση με τον ισπανικό. Εδώ υπάρχει μεγαλύτερος ρυθμός και ένταση. Στην Ελλάδα υπάρχει πολύ πάθος, στο γήπεδο γίνεται κάτι σαν πάρτι και είναι δύσκολο να παίξεις μακριά από την έδρα σου. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μάς βοήθησαν να κερδίσουμε τα παιχνίδια".

Και... εγένετο Αιγάλεω


Η απόφαση για την επικύρωση της συγχώνευσης του Αιγάλεω με τον Ηλυσιακό, η οποία ήταν γνωστή από την Κυριακή (9/8), επισημοποιήθηκε με ανακοίνωση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τη Δευτέρα (10/8).

Αυτή καθαυτή η απόφαση αλλά και το "τάιμινγκ", με τη συνεδρίαση της ΕΕΑ να γίνεται ημέρα Κυριακή (9/8) δημιούργησε μεγάλο θόρυβο, με την ΕΕΑ πάντως να επικαλείται την απεργία υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για την ενέργεια της να πάρει την απόφαση την Κυριακή...

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΕΑ:

"Ενόψει της επείγουσας ανάγκης προς χορήγηση των, κατ’ άρθρο 77Α παραγρ. 3 του Ν. 2725/1999, ως ήδη ισχύει, πιστοποιητικών στις μέλλουσες να μετάσχουν στο Πρωτάθλημα της νέας αγωνιστικής περιόδου Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες, ιδίως δε εκείνες της Σούπερ Λίγκα, η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου των οποίων είναι εγγύτατη (22 και 23-08), η Επιτροπή, προκειμένου να παρακάμψει τα εκ των αλλεπάλληλων απεργιακών κινητοποιήσεων των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού προσκόμματα, αποφάσισε να συνεδριάσει την Κυριακή 9/08/2009, ώρα 12:00, προς λήψη αποφάσεως τόσο επί του ως άνω θέματος, που είχε εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα, όσο και επί των λοιπών παρακάτω αναφερομένων, τα οποία από μηνών επίσης εκκρεμούσαν εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Έτσι αποφάσισε μετά από έρευνα των σχετικών φακέλων:

1. Να χορηγήσει το άνω πιστοποιητικό σε όλες τις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες της Α` Εθνικής κατηγορίας και συγκεκριμένα στις ΠΑΕ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, SKODA ΞΑΝΘΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΛΑΡΙΣΑ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΚΑΒΑΛΑ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΗΡΑΚΛΗΣ.

2. Να επιτρέψει, κατά πλειοψηφία, δια ψήφων πέντε έναντι τριών, την κατ' άρθρο 76 παρ. 1 του Ν. 2725/1999 τη συγχώνευση δι' απορροφήσεως της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ, από την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία ΑΙΓΑΛΕΩ.

3. Να διατάξει την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ, προς ικανοποίηση τελεσιδίκως αναγνωρισμένων απαιτήσεων των προπονητών ΠΟΛΥΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ και ΦΩΤΙΟΥ ΤΑΚΙΑΝΟΥ.

4. Να Χορηγήσει την κατ' άρθρο 66 παρ. 3 του Ν. 2725/1999 άδεια στην ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, προς μεταφορά της έδρας της από το Δήμο Κασσάνδρας Χαλκιδικής στο Δήμο Βόλου Μαγνησίας.

Σημειώνεται ότι η κατά ημέρα Κυριακή συνεδρίαση της Επιτροπής, υπήρξε απολύτως σύννομη, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Κανονισμού Εσωτερικής λειτουργίας αυτής".

Νεύρα... και ήττα


Στο δεύτερο εν Ελλάδι φιλικό του ο Αρης ηττήθηκε με 0-1 από την Κιέβο στο "Κλ.Βικελίδης", με ένα γκολ του Ιούνκο στο 86`. Οι κίτρινοι που αγωνίστηκαν χωρίς τον Αμπρέου, λόγω υποχρεώσεων στην Εθνική Ουρουγουάης, είχαν κάποια προβλήματα στην ανάπτυξη τους, αλλά πλην της φάσης του γκολ δεν κινδύνεψαν ουσιαστικά, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχαν φάσεις για να ανοίξουν το σκορ. Το φιλικό πάντως λίγο έλειψε να τιναχτεί... στον αέρα δύο φορές στο πρώτο μέρος, λόγω συμπλοκής του Ναφτί με τον Σκαρντίνα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μαζίνιο πίεσαν τους ιταλούς, αλλά απείλησαν ουσιαστικά μόνο με μακρινά σουτ του Νάτσο Γκαρσία, ο οποίος ήταν και ο καλύτερος παίκτης του Αρη. Οι κίτρινοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 42`, όταν ο Χαβίτο δεν πλάσαρε σωστά τον Σορεντίνο. Δυστυχώς, όμως το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από τις "κοκορομαχίες" του Ναφτί με τον Σκαρντίνα, καθώς ο αγώνα διεκόπη δύο φορές.

Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος ο Αρης παρότι είχε και πάλι την πρωτοβουλία δεν μπορούσε να απειλήσει παρά μόνο σε δύο-τρεις περιπτώσεις με τους Κάλβο, Κόκε και Κάμπορα. Τελικά, η Κιέβο στη μοναδική της ίσως καλή ευκαιρία στο ματς άνοιξε το σκορ στο 86` με τον Ιούνκο, με τους παίκτες του Αρη να διαμαρτύρονται για οφσάιντ.

Αρης: Σηφάκης (57` Πέσκοβιτς), Νέτο (63` Φλάβιο), Νασούτι, Ρονάλντο, Αράνο, Ναφτί (63` Ρόβας), Γκαρσία (89` Πρίττας), Γκρασιάν (72` Λαμπριάκος), Χαβίτο (46` Κάλβο), Κόκε, Κάμπορα (83` Αραβίδης)

Κιέβο: Σορεντίνο, Φρέι (46' Μαλάγκο), Μαντέλλι,(81' Μαρκέζε) Σκαρντίνα, Μαντοβάνι, Λουτσιάνο (46' Ριγκόνι), (81΄Χανίνε) Μαρκολίνι, Αριάτι (62' Μπεντιβόλιο), Πίντσι(81' Μόρο), Ντε Πάουλα (62' Γιούνκο), Πελισιέ

Καμία κρούση από Ολυμπιακό για Γκουτιέρες»


Διέψευσε τις φήμες πως ο Ολυμπιακός έχει χτυπήσει την πόρτα του Γιόνας Γκουτιέρες ο μάνατζερ του Αργεντινού ακραίου χαφ, Πέδρο Μπράβο Χιμένες.

«Κανένας ούτε από τον Ολυμπιακό ούτε από άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου για τον Γιόνας. Δεν υπάρχει ούτε κρούση ούτε πρόταση. Οι φήμες δεν ισχύουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του 26χρονου ποδοσφαιριστή.

Μπαντοέρ ο αντί-Μάσα!


Ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον Φελίπε Μάσα θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της Ferrari, Λούκα Μπαντοέρ. Ο Μίχαελ Σουμάχερ έκανε γνωστό μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, ότι δεν είναι σε θέση να επιστρέψει στη Formula 1. Έτσι, ο Ιταλός οδηγός αποτελεί τη μόνη λύση -ως τρίτος οδηγός της Ferrari- και θα αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο πιλότο μέχρι ο τελευταίος να αναρρώσει πλήρως και να είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση.

Ο νέος οδηγός της Ferrari είναι 38 ετών και έχει λάβει μέρος σε 49 αγώνες με τη Scuderia, τη Minardi και τη Forti από το 1993 έως το 1999 χωρίς να πάρει ούτε ένα βαθμό.

«Όχι» σε Λέσκοτ από Έβερτον


Αρνητικά απάντησε η διοίκηση της Έβερτον στο αίτημα του Τζολέον Λέσκοτ να πάρει μεταγραφή. Ο διεθνής αμυντικός αποτελεί διακαή πόθο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία έχει ήδη δει δύο προτάσεις της, ύψους 17,5 και 21 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, να απορρίπτονται από τα «ζαχαρωτά».

«Έχω πει πως δεν πρόκειται να πουλήσουμε κανέναν παίκτη και αυτό δεν άλλαξε», είπε ο προπονητής των «ζαχαρωτών», Ντέιβιντ Μόγες, για τον 26χρονο ποδοσφαιριστή, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως αριστερός μπακ.

A. Kατσής: «Με νίκη μπορούμε για πρόκριση»


Η Εθνική Ελπίδων, την Τετάρτη (12/8) στις 20:00, στο Δασάκι, αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Νορβηγίας, σ΄ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου της πρώτης φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21 της ΟΥΕΦΑ.

Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, Αντώνης Κατσής, μίλησε στην ιστοσελίδα μας, για το πώς περιμένουν οι διεθνείς μας αυτό το παιχνίδι.
«Βρισκόμαστε από χθες σε ξενοδοχείο, ενδεικτικό το πόσο υπολογίζουμε αυτό το παιχνίδι. Μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Κροατίας, πλέον θέλουμε πάση θυσία να κερδίσουμε τη Νορβηγία. Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ακολούθως ρωτήσαμε τον Αντώνη, τι θα σημαίνει τυχών νίκη για την Εθνική μας.
«Με νίκη θα μπορούμε να ελπίζουμε σε πρόκριση. Δύσκολος στόχος, αλλά όχι ακατόρθωτος».

Στο παιχνίδι με την Νορβηγία, θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στο πάγκο της Εθνικής Ελπίδων, ο Σάββας Παρασκευάς, που αντικατέστησε τον Άνδρο Κουλουμπρή. Ο Αντώνης Κατσής αφού ευχαρίστησε τον πρώην τεχνικό αναφέρθηκε και στον νυν κόουτς της Εθνικής.
«Εκ μέρους των συμποδοσφαιριστών μου να ευχαριστήσουμε τον κ. Κουλουμπρή για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και να του ευχηθούμε καλή συνεχεία στην προπονητική του καριέρα. Ο κ. Παρασκευάς είναι ένας εξίσου ικανός προπονητής, που δουλεύει με όρεξη και πειθαρχία. Έχω την εντύπωση ότι οι επιτυχίες για την Εθνική Ελπίδων θα συνεχιστούν και με τον νέο μας τεχνικό».

Για το αν περιμένουν αρκετό κόσμο στο Δασάκι, που παρεμπιπτόντως η είσοδος θα είναι ελεύθερη:
«Συνήθως δεν έρχεται αρκετός κόσμος, παρά μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι μας. Μακάρι όμως να μαζευτεί αρκετός κόσμος».

Πετρόπουλος: «Μπορούμε με Ατλέτικο»


Την πεποίθηση του ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερνώντας το εμπόδιο της Ατλέτικο Μαδρίτης, δήλωσε ο Αντώνης Πετρόπουλος. Ο νεαρός επιθετικός του «τριφυλλιού» τόνισε επίσης πως δουλειά του είναι να… τρώει ξύλο!

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Πετρόπουλος:

-Αντώνη, η αλήθεια είναι πως για σένα μόνο φιλικό δεν ήταν αυτό το ματς με τη Χόνβεντ, αφού στην επίθεση έφαγες πολύ «ξύλο» από τους αντίπαλους αμυντικούς.
«(γελάει). Εντάξει, η δουλειά μου είναι αυτή να... τρώω το ξύλο στην επίθεση και πάντα προσπαθώ να την κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα. Ηταν ένα καλό τεστ και για τους υπόλοιπους παίκτες.

Η ομάδα ετοιμάζεται για την Ατλέτικο, για δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε, διότι είμαστε ο Παναθηναϊκός. Θα δώσουμε τα πάντα κι ελπίζω να είμαστε όλοι μας υγιείς πρώτα απ’ όλα και σοβαροί εντός γηπέδου για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Να πάρουμε δηλαδή πρώτα ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας και μετά να τα δώσουμε όλα για όλα στη Μαδρίτη...».

-Ολα τα παιδιά πάντως που δεν έχετε πολύ χρόνο συμμετοχής δείχνετε πως μπορείτε να βοηθήσετε ανά πάσα στιγμή
«Αυτό είναι δεδομένο. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, για την ομάδα πάνω απ’ όλα. Και ανάλογα με την κατάσταση που είναι ο καθένας θα επιλέξει ο προπονητής πάντοτε αυτούς που μπορούν να βοηθήσουν εκείνη τη στιγμή».

Ρούνι: «Δεν χρειαζόμαστε αλλαγές»


Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπορεί να έχασε έστω και στη διαδικασία των πέναλτι το Κομιούνιτι Σιλντ, ωστόσο η απώλεια αυτού του τίτλου δεν... τρομάζει τον Γουέιν Ρούνι. Ο διεθνής Αγγλος επιθετικός τόνισε ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν χρειάζονται αλλαγές προκειμένου να πρωταγωνιστήσουν.

«Δε νομίζω να χρειαζόμαστε αλλαγές αφού τα τελευταία χρόνια κερδίζουμε το πρωτάθλημα και έχουμε πάει δύο φορές σε τελικό Champions League. Αν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, αυτό μπορεί να το κρίνει μόνο ο προπονητής μας. Δε ζηλεύουμε που στη Ρεάλ Μαδρίτης δαπανούν τόσα χρήματα για να αποκτήσουν παίκτες. Εάν ο προπονητής μας νιώσει ότι πρέπει να κάνει προσθήκες στην ομάδα θα το κάνει», υποστήριξε αρχικά ο 23χρονος επιθετικός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Ο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Το ότι τον χάσαμε είναι ένα ζήτημα. Όμως αγοράσαμε τον Όουεν και τον Βαλένσια. Είναι πολύ καλοί παίκτες και δείχνουν να έχουν ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα. Ο Μπερμπάτοφ είναι επίσης εξαιρετικός παίκτης με ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει πολύ. Χρειάζεται να αλλάξουμε λίγο το στιλ παιχνιδιού μας και να «χτίσουμε» πάνω σε αυτό προκειμένου να έχουμε επιτυχίες».

Δεν υπάρχει διάθεση για... «μπαμ»


Ο Γκονζάλες, ο βασικός μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού για την θέση του αριστερού μέσου κατέληξε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι μέρες περνάνε και οι ερυθρόλευκοι φαίνεται ότι ψάχνονται ακόμα για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, την στιγμή που η ήττα από την Τότεναμ και πολύ περισσότερο η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο λειτουργούν πιεστικά για την ενίσχυση της ομάδας.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια, που είδε τη Δευτέρα στην Μολδαβία να κερδίζει την Ισκρα με 5-0 δεν θέλει να γίνουν μεταγραφές για τις μεταγραφές, δηλαδή για λόγους εντυπώσεων αλλά επιθυμεί οι παίκτες που θα έρθουν να μπορούν να κάνουν την διαφορά, να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Ο Γεωργιανός προπονητής αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο την Τετάρτη προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι μεταγραφικές υποθέσεις της ομάδας.

Αυτό που είναι αντιληπτό ότι ούτε διάθεση, ούτε χρήματα είναι διατεθειμένος να δώσει ο Ολυμπιακός για σπουδαίες μεταγραφές. Φαίνεται ότι οι ερυθρόλευκοι εξετάζουν περιπτώσεις δανεικών παικτών και έχει ρίξει δίχτυα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ιντερ (Μανσίνι και Ομπίνα).

Χίτσφελντ:«Μόνο νίκη με Ελλάδα»


Δυνατό φιλικό τεστ κόντρα στην Ιταλία δίνει αύριο η Ελβετία. Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, Ότμαρ Χίτσφελντ παραδέχεται πως το μυαλό των παικτών του βρίσκεται ήδη στο κρίσιμο παιχνίδι με την Ελλάδα στις 5 Σεπτεμβρίου στη Βασιλεία.

«Προφανώς εάν κοιτάξουμε την βαθμολογία αλλά και το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η νίκη με την Ελλάδα είναι υποχρεωτική.

Μόνο αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας»επεσήμανε ο 60χρονος προπονητής ζητώντας από τους Ελβετούς διεθνείς να μην αποπροσανατολιστούν από τους στόχους τους.

«πάρχουν τέσσερις ομάδες που πρέπει να νικήσουμε για να προκριθούμε απευθείας. Πράγματι, το ματς με την Ελλάδα είναι κρίσιμο.

Μην ξεχνάμε όμως το ταξίδι που ακολουθεί στη Λετονία, το Λουξεμβούργο αλλά και τον τελευταίο αγώνα με το Ισραήλ»

Πλήγμα με Γκασόλ


Ένα καίριο πλήγμα δέχθηκε η Εθνική ομάδα μπάσκετ της Ισπανίας, τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη του τελικού σταδίου της προετοιμασίας της ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πολωνίας. Ο Πάου Γκασόλ υπέστη κάταγμα στο δείκτη του αριστερού χεριού και η συμμετοχή του στο κορυφαίο μπασκετικό ραντεβού της χρονιάς είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Ο Γκασόλ τραυματίστηκε σε μία ανύποπτη φάση κατά τη διάρκεια της προπόνησης, σε μία προσπάθεια να κόψει το σουτ του συμπαίκτη του, Φελίπε Ρέγες. Ο πόνος ήταν αφόρητος για τον άσσο των Los Angeles Lakers ο οποίος έμεινε πεσμένος στο παρκέ για αρκετά λεπτά. Αμέσως διακομίστηκε σε νοσοκομείο της περιοχής και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας αρχίζει στις 7 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 και οι πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία τριών εβδομάδων για τον Γκασόλ. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα με την εξέλιξη της αποθεραπείας του θα προλάβει οριακά να δώσει το «παρών» στη διοργάνωση.